Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Θεωρία κομμουνιστή και καρδία κότας!




Διαβάζω στο ThePressProject ότι ο Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξη που έδωσε στο ΣΚΑΪ ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι η πλειοψηφία τού κόσμου τού ΚΚΕ …συμφωνεί με την απόφαση του κόμματος για καταψήφιση της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια! Από πού κι ως πού και με τι στοιχεία; Δεν είναι πολλές ημέρες από τότε που δημοσκόπηση του ίδιου τού ΣΚΑΪ έδειχνε πως ένα 64% των ψηφοφόρων τού ΚΚΕ «συμφωνούσε απόλυτα» με το νομοσχέδιο της άθλιας κατά τα άλλα κυβέρνησης με κορμό τον πΣΥΡΙΖΑ και ένα επιπλέον άλλο 13% «μάλλον συμφωνούσε» (το όλον 77!). Έχει ο Δημήτρης Κουτσούμπας κάποια άλλα στοιχεία; Γιατί δεν τα προσκόμισε;

Τι να προσκομίσει, ο καημένος! Πού να τα βρει αφού δεν υπάρχουν; Κι αφού δεν υπάρχουν, αντί να βρει το θάρρος να εξηγήσει γιατί η απόφαση «του Κόμματος», παρά το γεγονός ότι δεν τη συμμερίζεται ο κόσμος τού ΚΚΕ (όπως και η παρέα που εκφράζω μέσω αυτού τού ιστολογίου), είναι σωστή, προτίμησε να φτιάξει μια φανταστική πραγματικότητα! –λιγότερο φιλόδοξη από αυτήν που φτιάχνουν τα παπαγαλάκια τού πΣΥΡΙΖΑ, αλλά πάντως το ίδιο φανταστική. 

Τι κρίμα (να ’ταν μόνο αυτό)… Η ιστορία τού αριστερού κινήματος δείχνει ότι μια φορά κι έναν καιρό, όχι και πολύ παλιά, οι κομμουνιστές –και οι κομμουνίστριες, και οι «αδελφές»–, ακόμα κι όταν δεν είχαν μυαλό, είχαν τουλάχιστον αρχίδια!... 
 
 

38 σχόλια:

dimK. είπε...

left,
εγω πιστευω οτι ο Κουτσουμπας λεει..αληθεια(!)
Η σχεση ηγεσιας-βασης ειναι περιεργη .Για μενα ειναι μια ανατροφοδοτουμενη πλανη.
Η ηγεσια παρεχει μια θεωρια/θεση πλαισιωμενη απο τα καταλληλα αποσπασματα απο τους "κλασικους" και η βαση σαν feedback δινει μια στρεβλη εικονα που συμφωνει με αυτη την θεση.
(γιατι γινεται αυτο,ειναι μεγαλη κουβεντα που ξεκιναει απο την Πολιτικη, την Κοινωνιολογια και μαλλον(λεω εγω), καταληγει στην Ψυχολογια).

Αυτα τα δυο ειδωμενα υπο την απαραιτητη προυποθεση-πιστη, οτι οποια θεωρια/θεση, εκπορευμενη απο το την ΚΕ, ειναι οπωσδηποτε σωστη.
Λεει αληθεια λοιπον,γιατι αυτο του μεταφερεται απο τον κυκλο του Περισου,αυτο του λενε κομματικα τα στελεχη στις περιοδειες,αυτο διαβαζει στον κομματικο Τυπο.
Αυτο λοιπον δεν τον κανει "ψευτη" ..Μερος ενος αυτιστικου συστηματος τον κανει.
Προσεχε:δεν ειναι αμοιρος ευθυνων,ουτε αυτος ουτε κανεις αλλος.

ΥΓ:ολα αυτα ειχα σκεφτει οταν σε μια επαφη που ειχα εδω με μελη και οπαδους του κκε,στα πλαισια της συζητησης των αποτελεσματων των εκλογων,η κοπελια απο το Κομμα ξεκινησε λεγοντας οτι "το Κομμα κρατησε τις δυναμεις του".
Στην απορια μου "δεν γινεται να κρατησε τις δυναμεις του,οταν εχασε 35χιλ ψηφους",ολοι διαφωνησαν μαζι μου,καταρχην οτι δεν εγινε αυτο και μετα βρισκοντας διαιολογιες αφου τους εδειξα τα ποσοστα απο το ΥΠΕΣ..Στο τελος ο γραμματεας,παλια συνδικαλα αμφιθεατρων και καλος φιλος,το γυρισε σε ποσοστα επι αποχης/συμμετεχοντων/ακυρων κλπ και "εκαψε" την κουβεντα..

ΥΓ2:Νομιζω οτι ο Μαρξ τα ειχε λυσει ηδη αυτα τα θεματα,ηδη απο την δεκαετια του 1840 κριτικαροντας την γερμανικη γραφιοκρατια οντας αρχισυντακτης στην εφημεριδα του Ρηνου

LeftG700 είπε...

Φίλε DimK.,


Ακόμα κι αν οι κατώτεροι πληροφορούσαν τον πολυχρονεμένο σε αντίστροφη από την πραγματικότητα βάση, ακόμα κι αν η βάση, όπου ήρθε σε επαφή μαζί του, τού δήλωνε πως συμφωνεί για να μη τον δυσαρεστήσει και πέσει σε δυσμένεια, δεν θα έπρεπε ο πολυχρονεμένος να ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει; Διάολε, ούτε τη δημοσκόπηση του Μαραντζίδη δεν πήρε πρέφα, να κρατήσει μικρότερο καλάθι; Η νοοτροποπία που περιγράφεις είναι υπαρκτή, όπως και αυτή που συμπλήρωσα εγώ (τα απλά μέλη και τα κατώτερα και μεσαία στελέχη δεν ενθαρρύνονται από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα να εκφράσουν ελεύθερα τη γνώμη τους), αλλά τι γίνεται με όλους εμάς τους υπόλοιπους; Δεν ενδιαφέρεται ο Κουτσούμπας να διευρύνει το ακροατήριο του ΚΚΕ (έστω να πάρει πίσω αυτούς που έχασε το κόμμα του τον Ιούνιο του 2012); Πώς θα το διευρύνει, όταν μάς λέει τέτοιες παπαριές και εκτίθεται τόσο χοντρά;

Το έχω καταλάβει ότι τα ξέρεις όλα αυτά, δεν σου λέω τίποτε καινούργιο.Αλλά κάπου πρέπει να τα (ξανα)πω κι εγώ! :-)


Τα λέμε

dimK. είπε...

Left,
Δεν ξέρω αν τα.. ξέρω ήδη και σίγουρα δεν το λέω για αυτό, αλλά τουλάχιστον, είναι ωραίο να μην έχω άδικο μόνος μου!
Δηλαδή δεν ξέρω, αν υπόκειται το σύστημα ηγεσία-οπαδοι στην συμπεριφορά όλων των συστημάτων(κοινωνικών και άλλων) που πρώτη τους μέριμνα είναι η αυτόσυντήρηση και μετά η "αναπαραγωγή" τους.
Αυτό που ξέρω είναι ότι τα ίδια έγιναν και με το θέμα του δημοψηφίσματος και τα τότε στοιχεία που έδειχναν πως η βάση (από όσους ψήφισαν), ψήφισαν σε μεγάλο ποσοστό το ΟΧΙ.
Οπότε αποτελέσματα εκλογών, δημοψήφισμα, ΣΣ, παραείναι πολλές συμπτώσεις για να είναι συμπτώσεις.

Συμφωνώ ότι ο Κουτσουμπας δεν είναι αμοιρος ευθυνών, αλλά όπως λέγανε παλιά "πρέπει να είσαι λερα, για να κυβερνας γαλερα".
[Όπου λερα η πλήρη αποδοχή και εσωτερικευση των αρχών του συστήματος και γαλερα το σύστημα που (εξ)υπηρετείς.
Το ξεκαθαρίζω γιατί ποιος ακούει τον Γκρισα με την αναφορά σε λερα/γαλερα]

Χαίρεται και απο εδώ.

LeftG700 είπε...

