Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Κάποτε, νέοι, δάκρυζαν σ’ αυτή τη σκηνή. Και τώρα αρπάζουν ακόμα κι από τα λίγα ψίχουλα που έχουν απομείνει πάνω στο τραπέζι τών σημερινών γερόντων!...




Όχι μόνο κόβουν το ΕΚΑΣ από συντάξεις τών 600 και 700 ευρώ, αλλά ζητάνε και τη διαφορά πίσω, αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου τού 2016! Στο όνομα της Αριστεράς, της προστασίας των πιο αδυνάτων και της κοινωνικής δικαιοσύνης!
Ποτέ άλλοτε δεν ασέλγησαν πάνω στην Αριστερά με τέτοιο αισχρό τρόπο τέτοια καθάρματα!


27 σχόλια:

smart asss είπε...

Δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ Αριστερά, αλλά είναι Αριστερά. Ανήκει στην Αριστερά και το δηλώνει.
Το δηλώνει επίσης η θολούρα των επιδιώξεών τους.
Αυτό δεν τους κάνει απαραιτήτως λιγότερο τυχοδιώκτες και καιροσκόπους...

Bella Ciao.

Σκεπτικιστης είπε...

Αφου ρε Κυριακο, παραλαβαμε χαος, τι θες να κανουμε, αριστεροι ειμαστε όχι μαγοι. Αμαν πια, με την αριστερα, εσεις οι δεξιοφιλελευθεροι κλαψες ειστε μονο για αντιπολιτευση, τα ειδαμε τα χαϊρια σας όταν κυβερνουσε ο Μανος με τον Ανδριανοπουλο.

Υ.Γ.δεν ξερω πως το βλέπεις, αλλα αριστερα και ιδιωτικοποιήσεις, μην το ξεπερναμε ετσι. Μηπως τελικα εσεις κυβερνατε;

Σκεπτικιστης είπε...

To σωστο θα ηταν να πουμε ότι, για να κανεις την πιο ελαφρια μετατοπιση από τον αυτοματο πιλοτο του μνημονίου, (στο οποιο μας εβαλε το ΠΑΣΟΚ και εξισου ο Σαμαρας, )πρεπει να εισαι αποφασισμένος για ρηξη με ολους τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς και ολες τις χωρες δανειστες, μια που σημερα, (αντίθετα από ότι πριν το μηνμονιο) το μεγαλυτερο μερος του χρεους ωφειλεται σε κρατη.

Και αυτή η ρηξη είναι υποθεση όχι ενός κοματος (εστω και αριστερου ) αλλα ενός κινήματος (που σημερα δεν υπαρχει)



http://aristeripolitiki.blogspot.gr/2016/04/blog-post_14.html

http://aristeripolitiki.blogspot.gr/2016_02_01_archive.html

Και ένα άλλο στοιχειο που πρεπει να λαμβανουμε υποψη

Οι ανωνυμες εταιριες πληρωσαν μεσα στο 2015 2,52 δις ευρω, ή το 5.78% του συνολικου ποσου που εισεπραξε το ελλ. κρατος από ολους τους φορολογουμενους!!!! Σαν φυσικα προσωπα, οι πιο πλούσιοι πληρωσαν 3,28 δις, ή 7,52% του συνολου. Συνολικα είναι 13,3%!!!!

Μια κυβερνηση που διατηρεί αυτό τον τροπο φορολόγησης, μπορει να χαρακτηριστεί αριστερη;


Θα μου πειτε, μηπως και οι αλλοι οι 'χριστιανοδημοκράτες', ητανε χριστιανοι, ή δημοκρατες; Πρεπει μηπως να παψω εξαιτιας τους να είμαι χριστιανος ή δημοκρατης;

smart asss είπε...

Σκεπτικιστη...

δεν είμαι υπέρ του εγκληματικά άδικου καπιταλισμού, και τα στοιχεία που παραθέτεις ομολογώ ότι αληθεύουν.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πιστέψουμε σε ανορθολογικά παραμύθια που αραδιάζονται ανέξοδα στο χαρτί και αυτοαποκαλούνται ... μανιφέστα όπως οι πρόλσφατες "ῥεαλιστικές θέσεις" της ΛΑΕ, που θα πάνε, κι αυτές, άπατες

(βλ. επίσης τον υπαρκτό και τα σημερινά απόνερά του)

Smart Asss είπε...

