Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Ριζοψεύτης και Μισοκόκκινο 105,5...




Στο σημερινό Ριζοσπάστη δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο «Ο λαός απέναντι στις εξελίξεις...». Στις τρεις πρώτες παραγράφους διαβάζουμε:

Τις τελευταίες μέρες κλιμακώνεται η προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης με διάφορα μέσα να εκβιάσει τη συναίνεση και την ανοχή του λαού στη συμφωνία που συζητάει με τους δανειστές και η οποία, ανεξάρτητα από το πώς θα καταλήξει, έχει ήδη επιβεβαιώσει το αντιλαϊκό της περιεχόμενο.

Το σκοπό αυτό εξυπηρετούν και οι συγκεντρώσεις που διοργανώνουν ανώνυμοι και επώνυμοι φορείς, οι οποίοι καλούν είτε σε στήριξη της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις είτε στην άσκηση «δημιουργικής κριτικής», με στόχο να «διορθώσει» όπως λένε την πολιτική της. Μια τέτοια συγκέντρωση έγινε την περασμένη Τετάρτη στο Σύνταγμα, ενώ μια ακόμα ετοιμάζεται για σήμερα Κυριακή, με τη συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ και ορισμένων ακόμα Ομοσπονδιών.

Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση της Τετάρτης διακινήθηκε μέσω facebook, όμως διαφημίστηκε και προπαγανδίστηκε ανοιχτά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το περιεχόμενό της ήταν υποστηρικτικό στην κυβέρνηση, αφού κάτω από το σύνθημα «Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας», οι διαδηλωτές της έδιναν δυο εναλλακτικές λύσεις: Η πρώτη ήταν να υπογράψει η κυβέρνηση μια «έντιμη συμφωνία». Η δεύτερη, αν αυτό δεν γίνει εφικτό, να έρθει σε αντιπαράθεση με τους δανειστές.

Οι 129 υπογραμμισμένες από εμένα λέξεις, διαβασμένες όλες μαζί και όχι αποσπασματικά, συνιστούν ένα χοντρό, θρασύ και καραμπινάτο ψέμα! Διότι, ασχέτως τού αν οι προθέσεις τής κυβέρνησης ήταν/είναι «να εκβιάσει τη συναίνεση και την ανοχή του λαού στη συμφωνία που συζητάει με τους δανειστές» (δεν είναι αυτό το θέμα μας και μην αποπειραθεί κανένας φίλος τού ΚΚΕ να το πάει εκεί, γιατί θα φάμε τα μουστάκια του —εγώ δεν έχω), κανέναν τέτοιο σκοπό δεν εξυπηρέτησε η συγκέντρωση της Τετάρτης —και ασφαλώς δεν θα εξυπηρετήσει ούτε η σημερινή. Το σκεπτικό αυτών που πήραν την πρωτοβουλία να καλέσουν στη συγκέντρωση της Τετάρτης διατυπώνεται με κάθε σαφήνεια στην παρακάτω φράση που περιείχε το κάλεσμά τους:

Ήδη η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις στην προσπάθεια να αποφύγει τις απειλές και τους εκβιασμούς, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα βήματα πίσω. Η κυβέρνηση δεν έχει άλλο δρόμο από το να μην αποδεχθεί την όποια συμφωνία, αλλά να δώσει λύση με βάση τη λαϊκή εντολή που έχει λάβει.

Δεν το είδε αυτό ο συντάκτης τού Ρίζου (και όλη η Κεντρική Επιτροπή αφού ο Ριζοσπάστης είναι δικό του όργανο); Το είδε και το παραείδε, αλλά έκανε πως δεν το είδε. Διότι αυτό το σημείο αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι διοργανωτές τής εκδήλωσης δεν κάνουν απλώς «δημιουργική κριτική» προς την κυβέρνηση, αλλά τής λένε: «μάζεψε τις 47 σελίδες και γύρνα τα μπρός πίσω ολοταχώς: στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον»! (Κι έτσι, αποσαφηνίζεται μέσω τών συμφραζομένων πως, ό,τι κι αν εννοεί η κυβέρνηση όταν κάνει λόγο για «έντιμη συμφωνία, συμβιβασμό» κ.λπ., για εκείνους που κάλεσαν στη συγκέντρωση «έντιμη συμφωνία» είναι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης —πάλι κατ’ ελάχιστον!)

Δεν τα είδε όλα αυτά ο Ριζοσπάστης, τα υπαρκτά. Αντίθετα, είδε τα ανύπαρκτα! Κάτω, λέει, από το σύνθημα «παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας» οι διαδηλωτές πρότειναν δύο εναλλακτικές λύσεις. Η πρώτη ήταν, ξαναλέει, να υπογράψει η κυβέρνηση μια «έντιμη συμφωνία». Πουθενά στο κείμενο του καλέσματος ή στα συνθήματα της εικόνας-αφίσας δεν υπήρχε τέτοια πρόταση (αλλά και να υπήρχε, δείξαμε παραπάνω ποιο θα ήταν το νόημά της...)! Που-θε-νά! Τα κοπιάρησα με τα ίδια μου τα χεράκια από το fb και τα ανέβασα σε ανάρτηση τη Δευτέρα που μας πέρασε. Ο καθένας μπορεί να το διαπιστώσει.

Προς τι όλες αυτές οι ψεματούρες; Σας παρακαλώ τώρα! Είναι η μέθοδος που έχει επιλέξει το ΚΚΕ για να υπονομεύει, απαξιώνει και, ει δυνατόν, να ακυρώνει οποιαδήποτε κριτική ή και αντιπολίτευση προς τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση που δεν εκπορεύεται από το ίδιο και να βγάζει ύποπτο αν όχι σκάρτο κάθε αριστερό και αριστερή που κριτικάρει και αντιπαλεύει την επικρατούσα γραμμή τού ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν συντάσσεται με «το Κόμμα» ανεπιφύλακτα και καθ’ ολοκληρία! Να προς τι!

Πάμε τώρα στα άλλα ‘‘καμάρια’’, αυτά που ‘‘τρέχουν’’ τον Κόκκινο 105,5 —τη «φωνή τής αλήθειας τού ΣΥΡΙΖΑ». Τι έκαναν τούτοι εδώ; Έκαναν το εξής ορέο:

Σε όλα τα δελτία ειδήσεων που άκουσα εγώ (από τις 11 και μισή το πρώτο, μέχρι αργά το μεσημέρι που άκουσα το τελευταίο), φρόντιζαν να μας ενημερώνουν για την αποψινή συγκέντρωση με το νι και με το σίγμα: ποιοι τη διοργανώνουν, ποιοι καλούν στη στήριξή της και, φυσικά, μας πληροφορούσαν και μας ξαναπληροφορούσαν για τη συμμετοχή τού ΣΥΡΙΖΑ. ‘‘Ατυχώς’’, σε αυτή τη «με το νι και με το σίγμα» ενημέρωση δεν χώρεσε ούτε μία φορά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που επίσης συμμετέχει. Την έτρωγε η μαρμάγκα την καημένη την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, διαρκώς και κατ’ εξακολούθηση!

