Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

ΔΕΥΤΈΡΑ, 21 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 1924

ΑΠΈΘΑΝΤΟΣ ΧΏΡΕΙ,

ΓΕΝΝΑΊΕ ΕΠΑΝΑΣΤΆΤΗ,

ΑΝΆ ΤΟΥΣ ΑΙΏΝΑΣ ΔΙΔΆΣΚΩΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

ΠΏΣ ΟΙ ΔΟΎΛΟΙ ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΕΛΕΎΘΕΡΟΙ


17 σχόλια:

LeftG700 είπε...

364 ημέρες το χρόνο, κάθε χρόνο, εχθροί και ‘‘φίλοι’’ σκυλεύουν τον Λένιν. Από κοντά, αν και από τελείως αντίθετη κατεύθυνση και πρόθεση, κάποιοι δικοί μας κάνουν εικόνισμα κάθε λέξη του, περιφρονώντας τη σκέψη του –όταν και όσοι την κατανοούν· και κάποιοι άλλοι ανόητοι, χειρότερα ανόητα ίσως από τους προηγούμενους, διαγράφουν το όνομά του ως «λάθος μες το κεφάλαιο του σωστού λήμματος»…

Την 365η ημέρα, την ημέρα τού θανάτου του, τον ‘‘τιμούν’’. Δηλαδή, κάνουν ακριβώς ό,τι και τις υπόλοιπες 364 ημέρες τού χρόνου, φροντίζοντας απλώς να φορέσουν τα καλά τους και να ανασύρουν τα πιο επιτηδευμένα λόγια τους για τον επικήδειο.

Τι δουλειά έχουμε εμείς μ’ όλους αυτούς; Ποτέ δεν είχαμε. Εμείς προτιμούσαμε πάντα τις γριές που σταυροκοπιούνται και τα πιτσιρίκια που απορούν. Κι όποιος κοιτάξει προσεκτικά στο βίντεο που κρεμάσαμε σήμερα θα μας διακρίνει καθαρά ανάμεσά τους…

smart asss είπε...

"Εμείς προτιμούσαμε πάντα τις γριές που σταυροκοπιούνται και τα πιτσιρίκια που απορούν"

δηλαδή Λένιν=θρησκεία.

Πράγματι...

Φαννυ είπε...

Καλή χρονιά Λεφτ.

Today I shot Lenin. I did it on my own. I will not say from whom I obtained my revolver. I will give no details. I had resolved to kill Lenin long ago. I consider him a traitor to the Revolution. I was exiled to Akatui for participating in an assassination attempt against a Tsarist official in Kiev. I spent 11 years at hard labour. After the Revolution, I was freed. I favoured the Constituent Assembly and am still for it.


LeftG700 είπε...

Φίλε μου, smart asss,


Σαν καλός φιλελές διάβασες επιφανειακά. Καμία θρησκεία. Μόνο πίστη. Και όπως ξέρεις (ή δεν ξέρεις ή ξέρεις αλλά κάνεις πως δεν ξέρεις) η πίστη δεν χαρακτηρίζει μόνο τις θρησκείες: είναι η πίστη στην ομάδα σου που σε κάνει να στοιχηματίζεις ότι θα κερδίσει, είναι η πίστη στο ταίρι σου που σε κάνει να μην ψάχνεις στο κινητό του, είναι η πίστη στα πρωτεία τού ατόμου που σε κάνει να ταυτίζεις τη φιλελεύθερη αστική δημοκρατία με το τέλος τής Ιστορίας. Και αυτά είναι τα καλά νέα για σένα. Τα κακά:

Είναι ότι παρέβλεψες πως στο τσιτάτο από το δικό μου κειμενάκι που πόσταρες υπάρχει και η απορία των πιτσιρικάδων. Και απορία δεν σημαίνει μόνο αδυναμία κατανόησης στην καθαρή της μορφή (= «κύριε, δεν κατάλαβα το δεύτερο θερμοδυναμικό αξίωμα· το επαναλαμβάνετε;»). Μπορεί κάλλιστα να σημαίνει αδυναμία εξήγησης του πώς επικράτησε μια χι ψι ωμέγα ολοφάνερα λανθασμένη ιδέα ή πώς διαπράχτηκε ένα άλφα βήτα γάμα μεγάλο λάθος. Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα για τα πιτσιρικια: έχουν ήδη εντοπίσει μία λανθασμένη ιδέα ή μία απόφαση που συνιστά μεγάλο λάθος. Κι όταν τα πιτσιρίκια κάποτε μεγαλώσουν και πήξει το μυαλό τους, αν μέχρι τότε δεν έχουν χάσει την πίστη τους και δεν έχει εξατμιστεί η διερευνητική τους διάθεση, έχουν μεγάλες πιθανότητες από το βήμα να περάσουν στο άλμα που θα τους οδηγήσει στο να βρουν την άκρη.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Σεβαστή συντρόφισσα Φάννυ,


Είναι πολύ κρίμα που μια τόσο γενναία ψυχή όπως εσύ βρέθηκε τη σωστή στιγμή σε λάθος πλευρά...


