Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Με πόσα Ρο γράφεται η λέξη Αριστερά; ;-)




ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ του πρωτοσέλιδο ο Ρο, ο κατά δήλωσή του …αρρριστερρρός(!!!), αναπαράγει πιστά όλη την κυβερνητική αθλιότητα της Τρόικας Εσωτερικού, σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε από την τροπολογία Στουρνάρα για τους υπαλλήλους τής Βουλής: ο καβγάς που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ (δεν ξεχνάει τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κυρίως στόχος του) δεν ήταν για την καραμπινάτη απόπειρα κατάργησης του αυτοδιοίκητου της Βουλής, αλλά ρουσφέτι για την υπεράσπιση του ειδικού μισθολογίου τών υπαλλήλων της. Γράφει λοιπόν ο …αρρριστερρρός Ρο (για να υπερθεματίσει στα σχόλια ο φίλος μας ο Λασκαράτος —άλλος αρρριστερρρός αυτός):


Έτσι, εναρμονίζεται απόλυτα με τα πρωτοσέλιδα …αρρριστερρρών εφημερίδων, όπως η Καθημερινή, τα Νέα, το Έθνος και ο Αδέσμευτος Τύπος!

Έρχεται όμως σε διάσταση με άλλες …αρρριστερρρές εφημερίδες, όπως η …Δημοκρατία, που εμμέσως πλην σαφώς αναγνωρίζουν το καραμπινάτο φάουλ τής τροπολογίας Στουρνάρα, γράφοντας με μεγάλο ‘‘χτύπημα’’ στην πρώτη σελίδα «Μπουρλότο από τον Στουρνάρα με τροπολογία (σε ακατάλληλη στιγμή) για τους υπαλλήλους τής Βουλής». Αλλά συγκρούεται και με εξέχοντα στελέχη τής Αρρριστερρράς, όπως ο …Κυριάκος Μητσοτάκης, που, μιλώντας στον Real FM, παραδέχθηκε ρητά το προβληματικό (διάβαζε αντισυνταγματικό) της τροποποίησης, άσχετα αν κι αυτός απέδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ τις ίδιες προθέσεις προστασίας τών προνομιούχων.


ΘΑ ΤΙΣ ΑΝΤΕΞΕΙ αυτές τις ‘‘συγκρούσεις’’ ο καλός μας …αρρριστερρρός φίλος Ρο; Αν θα τις αντέξει λέει! Ποιος είναι περισσότερο χαλκέντερος από αυτόν στο θάρρος τής γνώμης; Ακόμα κι όταν αυτή είναι γνώμη αναποφάσιστου και προβληματιζόμενου. Όπως στις τελευταίες εκλογές, ας πούμε, που έσπαγε το κεφαλάκι του και ξενυχτούσε διερωτώμενος αν, αντί τής Κικής (ΔΗΜΑΡ), πρέπει να ψηφίσει κάποια Κοκό. Δηλαδή, κάποιο άλλο κόμμα ανάμεσα στο …ΚΚΕ(!!!), τον ΣΥΡΙΖΑ(!!!), την ΑΝΤΑΡΣΥΑ(!!!) ή τη συνεργασία ΚΚΕ (μ-λ) – Μ-Λ ΚΚΕ(!!!).

Εξ άλλου, για να τα λέμε όλα, στα βασικά ζητήματα δεν διαφωνεί με τον …σύντροφο Κυριάκο. Μπορεί να είναι αμφότεροι …αρρριστερρροί, αλλά τής ‘‘αντισταλινικής’’ πτέρυγας. Και μάλιστα τόσο σκληροπυρηνικοί, που δεν διστάζουν να υποστούν τη μέγιστη θυσία: να καταφύγουν, αυτοί οι αναντάμ παπαντάμ ‘‘αντισταλινικοί’’ —quel courage!— στη …‘‘σταλινικότατη’’ μέθοδο της δίκης προθέσεων, ως άλλοι Βισίνσκι! Τέτοιος …‘‘αντισταλινισμός’’!


ΧΑ!


Η photo, από το allamericanblogger.com


20 σχόλια:

Μάρκομ Ξ είπε...

Για να κλείνουν στόματα δεξιά, "αριστερά" και ""συνεπή ταξικά"" (τα τελευταία που μιλούν για πασαρέλες).