Λέτε να την παρέλειψαν επειδή το αρχικό γράμμα τού σχήματος δεν βρίσκεται μεταξύ τού νι και του σίγμα; Ή (στα σοβαρά τώρα), ότι ήθελαν να αποκρύψουν την παρουσία τής ‘‘ζωηρής’’ ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να μην τρομάξουν τους φιλήσυχους; Ελάτε, βρε κουτά! Στην εποχή τού διαδικτύου έχουν νόημα τέτοιες αποκρύψεις;

Να στείλουν το μήνυμα «αρμοδίως» ήθελαν οι άνθρωποι. Να πουν «όπου δει» και με τον τρόπο τους ότι αυτοί που θα συμμετάσχουν στο σημερινό συλλαλητήριο επ’ ουδενί λόγω εμφορούνται από αντιευρώ ή αντιΕΕ αισθήματα κι ότι, εν πάση περιπτώσει, ακόμα κι αν παρεισφρήσουν κάποιοι «αντιευρωπαϊστές», ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα «μιάσματα». Και η «αριστερή ενότητα» που διατυμπάνιζε ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ρωτήσει κάποιος (αφελής), προωθείται με τέτοιες πρακτικές η «αριστερή ενότητα» ή έστω το «συντροφικό κλίμα αλληλοκατανόησης»; Α! Δίιζ; Δίιζ, λαστ γίαρ! 

Ριζοψεύτη ή Μισοκόκκινο 105,5; Διαλέξτε και πάρτε εσείς. Εμείς δεν θα μπορέσουμε. Και ένα έχουμε να πούμε και στους μεν και στους δε:

Δεν θα σας περάσει, «όντα μικρά χρωματιστά, μες στον καθρέφτη κλειδωμένα»! Δεν θα γίνουμε ποτέ όμοιοί σας!

μμες δ γ’ σόμεθα πολλ κάρρονες!


36 σχόλια:

Γιωργος παληος είπε...

Κλασικη μεθοδος...
Αφου εγω δεν μπορω να φανω καθαρος να βγαλω και τους αλλους βρωμικους...
Δεν ταιριαζει στην Αριστερα αυτη η προσεγγιση νομιζω...
ΥΓ
Οταν αυριο εμφανιστει η -προφανως-αντιλαικη συμφωνια δεν πιστευω να υποστηριξετε
οτι ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα ειναι συνυπευθυνοι...

κάποιος σύντροφος είπε...

η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι στο Σύνταγμα για να μην έρθει συμφωνία, άρα συνυπεύθυνη πως θα την πει ?

το ΚΚΕ κακώς λέει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνυπεύθυνη και ο ΣΥΡΙΖΑ βέβαια κακώς λέει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΚΚΕ.

το ΚΚΕ όμως κακώς το λέει γιατί η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγαλύτερη του ΚΚΕ, άρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούται να ενοχοποιεί.

η ευθύνη του ΚΚΕ όμως είναι μεγάλη, έχει τεράστια δύναμη, οργανωτική, πολιτική και στους εργαζόμενους, δεν ρίχνει το βάρος του στο να μην γίνει συμφωνία, αλλά να καταγγέλει την συμφωνία που θα γίνει.

έτσι διαβάζεις στην μια μετά την άλλη συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ ότι "θα γίνει αντιλαική συμφωνία"

και το κίνημα κύριε, δεν μπορεί να κάνει κάτι ?, θα έβαζα εγώ ένα παιδάκι να ρωτάει, αν έφτιαχνα ένα σποτάκι εναντίον του ΚΚΕ

"κάποιος σύντροφος"

ελληνοφρενικος είπε...



ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ!

ΤΡΙΤΗ 23 ΙΟΥΝΗ, Ομόνοια, στις 6.00μμ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Λαϊκή κινητοποίηση για να μπλοκάρουμε τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία λαιμητόμο, τα νέο αντιλαϊκό πακέτο που φέρνουν να μας φορτώσουν!



ΟΧΙ στα μνημόνια διαρκείας, στα νέα μέτρα πτώχευσης του λαού!



Αρκετά πληρώσαμε, αρκετά ματώσαμε!

Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου λαέ!

Έχουμε χρέος απέναντι στη ζωή μας και στα παιδιά μας, να αντισταθούμε!

Η λύση βρίσκεται στους αγώνες που κρατούν τις σημαίες των εργατικών λαϊκών συμφερόντων, στα πανό και τα πλακάτ αναγράφονται τα δικαιώματα και οι ανάγκες μας και όχι οι ανάγκες των αφεντικών. Η λύση βρίσκεται στην αναμέτρηση στους χώρους δουλειάς, στην κατά μέτωπο αντεπίθεση μας απέναντι στους εκμεταλλευτές μας, στους μοναδικούς κερδισμένους των νέων βάρβαρων μέτρων.

Βάζουμε τις δικές μας κόκκινες γραμμές!



Γυρνάμε την πλάτη σε αυτούς που μας θέλουν να βαράμε παλαμάκια στο ρυθμό της κυβέρνησης και των εταίρων της, κλακαδόροι σε μια διαπραγμάτευση που μας σπρώχνει στην φτώχεια για τα κέρδη λίγων.

Γυρνάμε την πλάτη στους υπερασπιστές της Ε.Ε. στις ενώσεις των καπιταλιστών και τους υπηρέτες τους που διαδηλώνουν για το δικαίωμά τους να συνεχίσουν να ζουν από τον ιδρώτα των άλλων, να συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται ακόμα πιο άγρια την συντριπτική πλειοψηφία του λαού.

Δεν έχουμε σχέση με αυτούς! Δεν είμαστε ένα!



Δεν βάζουμε τα συνθήματα και τους αγώνες μας κάτω από ξένες σημαίες. Δεν έχουμε τα ίδια συμφέροντα, τις ίδιες ανάγκες, τους ίδιους καημούς και δυσκολίες με τους εκμεταλλευτές μας.

Με τα μονοπώλια ή με τις ανάγκες του λαού! Άλλος δρόμος δεν υπάρχει! Αγώνας, ρήξη με την ΕΕ και το δρόμο των μονοπωλίων είναι ο δικός μας δρόμος.