Φίλε DimK,


Θα επέκρινες έναν άνθρωπο που σε στιγμή κινδύνου επιδεικνύει ένστικτο αυτοσυντήρησης; Φυσικά και όχι. Ε, λοιπόν, εγώ προσωπικά αντιμετωπίζω έτσι και τις όποιες συλλογικότητες, εν προκειμένω τις πολιτικές. Δεν με ενοχλεί το ένστικτο αυτοσυντήρησης. Το θεωρώ φυσικό. Αλλά, το ζήτημα είναι τι την κάνεις αυτή τη συλλογικότητα που επιδιώκεις να συντηρήσεις και να αναπαράξεις; Ή, με άλλα λόγια, για ποιο λόγο θέλεις να τη διαιωνίσεις; Για να τη βάλεις απλώς στο Μαξίμου (όπως έκανε ο πΣΥΡΙΖΑ), ή για να την εκθέτεις στο μουσείο (του Περισσού);

That's the 64.000 $ question κατά τη γνώμη μου.


Τα λέμε

dimK. είπε...

..σε αυτή την ερώτηση εγώ θα ποντάρω τα διπλά και θα πάρω και την βοήθεια του κοινού.
Αν μάλιστα το κοινό έχει πει/γράψει και από παλιά κάτι, ακόμα καλύτερα!
Νομίζω όμως πως έχουν ειπωθεί τόσα για αυτή την ερώτηση, που ο,τι και αν θες να απαντήσεις, θα βρεις την ανάλογη "βοήθεια".

Χαίρετε λοιπόν ξανά (και όχι "χαίρεται" που γράφει αυτόματα ο κορεκτορας).

πικάπα είπε...

Left νομίζω ότι ξανά επανέρχεσαι σε ένα θέμα που τελικά είναι σαν να έχει αναδειχθεί εδώ όχι μόνο λυδία λίθος του σοσιαλισμού, αλλά και του σωστού κόμματος και του δρόμου μετάβασης και δεν ξέρω γω τι άλλο.

Το ΚΚΕ έκανε μια ανεπιτυχή προσπάθεια να εκφράσει με συνέπεια ιδεολογικές τοποθετήσεις του, απαντώντας σε ένα πρόβλημα που όπως και πολλά δεν μπορεί να απαντηθεί ικανοποιητικά. Αν μή τι άλλο είχε το θάρρος της γνώμης του. Και όπως μαθαίνω τελικα καταψήφισε, ενώ θα έπρεπε νομίζω να απέχει και να παρουσιάσει πιο σαφείς αντιπροτάσεις ως προτεινόμενο νομικό-πλαίσιο. Νομίζω όμως πως η σπέκουλα που έχει υποστεί είναι άδικη.

Έχω θέσει ως πολλυ σημαντικότερο των σχετικών θεσμικων ρυθμίσεων, το πρόβλημα της ρατσιστικής φρασεολογίας που υποβοσκει σε βασικές εκφράσεις που μάθαμε από παιδιά, με σχετικώς απονεκρωμένο μεν το ρατσιστικό πρόσημο, αλλά όχι ακριβώς απονεκρωμένο, ούτε και για όλους. Αν το σκεφτείς, η Γλώσσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει και εδώ σε θέλω μάστορα..αλλά πού...
Έχω θέσει επίσης το θέμα το πως σε πιο μαζικά και επείγοντα θέματα δικαιωμάτων, και εκεί η αριστερά δεν μπορεί να δώσει άμεσες κ ικανοποιητικές απαντήσεις.

Αυτά και μόνο θα έπρεπε να ήταν αρκετά για να ασχοληθούμε περισσότερο με το παιχνίδι κέντρου και όχι να ξύνουμε ντε και καλά όπου μας έρθει.
Δυστυχώς για αυτές τις "κλίσεις" μας, δεν φταίει το ΚΚΕ...

LeftG700 είπε...

Φίλε πικάπα,


Επανέρχομαι σε ένα θέμα; Κάνεις λάθος. Το ΣΣ είναι η αφορμή. Δεν είναι το θέμα μου. Το θέμα μου το έπιασε (και πολύ καλά) ο DimK.


Τα λέμε

πικάπα είπε...

Δε νομίζω φίλε, να κάνω λάθος. Αντικειμενικά, αναπαράγεις και συντηρείς την ατζέντα μαζί με τους απανταχου "αντικρατιστές", που ωστόσο πάντα τρέχουν να ρυθμίσουν τα δικά τους θέματα και να τα κατοχχυρώσουν μέσω του κράτους.
Όσο για τα νοήματα που λέτε ότι πιάνετε, το ΚΚΕ (δλδ η ηγεσία) θεωρεί ότι έχει ιδεολογικό χρέος να κρατήσει τα μπόσικα, ανεξαρτήτως ποιο είναι το τρεντυ και το μοντέρνο σήμερα. Δεν το κάνει επιτυχώς, αλλά αυτό προσπαθεί. Δεν είναι αυτισμός, είναι αμυντισμός.
Και ξαναλέω: Φυσικά δψεν γίνεται έτσι όπως το πάει το ΚΚΕ. Αλλά εμείς αυτό έχουμε να προσφέρουμε; Να γρατσουνάμε το ΚΚΕ με κάθε ευκαιρία; Κάτι δε πάει καλά.
Τουλάχιστον ο ¨αντικρατιστής¨ΕΟΣ, πιάνει (όπως το πιάνει τέλος πάντων) το θέμα της δουελειά και της παρταγωγής. Ενώ εδώ εμείς κάνουμε την τρίχα τριχιά.
Πάντα φιλικά οι παρατηρήσεις μου.

πικάπα είπε...

Παρεμπιπτόντως, είπες ότι συμφωνείς με το ΚΚΕ στο θέμα της υιοθεσίας. Θα ξέρεις φαντάζομαι ότι η ουσία της προωθούμενης ρύθμισης είναι η προετοιμασία της υιοθεσίας. Γιατί δεν ανέδειξες αυτή την ουσιαστική συμφωνία σου και μετά να προσπαθήσεις να συνεννοηθείς και για τα φτιασιδώματα και τα κτερίσματα;
Γιατί θα ψάξεις κατ εξοχή να βρεις τον ψόγο, αντί το σημείο που ενώνει; Και εντέλει, αν η πρακτική του ΚΚΕ λέγεται αυτισμός, η δική μας η αδυναμία συγκρότησης και ολοκληρωμένης πρότασης, πως ακριβώς λέγεται; Δεν βρίσκω καλά επίθετα. Εκτός κι αν μου πεις πάλι ότι εμείς είμαστε μικροί και φτωχοί. Ε λοιπόν, τότε, τουλάχιστον το ΚΚΕ δεν είναι (ακόμη) τόσο μικρό και τόσο φτωχό όσο είμαστε εμείς,

Συμπερασματικά, από κριτικές, χορτάσαμε. Από δυνατότητα συγκρότησης κεντρικού και συνεκτικού λόγου και υποκειμένου, πεινάσαμε.

dimK. είπε...

πικαπα,
νομιζω οτι χρωσταω μια εξηγηση στο ορο "αυτιστικος" σε σχεση με το "αμυντικος" που χρησιμοποιεις εσυ.
Για να μην θεωρητικολογω(δεν το κανω τοσο καλα,δυστυχως),θα χρησιμοποιησω το παραδειγμα με την συζητηση με τις εκλογες που ανεφερα πιο πανω.
Αυτιστικη ηταν η αρχικη σταση των παρευρισκομενων οτι το κκε δεν εχασε στις εκλογες,αφου παλι 5% πηρε.
Αυτη η σταση θα παρεμενε μεχρι το τελος,αν δεν εφερνα τα αποδεικτικα στοιχεια απο το ΥΠΕΣ.
Αμυντικη ειναι η μετεπειτα σταση τους,που αφου δεχτηκαν την "ηττα" ,προσπαθησαν με επιχειρηματα και "επιχειρηματα" να την δικαιολογησουν.
Πχ ενα επιχειρημα ηταν το εξτρα κοστος για τους ετεροδημοτες,που επρεπε να πληρωσουν ξανα μεσα σε 9 μηνες(3η φορα αν συνυπολογισεις και το δημοψηφισμα)βενζινες διοδια κλπ.Αυτο ειναι αμυντικο επιχειρημα, καθ`ολα "λογικο".
Αυτιστικο ομως ειναι ξανα με την σειρα του, να μην θες να δεις οτι αυτο δεν φτανει να δικαιολογησει αποτελεσματα οπως η Β`Αθηνων / Β`Θεσσαλονικης, με απωλειες πανω απο 10%.
Αρα η συμφηση αυτιστικης-αμυντικης αντιμετωπισης ειναι λιγο δυσκολο να διαγνωστει,αλλα οχι ακατορθωτο.
Αυτιστικο λοιπον ειναιν να αρνεισαι την πραγματικοτητα,αμυντικο ειναι να βρισκεις δικαιολογιες(ή "δικαιολογιες") για αυτην.
Βασικο ειναι επισης, οτι δεν ειναι η πρωτη φορα που η πλαστιγγα γερνει προς το αυτιστικο.

