Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Τι θα έκανε η σημερινή ηγεσία τού ΚΚΕ, αν είχαμε επαναστατική κατάσταση, στην οποία το πάνω χέρι θα το είχε οποιοδήποτε άλλο αριστερό κόμμα και όχι «το Κόμμα»;




Θα κάρφωνε το σχέδιο της επανάστασης στην ΕΥΠ, με ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου στην πρώτη σελίδα τού Ριζοσπάστη!


Εικόνα: τα έντεκα μέλη τού σημερινού Πολιτικού Γραφείου τού ΚΚΕ, σε αναμνηστική φωτογραφία μετά τη λήξη τής ιστορικής συνεδρίασης του οργάνου στις 27 Ιουνίου 2015.

ЖΟЖΟЖΟЖΟЖ


17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλα μιλαμε το εχεις τερματισει, εισαι τοσο μαλακας και τοσο ηλιθιος που δεν μπορει να σε παρει κανεις στα σοβαρα, μονο οιικτο προκαλεις
α

ελληνοφρενικος είπε...

Αυτόνομοι: Μακρυά απ' τις κάλπες!!!


Οι «Σαμαροβενιζέλοι», αφού ροκάνισαν το 2014 με «καθυστερήσεις», παρέδωσαν την σκυτάλη στις αρχές του 2015, μέσα από ένα στημένο (από κοινού με τους «Τσιπροκαμένους») δήθεν «αδιέξοδο» στην εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας. (Πράγματι εντυπωσιακό «αδιέξοδο», δεν εκλέχτηκε ο ένας δεξιός υποψήφιος και εκλέχτηκε ένας άλλος!...).

Αλλαγή φρουράς ενάντια στα εργατικά συμφέροντα:
Από την «μνημονιακή» Σκύλα στην «αντιμνημονιακή» Χάρυβδη!

Μακρυά απ’ τις κάλπες!!!

Μην νομιμοποιήσεις κανέναν χασάπη!
Μην νομιμοποιήσεις την νομισματοποίηση της εκμετάλλευσης σου!!!
Μην υποκύψεις στον πειρασμό να διαλλέξεις ανάμεσα σ’ένα τέλειο αίσχος και σε ένα αίσχος δίχως τέλος!!!
Μην τρως τα παραμύθια τους!!!


Αν στο δημοψήφισμα η συμμετοχή είναι κάτω από 40% το οποιοδήποτε αποτέλεσμα θα είναι άκυρο.
Η αποχή από το σικέ «δημοψήφισμα» είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε προς το παρόν, για να κρατήσουμε το κεφάλι μας στους ώμους.
Και για να αναγκαστούν οι «συμπολιτευόμενοι» και «αντιπολιτευόμενοι» να υποστούν τις συνέπειες των πρόστυχων ψεμμάτων τους!

Πηγή: Αυτονομία

Κι αλλοι ΠΡΟΔΟΤΕΣ!Οπως και το ΚΚΕ(μλ),το ΜΛ-ΚΚΕ και αλλοι προδοτες της εξοκοινοβουλευτικης αριστερας που δεν γινονται ουρα της σοσιαλοδημοκρατιας!Η αντιθετη αποψη σημαινει προδοσια λοιπον......Θελω να δω την συμπεριφορα αυτων που μας θεωρουν προδοτες οταν αποδειχθει το φιασκο του δημοψηφισματος.....

LeftG700 είπε...

@Ανώνυμος (Τρίτη, Ιουνίου 30, 2015 4:30:00 μ.μ.),


Χίλιες φορές μαλάκας παρά πουλητάρι!


ΥΓ Μην κάνεις κόπο να ξαναστείλεις σχόλιο που δεν γράφει το ονοματάκι σου (α;) στο σχετικό κουτάκι (διάβασε τις σχετικές οδηγίες πάνω από το κουτάκι τών σχολίων· είναι αρκετά απλές κι έτσι ακόμα κι ένας ηλίθιος σαν εσένα μπορεί να τις καταλάβει!)

LeftG700 είπε...

