Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Νέο σταλινικό ολίσθημα του ΚΚΕ! Ζητάει την ‘‘απάλειψη’’ της επιγραφής τού ΣΥΡΙΖΑ από τα γραφεία του στον Πειραιά, σε αγαστή και ανίερη συμμαχία με τη δεξιά πλειοψηφία τού Βασίλη Μιχαλολιάκου!



ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ από τη χθεσινή Αυγή, χωρίς καλά-καλά να πιστεύουμε στα μάτια μας:


Με μια απαράδεκτη απόφαση, η δημοτική αρχή Πειραιά, με τη στήριξη της παράταξης του KKE, απαιτούν από τον ΣΥΡΙΖΑ να ξηλώσει την ονομασία και το σύμβολό του από το κτίριο όπου στεγάζεται η νομαρχιακή επιτροπή του, στην πλατεία Κοραή! Το θέμα συζητήθηκε στην προχτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου μάλιστα, ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ, Κ. Γαρδαράς, υποστήριξε ότι η πινακίδα τού ΣΥΡΙΖΑ χαλάει την αισθητική του κτιρίου!

Συγκεκριμένα, πριν από κάποιο χρονικό διάστημα, οι υπηρεσίες του δήμου είχαν κρίνει ως ‘‘αυθαίρετη’’ την πινακίδα στα γραφεία τού ΣΥΡΙΖΑ και είχαν διαμηνύσει ότι πρέπει να κατέβει. Είναι αυτονόητο ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε και δεν θα γίνει.

Προχτές, στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε το θέμα «Λήψη απόφασης που αφορά τον τρόπο συνέχισης της εφαρμογής της υπ' αριθ. 543/11 απόφασης ΔΣ για την αποξήλωση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στα κεντρικά σημεία της πόλης». Εκεί, οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΚΚΕ αποφάσισαν ότι αν δεν κατέβει η πινακίδα, θα επιβληθεί πρόστιμο για αυθαίρετη κατασκευή και επιπλέον πρόστιμο για τη διατήρησή της!

Από την πλευρά των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων του ΣΥΡΙΖΑ, η Π. Ελπιδάκη έκανε καθαρό ότι δεν πρόκειται να κατέβει η πινακίδα του ΣΥΡΙΖΑ που κοσμεί την πόλη και πως όσα πρόστιμα και να επιβάλουν, θα καταργηθούν στην πράξη. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα, το Γραφείο Τύπου τού ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει:

«Καταγγέλλουμε το δήμαρχο Πειραιά και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, που με δικαιολογία την υπ' αριθμόν 543/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά για την αποξήλωση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, αποφάσισε να θεωρήσει παράνομη την πινακίδα που υπάρχει πάνω από 8 χρόνια στα γραφεία τού ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κοραή, και να επιβάλλει πρόστιμο για αυθαίρετη κατασκευή και διατήρησή της!

Η προκλητική αυτή απόφαση της πλειοψηφίας του δήμου, στηρίχθηκε και από την παράταξη του ΚΚΕ, ο εκπρόσωπος του οποίου ισχυρίστηκε πως η πινακίδα χαλάει την αισθητική του κτιρίου!

Τους προειδοποιούμε ότι η πινακίδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να κατεβεί. Τα έξι γράμματα του ΣΥΡΙΖΑ, οι τρεις σημαίες του και το αστέρι, που αποτελούν το τιμημένο σύμβολό του, αντικατοπτρίζουν τους ταξικούς αγώνες του λαού μας χτες, σήμερα και αύριο. Είναι φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και το αστέρι δε χωρούν στο δικό τους σύστημα διαχείρισης και αισθητικής. Καλούμε το λαό του Πειραιά να καταδικάσει την απαράδεκτη αυτή απόφαση».


ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ότι κάθε σχόλιο περιττεύει. Και πραγματικά, επειδή εμείς εδώ τα λέμε όλα, άσχετα με το πόσο δύσκολο είναι να παραδεχθούμε κάποια πράγματα, αρχίζουμε να ερχόμαστε στα λόγια τού Νικόλα Σεβαστάκη, ο οποίος, όπως δείξαμε στην προηγούμενη ανάρτηση, αναφερόμενος στο ΚΚΕ, απορούσε προ ημερών για το πώς είναι δυνατόν «να υπάρχουν αριστεροί άνθρωποι που εξακολουθούν να θεωρούν αυτό το ολοκληρωτικό μόρφωμα, […] δυνητικό συνομιλητή ή, ακόμα χειρότερα, ‘‘σύμμαχο’’»! 

Έλα ντε! Πώς;


(ΣΗΜΕΙΩΣΗ SOS: Δια το πιστόν τής αντιγραφής, αλλά και για περισσότερες γαργαλιστικές λεπτομέρειες που δεν πρέπει με τίποτε να χάσετε, μπείτε οπωσδήποτε εδώ!)


ΥΓ (Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012):  
Το συγκεκριμένο σημείωμα συμπληρώθηκε από αυτήν εδώ την ανάρτηση. Αν και η ανάγκη για τη δευτερολογία προέκυψε εκ των υστέρων, η ανάγνωσή της είναι μάλλον απαραίτητη για την εξαγωγή πιο ολοκληρωμένων συμπερασμάτων. 

 


Η εικόνα, από το blogs.e-rockford.com. 

21 σχόλια:

LeftG700 είπε...

Παραφράζοντας τα λόγια που μας είχε πει κάποτε στο διαδίκτυο μια σεβαστή Προγιαγιά:

Δεν βαριέστε, ρε παιδιά! Κι ο ‘‘σταλινικός’’ καθίκης, καθίκης είναι, κι ο ‘‘αντισταλινικός’’ καθίκης, πάλι καθίκης είναι!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΥΔΟΣ:
Εχεις σκεφτει ότι πολλοί βαριούνται να πατήσουν το "εδώ" και πιστεύουν ότι έτσι είναι τα πράγματα; Αυτό είναι πλάκα ή είσαι εντελώς για πλάκα ρε left700;
Μήπως πρέπει κάπου να πεις ότι κάνεις πλάκα ΄κι ότι ο Δ.Πειραιά ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ Η ΤΑΜΠΈΛΑ ΤΟΥ ΚΚΕ;

Ανώνυμος είπε...

LEFT ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΑΛΑΚΑΣ!!!

Eriugena είπε...

Τσάμπα ζορίζονται όλοι εδω μέσα..
Μαγειρεύεται απλή αναλογική καθ'υπόδειξιν της ευρωτρόικας και έτσι ούτε ο συριζούλης ανανεωτικούλης θα μπορέσει να πάρει εξουσία, ούτε το κκε θα κάνει ηρωική κομμουνιστική αντιπολίτευση στους "οπορτουνιστάς" (με την βοήθεια της ριζοσπαστικοποιημένης Δακε ίσως; μπα...αυτά γίνονταν με το πασοκ, μετά το 85, τώρα δεν είναι καιρός για τέτοια). Τζίφος η φαντασίωση σύριζα-πασοκ και επαναστατική αντιπολίτευση, τζιφος και η αντιμνημονιακή φαντασίωση του συριζούλη. Εκτός και αν κάνει τίποτα άθλιο μαζί με τα απομεινάρια του ευρωκομμουνισμού ευρωραγιαδισμού (τη Δημάρ εννοώ)...Η πραγματικότητα (της αστικής "δημοκρατίας") έχει πιο πολύ επινοητικότητα απο την επινοητικότητα ανθρώπων που ζούνε στο παρελθόν (και δεν εννοώ βέβαια μόνο το κκε, όλοι είναι κολλημένοι σε κάποιο παρελθόν)..
Οπότε (επαναλαμβάνω) γιατι τέτοιο ζόρι?
Εδω ο κόσμος καίγεται και..γκουχ γκούχ

LeftG700 είπε...

