Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Ως εδώ!




Λάβαμε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μας και δημοσιεύουμε το κάλεσμα για συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος μεθαύριο Τετάρτη. Αν το γράφαμε εμείς, θα ήταν κάπως (αρκετά) διαφορετικό. Αλλά κι έτσι, νομίζουμε ότι την κάνει τη δουλειά του.

Θα είμαστε εκεί.

ЖΟЖΟЖΟЖΟЖ


Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας

Γκρεμίζουμε τη λιτότητα

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι οι διαπραγματεύσεις με τους «εταίρους» έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταργήσει το δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού, ολόκληρης της κοινωνίας να αποφασίζει για το μέλλον του. Δεν έχουν δικαίωμα οι «δανειστές» να προσβάλουν την αξιοπρέπειά μας και να προσπαθούν να ακυρώσουν τη λαϊκή εντολή για τερματισμό της λιτότητας.

Ήδη η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις στην προσπάθεια να αποφύγει τις απειλές και τους εκβιασμούς, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα βήματα πίσω. Η κυβέρνηση δεν έχει άλλο δρόμο από το να μην αποδεχθεί την όποια συμφωνία, αλλά να δώσει λύση με βάση τη λαϊκή εντολή που έχει λάβει.

Ασφαλώς, δεν πρόκειται για εύκολη απόφαση, ωστόσο είναι η μόνη που ανταποκρίνεται στο αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου και, κυρίως, η μόνη που υπερασπίζεται τις ανάγκες και την αξιοπρέπεια της ελληνικής κοινωνίας.

Πέντε χρόνια ήταν αρκετά για να αποδείξει σε όλους, ότι το πείραμα απέτυχε. Η άγρια λιτότητα γεννάει ύφεση και η ύφεση μεγαλύτερα ελλείμματα και χρέος. Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, το πειραματόζωο πλήρωσε ακριβά την κρίση. Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, τα μνημόνια ήταν ένα καθεστώς που δεν παρήγαγε οικονομικά αποτελέσματα, αλλά προσωπικά και κοινωνικά δράματα.

Δεν αντέχουμε μισθούς και συντάξεις 300 ευρώ, σπίτια χωρίς θέρμανση, τους γονείς μας χωρίς φάρμακα, τα παιδιά μας νηστικά στα σχολεία, για να πληρώνεται χωρίς τέλος ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε εμείς. Οι δανειστές δεν ζητάνε μόνο αυτά, αλλά πολλά περισσότερα με στόχο να εγκλωβίσουν την οικονομία σε ασφυξία και την κοινωνία σε αδιέξοδα.

Κάθε βήμα πίσω στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, σημαίνει πολλά βήματα πίσω στη δημοκρατία. Όποιος αμφισβητεί το δικαίωμα ενός λαού να επιλέγει δημοκρατικά, σύντομα το κακό χτυπάει και την πόρτα του, δεν πρέπει να ξαναζήσουμε μια Ευρώπη του μίσους και της καταστροφής. Ο ελληνικός λαός για να τα καταφέρει, έχει ανάγκη την υποστήριξη και την αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών λαών. Τα συμφέροντά μας είναι κοινά απέναντι στα συμφέροντα της πολιτικής ελίτ και του ιερατείου του χρήματος.

Ο λαός στην Ελλάδα μίλησε και νίκησε. Θα το κάνει ξανά με κάθε τρόπο, όσες φορές κι αν χρειαστεί.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ



14 σχόλια:

Гриша είπε...

" Ήδη η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις στην προσπάθεια να αποφύγει τις απειλές και τους εκβιασμούς, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα βήματα πίσω. Η κυβέρνηση δεν έχει άλλο δρόμο από το να μην αποδεχθεί την όποια συμφωνία, αλλά να δώσει λύση με βάση τη λαϊκή εντολή που έχει λάβει."

