Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

«Αχ λαγουδάκι, λαγουδάκι...»




Άνευ (ετέρων) σχολίων. Για να δούμε τα δικά σας...



18 σχόλια:

Гриша είπε...

Nα σου πω ρε λεφτ.Εσυ νομιζεις οτι αυτος λειτουργει αυτοβουλως;
Πισω απο τις λεξεις(συνεναιση)κρυβεται ο Αλεξης(ο επισημος συριζα).
Αυτα τα λενε(πραττουν)τωρα.Οταν γινουν κυβερνηση τι θα πουν ακομα;

Ή μηπως δεν ειναι ετσι φιλοι του συριζα;

Αnyone???

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Αν καταλάβω ότι μετά από τόσο καιρό που συζητάμε εδώ με έχεις για τόσο αφελή που πιστεύει ότι ο μεγαλύτερος ίσως πολιτικάντης από την ομώνυμη φράξια του ΣΥΡΙΖΑ «ενήργησε αυτοβούλως», θα ...πηδηχτώ από το παράθυρο (©Ράδιο Αρβύλα :-) ). Εξ άλλου, γιατί τον χαρακτηρίζω «λαγό»;

«Αnyone???» No one!!! Οι Συριζαίοι λείπουν από εδώ μόνιμα σε ταξίδι για δουλειές! ;-) :-) Για να μη σου πω ότι μερικοί θα νομίζουν ότι είμαι ο ...Κουτσούμπας! :-)


Τα λέμε

Гриша είπε...

Nα βγαλουμε ομως και κανα συμπερασμα φιλε λεφτ.
Σημερα , δυομιση χρονια μετα τις εκλογες του 12 αποδεικνυεται οτι το ΚΚΕ ειχε δικιο στη σταση που κρατησε τοτε. Ανεξαρτητα του εκλογικου κοστους, αντικειμενικα ειχε δικιο. Μη σου πω οτι επρεπε να χε ακομα πιο σκληρη γραμμη.

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Κρατώ αυτό το σχόλιό σου. Κράτησέ το κι εσύ.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Εδώ ενας Συριζαίος.
Για το ρόλο του ΚΚΕ αφήνω τα χειροκροτήματα του Βορίδη , του Αδωνι κ.αα. να μιλήσουν για αυτό δεκανίκι του συστήματος.
Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, να μη βιάζεσθε ακόμη γιατί έχει ανεξάντλητες δυνάμεις και εδώ θα είμαστε να τα πούμε.
markos

Гриша είπε...

@markos

"Για το ρόλο του ΚΚΕ αφήνω τα χειροκροτήματα του Βορίδη , του Αδωνι κ.αα. να μιλήσουν για αυτό δεκανίκι του συστήματος"

Tιποτις πιο εκλεκτο δεν εχει το μενου;Γιατι τα ιδια ελεγε κι ο ΓΑΠ για το ΚΚΕ.Οτι ειναι αριστερος ψαλτης της δεξιας.

Τουλαχιστον ομως αυτος δηλωνε(δηλωνει;)Πασοκος.Και οχι ιμιτασιον.Δηλαδη "Συριζαιος".

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκο,


Εσύ τώρα μάς το πας «και το Κουκουέ γιατί καταπιέζει τους νέγρους;». Αλλά εγώ δεν θα την πατήσω σαν τον Гриша και θα σε επαναφέρω στο θέμα μας:

Καλά, τα περί Προέδρου με προϋπόθεση και αντάλλαγμα τη συμφωνία για εκλογές σύντομα τα καταλαβαίνω. Κάτι δίνεις κάτι παίρνεις. Αλλά, για να ’χω και το καλό ρώτημα, μπορείς να μου πεις ποια είναι η λογική τής ιδέας τού Παπαδημούλη, που τον έχετε και τον καμαρώνετε αντί να τον κράξετε, να συμφωνήσετε για το χρέος με τη Νουδούλα; Τι να συμφωνήσετε με τη Νουδούλα;

Για πες.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκο,


Την επόμενη φορά που θα σχολιάσεις, μην παραλείψεις να διαβάσεις το κειμενάκι πάνω από το πλαίσιο των σχολίων. Να γράψεις το όνομά σου εκεί που λένε οι οδηγίες, γιατί θα πέσει μαχαίρι! Δεν το θέλω, αλλά οι κανόνες είναι κανόνες!