Καμία στήριξη στο νέο μνημόνιο όπως και να το ονομάσουν!

Καμία αποδοχή της βάρβαρης και αντιλαϊκής ΕΕ!



Στις 11 Ιούνη πάνω από 700 εργατικές λαϊκές οργανώσεις έδωσαν δυνατή απάντηση σε 60 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.



Την Τρίτη η φωνή των εργαζόμενων των συνταξιούχων της νεολαίας των γυναικών θα ακουστεί ξανά!



Οι αγώνες μας δεν είναι παιχνίδι στους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων, των προτάσεων και της πολιτικής της ΕΕ, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, της Ρωσίας, της Κίνας. Ο λαός δεν έχει συμφέρον να διαλέγει το σχοινί που θα τον κρεμάσουν, συμφέρον του είναι στην αμφισβήτηση της εξουσίας τους.

Ο «μονόδρομος» της ΕΕ αποδεικνύεται καταστροφικός, επιζήμιος για τα εργατικά-λαικά συμφέροντα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Εργαζόμενη, εργαζόμενε, άνεργε, νέα και νέε,

Μην δεχτείς:

τους νέους και παλιούς αντιασφαλιστικούς νόμους.
το συνεχόμενο χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα, στους μισθούς, στις συντάξεις.
τους νέους φόρους και τα νέα χαράτσια.

Οι ζωές μας δε σηκώνουν άλλα μέτρα. Οι ανάγκες μας δεν μπορούν να περιμένουν! Εδώ και τώρα, κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, διεκδικούμε:

Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.
Κάλυψη όλων των απωλειών.
Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Κατάργηση των αντεργατικών νόμων.
Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων.

Οργανώνουμε την απάντηση μας!

Ενισχύουμε τη δύναμη μας!



Δυναμώνουμε τα σωματεία μας σε κάθε κλάδο! Απαντάμε αγωνιστικά! Σπάμε το κλίμα φόβου, τους εκβιασμούς και τις απειλές των αφεντικών, της κυβέρνησης, της ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ.

Μόνο η δική μας δύναμη και στάση μπορεί να καταργήσει αντιλαϊκούς νόμους, μνημόνια και αφεντικα.


Гриша είπε...

Δε τα λες καλα λεφτ.Δε τα λες ολα.Πριν απο αυτο που λεει για τη "λαικη εντολη"το καλεσμα λεει:

" Ήδη η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις στην προσπάθεια να αποφύγει τις απειλές και τους εκβιασμούς, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα βήματα πίσω."

Δηλαδη το μεχρι τωρα κατα κοινη ομολογια αντιλαικο αποτελεσμα των υποχωρησεων μας αρεσει δε μας αρεσει το καταπινουμε αλλα διαδηλωνουμε γιατι δεν υπαρχουν περιθωρια για αλλα, δηλαδη επιπλεον βηματα πισω.

Ειναι τωρα κινημα αυτο που βαζει στη προμετωπιδα του το "μη χειρον βελτιστον";

ελληνοφρενικος είπε...

Οι συγκεντρωσεις της τεταρτης και της σημερινης μπορει στα ματια τα δικα σου,και σε ενα τμημα του κοσμου που συμμετειχε να ειχαν το νοημα που ελεγε το καλεσμα.Στην πραγματικοτητα ομως(συμφωνα με την εκτιμηση του ΚΚΕ-που συμφωνω)χρησιμοποιουνται απο την κυβερνηση ως πλυντηριο.Δεν πιστευω πως εισαι τοσο αφελης να πιστευεις πως υπαρχει εστω μια στο εκατομμυριο η κυβερνηση να φερει συμφωνια καλυτερη των 47 σελιδων.Οπως δεν πιστευω να ελπιζεις οτι αυτη η κυβερνηση θα κανει ρηξη.Αρα συμφωνα με το σκεπτικο σου πρεπει να συμμετεχουμε σε τετοιες εκδηλωσεις για να ξεμπροστιασουμε την κυβερνηση οτι δεν εφαρμοζει αυτα που υποσχεθηκε.Δεκτο το σκεπτικο σου αλλα νομιζω πως μπορουμε να την ξεμπροστιασουμε και με αλλους τροπους-με καλυτερο πλαισιο και στοχους οπως του ΠΑΜΕ που σου εβαλα το σεντονι απο πανω.Και χωρις να δωσω σε κανενα το δικαιωμα να παρερμηνευσει τις προθεσεις μου και να με χρησιμοποιησει ως υποστηρικτη της κυβερνησης,η εστω οτι προσπαθω να βαλω την κυβερνηση στον ισιο δρομο....

κάποιος σύντροφος είπε...

ο λαός είναι στο Σύνταγμα απόψε με γραμμή ούτε βήμα πίσω/ καμία συμφωνία ελληνοφρενικέ, με το ούτε βήμα πίσω ΠΡΟΦΑΝΩΣ να έχει μεγάλες δόσεις συριζέικου κυβερνητικού εξυπνακισμού για τον εξωραισμό του μνημονιου. Τώρα, το ότι κανείς δεν παίρνει την ευθύνη να πει ότι "το να έρχεται στην πλατεία ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν να ερχόταν η ΝΔ πριν τις εκλογές, άρα κάτι πρέπει να γίνει, ή τον διώχνουμε ή δεν πάμε" είναι σωστό, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ακόμα την πολιτική νομιμοποίηση να καλεί. Όλος ο κόσμος όμως όμως σήμερα μιλάει για το πανό στην Βουλή για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής

τα υπόλοιπα που λες είναι προφάσεις μιας πολιτικής γραμμής που θέλει συμφωνία, απλα΄γιατί δεν μπορεί να πει παύση πληρωμών κλπ κλπ που είναι αποτέλεσμα του να μην γίνει συμφωνία.

"κάποιος σύντροφος"

dimK. είπε...

..βλεποντας φωτο απο την συγκεντρωση να πω ενα μπραβο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατι α) το πανο που κρεμασε ηταν οτι πιο ευθυ, απολυτο και αριστερο μπορουσε καποιος να δει σε μια τετοια συγκεντρωση και β) γιατι ΗΤΑΝ εκει.
Οχι μονη της οχι ξεχωριστα οχι καταγγελοντας.
Για μενα ενα καλο παραδειγμα πως πρεπει να ειναι οι παρουσιες των κομμουνιστων. Μαζι στις κινητοποιησεις χωρις να χανεις την ταυτοτητα σου.
Δεν νομιζω να μπορει να πει καποιος μετα απο αυτο το πανο,οτι η ανταρσυα "υποστηριζει συριζα" ε?
Οσο για την φιλοευρωπαικη συγκεντρωση,απλα να οω οτι και στις 15.10.1944 οι δεξιοι δοσιλογοι κανανε πορεια υπερ των..γερμανων!

Гриша είπε...

Επιτυχεστατη η σημερινη συγκεντρωση στο συνταγμα.Πρεπει να ηταν διπλασιοι και ανω της χθεσινης συγκεντρωσης του ΚΚΕ ... στην Αρτα.
http://902.gr/eidisi/politiki/69950/i-omilia-toy-d-koytsoympa-gia-ta-70-hronia-apo-ton-thanato-toy-ari-veloyhioti#/0

Για το περιεχομενο τα ειπαμε.

κάποιος σύντροφος είπε...

ε ναι, αν δεν έχεις το χιούμορ του σκάι του Πρετεντέρη, ποιος θα το έχει. 7000 είπε η αστυνομία, 4000 ο σκάι, εσύ λες ακόμα λιγότερο

"κάποιος σύντροφος"

Αλεργικός στους Καραγκιόζηδες. είπε...

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20150617/low/newego_LARGE_t_1101_54520771.JPG

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20150618/engine/newego_LARGE_t_1101_54520778_type12128.jpg

http://news247.gr/eidiseis/politiki/voutshs-apo-to-suntagma-eimaste-etoimoi-gia-ola-den-tha-proxwrhsoyme-sthn-apopsh-orismenwn-anaidwn-eyrwpaiwn.3534205.html

Όλοι οι από πάνω δηλαδή κατέβηκαν στο Συνταγμα με πλαίσιο αυτό;
"Η κυβέρνηση δεν έχει άλλο δρόμο από το να μην αποδεχθεί την όποια συμφωνία, αλλά να δώσει λύση με βάση τη λαϊκή εντολή που έχει λάβει."

Μας δουλεύεις ρε Left-ψευτ700;

Φταίει ο Ριζοσπάστης ε;

"Ωστόσο, ο κ. Βούτσης εξήγησε ότι στην Κυβέρνηση "εργαζόμαστε για μια έντιμη συμφωνία, όσο δύσκολη κι αν είναι, που θα είναι βιώσιμη και θα δίνει προοπτική στη χώρα και στο λαό"

"Θέλω να σας πω ότι είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που βρισκόμαστε στη πλατεία χωρίς κάγκελα γύρω γύρω με ανθρώπους οι οποίοι χαμογελούν, που έχουν τις δικές τους ανάγκες και αγωνίες αλλά σήμερα προσπαθούν να σταθούν στο πλευρό της κυβέρνησης ώστε αυτή η διαπραγμάτευση να αποβεί υπέρ του λαού μας" πρόσθεσε."

Εκεί ρε με θες να είμαι;;

Αν αυτός ο κόσμος λέει κάτι διαφορετικό από την κυβέρνηση,ας διαχωρίσει την θέση του από αυτή και να μην χαριεντίζεται με τους υπουργούς της οι οποίοι μέσα από την ίδια την συγκέντρωση δηλώνουν τα παραπάνω.

Έχει γαμηθεί κάθε έννοια αλήθειας και σοβαρότητας.

Δεν πιστεύω σε τι μαλακίες κάθομαι και απαντάω στη μια τα ξημερώματα.

Τα γελοία περί Ριζοψευτη κτλπ,θα μου επιτρέψεις να σου τα επιστρέψω στο βαθμό που μου αναλογεί με ένα βαθιά πολιτικό και περιεκτικό σε νόημα "Άντε και γαμήσου ρε θρασύτατε καραγκιόζη",αρκετά με το ψέμα και την διαστρέβλωση.
Όποιος έχει λίγη τσίπα καταλαβαίνει.


Έλα κρύψου τώρα πίσω από τους κανόνες σχολιασμού και διέγραψέ το.












dimK. είπε...

..σε αλλα νεα,επιτρεψτε μου μια προβλεψη.
H συμφωνια ειναι προ των πυλων.
Ολο αυτο το υπογραφουμε/μας πιεζουν/βουλιαζουμε ειναι μια καλουτσικη φιεστα ετσι ωστε να πολωθει το κλιμα ωστε να δικαιολογησει την υπογραφη απο την κυβερνηση.Ειναι μια σειρα δηλωσεων και ενεργειων για να πειστουν οι ελληνες/ αντιπολιτευση της Μερκελ να δεχτουν την συμφωνια
Οι πλατειες μαλλον παιζουν ενα μικρο ρολο κομπαρσου στο εργο.
Κοντος ψαλμος κλπ κλπ.

ελληνοφρενικος είπε...

Aν εξαιρεσουμε τα μπινελικια συμφωνω με τον αλλεργικο.Ετσι ειναι δεν μπορει να διαδηλωνεις με στελεχη αυτης της κυβερνησης.Εγω τουλαχιστον δεν μπορω.Μπορω ομως αυριο με το καθαρο πλαισιο του ΠΑΜΕ που κανει πλατυ ανοιγμα μετα τις πετυχημενες προηγουμενες συγκεντρωσεις.Θα μπορεσει να κλιμακωσει τον αγωνα;Η λαικη συμμετοχη αυριο θα το δειξει.....μακαρι.Για την αυριανη συγκεντρωση λιγους στιχους απο το μεγαλο μας τσιρκο που επαιξε σημερα η ραδιοφωνικη ελληνοφρενεια για οποιον δεν την ακουσε ολοκληρη(χανει βεβαια οποιος δεν την ακουσε). Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι,
μην έχεις πια την πείνα για καμάρι.
Οι αγώνες που 'χεις κάνει δε φελάνε
το αίμα το χυμένο αν δεν ξοφλάνε.
Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι,
η πείνα το καμάρι είναι του κιοτή,
του σκλάβου που του μέλλει να θαφτεί.

κάποιος σύντροφος είπε...

επίσης από το ίδιο

στολίστηκαν οι ξένοι τραπεζίτες,
ξυρίστηκαν οι έλληνες μεσίτες,
εφτά ο τόκος πέντε το φτιασίδι,
40 με το λάδι,
με το λάδι και το ξύδι.

δηλ τι είναι αυτά ? γιατί "ξένοι" και γιατί η ελληνική αστική τάξη "μεσίτες" ?

μήπως έτσι βγαίνει λάδι η ελληνική αστική τάξη και μπαίνει θέμα εθνικής ανεξαρτησίας, δηλ επιστροφής στη φεουδαρχία ?

αυτά μας λέει το ΚΚΕ δυστυχώς.