ΠΡΟΣ Κ Κ ΚΟΥΦΙΟΚΕΦΑΛΑΚΗΔΕΣ:


Καλύτερα τώρα; Καλύτερα. Μη φύγετε όμως. Να ξανάρθετε. Γιατί έχετε να φάτε καρπαζιά που θα ξεχάσετε πότε έχουμε Χριστούγεννα και κατά πού πέφτει ο Περισσός!


Τα λέμε (και από την καλή, και από την ανάποδη!)

LeftG700 είπε...

Φίλε Eriugena,


Η απλή αναλογική για να ισχύσει στις επόμενες εκλογές θέλει 200 κουκιά. Δεν είναι βέβαιο ότι θα βρεθούν, ακόμα κι αν ισχύσει αυτό που λες, πράγμα επίσης καθόλου βέβαιο. Όμως, έχεις καθυστερήσει κάτι (πολλά) τέρμινα. Περί απλής αναλογικής συζητήσαμε εδώ πριν κάμποσο καιρό. Πού ήσουν τότε; ;-)

Τι θα πει Εδω ο κόσμος καίγεται και..γκουχ γκούχ; Δεν το πιάνω. Η έκταση που έχει πάρει η φωτιά οφείλεται, εκτός άλλων, και στο αλληλοφάγωμα της Αριστεράς. Γι’ αυτό το ζήτημα είναι το ζόρι, αν δεν κατάλαβες. Και δεν νομίζουμε πως είναι για γκουχ γκουχ. Καθόλου για καθόλου, για να τα λέμε όλα…


Τα λέμε

Eriugena είπε...

Μα αγαπητέ, αυτή η αριστερά που λές πως μαλώνει, απλά δεν υπάρχει. Έχουν γίνει τόσα διαζύγια, απο το 56 τουλάχιστον (για να μην αναφέρθώ στις μεγάλες διασπάσεις ήδη απο την αρχή που δημιουργήθηκε η γη Χαναάν, για να μην αναφερθώ στις διασπάσεις πριν την δημιουργία της γης Χαναάν, χωρίς να συμπεριλαμβάνω την σοσιαλδημοκρατική προδοσία στον 1 παγκόσμιο, η οποία παραβλέφθηκε για λίγο με το "λαικό μέτωπο κ.ο.κ στο άπειρο=όλο αυτό σε φρικτή περίληψη είναι αυτό που κάτω απο τον νεφελώδικο όρο "αριστερά" θεωρείς αγαπητέ οτι "καυγαδίζει"..γκουχ γκούχ)..
Αλλά τέλος πάντων ας υποθέσουμε πως όλοι αυτοί είναι παιδιά του Ροβεσπιέρου και του Δαντών...και ας τους ονομάσουμε κλασσικώς και εγκυκλοπαιδικώς "αριστερά"...Τι νόημα βγάζει αγαπητέ αυτη η νεφελώδης, αν και κάπως ιστορικά έγκυρη έννοια; γκουχ γκούχ..Μάλλον επι του συγκεκριμένου τίποτα το σπουδαίο, εκτός κι αν στις συγκεκριμένες συνθήκες υπάρχει ένα κοινό στοιχείο, που είναι η διαφορά της απο το κατάπτυστο καθεστώς της euro-τροικανής κυριαρχίας...γκουχ!
Μα εδώ μιλάμε για το χάος της χαοτικής συντισταμένης των πιο χαοτικών συνδέσεων όλων των πονεμένων καταπιεσμένων και λοιπές ριζοσπαστικές δυνάμεις.
Για να μην με περάσεις για κανέναν μηδενιστή, λοιπόν, θα σου πω το εξης:
Τη λύση θα δώσει ο λα(γ)ός, αν αφαιρέσει το γ..
Μέχρι τότε, ας ασχοληθούμε με τις πινακίδες και άλλα συμβολικά..διάδρομο σχολής μου θυμίζει όλο ατό..μαμά, πιπί, κακά, νάνι..
Καληνύχτα..
(χωρίς παρεξήγηση, η ηλικία μου δεν επιτρέπει άλλη σοβαρότητα)

Ανώνυμος είπε...

εντάξει απο το διαδίκτυο λέγε τα αυτά αλλά μην παρασυρθείς και τα πεις και λάιβ πουθενά και σε βρούμε πουθενά με τα βρακιά στο κεφάλι ... λολ

bandiera rossa είπε...