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Φίλε λεφτ
Δεν κατάλαβες καλά.
Προκαλέσατε για ενα συριζαίο.
Στον με φίλο του ΚΚΕ απέδειξα οτι το σημερινό ΚΚΕ έχει χάσει την μπάλα.
Και στο σχόλιο σου για τον Παπαδημούλη, απάντησα να μην βιαζόσαστε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ εχει ανεξάντλητες δυνάμεις.
Φιλικά
markos

κάποιος σύντροφος είπε...

O ΣΥΡΙΖΑ λες marko έχει δυνάμεις, αλλά έχει και πολιτική. Αν έχει δυνάμεις, πάει να πει θα μπορούσε να έχει άλλη πολιτική, αλλά έχει αυτήν που έχει. Εθνικής ενότητας, συναίνεσης, ήπιου κοινωνικού κλίματος και απάθειας, άμβλυνσης του μνημονιακού κεκτημένου.

Δεν είναι θέμα "βιασύνης" λοιπόν, είναι το να μην καθυστερείς. Την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ σε χρόνο ενεστώτα θα την κρίνουμε.

Όσον αφορά τον φίλο με το κυριλλικό σε τι δικαιώθηκε το ΚΚΕ ? Που κολλάει το ΚΚΕ με τον Παπαδημούλη ?

Βασικά κολλάει, σαν συνένοχο. Μπορείς να μου πεις τι κάνει το ΚΚΕ, κατά ποια έννοια στην πολιτική του γραμμή, οργανώνει τον λαό και προσανατολίζει το κίνημα στην αποφυγή, στο να μην γίνει αυτό που λέει ο Παπαδημούλης ?

Γιατί η αντίδραση σου συνεπάγεται κάποια πράγματα, ότι δηλ ο ΣΥΡΙΖΑ κακώς θα κάνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Σωστό είναι αυτό, αλλά να μην την κάνει λέω εγώ.

Όταν όμως το 2012 υπήρξε η ιμπεριαλιστική επέμβαση στις εκλογές (στην κυριολεξία, με απειλές, παραγωγικό σαμποτάζ και bank run) για να μην υπάρξει κοινωνική συστράτευση και πολιτικά αποτελέσματα στην κατεύθυνση 1. ανυπακοή σε δανειστές ΟΝΕ και ΕΕ 2. Κυβέρνηση της αριστεράς, το ΚΚΕ δήλωσε παρόν στο προσκλητήριο των απέναντι.

Όσο λοιπόν μια πολιτική γραμμή γίνεται σμπαράλια, όχι δεν δικαιώνεται.

Το κεντρικό όμως είναι πως δεν θα ανατραπεί η πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι το ΚΚΕ. Εκεί πρέπει όλοι να τοποθετούνται, αυτό είναι το επίδικο.

Που περνάει μέσα από την άνοδο του κινήματος. Η νεολαία για πρώτη φορά έφερε εδώ και κανέναν μήνα ένα χαμόγελο στα χείλη μας, εκεί θα μετρηθούν οι πάντες. Ή μάλλον και εκεί, γιατί δυνάμεις που είναι με συνέπεια στο κίνημα, αλλά ανέχονται την γραμμή του Τσίπρα στο κεντρικό, είναι φάουλ, αλλά και δυνάμεις που πλειοδοτούν σε αγανάκτηση (δήθεν γιατί ότι κάνει ο Τσίπρας προωθεί το σχέδιο τους για μια κυβέρνηση ταξικής συνεργασίας που θα φέρει επαναστατική κρίση, νομίζουν) αλλά στους χώρους ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΠΟΥΔΩΝ και ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, καλλιεργούν την ανάθεση και την ηττοπάθεια, δεν δικαιώνονται.

Και όχι δεν έχει τίποτε αντικειμενικό η συγκυρία ώστε να είναι μονόδρομος τα κηρύγματα ταξικής συνεργασίας, ή αριστερίστικης αναμονής και επαναστατικής λογοκοπίας.

Να τσακίσουμε γραμμές τύπου ΣΥΡΙΖΑ αυτή είναι η κουβέντα, και το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε το ΚΚΕ μαζί μας.

"κάποιος σύντροφος"

kolokotronis είπε...