Σκεπτικιστή, εγώ θα έπρεπε να έχω το νικ σου.
είσαι φίσκα στις βεβαιότητες και που μάλλον καθορίζουν τη ζωή σου...

Αγαπητέ μου, έχω τελειώσει να πιστεύω σε διακηρύξεις/θεωρίες/μανιφέστα/προγράμματα και τα ρέστα.

Πράξεις αγαπητέ. Πράξεις ή· τίποτα.

Οι πιστοί είναι βέβαιοι, δεν έχουν καμία αμφιβολία. Γι αυτούς αν δεν είσαι με τους από εκεί, είσαι με τους από εδώ. Τίποτα ενδιάμεσο δεν υπάρχει για έναν πιστό.

Εγώ δεν είμαι πλέον ούτε με τους μεν, ούτε με τους δε.

Κάτι άλλο θα υπάρχει, λιγότερο νοσηρό, δεν μπορεί.

Bella Ciao!

LeftG700 είπε...

«Εγώ δεν είμαι πλέον ούτε με τους μεν, ούτε με τους δε»

«Πλέον»;;; Άσε τα σάπια, ρε Smart Asss! Δεξιούρας τής προοδευτικής πτέρυγας είσαι, φιλελές δηλαδή. Αυτό που ήσουν κι από πριν κι αυτό που θα εξακολουθήσεις να είσαι ισοβίως! Μπαμ κάνει από δέκα μίλια μακριά ότι την έχεις δαγκώσει τόσο πολύ βαθιά και γερά τη λαμαρίνα τής «Ελευθερίας» (σου), που τα δοντάκια σου έχουν γίνει ένα με δαύτη!


Τα λέμε

smart asss είπε...

Είμαι μάρτυρας Πράξεων φίλε Λέφτ.
Καταγράφω πράξεις και σκέφτομαι.

Ο βερμπαλισμός ανήκει αποκλειστικά σε πιστούς θρησκειών, όπως εσύ, όπου τα πάντα διέπονται από ακλόνητες βεβαιότητες.

Εγώ ζω μέσα στις αμφιβολίες.
Και δεν είμαι "μια χαρά" -τίποτα δεν είναι "τακτοποιημένο".

Αυτά που προσάπτεις σε μένα και σε άλλους, είναι Ευκολίες Βεβαιοτήτων.

Bella Ciao!

πικάπα είπε...


Πράγματι η ξεφτίλα του δεξιού Συριζα και το ξεθεμελίωμα των πάντων είναι απίστευτα εύκολη επιτυχία της δεξιάς που ηγεμονεύει αδιάλειπτα και συνεχώς ιδεολογικά, πολιτικά και κυριολεκτικά παντού, τουλάχιστον από το 1989 και μετά.

Μακάρι να είχαμε την πολυτέλεια να ασχολούμαστε, όχι με έναν, αλλά με πολλούς "παραπλανημένους φιλότιμους φιλήσυχους ρεαλιστές πολίτες" που θέλουν να (κάνουν πως) πιστεύουν ότι μέσα σε φιλελέ αστικοδημοκρατικά πλαίσια και χωρίς να σπάσουν αυγά των μεγάλων συμφερόντων, μπορεί να γίνει οποιαδήποτε σοβαρή ρύθμιση των διαφόρων πραγμάτων προς το "καλύτερο δυνατό", .."όλων..".
Θα ήταν εύκολο να τους πείσουμε, ότι αν εμείς σαν αριστεροί είμαστε last year, τότε οι δικές τους ευχές είναι last century.
Το "matrix" προχωρά και οι "μηχανές" κυριαρχούν. Το συγκεντροποιημένο προϊόν του πολιτισμού και του μόχθου, ναι το Κεφάλαιο", ως αβιοτικό, αυξάνει το αβιοτικό δυναμικό, την εντροπία του και μαζί τα μικρόβια. Σε αυτό το ¨πρότσες¨ δεν υπάρχει προοπτική για "λογικές" ανθρώπινες ρυθμίσεις. Τα "πράγματα" μιλούν μόνα τους σε όλο το πλανήτη, αρκεί να μη βάλει κανείς το κεφάλι στην άμμο. Ακόμη και το αμέρικαν ντριμ δεν υπάρχει ούτε καν στη Γαλλία. Όσο για τη Γερμανία, κλπ, Σκανδιναβία, και όλη την Ευρω-βίζιον, πιό φασισμός πεθαίνεις, που λένε τα πιτσιρίκια.