Εχει και η ξεφτιλα τα ορια της, εχει και ο γκεμπελισμος τα ορια του, εσεις οι "αριστεροι" του ΣΥΡΙΖΑ τα εχετε υπερβει ολα, καταντησατε χειροτεροι και απο την Αυριανη.
Η αναρτηση σας ειναι εμμετικη και ακρως φασιστικη...
ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

"Χόρτασε η ψείρα και βγήκε στο γιακά"

Συνέχισε έτσι LeftG700, να αποκαλύπτεις την πραγματική φύση του "νέου" ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι το ίδιο αποκρουστικό πρόσωπο του παλιού ολοκληρωτικού, μικροαστικού ολοκληρωτισμού.
Είναι το καλύτερο υπόστρωμα και λίπασμα του φασισμού, με "αριστερή" προβιά.

Συνέχισε τις αποκαλύψεις και περίμενε να δεις τι θα πάρετε στις επόμενε εκλογές νεοΠΑΣΟΚοι της πεντάρας και της ξεφτίλας.

Ανώνυμος είπε...

Προς: bandiera rossa

Αναρωτήθηκα: τι μου θυμίζει αυτό το ξέρασμα ο LeftG700; Που το έχω ξαναδεί αυτό το αποκρουστικό πρόσωπό του;
Θα μου πεις: τι βίτσιο είναι αυτό, γιατί τον διαβάζεις; Γιατί να σπας τα νεύρα σου;
Η εξήγηση είναι απλή. Τον Ιούνιο έκανα τη μαλακία και ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ, εγκαταλείποντας το ΚΚΕ. Για πρώτη φορά στη ζωή μου.
Ευτυχώς υπάρχουν ξεράσματα σαν και τον LeftG700, για να καταλάβουμε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με ιλιγγιώδη ταχύτητα εξελίσσεται σε ένα νέο ΠΑΣΟΚ, με το ίδιο αποκρουστικό και αντεργατικό - αντιλαϊκό πρόσωπο του Γ. Παπανδρέου (παππού), του Α. Παπανδρέου, του Κ Σιμήτη, του Γ. Παπανδρέου (εγγονού) του Κ. Λαλιώτη και τόσων, τόσων άλλων...
Τι να κάνουμε, κάποιος έπρεπε να μας εξηγήσει και να μας δείξει το λάθος που κάναμε στις τελευταίες εκλογές, καλά να είναι ο LeftG700. Δεν πειράζει όμως, η ζωή μπροστά μας είναι. Θα διορθώσουμε τα λάθη μας - στις εκλογές και πάλι και πάντα ΚΚΕ, στο σωματείο ΠΑΜΕ και στην απεργία μπροστά. Έχει ο καιρός γυρίσματα.

Ανώνυμος είπε...

Λέφτηδες

ΟΛΟΙ στο Σμόλνυ ....!

...και από βδομάδα στα χειμερινά Ανάκτορα

αν και θα χρειαστούν λίγο περισσότερη αντίληψη για το τι είναι χιούμορ

Γιάκοβ

ΥΓ1 : αν πράγματι δημοτικός σύμβουλος των Συριζαίων ψήφισε να φύγει η ταμπέλα από το ιστορικό αυτό κτίριο πρέπει να φάει κλωτσιά στ'αχαμνά , αν πάλι πρόκειται για κεντρική πολιτική επιλογή ζήτω που καήκαμε

ΥΓ2 : κατά τα λοιπά συμφωνώ , όπως καλά γνωρίζετε Λέφτηδες , με την άποψη του Σεβαστάκη , ότι δηλαδή το μονόπλευρο φλέρτ δεν έχει έδαφος , ούτε πολιτική χρησιμότητα και πρέπει να τελειώνει

spiral architect είπε...