Επετρεψε μου τελος, να κανω μια προβλεψη.. Θα ξαναμιλησω με ολους σε κανα 20ημερο.
Θα ξαναρωτησω την γνωμη τους για το θεμα και τι πιστευουν πλεον,μετα απο αρκετους μηνες.
Υποψιαζομαι οτι πλεον δεν θα ενδιαφερει κανεναν,αφου το επισημο Κομμα(οπως ο φιλος γραμματεας) "εθαψε" το θεμα.
Θα σε ενημερωσω για το "αποτελεσμα".

Οσο για οσα τονιζεις στο τελος,ισως να αξιζει μια κουβεντα γιατι δεν μπορουμε να αρθρωσουμε κεντρικο και συνεκτικο λογο.
Αν και νομιζω οτι θα ξεφυγουμε πολυ απο το θεμα,αλλα δεν θα ειναι η πρωτη φορα(!)

πικάπα είπε...

DimK, dιαβλέπω μια δυνατότητ συμφωνίας μας:
Αντί να συζητήσουμε Γιατί Δεν μπορούμε, να συμφωνήσουμε ότι Δεν μπορούμε.
Είναι δεδομένο. με αυτό το δεδομένο, ίσως να συμφωνήσουμε ότι δεν είναι και πολύ σόι
να ψιλο-μετρούμε μόνο τα κουσούρια του διπλανού και ότι αυτό δεν βοηθάει να διορθώσουμε τα (περισσότερα!) δικά μας.
Συμφωνούμε, ή όχι, τι λες;

Τώρα για το αυτιστικό, εγώ ξέρω ότι είναι αδυναμία λειτουργικής επικοινωνίας και γενικότερα δυσλειτουργικότητα. Δεν ξέρω ακριβώς τι καταλαβαίνουν οι αυτιστικοί (πρόκειται για ασθένεια). Η μεταφορά της ιατρικής έννοιας στην πολιτική, υπόκειται σε πολλές ερμηνείες και αυθεραισίες. Εδώ λοιπόν υπάρχει άπειρο πεδίο διαφωνίας μας..
Και είναι άλλο τι πραγματυικά καταλαβαίνει ο πολιτικός, τι κάνει ότι καταλαβαίνει, τι δείχνει ότι καταλαβαίνει και σε ποιόν,κλπ, κλπ. Πολιτική, DimK, μύλος η υπόθεση.

dimK. είπε...

πικαπα,
μα προφανως δεν μπορουμε..
Ολες αυτες οι προσπαθειες,απο την ΛαΕ και την Ανταρσυα,μεχρι το κομμα του Γιανη(DiEM νομιζω) δειχνουν την αδυναμια μας,σε ολη της της μεγαλοπρεπεια!
Τα κουσουρια του διπλανου τα δειχνω(και εδω γυρναω σε ενικο και μιλαω μονο για μενα),γιατι πιστευω οτι χωρις την συμμετοχη, την εγκριση ή εστω την ουδετεροτητα του κκε,καμια αλλη προταση δεν μπορει προς το παρον(;),να ευδοκιμησει.
Επιπλεον περισοτερη ελπιδα εχω σε ενα "αλλο" κκε,περισοτερο "ευκολο" μου φαινεται η αλλαγη του.παρα σε ενα νεο σχημα απο οπου και αν προερχεται.

Αυτη την θεση, ΚΑΛΩΣ την εχει κερδισει το κκε..
Η ιστορια του και οι νεκροι του ειναι αρκετοι, για να εχει αυτην την δεσποζουσα θεση στην Αριστερα.
Τι κανει με αυτη την θεση και αν την χρησιμοποιει για το καλο της Αριστερας και της εργ.ταξης,ειναι ενα αλλο μεγαλο πονεμενο θεμα.

"Ο Αυτισμός είναι μια σοβαρή διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, που χαρακτηρίζεται από μειωμένη κοινωνική αλληλεπίδραση και επικοινωνία, καθώς και από περιορισμένη, επαναλαμβανόμενη και στερεότυπη συμπεριφορά.."
(απο εδω
https://el.wikipedia.org/wiki/Αυτισμός#cite_note-DSM-IV-TR-299.00-1 ..
κανε τις καταληλες κοινωνικες-πολιτικες αναγωγες και μαλλον θα καταλαβεις τι εννοω)

πικαπα είπε...

Οκ ετσι σε καταλαβαινω κ πολυ μαλιστα. Ομως και παλι δεν συμφωνω με την Αναθεση στο Κκε. Οι παραλληλισμοι του αυτισμου υπαρχουν , αλλα η πολιτικη δεν ειναι ευκλιδεια γεωμετρ. Η υπερμετρη κριτικη εξηγειται , αφου υπαρχει υπερ το δεον λεω γω αναθεση. Και παλι ομως το διπολο δεν ειναι προωθητικο. Θα μου πεις ο δικος μου ο χαβας ειναι? Μπα..

dimK. είπε...

καμια Αναθεση..
Δεν περιμενω απο το κκε, ουτε αναθετω στο κονκλαβιο του να βρει την "λυση".
Δυστυχως για μενα και την προσωπικη μου ηρεμια,εχω παψει εδω και καιρο να αναμενω κατι απο αυτους(αλλο αν το κρυφοελπιζω εννιοτε, ε;).
Απλα δεν μπορω να παραβλεψω την ιστορια του,το ονομα που κουβαλα,τον μηχανισμο που διαθετει,τον κοσμο που κινητοποιει,τις αναφορες που το συνοδευουν.
Αν θελουμε να ειμαστε αντικειμενικοι λοιπον,περα απο την ακαμψια του πρεπει να αναγνωρισουμε τα ιδιαιτερα χαρακτηρηστικα του που το κανουν "ευκολοτερο" να αποτελεσει αυτο μια λυση,πιο συντομα, παρα η Ανταρσυα πχ.

οσο για το προωθητικο,εγω νομιζω οτι ωρες ωρες οτι τρεχω μαραθωνιο,μεχρι που ανακαλυπτω οτι απλα ημουν πανω σε ενα καρουσέλ κανοντας κυκλους γυρω-γυρω!

Гриша είπε...

"Η ιστορία τού αριστερού κινήματος δείχνει ότι μια φορά κι έναν καιρό, όχι και πολύ παλιά, οι κομμουνιστές –και οι κομμουνίστριες, και οι «αδελφές»–, ακόμα κι όταν δεν είχαν μυαλό, είχαν τουλάχιστον αρχίδια!..."


Τωρα μαλλον ειμαστε στην εποχη που οι κομμουνιστες κατα τον λεφτ οταν μιλανε θα πρεπει να μιλανε με βαση το τι λεει ο καθε δημοσκοπος και οχι με βαση τη δικη τους πραγματικη επαφη με τον κοσμο.Παρεμπιπτοντως για το θεμα προσωπικα δεν εχω λαβει το παραμικρο αρνητικο feedback απο το δικο μου περιγυρο.Αλλα το πιθανοτερο ειναι οι δικες μου παρεες να υπολειπονται και ποσοτικα και ποιοτικα αυτης του λεφτ...ο οποιος φαινεται εχει σε μεγαλη υποληψη τους δημοσκοπους προφανως απο τοτε που ολοι διναν την Λαε οτι μπαινει ανετα στη βουλη...

".. .ακόμα κι όταν δεν είχαν μυαλό, είχαν τουλάχιστον αρχίδια!.

Μιλας εσυ λεφτ;;Εσυ δεν ησουν ενας απ τους πολλους που σκιζατε τα ρουχα σας στο προσφατο παρελθον να συνεργαστει το ΚΚΕ με τον Συριζα(αυτισμος ειπατε...);Μετα τα αποκαλυπτηρια της "πρωτης φορα" γιατι δε παραδεχτηκες ως οφειλες οτι εκανες λαθος και οτι ειχε δικιο το ΚΚΕ; Μεγαλα
@@@ιδια φιλε...