Oλη η ουσια βρισκεται σ αυτην τη παραγραφο.H κυβερνηση εχει κανει πολλες υποχωρησεις και δεν υπαρχουν περιθωρια για αλλα βηματα πισω.Δηλαδη εστω κι αν δε μας αρεσει πρεπει να αποδεχτουμε οτι εχει γινει ως τωρα.Οτι εγινε εγινε.Αρα οτι προβλεπει η συμφωνια παρατασης της 20ης φεβρουαριου πρεπει αναγκαστικα να το αποδεχτουμε.

"Ως εδω"

Ως που δηλαδη;Tο πολυ πολυ μεχρι την απορριψη του μνημονιου των δανειστων και υιοθετησης του 47 σελιδου μνημονιου της κυβερνητικης προτασης;

YΓ.
Νίκος Μπογιόπουλος: Να τελειώνει ο λαός με την «αυταπάτη» της Διαπραγμάτευσης
https://www.youtube.com/watch?v=dNlFsOeCMxY&spfreload=10

κάποιος σύντροφος είπε...

τα καλέσματα στο internet δεν έχουν σημασία, εκτός αν είναι ξέρω γω φασιστικά, ή των προσπαθειών για ελληνικό Μαιντάν όπως έχουμε την Πέμπτη με το "μένουμε Ευρώπη". Δεν τα σνομπάρω εξ ορισμού, απλά δεν τα διαβαζω, μπορεί να βγάλλουν γεγονότα. Δεν είναι δηλ το όντως κακό αυτό κείμενο το θέμα, έχει δίκιο ο leftg700

ποιο Internet δηλ, ούτε καν, στο facebook, να κάνω και γω μια ανάρτηση με καλή γραμμή για την ίδια ώρα, αν είναι το κείμενο το πρόβλημα. Φίλε κυριλλικέ ψήνεσαι να το συνδιαμορφώσουμε ?

το μόνο που έχει σημασία είναι η εκτίμηση του 1. αν υπάρχει αυτή την στιγμή διαμάχη με τον ιμπεριαλισμό, όχι για ρήξη, για να ρθει το μνημόνιο των 47 ενδεχομένως, και σίγουρα, αλλά αν είναι πραγματικό γεγονός ή στημένο για να το περάσει ο Τσίπρας στην ΚΟ του 2. αν πρέπει αυτό το πράγμα να βαθύνει.

και αύριο, και την Κυριακή που καλεί η ΑΔΕΔΥ με καλύτερο κάλεσμα, και πραγματικό όχι φουμπού και γραμμή από αυτό που δεν έχουμε ακούσει από την επίσημη αριστερά.

το καμία συμφωνία.
http://rproject.gr/article/pallaiki-kinitopoiisi-kyriaki-216

αφού λοιπόν το πρόβλημα του κυριλλικού είναι η απόρριψη και της πρότασης των 47 σελίδων, να υποθέσω ότι στηρίζει την κινητοποίηση της Κυριακής.

τι, όχι ?


ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΗΘΕΙΣ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

"κάποιος σύντροφος"

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Να μου επιτρέψεις να αρχίσω από αυτό το ιστολόγιο.

Αν παρακολουθείς στοιχειωδώς τι γράφεται εδώ, δεν χρειάζεται καμία σοφία για να καταλάβεις πώς εννοούμε το Ως εδώ.

Όσο αφορά στο κείμενο του καλέσματος, παρά το γεγονός ότι εμείς θα το γράφαμε διαφορετικά, όπως λέω και στην ανάρτηση, το μήνυμα που θα 'θελες να περνάει, περνάει:

Η κυβέρνηση δεν έχει άλλο δρόμο από το να μην αποδεχθεί την όποια συμφωνία, αλλά να δώσει λύση με βάση τη λαϊκή εντολή που έχει λάβει.

Η λαϊκή εντολή που έχει λάβει δεν είναι οι 47 σελίδες...


Τα λέμε

ελληνοφρενικος είπε...