"κάποιος σύντροφος"

ελληνοφρενικος είπε...

Και μια ακομα απαντηση για οσους μπορουν ακομα να διαδηλωνουν διπλα διπλα με τα στελεχη της κυβερνησης(παρολες τις προθεσεις τους)= «Πολύ θετικό βήμα» χαρακτήρισε τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, και πρόσθεσε ότι ο στόχος είναι «να επιτευχθεί συμφωνία εντός της εβδομάδας».

Ανέφερε πως αμέσως αρχίζει η διαδικασία αξιολόγησης των ελληνικών προτάσεων από τους «Θεσμούς» και εντός της εβδομάδας θα συνεδριάσει ξανά το Eurogroup. Ρωτήθηκε αν κάτι λείπει από τις προτάσεις της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τις συντάξεις και το ΦΠΑ και απάντησε πως οι προτάσεις είναι «ευρείες και συνεκτικές», προσθέτοντας ωστόσο ότι «πρέπει να δούμε τις λεπτομέρειες και τα νούμερα».

Ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε πως πρέπει να καθοριστούν «οι προαπαιτούμενες δράσεις με ακρίβεια» και να καθοριστεί ο κατάλογος για το ποια μέτρα και πότε θα ψηφιστούν από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι «στέρεες και σφαιρικές», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί. Υ.Γ.Αν δεν εχετε προβλημα να διαδηλωνετε με αυτους τους υπουργους αντε την επομενη φορα μαζι και με νεοδημοκρατες στο επομενο μνημονιο......Στην μεγαλη συγκυβερνηση για να σωθει η Ελλαδα,η ευρωζωνη,η ΕΕ,κλπ κλπ.Παντα βεβαια με το δικο σας ξεχωριστο πλαισιο αλλα διπλα διπλα ακομα και με τον αδωνι....

ελληνοφρενικος είπε...

Αυτο καταλαβες φιλε μου οτι εννοει ε;;;;Δεν πειραζει οσο καταλαβαινει κανεις....Τωρα οτι το ΚΚΕ βγαζει λαδι την Ελληνικη αστικη ταξη την καλυτερη απαντηση την εδωσε ο ιδιος ο ΣΕΒ,με την ανακοινωση που εβγαλε για την συγκεντρωση και το πανο του ΠΑΜΕ.Οπως επισης και με τις ανακοινωσεις στηριξης που εχει βγαλει για την κυβερνηση.Κυβερνηση που διαδηλωνεις διπλα διπλα με τους υπουργους της,ασχετα αν δεν συμφωνεις μαζι της το εκμεταλευεται οπως βλεπεις και απο τις δηλωσεις στελεχων της.

κάποιος σύντροφος είπε...

το ΚΚΕ λέει ότι όποιος λέει εθνική ανεξαρτησία, οπως ο Καμπανέλλης στο ίδιο τραγούδι που πόσταρες, βγάζει λάδι την αστική τάξη,=

άντε ελληνοφρενικέ, κάθε μέρα μιλαμε, τόσο πια δεν έχεις καταλάβει τι λέω

"κάποιος σύντροφος"

Гриша είπε...

@κσ
Ποιο χιουμορ αλα Πρετεντερη; Kυριολεκτικα το ειπα.

Απλα εσενα σου βγαινει παραπανω το νουμερο γιατι αθροιζεις μαζι κι αυτους που "προσπαθούν να σταθούν στο πλευρό της κυβέρνησης" οπως ειπε ο βουτσης, συν αυτους που απορριπτουν το σχεδιο των δανειστων αλλα κανουν γαργαρα τις 47+8 της κυβερνησης, συν τους πασοκους της αδεδυ,συν...συν...συν

Ωραιο το χυμα στο κυμα, καλοκαιρι εχουμε αλλωστε.

LeftG700 είπε...

Φίλε Γιώργο,


Δεν οδηγεί πουθενά αυτός ο δρόμος, μην τον παίρνεις. Γιατί συμψηφισμός; Και τι εννοείς όταν γράφεις «αφού δεν μπορώ εγώ να φανώ καθαρός»; Σου φαίνεται ...Συριζέικο αυτό το μπλογκ;;; Ρε Γιώργο, για όνομα! Οι πιο πολλοί σχολιαστές εδώ είναι Κουκουέδες! Συριζαίος-Συριζαίος δεν πατάει στο μαγαζί, εδώ και πολύυυ καιρό! Βέβαια, έχεις κι εσύ το μικρόβιο: όποιος δεν σηκώνει τη σημαία τού ΚΚΕ είναι με τους άλλους. Αμ δεν είναι έτσι. Και του ΚΚΕ τη σημαία σηκώνουμε, και του ΣΥΡΙΖΑ, και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μέχρι και της ΟΑΚΚΕ, αν θέλεις. Αλλά δεν σηκώνουμε καμία αποκλειστικά.

Όχι, ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν θα είναι υπεύθυνοι για το μνημόνιο. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν έχουν γενικές πολιτικές ευθύνες.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε ελληνοφρενικέ,


Εκατό φορές να γράψεις «όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ» δεν πρόκειται να μαζέψεις όσους έδιωξε από το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ η λουμπεναρία ο Αλλεργικός. Αλλά πού να το καταλάβετε...


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Μια χαρά τα λέω. Αυτό που παραθέτω είναι η κατάληξη της παραγράφου, το «δια ταύτα» που λέμε. Και πρέπει να συνυπολογίσεις ότι το κάλεσμα δεν γράφτηκε από αντισυριζαίους. Έπρεπε να τηρήσουν κάποια προσχήματα. Κι αν σου φαίνεται λίγη η διαφοροποίηση, κρύβε λόγια. Για τη συντριπτική πλειοψηφία τών οπαδών τού ΚΚΕ, αν αύριο τυπωθεί ο Ρίζος κατά λάθος με ημερομηνία Τετάρτη 24 Ιουνίου, αύριο θα έχουμε Τετάρτη 24 Ιουνίου!


Τα λέμε


ΥΓ Για να μη σου μείνει η παραμικρή αμφιβολία ότι δεν έβαλα σκόπιμα την πρώτε πρόταση τής σχετικής παραγράφου, την πρόσθεσα ήδη. Δεν αλλάζει τίποτε. Όπως σού είπα, το «δια ταύτα μετράει», το τι ζητάνε από την κυβέρνηση.

LeftG700 είπε...