Πολιτικος αυτισμος...DimK
δεν ειναι η σταθεροτητα σε επεξεργασμενες θεσεις που επιβεβαιωνει η ιδια η ζωη.Αυτισμος ειναι η επιμονη σε παντελως αστηριχτες και ατεκμηριωτες κεντρικες επιλογες οπως πχ αυτη του νομισματος.Και επειδη ακριβως αυτος ο αυτισμος ειναι και ευρυτερα διαδεδομενος θα επρεπε να σε απασχολει περισσοτερο.
Και για ακομη μια φορα σου λεω να κοιτας πρωτα τη δικη σου συμπεριφορα πριν κρινεις των αλλων.
Γιατι για μενα αυτιστικο ειναι οταν κανεις σημαια το "δε μου κανει ο κουτσουμπας" αναπαραγωντας ολα τα μικροαστικα στερεοτυπα για την ηγεσια ενος κομματος. Μονο και μονο επειδη πρεπει να διαφωνησεις ντε και καλα με κατι αλλο απο αυτο που διαφωνεις στη πραγματικοτητα και ειναι η συνολικη πολιτικη του ΚΚΕ.

LeftG700 είπε...

Φίλε πικάπα,


Νομίζω ότι η ουσία τής διαφωνίας σου εκφράζεται καθαρά στo παρακάτω απόσπασμα ενός από τα σχόλιά σου:

Παρεμπιπτόντως, είπες ότι συμφωνείς με το ΚΚΕ στο θέμα της υιοθεσίας. Θα ξέρεις φαντάζομαι ότι η ουσία της προωθούμενης ρύθμισης είναι η προετοιμασία της υιοθεσίας. Γιατί δεν ανέδειξες αυτή την ουσιαστική συμφωνία σου και μετά να προσπαθήσεις να συνεννοηθείς και για τα φτιασιδώματα και τα κτερίσματα;
Γιατί θα ψάξεις κατ εξοχή να βρεις τον ψόγο, αντί το σημείο που ενώνει;


Δεν είναι το μόνο σημείο από όπου βγαίνει η ένστασή σου για την πολεμική εναντίον τής συγκεκριμένης νοοτροπίας (που δεν χαρακτηρίζει βέβαια μόνο το ΚΚΕ, όπως κατ' επανάληψη έχουμε πει από εδώ και όπως επαναλαμβάνω και στην παρούσα ανάρτηση), αλλά είναι το πιο καθαρό. Να σου πω λοιπόν κι εγώ, εξ ίσου καθαρά, τα εξής:

Όσο προσπαθήσαμε να συμβάλλουμε στην προσέγγιση της εκτός ΚΚΕ Αριστεράς με «το Κόμμα» προσπαθήσαμε μέχρι το καλοκαίρι. Γιατί το καλοκαίρι είχαμε την αντικειμενικά προδοτική στάση τού ΚΚΕ για την αποχή από το δημοψήφισμα, έμπρακτη εφαρμογή τών κωμικοτραγικών. αποφάσεων του 19ου Συνεδρίου του. Εκεί τελείωσε το ΚΚΕ γι’ αυτό το ιστολόγιο. Δεν υπάρχει. Και δεν θα υπάρχει όσο ακολουθεί αυτή τη γραμμή που υπονομεύει κάθε τι το οποίο δεν εκπορεύεται από το ίδιο. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει όσο έχει και τη συγκεκριμένη ηγεσία (όλοι ξέρουμε πως στα ΚΚ, ιδίως στα τύπου ΚΚΕ ΚΚ, σημαντικές αλλαγές γραμμής πάνε φούστα μπλούζα με την αλλαγή ηγεσίας).

Αυτό είναι που μου επιβάλλει να μη βλέπω το σημείο που ενώνει και ψάχνω να βρω τον ψόγο. Μπορεί να διαφωνείς, αλλά σε μένα, όπως και στην παρέα μου, η απόφαση αυτή αποδείχθηκε πολύ βαριά για το στομάχι μας. Και το στομάχι μας αντέδρασε και ξέρασε το ΚΚΕ. Enough is enough.

Μια και το αναφέρεις: Δεν συμμερίζομαι καθόλου την άποψη περί «νομοσχεδίου-προπομπού» τής υιοθεσίας. Για το ΚΚΕ αυτό ήταν πρόσχημα. Εσύ το πιστεύεις; Δεν μπορώ να το καταλάβω. Ακόμα και το καλύτερο νομοσχέδιο-προπομπός, απαιτεί κάποια τροπολογία στο μέλλον. Όταν και αν έρθει, την καταψηφίζεις με χέρια και με πόδια.

Τέλος: Για ποια αναπαραγωγή τού αντικρατισμού, τύπου ΕΟΣ ή άλλων, κάνεις λόγο; Εγώ, υπερασπιζόμενος την επέκταση του ΣΣ, δεν επικαλέστηκα καμία «φιλελεύθερη αρχή» περί «μη ανάμιξης του κράτους στην ιδιωτική ζωή». Επικαλέστηκα κάποια δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί σε συνθήκες αστικής δημοκρατίας και τα οποία, απ’ όσο ξέρω, η Αριστερά δεν τα έχει αποκηρύξει (π.χ. ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σύνταξη κ.λπ.). Και επικαλέστηκα το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην κοινωνική ορατότητα.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Στο διάλογό μου με τον DimK. θα βρεις αρκετά στοιχεία για το πώς αυτή η «πραγματική επαφή με τον κόσμο» δεν είναι και αληθινή. (Όπως δεν ήταν αληθινό και το 2% και κάτι ψιλά τών συνέδρων του 19ου που διαφώνησαν με τις Θέσεις σε σχέση με το 20-25% τών μελών τού κόμματός σου που τις εξέφρασαν κατά τον Προσυνεδριακό διάλογο…)

Στο συγκεκριμένο ζήτημα, οι επιφυλάξεις για τα πορίσματα της δημοσκόπησης δεν πατάνε σε κανένα λογικό σκεπτικό. Αλλοίωσε ο Μαραντζίδης τα αποτελέσματα για να πετύχει τι; Να υπονομεύσει την ηγεσία Κουτσούμπα; Την ίδια ηγεσία που τα συστημικά μέσα τακτικά και με διάφορες αφορμές επαινούν είτε για τη συνέπειά της, είτε για το ρεαλισμό της (όπως, λόγου χάρη, επαίνεσαν και την «υπεύθυνη» στάση της στο δημοψήφισμα;).

Επαναλαμβάνεις την κασέτα «εσύ που ήθελες να συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, εσύ που ήθελες να συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ!». Κι εγώ θα επαναλάβω τη δική μου και όσοι αριστεροί αλλά ουδέτεροι κομματικά παρακολουθούν την κουβέντα μας θα βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα:

Αν είχατε συνεργαστεί, οι τωρινές καταγγελίες σας θα είχαν μεγαλύτερη διείσδυση και αποδοχή. Γιατί θα μιλάγατε έχοντας πάρει μέρος στο παιχνίδι. Κατά μία έννοια, κι αυτό το ιστολόγιο, συνεργάστηκε για κάποια φεγγάρια με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μειώθηκε η αξιοπιστία του επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ τα ’στριψε. Το αντίθετο. Εσείς προτιμήσατε να μείνετε απ’ έξω για να έχετε το ‘‘προνόμιο’’ να φωνάζετε τώρα ‘εμείς τα λέγαμε, εμείς τα λέγαμε!».

Πρώτον, δεν είσαστε οι μόνοι που τα λέγατε. Τα έλεγαν και άλλοι, εντός ΣΥΡΙΖΑ. Και, δεύτερον: σε τι σάς ωφέλησε το συγκεκριμένο ‘‘προνόμιο’’; Κι αν δεν σας ωφελεί τώρα που δένεται το ατσάλι, πότε θα σας ωφελήσει;


Τα λέμε


ΥΓ Η φράση «έχει/δεν έχει @@@ιδια» δεν λέγεται για εκείνους που πέφτουν μέσω ή έξω σε πολιτικές εκτιμήσεις. Λέγεται για αυτούς που έχουν ή δεν έχουν θάρρος.

LeftG700 είπε...

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στο σχόλιο προς τον Гриша:


Δεν έχεις λάβει το «παραμικρο αρνητικο feedback απο το δικο σου περιγυρο». Περίεργο… Φαίνεται ότι στον περίγυρό σου δεν συμπεριλαμβάνεται η Κανέλλη που την έκανε με πλάγια πηδηματάκια ή ο Μπογιό που τον έπιασε αφωνία γιορτιάτικα…

Гриша είπε...

Δηλαδη λεφτ εσυ επιμενεις ακομα και σημερα οτι το ΚΚΕ επρεπε να συνεργαστει με το Συριζα ;Ενταξει φιλε το τερματισες...

