Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Τα ψέματα τελειώνουν – Η Στιγμή τής Αλήθειας έρχεται

Το σημερινό Έθνος έχει ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο η Άνγκελα Μέρκελ φλερτάρει έντονα με την ιδέα να ζητήσει την υπογραφή και τού Αλέξη Τσίπρα σε όποια ενδεχόμενη συμφωνία καταλήξουν η παρούσα ελληνική κυβέρνηση με την τρόικα. Ανεξάρτητα από το αν το σενάριο αυτό επαληθευθεί, είναι φανερό πως έτσι κι αλλιώς οδεύουμε ολοταχώς προς τη στενωπό τού λαιμού τού μπουκαλιού. Γιατί ακόμα κι αν δεν ζητηθεί «δήλωση» από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, «δήλωση» που ασφαλώς και δεν πρόκειται να υπογραφεί είναι φανερό ότι η ακύρωση της νέας, ακόμα πιο επώδυνης συμφωνίας, θα αποτελέσει για μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αυτοδύναμη ή όχι, την επόμενη «αιτία πολέμου», η οποία, εκ των πραγμάτων, δεν θα αργήσει να εμφανιστεί ήδη είναι παρούσα εν εξελίξει.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ παραμείνει σταθερός στην ψυχή τών δικών του συλλογικών αποφάσεων που βάζουν σε πρώτη προτεραιότητα την αποτροπή τής ολοκληρωτικής καταστροφής, η ρήξη είναι κάτι παραπάνω από βέβαιη (τους λόγους τους εξηγεί πολύ καλά μία γηραιά ιταλική αλεπού από το βήμα τής Repubblica).

Δυόμιση χρόνια τώρα, από τις εκλογές τού Ιουνίου 2012 και μετά, όταν έγινε ανεπίστρεπτα ολοκάθαρο σε ποιο πολιτικό υποκείμενο η μοίρα τής Ιστορίας εναπόθεσε την ευθύνη να σηκώσει το βάρος τής αντίστασης στην εξαθλίωση της μεγάλης πλειοψηφίας τού ελληνικού λαού, η ηγεσία τού ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτε ή έκανε ελάχιστα για να προετοιμάσει τον κόσμο, υπενθυμίζοντάς του πως η αντίσταση στους ισχυρούς τους παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού έχει κόστος. Ίσα-ίσα: συχνά, έκανε το ακριβώς αντίθετο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα ήταν περίπου μία εκδρομή με, το πολύ-πολύ, κάποιες ελαφρές νεφώσεις και σποραδικές βροχές...

Ίσως να είναι πια αργά για να αποκαταστήσει αυτήν την εγκληματική παράλειψη. Αλλά αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ, αν δεν αρχίσει, έστω και τώρα, να μιλά για τη Στιγμή τής Αλήθειας. Με τη Γλώσσα τής Αλήθειας. Όχι τού πονηρού πολιτευτή...32 σχόλια:

Οργουελ είπε...

Ase maw re Left. Ayta τα λεει ο Κυρτσος, αμα μαλωσετε με την τροικα θα πεινασετε. Εσυ εχεις ρηχη σκεψη ή μας δουλευεις. Πιστευεις οτι δεν το ξερει ο κοσμος, οτι περιμεναν εσενα να το πεις?

markos είπε...

Ο λεφτ έχει απολυτο δίκιο. Ο κόσμος νομιζει οτι θα ψηφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ , θα παραμείνει στον καναπέ του και όλα θα λυθούν.
Κάνουμε μεγαλες προσπάθειες κάποιοι λιγοι, να τον προετοιμάσουμε αλλά αντιμετωπίζουμε εχθρότητα από πάνω και απ΄τους κάτω.
Ολοι θελουν την νιρβάνα τους.
Ομως πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για όλους.

LeftG700 είπε...

Φίλε Όργουελ,


Ο Κύρτσος τα λέει για τους δικούς του λόγους κι εγώ για τους δικούς μας. Ρηχή σκέψη μπορεί να έχω, δεν φταίω εγώ, ο καθένας όπως μπορεί. Όσο όμως ρηχή κι αν είναι, έχω καταλάβει ότι, ακόμα κι από εκείνους που δεν περιμένουν εμένα να τους το πω και λένε από μόνοι τους «πάμε για σύγκρουση και τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα», πολλοί το λένε περίπου όπως λέμε μετά από κάποια κηδεία «όλοι θα πεθάνουμε μια μέρα»: το λέμε, αλλά με την ψευδαίσθηση ότι η μέρα που θα πεθάνουμε εμείς οι ίδιοι είναι τόσο μακρινή, όσο και η μέρα που θα πάψει να υπάρχει η Γη...


Τα λέμε

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια,

Απο το λινκ που δωσατε

"Ο Σκάλφαρι, ο οποίος στο παρελθόν έχει ταχθεί υπέρ της έλευσης της τρόικας στην Ιταλία, αναφέρει, επίσης, ότι «μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα διαμόρφωνε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση για την Ευρώπη και το ενιαίο νόμισμα, διότι ο κ. Τσίπρας έχει αποφασίσει να αποκηρύξει το ευρώ και την Ευρώπη».

Δεν χρειαζεται να πει πολλά λογια ο Συριζα, αυτό που λεει ο Σκαλφαρι ειναι αρκετό

"Ο κ. Τσιπρας εχει αποφασίσει να αποκηρύξει το ευρώ και την Ευρώπη"

υπεραστικός είπε...