Φίλε Αλλεργικέ,


Με τη λογική είσαι αλλεργικός, όχι με τους καραγκιόζηδες. Να το ψάξεις. Κατά τα άλλα:

Ρε μπούφο! Τι μου αραδιάζεις τις φάτσες αυτών που πήγαν;;; Αυτό είναι το θέμα μας;;; Το θέμα μας είναι οι ψεματούρες τού Ρίζου για τις προθέσεις και τους σκοπούς αυτών που έκαναν το κάλεσμα. Εκτός κι αν νομίζεις ότι είσαι ο έξυπνος της παρέας που μετατοπίζει τα γκολπόστ και δεν θα το πάρω πρέφα. Μ’ αυτό το πλευρό να κοιμάσαι!

Γιατί να σε κόψω, ρε λουμπεναρία-τσοκαρία; Για το «άντε και γαμήσου»; Βρε αρχιβλάκα, δεν έχεις πάρει είδηση ότι αν κάποιος με βρίσει (εμένα, όχι κάποιον σχολιαστή) δεν του κόβω το σχόλιο; Τι νομίζεις ότι είναι εδώ; Κανένα Κουκουέδικο μπλογκ που έτσι και φτερνιστείς πέφτει μπαλτάς; Άντε να χαθείς, πανύβλακα!

LeftG700 είπε...

Φίλε DimK,


«επιτρεψτε μου μια προβλεψη.
H συμφωνια ειναι προ των πυλων.»


Πες μας και κάνα πιο φρέσκο νέο! ;-) :-)


Τα λέμε

Гриша είπε...

Ρε συ λεφτ,

μηπως ειναι αυτο το προβλημα τελικα;Mηπως επειδη οι κουκουεδες σου διωξαμε τη πελατεια "συριζαιοι συριζαιοι" απο το μαγαζι;Οσο κι αν προσωπικα μου δινεις αυτη την εντυπωση μερικες φορες ,σκεπτομενος λογικα και παρολες τις τεραστιες διαφωνιες μας,λεω πως οχι.Ουτε μια στο εκατομμυριο να ισχυει κατι τετοιο.

Αλλα ρε λεφτ πως ειναι δυνατον σημερα να θεωρεις και δικη σου τη σημαια του συριζα;Εγω δε σου λεω να σηκωσεις τη σημαια του ΚΚΕ αλλωστε ξυπνιος εισαι αν δεν μπορεις να πειστεις μονος σου, εγω θα σε πεισω;

Aλλα ρε φιλε δε δεχομαι να μου λες οτι σε οποια αριστερα μπορεις να εχεις στο μυαλο σου μπορει να υπαρχει σημερα και ψηγμα συριζα.Δε συμφωνησες κι εσυ οτι δεν υπαρχει πλεον καμια διαφορα συριζα με δημαρ;Γιατι τοτε ισες αποστασεις;Για οποιο αγνο και προοδευτικο κοσμο πιθανον πιστεψε και ακομα μπορει να πιστευει οτι αυτο το πραγμα ειναι αριστερα;Mα υπαρχει αλλος τροπος να αφυπνισεις αυτον το κοσμο απ το να πεταξεις τη πατσαβουρα του συριζα εκει που ανηκει, στα σκουπιδια;
Δεν καταλαβαινεις τη τεραστια ζημια που γινεται στη συνειδηση του κοσμου να συντηρειται η ιδεα οτι αυτο το αστικαριο του κερατα μπορει να θεωρειται ακομα αριστερο;

LeftG700 είπε...

Φίλε μου Гриша,


Ελπίζω να το λες για αστείο ότι έχω πρόβλημα επειδή αποχώρησαν απο εδώ οι οπαδοί τού ΣΥΡΙΖΑ εξ αιτίας της δικής σας παρουσίας, γιατί για μένα είναι μεγάλη προσβολή. Επιπλέον, δεν έφυγαν όλοι γι' αυτό το λόγο. Κάποιοι έφυγαν γιατί τα πήραν μ' εμένα (προφανώς θεώρησαν ότι υπονομεύω το κόμμα τους). Τώρα, για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έχω πει πολλές φορές κι όπως ξέρουν και τα μκρά παιδιά, δεν είναι ένα ενιαίο πράγμα. Είναι ένας μπαξές με όλες τις ποικιλίες. Από γαιδουράγκαθα μέχρι τριαντάφυλλα. Όσο για την κυρίαρχη ομάδα, όπως το έχω πει: Δημαριτισμός.

Βέβαια, τα ψέματα σώνονται για τους "μενσεβίκους". Όσο περπάτησαν μαζί με την πλειοψηφία, περπάτησαν. Όπως εξελίσσονται τα πράγματα, πλησιάζει η ώρα που θα πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις τους. Ίδωμεν.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ


Φίλε Гриша, για να μην παρερμηνευτούν τα λόγια μου να διευκρινίσω πως όταν λέω ότι δεν έχω πρόβλημα που έφυγαν οι φίλοι τού ΣΥΡΙΖΑ, αυτό δεν σημαίνει ότι ...χάρηκα που έφυγαν ή πως δεν θέλω να επανέλθουν κάποια στιγμή εδώ για να συνεχιστεί η διακοπείσα συζήτηση.


Τα λέμε

Αλεργικός στους Καραγκιόζηδες. είπε...

"Και του ΚΚΕ τη σημαία σηκώνουμε, και του ΣΥΡΙΖΑ, και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μέχρι και της ΟΑΚΚΕ, αν θέλεις. Αλλά δεν σηκώνουμε καμία αποκλειστικά.."


Ο κλασικός ο μαλάκας ο "ανένταχτος αριστερός" .Αυτός ο αέρας ο κοπανιστός.Ο κριτής των πάντων,που μοναδικό καθήκον του θεωρεί μια πορεία στην χάση και την φέξη.Που δεν μπορεί να καταλάβει τι θα πει να θέτεις το εγώ σου στην υπηρεσία του εμείς.
Και δεν μπορεί να καταλάβει ότι αυτό το κάνεις συνειδητά και με κριτική απέναντι στο εμείς ,που κανένας από τους "απ'εξω" δεν θα μπορούσε να κάνει σκληρότερη.Τέτοια που ακόμη και όταν αναγνωρίσεις μια αδυναμία,να μπορείς να καταλάβεις ότι αυτή η αδυναμία δεν είναι "των άλλων" αλλά δική σου.
Αυτός λοιπόν ο καραγκιοζάκος που παπαγαλίζει για γραμμές από τον Ριζοσπάστη και άλλα τέτοια "ανένταχτα" και δήθεν αυτοφυή της σκέψεις του,άσχετα αν τα ίδια βελάσματα βελάζει όλο το κοπάδι των "έξυπνων".


Σας σιχάθηκα ρε.



