Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Ποτέ τόσο λίγοι δεν έκαναν τόσο πολύ κακό σε τόσο πολλούς




«Όχι» στο δημοψήφισμα ψήφισε το ΚΚΕ στη Βουλή κατά την ψηφοφορία που τέλειωσε πριν από λίγο και είχε ως αποτέλεσμα την έγκρισή του. Ας όψονται οι παρακάτω ολίγιστοι (και με τις δύο σημασίες τής λέξης):  

1) Κουτσούμπας Δημήτρης, 
Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ

2) Αβραμόπουλος Κώστας

3) Αρβανιτάκης Δημήτρης

4) Γόντικας Δημήτρης

5) Δημουλάς Τηλέμαχος

6) Κωνσταντινίδης Θεοδόσης

7) Μαρίνος Γιώργος

8) Μπέλλου Ελένη

9) Παρασκευάς Κώστας

10) Ράζου Λουίζα

11) Σοφιανός Νίκος



33 σχόλια:

Γιωργος παληος είπε...

Οχι ετσι ακριβως...
Ναι στο νεο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΟΠ μνημονιο
Τσιπρας...
Καμμενος...
Μιχαλολιακος...
LEFT G700...(δυστυχως...)

ΟΧΙ στους δανειστές είπε...

Ούτε έτσι ακριβώς.
Υπέρ των δανειστών δυναστών ψήφισαν.
Κουτσούμπας
Σαμαράς
Θεοδωράκης
και λοιπαί δημοκρατικαί δυνάμεις

Γιωργος παληος είπε...

Γιωργος παληος
Οταν οι Τσιπροκαμενοι εκτος ολων των αλλων ξεπουλησουν ( συμφωνα με το δικο τους μνημονιο των 47 και βαλε σελιδων) οτι εχουν αφησει αξεπουλητο ( λιμανια αεροδρομια και αλλη λαικη περιουσια ) οι ΣαμαροΒενιζελοι θα τα ξεπουλανε με τη βοηθεια και της δικης σου ψηφου...
Να δουμε τι θα λες τοτε οτι φταιει το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ???

LeftG700 είπε...

Φίλε Γιώργο,


Το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να σε παραπέμψω στην ανάρτηση που ανέβασα πριν από λίγο. Α, και το άλλο! Μην παίζεις το παιχνίδι των ταυτίσεων. Γιατί κατουράς στη θάλασσα και θα το βρεις στο αλάτι! Π.χ.: Σου θυμίζω ότι στις ψηφοφορίες για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον περασμένο Δεκέμβρη, οι βουλευτές τού ΚΚΕ έλεγαν την ίδια ακριβώς λέξη με τη Χρυσή Αυγή: Παρών.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε ΟΧΙ στους δανειστές (όπως βλέπεις, το ονοματάκι που έχεις διαλέξει δημιουργεί ένα αστείο φαινόμενο, όταν κάποιος σού απευθύνει το λόγο· χάθηκε ο κόσμος να βρεις ένα όνομα της προκοπής;),


Λέω και σε σένα ό,τι είπα στο Γιώργο, παραπάνω. Απλώς, αλλάζω το όνομα του κόμματος:

Μην παίζεις το παιχνίδι των ταυτίσεων. Γιατί κατουράς στη θάλασσα και θα το βρεις στο αλάτι! Π.χ.: Σου θυμίζω ότι στις ψηφοφορίες για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον περασμένο Δεκέμβρη, οι βουλευτές τού ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν την ίδια ακριβώς λέξη με τη Χρυσή Αυγή: Παρών.


Τα λέμε

Гриша είπε...

Η ιδεα του γαπ ηταν πολυ καλη για να την αφησει το συστημα αναξιοποιητη.

Ειναι μια πρωτης ταξεως ευκαιρεια για ολους αυτους που δεν τολμησαν ποτε να ψελλισουν εκτος ΕΕ με το φερετζε του δημοψηφισματος να βαλουν πλατη σε μια λυση που με τον ενα η τον αλλο τροπο θα προκυψει παλι απο τη στρουγκα των βρυξελλων, απο το κοινο τους ευρωπαικο σπιτι και θα ειναι σιγουρα επωδεινη για το λαο.

Περνιουνται και για αριστεροι ολοι αυτοι.Ας τους πει καποιος οτι αυτη την ιδιοτητα δεν τη κερδισαν στα πατατακια οταν ηταν μικροι...

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ!

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Σε παραπέμπω κι εσένα στη φρέσκια ανάρτηση. Αλλο τίποτε δεν μπορώ να κάνω πια και σηκώνω ψηλά τα χέρια...


Τα λέμε

Φοίβος είπε...

Συγγνώμη, αλλά το ΚΚΕ συνεργάζεται με ψεκασμένους δεξιούς και κατεβαίνει λέγοντας "Όχι" με την ένδοξη Χρυσή Αυγή;

LeftG700 είπε...

