Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015

Πώς το είχε πει η Αλέκα; «Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει το λόμπι τής δραχμής»; Αυτό δεν είναι τίποτε! Εδώ ο Λένιν είχε εκφράσει το λόμπι τού πολέμου!
Το τελευταίο διάστημα, είναι κάμποσες οι φορές που έχουμε στρίψει το μαχαίρι στις πληγές τών φίλων τού ΣΥΡΙΖΑ. Ε, ας το στρίψουμε και μια φορά σ εκείνες τών φίλων τού ΚΚΕ. Μπορεί να θεωρούν τον εαυτό τους παιδιά ενός ανώτερου Θεού, αλλά εμείς ποτέ δεν συμφωνήσαμε με αυτή την άποψή τους.

Τι μ’ έπιασε και θυμήθηκα τώρα την ατάκα τής Αλέκας Παπαρήγα, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή τού Νοεμβρίου 2012; Μ’ έπιασε αυτό:


Την έντονη ανησυχία του για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους εκφράζει ο επιχειρηματικός κόσμος, καλώντας τον πρωθυπουργό να κάνει τα «αδύνατα δυνατά» για να αποφύγει η χώρα τη ρήξη και την έξοδο από την Ευρωζώνη, μέσω κοινής επιστολής των φορέων του. Την επιστολή υπογράφουν οι Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), Θεόδωρος Φέσσας, πρόεδρος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Βασίλειος Κορκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης, πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), και Αθανάσιος Σαββάκης, πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

«Οι σχέσεις της Ελλάδας με τους εταίρους μας δοκιμάζονται, με ευθύνη και των δύο μερών. Το μείζον όμως είναι να μη θυσιαστεί η σπουδαία εθνική κατάκτηση της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και να τερματιστεί αυτή η “ισορροπία τρόμου” που έχει παγώσει την οικονομία και υπονομεύει κάθε προοπτική ανάπτυξης», αναφέρουν στην επιστολή τους οι επικεφαλής των επιχειρηματικών φορέων της χώρας. Μεταφέρουν στον πρωθυπουργό τη στήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας στις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος και επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση οφείλει έμπρακτα να αποδεχθεί ότι η ευημερία των Ελλήνων, η βελτίωση των συνθηκών απασχόλησης και των αμοιβών της εργασίας προϋποθέτουν αύξηση της παραγωγικότητας, της διεθνούς ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας της οικονομίας. Προϋποθέτει δηλαδή σημαντικές μεταρρυθμίσεις κι αύξηση των επενδύσεων». Χωρίς συμφωνία και συνεπώς χωρίς επενδύσεις, οι άνεργοι δεν πρόκειται να βρουν δουλειά, οι νέοι δεν πρόκειται να μείνουν στη χώρα οι επιχειρήσεις δεν πρόκειται να αναπτυχθούν και το κράτος, χάνοντας συνεχώς έσοδα, μπορεί να βρεθεί σε αδυναμία να διατηρήσει τα σημερινά επίπεδα μισθών και συντάξεων, σημειώνεται στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό. «Όσο και αν την επικαλούμαστε, η ανάπτυξη δεν εκβιάζεται, ούτε έρχεται με κάποιο μαγικό τρόπο. Είναι δε σχεδόν ανέφικτη όταν προτείνονται περισσότερες και μεγαλύτερες φορολογικές επιβαρύνσεις, όταν το κόστος άντλησης κεφαλαίων και ρευστότητας είναι μη ανταγωνιστικό και η πρόσβαση στις αγορές αδύνατη», επισημαίνουν οι επικεφαλής των επιχειρηματικών φορέων της χώρας και καταλήγουν:

«Είμαστε βέβαιοι ότι προσωπικά θα κάνετε τα αδύνατα δυνατά –σύμφωνα με τις προεκλογικές αλλά και μετεκλογικές σας δεσμεύσεις– για να αποφύγει η χώρα τη ρήξη με τους εταίρους και την έξοδο από την Ευρωζώνη.

Η ώρα της ευθύνης έχει φτάσει. Η Ελλάδα της εργασίας, της δημιουργίας και της εξωστρέφειας θέλει περισσότερη Ευρώπη για να προχωρήσει μπροστά. Σε αυτήν την προσπάθεια, είμαστε και θα είμαστε δίπλα σας».