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9954:aristera-pronomia-ypallhloi-voulhs&catid=104:2010-07-14-16-10-32&Itemid=314

οργισμένος με το συγκεκριμένο θέμα,
Μάρκομ Ξ

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκομ Ξ,


Ένα-ένα τη φορά! Τώρα ασχοληθήκαμε με τα δεξιά στόματα. Μη το κάνουμε σαν την Αλέκα κι εμείς! ;-)


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Αν κάνατε κάνα αστείο συριζαίοι και δώσετε στέγη στο χειρότερο σίχαμα που γέννησε η αριστερά την

mbiker

Ανώνυμος είπε...

...βάψατε να πω; :-)

mbiker

LeftG700 είπε...

Φίλε mbiker,


Ούτε εσύ δεν έχεις πειστεί ότι (για να "παίξω" με το γνωστό φεμινιστικό σύνθημα) δεν είμαστε του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είμαστε του ΚΚΕ, δεν είμαστε της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, παρά είμαστε της Αριστεράς; Αυτό είναι το σημείο που αποδεικνύει ότι την έχουμε βάψει! :-)

Δεν κατάλαβα ποιον εννοείς με το σχόλιό σου. Το διευκρινίζεις;


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Στους συριζαίους όποιοι και νάναι και που σχολιάζουν εδώ κι αλλού.
Δεν απευθύνεται στο μπλόγκ.

mbiker

LeftG700 είπε...

Φίλε mbiker,


Μα δεν σε ρώτησε σε ποιους απευθύνεσαι. Σε ρώτησα ποιον εννοείς όταν μιλάς για "το χειρότερο σίχαμα που γέννησε η αριστερά".


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

-Να είν΄ ο Λένιν;
-Και γιατί να είν΄ο Λένιν;
-Αμ ποιός να είναι;
-Να είναι...ο Τσέ.
-Και γιατί να είν ο Τσέ;
-Αμ ποιός να είναι;
-Να είναι...να είναι...
Το βρήκα!
Εσείς;

Χωρίς πλάκα τώρα. Θα δείξει :-)

mbiker

Ανώνυμος είπε...

Το σίχαμα προφανώς είναι ο πολιτικός γυρολόγος-συγγραφέας της πλάκας-μόνιμος θαμώνας του "Στην υγειά μας". Προσυπογράφω απόλυτα το σχόλιο του mbiker,το οποίο θέλω να ελπίζω πως δεν αποτελεί προιόν κάποιας ιδιαίτερης πληροφόρησης του..

Φώντας

LeftG700 είπε...

Φίλε Φώντα,


Ούτε εσύ με βοηθάς, παρά τη θέλησή σου. Έχω δει πιο πολλά βιντεάκια στο YouYube από τη συγκεκριμένη εκπομπή, παρά στην τηλεόραση. Τι έγινε, ρε παιδιά; Γιατί τόση "συνωμοτικότητα"; Μου εξάπτετε τη φαντασία! :-)


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρά τώρα :)

μήπως ο μπάικερ δεν εννοεί το μίμαρο ;;;

Γιάκοβ

LeftG700 είπε...

Aααα μάλιστα! Έχουμε κάτι σκέψεις επ' αυτού, товариш! ;-) Δεν θα τις μαντέψεις όμως! :-)


Увидимся

Ανώνυμος είπε...

Μετά μου λέτε γιατί σας "χτυπάω" -το εν λόγω ποστ δεν έχει λόγο ύπαρξης κι αυτό γιατί κλικάρισα στο λινκ που παραμπέμπετε και είδα ότι τα επιχειρήματα του τύπου ονόματι "Ρο" είναι σωστά κι ατράνταχτα.

Το γεγονός που λέτε ότι "αποπροσανατολίζουν" δεν αφαιρεί την αλήθεια της πράξης για τους σκανδαλωδώς προνομιούχους υπαλλήλους της βουλής όπου το 99,9999% εξ αυτών διορίστηκε με ρουσφέτι.

Έχω την εντύπωση ότι άλλοι έχουν κατοχύρωση τη χάρη των Εμμονών, κι άλλοι την πράξη: Εσείς.

Προσέξτε το!

Παντελής.

LeftG700 είπε...

