Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Και τώρα, τι έχετε να πείτε κύριε Ρίτσαρντ Ντόκινς; Ορίστε, αυτοί εκεί οι τύποι στο Charlie Hebdo έχουν δει το Θεό με τα ίδια τους τα μάτια! 
Παρατηρώντας κανείς το επετειακό εξώφυλλο τού γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, αφιερωμένο στην περσινή δολοφονική επίθεση των τζιχαντιστών τού Ισλαμικού Κράτους (ακριβώς ένα χρόνο σαν σήμερα), και μιλώντας από θέσεις αγνωστικιστικές, όπως σκοπεύω να κάνω εγώ σε αυτό το σημείωμα, δεν μπορεί παρά να φτάσει κάποια στιγμή στη διαπίστωση ότι ο Θεός, αν και είναι ένας και οι άθεοι εκατομμύρια, δικαίως και πανάξια βάζει διαχρονικά τους αντιπάλους του μέσα στα δίχτυα και τους φουσκώνει σταθερά και αδιαλείπτως στα γκολ, τόσο που στο τέλος κάθε ματς φτάνουν να βλέπουν τον Χριστό φαντάρο.

Τι δείχνει το εξώφυλλο (η εικόνα της σημερινή ανάρτησης); Δείχνει τον Θεό σε κάπως ερμαφρόδιτη από πλευράς θρησκεύματος απεικόνιση –μισός μουσουλμανικός, μισός χριστιανικός– να περιφέρεται με ματωμένα ρούχα και χέρια και αιμοβόρικη διάθεση, έχοντας στην πλάτη ένα καλάζνικοφ, συνοδεία μιας λεζάντας όπου διαβάζουμε: «Μετά από ένα χρόνο: ο δολοφόνος εξακολουθεί να διαφεύγει».

Πρόκειται για ποδηλασία στον αέρα και μαστίγωμα της θάλασσας! Διότι, αν ο Θεός δεν υπάρχει, όπως πιστεύουν οι άθεοι όπου γης –και στους οποίους ασφαλώς και πρέπει να εντάξουμε και τους δημιουργούς τού επισκοπούμενου εξωφύλλου, αν σκεφτόμαστε στοιχειωδώς λογικά– τότε, πρέπει να ασπαστούμε τη φροϊδική προσέγγιση, σύμφωνα με την οποία ο Θεός είναι δημιούργημα του ανθρώπου. Πράγματι: πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το φαινόμενο να μην υπάρχει μεν Θεός, κι από την άλλη να ανιχνεύονται σε όλον τον πλανήτη οι Οίκοι Του, και μάλιστα με πρωτοφανή πυκνότητα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο των κατοικημένων περιοχών; Άρα, πώς μπορούν οι άθεοι φίλοι μας να επιρρίπτουν στον (ανύπαρκτο κατ’ εκείνους) Θεό τα αμαρτήματα εκείνων που Τον δημιούργησαν; Πέραν τής σχιζοφρένειας να απευθύνεις κατηγορίες σε κάποιον που δεν πιστεύεις ότι υπάρχει, δεν έχουμε εδώ και μία αξιοκατάκριτη από όλες τις πλευρές πράξη αδικίας; Και στο κάτω-κάτω:

Με βάση αυτή τη λογική περιμένουμε σύντομα από τους σκιτσογράφους τού  Charlie Hebdo να απεικονίσουν και την κυρία αυτή να περιφέρεται με τα χέρια της βαμμένα στο αίμα. Ένας λόγος παραπάνω που τόσο η ιδέα για την τρισδιάστατη αναπαράστασή της όσο και η υλοποίησή της είναι έργο Γάλλων –όπως ακριβώς Γαλλίδα ήταν και εκείνη που μπροστά στη λαιμητόμο αναφώνησε: «Ω Ελευθερία, τι εγκλήματα γίνονται στο όνομά σου!» Εντάξει; 

Άθεοι όλου τού κόσμου, μην είστε μπούφοι. Αν θέλετε να νικήσετε κάποτε, αφήστε τον Θεό στην ησυχία του και βρείτε τα κότσια να τα βάλετε με τους ανθρώπους. Κάθε τι άλλο είναι αμαρτία απ’ το Θεό!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: