Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

«Γκαρσόνια τής Ευρώπης», είπατε ότι μας θέλουν; Δις, λαστ γίαρ!
Ανεξάρτητα από τις ευθύνες των καθοδηγητών τού ελληνικού αντιρατσιστικού κινήματος για τους μαξιμαλισμούς στους οποίους το εγκλώβισαν και ανεξάρτητα από την τυφλότητα της μερίδας τής Αριστεράς που ανέχθηκε –όταν δεν καλλιεργούσε– αυτά τα ξεκάθαρα συμπτώματα της ασθένειας του μεταναστευτισμού (© Πιέρ-Αντρέ Ταγκιέφ), το αντικειμενικό γεγονός είναι ότι οι συνεχιζόμενες πολεμικές συρράξεις στην Εγγύς και Μέση Ανατολή, που έρχονται να προστεθούν στη ‘‘συνήθη’’ αιτία μαζικής μετανάστευσης, την εξαθλιωτική φτώχια, εκτοξεύουν σε απίθανα ύψη το προσφυγικό/μεταναστευτικό κύμα. Η άμεση λύση είναι βέβαια η κατανομή όλων αυτών των ανθρώπων στις χώρες τής Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατ’ αναλογία με τους πληθυσμούς τους. Η ριζική, η οποία επίσης πρέπει να επιδιωχθεί αμέσως χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, είναι η ειρήνευση στις φλεγόμενες περιοχές. Όπως όλοι ξέρουμε, είναι δύσκολο να πει κανείς για ποια από τις δύο λύσεις οι ηγεσίες των χωρών τής Ένωσης δείχνουν μεγαλύτερη απροθυμία.

Το αντίθετο ακριβώς από αυτό που επίσης ξέραμε ότι υποβόσκει και επισημοποιήθηκε με τις ανακοινώσεις τού αντιπροέδρου τής Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου:  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με μεγάλη προθυμία, επεξεργάζεται σχέδιο προσωρινής αναστολής της συμμετοχής τής χώρας μας στη Συνθήκη Σένγκεν, το οποίο προβλέπει σφράγισμα των συνόρων της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, προκειμένου να περιοριστεί η ροή προσφύγων προς τον ευρωπαϊκό Βορρά. Η Ελλάδα έχει διορία τριών μηνών να «προστατέψει αποτελεσματικά» τα ανατολικά σύνορά της, που συμπίπτουν και με τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στις αιτιάσεις για την επιβολή αυτής τής ποινής που εξέθεσε προφορικά ο Ντομπρόβσκις (να σημειωθεί ότι η Έκθεση της αξιολόγησης της Ελλάδας δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα) συμπεριλαμβάνεται, εκτός άλλων, όπως αυτή τής πλημμελούς καταγραφής των προσφύγων και μεταναστών ή του μη αποτελεσματικού ελέγχου γνησιότητας ταξιδιωτικών εγγράφων, και  εκείνη «των σοβαρών ελλείψεων στην διενέργεια ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα» –κομψή και «δημιουργικά ασαφής» διατύπωση της κατηγορίας ότι η Ελλάδα δεν αποτρέπει την είσοδο προσφύγων και μεταναστών στην επικράτειά της.

Πώς να την αποτρέψουμε, και μάλιστα εντός τριών μηνών, αν δεν θέλουμε να μετατραπεί η χώρα μας σε έναν απέραντο προσφυγικό καταυλισμό και σε χώρο μεταναστών; «Α, αυτό είναι δικό σας πρόβλημα, εθνικά κυρίαρχο κράτος είστε!», μας απαντούν οι ‘‘πολιτισμένοι’’ τής Δύσης και ιεροφάντες τών «ευρωπαϊκών ουμανιστικών αξιών», κλείνοντάς μας ταυτόχρονα το μάτι πονηρά. Κι είναι τότε σαν να μας λένε:

«Κάντε το όπως εμείς. Σε πενήντα χρόνια από τώρα, ποιος θα θυμάται γυναικόπαιδα;» 


3 σχόλια:

Ανανεωτικός κομμουνιστής είπε...

Μπορείς να εξηγήσεις τι εννοείς όταν γράφεις "...την τυφλότητα της μερίδας τής Αριστεράς που ανέχθηκε –όταν δεν καλλιεργούσε– αυτά τα ξεκάθαρα συμπτώματα της ασθένειας του μεταναστευτισμού...";

LeftG700 είπε...

Πολύ ευχαρίστως, φίλε ανανεωτικέ.


Κατ’ αρχήν, να δώσω τον ορισμό τού μεταναστευτισμού, όπως τον έχει εκθέσει ο εμπνευστής του, ο Ταγκιέφ:

Η βαθιά πεποίθηση ότι η μαζική μετανάστευση είναι κάτι εξ ορισμού καλό για τις γηγενείς κοινωνίες και ευεργετικό για τον προοδευτικό εμπλουτισμό τους.

Αυτό, προσθέτω εγώ, οδηγεί πολλούς αριστερούς ανθρώπους σε μία, ας την πούμε ξενολατρία, που τροφοδοτείται από την εδραιωμένη άποψη ότι η μαζική εισροή μεταναστών ισχυροποιεί «από τα αποδυτήρια» το εργατικό και αριστερό πολιτικό κίνημα της χώρας τους, πράγμα που τους οδηγεί στο να αναγορεύουν τους μετανάστες δεδομένο σύμμαχο της εγχώριας εργατικής τάξης –αν όχι, σε ακραίες περιπτώσεις ολότελα τυφλωμένων, οιονεί επαναστατικό υποκείμενο και αυτόνομο φορέα αλλαγής.

Πάμε τώρα στα συμπτώματα: Ανοιχτά σύνορα (ή και no borders, σύμφωνα με την ομώνυμη κίνηση), απροϋπόθετη απόδοση ιθαγένειας, εστίαση κατά προτεραιότητα στα προβλήματα των μεταναστών, κ.λπ. (Εύγλωττο παράδειγμα που το είχα διαβάσει στο διαδίκτυο προ ετών: Σε μια εκδήλωση, αναρχικών αν θυμάμαι καλά, υπέρ της Κούνεβα, το 2008 ή το 2009, η Κούνεβα αναφερόταν στην προπαγανδιστική με τις εξής κατά σειρά ιδιότητες: μετανάστρια, γυναίκα, εργάτρια. Τα συμπεράσματα δικά σου.)


Τα λέμε


ΥΓ Μία κριτική κόντρα στις απόψεις τού Ταγκιέφ από έναν κατ’ εξοχήν μεταναστευτιστή μπορείς να διαβάσεις εδώ.

LeftG700 είπε...

ΔΙΟΡΘΩΣΗ:


η Κούνεβα αναφερόταν στην προπαγανδιστική = η Κούνεβα αναφερόταν στην προπαγανδιστική αφίσα