Το θέμα είναι ότι εμείς (οι αριστεροί) δεν θέλουμε και δεν μπορούμε. Το μεν ΚΚΕ (η μαμά), δεν θέλει, (λέει μη, τζιζ καίει, θα μας τη πέσουν άσχημα, πιες πρώτα το γάλα σου..) - αλλά και δεν μπορεί. Η μαμά έχει πάντα δίκιο και ξέρει αυτά που ξέρει, αλλά αν το παιδί άκουγε πάντα τη μαμά του, θα ήταν ακόμη νινί.
Η ανταρσυα, μάλλον δεν ξέρει τι θέλει και σίγουρα δεν μπορεί. Η δε "νεότευκτη" ξαναζεσταμένη ΛΑΕ, που θα έλεγε την καλή τη καινούργια τη κουβέντα, την ψάχνει ακόμη στα ίδια παλιοκαιρισμένα τεφτέρια και με τα ίδια σκουριασμένα εργαλεία.

Μάταιο φίλε λεφτ να προσκαλεί η ΛΑΕ σε κάτι που δεν μπορεί να εκπέμψει τι. Ο ίδιος ξέρεις καλά και τόχεις γράψει νομίζω, πως σκέτο αντί δεν υπάρχει, πως χωρίς ικανό πολιτικό υποκείμενο δεν πάει η δουλειά. Στη φάση που ψάχνει κανείς ακόμη να δει τι ακριβώς έχει στο βρακί του μετά συγχωρήσεως, ένα ίσως πράγμα θα μπορούσε να σώσει την κατάσταση. Να εκπέμψει ηγετική (ζωϊκή κ συναισθηματική) Θέληση και Δύναμη. Αυτό δυστυχώς δεν γίνεται χωρίς τα αντίστοιχα πρόσωπα.
Επιμένω ιδιαίτερα στην τεράστια ευθύνη των "ηγετικών" στελεχών της ΛΑΕ. Πέρα από τα μύρια παλιότερα και όσα αυτοαναιρετικά και αντικειμενικά υπονομευτικά. Μετά τις εκλογές και ενώ ήταν βέβαιο το ξεθεμελίωμα των πάντων από τον Σύριζα, έχασαν απίστευτο χρόνο να "οργανωθούν", κι ακόμα δεν οργανώθηκαν ούτε μισό.. Τι στο καλό οργάνωναν τρομάρα τους; Και μη μου πεις πως ετοίμαζαν το κείμενο αυτό που έβαλες για διάλογο. Το χειρότερο. με το να εμμένουν τα ίδια ακριβώς πρόσωπα να προσωποποιούν τη ΛΑΕ, εκπέμπουν σίγουρη και αποδεδειγμένη αδυναμία. Απαράδεκτοι.

Σκεπτικος είπε...

Smart asss, δεν είμαι και φανατικος σκεπτικιστης, δεν πιστευω ότι πρεπει να αμφισβητω και τα πιο σιγουρα. Ας πουμε καλυτερα ότι, απ ότι φαινεται, οι αληθειες μας διαφερουν.
Εχεις προσεξει ποσο ευγενικοι είναι οι οδηγοι στην βορεια Ευρωπη; Πως παραχωρουν προτεραιοτητα στους πεζους; Θεμα παιδειας συνηθίζουμε να λεμε. Εκει θυμηθηκα εσενα.