Τα λέμε

dimK. είπε...

..το θέμα με τον Λένιν δεν ήταν ο Λένιν, αλλά το πως χρησιμοποίησαν το πτώμα του οι επιγονοι του.
Δεν τον άφησαν να σαπισει όμορφα και διαλεκτικα, αλλά τον κράτησαν ζωντανό σε ένα μαυσωλειο. Κράτησαν το πτώμα ζωντανό, για να θαψουν σαν πτώματα τις ζωντανές ιδέες του.
Αλαθητος; ίσως όχι.
Χρήσιμος σαν αξιοθέατο και τοτεμ; σίγουρα ναι.
Κυβερνουσαν, αντλωντας νομιμοποιηση από το σκηνωμα του.
Όσοι "προσκύνησαν" στον τάφο του, ήταν αυτοί που έκαναν τα πάντα για να μην ζωντανεψουν οι ιδέες του ποτέ.
Κάτι σαν τον Τσιπρα στην Καισαριανή.
Δεν πήγε εκεί να αποδώσει τιμές, πήγε εκεί να βεβαιωθεί ότι είναι νεκροί και δεν μπορούν να τον κυνηγησουν για αυτά που ήθελε να κάνει.

LeftG700 είπε...

Δεν πήγε εκεί να αποδώσει τιμές, πήγε εκεί να βεβαιωθεί ότι είναι νεκροί και δεν μπορούν να τον κυνηγησουν για αυτά που ήθελε να κάνει.


Εξαιρετική φράση. Ζήλεψα (με την καλή έννοια :-) )


Τα λέμε

Smart Asss είπε...

η φιλοσοφία, η επιστήμη προχωρά με αμφιβολίες, έτσι προχωρά η πρόοδος. έτσι βγήκε από τις σπηλιές η ανθρωπότητα. Με αμφιβολία και φιλοπεριέργεια.

Πίστη σημαίνει βεβαιότητα -το αντίθετο της (δημιουργικής) αμφιβολίας.

Θρησκεία=Πίστη
Πίστη= Δόγμα.

σου χαρίζω το αλάθητο της Πίστης.

Τα λέμε.

Smart Asss είπε...

Α, κάτι ακόμα.
Άνοιξε έναν παγκόσμιο χάρτη.
Κοίταξέ τον προσεκτικά. Αρκετή ώρα.

Θα δεις σε όλο το Μεγαλείο τις ιδέες το Λένιν πόσο και που επιβεβαιώθηκαν.

Τελείωσες με τον χάρτη.
Δίπλωσέ τον επίσης προσεκτικά φορτισμένο με σκέψεις.
Βάλε τον χάρτη στη θέση του τώρα.

Κράτα μόνο τις σκέψεις.

Ciao.

LeftG700 είπε...

Ρε συ Smart Asss, μην είσαι μπουμπούνας. Η αμφιβολία είναι η άλλη πλευρά τής πίστης. Πολλοί κατείχαν την τέχνη τής ναυσιπλοΐας τον 16ο αιώνα. Μόνο ο Κολόμβος πίστευε ότι "κάτι πρέπει να υπάρχει εκεί" στη Δύση... Ξεκίνα λοιπόν να κάνεις τέτοιες "άβολες" σκέψεις και σταμάτα να επαναλαμβάνεις σαν παπαγαλάκι "Λένιν=θρησκεία, Λένιν=θρησκεία", αγνοώντας τι σου λέει ο συνομιλητής σου.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Α, κάτι ακόμα.
Άνοιξε έναν παγκόσμιο χάρτη.
Κοίταξέ τον προσεκτικά. Αρκετή ώρα.

Θα δεις σε όλο το Μεγαλείο τις ιδέες τού Άνταμ Σμιθ πόσο και που επιβεβαιώθηκαν.

Τελείωσες με τον χάρτη.
Δίπλωσέ τον επίσης προσεκτικά φορτισμένο με σκέψεις.
Βάλε τον χάρτη στη θέση του τώρα.

Κράτα μόνο τις σκέψεις.

Ciao.

Μιχαλης Σ. είπε...


Καλή χρονιά λεφτ!

(εννοείται ότι η "πολιτικές" συζητήσεις με τους αριστερούς φίλους έχουν λάβει τέλος από τον περασμένο Γενάρη πάνω κάτω. Τώρα, άντε για κανένα έργάκι που είδαμε , καμιά μουσικούλα...και να σου πω ρε συ λεφτ, καλύτερα έτσι.
Τα πράγματα επανήλθαν στην προ 2008-09 κατάσταση που ποτέ δεν θα μιλούσες σοβαρά για ζητήματα ιστορίας πολιτικής κοινωνίας κτλ. με τους αριστερούς φίλους σου.)