"Και του ΚΚΕ τη σημαία σηκώνουμε, και του ΣΥΡΙΖΑ, και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μέχρι και της ΟΑΚΚΕ, αν θέλεις. Αλλά δεν σηκώνουμε καμία αποκλειστικά.."


https://www.youtube.com/watch?v=8WN1tYqhU0E

Πόσο χρονών είσαι ρε;;

LeftG700 είπε...

Άκου φίλε μου Αλλεργικέ (που, αν θέλεις να συνεχίσεις να κουβεντιάζεις με μένα, καλό είναι να κόψεις τα νταηλίκια και να αρχίσεις να μιλάς σαν άνθρωπος κι όχι σαν ανθρωποφάγος),


Όπως έχω πει άπειρες φορές (αλλά εσύ, προφανώς, δεν ξέρεις, γιατί είδες ξαφνικά και τυχαία φως, το πήρες για αντιΚΚΕ σήμα και μπήκες ως ταύρος εν υαλοπωλείω), είναι ένα πράγμα το τι κάνουμε εγώ και η παρέα μου στην πραγματική ζωή και άλλο πώς ‘‘τρέχω’’ αυτό το μαγαζί. Δηλαδή, στην πραγματική ζωή, μπορεί να είμαι ενταγμένος κάπου μέχρι τα αυτιά. Αλλά η φωνή που δίνω σε αυτό το ιστολόγιο μιλάει (και θα μιλάει όσο υπάρχει) έξω από το όποιο κάδρο έχω επιλέξει να μπω. Σαφές; Σαφές. Επομένως, μη μου μιλάς για το «εγώ» μου σε αντίθεση με το «εμείς» που τάχα το έχω χεσμένο. Κι έπειτα, τι κάνω εδώ; Επειδή εκφράζω γνώμη σημαίνει ότι έχω ερωτευτεί την ατομάρα μου; Ξέρεις πόσες φορές έχω υπερασπιστεί με τη γνώμη μου το δικό σας «εμείς», π.χ.; Άμα σου κάνω κατάλογο με τις σχετικές αναρτήσεις, θα πήξεις! Γι’ αυτό, να είσαι πιο προσεκτικός και μετρημένος. Και να σου πω και το άλλο; Αναρωτήσου αν οι ‘‘δικοί σου’’ που έρχονται εδώ και συζητάνε τις διαφωνίες μας (αλλά τις συζητάνε σαν άνθρωποι) είναι όλοι ηλίθιοι κι εσύ είσαι ο μόνος έξυπνος.

Περί «αναγνώρισης των αδυναμιών», όπου τάχα είστε πρώτοι και καλύτεροι, άστο καλύτερα. Και δεν θα σταθώ στο τι κάνετε μέσα στο κόμμα σας (πάνω τα χεράκια – κάτω τα χεράκια, ανάλογα με το βιολί που σας βαράει η καθοδήγηση κι εσείς χορεύετε). Θα σου πω τι κάνετε στο διαδίκτυο. Εκεί όπου οι περισσότεροι λέτε «δεν είμαι μέλος τού Κόμματος, είμαι οπαδός και φίλος του». Παρ’ όλα αυτά, παρά την ανωνυμία και τη χαλαρότητα του διαδικτύου, παρά το γεγονός ότι όντως οι περισσότεροι δεν είστε μέλη, δεν έχετε την παραμικρή διάθεση να αναγνωρίσετε ούτε καν ότι ο Κουτσούμπας είναι υπέρβαρος κι ότι η Παπαρήγα ντύνεται χάλια. Για ποια «αναγνώριση αδυναμιών» και μάλιστα «γενναία» μού μιλάς λοιπόν;


Τα λέμε


ΥΓ Το βιντεάκι με τον Τσουκαλά προδίδει ότι κι εσύ μάλλον έχεις μπερδέψει την ιδεολογική ανταλλαγή σκέψεων και αντιπαράθεση απόψεων με το οπαδιλίκι. Η δε ανωμαλία που καταγγέλλει ο Τσουκαλάς, δεν έχει καμία σχέση με τη δική μου. Η δική μου ‘‘ανωμαλία’’, για να παραμείνω εκεί που με πήγες, στο ποδόσφαιρο, δεν είναι όπως τού τύπου που δηλώνει Ολυμπιακός στη μπάλα και Παναθηναϊκός στο μπάσκετ. Η δική μου ‘‘ανωμαλία’’ περιγράφεται καλύτερα από κάποιον που, ενώ δηλώνει Ολυμπιακός, λέει «φοράρα αυτό ο Μπεργκ, ρε πούστη μου» ή από κάποιον άλλον που, ενώ είναι φόλα βάζελος, ομολογεί ότι «ο Τσόρι είναι παιχτούρα». Κατανοητόν;

ΥΓ2 Πόσο χρονών είμαι; Του χρόνου βγαίνω από τον κατάλογο των g700. Αλλά, για την περίπτωση που γουστάρεις να συνεχίσεις να έχεις αυτή τη στάση τού μπαμπά που δεν σηκώνει κουβέντα κι άμα λάχει ρίχνει και χαστούκια, σου απαντώ αλλιώς: «όσο είσαι εσύ συν δέκα χρόνια παραπάνω!» Εντάξει;

Αλεργικός στους Καραγκιόζηδες. είπε...

Το τι κάνεις στην πραγματική σου ζωή κτλπ.
Είσαι διχασμένη προσωπικότητα;Δεν έχουν καμία ιδεολογική συνάφεια το τι κάνεις στην πραγματική σου ζωή με τις απόψεις που εκφράζεις στο blog;
Και τι ωραίο και βολικό,δήθεν να αποκόπτεις τις πολιτικές σου απόψεις στο blog από τις απόψεις βάση των οποίων λειτουργείς στην "πραγματική σου ζωή".
Όλα μπλέκονται λοιπόν σε μια ομίχλη μυστηρίου,όπου ο ρηχός και επανειλημμένα καρπαζοεισπράκτορας της πραγματικότητας(2012 Ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ ) στο blog,μετατρέπεται στην "πραγματική του ζωή" σε πιονέρο της ταξική πάλης...
Και κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό,μα φυσικά γιατί δεν ξέρει τι κάνεις "στην πραγματική σου ζωή"...



"Είναι ένα πράγμα το τι κάνουμε εγώ και η παρέα μου στην πραγματική ζωή"

Ξεκαρδιστικό...

Εσύ και η παρέα σου φίλε μου.Εσύ και η παρέα σου!!

Η ταξική πάλη όμως δεν είναι θέμα παρέας,αλλά θέμα οργάνωσης.

Όσο λοιπόν εσύ και η παρέα σου αναλύετε μεταξύ μπύρας και τσίπουρου την ταξική πάλη,εμείς και το κόμμα μας την διεξάγουμε.