Θα λεγαμε ότι η παιδεια είναι ικανη για πολλα πραγματα, ισως ακομα και να αλλαξει τον χαρακτηρα των ανθρωπων, ισως και ολοκληρων λαων. Μπορει βεβαια να γενικευω με ασυλλογιστο τροπο. Ισως εδώ θα επρεπε να εξασκησω λιγο τον 'σκεπτικισμο ' μου (με την αδεια σου).

smart asss είπε...

Φίλε Σκεπτικος/Σκεπτικιστή ευχαριστώ για την απάντηση...

Δεν είπαμε να είμαστε φερειπείν σκεπτικιστές για την ύπαρξη τις σελήνης, το περιορίζω στο στίβο των ιδεών, αλλά ναι, με το παράδειγμα σας για το σεβασμό στους πεζούς (εδώ σε πατάνε και σε μουντζώνουν) δηλ. δεν είναι κακό να ξεκινήσει κανείς από την παιδεία και τον πολιτισμό και να τα έχεις ως σημείο ατομικής ή μαζικής αναφοράς.

Θέλω να πω, αν μία οργάνωση/κόμμα/άτομο φέρεται βάρβαρα και με ασέβεια ανεξαρτήτως των καλών θεωρητικών προθέσεων των θέσεών του/ς, καλό είναι να τους γυρίσουμε την πλάτη -αυτή είναι η δική μου πρακτική.


---
Φίλε Λέφτ, σε προηγούμενο ποστ μου ανέφερες ότι "εμείς πιστεύουμε στην ελευθερία του συνόλου κι όχι του ατόμου" (κάτι τέτοιο).

Ξέχασα τότε να σου απαντήσω ότι θεωρώ την άποψη σου λάθος, διότι η ελευθερία του συνόλου προϋποθέτει την ελευθερία του ατόμου, δίχως αυτή, δεν μπορεί να υπάρξει ελευθερία του συνόλου -αυτό και μόνο ισχύει και μάλιστα ΠΟΤΕ αντιστρόφως, δηλαδή Πρώτα το σύνολο και μετά το Άτομο (φέξε μου και γλίστρησα). Στοιχειώδες από την εποχή του Αριστοτέλη κ.α.

Bella Ciao!

Σκεπτικιστης είπε...

Ετσι είναι Smart asss, δεν βλεπω κατι άλλο εκτος από μια συνεχης γκρινια για την αριστερα, χωρις να προσφερεις μια εναλλακτικη. Τουλαχιστον ενας παλιος εδώ ειχε το θαρρος να μας πει ότι ο Φουκω και ο Νιτσε και ο Βελτσος είναι το νέο. Εσυ τι νέο προσφερεις εκτος από trolarisma;

Σκεπτικιστης είπε...

Smart asss.
Kοιταξε, η ελευθερια του ατομου, φτανει συνηθως οσο και το πορτοφολι του ατομου. Παρολα αυτά η θεωρια σας λεει ότι φτανει μεχρι την ελευθεερια των αλλων. Αυτό είναι το ιδιο με την αντιφαση που εντοπίζεις και κατηγορεις στην αριστερα. Να τολμησω να πω να την αλλαξετε (την θεωρια σας-- για να γινει πιο ρεαλιστικη από 'κουφιες διακυρηξεις' που είναι τωρα) Διαφορετικα αλλαξτε πρακτικη. Σκευτειτε λιγο συνολικα-κοινωνικα (αν δεν σου αρεσει το 'ταξικα') Τα ατομα εχουν περισσοτερα κοινα (χαρακτηριστικα και αρα και συμφεροντα) απ'οτι λεει η κουφια μεταφυσικη θεωρια του μεταμοντερνου.


Το παράδειγμα μου δεν το καταλαβες καθολου. Δεν απορριπτω την ευγενεια και τον σεβασμο. Αντίθετα, πιστευω ότι αυτά καλλιεργούνται όχι μεσα από την παιδεια γενικα και αοριστα, αλλα υστερα από μελετη των αιτιων που κανουν τον ανθρωπο να συμπερηφερεται σαν θηριο, Βλέπεις, οι βορειο-κεντροευρωπαιοι , εκτος από τον σεβασμο στο κωδικα οδικης κυκλοφοριας, καλλιεργησαν και τον σεβασμο στον φυρερ (με τα γνωστα αποτελέσματα. Η παιδεια τους δεν το εμποδισε καθολου.