Εκφραστή τού «λόμπι τής δραχμής», θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ η συντρόφισσα (και ο σύντροφος εδώ, προχθές, που είπε το ίδιο πράγμα με άλλες λέξεις); Να το δεχθούμε: εκφραστής τού λόμπι τής δραχμής! Να μη της χαλάσουμε το χατίρι, ύστερα μάλιστα κι από δυόμιση χρόνια. Αλλά (πάντα υπάρχει ένα γαμημένο αλλά σε αυτή τη ζωή):

Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει το «λόμπι τής δραχμής» (και, αντικειμενικά, έτσι πράγματι συμβαίνει, κάποιους επιχειρηματίες τούς συμφέρει το εθνικό νόμισμα), γιατί και το ΚΚΕ να μην εκφράζει το «λόμπι τού ευρώ», το οποίο λόμπι, όπως είδαμε παραπάνω, παρακαλάει γονατιστό, την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε ρήξη και χάσουμε τον ‘‘παράδεισο’’ του ευρώ; Δεν εκφράζονται και δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα όλων αυτών τών ανησυχούντων κυρίων και από το ΚΚΕ, που εξακολουθεί να υποστηρίζει πως η υιοθέτηση της δραχμής υπό τις παρούσες συνθήκες θα είναι καταστροφή, χωρίς να μας βάζει και καμιά ημερομηνία «ωρίμανσης των συνθηκών» κοντύτερη από τη Δευτέρα Παρουσία τής Λαϊκής Εξουσίας (πάντα υπό την καθοδήγηση «του Κόμματος»...);

Φυσικά και εκφράζονται και εξυπηρετούνται! —είπαμε: αντικειμενικά· όπως κάποιες επιχειρήσεις θα τις συνέφερε η δραχμή, κάποιες άλλες, οι περισσότερες, εξυπηρετούν καλύτερα τα συμφέροντά τους με το ευρώ. Αλλά, τι σημαίνει αυτό; Θα άρεσε στους φίλους τού ΚΚΕ να πατήσουμε πάνω σε αυτή την αντικειμενική διάσταση των πραγμάτων και να αντιπολιτευθούμε το κόμμα τους με την κατηγορία ότι εκφράζουν το «λόμπι τού ευρώ»; Θα πήδαγαν μέχρι το ταβάνι! Ας ησυχάσουν! Δεν πρόκειται να το κάνουμε. Όλες αυτές οι αντικειμενικές επιπτώσεις δεν αντιπροσωπεύουν τίποτε περισσότερο από τις παράπλευρες (και ανεπιθύμητες) απώλειες του Πολιτικού, απώλειες που συνοδεύουν σχεδόν κάθε απόφαση. Μήπως η Συνθήκη τού Μπρεστ-Λιτόφσκ, δεν εξέφρασε και δεν εξυπηρέτησε αντικειμενικά τα συμφέροντα των στρατοκρατών τού Βερολίνου και της Βιέννης που ήθελαν να συνεχίσουν τον πόλεμο εναντίον τών δυνάμεων τής Αντάντ, ελπίζοντας σε μία νίκη ή, έστω, σε μία έντιμη ειρήνη; ;

Επίλογος: Θέλουν οι ακολουθούντες το ΚΚΕ να τα χώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ πάνω σε αυτή τη βάση —βάση που τη χαρακτηρίζει ακριβώς η ίδια ‘‘λογική’’ με αυτήν στην οποία ‘‘στηρίχτηκαν’’ οι συκοφαντικές κατηγορίες εναντίον τού Λένιν για το Μπρεστ-Λιτόφσκ ως «πράκτορα του Κάιζερ»... Να το κάνουν, αν νομίζουν ότι πιάνει (στην πραγματικότητα, ούτε στο φοιτηταριάτο δεν έχουν πέραση πια τέτοιες φτηνές συνδικαλιές, αλλά τέλος πάντων...). Άμα είναι όμως μάγκες, να τα χώσουν και στον Λένιν! Είναι;

Σιγά μην είναι!


22 σχόλια:

DimK. είπε...

εγω νομιζω οτι στην προσπαθεια του κκε να κανει πρωτα κριτικη στον Συριζα τους ξεφευγουν και "χοντραδες"
Στο συγκεκριομενο ειναι οντως λαθος αν το το δεις οπως λες,αλλα εγω νομιζω οτι μια αλλη θεωρηση ειναι σωστοτερη και επεξηγει την σταση του κκε
Το κκε δεν το ενδιαφερει η παραμονη ή η εξοδος απο την Ε.Ενωση αρα και τι νομισμα θα εχουμε,ΕΦΟΣΟΝ παραμεινουν οι υφισταμενες σχεσεις παραγωγης.
Δηλαδη οσο δεν υπαρχει κοινωνικοποιηση των μεσων παραγωγης,ΔΕΝ εχει σημασια σε τι νομισμα θα πληρωνεσαι τον κλεμμενο και κουτσουρεμενο μισθο σου.
Δεν εχει σημασια αν ειμαστε στο ευρω και ευημερει η α` ομαδα επιχειρηματιων ή στην δραχμη και ευημερει η `β.
Και στις δυο περιπτωσεις χαμενος θα ειναι ο λαος,μιας και θα συνεχισει να ειναι αντικειμενο εκμεταλευσης απο τους αστους και το κρατος που αυτοι εφτιαξαν στην μια περιπτωση ή απο την υπερκρατικη συμμαχια που τα συμφεροντα αυτων παλι προστατευει
Αν λοιπον το δεις ετσι,τοτε θα δεις οτι η Παπαρηγα(και ναι,δεν το πιστευω οτι το γραφω αυτο)..εχει δικιο!
Κοινως στο διλημμα ευρω ή δραχμη,η θεση του κκε ειναι σωστη,αρκει να αμφισβητησεις το ιδιο το διλημμα!
Αλλα σταματαω εδω πριν πω τιποτα καλο και για τον Κουτσουμπα και παω να διαβασω κανα αποσπασμα απο το "Η Προδομενη Επανασταση" να εξιλεωθω :-)

