Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Φίλε Λασκαράτε, ως πού θα φτάσει αυτή η μύτη σου;



ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ο φίλος μας ο Λασκαράτος επειδή τον έχουμε κατατάξει στους
φιλελεύθερους —φροντίζοντας βέβαια να έχει πάντα πρόχειρη μια κόκκινη γραβάτα, όπως πολλοί φιλελεύθεροι τα τελευταία χρόνια… Έτσι γράφει στο τελευταίο του σημείωμα, με το οποίο ανοίγει σαμπάνιες (και φυσικά βγάζει μπόλικη χολή εναντίον τού ΣΥΡΙΖΑ), επειδή κατά τον γενικό επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και συμπτωματικά συνονόματό του ουδέν πρόβλημα αντισυνταγματικότητας υπάρχει για τη ρύθμιση του μισθολογικού και συνταξιοδοτικού καθεστώτος τών υπαλλήλων τής Βουλής με κυβερνητική πρωτοβουλία. Γράφει λοιπόν επί λέξει στη νέα του ιερεμιάδα, αναφερόμενος σε μία πρόσφατη ανάρτησή μας οι υπογραμμίσεις δικές μας:


Δεν θα ασχοληθούμε καθόλου με το ζήτημα της δήθεν κάλυψης από τον ΣΥΡΙΖΑ τών συντεχνιών και το ματάκι που τάχα μου κλείνει στο πελατειακό κράτος. Έτσι τον συμφέρει τον Λασκαράτο να υποστηρίζει, προκειμένου να υπονομεύει την Αριστερά (δεν εννοούμε μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ βέβαια, η Αριστερά δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ!), έτσι λέει. Θα ασχοληθούμε με μία ανακρίβεια στην οποία κατά τα φαινόμενα σκόπιμα καταφεύγει (να ’ταν η πρώτη φορά!) και με ένα καραμπινάτο ψέμα του! Ακολουθώντας την τακτική τών κέντρων διασκέδασης —τα μεγάλα ονόματα στο τέλος—, ας δούμε πρώτα τη διαστρέβλωση.


ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ να δημιουργήσει την εντύπωση (καλύπτοντας και λίγο τον πισινό του, αλλά φαίνεται!), και σίγουρα τη δημιουργεί στο κατά πλειοψηφία έτοιμο από καιρό αναγνωστικό κοινό του να καταπίνει τέτοιες διαστρεβλώσεις, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που παραδέχθηκε το διαδικαστικό πρόβλημα τής τροπολογίας Στουρνάρα, ετάχθη και εναντίον της. Το αντίθετο ακριβώς συνέβη! Κι όχι μόνο αυτό. Όπως εξηγούσαμε στη σχετική ανάρτηση, δεν δίστασε, όμοια με το φίλο μας Λασκαράτο και με την ίδια ‘‘σταλινικότατη’’ δίκη και καταδίκη προθέσεων, να δικάσει και να καταδικάσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως δήθεν απολογητή τού αστικού πελατειακού συστήματος!

Πάει αυτό. Περνάμε τώρα στο καραμπινάτο ψέμα τού διαπρύσιου κήρυκα της Ηθικής (ναι, με το η κεφαλαίο!) Λασκαράτου.


ΥΠΟΝΟΕΙ εμμέσως και σαφώς ότι τον αδικούμε επειδή τον κατατάσσουμε στους φιλελεύθερους (στην πραγματικότητα ‘‘φιλελεύθερους’’, αφού είναι φίλοι τής ελευθερίας κατά την αστική, δηλαδή ταξική, θεώρησή της). Και φροντίζει να το διαψεύσει βάζοντας τη λέξη κρυπτοφιλελεύθεροι εντός εισαγωγικών. Μάλιστα.

Ας μας πει τότε ποιο, χεράκι έγραψε σε αυτό το τσαρδί και συγκεκριμένα στις 8 Σεπτεμβρίου ενεστώτος έτους και ώρα 7.41 π.μ. τα παρακάτω λόγια (τα bold γράμματα δικά μας):

2.Φιλελεύθερος.
Έχει μια ιστορική διαδρομή ο όρος. Είμαι ακραία φιλελεύθερος όσον αφορά στα πολιτικά δικαιώματα και σοσιαλιστής όσον αφορά στα οικονομικά, εργατικά κλπ. Είμαι οπαδός ενός πολύ δημοκρατικού κράτους με πολύ ισχυρό παρεμβατικό ρόλο στην Οικονομία. Αν δεν υπάρχει η προϋπόθεση της Δημοκρατίας, ο σοσιαλισμός θα οδηγηθεί σε τυραννικές και αδιέξοδες ατραπούς.


ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΑΟΥΜΕ να έρθει εδώ να μας απαντήσει ποιο είναι αυτό το χεράκι λοιπόν. Η πρόσκληση ταχυδρομήθηκε μέσω τού link που βάλαμε στο απόσπασμα του κειμένου του. Μπορεί εμείς να εκπροσωπούμε μία Αριστερά «με την οποία δεν θέλει να έχει σχέση», όπως μας έχει πει, αλλά η Αριστερά η δική μας μάς υποχρεώνει να ενημερώνουμε όποιον επικρίνουμε, αν δεν είναι δημόσιο πρόσωπο. Κάτι που εκείνος, για τη δική του αναφορά σ’ εμάς, έκρινε πως είναι περιττό. (Με βάση τη λογική του, ποια πλευρά είναι η ‘‘ανήθικη’’ και ποια η ‘‘ηθική’’;)  


ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ  και , βέβαια, τον προκαλούμε. Με την ίδια πάντα ελπίδα που εκφράζαμε γι’ αυτόν στον τίτλο μιας παλαιότερης ανάρτησής μας


Η εικόνα, από το fricipaideia,wikia.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία τα λέει ο Λασκαράτος, εσύ νομίζω πως έχεις κάποιο πρόβλημα

LeftG700 είπε...

Μη σκας, βρε κουτό! Όπως έχει δηλώσει κι ο Κλιντ Ίστγουντ, όλοι έχουμε από μία ...γνώμη! ;-)

Πώς είπαμε ότι είναι το ονοματάκι σας;