Εδώ ένα είδωλό (της αριστερής παραγκούλας σας), πάντα αριστερά τσακώνεται με ένα άλλο, δεξιά!
Απίθανο. Χαπάκια έχει; Εποικοδομητικέ;

http://youtu.be/Y-dGEuL69hQ

τις βάσεις θα τις διώξεις;
τις βάσεις θα τις διώξεις;
τις βάσεις θα τις διώξεις;
τις βάσεις θα τις διώξεις;
Με το ίδιο σύνθημα: Όλοι για έναν, ένας για όλους. Ανόμοιοι αλλά ίσοι.

λέγε ρε!
θες να βγώ να φωνάξω ποντέμος
θες να βγώ να φωνάξω ποντέμος
θες να βγώ να φωνάξω ποντέμος
θες να βγώ να φωνάξω ποντέμος

Συχνά διαφωνούντες, αλλά πάντα ομονοούντες. Συμμετέχοντας ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητές του και παίρνοντας το ίδιο μερίδιο, από το καλό ή το κακό.
ο κόσμος....ο κόσμος....ο κόσμος
ο κόσμος....ο κόσμος....ο κόσμος ο κόσμος....ο κόσμος....ο κόσμος
Υπέρ της πλειοψηφίας που αποτελούν οι κυριαρχούμενοι και υφιστάμενοι την εκμετάλλευση. Υπέρ της Αριστεράς και ενός καλύτερου και δικαιότερου κόσμου αλληλεγγύης και ισότητας, με τους ανθρώπους της εργασίας στην εξουσία.
Μπορούμε να αλλάξουμε την κοινωνία ...αυτό σου λέω ...
Μπορούμε να αλλάξουμε την κοινωνία
Μπορούμε να αλλάξουμε την κοινωνίαΜπορούμε να αλλάξουμε την κοινωνίαΜπορούμε να αλλάξουμε την κοινωνίαΜπορούμε να αλλάξουμε την κοινωνίαΜπορούμε να αλλάξουμε την κοινωνίαΜπορούμε να αλλάξουμε την κοινωνίαΜπορούμε να αλλάξουμε την κοινωνίαΜπορούμε να αλλάξουμε την κοινωνίαΜπορούμε να αλλάξουμε την κοινωνίαΜπορούμε να αλλάξουμε την κοινωνίαΜπορούμμπζζζζζζζζζκξξξξξοοδδδδδδζζζζζζζζζζ


LeftG700 είπε...

Φίλη Ένη,


Στο συγκεκριμένο ζήτημα που επισημαίνεις ο Σκάλφαρι έχει μείνει πολύ πίσω. Περίπου δύο χρόνια! Ούτε ο ίδιος δεν πιστεύει ότι «ο κ. Τσιπρας εχει αποφασίσει να αποκηρύξει το ευρώ και την Ευρώπη». Και νομίζω ούτε εσύ. Θα σου έλεγα ποια είναι η πιο αποτελεσματική προπαγανδιστική γραμμή για το εκ δεξιών αντισυριζικό στρατόπεδο, αλλά σιγά μη βγάλω τα ματάκια μου μόνος μου! Άλλο η κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, κι άλλο να βοηθήσω τους αντίπαλους. Δεν θα γίνω και Αλκιβιάδης! :-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Υπεραστικέ,


Δεν περιμέναμε από εσένα για να μάθουμε σε τι και από ποια άποψη τα κόμματα της Αριστεράς είναι παράγκες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ακόμα και μια υστέρω σαν την Κανέλλη δεν μπορεί να λέει και κάτι σωστό («αν δεν πάρεις τα μέσα τής παραγωγής στα χέρια σου, δεν μπορείς να πάρεις στα χέρια σου τη ζωή σου»), ούτε ότι ένας χαρτογιακάς τής «θεωρίας επισκόπου» σαν τον Μηλιό δεν έχει κι αυτός να πει κάτι χρήσιμο («το όλα ή τίποτε ισχύει στα μονά ζυγά, όχι στην πολιτική»). Αλλά ας μην καβγαδίσουμε γι’ αυτό. Σκέψου όμως το άλλο:

Εμείς δεν έχουμε τα προσόντα να φτιάξουμε το κόμμα που θα είναι μέγαρο. Γιατί δεν το κάνεις εσύ με τους ομοϊδεάτες σου να έχουμε κάποιους να μας οδηγήσουν;


Τα λέμε

υπεραστικός είπε...

Λεφτ είπες "εμείς"; (εμείς=καννέλη/μηλιος, μηλιοκανέλη)
καλοοοο.
"Εμείς οι άλλοι" λοιπόν δε κάνουμε κόμμα, ακολουθούμε "εσάς" στις εφόδους στον ουρανό...

Costis Papaioannou είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Гриша είπε...

Περιμενε φιλε λεφτ, τωρα οπου να ναι θα αρχισει να μιλα ο συριζα τη γλωσσα της αληθειας-παρεμπιπτοντως μια χαρα τη γλωσσα της αληθειας μιλανε μια σειρα απο στελεχη του, σταθακηδες και λοιποι.Αν αρνεισαι να τη δεις επειδη δε σ αρεσει αυτη η αληθεια ειναι αλλο θεμα.
Και να προετοιμαζει τον κοσμο του για τη...συγκρουση
Ηθελα να ξερα για ποια συγκρουση να τον προετοιμασει αφου δε προκειται να συγκρουστει;
H μοναδικη προεργασια του συριζα που βλεπω εγω αφορα αλλου ειδους συγκρουσεις.
Ελπιζω στη ποκιτσα που παιζεις με τα φιλαρακια να μην πληρωνεις για να δεις τετοια φυλλα (οπως κανεις με το συριζα) γιατι θα σε χουνε μαδησει.