Φίλεμ Φοίβο,


Κι εσύ, νομίζω, ότι πρέπει να πας επειγόντως στη φρέσκια ανάρτηση. Επίσης, πρέπει και για σένα να επαναλάβω ό,τι έγραψα στο Γιώργο και στον ΟΧΙ στους δανειστές:

Μην παίζεις το παιχνίδι των ταυτίσεων. Γιατί κατουράς στη θάλασσα και θα το βρεις στο αλάτι! Π.χ.: Σου θυμίζω ότι στις ψηφοφορίες για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον περασμένο Δεκέμβρη, οι βουλευτές τού ΚΚΕ έλεγαν την ίδια ακριβώς λέξη με τη Χρυσή Αυγή: Παρών.


Τα λέμε

dimK. είπε...

..να συμφωνησω και να πω οτι το δημοψηφισμα,το οποιο ειναι ελλιπη,ειναι αοριστο και ατολμο
ειναι(ηταν;) μια καλη ευκαιρια να δημιουργηθει μια ρηξη στο μνημονιακο μετωπο και μαλιστα στην καρδια του,στην ΕΕ
Ακομα και τα σταματημενα ρολογια, 2 φορες την ημερα δειχνουν την σωστη ωρα.
Καπως ετσι ακομα και οι ρεφορμιστικες κυβερνησεις ακομα και αθελα τους,κανουν καποτε ενα μικρο βημα προς την σωστη κατευθυνση.
Ο Τσιπρας μπορει να το εκανε γιατι το θεωρει διαπραγματευτικο ατου,μπορει να το εκανε γιατι εγκλωβιστηκε,μπορει ακομα και να το εκανε γιατι θεωρει οτι θα εκμεταλευτει την οργη του λαου για οφελος του και του ελληνικου κεφαλαιου.
Αυτο που δεν καταλαβαινει ή νομιζει οτι μπορει να ελεγξει ειναι οι συνεπειες που θα εχει ενα οχι(αν και δεν νομιζω οτι θα ψηφισει οχι ο λαος,ειδικα μετα την αποχη του κκε),στο ευρωπαικο οικοδομημα.
Δεν χρειαζεται να αναφερω τι θα μπορουσε να σημαινει μια εμπλοκη στις διαπραγματευσεις και μια εξοδο της ελλαδας απο την εε για ολη την ευρωπη ε?
Αυτες ακριβως τις επιπτωσεις θα επρεπε να εκμεταλευτει το κκε και να πει το υποστηριζω κριτικαρωντας το και ταυτοχρονα αναδεικνυοντας την ατελη μορφη του.
ΔΕΝ θα ξεκινησει η επανασταση απο αυτο,ΜΠΟΡΕΙ ομως να ξεκινησει μια αλυσιδωτη αντιδραση που να οδηγησει σε εναν εχθρο λιγοτερο.
Γιατι να μην χαρισει την προοπτικη ενος ρηγματος στην σκεψη του (αριστερου) λαου?
Γιατι να μην χαρισει μια μικρη νικη σε ολους?
Δεν θα ειναι πανακεια,δεν θα φερει την τελικη επικρατηση,δεν θα ειναι τυφλη προσχωρηση στην λογικη του Συριζα,θα ειναι απλα ενα μικρο βημα προς μια σωστη ,μεγαλη δυσκολη πορεια.
Φυσικα το να ζητας απο την κυβερνηση να κανει δημοψηφισμα εντος ή εκτος της ΕΕ,ειναι σαν να ζητας εναν ημιπαραλυτο να σηκωθει να τρεξει μαραθωνιο.
Ας(τον βοηθησουμε) να κανει λιγα βηματα και βλεπουμε!
Και να συμφωνησω με τον left, να μην κανουμε ταυτισεις, λεγοντας χτες τον Κουτσουμπα τον χειροκροτησαν οι της ΝΔ.Σημαινει αυτο κατι?
(περα απο το γεγονος οτι μαλλον δεν μπορουσαν να χειροκροτησουν τον Παφιλη γιατι θα ακουγαν καμια παναγια,ο οποιος Παφιλης μου ξανααπεδειξε οτι η εκλογη Κουτσουμπα ηταν ενα τρομερο λαθος!!)

ελληνοφρενικος είπε...