"Κατά μία έννοια, κι αυτό το ιστολόγιο, συνεργάστηκε για κάποια φεγγάρια με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μειώθηκε η αξιοπιστία του επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ τα ’στριψε."

Σοβαρα;Μα εσυ θα το πεις αν μειωθηκε η οχι;Ασε να το κρινουν αλλοι αυτο και οχι εσυ.
Εκει που ησουν εισαι κανονικα...Κυβερνηση της αριστερας ελεγες και τοτε κυνερνηση της αριστερας λες και τωρα..νομισμα ελεγες τοτε,νομισμα λες και τωρα.Αυτο το παραμυθι χρεοκοπησε τα ορια του ηταν συγκεκριμένα οπως αποδειχτηκε, αλλα εσυ εκει.Απλα οι επαγγελματιες φραξιονιστες που στηριζεις τωρα ειναι χειροτεροι απο τους προηγουμενους να ξερεις.

Ευτυχως που υπαρχει σημερα ΚΚΕ με αυτο το προγραμμα και δεν εχει γινει χυλος και υπαρχει ακομα και αυτη η γραμμη συσπειρωσης στο κινημα.Ειναι η μονη ελπιδα.

Гриша είπε...

Εντελως λαθος ειναι η εκτιμηση σου οτι αν το ΚΚΕ ειχε συνεργαστει θα πολεμαγε σημερα απο καλυτερες θεσεις.
Πολυ πιο επιζημιο θα ηταν για το ηδη ζημιωμενο λαικο κινημα απο την κυβερνηση της αριστερας που μας πρηξατε τα συκωτια να μπουμε και για το ιδιο το κομμα που ο κοσμος με το δικιο του θα του ελεγε "καλα εμεις κατω και
απο το βαρος των προβληματων πιστεψαμε σε μια αμεση λυση.Εσεις σαν ΚΚΕ δεν βλεπατε που πατε να μπειτε;"
Αυτη ειναι η αληθεια που δυστυχως δεν εχεις το θαρρος να παραδεχτεις.

Гриша είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
πικάπα είπε...

Φίλε Λεφτ. Φυσικά είμαστε αυθεντικοί αριστεροί και έτσι οι διαφωνίες μας δεν θα έχουν ποτέ τέλος. Αλλά ακόμα και οι έντονες διαφωνίες δεν μπορούν να αποκλείσουν όσους παίζουν (έτσι όπως παίζουν, αλλά..) με την αξία τους, (εν προκειμένω το ΚΚΕ). Θα ασχοληθώ εδώ με μία μόνο διαφωνία μας. Αν θυμάσαι, είχα διαφωνησει με την κάθετη κριτική σου στο Κκε για το δημοψήφισμα, επανεμφανιζόμενος μετά από καιρό, με το όνομα Θου-κυδίδης. Ήμουν κι εγώ σαφώς της γνώμης υπέρ του ΟΧΙ, αλλά ωστόσο ήθελε ένα παιδικό μάτι για να δεις πως ο βασιλιάς ήταν γυμνός και ότι το παιχνίδι είχε προδοθεί, άρα έπρεπε να δεις 2 τουλάχιστο κινήσεις μπροστά - but you didn't.
Κατά τα λοιπά της κριτικής, Τα είπα εκεί.

Τέλος, αν και δεν διάβασα την προσφατη ανάρτησή σου ακόμη, έχω να σου πω το εξής. Από το γειά σας φίλες και χρόνια πολλά σε όλες, του κάποιου σύντροφου (αλλά και του τέκι, κ.α πολλών μεταμοντέρνων), μέχρι τα πολλαπλά μάτσο τα δικά σου (και του Γκρίσα κ.λ.π), υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής, και αυτό είναι η πρόκληση δια της υπερβολής. Κατανοητά - και όλοι το κάνουν κάποια στιγμή, έστω κατά λάθος.
Αλλά η υπερβολικά συχνή ή έντονη χρήση της υπερβολής, αποδυναμώνει αντί να ενδυναμώνει το λόγο.
Η υπερβολική υπερβολή παραπέμπει επιπλέον και στο θέμα των υπολειμμάτων ρατσισμού κλπ στην λαϊκή γλώσσα, θέμα που έθεσα και ξανάθεσα, αλλά πέρασε τυχαία, στα ψιλά..

dimK. είπε...

Γκρισα,
Μην το κανεις αυτο..
Αφενος δεν μπορω να ακολουθησω, αφετερου αυτο το "moving the goalpost" fallacy,ειναι απο τα πιο κουραστικα!
Το θεμα του νομισματος ΔΕΝ το ανεφερα εγω και ουτε το ειχα σκοπο,αν θες φυσικα το συζηταμε,ΑΦΟΥ κλεισουμε ομως τα "προηγουμενα",οκ?
Οπου προηγουμενα ειναι:
α) το θεμα με τον Κουτσουμπα.
(ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:νομιζω οτι εχεις μπερδεψει την αναφορα στο ονομα του Κουτσουμπα σαν ονομα και οχι σαν ιδιοτητα.
Δεν κρινω τι λεει ο Κουτσουμπας,αλλα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Δεν ενδιεφερε εμενα και απο οτι καταλαβα ουτε τον Λεφτ,ποιος ειναι ο ΓΓ..Το τι λεει κρινουμε,οχι ποιος το λεει.Aς ειναι ομως,σου απανταω σε αυτο το μοτιβο..)

Γιατι κανεις οτι δεν θυμασαι?
Μαζι μιλαγαμε και σου ειχα βαλει καποια κριτηρια γιατι (κατα την γνωμη μου) ο Κουτσουμπας δεν ειναι ικανος για ΓΓ.
Εν ταχει: κινηματικη ιστορια,διακεκριμενη θεωρητικη καταρτιση,ιστορικη βαρυνουσα προσωπικοτητα..Θα προσθεσω ακομα και εγνωσμενης πολιτικης παρουσιας πλεον.
Τιποτα απο αυτα δεν τα πληρει ο συγκεκριμενος.
Αλλα το χειροτερο ειναι οτι αντιπροσωπευει την λογικη και την ιδεολογια οσων των εξελεξαν.Μια λογικη διαχειριστικη του μαγαζιου μας,χωρις ανοιγματα,χωρις οραμα.Μεταξυ μας και αγαπημενοι.
Αληθεια (και) εσυ, υποθετω, θα βριζεις τον Μητσοτακη/Τζιτζικωστα/Καραμανλη (και) σαν γονους ενος κομματικου συστηματος,σωστα?
Τον Κουτσουμπα που ειναι ενα αντιστοιχο κομματικο παιδι του σωληνα,γιατι δεν τον βριζεις? Επειδη ειναι "δικος μας" να υποθεσω ε?
Σημαια τελος, δεν το κανω..εγινε τοτε μια κουβεντα μεταξυ μας,τελειωσε παμε για αλλα.
(προφανως εδω πρεπει να ξαναδιαβασεις την παρατηρηση με τα bold..)

Στο ξαναλεω αλλη μια φορα..
Αν εγω συμπεριφερομαι αυτιστικα,ΟΤΑΝ και ΑΝ ζητησω την ψηφο σου να με ψεξεις, σε σχεση με την αρτιοτητα του ΚΚΕ
ΟΤΑΝ και ΑΝ ειμαι στην Βουλη,να με συγκρινεις με μια συλλογικοτητα σαν το ΚΚΕ.
ΟΤΑΝ και ΑΝ διατεινομαι οτι εχω λυσεις,να με αντιπαραβαλεις με το ΚΚΕ.
Μεχρι τοτε,σταματα να λες κοιτα την καμπουρα σου και σταματα να προσπαθεις να συγκρινεις μια ατομικη συμπεριφορα με μια πολιτικη εκτιμηση και δραση ενος κομματος 97 χρονων.
Δεν νομιζεις οτι ειναι λιγο ακυρη σαν συγκριση?

πικάπα είπε...

θα συμφωνήσω με τον Dimk για την ουσία της κριτικής του, όσο και για το δικαίωμά του σε αυτύην.
θα διαφωνήσω όμως ότι το μη συγκρίσιμο μέγεθος ενός π.χ ΚΚΕ με τον Dim και ίσως την παρέα του, απαλάσσει την παρέα από την ευθύνη. Προσωπικά εέχω κάνει έντονη κριτική στο Αρ Ρεύμα, που αν και τη θεώρησα συντροφικοί, πολλοί θίχτηκαν και ξυνίστηκαν σε βαθμό που....
Ωστόσο, η κριτική μου σε υποδεέστερα ρεύματα ή παρέες καλών προθέσεων, ήταν ουσιαστικά εντονότερη. Γιατί; γιατί το ΚΚΕ, όπως κατα αναλογία το Αρ Ρεύμα είχε κάτι μετρήσιμο να πασουσιάσει, ενώ οι καλές προθέσεις των καλών παρεών, (και φυσικά και η δική μου γνώμη που πάντα είναι η σωστότερη όλων...)δεν παίζουν στο χάρτη. Και αυτό είναι ευθύνη μας και χρειάζεται πότε πότε να απολογηθούμε.

dimK. είπε...

πικαπα,
κριτικη ολοι κανουμε και ολοι δεχομαστε,ειδικα δε αν ειναι και καλοπροαιρρετη, ειναι και ζητουμενη.
Οπως εσυ εκανες κριτικη στο Αρ Ρευμα,εχω κανει και εγω στον Λεφτ αν θυμασαι περι του timing της αποχωρησης τους απο τον Συριζα αλλα και γενικα τονιζω σε καθε ευκαιρια οτι δεν ειναι λυση.
Το ιδιο θεωρω οτι επιβαλεται να κανω και προς το κκε,οπου και οσο νομιζω.
Πιο δεξια απο αυτους, δεν ασχολουμαι καν,το θεωρω χαμενο χρονο.
Αυτο που προσπαθω να πω στον Γκρισα ειναι οτι αν εγω ειμαι αποσπασματικος,επιφανειακος,λειψος στην κριτικη μου,αυτο ΔΕΝ δικαιολογει το κκε να εχει αποσπασματικες,λειψες, ανερματιστες θεσεις.
Δυστυχως για το Κομμα,στην ηλεκτρικη καρεκλα του να προτεινει λυσεις ειναι αυτο,οχι εγω.
Εμενα η ιστορια μου επιφυλαξε λουστω τις συνεπειες της κρισης και πλεον να γραφω την αποψαρα μου για κατι που με ακουμπα ολο και λιγοτερο με την πολυ στενη εννοια του ορου,αφου μενω εκτος ελλαδας και δεν μορω να επεμβαινω ουτε καν με την ψηφο μου πια!
Πιστεψε με,δεν θα ηθελα να ειναι ετσι,αλλα ετσι ειναι.
Οποτε με βαση αυτη την "διανομη" ρολων,το κκε τραβαει μπροστα και εγω ακολουθω ασθμαινοντας αν μπορω ή σχολιαζω αν νομιζω οτι εχω κατι να πω.
Δεν χρειαζεται αν το πω,αλλα (δυστυχως)δεν μιλαω εκ του ασφαλους.Εχω και εγω να κερδισω ή να χασω απο την οποια μεταβολη στη πολιτικη οικονομικη κατασταση στην χωρα.

Το ωραιο ειναι οτι με τον Γκρισα συμφωνω με την κριτικη του στον Λεφτ.Σε καποιο βαθμο και με αστερισκους,αλλα συμφωνω.
Αλλα δεν προλαβαινω να μιλησω για αυτο..
Γιατι αφου προσπερασω το θεμα νομισμα(ποιος το εβαλε;),στην συνεχεια "απολογουμαι" για την αποψη μου για τον Κουτσουμπα,αφου καταλαβε οτι το θεμα μου/μας ειναι το προσωπο Κουτσουμπας και οχι οι δηλωσεις του ΓΓ του ΚΚΕ.
Αλλα καποια στιγμη ελπιζω θα συντονιστουμε σε καποιο θεμα... το πιστευω!

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Μα δεν λέω κάτι καινούργιο! Από την πρώτη μέρα που έσκασε μύτη αυτό το ιστολόγιο ξεκαθάρισε ότι τασσόταν υπέρ του διαλόγου και της συνεννόησης με στόχο την κοινή δράση τής Αριστεράς (βλέπε το κειμενάκι τής ταυτότητας στη δεξιά στήλη). Αν το έχω τερματίσει, το έχω τερματίσει εδώ και επτά χρόνια!

Ωραία, δεν ξέρω αν μειώθηκε η αξιοπιστία τού ιστολογίου. Ανασκευάζω:

Αν μειώθηκε η αξιοπιστία τού ιστολογίου, σίγουρα δεν μειώθηκε από το ξεπούλημα του ΣΥΡΙΖΑ, για το οποίο ξεπούλημα χτύπησε αμέτρητα προειδοποιητικά καμπανάκια όσο δυνατά μπορούσε.

Αν η συνεργασία σας ήταν τύπου γουρούνι στο σακί, ασφαλώς δεν θα ήσασταν σε καλύτερη θέση και δικαίως θα τα ακούγατε από τον κόσμο σας. Εγώ όμως δεν μιλάω για τέτοιου τύπου συνεργασία. Δεν μπορώ να προτείνω στο ΚΚΕ κάτι που δεν έκανα ούτε καν εγώ εκφράζοντας ένα κωλομπλογκ μιας ψιλοχύμα παρέας! Αν μη τι άλλο, δεν είμαι τόσο ηλίθιος, φίλε Гриша.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε πικάπα,


Έχω πει από εδώ ότι ποτέ δεν αποδέχθηκα ανεπιφύλακτα τον Τσίπρα. Εννοώ ότι πάντα, στο φάκελό του, στο όνομά του υπήρχαν αστερίσκοι με ερωτηματικά, απορίες, κενά, εντοπισμένες αντιφάσεις κ.λπ. Και έχω ομολογήσει ότι η μοναδική φορά που τσίμπησα και είπα ότι αφού γύρισε η μπίλια τελικά έκατσε στο κόκκινο ήταν η ιστορία τού δημοψηφίσματος. Έτερον εκάτερον. Ακόμα κι αν ήμουν κουμπωμένος ακόμα και στο δημοψήφισμα, και πάλι την ίδια θέση θα είχα: κάθε αριστερή δύναμη έπρεπε να ταχθεί και να αγωνιστεί για την επικράτηση του ΟΧΙ. Με το δικό της σκεπτικό ασφαλώς, αλλά σε κάθε περίπτωση μέσα από το στρατόπεδο του ΟΧΙ. Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί, ενώ η δική σου διορατικότητα δεν σε απέτρεψε από το ΟΧΙ, δικαιολογείς τη στάση τού ΚΚΕ που με την ίδια διορατικότητα κατέληξε στην αποχή. Ένας από τους δυο σας έπραξε λάθος. Δεν μπορείς να ευλογείς και το ένα και το άλλο.

Κατά τα λοιπά, έχω μια ιδέα. Αφού έχεις θέσει το θέμα τού ρατσισμού, σεξισμού κ.λπ. και δεν βλέπεις φως, γιατί δεν στρώνεσαι να γράψεις μία ωραία εισήγηση να την ανεβάσουμε εδώ και να κάνουμε καλοκαιρινό το μαγαζί; :-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε DimK.,


Όταν βρεις λίγο καιρό και το σχετικό κέφι, βάλε στην οθόνη συνοπτικά τα βασικά σημεία τής κριτικής τού Гриша για την πάρτη μου που σε βρίσκουν σύμφωνο. Με ενδιαφέρει.


Τα λέμε

πικάπα είπε...

Λεφτ, να μην το κάνουμε καλοκαιρινό το μαγαζί, χειμωνιάτικα. Αν είμαστε καλά, νατ ο δούμε λέω κατά το καλοκαίρι.
Πάντως δεν εννοώ τα ηθικοπλαστικά, "δεν κάνει να λέτε τέτοια και πιπερι στο στόμα", αλλά στην ουσία μια τέτοια ηθογραφία θα περιγράφει τον διαρκή και σκληρό ανταγωνισμό μεταξύ των ομάδων (εθνοτικών, και όχι μόνο), το ρόλο κάθε φορά μιας μειονότητας και μιας ακόμη τουλάχιστον εφεδρικής, και το αγρίεμα των ηθών λόγω της συμπίεσης των συμεφρόντων στον ίδιο ζωτικό χώρο. Η γλώσσα και ιδιαίτερα η λαίκή δεν είναι καθόλου τυχαία ή εφήμερη, αλλά δεν είναι ούτε αφελής ή αθώα.
Καταγράφει χρήσιμα (βλέπε ιδιοτελή) δεδομένα, γεγονότα και "αλήθειες?!", πάντοτε κάτω όμως από αλοτριωτικούς καταναγκασμούς (και κάποτε με πλήρη αλλοίωση) λόγω "ψευδούς συνείδησης".
Για την ακρίβεια δεν είμαι κατάλληλος για να γράφω ένα τέτοιο έργο, θα μπορούσα όμως να βοηθήσω σε μια σχετική συλλογική δουλειά, μάλλον ως έξω δεξιά ούζο.

dimK. είπε...