Σκεπτικιστης είπε...

Δες κι αυτό

http://leninreloaded.blogspot.gr/2014/12/milan-kohout.html#more

πικάπα είπε...

Η ύπαρξη του ατόμου ως ουσία ή ον δεν στοιχειοθετείται ούτε στη φιλοσοφία και κυρίως ούτε στην φυσική. Αν κάτι δεν στοιχειοθετείται στο φυσικό, δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο από μια λειτουργική και φαινομενολογική οιονεί "οντότητα", χρήσιμη και στη φυσική και στη φιλοσοφία ως αφαιρετική "παραδοχή" καθαρά και μόνο για λόγους γλώσσας και συνεννόησης. Το άτομο λοιπόν δεν μπορεί να είναι είναι τίποτε άλλο από μια φαινόμενη και εντελώς παροδική υποδομή ή/και υπερδομή του όποιου "όντος". Όποιος στηρίζει στο "ατομο" κοσμικές και ακόμη χειρότερα κοινωνιολογικές έννοιες, είναι μεταφυσικότερος της μεταφυσικής.
Επομένως, "ατομιστές", bella ciao

smart asss είπε...

Σκεπτικιστή...
Τελείως γραφικός και ξεπερασμένος ο μπλογκερ του επαναφορτιζόμενου Λένιν -λυπάμαι...

Διάβασε Μίλαν Κούντερα, Ίμρε Κέρτες ή δες το 90%++ του πληθυσμού των χωρών του πρώην "υπαρκτού" που δεν θέλουν να ακούν γι αυτόν, ή ψάξε να βρεις μαρτυρίες τους.

ή καλύτερα ακόμη, μην υποτιμάς τη νοημοσύνη σου.

Bell Ciao!

Σκεπτικιστης είπε...

smart asss

Εντελως σοβαρα, μονο γραφικος δεν ειναι ο ενλογω, πιστευω οτι εχει κανει επιστημονικη δουλεια, παροτι απο ενα σημειο και μετα εντελως ενταγμενη σε κομματικα στεγανα, (με ολα τα γνωστα επακολουθα-- δεν συνεχιζω)


αλλα το σιγκεκριμενο αρθρο ειναι απλη αντιγραφη συνεντευξης αγωνιστη της περιφημης Χαρτας 77 που ειχαν φτιαξει δημοκρατες ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΕΣ στο κομμουνιστικο (με εισαγωγικα ή χωρις ) καθεστως της παλαι ποτε Τσεχοσλοβακιας.

Η γνωμη του διανοουμενου αυτου παρατιθεται χωρις σχολιασμο και αξιζει αν θες την γνωμη μου να διαθεσεις δεκα λεπτα απο το χρονο σου για να το δεις.



Πολυ ευχαριστως να διαβασω Κερτες (αν εχεις κατι συντομο δωσε πηγη )
τον Κουντερα τον ξερω απο τα παλια του, οχι απο τα τελευταια. Ειχα διαβασει οτι ηταν σε ανωτερη θεση στο κομμα, η εικονα που παρουσιαζει για της συνθηκες ζωης των καΘημερινων ανθρωπων ειναι πολυ θετικη -ειχανε παντα χρονο για σεξ...

Σκεπτικιστης είπε...

Πικαπα,

Γεια σου φιλε,
πως σου φαινεται αυτο ;
http://polep.blogspot.gr/2008/01/blog-post_25.html

πικάπα είπε...