Tο δημοψηφισμα(αν γινει και δεν εχουμε καμια θεαματικη κωλοτουμπα παλι που δεν το αποκλειω καθολου)ειναι ακομα ενα καλο επικοινωνιακο τεχνασμα.Μια κυβερνηση που σερνεται απο τις εξελιξεις και που εχει επιλεξει να ακολουθησει τον ευρωμονοδρομο(αρα μνημονια για παντα)προσπαθει να εγκλωβισει το λαο στα αδιεξοδα που η ιδια και η αδιεξοδη πολιτικη της δημιουργουν.Αν ηθελε να κανει ενα εντιμο δημοψηφισμα(εδω γελαμε βεβαια)θα μπορουσε παραλληλα να ζητουσε και την εγκριση της δικης της προτασης.Σε διαφορετικη καλπη ωστε να μην επηρεαζοταν και το αποτελεσμα του αλλου ερωτηματος για την προταση των θεσμων.Να ερωτηθει ο λαος και αν θελει να ειναι στην ΕΕ.Ενα μεγαλο ποσοστο αρνησης εκει θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει απο την κυβερνηση και ως σκιαχτρο,αφου αυτη ειναι η λογικη της.Ενα δημοψηφισμα με παραλληλες ερωτησεις σε καιρια ερωτηματα θα ειχε ενα νοημα.Το να πεις απλα οχι σε μια προταση των εταιρων,και μετα να πεις ναι σε μια ελαφρως καλυτερη(στο καλο σεναριο)αλλα παλι βαθια αντικοινωνικη-μνημονιακη οχι απλα δεν κανεις τιποτα απλα απογοητευεις παλι το λαο και τον οδηγεις στην αντιληψη οτι δεν γινεται τιποτα. Υ.Γ.1. Ο θανατος του ΚΚΕ ειναι κατι που πολλοι ονειρευονται αλλα θα μεινουν με την ορεξη......Υ.Γ.2 Δεν ξερουμε ακομα την ακριβη σταση που θα προτεινει το ΚΚΕ στο δημοψηφισμα.Εμενα προσωπικα δεν θα με ενοχλησει ουτε η αποχη(λογω αυτων που προειπα)Ουτε να πουμε οχι στην προταση των θεσμων τονιζοντας οτι με αυτο το οχι εννοουμε οχι και σε καθε αλλη προταση σε αυτη την κατευθηνση(οπως π.χ.οι 47 σελιδες)Ουτε να κανει το ΚΚΕ ενα δικο του δημοψηφισμα στην καλπη μοιραζοντας ψηφοδελτια ρηξης χρησιμοποιοντας ετσι το δημοψηφισμα για προπαγανδιση των δικων του θεσεων.

ελληνοφρενικος είπε...

Μολις ενημερωθηκα πως το ΚΚΕ τελικως επιλεγει τον τριτο δρομο θα διακινησει δικο του ψηφοδελτιο οχι στην προταση και των εταιρων και της κυβερνησης-αποδεσμευση απο την ΕΕ.Σταρατα και σωστα και το μοναδικο αντιμνημονιακο ψηφοδελτιο.Και προλαβαινοντας τις κραυγες περι προδοσιας αν η κυβερνηση ηθελε μπορουσε να δεχτει την προταση του ΚΚΕ και να εβαζε ξεχωριστα τα ερωτηματα(σε κοινο ψηφοδελτιο με κουτακι για ναι-οχι μη επηρεαζοντας το αποτελεσμα απο το κυριο ερωτημα(κατα την κυβερνηση).Ειχε καθε δυνατοτητα να το κανει αλλα προτιμησε να εγλωβισει το ΚΚΕ( με υπεροψια !)Το ΚΚΕ ομως εχει τους μηχανισμους(που δεν εχει π.χ.η χρυση αυγη που προτεινες φιλε left)να ξεπερασει τα ψευτοδιλληματα.Δεν θα ειναι ασχημη προπαγανδιση εξω απο καθε τμημα σε ολη την Ελλαδα το ΚΚΕ να ερθει σε επαφη με ολο το λαο και να εξηγησει πως οτι και να διαλεξει ο λαος αν δεν συγκρουστει με την ΕΕ ειναι ουτοπια και απατη.Αυτος ειναι ο δρομος.Ο δρομος της αριστερας τουλαχιστον η οσων θελουν να λεγονται αριστεροι.

LeftG700 είπε...

Φίλε ελληνοφρενικέ,


Για άκου αυτό, ενάμισο λεπτάκι είναι μόνο:

https://www.youtube.com/watch?v=Uv0WX_NCADw

Σταμάτα και σταματήστε όλοι οι φίλοι τού ΚΚΕ που υποστηρίζετε μια χρεωκοπημένη ηγεσία καθώς σάς οδηγεί ολοταχώς στο να εισπράξετε μόνο περιφρόνηση και χλεύη από όλο τον ελληνικό λαό να πιανόσαστε από ψέματα. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια!

Α! Και να ακούσεις οπωσδήποτε τον Κασιδιάρη! Σκέψου πού σας κατάντησε η "σοφή" ηγεσία σας! Να σας βάζει τα γυαλιά η Χρυσή Αυγή στην πολιτική μαζών!!!


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε ελληνοφρενικέ,


Δεν σας σώζει από την περιφρόνηση το τρίτο ψηφοδέλτιο. Το μόνο που σας σώζει είναι η αλλαγή γραμμής και το κάλεσμα για ψήφο υπέρ τού ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Αλλά οι πολιτικοί νάνοι που σας καθοδηγούν είναι πολύ μικροί για κάτι τέτοιο...


Τα λέμε

Гриша είπε...

Τα χεις μπερδεψει φιλε λεφτ.Το κκ υπαρχει για την αυτοτελη παλη της Εργατικης Ταξης.Δε ακολουθει τους τακτικισμους της αστικης ταξης αλλα τους αποκαλυπτει στο λαο χωρις να υπολογιζει το πολιτικο κοστος.