Για το υστερόγραφο 1
Είναι η φύση αυτού που θέλουμε να πετύχουμε τέτοια,σοσιαλισμός/κομμουνισμός ,που για να επιτευχθεί αυτό η εργατική τάξη πρέπει να γίνει τάξη για τον εαυτό της.Χρειάζεται να δρα οργανωμένα και για να το πετύχει αυτό,χρειάζεται ΕΝΑ κέντρο λήψης αποφάσεων.Και για τις κρίσιμες στιγμές μιας επανάστασης αλλά και για την προσπάθεια οικοδόμησης του σοσιαλισμού μετά από αυτή.Ο κεντρικός σχεδιασμός είναι σχέση παραγωγής,δεν είναι τρόπος διοίκησης.
Επίσης το ότι υπάρχουν πολλά κόμματα στην αστική δημοκρατία είναι γιατί υπάρχουν διαφορετικά ενδοταξικά (καπιταλιστικά) συμφέροντα μέσα σε αυτήν.Το ταξικό συμφέρον όμως της εργατικής τάξης είτε εντός αστικής δημοκρατίας,είτε κατά την διάρκεια της επανάστασης,είτε κατά την διάρκεια της οικοδόμησης είναι ΕΝΑ. Και εκφράζεται αντικειμενικά από το ΕΝΑ και μοναδικό κόμμα της.
Μπορούμε να διαφωνούμε για το ποιο είναι αυτό το κόμμα(θα το δείξει η ιστορία).
Είναι γελοίο όμως να λέμε ότι σηκώνουμε όλες τις σημαίες (ακόμη και αυτών που δεν διεκδικούν να είναι το κόμμα της εργατικής τάξης και το δηλώνουν ευθαρσώς).

Αυτό σχολίασα με το βιντεάκι.

Εκεί υπάρχει πρόβλημα.Εκεί μαζί με την φανέλα της χαφάρας της άλλης ομάδας που σου αρέσει,φοράς και το σήμα της αντίπαλης ομάδας.


*Ο Κουτσούμπας είναι υπέρβαρος και η Παπαρήγα ντύνεται χάλια.
......ώχ μόλις χτύπησε το τηλέφωνο...
......με διέγραψαν...

*Πριν μπω σαν ταύρος στο υαλοπωλείο,έχω μπει πολλές φορές σαν Ζαμπούνης...

Απλά η θρασύτητα χτύπησε κάποιες ευαίσθητες χορδές μου και με οδήγησε να συμπυκνώσω βαθιά πολιτικά νοήματα σε πλούσιες πολιτικού περιεχομένου λέξεις.
Έχει καλομάθει ο καθένας(γενικά μιλάω) να βρίζει ασύστολα το ΚΚΕ και να σας απαντάμε με το σεις και με το σας.Ε, πήρα μια πρωτοβουλία,να απαντήσω αναλόγως...
.....ωχ κάποιος χτυπάει την πόρτα...
.....τι έγινε ρε σύντροφοι...
.....ποια "πρωτοβουλία"....
.....τι Γκουλαγκ;

E.B. είπε...

Ξερεις, το γκουλαγκ ειναι μια πραγματικοτητα. Και εκει πεθαιναν ποινικοι, αλλα και κομμουνιστες που ελεγαν στο λαο την αληθεια, και πληρωσαν για αυτο. Το ιδιο δηλαδη που εγινε και στις εξοριες της ελλαδας. Καλυτερα να σκευτεστε δυο φορες οταν μιλατε οι κκεδες για γκουλαγκ.

Αγαπάμε τον Καραγκιόζη,σιχαινόμαστε τους σκυφτούς Χατζατζάρηδες είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
'Αδωνι εσυ; είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
LeftG700 είπε...

@Αγαπάμε τον Καραγκιόζη,σιχαινόμαστε τους σκυφτούς Χατζατζάρηδες:

Να πας να τραβήξεις μαλακία αλλού!

LeftG700 είπε...

@Άδωνι εσύ;:


Κι εσύ επίσης να πας να τραβήξεις μαλακία αλλού!

LeftG700 είπε...

Φίλε Αλεργικέ,


Θα σου απαντήσω αύριο. Για την ώρα, μία επισήμανση και μία παραγγελιά (το θέτω ευγενικά).

Η επισήμανση: Βλέπω, με ευχαρίστηση, ότι έκοψες τα νταηλίκια. Αυτό είναι μία κίνηση προς θετική κατεύθυνση, αναμφίβολα.

Η παραγγελιά: Αν επανέλθεις με νεότερη απάντηση, να μου κάνεις τη χάρη να διαλέξεις ένα άλλο ονοματάκι. Δηλαδή, ένα όνομα που να μην είναι της πλάκας ή της προβοκάτσιας σαν το τωρινό σου και το οποίο, όπως ίσως είδες, ενθάρρυνε δύο δικούς σου (κατά τα φαινόμενα, μέλη τής πολυπληθούς φράξιας των Ούγκα Μπούγκα και φανατικούς εραστές τής μαλακίας) να μπουκάρουν εδώ με παραπλήσιας ορεότητας ψευδώνυμα. Αν δεν μου κάνεις τη χάρη, δεν θα χαλάσουμε τις καρδιές μας. Απλώς, το σχολό σου θα δει μια ωραία κόκκινη κάρτα και θα πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια...


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ


Την άγουσα για τα αποδυτήρια = Την άγουσα προς τα αποδυτήρια. Καλύτερα διχασμένη προσωπικότητα σκέτο, παρά διχασμένη προσωπικότητα και με κακά ελληνικά...

LeftG700 είπε...

Φίλε (φίλη; τα αρχικά δεν διευκολύνουν) Ε.Β.,


Βεβαίως και τα γκουλάγκ είναι μία πραγματικότητα και από τη σκοπιά που το θέτεις. Θέλω όμως να προσθέσω μία παράμετρο που δεν πρέπει να ξεχνιέται:

Κάθε επανάσταση είναι υποχρεωμένη να προστατεύει την εξουσία της.

Με αυτό δεν θέλω να ακυρώσω πολιτικάντικα τον προβληματισμό σου (εξ άλλου, από τη συμπεριφορά ορισμένων Κουκουέδων εδώ, εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα ότι η σκέψη τους για μένα είναι «ε ρε γκουλάγκ που σου χρειάζεται!»...). Θέλω όμως να σου επισημάνω το πολύπλοκο του πράγματος που δεν επιτρέπει, νομίζω, απλουστεύσεις, γενικεύσεις και αφορισμούς καθολικού τύπου...


Τα λέμε