Το καλεσμα δεν χρειαζεται κανενα σχολιασμο.....Απο την στιγμη που οι 47 σελιδες υπαρχουν και επισημα,η συγκεντρωση που θα γινει στην καλυτερη χαρακτιριζεται τσιρκο.Δεν παιζονται λεμε τα ατομα.....Η κοροιδια και ο αποπροσανατολισμος δεν εχει προηγουμενο.Ζητανε τι και απο ποιον....ποιος κοροιδευει ποιον....

LeftG700 είπε...

Φίλε ελληνοφρενικέ,


Έτσι, έτσι! Από όλους χώρια, σε όλους απέναντι! Κι εσείς θα μείνετε "αμόλυντοι", κι αυτοί (σε όσα έχετε δίκιο) τυφλοί!


Τα λέμε (αν και χάνουμε τα λόγια μας...)

ελληνοφρενικος είπε...

Aπο ποιους ολους χωρια;;;;Σε ποιους ολους απεναντι;;;;;Ποιοι ειναι αυτοι που κανουν το καλεσμα;;;;;Να στηριξουμε την διαπραγματευση των σοσιαλοδημοκρατων που τα εχουν βρει σε γενικες γραμμες με τους θεσμους και τον ΣΕΒ και μας δουλευουν ψιλο γαζι;;;;Οι προηγουμενες τετοιες συγκεντρωσεις τι αποτελεσμα ειχαν;Να διαλυθουν αυτοματα με τη συμφωνια της 20 φλεβαρη.Αυτες τι θα εχουν;Την αυτοματη διαλυση τους με το νεο μνημονιο που ηδη εχει συμφωνηθει σε γενικες γραμμες και ψαχνουν τροπο να το πλασαρουν επικοινωνιακα σαν νικη.Αυτο το σκοπο εχουν αυτα τα τσιρκα....Τα λεμε (κι ας χανουμε οντως τα λογια μας,τι να κανουμε δεν γινεται να συμφωνησω σε τετοια πολιτικη απατη)

ελληνοφρενικος είπε...

Tωρα διαβασα το καλυτερο...Την Πεμπτη λεει καλουν σε συγκεντρωση στο συνταγμα(στο φλου και αυτοι ανυπογραφα μεσω ιντερνετ)οι φιλοι του ευρω που χεστηκαν λεει μηπως ο Αλεξης παει για ρηξη!!!!!Και μας βγαλει ο συριζα απο το ευρω!!!!!Πεθαινω!!!!!Αδωνι εσυ;;;;;

κάποιος σύντροφος είπε...

βασικά το επίπεδο της επιχειρηματολογίας σου μια απάντηση μπορεί να προκαλέσει.

καλεί και το ΚΚΕ την Πέμπτη ?

αν έξοδος από το ευρώ είναι καταστροφή πρέπει.

οι ανοικτές προσπάθειες για πραξικόπημα δεν είναι αστείο ελληνοφρενικέ

"κάποιος σύντροφος"

ελληνοφρενικος είπε...

Σου χω ξαναπει γελοιοτητες τυπου το ΚΚΕ στο λομπυ του ευρω δεν ειναι αξιες απαντησεως.Ποιες ειναι οι ανοιχτες προσπαθειες πραξικοπηματος;;;;Να βγουμε τοτε να στηριξουμε την κυβερνηση ρα παιδια εχουμε προσπαθεια πραξικοπηματος!!!!Πεθαινω.....Δεν μπορω αλλο......ελεος με ποναει η κοιλια απο τα γελια.....Οι θεσμοι θελουν να ριξουν τον αλεξη γιατι το κειμενο των 47 σελιδων εφερνε την ανατροπη και την επανασταση..... σταματατε ρε παιδια λυπηθειτε με εκει στην εξωκοινοβουλευτικη αριστερα δεν αντεχω αλλο θα πεθανω....Μου φτιαξες το βραδυ φιλαρακι με αυτα τα μυαλα οχι 3 αλλα 13 μνημονιο θα μας φερουν....