Ρε ελληνοφρενικέ, έλεος! Θα ασχοληθώ με τους μπετόβλακες του ΚΚΕ(μλ) και του ΜΛ-ΚΚΕ; Πόσους επηρεάζουν; Τις γκόμενές τους; Χεστήκαμε! Όσο για την αυτονομία (τής μαλακίας), εγώ ξέρω κάποια παιδιά τής αναρχίας που θα ρίξουν ΟΧΙ δαγκωτό! Δεν κοιτάς καλύτερα που έχετε γίνει ρόμπες σε όλο το ντουνιά, με το "ψηφοδέλτιο του ΟΧΙ" που τυπώσατε;

Ποιο ψηφοδέλτιο του ΟΧΙ; Το άκυρο;;;


Τα λέμε

Гриша είπε...

Ε ναι μωρε θα κατσεις τωρα εσυ να ασχοληθεις μ αυτους;

Γιατι ποιος εισαι εσυ δε καταλαβα;Εσυ εκπροσωπεις περισσοτερους;

Ρομπες και προδοτες λοιπον ε;

Bιαστηκες πολυ φιλε και θα βρεθεις προ εκπληξεως.

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Δεν καταλαβαίνω πού και γιατί δεν γίνομαι κατανοητός. Ήμουν σαφής: Δεν θα ασχοληθώ με ΚΚΕ(μ-λ) και ΜΛ-ΚΚΕ γιατί δεν θα ρίξω το βάρος μου σε οργανώσεις που επηρεάζουν ελάχιστο κόσμο. Στην πολιτική υπάρχουν προτεραιότητες. Δεν έχω προσχωρήσει ακόμα στο μεταμοντερνισμό. Και θα έπρεπε επί τέλους να έχεις πειστεί ότι δεν μιλάω ως εκπρόσωπος κάποιου πολιτικού κόμματος ή σχήματος ή γουατέβερ. Ένα ρημαδομπλογκ "τρέχω" και εκφράζω κάποιες απόψεις που άλλοτε κάνουν ορισμένους να με θεωρούν Συριζαίο, άλλους να με λένε Κουκουέ κι άλλους Αντάρσυο ή μπερδεμένο με όλα και με όλους. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο.


Τα λέμε

dimK. είπε...

left
δεν νομιζω να ειναι προδοτες..αυτο ειναι πολυ βαρια κατηγορια και στον χωρο της Αριστερας(ναι,για μενα το κκε ειναι Αριστερσ) καλο ειναι να ειμαστε φειδωλοι με τετοιες λεξεις!
Πιστευω οτι απλα ειναι ..μικροι ρε φιλε.
Για τον κουτσουμπα εχω μιλησει κατα της εκλογης του πριν λιγο καιρο με τον Гриша και πιστεψε με και λιγα ειπα!
Η τελευταια φορα που εγινε δημοψηφισμα στην ελλαδα ηταν για το πολιτειακο..εκει στα ψηφοδελτια δεν ελεγε "θελετε βασιλευομενη ή Λαικη Δημοκρατια της Ελλαδος?"
Αλλα τοτε ειχε μια ηγεσια που ηξερε να θετει την τακτικη στην υπηρεσια της στρατηγικης και οχι να υποδουλωνεται απο μια "εμμονη" στην καθαροτητα της.
Αλλα ξερεις γιατι μαλλον?
Γιατι εκεινη η ηγεσια δεν ειχε να φοβηθει τιποτα,ειχε τακτοποιησει τους λογαριασμους της με τον Μαρξισμο με την επανασταση και ,βασικοτερο,με τον εαυτο της!
Ετουτοι `δω ρε φιλε δεν ειναι προδοτες..μικροι, για τους ρολους που τους αναθεσε η ζωη να παιξουν ειναι.
Και για οσους δεν το ξερουν(ειρωνικο ηταν αυτο)..
Μιλας για μια ηγεσια που ακομα ΔΕΝ εχει αποκαταστησει ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ τον Βελουχιωτη!
Εχει κομματικη ταυτοτητα ο Κουτσουμπας και οι συν αυτω και δεν εχει ο Βελουχιωτης ρε φιλε.
Η ιστορια θα τους κρινει σαν λιγους,φοβισμενους και χαμενους στην "ανασφαλεια" τους,οχι σαν προδοτες.