κάποιος σύντροφος είπε...

1.Βλέπω θέμα Κανέλλη. Δεν είναι θέμα αν είναι απότομη, φλύαρη, νευρική και αν καπνίζει. Δεν έχει σχέση με το ΚΚ, με την αριστερά και το εργατικό κίνημα. Όχι γιατί ζει σε αστική γειτονιά, και ήταν ΝΔ. Γιατί όντας βουλευτής (βουλεύτρια, βουλευτίνα) του ΚΚΕ δεν έκοψε τις ανοιχτές σχέσεις με την ακροδεξιά και τις μεγαλοεπιχειρηματικές ελίτ. Ένας άνθρωπος που λέει τον Χατζηνικολάου "Νίκο μου" και ναζί τον Μηλιό (πέταξε μου νερό έχω συνηθίσει, είπε παρομοιάζοντας τον με τον Κασιδιάρη) όχι left δεν έχει να προσφέρει κάτι καλό, και δεν έχει δυνατότητα να πει κάτι σωστό. Με την έννοια που κάτι σωστό και κάτι καλό, μετράει κάπου, κάπου εντάσσεται, κάποιο σχέδιο αντίστασης και κοινωνικής χειραφέτησης υπηρετεί κλπ. Συνολικά πρόκειται για ένα ανήθικο lifestyle άνοιγμα του ΚΚΕ, , προσήλωση στις ανάγκες του πελάτη - ψηφοφόρου, (μάρκετινγκ) ένα κακόγουστο αστείο που κρατάει 14 χρόνια, μια μαύρη σελίδα και τίποτε άλλο.

2. Η τρόικα (σαν το κεντρικό επιτελικό κέντρο αστικής τάξης-ιμπεριαλισμού στην συγκυρία) ρίχνει αυτή την στιγμή το βάρος της στην επιτάχυνση έλευσης της μετά Σαμαρά εποχής. Πιστεύει θα ελέγξει την διάδοχη κατάσταση, και την ίδια ώρα οι λιγότερο πολιτικές αγορές διαρρέουν τις πραγματικές διαθέσεις απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Απαξίωση, διάλυση, ακύρωση, και πίεση για ένταξη του σε σενάρια συναίνεσης.

Τίποτε από αυτά όμως δεν είναι οριστικό. Η συνειδητή απόπειρα δολοφονίας του πολιτικού κρατούμενου Ν Ρωμανού σαν απάντηση στην ανάταση της νεολαίας τον τελευταίο καιρό αναδεικνύει πως υπάρχουν και άλλα κέντρα, άλλες στρατηγικές, πως αυτό που "θέλει" η αστική τάξη δεν είναι καν σαφές και συγκεκριμένο, ειδικά σε μια περίοδο κατάρρευσης συναινέσεων και εκπροσωπήσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει σε αυτή την στροφή με μια σοσιαλφιλελευθερη γραμμή οικονομικής διαχείρισης, αλλά όχι αντίστοιχες πολιτικές σχέσεις με τον αστισμό και τον λαό, αν και σαν ηγετικό μπλοκ το πιστεύει και το επιδιώκει (βλέπε απόλυτη συμφωνία με Βενιζέλο στα λεγόμενα εξωτερικά, που, δήθεν, είναι άλλο από τα εσωτερικά). Το ΚΚΕ συμφωνεί με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι είμαστε σε μια συγκυρία κοινωνικού συμβολαίου κλπ (απλά λέει ότι είναι κάτι κακό και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι κάτι καλό), και η μόνη ελπίδα είναι από κει που είναι πάντα, δηλ από τα κάτω.

Το μαζικό τριήμερο του Πολυτεχνείου παρά την απαγόρευση, η μαζική συγκέντρωση στις 27, το κίνημα αλληλεγγύης στον Ν Ρωμανό, ακόμα και οι λαϊκές διαθέσεις που έδειξε η 1 Νοέμβρη που δεν πρέπει να ακυρώνονται από την αντικινηματική εκλογικίστικη στάση του ΚΚΕ, δείχνουν ότι ο κόσμος έχει παλμό, ότι το κίνημα μπορεί να "τραβάει".

Χρειάζεται βέβαια και πολιτική παρέμβαση, αλλά έχουμε αυτούς που έχουμε, που θα συνεχίσουν να πάνε όπως πάνε. Δεν χρειάζεται όμως απαισιοδοξία και μηδενισμός, ψυχραιμία χρειάζεται, και γνώση πως η αριστερά και το ΚΚ συνήθως ηττοπαθή, ρεαλιστικά, συμβιβαστικά κλπ είναι, οι επαναστατικές πρωτοπορίες είναι εξαίρεση στην ιστορία και την ταξική πάλη. Χωρίς αυτό να ακυρώνει τα περιθώρια να ανοίγονται δρόμοι.

"κάποιος σύντροφος"

Δόκτωρ Σπινγκ είπε...