Τώρα αυτό τι ήταν;
- Χιούμορ;
- Ξερό σουτ στην εξέδρα;
- Ξεμπρόστιασμα των συντρόφων;
- Αμηχανία;
- Ξερό σουτ στην εξέδρα του Καραΐσκάκη;

Μα πως;

Σαββατο 1-12-2012, 7:12 μ.μ. Σύνθημα από τη συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο ΣΕΦ:
"Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά!.

Προσοχή γιατί ο πατερούλης θα ρίξει Катюша επί δικαίων και αδίκων. Εμεις ο άμαχος πληθυσμός τι φταίμε, ωρέ λέφτηδες;

spiral architect είπε...

... και οσονούπω τα πράματα θα μπουν στη θέση τους και τέρμα τα αστειάκια!

Λαϊκό Στρώμα είπε...

Left g700, πόσο είσαι; 5 χρονών;

Μάρκομ Ξ είπε...

Αν όντως έτσι έγινε, είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο και καλά θα κάνει η Δημοτική Παράταξη να ξεκαθαρίσει τη θέση της. Διατηρώ παρ' όλ' αυτά μια μικρή επιφύλαξη, γιατί πολλάκις στο παρελθόν ο Ριζοσπάστης έχει υποπέσει σε... "ανακρίβειες".

Όσο για τις αντιδράσεις των ΚΚκουφιοκεφαλάκηδων το μόνο ελαφρυντικό που δίνω είναι ο θρησκευτικός φανατισμός που σου φοράει παρωπίδες, αλλά και η μη παρακολούθηση των προηγούμενων αναρτήσεων, συναφής των οποίων είναι η παρούσα. Είναι δύσκολος ο δρόμος που επιλέγετε μερικές φορές λέφτηδες, διότι την ειρωνεία πολλοί ηγάπησαν, τον είρωνα ουδείς (το ξέρω από προσωπική εμπειρία) :-)

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκομ Ξ,


Σου προτείνω να μη κρατήσεις ούτε την παραμικρή επιφύλαξη. Στην Αυγή μούγκα, στο Left.gr κιχ, στο RedNotebook τσιμουδιά! Τι χρεία άλλων μαρτύρων έχουμε; Όπως λέει κι ο ναρόντνι κομισάρ, το μέλλον μας έχει πολλή ξηρασία από πολλές απόψεις. (Όπως λέει ο Γεωργίου, γάμα τα με μεγάλα γράμματα!...)

Με τους κουφιοκεφαλάκηδες θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι στην επόμενη ανάρτηση!


Τα λέμε

Μάρκομ Ξ είπε...

Σύμφωνοι, πάντως η διάψευση σχετικά με την υποτιθέμενη υπογραφή σύμβασης με μειωμένες αποδοχές από ΣΥΡΙΖΑΙΟ σε κάποιο σωματείο της ΔΕΗ έγινε μετά από αρκετές ημέρες. Μέχρι τότε είχε βουήξει το διαδίκτυο με την "προδοσία" του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως προείπα, αν όντως έτσι είναι, απαράδεκτο και καταδικαστέο. Όπως απαράδεκτη και καταδικαστέα ήταν η στάση της ΕΣΑΚ στο εκτελεστικό της ΑΔΕΔΥ...

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ

Μάρκομ Ξ είπε...

Όσο εσύ ψήφισες ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνη, άλλο τόσο εγώ είμαι ο Μαΐλης που αποφάσισα να κάνω αυτοκριτική...

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ

Μάρκομ Ξ είπε...

Ναι, ναι θα μπουν.

Το ΚΟΜΜΑ είχε, έχει και θα έχει πάντα δίκαιο. Το ΚΟΜΜΑ κάνει την αυτοκριτική του και παραδέχεται ότι φταίνε οι δύσκολες συνθήκες και η αδυναμία των μελών του. ΕΝΑ είναι το ΚΟΜΜΑ και το ΠΓ οι προφήτες του.

άσε τα σάπια υποταγμένε στα κιτάπια,
Μάρκομ Ξ

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβα: την καρπαζιά ποιος θα μας τη ρίξει, ο Left G700 χέρι-χέρι με τον Κασιδιάρη ή ο Κασιδιάρης χέρι-χέρι με το Left G700;;;