Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Παρεμπόδιση της αυριανής συγκέντρωσης του ακραίου κέντρου; Μία πολύ κακή ιδέα!




Μετά την εξαγγελία τής Παρασκευής για δεύτερη συγκέντρωση των ακροκεντρώων στην πλατεία Συντάγματος αύριο Δευτέρα, άρχισε σιγά-σιγά να κυκλοφορεί η ιδέα σε στέκια, μπαράκια, στο διαδίκτυο (ήρθαν κι εδώ δύο τέτοια σχόλια), ακόμα και σε τραπέζια γάμων(!), όπως διαπίστωσα χθες βράδυ, πως το αριστερό αντιμνημονιακό κίνημα πρέπει να ακυρώσει με όποιον πρόσφορο τρόπο τη συγκέντρωσή τους («με όποιον πρόσφορο τρόπο» σημαίνει κατά βάση με φυσική σωματική παρουσία και παρεμπόδιση που μπορεί να φτάσει μέχρι και την αποτρεπτική βία, σε περίπτωση αντίδρασης των μνημονιακών).

Κατανοώ την αιτία που οδηγεί σε τέτοιες σκέψεις («την πλατεία μας, ρε σεις, αυτή που την ποτίσαμε με το αίμα μας από τις γκλομπιές και τα δακρυά μας από τα χημικά;»), αλλά δεν θα συμμεριστώ ούτε για αστείο αυτές τις ίδιες τις σκέψεις.

Τα (αναπόφευκτα) επεισόδια —που θα διογκωθούν μέχρι εκεί που δεν παίρνει από τα συστημικά χαλκεία— θα δώσουν άφθονη τροφή για προπαγάνδα: «Έρχονται οι (φαιο)Κόκκινοι! Έρχονται οι (φαιο)Κόκκινοι!» Σε τι θα εξυπηρετήσει αυτό; Μόνο σε ένα πράγμα: στην περαιτέρω συσπείρωση του αντιπάλου. Εκφράστηκε εδώ από κάποιον τακτικό σχολιαστή ο φόβος για μια ελληνική πλατεία Μαϊντάν. Τον έχουμε κι εμείς αυτόν το φόβο. Αλλά, νομίζω, ότι η περιφρούρηση της πλατείας Συντάγματος «για να μην την πατήσουν οι μνημονιακοί νενέκοι» είναι ένας καλός τρόπος για να βοηθήσουμε, με τα ίδια μας τα χεράκια, στη μετατροπή τής πλατείας Συντάγματος σε πλατεία Μαϊντάν —τηρουμένων όλων τών αναλογιών, βεβαίως βεβαίως, μην τρελαινόμαστε!

Θέλουμε να παρεμποδίσουμε τη συγκέντρωση των ακροκεντρώων κυρ Παντελήδων αύριο;

Να κάνουμε την πλατεία Συντάγματος να βουλιάξει σήμερα!




3 σχόλια:

κάποιος σύντροφος είπε...

υπενθυμίζω ότι η συγκέντρωση των νεοφιλελεδων της Τετάρτης πήγε Πέμπτη λόγω του καλέσματος συγκέντρωσης από τους "ούτε βήμα πίσω", από το κάλεσμα της φιλοκυβερνητικής γραμμής τέλος πάντων. Να μην είχε γίνει ? Να μην είχε αναληφθεί το ρίσκο ?

και σήμερα μπορεί να γίνουν επεισόδια, να μην γίνει η συγκέντρωση ?

τους αντιλαμβάνομαι τους κινδύνους, άλλωστε κανείς δεν έχει καλέσει, πλην της τροτσκιστικής ομάδας Κόκκινη Ορχήστρα (κάπως αλλιώς λέγεται σαν οργάνωση)

θα διογκωθούν τα επεισόδια ? δηλ όταν 3000 γενίτσαροι παρουσιάζονται σαν 500.000, αυτό δεν διαμορφώνει δεδομένα ? Βέβαια άλλο θέμα αυτό, 5 μήνες ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχουμε νόμιμα δημοκρατικά ΜΜΕ.

το βασικό όμως είναι το εξής. Δεν πρέπει να έχεις σχέδιο κλιμάκωσης ?

αν βουλιάξει το Σύνταγμα σήμερα, γιατί να μην γίνει και αύριο ? Αλλιώς, θα βουλιάξει το Σύνταγμα, και δεν θα καλέσεις σε κλιμάκωση ? Τι θα πεις στον κόσμο, πήγαινε σπίτι σου να δεις για την Σύνοδο Κορυφής ?