ελληνοφρενικος είπε...

Kαι περιμενεις να πιστεψω τον φιλη και την κυβερνηση μετα απο τοσα και τοσα ψεματα;Και οχι το ΚΚΕ μετα απο τοσες αληθειες;Το μελλον θα δειξει παλι το ποιος λεει την αληθεια.....Εδω χθες ο βαρουφακης ελεγε πως αμα οι θεσμοι αλλαξουν λιγο την προταση τους η κυβερνηση θα προτεινει στο λαο να ψηφισει ναι....Μας δουλευεις φιλε ετσι; Δεν εξηγειται αλλιως.....

κάποιος σύντροφος είπε...

και γιατί ρε ελληνοφρενικέ έξω από κάθε τμήμα να λες στον κόσμο ότι θες, αλλά να ψηφίσει ΟΧΙ, να ψηφίσει απέναντι στην ΕΕ ?

προσωπικά αν βρεθούν κομμουνιστές έξω από το εκλογικό τμήμα να μου πουν να ρίξω άκυρο, θα αντιδράσω άσχημα, θα τους προσβάλλω για να μην προσβάλλουν την ιστορία του ΚΚΕ.

οι κομμουνιστές όταν μια κυβέρνηση χαράσσει μια διάτρητη γραμμή άμυνας ενισχύουν την γραμμή άμυνας. Είναι κλισέ πια, αλλά το έκαναν με τον Μεταξά, δεν θα το κάνουν με τον Τσίπρα ?

γιατί είναι γραμμή άμυνας: γιατί ένα οποιοδήποτε λαικό όχι με την σημερινή μορφή του ιμπεριαλισμού και του νεοφιλελευθερισμού είναι δυνητικά μη ενσωματώσιμο

γιατί είναι διάτρητη: γιατί η κυβέρνηση έχει σκοπό να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις και να υπογράψει τελικά μνημόνιο.

Ελπίζει για να το κάνει αυτό να ανατραπεί η γραμμή Σόιμπλε που αυτή την στιγμή κυριαρχεί, και να γίνει μια συμφωνία χωρίς να πέφτει η κυβέρνηση. Η λαική παρέμβαση όμως μπορεί να χειροτερέψει τα αδιέξοδα της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

και έρχεται το ΚΚΕ και καλεί τον κόσμο σε άκυρο.

ο λαός να μην φοβάται την ΕΕ, να ψηφίσει απέναντι της, να το δει σαν το πρώτο βήμα της ρήξης και όχι σαν το πρώτο βήμα της νέας διαπραγμάτευσης.

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΗΘΕΙΣ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

"κάποιος σύντροφος"

dimK. είπε...

να κανω μια σειρα(αφελων)υποθεσεων:
εστω λοιπον οτι το 3ο ψηφοδελτιο συγκεντρωσει ενα 25% με 30% των φηφοφορων(νομιζω οτι ειναι ενα λογικο ποσοστο για ενα τετοιο "δυσκολο" ερωτημα)
Αυτο τι μπορει να το κανει πολιτικα το κκε?
α)δεν ειναι λιγο,πραγμα που υποδεικνυει οτι ο ελληνικος λαος δεν εχει φτασει στο επιπεδο συνειδηοτποιησης που ηθελε/ελπιζε το κκε?
Αυτο το "λιγο" 30%,δεν θα ειναι ενα οπλο στην φαρετρα των αστων να πουν:"οριστε ο λαος θελει εε,οπως περιτρανα αποδειξε το κκε!"
Δεν αποδυναμωνει την (ισχνη εκ φυσεως)διαπραγματευτικη θεση της κυβερνησης και οδηγει στην ταυτοχρονη ενισχυση των μνημονιακων,με οτι αυτο συνεπαγεται για το μελλον της εργατικης ταξης?

β)αν το ποσοστο στο 3ο ψηφοδελτιο ειναι πολυ μεγαλυτερο του ποσοστου του κκε,τι σημαινει αυτο για την τακτικη,τις μεθοδους και τα προσωπα που εχει επιλεξει το κκε?
Δεν θα ειναι ενα κουδουνι κινδυνου,οτι ο λαος αν και αρκετα ριζοσπαστικοποιημενος,ΔΕΝ θεωρει το κκε μια λυση και προτιμα να απεχει απο τις γραμμες του?
Δεν θα πρεπει το κκε να σκεφτει "γιατι ενω 1 στους 3 δεν θελει ΕΕ,μονο 1 στους 20 ψηφιζει κκε?"