ΥΓ: ..τελικα πολυ ελευθερο χρονο εχω σημερα!

LeftG700 είπε...

Φίλε DimK.,


Μη μπερδεύεσαι. Τα πράγματα είναι απλά. Με τη λογική τού ΚΚΕ, αν αύριο προκηρυχθεί δημοψήφισμα για το ευρώ, η γραμμή που θα ρίξει πρέπει να είναι αποχή. Πρακτικά και αντικειμενικά, τι σημαίνει αυτό; Ένα και μόνο πράγμα: ευρώ. Και πάλι δεν διαλέγει αφεντικά; Φυσικά. Τι άλλο θέλεις για να καταλάβεις ότι μέχρι να έχουμε σοσιαλισμό, έστω και σοσιαλισμό α λα ΚΚΕ, είμαστε υποχρεωμένοι να παίρνουμε αποφάσεις, με αποκλειστικό κριτήριο ποια απόφαση διευκολύνει και δεν δυσχεραίνει τα στρατηγικά μας σχέδια;

Αυτό που λέει το ΚΚΕ θυμίζει πολύ αυτό που λένε οι «αριστεροί ευρωπαϊστές» τού ΣΥΡΙΖΑ, διαστρεβλώνοντας τις συλλογικές αποφάσεις τού κόμματός τους:

«Καμιά θυσία για το ευρώ - καμιά αυταπάτη για τη δραχμή». Τι μας λένε τούτοι εδώ; Ένα πράγμα και πάλι το ίδιο: ευρώ! Απλώς το λένε με πιο πολλές λέξεις, για να μας μπερδέψουνε και να μην το πάρουμε πρέφα...


Τα λέμε

DimK. είπε...

..ξερεις απο που ξεκιναει το κακο, κατα την γνωμη μου?
απο την παραδοχη οτι ολα θα λυθουν μετα την επανασταση! Αυτη η σταση,σε αναγκαζει να πεφτεις σε τετοιου ειδους "λογικα παραπτωματα".
χαιρετισματα στην πατριδα!

LeftG700 είπε...

Χαιρετισμούς στην πατρίδα; Πολύ ευχαρίστως! :-)


Τα λέμε

ελληνοφρενικος είπε...

Η θεση του ΚΚΕ ειναι οτι το νομισμα δεν ειναι σημαντικο αν δεν αλλαξουν οι σχεσεις παραγωγης.Δεν ειναι ψεματα οτι καποια τμηματα του κεφαλαιου θελουν εθνικο νομισμα(το μεγαλυτερο βεβαια θελει ευρω).Θεωρεις σημαντικο βημα δηλ.την επιστροφη στη δραχμη αν δεν αλλαξει εντελως τιποτα στις σχεσεις παραγωγης;Δεν θα ειναι ψεματα αν πουμε στο λαο πως ενα τετοιο ενδεχομενο απο μονο του(αποκομμενο) δεν εχει να του προσφερει τιποτα;Στην πραγματικοτητα δεν θα επιφερει κανενα πληγμα στους κυριαρχους κυκλους και καμια αποσταθεροποιηση.Γιατι λοιπον πρεπει να αποσυνδεσει το θεμα του νομισματος απο τη συνολικη του πολιτικη προταση;Για να μην το κατηγορησουν καποιοι οτι ανηκει στο λομπυ του ευρω;Τουλαχιστον σ αυτο το θεμα πιστευω πως ειναι ξεκαθαρο στη συνειδηση του κοσμου πως τετοιο ενδεχομενο δεν υφισταται.Αν δωσει αποκομμενα σοβαρη διασταση στο θεμα του νομισματος απλα θα φυγει απο τον κυριο στοχο και θα δωσει θολο και αδιευκρινιστο μηνυμα,πχ καζακης ΕΠΑΜ.

DimK. είπε...

@ελληνοφρενικος
αληθεια ο Καζακης που βρισκεται?
καποια στιγμη ειχε ενα "ρευμα"(οκ,το ιδιο ειχε και ο αλλος ο τρελος με το ομολογο των 800δις δολαριων).
Ξερεις ποτε και τι στελεχος(εννοω πγ?κε?) ηταν οταν ηταν στο κκε?