υγ: το αν γινει ή οχι το δημοψηφισμα,το χρησιμοποιησει ή το πουλησει ο τσιπρας, ΔΕΝ αλλαζει στο παραμικρο την κριτικη στο κκε

κάποιος σύντροφος είπε...

και γω , πατώντας πάνω στο ΥΓ του DimK, πιστεύω ότι έρχεται ένα επικοινωνιακό κρεσέντο "αυτοδικαίωσης του ΚΚΕ" στις 3 περιπτώσεις

α) να μην γίνει το δημοψήφισμα
β) να γίνει με θετική εισήγηση
γ) να γίνει με προεξοφλημένη ή και πραγματοποιημένη την συμφωνία και με αρνητική εισήγηση χωρίς πια ιδιαίτερη αξία.

η μη συριζα υποστήριξη του ΟΧΙ από την πρώτη στιγμή όρισε το καθήκον "να γίνει το δημοψήφισμα"

το ότι δεν υπάρχει η αντιΕΕ αριστερά και η αναγκαία λαική συσπείρωση για να οξυνθούν οι αντιθέσεις, να δεσμεύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΕΕ στον πήχη της πολύ μεγάλης όξυνσης που υπήρξε και υπάρχει σε στιγμές, είναι ακριβώς μια εικόνα της ευθύνης του ΚΚΕ το οποίο προεξοφλεί την κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως δουλεύει για αυτήν συνειδητά.

βέβαια για αυτά που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δέσμιος της κοσμοπολίτικης ευρωπαίστικης πολιτικής του γραμμής είναι πολύ πιθανόν να μην αντέξει καν να χρησιμοποιήσει το δημοψήφισμα σαν "διαπραγματευτικό χαρτί", που είναι λάθος γραμμή έτσι κι αλλιώς, αλλά αυτό έλεγε.

δεν προσφέρει τίποτα στην πολιτική κουβέντα να λες οργανώσεις και συγκεκριμένα τα μπροστά και πίσω μλ "μπετόβλακες", και πρέπει και πάντα να μιλάμε έχοντας υπόψιν ότι στην Ελλάδα αυτό που λέμε εξωκοινοβουλευτική αριστερά είχε και έχει μεγάλες ρίζες, αγώνες, πρωταγωνιστικό ρόλο σε εξεγέρσεις κλπ. Είναι οι κάθε λογείς κρατικοποιημένες ηγεσίες των ΚΚΕ/ΚΚΕεσ,?ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ που δημιουργούν διαχρονικά μύθους περί γραφικών κλπ.

επίσης δεν προσφέρει κάτι στην πολιτική κουβέντα το να δίνεις τόση πια έμφαση σε κάποια πράγματα με καρφιά, ΕΥΠ, προδοσίες κλπ. Γραφειοκράτες αριστεριστές που τρέμουν κάθε διακύβευση του κοινωνικού και πολιτικού status qwo, αυτό νομίζω αρκεί, φέρνει το ΚΚΕ προ των ευθυνών του και είναι μια κριτική όπως πρέπει, δηλ από τα αριστερά, που δηλ αφήνει περιθώρια συνειδητοποίησης, έστω έμμεσα, σε δεύτερο χρόνο κλπ.

"κάποιος σύντροφος"

LeftG700 είπε...

Φίλε κ.σ.,


Οι χαρακτηρισμοί που κάνω είναι όλοι πολιτικοί. Δεν θα έπρεπε να σε ενοχλεί το «μπετόβλακες», επειδή παρέλειψα να βάλω τον επιθετικό προσδιορισμό. Επίτρεψέ μου να έχω την άποψη ότι οι συγκεκριμένες οργανώσεις, αλλά και άλλες παρόμοιες, κινούνται στην περιοχή τού ακραίου αριστερισμού και του αφόρητου σεχταρισμού.