γ)αν το ποσοστο ειναι οσο περιπου το ποσοστοτου κκε,πως μπορει να βοηθησει αυτο την ταξικη παλη?
Θα ξανακανει σαφες οτι το ποσοστο ελληνων που δεν θελουν ευρω ειναι +- τα ποσοστα του κκε.
Ε και?
Μετα απο 5 χρονια στεγνου..πιεσματος(αλλο ηθελα να γραψω,προφανως) τα μικρα ποσοστα δεν ειναι μια ταφοπλακα στις οποιες μελοντικες ενεργειες/θεωρησεις?
Αλλιως δεν μιλαει καποιος απευθυνομενος σε ενα συλλογικο φαντασιακο που θεωρει ο ιδιος αλλα και οι ακροατες του οτι ειναι μεγαλυτερο,αλλιως σε ενα που ειναι(αποδεδειγμενα πλεον χαρη στο 3ο ψηφοδελτιο του κκε) γυρω στο 10%?

Δεν εμπεριεχεται καμια αντι-κκε "παγιδα" σε αυτα τα ερωτηματα..πραγματικες αποριες!

Гриша είπε...

DimK

Σου απαντώ γιατι όντως έχουν ενδιαφέρον τα ερωτήματα που βάζεις και πράγματι μπορει να απασχολούν έναν κόσμο.

α) Δεν θα πρέπει κανεις να μπει στη λογική της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης.Και δε μπορει να μπει στη λογική της διαπραγμάτευσης γιατι δεν μπορει να διαλέγει σημερα ο κόσμος τη θηλιά που θα του περάσουν.Ακριβως γιατι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων αυτών ειναι οι 47+8+...σελίδες της ελληνικής πρότασης που νομίζω θα συμφωνήσεις οτι ειναι μνημόνιο σφαγής του λαού.

β) Με συγχωρείς αλλα αν το 1/3 δηλώνει/δηλώσει οτι δε θέλει ΕΕ πρέπει εκτός απο το ΚΚΕ να προβληματιστεί και ο ίδιος ο κόσμος που το δηλώνει και να αναρωτηθεί ποιος ειναι ο ποιο γνηςιος τρόπος να εκφραςει αυτή του την εναντίωση.Και πραγματική έκφραση αυτής της εναντίωσης δεν ειναι μόνο η κάλπη, η οποιαδήποτε κάλπη, αλλα ο ξεσηκωμός και η συμμετοχή του στη μαζική δράση.Και τότε, ναι, θα μπορούμε να μιλάμε για άνοδο της ριζοσπαστικοποίησης.

γ) Και αυτο τι θα σημαίνει οτι θα πρέπει το ΚΚΕ να παραιτηθεί επειδή το επίπεδο συνειδητοποίησης του κόσμου θα εχει διαβρωθεί κάτω απ τα εκβιαστικά διλήμματα και την τρομοϋστερία;Σε καμία περίπτωση δε μπαίνει ταφόπλακα ούτε φτανει το τέλος της ιστορίας απο το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος κι ας φαντάζει δύσκολο έως ακατόρθωτο κάποιες φορές να πηγαίνεις κόντρα στο ρεύμα.

Αυτα.Δεν εχω την απαίτηση να σε πείσω ποσό μάλλον που γράφω στο πόδι τωρα.Αν θέλει ας συμπληρώσει και κάποιος άλλος οτι νομίζει.

dimK. είπε...

εχω κανα δυο παρατηρησεις..
Αν δεν απαντησει κανεις αλλος,θα τις γραψβω αργοτερα
θενκς για την απαντηση!

LeftG700 είπε...

Φίλε Dimk,


Ίσως να μπορέσω να επανέλθω αργότερα για τα ερωτήματά σου. Για την ώρα, να ποστάρω ένα βιντεάκι που πρέπει να το δεις:

https://www.youtube.com/watch?v=Uv0WX_NCADw

Ανατρέπει τον αναληθή ισχυρισμό τού Гриша και του ΚΚΕ πως τάχα το ΟΧΙ επαναφέρει την πρόταση των 47 + 8 σελίδων κ.λπ. Το έχω ξαναποστάρει αυτό το βιντεάκι, για τον ελληνοφρενικό, που αναπαρήγαγε κι αυτός το ίδιο παραμύθι. Θέλω να πιστεύω ότι ο Гриша δεν το είδε. Διαφορετικά, δεν τον τιμά καθόλου αυτή η παραποίηση της πραγματικότητας.


Τα λέμε

dimK. είπε...