Το θέμα φίλε Λεφτ είναι ότι από τα δυο μεγάλα κόμματα της Αριστεράς, ο μεν ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτά που του χρεώνεις, το δε ΚΚΕ κρύβεται πίσω από τα φουστάνια των "ανώριμων συνθηκών" που "όπως λένε και οι στατιστικές" δείχνουν πως "ο λαός δεν είναι ακόμα έτοιμος να πάρει την εξουσία", και πάει λέγοντας, με αποτέλεσμα να μη βγαίνει μπροστά.

Θα μου αντιγυρίσει βέβαια κανείς ότι το ΚΚΕ "στέκεται το πλευρό των λαϊκών αγώνων" και μάλιστα κατέβασε και μια απεργία πριν λίγο καιρό... Όμως αυτό ΔΕΝ σημαίνει πως βγαίνει μπροστά, δηλαδή ότι διεκδικεί την εξουσία. Γιατί είναι άλλο οι διεκδικητικοί αγώνες, είναι ακόμα άλλο να ξεσκεπάζεις τα αντιλαϊκά σχέδια των κρατούντων, κι άλλο να διεκδικείς την εξουσία και να ετοιμάζεις από τώρα θετικά, κι όχι απλά διεκδικητικά, τις καινούργιες δομές ενός επόμενου κοινωνικού σταδίου!!!

Έτσι, αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφώς ένα ρεφορμιστικό αριστερό κόμμα, η επαναστατικότητα του ΚΚΕ είναι κυριολεκτικά άσφαιρη, μια σκέτη ρητορεία που κρύβει την πραγματική πολιτική ατολμία του και μάλιστα ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

Στιγμή της αλήθειας πραγματικά!

Гриша είπε...

"Γιατί όντας βουλευτής (βουλεύτρια, βουλευτίνα) του ΚΚΕ δεν έκοψε τις ανοιχτές σχέσεις με την ακροδεξιά και τις μεγαλοεπιχειρηματικές ελίτ."

@κσ,

Ωραια,τωρα αν θες μας λες και ποια ειναι η ακροδεξια και ποιες οι επιχειρηματικες ελιτ με τις οποιες εχει ανοιχτες σχεσεις η Κανελλη;
Ή θα μας την κανεις σαν αλλος Παγκαλος;

Γενικο σχολιο:

Πολυ ευκολα αποκαλυπτονται μερικοι δηθεν... οταν με το παραμικρο τσουβαλιαζουν ΚΚΕ και συριζα.
Θελει η πουτανα να κρυφτει...

κάποιος σύντροφος είπε...

Γνωστά τα θεωρώ ρε σύντροφε με το κυριλλικό.

http://www.matrix24.gr/2014/04/%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BB%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%B5/

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10534&subid=2&pubid=1679327

Γνωστός (πασίγνωστος) ήταν ο Μπαλτάκος και το 2006 που είναι η παρουσίαση. Πιστεύω άλλωστε, έστω διάβασε το βιβλίο του, πριν το παρουσιάσει, και κατά πάσα πιθανότητα, κάμποσες χιλιάδες ακροδεξιά μαργαριτάρια θα έχει μέσα.

Για την εκδήλωση του ΠΑΟ πριν 6 χρόνια, αν θυμάσαι το κλίμα, δεν ήταν για τα 100 χρόνια ΠΑΟ, παρά σαν αφορμή. Ήταν για την ασυδοσία του επιχειρείν, για το "γήπεδο που θα γίνει".

Ούτε έχουν σχέση αυτά που λέει ο Πάγκαλος για το ΚΚΕ και δεν τα αποδεικνύει με αυτά που λέω για την Κανέλλη. Διαθέτω μηχανή αναζήτησης ρε συ, τόσο απλό είναι.

Τι ακριβώς αποκαλύπτεις ? Ότι δεν διαλέγω σε ανάμεσα σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ? Εννοείται, σε ευχαριστώ που το επισημαίνεις, και χαίρομαι που επικοινωνούμε.

"κάποιος σύντροφος"

Khlysty είπε...

Λέφτηδες, εδώ υπάρχει μια άλλη ερμηνεία για το κείμενο του Σκάλφαρι, δεν την υιοθετώ, δεν ξέρω ιταλικά για να διαβάσω το κείμενο ως έχει, απλώς την παραθέτω.

Εγώ θα επιμείνω σε μια άποψη που έχω διατυπώσει στο παρελθόν: η κτηνώδης πρεμούρα των δανειστών για εδώ και τώρα νέο μνημόνιο οφείλεται ακριβώς στο γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν στο τσεπάκι τους τον ΣΥΡΙΖΑς και, ως εκ τούτου, προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα.

Σημαίνει αυτό ότι ο ΣΥΡΙΖΑς είναι έτοιμος για τη "μάχη"; Προφανώς και όχι, αλλά πάντως, τουλάχιστον δείχνει να μην είναι έτοιμος να υποχωρήσει... χθες, όπως οι ΝΔΣΟΚοι.

Πάντως, οι δυσκολίες είναι πολλές και δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχει σχέδιο Α, Β ή Γ για την αντιμετώπισή τους.

Гриша είπε...