ελληνοφρενικος είπε...

Τριγυρναει σε τοπικα καναλια ανα την Ελλαδα.Δεν μπορω να θυμηθω τι ποστο ειχε στο κομμα,ειχε σχεση με οικονομικα νομιζω.

κάποιος σύντροφος είπε...

βασικά ελληνοφρενικέ δεν τα έχεις μετρήσει σωστά τα πράγματα.

σε πληροφορώ ότι ο κόσμος λέει "μέχρι το ΚΚΕ το λέει ότι δεν πρέπει να φύγουμε".

Και δεν τον έχει παραπληροφορήσει κανείς, συστηματικά αναπαράγει την τρομοκρατία της υποτίμησης λες και δεν υπάρχουν τρόποι ποιος την πληρώνει.

Αυτός είναι ο πυρήνας της μνημονιακής τρομοκρατίας, ότι η κατάρρευση των εισαγωγών θα ρίξει την αγοραστική δύναμη.

από κει και πέρα το ευρώ δεν είναι ακριβώς νόμισμα, δεν είναι και τυπικά δηλ, είναι ιδιωτικό χρεόγραφο, είναι ιμπεριαλιστική ολοκλήρωση, είναι ένα πλέγμα κανόνων της ΕΚΤ και της ΟΝΕ και που πολύ σύντομα θα γίνουν πολύ χειρότεροι.

Να πούμε οχι στην νέα οικονομική διακυβέρνηση της ΟΝΕ που συζητιέται άμεσα ? αν πούμε ΟΧΙ είναι έξοδος από το ευρώ.

τα έχω γράψει πολλές φορές έχει να κάνει με ένα πλαίσιο διόγκωσης των χρεών όταν υπάρχει ανάπτυξη με όρους επιδότησης των εξαγωγών του κέντρου στην περιφέρεια, και διαχείρισης της χρεοκοπίας στην κρίση υπέρ του κεφαλαίου και του κέντρου.

να μην φοβάται ο κόσμος εγώ έχω να πω, παρολη την τρομοκρατία απο το σύστημα και ΚΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ τα ποσοστά που θέλουν έξοδο από το ευρώ είναι τεράστια.

Τελικά τώρα που το σκέφτομαι, να μην φοβούνται ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός είναι πιο μπροστά

αυτό που επείγει είναι να μην αφήσουμε χώρο εργασίας, γειτονιά, χώρο σπουδών, συνεταιρισμό και επιμελητήριο που να μην ανοίξουμε την κουβέντα.

πολύ σωστά θέτει ο leftg700 το θέμα του δημοψηφίσματος, εκεί μετριούνται όλα, κάθε ανάλυση κλπ, και του ΚΚΕ καταρρέει, γιατί δεν ξέρει τι να πει.

γιατί όπως έλεγε χτες ο Λαπαβίτσας, σταματήστε να σκέφτετε ευρώ/δραχμή και Λαπαβίτσα μαζί, δεν το δημιούργησα εγώ το θέμα, για κάποιον λόγο το συζητάει όλος ο πλανήτης, υπάρχει θέμα"

τι θα πει λοιπόν το ΚΚΕ ? κανένα δημοψήφισμα δεν έχει εργατική εξουσία, αλλά το ΚΚΕ είχε θέση το 2004 για μια καπιταλιστική Κύπρο χωρίς σχέδιο Αναν και θέση το 2005 για μια καπιταλιστική Γαλλία (και ιμπεριαλιστική, τότε αναγνώριζε την ύπαρξη και τέτοιων χωρών) χωρίς Ευρωσύνταγμα.

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΗΘΕΙΣ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

"κάποιος σύντροφος"

ελληνοφρενικος είπε...

Φιλε καποιε συντροφε υπερεκτιμας τον αυθορμητο και αυτοοργανωμενο λαο με τον ρομαντισμο των αναρχικων.Πιστευεις πως ο λαος ειναι πιο μπροστα σε συνειδητοποιηση στο θεμα του νομισματος που εσυ εχεις καταληξει να το θεωρεις μεγιστο.Ας υποθεσουμε πως εχεις δικιο.Τι εννοεις οταν λες οτι ηρθε η ωρα της ανατροπης;Ποιος θα κανει την ανατροπη;ο αυτοοργανωμενος λαος;Θα τον οδηγησουν οι διαφορες αριστεριστικες ομαδες;Φαντασιωνεσαι μια εξεγερσιακη κατασταση που ο λαος χωρις ταξικο κινημα να τον οδηγει θα καταλαβει την εξουσια;;Τι θα την κανει την εξουσια;(που δεν υπαρχει ουτε μια στο εκατομμυριο να την παρει ετσι χυμα).Αν δεν θεωρεις αναληψη της εξουσιας την ανατροπη,τι εννοεις με τον ορο ανατροπη;Καλες οι αριστεριστικες φαντασιωσεις απο συναισθηματικης αποψης αλλα ειναι παιχνιδακι για το συστημα να τις σαρωσει για την πλακα.Μονο ο οργανωμενος λαος με ταξικο προσανατολισμο μπορει να σταθει εμποδιο(εστω και για μικρες νικες-γιατι πιστευεις πως δεν μας νοιαζουν οι μικρες νικες αλλα μονο η εφοδος στους ουρανους).Απλα λεμε πως οσες μικρες νικες(που επαναλαμβανω μας νοιαζουν)και να πετυχεις θα ειναι με ημερομηνια ληξης αν δεν παρεις καποτε την εξουσια.

