Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Ξεκίνησε η ενημερωτική συνεδρίαση στη Βουλή. Αυτή τη στιγμή στο βήμα, ο Φώτης Κουβέλης. Νεότερος κατά 25 περίπου χρόνια, χωρίς μουστάκι και άνευ γραβάτας...




Αυτή είναι η δική μου (ισχυρή) εντύπωση, κρίνοντας από τη θέση που ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε στην αρχή τής ομιλίας του, σύμφωνα με την οποία η ευρωπαϊκή ενοποίηση, το κοινό νόμισμα και όλα τα συνοδά στοιχεία τής Νέας Ιεράς Συμμαχίας είναι δρόμος χωρίς επιστροφή. Εκείνο που δεν είπε: είναι δρόμος χωρίς επιστροφή, ακόμα κι αν είναι ο δρόμος προς το Γολγοθά. Αλλά, τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται, δεν είναι;


Επανόρθωση: Βλέποντας σήμερα Σάββατο την πρωτομιλία τού Αλέξη Τσίπρα συνειδητοποίησα ότι δεν είπε ακριβώς πως  «η ευρωπαϊκή ενοποίηση και το κοινό νόμισμα είναι δρόμος χωρίς επιστροφή», όπως νόμισα χθες, έχοντας το μάτι στην οθόνη τού υπολογιστή και το αυτί στην τηλεόραση. Το ευχήθηκε. Όσο μικρή ή μεγάλη κι αν είναι η διαφορά, πρέπει να καταγραφεί προς αποκατάσταση της αλήθειας.
 



11 σχόλια:

ελληνοφρενικος είπε...

Χα χα ρε τον μπαρμπα-φωτη διανυει δευτερη νιοτη........Βρηκα και την ονομασια του νεου σχηματος μετα τη διασπαση=Αληθινος συριζα(να παραπεμπει στο αληθινος IRA).Να εκπεμπει μαχητικοτητα για νεες αυταπατες στο ποπολο που γουσταρει σοσιαλοδημοκρατια με αριστερο φερετζε....Με σημα το κοκκινο αστερι και οπωσδηποτε μιχελογιαννακη για να τον παιζουν και τα καναλια(κοκκαλα,ειτζ,απεργιες πεινας με καφεδακι κολωνακιωτικο κλπ κλπ αηδιες)

LeftG700 είπε...

Φίλε ελληνοφρενικέ,


Μήπως είναι προτιμότερο, αντί να τα βλέπετε όλα κομματικοπατριωτικά, να σκεφτείτε λίγο πιο ανοιχτά και να δείτε τι καλό θα μπορούσε να προκύψει από μία ενδεχόμενη διάσπαση και έναν «αληθινό ΣΥΡΙΖΑ»;


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
κάποιος σύντροφος είπε...

δεν έχει αλλά καλά κάνεις και το διορθώνεις.

το θέμα της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ που συζητάτε είναι πολύ σημαντικό, αλλά δεν πρέπει να μπαίνει αντεστραμμένο ως προς το βασικό επίδικο της συγκυρίας

το βασικό είναι να μην περάσει η πρόταση της κυβέρνησης ή κάποια παρόμοια. Άρα και της τρόικα που έχει μπει και λίγο για μπαμπούλας.

βασικά να μην υπάρξει καμία συμφωνία.

μια διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ "χοντραίνει τα κόζια", ή θα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ πριν ή μετά από εκλογές να τα κάνει με τίποτε ποτάμια, ή θα πάρει άλλη πορεία. Ο μόνο τρόπος να μην κάνει συμφωνία είναι η απειλή διάσπασης και η έναρξη της (παίρνει κάποιους μήνες) και η ενεργοποίηση του κινήματος. Αν επιμένει να κάνει, ας κάνει με τα Ποτάμια. Αν δεν κάνει, ας μην γίνει και διάσπαση. Αυτό έπρεπε να είναι ήδη δημόσιο σχέδιο της αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ και της εκτός ΣΥΡΙΖΑ αριστεράς.

αυτό που πρέπει να ξεχωρίσουμε είναι την διαφορά ανάμεσα στο "να μην γίνει συμφωνία" και το "η συμφωνία είναι κακή, μνημόνιο κλπ". Δυστυχώς το ΚΚΕ λέει το δεύτερο, αυτός είναι ο λόγος που βλέπεις αντανακλαστικά και τους φίλους του, μέλη, δεν ξέρω τι είναι, να ειρωνεύονται κάθε προοπτική. Γιατί αν δεν γίνει συμφωνία, πρέπει να περιγράψεις κάποια πράγματα, για το χρέος, τις τράπεζες, το νόμισμα, την παραγωγή κλπ.