επειδη δεν απανταει καποιος αλλος,επανερχομαι με τις παρατηρησεις προς τον Гриша..
Στο πρωτο ερωτημα δεν μου εδωσες ξεκαθαρη απαντηση.
Δεν ηθελα να μου πεις αν ειναι το το συριζεϊκο μνημονιο το ιδιο(θα συμφωνησω ΜΟΝΟ κατ`αρχην με αυτο).
Εγω ρωταω ..αντε και ψηφισε 30% του ελληνικου λαου θελει να φυγει απο την ΕΕ..
Ε,ΚΑΙ?
δεν ειναι μεγαλο ποσοστο,δεν ειναι πλησιαζει καν να ειναι το 50%.Δεν δημιουργει μια κρισιμη μαζα.
Τι νοημα εχει(πολιτικα παντα) να το ξερεις?
Πως η αριστερα,μπορει να το χρησιμοποιησει μεσα στον πολιτικο αγωνα της?
Δεν την αποδυναμωνει οταν θα βγει ο Αδωνις και θα πει "γιατι να βγουμε? μετα απο 5 χρονια λιτοτητας και μονο το 1/3 θελει εξοδο"!!
Θα εχει δικιο!!
Δεν ειναι ενα πολυ καλο οπλο που παραδιδεις αποκαλυτωντας το, στα χερια του εχθρου?
Εξηγω τι εννοω οτι συμφωνω μονο κατ`αρχην που ειπα πριν:Ενα δυνατο ΟΧΙ σαν αποτελεσμα εκ των πραγματων δημιουργει δυναμεις κυριως μεσα στην ΕΕ.
Αν ο Τσιπρας θελησει αν τις εκμεταλευτει η οχι ειναι δικο του,κατα αρχας, θεμα
Θεωρω οτι το κκε,η ανταρσυα και οποιος αλλος, εχουν υποχρεωση να δημιουργησουν αυτες τις εκφυλιστικες δυναμεις μεσα στην ΕΕ.
Οχι φυσικα υποχρεωση απεναντι στον συριζα,ουτε φυσικα επειδη το ειπε ο Φιλης,αλλα γιατι ΔΕΝ γινεται αλλιως.
Δες το θεμα με τις κλειστες τραπεζες.. Αν οδηγησει σε εξοδο της ελλαδας στην ευρωζωνη και ενα φαινομενο ντομινο με απροβλεπτες συνεπειες,ολα αυτα θα εχουν ξεκινησει απο ενα δημοψηφισμα που το κκε δεν ηθελε να υποστηριξει!
Ακομα πιο απλα..ακομα και αν ο τσιπρας ηθελε να εκμεταλευτει το συστημα,ισως να ανοιξε αθελα του τον ασκο του Αιολου. Πρεπει να ειμαστε εκει να μην τον αφησουμε να τον κλεισει!

β)Ακου να δεις λοιπον τι με μαθανε οταν σπουδαζα..Μια ιδεα αξιζει οσο οι ανθρωποι που πιστευουν σε αυτη!
Αν μια ιδεα λοιπον δεν μπορει να "περασει" στον κοσμο υπαρχουν 2 προβληματα..
1_ Η ιδεα ειναι λαθος και
2_ η ιδεα πρεπει να βρει τροπο να επικοινωνησει με τον κοσμο,οχι ο κοσμος να βρει τροπο να αποδεχτει την ιδεα!
Με αυτο σαν βασικη αρχη κοιταω το δευτερο μερος του σχολιου σου και αναρωτιεμαι:καταλαβανεις σε τι φαυλο κυκλο οδηγει η συλλογιστικη σου ε?
Τι εννοω: Ο κοσμος δεν ριζοσπατικοποιειται οσο θες(αγωνες,συμμετοχη) καυ αυτο δεν ειναι περιεργο. Το συστημα τον θελει ετσι και φροντιζει για αυτο(σχολεια,κοινωνια).
Ο κοσμος λοιπον δεν ριζοσπαστικοπειται αρκετα ΑΡΑ δεν συναντα τις θεσεις του κκε.
Απο την αλλη το κκε,αδυνατωντας να μιλησει σε αυτον τον κοσμο βοηθωντας τον να ριζοσπατικοποιηθει αρκετα,ΔΕΝ θα τον "κερδισει" ποτε!
Αρα? αυτοι οι δυο δεν συναντιωνται και εχουμε προβλημα και στους δυο (μικρη συμμετοχη του κοσμου και μικρη απηχηση του κκε)
Η πιο απλα ακομα:επειδη οι θεσεις του κκε θελουν ενα βαθμο συνειδειτοποιησης που ο κοσμος δεν εχει,το κκε ΠΡΕΠΕΙ να βρει τροπο να δημιουργησει αυτη την συνειδειτοποιηση
Αφου μεχρι τωρα δεν εχει γινει,ΔΕΝ φταιει ο κοσμος(τελειως),αλλα το κκε.
Ποιος λοιπον,μπορει να το λυσει αυτο το προβλημα ευκολοτερα και συντομοτερα(σε πολιτικο χρονο)?
Ο κοσμος που ετσι εχει γαλουχηθει ή το κομμα που πρεπει να βρει νεους τροπους να μιλησει σε αυτον τον κοσμο?
ΠΡΟΣΟΧΗ:ΔΕΝ μιλαω να απευθυνθει σε "ασχετους" αλλα σε ενα μερος απο αυτο το 30% που εχουν κοινη στοχευση
(συνεχιζεται)

dimK. είπε...