λεφτ,
νομιζω οτι δεν εχω να προσθεσω και πολλα απο τοτε που ειχα αναφερει την απορια μου περι του χρονου αποχωρησης του Αρ.Ρευματος.
Το τοτε αριστερο ρευμα εμεινε σε μια κυβερνηση που υπεγραφε την συμφωνια του Φεβρουαριου(ενα εν δυναμει) μικρο μνημονιο και εμεινε στην κυβερνηση ακομα και οταν αυτη αδειαζε τα ασφαλιστικα ταμεια για να πληρωσει την δοση(νομιζω του Απριλιου).
Ολοι εβλεπαν (ελεγα τοτε εγω)που παει το πραγμα εκτος απο το Αρ.Ρευμα και ηταν λαθος να μην διαφοροποιηθει απο τοτε.
Τελικα αυτο το "ολοι",ηταν σε μεγαλο βαθμο αληθινο,μιας και η ΛαΕ παρολο την μνημονιακη στροφη του Συριζα,στις εκλογες δεν επεισε.
Αρα συμφωνω με τον Γκρισα οτι τοτε "στα λεγαμε" και οτι τωρα δεν αποτελει(οχι ακομη τουλαχιστον) λυση.
Συμφωνω εν μερει οταν λεει οτι "με τον Συριζα δεν συνεργαζεσαι".
Εν μερει γιατι οντως στον Συριζα του 36% και πριν με αυτον του 20+% δεν συνεργαζεσαι.
Ειναι φανερο οτι η στροφη προς τον "ρεαλισμο" ειχε γινει και δεν υπηρχαν πολλα να ελπιζει κανεις.
Εν μερει ομως μονο, γιατι ο Γκρισα δεν αναφερει οτι υπηρχε και ο Συριζα του 4% οταν ολα ηταν ακομα ρευστα και ΙΣΩΣ υπηρχαν ελπιδες για ενα μετωπο αριστερων δυναμεων.

Αυτο λοιπον ειναι και η βασικη μου διαφωνια με τον Γκρισα:
Το κκε θα μπορουσε να ειχε "επεμβει" οταν ηταν νωρις..
ΟΧΙ για το καλο του Συριζα προφανως,αλλα στα πλαισια μια γενικοτερης προσπαθειας αριστερου μετωπου στην χωρα(εχω πει οτι κατι τετοιο μπορει να γινει μονο ή απειρως ευκολοτερα, με την συμμετοχη/ουδετεροτητα του κκε).

Αλλα παλι, για να μιλαω και για τα δικα μου "ατοπηματα",πιστευα (και πιστευω) οτι στο δημοψηφισμα το κκε επρεπε να ειναι με το ΟΧΙ.
Ειδικα αφου βλεπανε οτι ο Συριζα θα το γυρισει. Απο αλλη θεση μιλας οντας μερος ενος συνολου και απο αλλη οντας ο "ειδατε που σας τα ελεγα?".
Πιστευα οτι πχ η Ανταρσυα εχει μονο να κερδισει απο την σταση της.
Δυστυχως διαψευσθηκα!

dimK. είπε...

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ: ο Γιανης ερχεται στο Μοναχο!!
Θα διεξαχθει debate με τον πρωην δημαρχο Μοναχου Christian Ude.
Η τιμη του εισητηριου θα ειναι στα υψη(αυτο το λεει ο ιδιος ο Ude με ανακοινωση στο facebook).

Ο οργουελ είπε...

Και η Ζωη με το Γιανι,,, ΚΡΙΜΑ για τη Ζωη

http://www.crashonline.gr/Την «Αυγή» καλεί μέσω Facebook η ζωή Κωνσταντοπούλου να ανακαλέσει για τα όσα έγραψε για την αμοιβή του Γιάνη Βαρουφάκη στις διαλέξεις του.


Η επίθεση της Ζωής ήρθε με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα της Αυγής για τα χρήματα που παίρνει ως αμοιβή για κάθε του ομιλία στο εξωτερικό ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών διέψευσε πως αμείβεται με 55.000 ευρώ τη φορά και η Ζωή Κωνσταντοπούλου μέσω Facebook διερωτήθηκε γιατί η Αυγή δεν έχει ανακαλέσει. Έγραψε επίσης: «Άλλο ενημέρωση ή γνώμη, άλλο αποδόμηση προσωπικοτήτων με κυβερνητική εντολή».

LeftG700 είπε...

Φίλε πικάπα,


Εντάξει, δεν το εννοούσα σοβαρά αυτό το περί καλοκαιρινού μαγαζιού. Αφού σού έβαλα και χαμόγελο![*]

«Συλλογική δουλειά» η ανάλυση του λαϊκού λόγου; Χμ… Μου θυμίζει τις εργασίες στο πανεπιστήμιο… Μήπως το παρακάνεις στην προώθηση του συλλογικού πνεύματος; Φαντάζεσαι το «Κεφάλαιο» γραμμένο από κάποια συλλογικότητα; Κι έπειτα, όταν βάζει κάποιος κάτι στο χαρτί, δεν βασίζεται και σε κάποιες ιδέες άλλων, δεν τις συμπεριλαμβάνει; Γίνεται να στηριχτεί μόνο στην προσωπική του εμπειρία; Έτσι, από αυτή την άποψη ακόμα και το «Κεφάλαιο» συλλογικό έργο είναι. Αλλά την πένα την κράταγε ένας.

[*] :-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε DimK.,


Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε άθλια τα χαρτιά της (που δεν ήταν και πολύ λιμά, περιείχαν και κάμποσα ατού). Και δεν τα έπαιξε άθλια από το Γενάρη και μετά που έγινε ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και που τότε ήταν αργά. Το έκανε πολύ πριν και πιο συγκεκριμένα από την επόμενη των εκλογών τού Ιουνίου 2012. Ξέρεις όμως ποια είναι η πλάκα; Ότι αυτό έχει ειπωθεί εδώ κατ’ επανάληψη και έχει κριτικαριστεί με όλους τους τόνους. Έτσι λοιπόν, όσα εσύ αποκαλείς «κριτική τού Γκρίσα», δηλαδή κριτική ΚΚΕ, δεν είναι τίποτε άλλο από παραβίαση ανοιχτών θυρών.

Πρέπει να το καταλάβεις και να το εμπεδώσεις: το ΚΚΕ υπό την παρούσα ηγεσία και γραμμή δεν σκοπεύει να συνεργαστεί με κανέναν. Διάβασε τις αποφάσεις τού 19ου συνεδρίου. Τα λέει όλα χαρτί και καλαμάρι. Και, όπως έδειξε και η ιστορία τού δημοψηφίσματος, αυτή την απομόνωση την τραβάει μέχρι τα άκρα: είναι αποφασισμένο να απέχει ακόμα και από μία μάχη στην οποία ο λαϊκός παράγοντας αποφασίζει να σηκώσει λίγο το κεφάλι του, μόνο και μόνο επειδή το σάλπισμα για τη μάχη δεν το έχει δώσει εκείνο!

Να είναι καλά τα παιδιά, να μαζεύονται κάθε χρόνο να σβήνουν τα κεράκια τών γενεθλίων του (σε δυο χρονάκια θα κλείσουν και τα 100), να τραγουδάνε τα δικά τους, αλλά αυτό το μαγαζί έχει τελειώσει μέχρι νεοτέρας γραμμής με το ΚΚΕ. Enough is enough.


Τα λέμε

dimK. είπε...

Λεφτ,
Δυστυχώς το ξέρω.. Δυστυχώς το ΚΚΕ έχει αποφασίσει να πορευθει μόνο του. Από ήττα σε ήττα, μέχρι την τελική ..ήττα (λέω εγώ).
Συμφωνώ λοιπόν, μόνο στο βαθμό που σου λέει ότι η ΛαΕ είναι λίγη, το αρ.ρευμα έχει ευθύνες κλπ.
Για τα υπόλοιπα περί κκε τα είπα και εγώ..
Να περιμένεις να αποτύχει κάτι για να λες μετά "σας τα έλεγα", δεν σε κάνει δίκαιο ή σοφό.
Και το ΚΚΕ μόνο αυτό κάνει.
Ή μαζί μας ή θα αποτύχετε.
Το ότι θα αποτύχουμε όλοι μαζί, είναι μια εφιαλτική προοπτική(=με πιθανότητα άνω του 99%)που μόνο αυτοί δεν την σκέφτονται.