κάποιος σύντροφος είπε...

αν νομίζεις ότι είναι μια φυσιολογική αστικοδημοκρατική διαδικασία αυτό που ζούμε 5 μήνες, ότι ένα ... σοσιαλδημοκρατικό κόμμα ... κορόιδεψε και μαζί με την ΕΕ χτυπάει τον λαό, εγώ σου λέω ότι αυτό που ζούμε είναι η ΕΕ, η κατάργηση κάθε κυριαρχίας και δημοκρατίας.

αν νομίζεις ότι το να έχει μια ιδιωτική τράπεζα, η ΕΚΤ, τέτοιους είδους πολιτικές και οικονομικές υπερεξουσίες ζωής και θανάτου είναι λαική κυριαρχία, το να μπορεί να κατεβάζει κυβερνήσεις με αυτό τον τρόπο, εγώ δεν το λέω λαική κυριαρχία. Αν οι κομμουνιστές πουν ότι αυτό το πράγμα είναι κανονικό δεν είναι κομμουνιστές, εγώ λέω ότι είναι μια κυβέρνηση που δεν κυβερνάει γιατί δεν έχει δικαίωμα να κυβερνήσει, οι μηχανισμοί της διεθνοποίησης και της χρηματιστικοποίησης και η διεισδυση τους στην κοινωνία και την οικονομία είναι τέτοιοι που υπάρχει μια και μόνο πολιτική. Γι αυτό δεν υπάρχουν κόμματα, αστικά κόμματα πουθενά, με οργανώσεις κλπ, γιατί δεν υπάρχει πολιτική, γιατί τα κοινοβούλια ή εφαρμόζουν την πολιτική της ΕΕ ή καταργούνται.

πραξικόπημα κανονικό είναι φίλε ναι, και όχι δεν αθωώνει την κυβέρνηση γιατί είναι οι ιδεολογικές της αφετηρίες (ευρωπαισμός, κράτος, εθνική ενότητα) που την κάνουν να υποχωρεί στο πραξικόπημα.

προφανώς θα την υπερασπιστούμε αν αμυνθεί, όχι για αυτήν, για την ζωή μας και όπως λέγανε οι κομμουνιστές, όπως έλεγε και το ΚΚΕ πριν γίνει αυτό που είναι σήμερα, για την πατρίδα μας.

"κάποιος σύντροφος"

ελληνοφρενικος είπε...

Nαι φιλε αυτα ειναι τα πλαισια της ΕΕ και οποιος ελεγε οτι μπορει μεσα σε αυτα να εφαρμοσει αριστερη πολιτικη ειναι απλα απατεωνας.Οτι σε περιοδους καπιταλιστικης κρισης η αστικη δημοκρατια δεν κραταει τα προσχηματα χαιρω πολυ....Λαικη κυριαρχια δεν ειναι ετσι κι αλλιως η αστικη δημοκρατια,τωρα αν το θεωρω κανονικο,ΝΑΙ το θεωρω κανονικο για αυτο το αντιπαλευω το θεωρω εχθρο και θελω να το ανατρεψω.Οι λογικες να στηριξουμε αυτη τη κυβερνηση αν αντισταθει μακρια απο εμενα γιατι αυτη η κυβερνηση δεν εχει καμια διαθεση να αντισταθει παρα μονο στα λογια και για εσωτερικη καταναλωση.Ακομα να το καταλαβεις;;;;Το λες και μονος σου= (γιατί τα κοινοβούλια ή εφαρμόζουν την πολιτική της ΕΕ ή καταργούνται.)Το πλαισιο που εχει αποφασισει να κινηθει αυτη η κυβερνηση ειναι αυτο,εγω δεν συμμετεχω σε παραπλανηση του λαου και παραμυθιασμα αν το ΚΚΕ ηθελε να το κανει απλα δεν θα το ακολουθουσα(οπως ειχα κανει το 93).Αντιθετως εχει δηλωσει Βαρκιζα τελος.