κάποιος σύντροφος είπε...

ελληνοφρενικέ επιμένεις ότι μιλάμε για "νόμισμα" δηλ για κάτι από ουδέτερο εώς θετικό, εγώ επιμένω ότι μιλάμε για τον ιμπεριαλισμό. Η θεωρία σου δοκιμάζεται κάθε μέρα, την νιώθουμε στο πετσί μας, κυβερνάει και φέρνει μνημόνια. Δηλ είναι νόμισμα αυτά που κάνει η ΕΚΤ ? Να σου λέει δεν θα έχεις ευρώ στις τράπεζες και στο δημόσιο, αν δεν φέρεις μνημόνιο ? Ιμπεριαλισμός λέγεται όχι νόμισμα.

"Η ελληνική πλευρά δίνει μεγάλη έμφαση και στην παρέμβαση του αναπληρωτή γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Αλεξάντερ Βέρσμποου ο οποίος υπογράμμισε τη σπουδαία γεωστρατηγική θέση της χώρας μας. Όπως χαρακτηριστικά είπε, ανησυχεί μπροστά στο ενδεχόμενο ενός Grexit και θεωρεί πως μια πιθανή έξοδος της χώρας μας από την Ευρωζώνη θα έθετε σε κίνδυνο τη διεθνή ασφάλεια στην Ήπειρο μας, με αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων."

εγώ θέλω αυτά που λέει το ΝΑΤΟ και ας μην έχουμε στο χαρτί το αναλυτικό σχέδιο, που δεν θα σπάει ούτε ένα τζάμι, θα γίνει με εκλογές μάλλον για την εργατική εξουσία. Ούτε θέλω τα μνημόνια μέχρι την εργατική εξουσία. Κάλεσε το ΚΚΕ για αύριο ? Τι να καλέσει, αφού δεν έχει γραμμή για "καμία συμφωνία" το μόνο που λέει είναι ότι ο λαός θα πληρώσει, εγώ λέω να μην πληρώσει, σήμερα.

μέσα σε αυτόν τον αγώνα θα κάνουμε και τον κομμουνισμό μαζική ιδεολογία, θα φτιάξουμε και τους κομμουνιστές σαν μαζικούς λαϊκούς ηγέτες στους αγώνες, θα φτιάξουμε και το κομμουνιστικό κόμμα, και το μέτωπο του λαού. Σε δοκιμαστικές σωλήνες με την ρουτίνα του δημόσιου υπαλλήλου του Περισσού, την υποταγή στο εφικτό και το "δεν γίνεται τίποτα, δεν πάμε πουθενά.

"κάποιος σύντροφος"

κάποιος σύντροφος είπε...

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1342632/pairnei-fotia-h-diapragmatefsh.html

το απόσπασμα από δω, φοβάμαι θα γίνει συμφωνία τελικά. Το πιθανότερο θα μου πεις είναι, αλλά το έχουμε χάσει το παιχνίδι αν σκεφτούμε έτσι.

και μετά θα μετρήσουμε τις γραμμές από την αρχή φίλε ελληνοφρενικέ.

"κάποιος σύντροφος"

ελληνοφρενικος είπε...