Επίτρεψέ μου επίσης να κάνω διαφορετική εκτίμηση από εσένα για τη συγκεκριμένη απόφαση του ΚΚΕ και να τη βγάζω πολύ πιο βαριά. Τη θεωρώ αντικειμενικά προδοτική και πιστεύω ότι σύντομα θα πάρει περίοπτη θέση στην πινακοθήκη τών τραγικών στιγμών τού κόμματος. Μιλάω για αντικειμενικά προδοτική απόφαση και δεν της δίνω υποκειμενικές προεκτάσεις.

Η ανάρτηση είναι τυπικό δείγμα агитпроп εναντίον τής ηγεσίας τού ΚΚΕ. Έτσι να τη δεις. Κι άμα τη δεις έτσι, θα καταλάβεις ότι δεν υπάρχει χώρος για κριτικές στη βάση τής πολιτικής ορθότητας...


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Διευκρίνιση – συμπλήρωση:


Η ανάρτηση είναι τυπικό δείγμα агитпроп εναντίον τής ηγεσίας τού ΚΚΕ. Bασισμένης στη χωρίς πια κανένα νόημα εμμονική επιδίωξή της να μονοπωλήσει το εργατικό, αριστερό και αντικαπιταλιστικό κίνημα.

κάποιος σύντροφος είπε...

αυτό το ρώσικο ομολογώ δεν το ξέρω

δεν με νοιάζει η πολιτική ορθότητα με νοιάζει να αποφεύγεται το "αντικειμενικά και ασχέτως προθέσεων", πάντα το χρεώνω σαν λογική στο ΚΚΕ οτι υπεραπλοποιεί τα πράγματα, είναι μια λογική με πάρα πολλά αστικά δάνεια πχ λατρεία του αποτελέσματος που σε ένα δοσμένο αστικό πλαίσιο είναι και αυτό αστικό, δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια στο τι να κάνεις και το πως αλλά στο να το κάνεις. Ακυρώνει κάθε ήττα γιατί αντικειμενικά έκανε κακό. Επίσης με νοιάζει η κριτική να είναι από τα αριστερά, σε αυτό διαφώνησα και όχι σε κάποιο σαβουάρ βιβρ. Δεν είναι προδοσία αυτό που κάνει το ΚΚΕ είναι ήττα, η προδοσία (αντικειμενική) μοιάζει αυστηρή κατηγορία αλλά κλείνει την συζήτηση δεν την ανοίγει.

ο αριστερισμός, ο ακραίος αριστερισμός και ο σεχταρισμός είναι πολιτικοί όροι, οι μπετόβλακες όχι.

"κάποιος σύντροφος"

skipper είπε...

Λεφτ καλημέρα.
Δεν μπορεί, αν ΟΝΤΩΣ θες να παραμείνεις στο ευρώ να ακολουθείς μία τέτοια άθλια διαπραγματευτική τακτική.
Να θέτεις δημοψήφισμα στο παραένα και ενώ η διαπραγμάτευση δεν έχει λάβει τέλος.
Να θέτεις νέο αίτημα στο και ένα , ζητώντας φράγκα από τον ESM , στο οποίο βασικός μέτοχος είναι η Γερμανία(χοχο) και ως εκ τούτου πρέπει να εγκριθεί πρώτα απ΄όλα από την γερμανική βουλή... και παρεπιφτου, έχει και αμεση σχέση με το ΔΝΤ το οποίο δεν γουστάρεις.
Ούτε και οι συνήθεις ύποπτοι-μέλη της κυβέρνησης, να αφήνουν σαφέστατα υποννοούμενα για την επιστροφή στην δραχμή.

Σόρρυ φίλε μου ...αλλά το ΚΚΕ έχει ΔΙΚΙΟ. Το ερώτημα του δημοψηφισματος αυτό έπρεπε να είναι.ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ευρώ.
Γιατί επί της ουσίας και όπως διαφαίνεται, ο ΣΥΡΙΖΑ ...είτε δεν έχει τα αρχίδια να το θέσει έτσι(λόγω των προεκλογικών δεσμεύσεων του ) , είτε είναι για τον φούτσο καβάλα, αν τελικά η διαφωνία των κουμπάρων αποδειχτεί ότι ήταν το όνομα ...Γιάννης ή Γιαννάκης δηλαδή.