Κσ,

Αυτα ναι ειναι γνωστα μονο που δεν αποδεικνυουν τιποτα.Ουτε η παρουσιαση ενος βιβλιου δειχνει ανοιχτες σχεσεις με την ακροδεξια ουτε το βιβλιο για τα 100 χρονια του ΠΑΟ που μιλησε η Κανελλη σχεσεις με επιχειρηματικα συμφεροντα.(Γιαυτο και η λαθροχειρια σου να το συνδεσεις με το γηπεδικο βγαζει ματι.Δηλαδη μ αυτη τη λογικη καποτε που πηγαινα να δω παναθηναικο και πληρωνα εισητηριο ημουν συνεταιρακι του Βαρδινογιαννη;Δεν με εκπλησουν ομως τα επιχειρηματα της πλακας μιας και ο "χωρος" εχει παραδοση στη συκοφαντια.Απο τοτε που γραπτως διεδιδε οτι στον Περισσο σερνουν τσουβαλια με ρουβλια και κανουν εμποριο οπλων.Οποτε τα δικα σου ειναι πταισματα.Για τη Λιανα μπορεις να πεις οτι δε σου αρεσει η να την πεις μεχρι και υστερω που λεει ο λεφτ.Αλλα λαμογιο δεν ειναι, που να κοπανας το κωλο σου δε μπορεις και δεν δικαιουσαι με κατι τετοια να πληξεις το κυρος του κομματος αφου αυτο ειναι ολοφανερο οτι επιδιωκεις.

κάποιος σύντροφος είπε...

"υστέρω" δεν θα την έλεγα γιατί είναι σεξιστικό. Δεν μου φταίει το φύλο της σε κάτι.

λαμόγιο δεν την είπα γιατί δεν είπα ότι έφαγε λεφτά.

απλά για τις σχέσεις της με επιχειρηματικούς κύκλους http://www.tovima.gr/sports/article/?aid=481139

και την ακροδεξιά.

Όταν παρουσιάζεις το βιβλίο κάποιου είναι κάτι τιμητικό, για το πρόσωπο και τα γραφόμενα του.

Δύσκολη η θέση σου, μην φορτώνεσαι πράγματα που το ΚΚΕ θα ξεφορτωθεί εύκολα, ξαφνικά και χωρίς πολλά πολλά.

"κάποιος σύντροφος"

Гриша είπε...

Δυσκολη ειναι η δικη σου θεση φιλε αστο.Αμα δεν εχεις τιποτα της προκοπης να προσαψεις και καταφευγεις σ αυτα εισαι οντως σε δεινη θεση.Οταν στο κινημα κανεις κολλεγιες με τους νεοπασοκους και ταυτοχρονα ερχεσαι να τη βγεις και απο αριστερα υποτιθεται στο ΚΚΕ τι να μας πεις;Αλλα μ οποιο δασκαλο(λαλιωτη)καθησεις τετοια γραμματα θα μαθεις.

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Μα είναι δυνατόν να μου λες «Αν αρνεισαι να τη δεις επειδη δε σ αρεσει αυτη η αληθεια»; Εδώ έχει πιαστεί το χέρι μου να βαράω καμπανάκια, κι εσύ μού λες ότι κλείνω τα μάτια;

Μας (σε) βλέπουν!


Τα λέμε

κάποιος σύντροφος είπε...

ποιον Λαλιώτη ρε νούμερο, και ποιοι νεοπασόκοι, πολιτικά ξέρεις να μου πεις γιατί να είναι βουλευτής του ΚΚΕ μια όχι απλά μεγαλοαστικής καταγωγής που θα έλεγε ένας δεξιός λαϊκισμός, αλλά ενεργά, σε χρόνο ενεστώτα upper class, μέλος στα lobby της αστικής τάξης και των β προαστίων, με ανοιχτές σχέσεις με την ακροδεξιά διαννόηση από την οποία προέρχεται και η ίδια άλλωστε ? (θυμάσαι το Νέμεσις ?)

δηλ, οι υπόλοιποι βουλευτές του ΚΚΕ, που δεν κάνουν παιχνίδια με ΔΣ, ΠΑΕ, μεγαλοεπιχειρηματίες κλπ, είναι μαλάκες ? Παλιομοδίτες ?

για σοβαρέψου επιτέλους γιατί τα έβαλες με άνθρωπο που δεν έχει σκοπό να σταματήσει, και δεν έχει σκοπό να πει "άστον μωρέ, κρίμα είναι".

θες να υπερασπιστείς το ΚΚΕ και σε κάτι τόσο εξόφθαλμα αμφιλεγόμενο, θα το κάνεις με επιχειρήματα και όχι με βρωμιά. Πες ξέρωγω για ανάγκη επικοινωνίας, πρόσβασης στα ΜΜΕ, πες κάτι.

ΥΓ: αν τυχόν κοπεί το σχόλιο για το "νούμερο" όπως θα είναι και σωστό ενδεχομένως, είναι νομίζω λογικό να κοπεί και το άλλο για "λαλιώτη", το οποίο το προκάλεσε.

"κάποιος σύντροφος"

LeftG700 είπε...

Φίλε κ.σ.,


Ή εσύ βλέπεις μακριά ή εγώ έχω φτωχή φαντασία.

1) Η συμμετοχή σε παρουσίαση ενός βιβλίου κάποιου που είναι συντοπίτης σου και τον ξέρεις προσωπικά από παλιά (αυτά έχει υποστηρίξει η Κανέλλη για να εξηγήσει την παρουσία της στη βιβλιοπαρουσίαση) δεν σημαίνει «σχέσεις με την ακροδεξιά». Μπορεί να είναι λάθος (εγώ στη θέση της δεν θα πήγαινα). Αλλά μέχρι εκεί.