(συνεχεια)
γ) το τριτο ειναι απορια του β.
Αν δηλαδη μαθουμε οτι θελει μια εξοδο το 10% του ελληνικου λαου,αυτο βοηθαει,ενδυναμωνει ή αποδυναμωνει τον αγωνα για εξοδο?
Βλεποντας ολοι(και οι εχθροι σου) οτι εισαι αδυναμος πολιτικα,σε βοηθαει σε κατι?
Δεν μιλαω για ταφοπλακα,ρωταω απλα αν, σαν τακτικη κινηση, ειναι καλο να μετρησεις τις δυναμεις οταν ξερεις/υποψιαζεσαι/φοβασαι οτι ειναι λιγες.
Δεν μιλαω φυσικα για "παραιτηση",ημαρτον!!
Μιλαω να ΜΗΝ επιλεξεις να κανεις αυτην την κινηση ΤΩΡΑ,οσο και να δειχνει καλη γιατι θα ξεμπροστιασεις τον "αριστερο" σου αντιπαλο.
Δεν θα ηταν καλυτερο να μην το κανεις ή να το αναβαλεις για εναν καλυτερο πολιτικα χρονο?

Φιλε Left,νομιζω και εγω οτι αν το ειπε ο Φιλης δεν ειναι ασφαλης λογος να συμπερανεις οτι θα το τηρησει κιολας!
εγω απλα(οπως λεω), ακομα και κατα λαθος να το εκαναν,δεν πρεπει να τους αφησουμε να το καλυψουν!
Ηδη αρχισαν τα νταουλια να βαρανε..περιμενε αυριο να ξεκινησουν και οι κανονικες αγορες..περιμενε να αυξηθει ο φοβος σε ολους,μεσα και εξω.
Τοτε θα δουμε τι μπορει να κανει ο συριζα και ποσο πρεπει να εχει ενα κινημα απο πισω να τον σπρωχνει,αθελα του εστω,να παει κοντρα!

Αν το διαβασατε μεχρι εδω,ευχαριστω!

Επισκέπτρια Χ είπε...

Φίλε Λέφτη
Ο Φίλης μπορεί να λέει ότι θέλει (άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά), αλλά τις αποφάσεις τις παίρνει ο μεγάλος αρχηγός, ο οποίος ξεκαθάρισε στην ομιλία του στη Βουλή ότι το δημοψηφισμα δεν αποτελεί απόφαση ρήξης με την Ευρώπη και ότι το ΟΧΙ θα ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας για έναν "έντιμο" συμβιβασμό. Συνεπώς, αφού δεν υπάρχει πρόθεση ρήξης και υπάρχει μόνο πρόθεση "διαπραγμάτευσης" το αναμενόμενο λογικά είναι να μην μηδενιστεί κανένα κοντέρ και το πολύ - πολύ να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση εκεί που την άφησαν (δηλαδή στις 47+ σελίδες).

Ως εκ τούτου φίλε Λέφτη μην μέμφεσαι γι'΄αυτόν τον λόγο τον Гриша και το ΚΚΕ. Επίσης κατά την άποψη μου είναι μεν μεγάλα τα λάθη και η ευθύνη του ΚΚΕ, αλλά όσο μεγάλα και αν είναι αποτελούν πταίσματα μπροστά στα λάθη της αριστερής πλατφόρμας και τον τυχοδιωκτισμό (να μην πω τίποτα βαρύτερο) της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Επισκέπτρια Χ

Гриша είπε...

DimK

Ελπίζω να τα πούμε για τις ενστάσεις σου σύντομα ίσως αύριο.

Κρατα για την ωρα πως δεν πρέπει να κάνουμε βιαστικές σκέψεις και οτι χαίρομαι που διαπιστώνεις και συ το αυτονόητο.Το βίντεο με τον φίλη δεν αποδεικνύει τίποτα.Μη σου πω οτι πιο πολυ επιβεβαιώνει το ΚΚΕ....για να μη μιλήσουμε για δηλώσεις άλλων στελεχών της κυβέρνησης.

Ελεος ρε Λεφτ...

dimK. είπε...

..ασχετο αλλα οποιος ακουσε σημερα τον Γιουνκερ καταλαβε!
Το δημοψηφισμα ΔΕΝ ηταν ΠΟΤΕ "ναι η οχι στο ποιος θα διαχειριστει την κριση..Ο τσιπρας η η ΕΕ"
Ο Γιουνκερ ΖΗΤΗΣΕ να ψηφισουμε ναι γιατι κινδυνει η πορεια της ελλαδας στην εε,κινδυνευει η ιδια η εε!!!!
Για μενα δεν εχει αλλη αποδειξη γιατι πρεπει να υπαρχει 1 ψηφοδελτιο και πισω απο αυτο να συστρατευοθουμε οσοι δεν θελουμε ευρωπη(..για αρχη)!!!

Φοβουνται αυτο το οχι..Ας τους το δωσουμε!

Κlaud Y. είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=xXeDUy6Csyo

κάποιος σύντροφος είπε...

το ξέρει το ΚΚΕ ρε συ DimK ότι το όχι βάζει θέμα Ελλάδας-ΕΕ, συνειδητή είναι η στάση του.

η πρόσφατη αναβίωση της αντιΕΕ ρητορείας του είναι επικοινωνιακή, το ΚΚΕ έχει προσχωρήσει στην αριστερίστική δήθεν υπερεργατική αντιλενινιστική ιδεοληψία πως οι καπιταλιστικές ολοκληρώσεις είναι οριστικές και πως το εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα δεν ασχολούνται με οποιονδήποτε τρόπο με αυτό που μπορούμε να πούμε εθνικά-δημοκρατικά καθήκοντα.