ο Οργουελ είπε...

Φυσικη συνεπεια ολων των προηγουμενων θεσεων απο την κριση και εδω.
Διακρινω μια δυστακτικοτητα, απορροια, οπως θελουν να πιστευουν οι κκεδες, της μεγαλης ευθυνης που εχει το κομμα αυτο που λεγεται σημερα κκε, να μην επαναλαβει οπως λενε τα λαθη των Λαικων Μετωπων, λαθη ή 'λαθη' . Αυτη ομως η σταση φαινεται λιγη, συντηρητικη, σταση ποντιου πιλατου. Ειναι ενα ερωτημα αν 'δικαιουται' ενα κομμα που εχει απεμπολησει προ πολλου την Αμεση Επανασταση, και υπερασπιζεται τη χρηση ολων των μεσων`, και το κοινοβουλιο, να μην εχει μια θεση που να βαραινει στη ζυγαρια του προκειμενου.
Ειπα και πριν, το κκε ακυρωνει το Δημοψηφισμα, γιατι το θεωρει ψευτοδιλλιμα, αλλα δεν ακυρωνει τις εκλογες,ΓΙΑΤΙ?
Εναποθετει τις ελπιδες του κοσμου στις εκλογες, αλλα οχι στο δημοψηφισμα? Ουτε αυτο ισχυει. Γιατι τοτε? Φοβαται την ταυτιση με τους αναρχικους? Αυτο μπορει να ισχυει για καποιους .. Οχι αριστερους. Απευθυνεται περρρρρρρρισσοτερο σε ενα μεσο ψηφοφορο, παρα στους αριστερους.

dimK. είπε...

@Οργουελ
υπαρχει αυτος ο "μεσος ψηφοφορος"?
κατι δηλαδη σαν...αριστερος νοικοκυραιος?
Και αν υπαρχει,ετσι προσεγγιζεται? Με "απομονωση" και καλεσματα?
Μηπως μαζι με το Κεφαλαιο αν θελουμε να καταλαβουμε την συγχρονη κοινωνια να διαβαζουμε και την Κοινωνια του θεαματος?
μαλλον χαζομαρες λεω και νιωθω οτι συζηταμε τωρα για το φυλο των αγγελων.

ο Οργουελ είπε...