Πρέπει να γκρεμίσεις το 19ο συνέδριο. Πρέπει να προσχωρήσεις στην λογική "μεταβατικό πρόγραμμα".Οπότε σου λέει άσε, επένδυση στην μνημονιακή σταθερότητα.

"κάποιος σύντροφος"

"Αλεργικός στη παπάτζα" είπε...

@LeftG700
Δεν τρώγεσαι με τίποτα αδερφάκι μου...

αυταπάτη,αυταπάτη,αυταπάτη...

Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι...

LeftG700 είπε...

Φίλε Αλεργικέ,


Έκανα για λογαριασμό σου αυτό που έπρεπε να κάνεις εσύ, σύμφωνα με τις οδηγίες σχολιασμού που υπάρχουν πάνω από το πλαίσιο των σχολίων. Πρώτη και τελευταία φορά όμως. Και κόψε αυτή την ηλίθια συνήθεια που έχουν διάφοροι να παίρνουν ένα συγκυριακό ψευδώνυμο. Άμα έχεις όρεξη για κουβεντούλα, διάλεξε ένα όνομα τής προκοπής, ένα κανονικό ψευδώνυμο δηλαδή, και άσε τις "εξυπναδούλες".


Τα λέμε (είπαμε πώς)

LeftG700 είπε...

Φίλε κ.σ.,


Κι εγώ αυτό πιστεύω όπως καταλαβαίνεις, πως δεν κάνει ουσιαστική διαφορά, αλλά το σημαντικό ήταν να γίνει η αποκατάσταση. Καλύτερα να με πουν αγράμματο και μαλάκα που δεν καταλαβαίνει καλά τα ελληνικά, παρά διαστρεβλωτή.

Δεν ξέρω αν θα γίνει διάσπαση. Κι αν γίνει, δεν ξέρω τι μπορεί να διασωθεί πια —δεν είμαι αισιόδοξος. Πάντως, δεν συμφωνώ με το πλαίσιο που της βάζεις («καμία συμφωνία»). Αν κάνουν κάτι τέτοιο οι ‘‘μενσεβίκοι’’, τότε είναι που θα τους πάρει ο διάολος από όλα τα κυβερνητικά παπαγαλάκια, που στη συγκεκριμένη περίπτωση θα έχουν και τη συμπαράσταση των συστημικών αρχιπαπαγάλων. Εξ άλλου, δεν έχει και λογική. Γιατί στο ερώτημα «δεν θέλετε καθόλου συμφωνία; και γιατί δεν το λέγατε τόσο καιρό;» η υποχρεωτική απάντηση είναι «δεν θέλουμε μια τέτοια συμφωνία». Ποιος ο λόγος λοιπόν να χρησιμοποιήσεις μια επιχειρηματολογία που εσύ ο ίδιος θα υποχρεωθείς να ανατρέψεις;

Το ΚΚΕ είναι πέραν πάσης περιγραφής πια. Εδώ γίνεται της πουτάνας, κι αυτό εξακολουθεί και κοιμάται όρθιο, βλέποντας όμως εφιάλτες: ότι μία διάσπαση από τα αριστερά στον ΣΥΡΙΖΑ θα μειώσει κι άλλο την επιρροή του, πράγμα διόλου απίθανο. Ούτε μέχρι την ατάκα τού Μάο («μεγάλη αναταραχή – θαυμάσια κατάσταση») δεν μπορεί να πάει το μυαλό τους...


Τα λέμε

κάποιος σύντροφος είπε...

ίσως πρέπει να εξηγήσω την λογική που πρέπει η αριστερά να πει καμία συμφωνία, τι εννοώ εγώ δηλ

όταν το καλύτερο δυνατό είναι η λεγόμενη ελληνική πρόταση των 47 σελίδων, κάτι πρέπει να πεις. Δεν είναι τι θα σου πουν, θα έρθει στην Βουλή, πρέπει να καταψηφιστεί, πρέπει να καλέσεις τον κόσμο να μην το αφήσει να γίνει.

ας πουν λοιπόν δεν θέλουμε μια συμφωνία σαν την ελληνική πρόταση, αν τόσο πια πρέπει να το δούμε και επικοινωνιακά, τι να πουν.

αλλά αυτό σύντομα θα κλιμακωθεί, η τρόικα δεν συζητάει κάτι καλύτερο από την ελληνική πρόταση, αμφιβάλλω δε αν συζητάει και την ίδια άρα με ταχύτητα αποδεικνύεται πως κάθε συμφωνία=μνημόνιο.