Φίλε Σκεπτικιστή, κατ αρχή θα έχω υπόψη μου το μπλοκ φαίνεται να έχει ενδιαφέρον, αλλά..να δούμε.
Τώρα, για την κριτική του άρθρου στο Φουκώ, συμφωνώ στην γενική της ιδέα, αλλά και σε λεπτομέρειες.
Όταν όμως μου το λέει έτσι κάτι "από μέσα μου", γίνομαι λίγο τεμπελάκος και διαβάζω επιλεκτικά. Από Φουκώ λοιπόν κατάφερα να διαβάσω ακριβώς και μόνο αυτό το κόκκινο βιβιλαράκι για τη "μικροφυσική της εξουσίας". Έτσι λοιπόν, σχημάτισα τότε κι εγώ την ίδια λίγο πολύ εικόνα, δηλαδή, ναι μεν ενδιαφέρον, αλλά δε..ωχ@!*?@@!?γκρ....δλδ, παπάδες...
Του ιδίου επίσης ξεφύλισα αρκετά όρθιος στα βιβλιοπωλεία, αλλά αγόρασα μόνο το "οι λέξεις και τα πράματα", το οποίο φυσικά αρνούμαι ναι διαβάσω πειθαρχημένα.
Ανεξαρτήτως περιεχομένου και κατάληξης του περιεχομένου του Φουκώ:
Νομίζω ότι και μόνον ο τίτλος ¨οι λέξεις και τα πράγματα¨,
[όπως π.χ. και ο τιτλος παλαιότερου βιβλίου "τύχη και αναγκαιότητα" (Μονό)],
είναι τεράστιο πεδίο προβληματισμών και αναγκαίων εμπλουτισμών, που χρειάζεται να μελετήσει και να καλύψει η κομμουνιστική αριστερά.
Δηλαδή, αυτοί οι ανορθολογιστές, ακόμη αν θες και οι υπαρξιστές (που τους αντέχω ακόμη λιγότερο),
ωστόσο θίγουν ζητήματα και υποβάλλουν τη σκέψη σε χρήσιμους βασανισμούς και ασκήσεις.
Η κομμουνιστική αριστερά τα αποφεύγει αυτά, Οκ δεν παραμυθιάζεται και υτό είναι το βασικό,
αλλά αυτό έχει κάνει λίγο τις αναλύσεις της (τις αναλύσεις μας) πλαδαρές και ελλειπείς.
Δίκοπο πράμα η τεμπελιά, χρειάζεται ναι μεν, αλλά μη γίνει συνήθεια...

Гриша είπε...

smartass

"..ή δες το 90%++ του πληθυσμού των χωρών του πρώην "υπαρκτού" που δεν θέλουν να ακούν γι αυτόν"

Χοντροκομμενα ψεματα μονο και μονο για να υποστηριξεις τις ιδεοληψιες σου.Ναι μη μπερδευεσαι αγαπητε, εσυ εισαι ο ιδεοληπτικος εδω μεσα απλα δεν το χεις καταλαβει....ακομα.

POLL: MOST RUSSIANS PREFER RETURN OF SOVIET UNION AND SOCIALISM
http://www.headlines-news.com/2016/04/21/1118290/poll-most-russians-prefer-return-of-soviet-union-and-socialism

ΡΩΣΙΑ: Ενας στους 2 νοσταλγεί τη Σοβιετική Ενωση!
http://e-globbing.blogspot.gr/2011/12/2.html

Young People More Likely To Favor Socialism Than Capitalism
http://www.huffingtonpost.com/2011/12/29/young-people-socialism_n_1175218.html

LeftG700 είπε...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ


Έχει ανοίξει μία κουβέντα για ένα πολύ καυτό ζήτημα: αυτό τής παρέμβασης αριστερών πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων σε εκδηλώσεις κοινωνικής διαμαρτυρίας που δεν έχουν προκαλέσει εκείνα, αλλά έχουν προκύψει από πρωτοβουλίες τρίτων ή και αυθόρμητα. Η κουβέντα, στην οποία συμμετέχω, γίνεται στο Σφυροδρέπανο, ένα μπλογκ που πρόσκειται στο ΚΚΕ.

skipper είπε...

Σμαρτας

το ιδεοληπτικός που σου προσάπτει ο Гриша είναι ...σικ.
Προσωπικά γνωρίζω μία Μολδαβή και δύο Λευκορώσους, των οποίων οι γονείς βρίσκονται στην χώρα τους...και αναπολούν την πάλαι ποτε ΕΣΣΔ.

Kαι παρεπιφτού , υφίσταται και καπιταλισμός που δεν είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ άδικος? χαχαχα

πικάπα είπε...