δεν σου λέω να το καλέσουν γκρούπες, να το καλέσει η ΑΔΕΔΥ που λόγω αριστερής πλειοψηφίας, και των σημαντικών αντιστάσεων στο δημόσιο το 12-15 έχει αγωνιστική γραμμή. Και αυτό αν πάει καλά σήμερα και υπάρχει δυνατότητα κλιμάκωσης. Να το καλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ το ΚΚΕ σε τελευταία ανάλυση.

μα δεν θα το κάνουν θα μου πεις, ειδικά το δεύτερο. Όσο όμως παίρνουμε μεταβλητές του προβλήματος σαν αμετακίνητες, δεν πάμε κάπου.

εν ολίγοις κλιμάκωση, με πολιτική ευθύνη της αριστεράς και κοινωνικό βάθος μέσα από τα συνδικάτα, που όσο και αν οι φιλελεδες τα απαξιώνουν, εκφράζουν πράγματα, η ΑΔΕΔΥ είναι ΑΔΕΔΥ.

Πάμε αλλιώς. Πιστεύει κανένας ότι αν είχαμε αύριο κινητοποίηση τύπου 5-5-2010, που τέτοια χρειαζόμαστε, δεν θα είχαμε επεισόδια ? ¨Οτι το κεντρώο και το ακροδεξιό παρακράτος με ηγεμονικό τον ρόλο στο πρώτο και πολιτικό εκπρόσωπο τον Πανούση, θα κάθονταν.

επεισόδια θα έχουμε έτσι κι αλλιώς αν η σύγκρουση γίνει αποφασιστική. Προφανώς δεν θέλω "αποφασιστική σύγκρουση" του τύπου γκρουπουσκουλικής διεκδίκησης της πλατείας. Πρέπει όμως να έχουμε λογική κλιμάκωσης, και προφανώς θα υπάρξει βία, θα σε χτυπήσουν.

"κάποιος σύντροφος"

LeftG700 είπε...

Φίλε κ.σ.,


Έχω αρκετές αντιρρήσεις. Βιάζομαι όμως τώρα για να τελειώσω ένα ποστ και να φύγω για κάτω. Θα τα πούμε το βράδυ.


Τα λέμε


κάποιος σύντροφος είπε...

οκ, πάρε υποψιν και αυτό, να μην ανταπαντάω όλη την ώρα

συγνώμη για αυτό που θα ακουλουθήσει, αλλά έχει σημασία.

http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apo-th-dhlwsh-tou-genikou-grammatea-ths-chrushs-aughs-nikolaou-michaloliako

το ελληνικό Μαιντάν δεν είναι σχήμα λόγου είναι κυριολεξία, είναι ξεκάθαρο σχέδιο, όχι τηρουμένων των αναλογιών, είναι το ίδιο, η αντίδραση των ευρωνατοικών απέναντι σε μια χώρα που αναπάντεχα λέει μήπως και διαφοροποιήθει έστω και σε κάτι. Έχουν υπάρξει υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης που το έχουν πει "να γίνουμε Ουκρανία θέλετε". Δεν είναι μια κουβέντα είναι απειλή και σχέδιο, εφεδρικό σχέδιο, δεν λέω.

και δίνει τον τόνο και ο ναζισμός που ξέχασε αυτά που δήθεν έλεγε (κατηγορούσε δήθεν την κυβέρνηση για μνημονιακή) και ζητάει μαζί με το Ποτάμι, συμφωνία και δηλώνει και διαθεσιμότα για τον δρόμο. Αυτό είναι το νόημα της δήλωσης.

άρα ακόμα πιο μεγάλος ο κίνδυνος ? και τι κάνουμε στον κίνδυνο ? Το παίρνουμε δεδομένο ότι δεν φτάνει το μπόι μας ?

είναι δύσκολα τα πράγματα, δεν είμαι και Αθήνα πια να έχω άμεση εικόνα. Αν πάει καλά σήμερα πρέπει να γίνει μια πολύ δύσκολη και σοβαρή συνέλευση εκεί, να συζητηθεί για αύριο και να υπάρξει παραμονή στην πλατεία, σκηνές. Να μας βγάλουν οι φιλελέδες αν είναι, πως θα το κάνουν, με βία ?

βέβαια μπορεί να μην πάει καν καλά σήμερα και αυτά όλα να είναι φλυαρίες

αυτά απο μένα

"κάποιος σύντροφος"