2) Το ίδιο ισχύει και για τη συμμετοχή της στην Παναθηναϊκή Συμμαχία και την παρουσία της στη γιορτή τού Παναθηναϊκού για τα 100 χρόνια τής ομάδας. Κι εδώ δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι δεν θα πήγαινα αν ήμουν στη θέση της (κι αν ήμουν Παναθηναϊκός —κάτι που δεν αποκλείεται, χωρίς να είναι και βέβαιο).

3) Οι εκτιμήσεις σου για το αντικυβερνητικό κίνημα (το βάζω γενικά για να μη μπλέξουμε) είναι άκρως αισιόδοξες. Δεν λέω ότι είναι σαν τις φαντασιώσεις τού Ζαχαριάδη μετά την ήττα στο Γράμμο, αλλά λίγο τις θυμίζουν πάντως...

4) Το «υστέρω» είναι σεξιστικό; Από πού κι ως πού; Είναι μία λαϊκή λέξη συνώνυμη του «υστερική». Δεν υπάρχουν υστερικές γυναίκες (που είναι μάλιστα και δυσανάλογα πολλές σε σχέση με τους άντρες); Και αλλιώς: Αν μία αριστερή χαρακτηρίσει τον Άδωνι «υστερικό», θα σεξίζει και αυτή; Μπορεί να είσαστε σε τελείως διαφορετικά στρατόπεδα, αλλά η συγκεκριμένη ‘‘λογική’’ σου φέρνει σε Λασκαράτο ή σε Αμερικανό ιεροκήρυκα της χριστιανικής δεξιάς.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Khlysty,


Μάλλον δεν ‘‘διάβασες’’ καλά τι λέει η γριά αλεπού (για το left.gr δεν ισχύει το ίδιο: καλά το διάβασε, αλλά απλώς το ‘‘μετέφρασε’’ κατά τα καλά και συμφέροντα). Για ξαναδές τι γράφει (τονίζω με bolod το επίμαχο σημείο):

«Η Ελλάδα θα μπορούσε να μείνει στην Ευρώπη μόνον υπό έναν όρο: αν η Ευρώπη αναλάβει για διάστημα 50 ετών το ελληνικό χρέος, καταβάλλοντας και τα επιτόκια. Ο Ντράγκι είπε ότι το αίτημα θα μπορούσε και να γίνει δεκτό, λαμβάνοντας υπόψη το περιορισμένο ύψος του συγκεκριμένου χρέους, αλλά με τον τρόπο αυτό δημιουργείται ένα προηγούμενο που αφορά, κυρίως, την Ιταλία. Oι διαστάσεις του ιταλικού δημόσιου χρέους, όμως, λειτουργούν αποτρεπτικά ως προς μια τέτοια διαδικασία και, εκτός αυτού, θα ξέσπαγε ένα κύμα κερδοσκοπίας μακράς διαρκείας που θα οδηγούσε την Ιταλία στην χρεοκοπία και μαζί της όλο το διεθνές τραπεζικό σύστημα»

Στα αποσπάσματα από το άρθρο, ο Σκάλφαρι δεν εκφράζει πουθενά διαφωνία για τους φόβους τού Ντράγκι. Άρα, από πού προκύπτει το συμπέρασμα του left.gr ότι «απευθυνόμενος στον Ντράγκι, του λέει να κάνει αυτό που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ πριν καν έρθει στην εξουσία»; Αν δεν είναι απατεώνες, είναι επιπόλαιοι σε βαθμό κακουργήματος. Τέτοια επιπολαιότητα συγχωρείται σ’ εσένα και σε μένα, αλλά όχι σε ανθρώπους που γράφουν στον επίσημο διαδικτυακό τόπο τού ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο για το άλλο που αναφέρεται εκεί («Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν επιθυμεί ευρωπαϊκή κρίση ή έξοδο από το κοινό νόμισμα, αλλά αν τεθεί προ του διλήμματος να σωθεί ο λαός ή να είναι ικανοποιημένοι οι εταίροι, η απόφαση είναι προφανής.»), αυτό κι αν είναι για γέλια! Η ηγετική ομάδα τού ΣΥΡΙΖΑ διατυμπανίζει σε όλους τους τόνους το πρώτο σκέλος τής θέσης, αλλά το δεύτερο το έχει κλειδώσει στα συρτάρια τών πρακτικών τού Ιδρυτικού Συνεδρίου και έχει πετάξει το κλειδί στη λίμνη τού Μαραθώνα!

Σημαίνουν όλα αυτά ότι είναι το ίδιο με ΝΔΣΟΚ; Όχι βέβαια! Αλλά, από την άλλη, δεν θυμίζουν και στρατηγό που πάει στη μάχη για να κερδίσει...


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε κ.σ.,


Δεν πρόκειται να κοπεί κανένα σχόλιο. (Δεν είναι πάντως της ίδιας βαρύτητας το μ' όποιον λαλιώτη καθίσεις με το νούμερο.) Θα κοβόταν μόνο αν περιείχε "γαλλικά", τα έχω ξεκαθαρίσει αυτά. Από εκεί και πέρα, μεγάλα παιδιά είσαστε και η ευθύνη είναι όλη δική σας.


Τα λέμε

κάποιος σύντροφος είπε...

Φίλε left.

Στο 4, είπα ότι είναι σεξιστικό το "υστέρω" και όχι το υστερική. Δεν έχω υπόψιν μου επιστημονική στατιστική για το φύλο των υστερικών ανθρώπων, ούτε κατέχω την επιστημονική-ψυχιατρική σημασία της "υστερίας".