Φίλοι σκεπτικιστές, γενικεύοντας!

1) Είναι άλλο το “ναι μεν αλλά” και άλλο η αντικειμενική σχετικότητα των πραγμάτων. Η εμβάθυνση της γνώσης αυξάνει την αβεβαιότητα ύπαρξης κοσμικής αιτίας και σκοπού, αρχής και τέλους. Από την άλλη, όσο το ανθρώπινο είδος αξιώνει την επιβίωσή του, δεν θα πάψουν οι ιδιοτελείς επιδιώξεις και η γείωση στον κόσμο των ζώων.
Η πραγματικότητά μας κινείται αναγκαστικά μεταξύ αυτών. Ούτε σκέτη ζωική ζούγκλα, ούτε το μαύρο σύμπαν. Το μέτρο της ζωής μας κινείται σε ένα ενδιάμεσο σύστημα αναφοράς.
Το μπουρδούκλωμα που υπάρχει στα μυαλά όλων μας είναι “αντικειμενικό”. Οφείλεται στην αναπόφευκτη (αν και συνήθως ανεξερεύνητη) συσχέτιση και αλληλεπίδραση των υπερ&υπο-συστημάτων.

2) Έτσι λοιπόν, αν η κοσμική νομοτέλεια παραμένει και θα παραμένει άγνωστη, (άρα ίσως ανύπαρκτη, έως εάν γνωσθεί), ωστόσο,
η απόρριψη της νομοτέλειας είναι άμεσα καταστροφική, αν αποφασίσουμε π.χ. ένα πρωί με τις πυτζάμες να αψηφήσουμε το νόμο της βαρύτητας.
Έτσι λοιπόν, ο ορθολογισμός μας είναι άμεσα αναγκαίος για την επίλυση των προβλημάτων του επίπεδου μας (βλ,. συστήματος αναφοράς μας).

3) Στο κοινωνικό θέμα, μοναδικός και τίμιος θιασώτης του ορθολογισμού έχει απομείνει η κομμουνιστική αριστερά. Ο δήθεν ¨ορθολογισμός” των επικυρίαρχων είναι απλός χυδαίος υλισμός, αν και συγκαλυμμένος με πολλά ιδεολογικά φούμαρα, προπέτασμα για το “πόπολο” .
Ο ορθολογισμός της κομμουνιστικής αριστεράς κινείται ορθώς στα όρια της φυσικής και μεταφυσικής, καθώς προβάλλει την Αξίωση. Αξιώνει δηλαδή να Επιλέξει την παρακάτω εκδοχή, χωρίς να αποδέχεται το κισμετ, το μοιραίο, το ¨έτσι είναι τα πράγματα και δεν μπορούν να είναι αλλιώς”. Είναι λοιπόν αυτός ο μόνος τρόπος να κινήσεις τα πράματα: Να πιέσεις στα όρια.

4) Πέρα από τα όρια, υπάρχει πλήθος φευγάτων, ανορθολογιστών κλπ που έχουν προσχωρήσει μέσα στη μαύρη τρύπα της μεταφυσικής. Η μεταφυσική είναι και αυτή μια μια φυσική-βιολογική λειτουργία του είδους μας. Ωστόσο, όπως όλες οι βιολογικές λειτουργίες, το πολύ γίνεται φαρμάκι. Το εντυπωσιακό είναι πως οι περισσότεροι άνθρωποι εναλλάσσουν την ενεργειακή τους στοιβάδα ανάμεσα στη μεταφυσική και στη ματαιότητα. Αναμενόμενο και αυτό. Αλλά ευτυχώς, υπάρχει ακόμη άγρυπνος φρουρός της λογικής, και εχθρός της τρέλας, η κομμουνιστική αριστερά, που βάζει τα πράματα (και το μυαλό) στη θέση τους! Σοβαρά.