Гриша είπε...

Το δημοψηφισμα ηταν ενα μεσο για να νομιμοποιηθει στο λαο το νεο μνημονιο.Ηταν μια loose-loose situation και το ΚΚΕ αυτο ειχε πει ειτε με ναι ειτε με οχι θα ερχοταν μνημονιο.Αυτο προεκυπτε αλλωστε ξεκαθαρα απο το ιδιο το ερωτημα του δημοψηφισματος.Ηταν στο τραπεζι των διαπραγματευσεων το συριζεικο μνημονιο και τοτε ο λεφτ επικαλουνταν τον Φιλη(!!!)για να υποστηριξει το αντιθετο.

@DimK
Δεν συγκρινω εσενα με καποιο κομμα η οποιαδηποτε πολιτικη συλλογικοτητα.Μπερδευεσαι.Ξεκινησες απο τη συμπεριφορα ανθρωπων που εκαναν σχολια σε blog και για συζητησεις που εγιναν μαζι σου.Μ αυτους σε συγκρινω και σου λεω κοιτα πρωτα τα μαυρα σου τα χαλια.Τωρα θα σου κανω λιγο πιο νια νια ποια ειναι τα χαλια σου .
Κρινεις το ΚΚΕ με βαση τα αστικα κομματα.
Επαγγελματικα στελεχη ειχαν παντα τα κκ οπου γης.Αν ειναι αυτο το κριτηριο σου ατυχησες.Οσο για τα δικα σου στανταρ που πρεπει να πληρει ο γγ πασχουν γιατι μιλας για θεωρητικη καταρτιση και αγωνιστικα ενσημα.Εγω δε μπορω να κρινω τη θεωρητικη καταρτιση του αλλου οταν η δικη μου ειναι ελλιπης.Εσυ εισαι αριστος γνωστης για να κρινεις του κουτσουμπα;Ουτε φυσικα ειναι απαραιτητο εν ετοι 2016 να εχει αγωνιστικα παρασημα μη τρελαθουμε.
Γενικα παντως αυτο ειναι το προβλημα σου.Αναπαραγεις ολα τα στερεοτυπα της αστικης ιδεολογιας στη κοινωνια τα θεωρεις δεδομενα και με βαση αυτα πας να κρινεις μια επαναστατικη οργανωση.Λαθος..να το δεις.

dimK. είπε...

Γκρισα,
Αρχίσαμε να συνεννοουμαστε!!
Άρα λοιπόν κρίνεις εμένα σε σχέση με άλλους οπαδούς του ΚΚΕ που έκαναν τα σχόλια που ανέφερα εδώ.
Μπορείς λοιπόν, να μου βρεις κάτι από όσα έχω πει εγώ (έδω, αλλού, στο τουιτερ) και που να φτάνει σε μισανθρωπια την διαλεκτική ταύτιση ομοφυλοφιλίας και παιδεραστιας; με την κτηνοβασια ίσως;
Κάτι που να είναι τόσο βαθιά σκοταδιστικο, έστω;
Ξαναλέω ότι τέτοια σχόλια φεύγουν από τον τομέα της πολιτικής και περνάνε σε βαθιά, άσχημα, μισανθρωπα στερεότυπα (είδες; αφησα εξω το "σκ@τοψυχια").
Εγώ πιστεύω ότι κάτι τόσο άσχημο, ΔΕΝ έχω πει για καμιά ομάδα συνανθρωπων μου.
Αν βρεις ότι έχω πει, θα ανακαλεσω.
Άλλο η λάθος κριτική στο ΚΚΕ, ακόμα και η προβοκατορικη αν θες να με πεις έτσι, και άλλο " γιατί να μην παντρευτεί κάνεις την κατσικουλα του" (αν το θυμάμαι σωστά).
Μέχρι λοιπόν να βρεις κατι που να δείχνει τα μαύρα μου χάλια, θα συνεχίζω να τους λέω όπως νομίζω.
Αλήθεια, εσύ τι θέση έχεις επ'αυτού??
Πιστεύεις ότι στο μέλλον ΑΦΟΥ έχουμε ΣΣ(φράση-κλειδί) , θα έχουμε και ζωοφιλους και παιδεραστες να ζητάνε δικαιώματα;;

Περί ειδικών χαρακτηριστικων ενός ΓΓ :
Ρε φίλε γιατί δεν μπορείς να κρίνεις;
Κάνε μια σύγκριση πχ Μπελου με Κουτσουμπα.
Το ίδιο είναι;
(ΠΡΟΣΕΧΕ:δεν εννοώ να βάλεις την μια στην θέση του άλλου, αλλά σου δείχνω ότι η θεωρητική κατάρτιση, δεν είναι μεταφυσική. Μπορεί να ανιχνεύθει η διαφορά από τον ένα στον άλλο, ακόμα και από εμάς τους αδαεις).
Δεν χρειάζεται εν ετει 2015 να έχει αγωνιστικά παράσημα; (!!)
Έχεις δίκιο, λες και μιλάμε για το κόμμα της εργατικής τάξης ε;
Ασε που τα τελευταία χρόνια, η εργατική τάξη τα περνάει ζάχαρη, οπότε δεν κάνει και αγώνες.. Τι να τον κάνει έναν αγωνιστη ΓΓ;
Δηλαδή αν πχ τον συγκρινεις με τον Σιφωνιο η ετυμηγορια σου είναι, "τέτοιες—αντίστοιχες αγωνιστικές περγαμηνες δεν τις χρειάζεται ένας ΓΓ";;
Το στο καλό πρέπει να έχει τότε;;
Ψημενος πολιτικά στην κεντρική σκηνή δεν ήταν (πχ Παφιλης), μεγάλη θεωρητική κατάρτιση δεν έχει (ποια θεωρητικά του κείμενα σε έχουν απασχολήσει στο παρελθόν;), κανένα σωματείο δεν πίνει νερό στο όνομα του (πχ χαλυβουργοι, αγρότες ), δεν τον ήξερες σαν μπροσταρη σε κανέναν αγώνα(πράγμα "λογικό", αφού δεν ήταν ποτέ στο μεροκάματο..εδώ κολλάει το κομματικό παιδί του σωλήνα), ιστορικό στέλεχος δεν είναι (το μόνο που έχει δικαιολογία λόγω ηλικίας).
Τι έχει τότε ρε φίλε;;
Εδώ είμαι παπαγαλάκι της κουμουνδουρου, εσύ όμως ξέρεις με ποια προσόντα προκρίθηκε η υποψηφιότητα του;
Έτσι αποφάσισαν οι της ΚΕ. Γιατί ετσι και όχι κάπως αλλιώς;; γιατί αυτός και όχι κάποιος άλλος;
Εγώ οκ, σου λέω ψέματα.. εσύ δεν θα να μάθεις;

Αν θες απαντά σε κάποια από αυτά.
Αν δεν θες, πάλι φίλοι είμαστε.

Το μόνο που θα σου ζητήσω επιτακτικά, να δείξεις εδώ μπροστά σε όλους, τα "μαύρα μου τα χάλια", που είναι το ίδιο/χειρότερα από το ομοφυλοφιλία =παιδεραστια.

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Το δημοψήφισμα ήταν ένα μέσο για να νομιμοποιηθεί τομνημόνιο; Πού ζεις; Το ΟΧΙ κέρδισε, όχι το ΝΑΙ! Και γι' αυτό ακριβώς ακόμα και το κόμμα σου του λέει "πήρες το ΟΧΙ και το έκανες ΝΑΙ"! Αυτή είναι η νομιμοποίηση που πρόσφερε στον Τσίπρα το δημοψήφισμα;;; Έλεος!

Νόμιζα ότι το είχαμε κλείσει το θέμα με τον Φίλη, αλλά εσύ επανέρχεσαι. Once again:

Επικαλέστηκα το καλοκαίρι τον Φίλη, γιατί σε εκείνη τη συγκεκριμένη συνεδρίαση της Βουλής υποστήριξε αυτό που ήταν και δική μου θέση και της Αριστερής Πλατφόρμας. Δεν έχει κανένα νόημα (πλην της κουκουέδικης συνδικαλιάς) να ρίχνεις τις ίδιες ξεθυμασμένες στρακαστρούκες. Εκτός αν πιστεύεις ότι είμαι ο ...Φίλης!


Τα λέμε