Το 3 δεν το κατάλαβα αν και όντως προσπάθησα μια φορά να μην είμαι απαισιόδοξος, δεν νομίζω να μου έφυγε πάντως, πιστεύω στον λαό και την δύναμη του ότι μπορεί να υπερβεί τις ηγεσίες. Κλισέ ίσως, αλλά προβλεπόμενο μάλλον.

Στο 2 και στο 1, συμμετοχή στα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου σημαίνει συμμετοχή στα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, που είναι συμμετοχή σε μεγαλοαστικά λόμπι, δεν χωράνε οι κομμουνιστές και οι αριστεροί, είναι άλλος κόσμος. Εκτίμηση στον Μπαλτάκο σημαίνει συγγένεια με την ακροδεξιά, αυτά τα για χωριό που είπε δεν είναι σοβαρά. Τους φασίστες του χωριού σου τους μισείς περισσότερο, όλοι ίδιοι είναι βέβαια, αλλά εκείνοι στην δίνουν πιο άγρια. Το λιγότερο που μπορεί να σημαίνει συγγένεια με με συγκεκριμένα ιδεολογικά υποσύνολα της ακροδεξιάς,, πχ την προγονοπληξία. Και δεν είναι το μόνο δείγμα που έχει δείξει η συγκεκριμένη, είναι πολλά χρόνια στον δημόσιο λόγο, έναν δεξιό συνωμοσιολογικό ψεκασμένο λόγο είχε πάντα, που κάποιοι πόλεμοι που κάλυψε σαν δημοσιογράφος, την έστρεψαν στο ΚΚΕ. Δεν αρκεί. Επίσης με μπερδεύει το "Κι εδώ δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι δεν θα πήγαινα" που λες, γιατί στο 1 λες ότι στον Μπαλτάκο δεν θα πήγαινες. Τι "Κι εδώ" ? Εμένα αν μου έλεγε ο Μαρινάκης να πάω θα του έλεγα κοινωνικοποίηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της Θρύλος ΑΕ, είσαι ανεπιθύμητος, το Καραΐσκάκη ανήκε στον λαό.

Στην συγκυρία των πειραμάτων Πειραιά - Βόλου, ΝΦ, στα σοβαρά, θα συζητήσουμε για επιείκεια σε αυτά τα θέματα ? Βασικό, η συγκυρία, κάτι γέννησε η "μπάλα" η επαγγελματική, κάτι κακοφόρμισε εκεί μέσα και συνάντησε άλλες σάπιες μαύρες τάσεις και καταστάσεις.

Πάντα άλλωστε αυτή η κουβέντα έχει σημασία με ποιον γίνεται φίλε left. Στους "δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου", θα το εφαρμόζω μέχρι σαδισμού, όταν πουλάνε τρελίτσα. Οι εισαγγελείς θα μάθουν να τα ακούν, και να απολογούνται.

Άλλωστε σωστό είναι το "δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου" όταν δεν εκτρέπεται σε ηθικοπλασία, αριστερό κληρικαλισμό, πολιτική ανοησία, ή ακόμα χειρότερα ακροδεξιό λαϊκισμό, για αριστερούς που πρέπει να είναι φτωχοί κλπ.

"κάποιος σύντροφος"

LeftG700 είπε...

Φίλε Δόκτορα,


Δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω με το σχόλιό σου. Θα ήθελα να κάνω όμως μία προσθήκη/επισήμανση/υπενθύμιση:

Το ΚΚΕ δεν έχει άδικο όταν μιλάει για συνθήκες που δεν είναι ώριμες για ριζική κοινωνική αλλαγή. Πολλοί το λέμε αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι ψηλά-ψηλά στον κατάλογο των αιτίων αυτής τής κατάστασης βάζει το γεγονός ότι «ο κόσμος δεν ακολουθεί το Κόμμα». Και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως δεν κατανοεί (ή υποκρίνεται πως δεν κατανοεί) πως, ακόμα κι όταν δεν υπάρχει δρόμος, ένας από τους τρόπους να τον φτιάξεις είναι να αρχίσεις να περπατάς...


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε κ.σ.,


Δεν είναι η πρώτη φορά που διαφαίνεται ο διαφορετικός τρόπος σκέψης μας. Εσύ είσαι απόλυτος, εγώ πάλι όχι. Και δεν νομίζω ότι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης σε όσους «πουλάνε τρελίτσα» για το απόλυτο είναι να πουλάω κι εγώ. Μπορεί να υποκριθώ ότι το κάνω. Αλλά αυτό γίνεται μόνο και μόνο για να δείξω το αδιέξοδο αυτού τού τρόπου σκέψης.

Τέσπα. Ας το αφήσουμε εδώ. Η ζωή θα δείξει.


Τα λέμε

Гриша είπε...

Ασε ρε λεφτ τον ανθρωπο να εκτονωθει.Δε του φτανε το φατουρο που φαγε στο σφυροδρεπανο ηρθε και δω για να μας πει οτι το επιχειρηματικο lobby που ειναι "upper μελος" η κανελη ειναι η παναθηναικη συμμαχια.Το τζαμπε-ολε δηλαδη σχημα που συμμετειχε συμβολικα για ενα τερμινο-απο οσο ξερω εχει αποχωρησει-οπως ο λαυρεντης μαχαιριτσας ζουγανελης και αλλοι.
Γελανε μεχρι και οι κωνοι προπονησης στο απηλιον...
Απο κει και περα προσωπικα υπερασπιζομαι την επιλογη της Κανελη να συμπαραταχθει με το ΚΚΕ ενω θα ειχε ανετα τη δυνατοτητα να βρισκεται ακριβως στον πυρηνα της αστικης δημοσιογραφιας διπλα και παραδιπλα με πρετεντερηδες τσιμες κ.α.