Για μισό λεπτό, φίλε Παντελή! Για μισό λεπτό γιατί δεν μας τα λες καθόλου καλά! Είπαμε να είσαι απογοητευμένος, αλλά όχι και να χάνεις και τ’ αυγά και τα καλάθια!

Κατ’ αρχήν, δεν χρειαζόταν να ‘‘χτυπήσεις’’ κανένα ποστ. Λινκάραμε το κείμενο δια του λόγου το αληθές, για κανένα άλλο λόγο. Όλα τα ‘‘επιχειρήματα’’ του αξιότιμου αρρριστερρρού κ. Ρο βρίσκονται στο απόσπασμα που παραθέτουμε. Οι υπόλοιπες 33 λέξεις τής ανάρτησης δεν αφορούν στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Λοιπόν, για πες μας ποια επιχειρήματα σε έπεισαν. Επιχειρήματα, όχι αυθαίρετες ερμηνείες. Εγώ δεν βλέπω κανένα. Στραβός είμαι; Βλέπω μόνο αναπόδεικτους ισχυρισμούς. Βέβαια, δημοκρατία έχουμε κι ο καθένας μπορεί να λέει την παπαριά του. Όχι όμως και να μας βαφτίζεις τις παπαριές …επιχειρήματα!

Μαύρη προπαγάνδα είναι φίλε μου. Όχι γκρίζα. Μαύρη, κατάμαυρη σαν το κατράμι. Όπως αποδεικνύει και το γεγονός ότι ο ‘‘έντιμος’’ ‘‘φιλελεύθερος’’ κ. Ρο κάνει απολύτως γαργάρα την καραμπινάτη αντισυνταγματικότητα της τροποποίησης, που μέχρι κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε!

Μου κάνει δε εντύπωση ότι ούτε εσύ δεν μπήκες στον κόπο να γράψεις δυο λόγια γι’ αυτό το ζήτημα. Τόσο πολύ τυφλώθηκες από την αισχρή αντιαριστερή προπαγάνδα ενός αναντάμ παπαντάμ ‘‘πάλευκου’’ φιλελεύθερου και μαύρου αντικομμουνιστή;


Τα λέμε


ΥΓ Εσύ πρέπει να προσέξεις, φίλε Παντελή, όχι εμείς! Να προσέξεις την απογοήτευση! Μη καταλήξεις σαν τον Αλκιβιάδη…

Ανώνυμος είπε...

ορέα!
κι ορέοι αριστεροί είμαστε (κι οι δυο μας!)

Ας με χώσει εμένα ο μπάρμπας από τη Κορώνη να πάρω τι θεσούλα, κι όποιος τολμήσει να με κουνήσει θα "προστατεύομαι" από το... αυτοδιοίκητο!

Παντελής.

LeftG700 είπε...

Φίλε Παντελή,


Δεν ξέρω για σένα, αυτό είναι δική σου ατομική ευθύνη. Εγώ πάντως, μια χαρά αριστερός είμαι! Και επειδή είμαι μια χαρά δεν χολοσκάω. Οι μειώσεις των μισθών, όσο πρέπει να γίνουν, μπορούν να γίνουν στα πλαίσια της Βουλής, χωρίς ν' ανοίξει η κερκόπορτα του καπελώματος από την κυβέρνηση. Κι εκεί θα φανεί ποιος καλύπτει τα βύσματα και ποιος όχι. Γιατί, όπως ελπίζω να ξέρεις και να μη ξεχνάς, οι διορισμοί για δεκαετίες γινόντουσαν από τα κόμματα εξουσίας.

Και να σου δώσω και μία άλλη απόδειξη γιατί είμαι μια χαρά αριστερός; Γιατί δεν ξεχνάω πόσα δις επί δις έχει φάει το κεφάλαιο (εμπορικό, βιομηχανικό, εφοπλιστικό και δεν συμμαζεύεται), μέσω νόμιμων φοροαπαλλαγών, επιδοτήσεων και κάθε είδους κινήτρων!