κάποιος σύντροφος είπε...

άρα στο πραξικόπημα συμφωνήσαμε, αφού καταργούνται τα κοινοβούλια, πραξικόπημα λέγεται

επιλέγεις να μην σε νοιάζει, λάθος, μεγάλο.

δεν σου είπα να στηρίξεις την κυβέρνηση αλλά να αντιταχθείς στο πραξικόπημα. ¨Οποιον συναντήσεις σε αυτό με το μέτωπο προς την ίδια φορά, μέχρι εκεί που το πάει, με τα όρια του, είναι αντικειμενικός σου σύμμαχος.

"κάποιος σύντροφος"

ελληνοφρενικος είπε...

Δεν συμφωνησαμε γιατι εννοουμε μαλλον διαφορετικα πραγματα.Εσυ πιστευεις οτι γινεται πραξικοπημα στην Ελλαδα εναντια στην κυβερνηση.Εγω θεωρω την κυβερνηση αντικειμενικο συμμαχο της ΕΕ του ΝΑΤΟ και του ΣΕΒ.Δεν πιστευω πως πρεπει να της δειξω καμια αλληλεγγυη γιατι την θεωρω αντιπαλο.

κάποιος σύντροφος είπε...

δεν γίνεται όμως έτσι
-μου λες για αλληλεγγύη στην κυβέρνηση
-σου λέω για αντίσταση στο πραξικόπημα
-ναι αλλά μου λες για αλληλεγγύη στην κυβέρνηση.

τελικά μένει το πραξικόπημα που λες να περάσει έτσι από φόβο μήπως αναπάντεχα ή λιγότερο αναπάντεχα σταθεί η κυβέρνηση απέναντι του. Αφού είσαι σίγουρος ότι δεν θα συμβεί, η αντίσταση στο πραξικόπημα είναι de facto αντι συριζα γραμμή. ¨Ολα καλά δηλ αν το πρόβλημα που κρατάει το ΚΚΕ και δεν ασχολείται με το πραξικόπημα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι και ο πραξικοπηματίας, βάλτο στον λαό.

αν πάλι θεωρείς ότι αυτή είναι η κατάσταση που είχε προγραμματίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, και με την έννοια του στενού επιτελείου, να έχει ακυρώσει κάθε δέσμευση και να φέρνει ένα ν/σ τον μήνα, και κάποια από αυτά χωρίς ιδιαίτερη σχέση με μνημόνια, οικονομία κλπ, δεν νομιζω ότι έχεις καταλάβει.

δυστυχώς το ΚΚΕ αυτό θεωρεί, και δεν θεωρεί ότι υπάρχει πραξικόπημα, δεν θεωρεί ότι υπήρχαν ταξικές προσδοκίες και ζωτικά ταξικά συμφέροντα που πήραν μορφή στην πολιτική σκηνή και εγκαταλείπονται. Άρα σου λέει ότι αυτή η κατάσταση είναι εντάξει, δεν υπάρχει θέμα, και μάλιστα βγάζει ... συριζαίο όποιον ζητήσει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που το ΚΚΕ για να κάνει και κοινοβουλευτικό show κατεβάζει προτάσεις νόμου στην Βουλή, ενώ σου λέει ότι η μόνη γραμμή είναι η εργατική εξουσία. Με προτάσεις νόμου στην Βουλή?

αυτό το αριστεροδεξιό ότι να ναι διέλυσε το ΚΚΕ. Καμιά φορά το λένε διάφοροι αριστερίστικο, έχει και τέτοιες όψεις, βασικά μια πανικόβλητη κατάσταση είναι που χάνει τον λόγο ύπαρξης του (εκπροσώπηση κάποιων εργατικών λαϊκών μερίδων στο κράτος) και κάνει ότι να ναι.

"κάποιος σύντροφος"