Σου ειπα ειπα ας υποθεσουμε οτι εχεις δικιο.Ποιος φορεας θα κανει την ανατροπη ο ανοργανωτος λαος;Λες οτι ο λαος ειναι πιο μπροστα ωραια.Να κανει λες την ανατροπη ωραια.Δεν εξηγησες ουτε ποιος θα την κανει ουτε τι ανατροπη θα κανει.Ασε το ΚΚΕ ανηκει λες στο λομπυ του ευρω.Αρα ειναι αντιπαλος σου.Ποιος ειναι ο φορεας που θα οργανωσει το λαο στην κατευθηνση που εσυ θες;Ποιο θα ειναι αυτο το κινημα της ανατροπης;Οι μικρες αριστεριστικες ομαδες;Ποιο ειναι το πλανο ρε αδερφε;Ποια ειναι η κατευθηνση;Εξεγερση φλου και θα τα βρουμε ολα στην πορεια με γενικες συνελευσεις;Δεν μπορω να καταλαβω τι εννοεις ηρθε η ωρα της ανατροπης.Που θα στηριχθεις;Πως θα οργανωθεις;Αν θεωρεις την προταση του ΚΚΕ για την δευτερα παρουσια τοτε πως να χαρακτηρισουμε μια τετοια προταση τοσο αοριστη;Και ποιος την κανει ρε αδερφε;Ονοματισε τον φορεα της προτασης σου για να κρινουμε γενικα τις θεσεις του και τις προτασεις του.Γιατι αν οσα λες ειναι απλα προσωπικες αποψεις ενος ανενταχτου αριστερου πως φαντασιωνεσαι την πραγματοποιηση τους;Σε ποιον πονταρεις ρε αδερφε;

κάποιος σύντροφος είπε...


ποτέ δεν είπα το ΚΚΕ λόμπι του ευρώ, όπως λέει και ο leftg700, αν άλλοι είναι λόμπι της δραχμής το ΚΚΕ είναι του ευρώ. Πραγματικά βαρεθήκαμε τα "λες τα ίδια με την Λεπέν". Και συ τότε "λες τα ίδια με την Μέρκελ"

τίποτα αόριστο δεν λέω, όσο γίνεται δηλ να πω κάτι συγκεκριμένο.Σίγουρα πάντως δεν μας πάει μπροστά το "νίπτω τας χείρας μου" που κάνεις εσύ

ΚΚΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να έρχονται προ των ευθυνών τους, και άλλωστε ειναι σύντροφοι δεκαετιών, είναι μαζί μας σε κάθε αγώνα, μαζί τρώμε ξύλο και χημικά και όσες συνδικαλιστικές δυνάμεις συμφωνούν με το "καμία συμφωνία" πρέπει να αναλάβουν την προπαγάνδιση του καμία συμφωνία. Μέχρι την Δευτέρα θα μου πεις ? Ελα ντε, τόσο καιρό το λέμε, αλλά ναι και μέχρι την Δευτέρα, η λαική δυναμική είναι απρόβλεπτη. Από κει και μετά σταματάει κάθε διαπραγμάτευση, εθνικοποιείται η ΤτΕ και οι τράπεζες και γίνεται όλη η διαδικασία για εισαγωγή νομίσματος. Ταυτόχρονα ενώ αυτό το προχωράς κανονικά, αν θέλουν διαπραγμάτευση την κάνεις, αλλά λογικά δεν θέλουν, εκτός και αν ο φόβος τους για μια ανεξέλεγκτη δημοσιονομική και εμπορική κρίση τους λυγίσει, ή για τις γεωστρατηγικές επιπτώσεις. Υπάρχει πάντως μια μικρή πιθανότητα να σου πουν ότι μεταβατικά η ΕΚΤ μπορεί να στηρίξει το νόμισμα σου για να μην καταρρεύσουν τα πάντα, ενδεχομένως να μπεις στην κουβέντα, ενώ είσαι πάντα σε διάταξη μάχης, σε άλλον συσχετισμό που έχει δημιουργήσει μια πρωτοβουλία ρήξης με την νεοφιλελευθερη ιμπεριαλιστική κανονικότητα. ¨Όσο υπάρχει βέβαια πιθανότητα διαπραγμάτευσης τέτοιου είδους υπάρχει και εμφυλίου πολέμου, επέμβασης του ΝΑΤΟ και τα πάντα όλα. Όλο αυτό το προχωράς με τον λαό οργανωμένο σε επιτροπές παντού, ενδεχομένως δουλεύοντας και για κάποιο δημοψήφισμα, για το αν θα γίνει συντακτική συνέλευση πχ, ή και περιγράφοντας κάποιες βασικές αλλαγές που θες να κάνεις στην οικονομία κλπ. Σε αυτή την διαδικασία μπορεί να μορφοποιούνται και οι δυνάμεις της αριστεράς και του λαού που θα σχηματίσουν το μέτωπο, την έκφραση της κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας, αλλά και η νέα κομμουνιστική αριστερά που θα διαβάσει αυτή την πορεία σαν τα πρώτα βήματα της μετάβασης. Μια φάση όξυνσης της ταξικής πάλης που πρέπει να την οξύνεις και άλλο, να ρίχνεις λάδι στην φωτιά, να βαθαίνεις την δημοκρατία βάσης σαν αρχή της δυαδικής εξουσίας, να βάλεις την κοινωνία από τα κάτω να σκέφτεται και να δουλεύει για μια Ελλάδα όχι μόνο χωρίς μνημόνια, χρέος, ευρώ, και ΕΕ, αλλά και χωρίς ιμπεριαλισμό γενικά στην προοπτική του σοσιαλισμού.