Κι εσύ μου λες να αφήσω αυτούς από το στόχαστρό μου και να το στρέψω στην εργατική αριστοκρατία; Η εργατική αριστοκρατία είναι ο κύριος εχθρός μας;;;


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Ναι, έχεις δίκιο. Οι προτεραιότητες είναι άλλες, γι’ αυτό ο Σύριζα σνομπάρει, και ΔΕΝ καταθέτει προτάσεις Νόμου για τη βουλευτική ασυλία, την απλή αναλογική ή τον ρατσιστικό νόμο, και φυσικά όταν έχεις φιλόδοξο όραμα και… στόχο το μεγάλο κεφάλαιο, είναι μπανάλ να ασχολείσαι με τη εκτεταμένη φοροδιαφυγή των μικρομεσαίων (βλ. Υδρα) και χωρισμό Εκκλησίας-Κράτους. Κάτω οι καπιταλιστές, Σοσιαλισμός αύριο-Τώρα! (τα υπόλοιπα είναι κατώτερου επιπέδου)

Ζήσε Μάη να φας τριφύλλι

Παντελής

LeftG700 είπε...

Φίλε Παντελή,


Τι ακριβώς εννοείς όταν μιλάς για ρατσιστικό νόμο; Δεν καταλαβαίνω.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Παντελή

επειδή έχω πιεί ένα λίτρο τσίπουρο να σε ρωτήσω από πού κατεβαίνει το μπουγάζι στον Έγριπο ;;;;

Ορέ αρακά , ήρθες εδώ να πλασάρεις τις εξυπνάδες του Σαχι8νίδη ..... ;;;;;


Γιάκοβ


ΥΓ Λέφτηδες , η υπομονή έχει και τα όρια της .... !

LeftG700 είπε...

Φίλε Παντελή,


Για να τα λέμε όλα, με έγραψες κανονικά. Ζήτησα να μου διευκρινίσεις κάτι, αλλά όσο μου απάντησε ο Πάπας μου απάντησες κι εσύ. Δεν πειράζει,. Εγώ είμαι υποχρεωμένος να σου πω μερικά πράγματα. Αν θέλεις, σκέψου τα. Αν όχι, καλή καρδιά.

Κοίτα, θα ξεκινήσω λίγο γενικά. Ο κόσμος και η ζωή είναι σκατά. Άνθρωποι πεθαίνουν σε πολέμους ή από πείνα, οι αρρώστιες θερίζουν, ζητάς ραντεβού και τρως χυλόπιτα, σου πέφτουν τα μαλλιά, χάνεις τη δουλειά σου και άλλα ων ουκ έστι αριθμός. Τι πιστεύεις; Ότι αυτά που μπορείς να διορθώσεις, όσα μπορείς, θα τα διορθώσεις έτσι χωρίς σχέδιο; Αφού ούτε το γραφείο του δεν τακτοποιεί κανείς χωρίς σχέδιο!

Σχέδιο λοιπόν. Ωραία. Γίνεται όμως σχέδιο χωρίς προτεραιότητες; Κι έρχομαι στο συγκεκριμένο ζήτημα των υπαλλήλων τής Βουλής (πέρα από το ζήτημα της αντισυνταγματικότητας, το καλύψαμε αυτό). Η προτεραιότητα που προτείνω δεν είναι ο σοσιαλισμός, λάθος κατάλαβες. Ο σοσιαλισμός αργεί ακόμα. Η προτεραιότητα που προτείνω είναι η κυβερνητική αλλαγή. Και κυβερνητική αλλαγή προς όφελος αυτών που εκπροσωπεί η Αριστερά, τους εργαζόμενους. Με τους εργαζόμενους είμαστε. Είναι όλοι άγιοι; Σιγά μην είναι! Και βύσματα υπάρχουν και λουφαδόροι και αργόμισθοι κι ό,τι θέλεις. Αλλά, δεν θ’ αρχίσουμε από αυτούς. Δεν είναι αυτοί που μας εμποδίζουν και βρίσκονται απέναντί μας. Απέναντί μας είναι η αστική εξουσία (προϊόν τής οποίας εξ άλλου είναι και τέτοιου τύπου φαινόμενα).

Η κύρια αντίθεση ήταν και είναι κεφάλαιο/εργασία. Το να το θυμόμαστε πάντα αυτό και να μη το ξεχνάμε δεν είναι παραπομπή στις καλένδες ή ο Μάης που θα φάει τριφύλι. Είναι ο στρατηγικός προσανατολισμός μας, η πυξίδα μας, αν θες. Άμα το ξεχάσουμε αυτό, θα καταντήσουμε όλοι Λασκαράτοι και Ροΐδηδες…


Τα λέμε