κάποιος σύντροφος είπε...

o άλλος ο τέλος πάντων, αυτό που έχει να προσφέρει στην συζήτηση είναι ότι είδε κάπου να διαφωνώ, να τσακώνομαι, να κάνω κάτι τέλος πάντων να τρώω φατούρο όπως λέει, και χάρηκε τόσο πολύ, που πήρε σβάρνα τα blog να το ανακοινώσει.

τράτζικ !!!

"κάποιος σύντροφος"

Гриша είπε...

Σε εχουν παρει χαμπαρι κι οι πετρες σου λεω ξυπνα.Και στο αλλο blog τα ιδια εκανες εκμεταλευομενος τη φιλοξενια και την υπομονη των παιδιων εκει μεχρι που οι παπατζες σου πιασαν πατο και σου δειξαν φυσιολογικα τη πορτα της εξοδου.Τυχαιο;Αλλα σιγα δε πτοεισαι.Θα περασει λιγος καιρος και θα επανελθεις να καταθεσεις την αποψαρα σου.
Το χειροτερο ομως δεν ειναι τα σαπια που αραδιαζεις με τη σεσουλα στις τοποθετησεις σου.Η αηδια ειναι που νομιζεις οτι ντυνοντας τες μ αυτο το γελοιο υφακι του αριστερου ινστρουχτορα πολυξεριδη καταφερνεις κατι περα απο το επανειλημενα να εκτιθεσαι, λες κι οι αλλοι που διαβαζουν φυτρωσαν χθες.

Οργουελ είπε...

ο λαός
έχασε την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης
και δεν μπορεί να την ξανακερδίσει
παρά μονάχα με διπλή προσπάθεια. Δεν θα’ ταν τότε
πιο απλό, η κυβέρνηση να διαλύσει το λαό
και να εκλέξει έναν άλλον;

Χωρις πιστοποιητικο απο το πγ της κε του κκε, πρεπει να προσαρμοστουμε ετσι ωστε να ταιριαζουμε στις ιδιοτροπιες του καθε προβεβλημενου στελεχους του κομματος που υποτιθεται οτι γνωριζει την Αληθεια.
Που υποτιθεται οτι οδηγει το λαο στη νεα κοινωνια, αλλα οι συνηθειες του δεν διαφερουν σε Τιποτα απο αυτες καθε αστικου συμμαζωματος που εχει ή νομιζει οτι εχει καποια εξουσια στο περιβαλλον του.
Φιλε Λεφτ το ειχα γραψει στον πατριωτη οταν πρωτο εμφανιστηκα στο λημερι σας. Αυτος ο πατριωτης μεχρι να βρει κατι αλλο να ασχοληθει, και ξεκοψει τελειως, θα υπερασπιζεται καθε πατατα του κομματος. Αυτοι ειναι οι οροι συμμετοχης στο παιχνιδι.

κάποιος σύντροφος είπε...

ευχαριστώ ρε συ που έχεις ολόκληρες θεωρίες για μένα, που κάθεσαι και παρακολουθείς τόσο στενά, δεν το είχα καταλάβει ότι έχω τέτοιο impact, μην τα παίρνεις όμως και τόσο σοβαρά αυτά τα πράγματα.

νομίζω είναι πιο καλό να μιλάμε για τα πολιτικά θέματα, εδώ πχ λέγαμε για τις "διαπραγματεύσεις", τι σημαίνουν, που πάνε, τι θα γίνει κλπ. Έγινε μια παράκαμψη για το φαινόμενο Κανέλλη, πιάστηκες από κει, και άρχισες και μια προσωπική επίθεση χωρίς όριο.

φτιάξε ένα blog ρε φίλε στην τελική όπως έκαναν και άλλοι του ΚΚΕ σαν αυτός που λες, και πούλα μαγκιά ότι όποιος δεν είναι ΚΚΕ δεν θα μιλάει, σαν αυτόν που λες, μην τρολλάρεις όμως αλλού, και μην εκμεταλλεύεσαι ότι αλλού σε αφήνουν όχι μόνο να έχεις μια πολιτική άποψη, αλλά και να βρίζεις κόσμο . Τα "παιδιά" που λες με "φιλοξενούσαν" δεν κάνουν το ίδιο με σένα, θέλουν να τα λένε μεταξύ τους, και είναι δικαίωμα τους, δεν παίρνουν σβάρνα τα blog (μια τεχνητή σφαίρα διαλόγου δηλ) να βρίζουν κόσμο και να λένε ότι "ο τάδε και ο πείξε και ο δείξε".

Αξιοπρέπεια λέγεται, do you know αξιοπρέπεια ?

"κάποιος σύντροφος"

Οργουελ είπε...

Υ.Γ. Αν υποθεσουμε οτι ο Τσιπρας ειναι ο Εμπερτ, ο Λενιν ποιος ειναι? (δεν ειναι κουιζ, απλα η εποχη αυτη στον πρωτο κοσμο δεν παραγει Λενιν γιατι δεν ειναι απαραιτητοι. Σε εμενα προσωπικα αρκει ενας τιμιος Τσαβες, αλλα ουτε αι τετοιοι παραγονται.