5) Οι ανορθολογιστές ωστόσο προσφέρουν κάποιες φορές κάτι αντίστοιχο των καλλιτεχνών. Με συντμήσεις και ενοράσεις, από τη μια κόβουν καμιά φορά δρόμο στη μακραίωνη πορεία της γνώσης, από την άλλη, με τέτοια εμβόλια, προστατεύουν τον ορθολογισμό από την ευκολία, την τεμπελιά, το βόλεμα, την αυτο-ακυρωση. Εξάλλου στο παρελθόν, πριν όχι πολλούς αιώνες, πριν τον παραλάβει η αριστερά και του αλλάξει τα φώτα, ο ορθολογισμός ήταν θεοκρατική οντολογία. Και αυτό έχει μεγάλη σημασία για το μέλλον!

Υ.Γ. Βροχή και σήμερα και δεν είναι καθόλου για βόλτες..

Σκεπτικιστης είπε...

Η εμφανιση του μεταφυσικου κυματος του μεταμοντερνισμού, ς το οποιο εντασσεται και ο Φουκω, εχει μια μαρξιστικη ερμηνεια. Οσο (λεει) το συστημα γινεται ολο και πιο καταστροφικο και απανθρωπο (παγκόσμιοι πολεμοι, επεμβάσεις των αμερικανων και των ευρωπαιων σε πολλες χωρες του τριτου και του αραβικου κοσμου, τοσο περισσοτερο απορριπτει και καταπολεμα με κάθε τροπο την δικη του, αστικη παραδοση του ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΥ (όχι του ορθολογισμου, που είναι κατι άλλο-αλλα δεν εχει σημασια ετσι εχει μεινει να λεγεται στην καθημερινη γλωσσα) (ξεκινωντας από την ΠΑΙΔΕΙΑ τα πανεπιστημια, τα διδακτορικα, αλλα παραλληλα και από τα σχολεια και τον τυπο).

Λενε ότι ο μαρξισμος είναι μια θεωρια ξεπερασμενη γιατι οι εργατες δεν είναι πλοιοψηφια, ας ψαξουμε να βρουμε ένα άλλο υποκειμενο, που θα αναλαβει να αλλαξει τα πραγματα.
Λενε ότι η φιλοσοφια είναι μονο για να γεμιζουνε σελιδες με ακαταλαβίστικα, το μονο που εχει αξια είναι η οικονομια και γενικα το σιγκεκριμενο, αυτό που μπορει να μετρηθει(μπορουν όμως οι φιλελευθεροι οικονομολογοι -που εχουν γεμισει όλα τα πανεπιστημια του κοσμου, να προβλεψουν μια οικονομικη κριση; -οχι αφου απορριπτουν την ιδεα της -την θεωρουν κατι τυχαιο!! . Μαλιστα ο Φουκω, απορριπτει την ιστορια, συνεπως πεταει στο καλαθι το Υποκειμενο, για αυτόν υπαρχουν μονο ατομα, και το τυχαιο. Απορριπτει τον αναγωγισμο, δηλαδή την δυνατοτητα δυο ανθρωπων να συμφωνησουν ότι από ένα απλο ΕΜΠΕΙΡΙΚΟ παράδειγμα πχ, ότι το νερο βραζει σε θερμοκρασια 100 βαθμων, μπορει να βγει μια αληθινη αρχη.
Μαλιστα κανοντας μια γενικευση απορριπτει κάθε κινηση συνολου ανθρωπων ως ατελεσφορη. Συνεπως και το εργατικο κινημα αλλα (φυσικα και τα απελευθερωτικα κινηματα συλλήβδην).
Το θεμα είναι ότι (όπως ειπες) οσο οι αρστεροι ασχολούνται με αυτά, οι ΑΛΛΟΙ δουλευουν για να μετατρεψουν τον πλανητη σε μια μεγαλη φυλακη.

smart asss είπε...

Frankie...

http://www.youtube.com/watch?v=egY8rUpxqcE#t=18

Σκεπτικιστης είπε...

Monty...

https://www.youtube.com/watch?v=jN7buzYdGZ4

πικάπα είπε...

σουπερ μοντυ

https://www.youtube.com/watch?v=79vdlEcWxvM

πικάπα είπε...

αντί του προηγουμένου:
σούπερ μόντυ

https://www.youtube.com/watch?v=ur5fGSBsfq8&index=2&list=RD79vdlEcWxvM