άρα πολύ σύντομα, ακόμα και αν το πας κλιμακωτά καταλήγεις στο καμία συμφωνία

"κάποιος σύντροφος"

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά δεν ξέρω τι είναι χειρότερο.
Να ειναι κάποιος τόσο μαλάκας που να πιστεύει οτι δύναμεις μέσα απο το Σύριζα θα αποτρέψουν τη συμφωνία.
Ή πολιτικός απατεώνας που σπέρνει εσκεμμένα αυταπάτες σαν τον (σ)άπιο σύντροφο.

LeftG700 είπε...

Φίλε ελληνοφρενικέ,


Ο παραπάνω ανώνυμος "λεβέντης" είναι κατά πάσα βεβαιότητα δικός σας. Ανώνυμα σχολίασε και κανονικά θα έπρεπε να του διαγράψω το σχόλιο. Το άφησα όμως μόνο και μόνο για να δω αν έχεις κάτι να του πεις.

Έχεις;


Τα λέμε

ελληνοφρενικος είπε...

Ημουν τυχερος και αραξα λιγες μερες σε μερος που δεν εχω ιντερνετ ουτε σημα στο κινητο για γεμισμα των μπαταριων.Στο πρωτο ερωτημα σου πιστευω πως εχεις καταλαβει απο τα γραφομενα μου πως απο την διασπαση του συριζα δεν ευελπιστω σε τιποτα καλο απο τα στελεχη που θα την κανουν με ελαφρα.Τα στελεχη αυτα τα θεωρω η πολιτικους απατεωνες η πολιτικα αφελης η ιδεολογικους αντιπαλους φιλοκαπιταλιστες.Με αυτες τις κατηγοριες στελεχων εννοειται δεν μπορω να συνεργαστω.Το νεο μορφωμα θα παιζει τον ρολο του αναχωματος οπως ηταν ο συριζα πριν μεταλαχθει φανερα σε νεο πασοκ.Φυσικα με απλους αριστερους ανθρωπους που παραμυθιαστηκαν απο το πρωτη φορα αριστερα οχι απλα τους θελω στους δρομους στη δουλεια και στις καλπες αλλα τους θεωρω και απαραιτητους.Το θαυμασια ευκαιρια του Μαο για να γινει πραξη σε μαζικη κλιμακα θελει παρα πολυ δουλεια γιατι επικοινωνιακα οι σοσιαλοδημοκρατες εχουν κανει παρα πολυ ζημια και εχουν σπειρει απιστευτη ηττοπαθεια στο λαο,σε αγαστη συνεργασια με τα ΜΜΕ.Εχουν παρουσιασει στην συνειδηση ακομα και παραπλανημενων αριστερων την ρηξη με ολεθρο,την εξοδο απο την ΕΕ ταφοπλακα κλπ κλπ.Αυτα σου φωναζα και πριν καιρο οταν στηριζες κριτικα τον συριζα.Αυτη τη ζημια περιμενα πως θα εκαναν οι σοσιαλοδημοκρατες,και την εκαναν ξεπερνωντας ακομα και τους φοβους μου πολυ γρηγορα και πολυ ικανοποιητικα που τα αφεντικα τριβουν καθημερινα τα χερια τους.....Οσο για το συντροφο απο πανω που αναφερεσαι πρεπει να δικαιολογησεις την αγανακτηση του αφου μπροστα στα ματια του ξετυλιγονται αυτα που περιμενε να ξετυλιχτουν και βλεπει ομως να συντηρουνται οι ιδιες αυταπατες.Το ΚΚΕ οπως το περιμεναμε δικαιωθηκε.Δεν λεμε να πεις μπραβο αλλα βλεπω να λες οτι κοιμαται.Μεθαυριο διοργανωνει σε ολη την Ελλαδα συλλαλητηρια σπαζοντας το κλιμα νεκροταφειου και υποταγης που βολευει τα αφεντικα.Μπορει να μην ειναι αρκετο μπορει να μην μπορει να πεισει οσους επρεπε αλλα υπνος;;;Δεν πρεπει να στηριχτει τωρα απο εντιμους ανενταχτους που καταλαβαν την μπαρουφα του συριζα;Εχει μαλλιασει η γλωσσα μας δεν υπαρχει φιλοκαπιταλιστκη αριστερα.Δεν υπαρχει αριστερα εντος ΕΕ-ΝΑΤΟ.Ειναι απατη η βλακεια πως να το κανουμε;;;Στην Ελλαδα δεν υπαρχει αλλος φορεας αλλο κομμα η αλλη οργανωση για να στηριξουμε.Παρολα τα λαθη,τις διαφωνιες,τα κολληματα του καθενος στο κομμα,πρεπει να δυναμωσουμε το ΚΚΕ.Εγω δεν βλεπω αλλο δρομο εσυ ποιον αλλο δρομο αντιστασης βλεπεις;