@ LeftG700,

"...Για να μη σου πω ότι μερικοί θα νομίζουν ότι είμαι ο ...Κουτσούμπας! :-)..."

Μπα! Έχεις ακόμα πολλά αντι-ΚΚΕ στερεότυπα μέσα σου. Δεν πειράζει, μη βιάζεσαι, σιγα-σιγά. Η ζωή είναι μπροστά σου :-)

"...Κρατώ αυτό το σχόλιό σου. Κράτησέ το κι εσύ..."

Εάν υποψιαστώ, πως το ρηθέν περιέχει ίχνος απειλής προς το σύντροφό μου Гриша, θα σφαγούμε εδώ μέσα :-) :-)

LeftG700 είπε...

Φίλε Κολοκοτρώνη,


Απειλή;;; Ούτε γι' αστείο!!! :-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκο,


Σου αναγνωρίζω όλες τις καλές προθέσεις, αγνότητα και τιμιότητα (είσαι και παλιός αριστερός και έχω μια αδυναμία). Αλλά:

Κάνετε μεγάλο λάθος εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, όσοι έχετε τις ίδιες αρετές, να πιστεύετε πως εν όψει τής επερχόμενης πρωτιάς στις εκλογές το καθήκον σας είναι να σιωπάτε σε όλα αυτά τα αλλεπάλληλα κρούσματα, εφησυχασμένοι πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανεξάντλητες δυνάμεις». Κατ' αρχήν, τίποτε στον κόσμο δεν έχει ανεξάντλητες δυνάμεις. Κάποια στιγμή τινάζει τα πέταλα. Νομοτέλεια.

Κατά δεύτερον, ακόμα κι αν ήταν έτσι όπως τα πιστεύεις, μην ξεχνάς πως αυτές οι «ανεξάντλητες δυνάμεις» δεν έχουν τα κλειδιά. Τα κλειδιά, κατά πλειοψηφία, τα έχουν οι Παπαδημούληδες. Κι οι αγαπημένοι σου Λάσκοι και Τσακαλώτοι, ίσα που νιαουρίζουν (όταν δεν μας μιλάνε για ...κομμουνισμό!)...


Τα λέμε


ΥΓ Τι θα γίνει με σένα; Θα συμμορφωθείς με τους κανόνες σχολιασμού που υπάρχουν πάνω από το πλαίσιο των σχολίων; Είναι η δεύτερη φορά που στο λέω. Μα τον Τουτάτη, το επόμενο σχόλιό σου που θα λέει πάνω-πάνω Ανώνυμος λέει... κι όχι το όνομα markos θα το φάνε τα σκυλόψαρα! :-)

LeftG700 είπε...

14!

kolokotronis είπε...

Τι είναι αυτό το "14!", ρε μάγκα;
Σε έχω δεί, που το έχεις ξανακάνει.
Μη μου πείς, πως είσαι προληπτικός με το 13
και ξεπερνάς τα 13α σχόλια, με αυτόν τον τρόπο!

Υλιστής και προληπτικός;
Ου να μού χαθείς, αλητάμπουρα!

LeftG700 είπε...

Φίλε Κολοκοτρώνη,


Μου 'χει μείνει από την πόκα (εντάξει, και λίγο από τη μάνα μου...). :-)


Τα λέμε

Ενας θαμών είπε...

(διορθωτικό λεφτ)
"Νομοτέλεια" είναι -στην ύλη- μόνον ο μετασχηματισμός. Ποτέ το "τέλος" (που αν υπάρχει δε βρίσκεται εύκαιρο)

LeftG700 είπε...

Φίλε Θαμώνα,


Σωστή η διόρθωση/παρατήρησή σου. Ως ελαφρυντικό, να διευκρινίσω πως αυτό που εννοούσα είναι ότι τινάζει τα πέταλα το δοσμένο/σχηματισμένο/συγκεκριμένο (εν προκειμένω οι "ανεξάντλητες δυνάμεις" τού Μάρκου). Το οποίο, όπως σωστά λες, δεν θα εξατμιστεί αλλά θα μετασχηματιστεί. Εντάξει, στην ύλη αναφέρεσαι, αλλά νομίζω ότι το φαινόμενο μπορεί να παρατηρηθεί και στις κοινωνικές ομάδες.


Τα λέμε