όταν λέω ΚΚΕ βέβαια εννοώ την ηγεσία του, ο κόσμος του μπορεί και να ψηφίσει κατά της ΕΕ, δεν το θεωρώ χαμένη μάχη το συγκεκριμένο

"κάποιος σύντροφος"

LeftG700 είπε...

Φίλε Κlaud Y.,


Μπορείς να μας κάνεις λίγο λιανά αυτά που θέλεις να πεις με το βιντεάκι τού Μητσικώστα που ποστάρισες;


Τα λέμε

Гриша είπε...

...."Κατά συνέπεια το Δημοψήφισμα εντάσσεται στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης για τη σύναψη της συμφωνίας και ο λαος καλείται να έχει το πρώτο λόγο για τη συμφωνία αυτή."....

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 26/06/2015 :

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/dimopsifisma.pdf

dimK. είπε...

@κάποιος σύντροφος
μα ρε φιλε δεν ξερω τι να πω..
μεχρι χτες πες οτι ελεγα μλκς βγαλμενες απο την κοιλια μου ειτε οτι ηταν ευσεβεις μου ποθοι οτι το δημοψηφισμα ηταν αντιΕΕ και οχι αυτο που ηθελε ο Τσιπρας.

Μα πλεον το λεει ο Γιουνκερ..πριν λιγα λεπτα το ειπε η Μερκελ
"ΑΝ το ΟΧΙ ειναι μεγαλο,τοτε βγαινετε απο ΕΕ"
Και το κκε υποστηριζει χοντρικα "οτι εφοσον δεν βγαινουμε οπως θελουμε εμεις,καλυτερα να μην βγουμε καθολου?"

θα το ξαναλεω συνεχεια..ανοιξαν τον ασκο του Αιολου,μην τους αφησουμε να τον κλεισουν

σαν να λεμε "δεν ανατιναζουμε τον Γοργοποταμο,παρεα με ΕΔΕΣ γιατι δεν θα φυγουν οι γερμανοι απο την ελλαδα"

τοσο μεγαλη ευκαιρια δεν πρεπει να χαθει
(αν ο τσιπρας παρα το οχι συνθηκολογησει,τοτε θα ειναι υπολογος)

ps: πριν λιγο ακουσα ρεπορταζ απο ομιλια της μερκελ στα "γενεθλια" του CDU και η λεξη που χρησιμοποιησε σε περιπτωση ΟΧΙ για την ευρωπη ειναι scheitern:απετυχε,ναυαγησε

Δενξερω τι αλλο θελει να ακουσει το κκε!

κάποιος σύντροφος είπε...

έτσι είναι όπως τα λες DimK.

απλά λένε και οι φιλελέδες με τον τρόπο τους μια αλήθεια για την κρίση-ευκαιρία.

μπορεί να είναι το μοιραίο, το οριστικό πολιτικό λάθος της ηγεσίας του ΚΚΕ.

και λέω ηγεσίας γιατί ΚΚΕ πρέπει να υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει.

στο πλαίσιο του αγώνα για το ΟΧΙ στην ΕΕ πρέπει δυστυχώς να βάλουμε και τον αγώνα για να γίνει αυτό που είπε το Σάββατο ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου.

"θα το χρεωθούν, όσοι μπουν σε τέτοια λογική, πολύ βαρύτερα απ ότι χρεώθηκαν τις κυβερνήσεις Τζανετάκη και Ζολώτα"

ο φίλος που έλεγε ότι έφυγε με το ΝΑΡ το 89 και σήμερα είναι ΚΚΕ, δεν θυμάμαι αν ήταν ο ελληνοφρενικός ή άλλος, συγνώμη, αν διαβάζει αυτές τις σκέψεις, να το ζυγίσει πολύ αυτό το πράγμα

https://www.youtube.com/watch?v=J-z-oUoW3DM (για αυτό το θέμα από το 38:10)

"κάποιος σύντροφος"

LeftG700 είπε...

Φίλη Επισκέπτρια Χ,


Είναι λάθος σου, κατά τη γνώμη μου, να βάζεις αντιπαραθετικά τις όποιες αμαρτίες τού ΣΥΡΙΖΑ, της Αριστερής Πλατφόρμας κ.λπ. στις αμαρτίες τού ΚΚΕ και να προσπαθείς να δεις ποιες είναι πιο βαριές. Δεν υπάρχει τίποτε που να συγκρίνεται με μία αντικειμενικά προδοτική στάση. Και αυτό συνέβη στη συγκεκριμένη συγκυρία. Είναι ανυπολόγιστο το πλήγμα που η ‘‘πεφωτισμένη’’ ηγεσία τού ΚΚΕ κατάφερε στο ίδιο της το κόμμα. Και θα αποδειχθεί σύντομα.


Τα λέμε