Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Θα ’χει γούστο να ...σκιαχτήκατε! Είναι περισσότεροι από χθες μόνο κατά έναν. Σκηνοθέτη!




Αυτός έβαλε το χεράκι του και τους έμπασε μέσα στο χώρο τού μνημείου και τους ανέβασε στα σκαλοπάτια για να δημιουργούνται εντυπώσεις. Ψι πι το λένε αυτό. Ψυχολογικό πόλεμο. Μη μασάτε. Κι έπειτα, δεν το ξέρουμε ότι ο Νενέκος κάθε εποχής δεν είναι μόνο ένας; Αν ήταν μόνο ένας, θα είχε μπει ποτέ στον κόπο ο γερο Θόδωρος να προστάξει «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους»;

Γι’ αυτό σας λέμε: μη σκιαχτείτε. Ακόμα κι αν ακούσετε ξαφνικά τη σφυρίχτρα τής ξαθνιάς κυρίας με τις χάντρες και τη mise en plis...



3 σχόλια:

dimK. είπε...

..εγω να πω την αμαρτια μου, σκαχτηκα.
Ειδικα με την αποδοχη της φρασης "..με καθε κοστος".
Ειτε γιατι δεν καταλαβαινουν τι σημαινει ειτε γιατι καταλαβαινουν και δεν τους ενδιαφερει.
Μαλλον ελπιζουν οτι θα το υποστουν οι αλλοι και οχι οι ιδιοι!
Ηλπιζα να μην υπαρχουν τοσοι πολλοι υποτακτικοι ή τοσο σκ@τοψυχοι εκει εξω..

ελληνοφρενικος είπε...

Εγω παντως περιμενα να ειναι παραπανω απο 1000 μαλακες....Στην πραγματικοτητα δυστηχως το ευρω παση θυσια ειναι πλειοψηφια.Απλα οι αστοι δυσκολευοντε να σηκωθουν απο τον καναπε.Πιστευω οι δηλωσεις του βαρουφακη χθες οτι στα δημοσιονομικα ειμαστε πολυ κοντα(0,5%)με τους θεσμους να τους καθυσηχασε...Δικαιωθηκαν παλι οι αστοι οτι δεν χρειαζεται να βγαινουν στους δρομους η κυβερνηση για αυτους δουλευει παλι.Θα φτιαξει το δικο μας μνημονιο το ελληνικο,οχι αυτο που μας επιβαλουν οι θεσμοι....

κάποιος σύντροφος είπε...

θα υπάρξει κλιμάκωση αυτού του πράγματος άσχετα από το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ

πολύ απλά γιατί το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εφαρμοστεί καθώς θα εντείνει την ύφεση και την κοινωνική απογοήτευση. Στην επόμενη όξυνση με την τρόικα, που θα είναι χειρότερη και από αυτήν τώρα, ίσως έχουμε και ένταση στον δρόμο, και παραγωγικό/φοροδοτικό σαμποτάζ από το κεφάλαιο.

οι σχέσεις του ελληνικού καπιταλισμού με τον διεθνή καταμερισμό θα αλλάξουν αυτό είναι το κλειδί. Όσο η αριστερά και το κίνημα δεν βάζουν μια κατεύθυνση ρήξης, αυτό θα γίνει από τα δεξιά.

οι δε "αστοί", οι 300 οικογένειες που έλεγε παλιά κάποιος "μαρξισμός" δεν βγαίνουν ποτέ στον δρόμο, αυτό το κάνουν τα στηρίγματα τους.

μια πρώτη γεύση ήταν χτες, τα πράγματα μπορεί να χειροτερέψουν. Σίγουρα δεν δικαιολογείτε καμία ελαφρότητα, άλλες φορές ήταν 30, χτες γιατί ?

επίσης δεν δικαιολογείται και τώρα να μην καταλαβαίνουμε την ανάγκη του "δεν μένουμε Ευρώπη". Μας προκαλούν μέσα στα μούτρα μας και σφυρίζουμε αδιάφορα ?

"κάποιος σύντροφος"