Προς DimK.
Σπευδω να σου πω οτι η αποψη μου για το κκε δεν ειναι η καλυτερη. Αυτο που λενε αναχωρητισμος, απομονωση που λες (αν το καταλαβα σωστα) ειναι μονο η επιφαση, το περιβλημα της ουσιας της πολιτικης του. Στη μορφη, ειναι καργα παλαιοκομμουνιστικο, τιγκα στο Σταλιν και στο Ζαχαριαδη. Στο περιεχομενο, δηλαδη ο τροπος που βλεπει την πολιτικη, ειναι ο ορισμος της συντηρησης. Λαμβανει υποψη του ολο το πολιτικο φασμα καθε φορα που απευθυνεται. Ετσι πολλες φορες φαινεται σαν να απευθυνεται σε ενα μεσο ορο ψηφοφορου, ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΕΙ δηλαδη οτι γουσταρει αυτος ο αναθεματισμενος αριστερος-δεξιος νοικοκυραιος...(εχει μεινει κλασσικο το 'στην επανασταση δεν θα σπασει ουτε ενα τζαμι')
Στο θεμα που θιγεις.Υπαρχει αλλος καλυτερος τροπος να προσεγγιστει ο νοικοκυραιος? να του δωσει να διαβασει Λενιν? Μπουχαριν? Πουλιοπουλο? Εστω και Γκυ Ντεμπορ? Για να στραφει μετα εναντιον του? Αν εισαι κκε, δεν θα το ηθελες.
Υ.Γ. Το κκε για μενα εχει αποτυχει σαν ελπιδα εστω. Απλως ειναι ενα μιγμα που εχει απόλα.. Λιγος Ζαχαριαδης, λιγο απο Τσε -γκεβαρα, για τους ιδεολογους, . Απευθυνεται σε ψηφοφορους οχι σε αγωνιστες της βασης, βιομηχανικους εργατες, αυτο που λεμε προλεταριους, οι οποιοι εξαλλου, δεν ειναι και τοσο καλοι ακροατες του), Νομιζω ετσι εξηγειται και η επιχειρηματολογια οτι ........δεν αξιζει τον κοπο για μερικα εκατονταδες εκατομμυρια, να συγκρουστουμε με τους δανειστες, οι δυο προτασεις δεν διαφερουν,........ ταυτιζεται σε αυτο, με το 'πρωτο θεμα'-ακριβως το ιδιο επιχειρημα χρησιμοποιει. Αυτο δεν ειναι απομονωση κατα τη γνωμη μου εδω ταυτιζεται με το νοικοκυραιο. ΦΥΓΟΜΑΧΕΙ απο φοβο και δεος.
Αν ειχε ακυρωσει π.χ. τις γενικες εκλογες , τοτε ναι, το ακυρο στο δημοψηφισμα θα ηταν απο αριστερη σκοπια, συνεπης σταση και οχι οπου φυσαει ο ανεμος. αντιθετα, σου λεει 'η κυβερνηση μας πινει το αιμα, κατι πρεπει να γινει, αλλα οχι επαναστασεις ,, ουτε φυσικα χρεωκοπιες, δραχμες και τετοια αιρετικα, (τι λεει αραγε ο Μαρξ για τα χρεη των αδυναμων κρατων?) φηφισε μας να δυναμωσει η φωνη σου....
Καθε ενσταση δεκτη.

dimK. είπε...

@Οργουελ

δεν διαφωνω καπου σε οτι λες..
προσπαθω να κανω τον δικηγορου του διαβολου και να βρω "αλλοθι" στον τροπο δρασης του κκε
Ειναι η λαθος αναγνωση της συγχρονης πραγματικτητας?
Εκει κολαει Η κοινωνια του θεαματος,να την διαβασουν και κατανοησουν τα στελεχη,οχι ο κοσμος,μηπως με μια αναγνωση καταλαβαιναν πως λειτουργει η συγχρονη καπιταλιστικη κοινωνια και μηπως ετσι εβλεπαν οτι θελει αλλη επικοινωνιακη προσεγγιση ο συγχρονος ανθρωπος
Ειναι ανικανοτητα στελεχων?
Μαλλον μονο επιφανειακα εντελει.. πιστευω οτι αυτη η ανικανοτητα πηγαζει απο μια διαφορετικη αναλυση,που εχει πολυ Σταλιν και Ζαχαριαδη μεσα οπως ειπες και προσερχομαι στην θεση σου
Δεν ξερω τι ειναι,πραγματικα
Απλα νιωθω να μας/τους προσπερναει η Ιστορια,αλλη μια φορα

ο Οργουελ είπε...

Προς DimK

Ισως δεν ειναι λαθος αναγνωση της πραγματικοτητας, αλλα υπερβολικος ρεαλισμος, τοσο που γινεται συντηρητισμος (φυλαγε τα ρουχα σου...'θα απομονωθουμε απο τους νοικοκυραιους')
Μα ναι, ακομα και ο Σταλιν θα εφριτε μπροστα σε αυτη την πολιτικη σταση (γιατι μπορει να ηταν βολονταριστης αλλα δεν ηταν βολονταριστης εκ του ασφαλους (και στα λογια) οπως οι σημερινοι σταλινο-λαικιστες. (ουφ πολλη θεωρια)
Ξερεις κκεδες να παιζουν ποκα με λευτα ας πουμε, ή στο καζινο τα ρεστα τους γιατι εγω ξερω πολλους που παιζουν μονο με φασολια! Οχι οτι οι γιαλαντζι επαναστατες βολεβονται ΜΟΝΟ στο κκε, αλλα το κκε εχει θεωρητικοποιησει το βολεμα.

Καλο βραδυ-καλη νυκτα.