εξέγερση φλου μου λες. Και τις θες να κάνουμε, χειροπιαστά είναι τα μνημόνια.

"κάποιος σύντροφος"

ελληνοφρενικος είπε...

1.Εχεις τοποθετησει το ΚΚΕ στο λομπυ του ευρω=θα αποτιμηθεί εν καιρω και σκληρά η ταξική προδοσία του ΚΚΕ αυτά τα χρόνια με την προσχώρηση του στον ευρωπαϊσμό.

γιατί έχει κάνει πολλά τέτοια στην ιστορία του, αλλά αυτό είναι το χειρότερο. Μέχρι τώρα υπέγραφε Βάρκιζες και 89 πάνω στην ήττα, ή Λιβάνους πάνω στην νίκη (πολύ κοντά στην απελευθέρωση κλπ).

το 2010-2012 τα υπέγραψε πριν και κατά την διάρκεια της μάχης. Όσο και αν είναι από ιδεολογική παρέκκλιση και όχι από πρακτόρικη προδοσία θα αποτιμηθεί. Άλλωστε σπάνια είναι πρακτόρικη προδοσία, ούτε όταν το ΙΚΚ έκανε τον "ιστορικό συμβιβασμό" ήταν πρακτόρικη προδοσία, ούτε τα μνημόνια του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρακτόρικη προδοσία.

μετράει όμως το αποτέλεσμα, και η ταύτιση του ΚΚΕ με το βαθύ ευρωκράτος, με το λόμπι του ευρώ θα του επιστραφεί σκληρά.

θα πληρώσει. Μακάρι να γινόταν αλλιώς, αλλά δεν γίνεται, και θα είναι και καθαρτήρια διαδικασία για το ίδιο.

"κάποιος σύντροφος"

Πέμπτη, Ιουνίου 11, 2015 2:50:00 μ.μ. 2.Πετας την μπαλλα στην κερκιδα φιλε και δεν απαντας,οπως γουσταρεις.....Δεν μπορεις ομως να φαντασιωνεσαι πως ο λαος ειναι μπροστα και να παμε για την ανατροπη χωρις να βλεπεις τα πραγματικα γεγονοτα.Αυτα που φανταζεσαι ειναι μονο στο μυαλο σου(και ορισμενων αλλων σκορπιων ανενταχτων).Σε επανειλημενες ερωτησεις τι σε εκφραζει ρε αδερφε πετας την μπαλα στην κερκιδα....Δεν μπορω να συζηταω αλλο με αοριστολογιες.....

κάποιος σύντροφος είπε...

είσαι φοβερος τύπος,απερίγραπτος

-πες μου δυνάμεις
-ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αριστεροί ΣΥΡΙΖΑ
-ναι αλλά δεν μου λες δυνάμεις

το απόσπασμα μου καλά κάνεις και το επισημαίνεις, δεν είναι και το πιο πετυχημένο, αλλά η ουδετερότητα την ώρα της σύγκρουσης συμμετέχει στον συσχετισμό δύναμης υπέρ του ισχυρού πόλου της σύγκρουσης.

"κάποιος σύντροφος"

LeftG700 είπε...

Φίλε ελληνοφρενικέ,


Σωστά, κατά τη γνώμη μου, κριτικάρεις τον κ.σ. για ταύτιση του ΚΚΕ με τον ευρωπαϊσμό. Είναι λάθος του. Και τώρα στα δύσκολα:

Περιμένω να δεχθείς ότι είναι εξ ίσου λάθος και η ατάκα τής Παπαρήγα («ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει το λόμπι τής δραχμής») και όλων εκείνων από εσάς που την έχουν υιοθετήσει και την αναπαράγουν.

Έτσι κάνουν οι κομμουνιστές, σύμφωνα τουλάχιστον με αυτά που μου έχουν μάθει!


Τα λέμε

ελληνοφρενικος είπε...

Δεν εχω κανενα προβλημα να παραδεχτω πως ηταν ατυχης η εκφραση.Με ποια εννοια ομως;Οτι στο εσωτερικο του κομματος ειναι πολυ πιο δυνατη η ευρωλιγουρικη πτερυγα....Αν ηταν πιο ισχυρη η πτερυγα της δραχμης(απο τη στιγμη που δεν υπαρχει καμια πιθανοτητα να αλλαξουν κατι στα μεσα παραγωγης)τοτε θα ειχε βαση η εκφραση της αλεκας που ειχε μαλλον υπερτιμησει την αριστερη πλατφορμα.

κάποιος σύντροφος είπε...

πάει το οικοδόμημα σου ελληνοφρενικέ, κατέρρευσε με πάταγο, κάνεις και τον παρεξηγημένο αν πω, ή δεν φανεί πολύ καθαρά ότι δεν λέω, το ΚΚΕ ευρωλιγούρικο.