Καλή χρονιά το λοιπόν, με υγεία και χαρά και αγάπη.

========================================

Smart ass,ευτυχώς που βγήκε η ανθρωπότητα από τις σπηλιές της βαρβαρότητας και κατάφερε να φτιάξει υπέροχα εργοστάσια θανάτου, ατομικές βόμβες στρατόπεδα, καμιά 4-5 δισεκατομμύρια απολύτως δυστυχισμένων που ζουν ή με πενταροδεκάρες στα όρια της επιβίωσης η με τόνους ψυχοφαρμάκων στα όρια της παράνοιας...μας έσωσε η λογική που ότι δεν κατάφερε η βαρβαρότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια το κατάφερε αυτή μέσα σε τρεις αιώνες. Συγχαρητήρια! Ζήτω η προοπτική! Ζήτω το εμβόλιο! Πατήσαμε στην σελήνη! Φοβερό!

LeftG700 είπε...

Φίλε Μιχάλη Σ. (Σβίγκος;),


Καλή χρονιά και σε σένα!

Δηλαδή; Να τα διπλώσουμε, φίλε Μιχάλη; Να πάμε σπίτι μας και να το ρίξουμε στη μπάλα, στις γκόμενες και στην πόκα; Δεν το έκανες εσύ (το έκανες;). Γιατί να το κάνουμε εμείς;


Τα λέμε

Περαστικός περίεργος είπε...

ΑΠΈΘΑΝΤΟΣ ΧΏΡΕΙ, κτλ.

Όλα αυτα ο Λένιν;
Ε Όχι, οι αστοι έχουν τους καλύτερους επαναστάτες,
Οι προλετάριοι (ή τελος πάντων οι δικηγόροι εκπρόσωποί τους) τα έκαναν όλα μισά κι έσκαψαν τον λάκκο τους, ενώ οι αστοί δασκάλοι τους είχαν πει και τους είχαν δείξει πως ολοκληρώνεις...και είχαν επισημάνει πως αν κάνεις μισιακές δουλειές σκάβεις το λάκκο σου...
(ενώ αν τις κάνεις ολόκληρες το πολύ-πολύ να φας εσύ το κεφάλι σου η δουλειά όμως θα γίνει...:-)

Μιχαλης Σβίγκος είπε...

Όχι ρε συ λεφτ. εσείς να συνεχίσετε φυσικά. Προς θεού.
(αν και για να πω την αλήθεια αν ήμουν στην θέση σας θα τα δίπλωνα και θα πήγαινα για ψάρεμα)
Εμείς κι εσείς είπα να το ρίξουμε λίγο στο "είδες κάνα καλό εργάκι" γιατί το πεδίο του διαλόγου μεταξύ αριστερών-σοσιαλδημοκρατών-(αντι-)κομουνιστών με το χώρο της κοινωνικής αναρχίας και του κομουνισμού επανήλθε στην προ του 2008 κατάσταση δηλαδή στην απόλυτη ερήμωση.
Μιλησα για τον "μεταξύ μας" διαλογο όχι για το τι θα κάνει ο κάθε χώρος μόνος του.
Εμείς συνεχίζουμε τις έρευνες φτωχότεροι φυσικά μιας και το αριστερό χαμστεράκι μας πέθανε σε ένα πείραμα που ...νομίζω γνωρίζεις.

Κ.Κ (καλή καρδια) και
Χαιρετισμούς πολλούς σε όλους.


LeftG700 είπε...

OK, φίλε Μιχάλη. Και κανόνισε να περνάς που και που από εδώ. Όχι για να κλάψουμε μαζί το αριστερό χαμστεράκι. Για να το θάψουμε όσο γίνεται πιο βαθιά να μη το θυμάται άνθρωπος ούτε καν του χρόνου!


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε περίεργε και περαστικέ,


Μπα; Εκτός των άλλων δεν σου κάνει επειδή ήταν δικηγοράκος; Ενώ αν ήταν
πρίγκηπας, ε;


Τα λέμε


ΥΓ Τα νεκροταφεία είναι γεμάτα από ανθρώπους που έκαναν μισές δουλιές. Μπας και νομίζεις ότι ο Λένιν ήταν Θεός επειδή τον έχουν ταριχεύσει; Ξεκίνα να σκέφτεσαι όπως ο Λένιν, προχώρησε τη σκέψη του παραπέρα και κάνε τη δική σου δουλειά λίγο περισσότερο από μισή! Ποιος σ' εμποδίζει; Ο Βλαδίμηρος, ένας άνθρωπος πεθαμένος εδώ και 92 χρόνια;