εσύ όμως άλλους τους λες ευρωλιγούρηδες και δραχμολιγούρηδες.

και leftg700 ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι υπάρχει συνάφεια ανάμεσα στο ΚΚΕ και τον ευρωπαϊσμό τύπου Μηλιού, το "δεν είναι το θέμα το νόμισμα αλλά ο κομμουνισμός" . Τουλάχιστον ο Μηλιός έχασε την γη κάτω από τα πόδια του και κάτι προσπαθεί να κάνει. Το ΚΚΕ σταθερά με την παραμονή στην ΕΕ για αντικαπιταλιστικούς λόγους.

"κάποιος σύντροφος"

ελληνοφρενικος είπε...

Μου λες μια συμμαχια που δεν υπαρχει.Οι αριστεροι που λες του συριζα δεν εχουν προβλημα να συμμετεχουν σε μια κυβερνηση εντος ΕΕ-ΝΑΤΟ και που προτεινει τις 47 σελιδες.Αυτοι ειναι πολυ πιο πιθανο να κανουν κυβερνηση με το ποταμι παρα να αλλαξουν πλευση...Και μην το γελας καθολου....Για την ανταρσυα τα εχουμε ξαναπει.Το πλαισιο του ΠΑΜΕ δεν ειναι κλειστο ουτε απολυτο.Πιστευω πως εκει πρεπει να ενωθουν δυναμεις που δεν συμφωνουν σε ολα με το ΚΚΕ σε ενα αγωνα για μινιμουμ αιτηματα,δυναμεις που σιγα σιγα μπορουν να πεισθουν και για περισσοτερα πραγματα.Και μην νομιζεις οτι τη συμμαχια που επιθυμεις την θελουν πραγματικα και πολλοι μεσα στους''αριστερους''του συριζα,η στις δυναμεις της ανταρσυα.Υπαρχει πολυ αντιΚΚΕ μενος ριζωμενο εκει μεσα.

Ανώνυμος είπε...

Τους λεω ευρωλιγουρηδες γιατι απλα ειναι.Μηπως δεν ειναι;Δραχμολιγουρηδες δεν τους ειπα,απλα οπαδους της δραχμης γιατι δεν ειναι;Απλα για μενα μονο και μονο αλλαγη του νομισματος δεν μου λεει τιποτα(πρεπει σοι και καλα να μου λεει;)

καποιος άλλος σύντροφος είπε...

@καποιος σύντροφος.
προσπαθείς να συζητήσεις πολιτικά,και ο άλλος σου μιλάει για το.....ΠΑΜΕ
Μήπως χάνεις τον χρόνο σου και επι πλέον σπαταλάς φαιά ουσία σε λάθος κατεύθυνση?

κάποιος σύντροφος είπε...

http://www.stoxos.gr/2015/06/blog-post_2809.html

μεγαλώνει συνέχεια το λόμπι του ευρώ.

οι διάφορες θεωρίες για τα τμήματα του κεφαλαίου που θέλουν εθνικό νόμισμα πάνε στα σκουπίδια, γιατί δεν γίνεται να μην υπάρχει κανείς στον συστημικό πολιτικό μπλοκ να το συζητάει. Είμαστε στο σημείο μηδέν και ούτε καν οι ναζήδες που θα μπορούσαν να κερδοσκοπήσουν πολιτικά με το θέμα. Προφανώς δεν είναι απάντηση ότι αυτό το κάνει ο ... Λαφαζάνης.

δεν υπάρχουν κόμματα, δεν υπάρχουν πολιτικοί, δεν υπάρχουν οργανικοί διαννοούμενοι του κεφαλαίου, δεν υπάρχουν ΜΜΕ, δεν υπάρχει κανείς μετά από 5 χρόνια που να αντιπροσωπεύει την ελάχιστη ρωγμή στο ότι η αστική επιλογή είναι το ευρώ.

είναι απλό, τα οικονομικά οφέλη για κάποιες μερίδες κεφαλαίου (πχ τουριστικό) είναι ανύπαρκτα μπροστά στο πολιτικό κόστος της κατάρρευσης της αστικής εθνικής στρατηγικής του ευρωπαϊσμού, της άνισης πρόσδεσης στον ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό δηλ.

η εκτίμηση ότι για την Ελλάδα η έξοδος από το ευρώ είναι μονοσήμαντα αριστερός λαϊκός και προλεταριακός στόχος δικαιώνεται, χωρίς βέβαια να σημαίνει οτι πρέπει να πάει μόνο του, γιατί είναι άλλο να σε διώξουν και άλλο να φύγεις, είναι άλλο το "ατύχημα" και άλλο η ρήξη.

"κάποιος σύντροφος"