Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι!




Η κάθοδος στα σημερινά συλλαλητήρια τού ΠΑΜΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν σημαίνει σώνει και ντε ολοκληρωτική αποδοχή των πολιτικών πλαισιώσεών τους. Σημαίνει όμως άρνηση αποδοχής τής άρον-άρον υποταγής στη Νέα Ιερά Συμμαχία που σαλπίζει η κυβέρνηση. Ίτε παίδες!



58 σχόλια:

ελληνοφρενικος είπε...

Πολυ πετυχημενο το πανο του ΠΑΜΕ.Προβλεπω θαψιμο απο ΜΜΕ.Δεν ειναι ωρα να χαλαει η κοινωνικη συναινεση....Σημερα θα φανει ποσοι δεν εχουν διαβρωθει απο την απατη της διαπραγματευσης.Χθες στη Λαρισα καλη η συγκεντρωση για τα δεδομενα της εποχης.Με τη συμμετοχη μας θα φανει αν υπαρχει διαθεση για κλιμακωση,θα δουμε αν γελασει λιγο το χειλακι μας.Καλο βημα για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ,μετα τη συμμετοχη τους στις συγκεντρωσεις στηριξης της διαπραγματευσης.Ελπιζω να μην ξανασυμμετεχουν σε τετοια αισχη,αν και για μενα ειναι καιρος να επιστρεψουν στο ΚΚΕ.Μεγαλη κουβεντα θα μου πεις δεν ειναι της ωρας,και ουτε το βλεπω πιθανο.Πεστο προσωπικη μου ελπιδα για το μελλον.Εχω περασει φοιτητης απο εκει λογω 89 απλα εδω και χρονια δεν βλεπω να εχει λογω υπαρξης.

κάποιος σύντροφος είπε...

η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πότε ήταν στο ΚΚΕ για να ... επιστρέψει ??

"κάποιος σύντροφος"

ελληνοφρενικος είπε...

Ο κυριος κορμος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ειναι το ΝΑΡ που εφυγε απο το ΚΚΕ το 89(η μιση ΚΝΕ τοτε με Γραψα κλπ)

κάποιος σύντροφος είπε...

αρα να τα λέμε σωστά.

το ΝΑΡ είναι κάτω από το 1/3 των μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

και αυτό να το λέμε σωστά. Κύριος κορμός ήταν ο ΣΥΝ στον ΣΥΡΙΖΑ, το 80% των μελών και καθοριστικός στην γραμμή, καμία σχέση.

Άρα θες το ΝΑΡ στο ΚΚΕ, δεν το θεωρώ εντελώς λάθος, δεν σε αδικώ, υπάρχει βάση σε αυτό που λες, ούτε και απλό βέβαια. Υπάρχει μια στρατηγική σύγκλιση (με μετατόπιση του ΚΚΕ προς το ΝΑΡ) αλλά όχι ταύτιση, με μεγάλες διαφορές στην κινηματική στάση, τις πρακτικές κλπ.

"κάποιος σύντροφος"

ελληνοφρενικος είπε...

Διαβασα τωρα πως σου αρεσει η ΚΚΕδολογια και λες κιολας οτι το ΚΚΕ ειναι λεει στο μπλοκ του Ευρω....Το ΚΚΕ λεει και ελεγε φιλαρακι(μην πιανεσαι στα 18δευτ.της Αλεκας)οτι το κυριο ειναι να την κανεις απο ΕΕ,και να κοινωνικοποιησεις τα μονοπωλια.Εμενα αυτο με καλυπτει για αρχη.Το να πας στη δραχμη με κυβερνηση που δεχεται το χρεος,την ΕΕ,και την εξουσια στα μονοπωλια,δεν κανεις ουτε μια τρυπα στο νερο.Ποιος φορεας δηλ.θα κρινει το ΚΚΕ και θα το καταταξει στο λομπυ του ευρω καποιε συντροφε;;;Αν δεν ξερεις ουτε καν για τη διαλυση-διασπαση της ΚΝΕ το 89 μην ασχολεισε τοσο με την ΚΚΕδολογια και μην μπερδευεσαι με αναλυσεις που διαφαζεις απο φωστηρες του πληκτρολογιου....Οι καιροι χρειαζονται αγωνες και χωρις δυνατο ΚΚΕ δεν γινεται να εχουμε δυνατους αγωνες ασε λοιπον τις μπουρδολογιες και το απογευμα στα συλλαλητηρια....

κάποιος σύντροφος είπε...

ποιος φορέας θα κρίνει το ΚΚΕ ?

εγώ, γιατί ρε συ, απαγορεύεται ? Που ζεις ρε φίλε ?

αλλάχτε μυαλά όσο μπορεί να σωθεί κάτι από το ΚΚΕ.

όσον αφορά την ΕΕ και όλα αυτά από το άλλο ποστ αν είσαι με την έξοδο από την ΕΕ μετά την σοσιαλιστική επανάσταση, δεν είσαι με την έξοδο από την ΕΕ, γιατί εννοείται ότι η Ελλάδα δικτατορία του προλεταριάτου δεν θα είναι στην ΕΕ.

αν είσαι με την έξοδο από την ΕΕ σήμερα είσαι απέναντι στο σημερινό ΚΚΕ.

άσε λοιπόν τις μπουρδολογίες και κατέβα στα συλλαλητήρια. Αλλά όχι μόνο αυτό, πάλεψε για ένα κομμουνιστικό κίνημα πατριωτικό και διεθνιστικό απέναντι σε αυτό το ασύνταχτο άσχετο τσούρμο που κάνει κουμάντο στην πλάτη του ΚΚΕ.

να μου λες ότι θες δυνατό ΚΚΕ με άλλη γραμμή από αυτήν που έχει δεν μου λέει τίποτα.

αν ήρθες εσύ να πεις σε μένα για την ιστορία του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι λίγο γελοίο.

επίσης για φέρε μια ανακοίνωση, κείμενο, ντοκουμέντο κάποιου στην αριστερά να λέει να βγούμε από το ευρώ και να πληρώνουμε το χρέος, ή ζήτα συγνώμη αν δεν βρεις.

"κάποιος σύντροφος"

ελληνοφρενικος είπε...

Δεν ειχα δει την απαντηση σου.Πρωτον δεν θα καθισω να μετρησω ποσο της %ειναι του ΝΑΡ.ΟΚΔΕ-ΕΚΚΕ-ΑΡΑΝ-ΑΡΑΣ ειναι οργανωσεις σφραγιδες μονο το ΣΕΚ(πρωην ΟΣΕ)εχει καποιο κοσμο και ξερω πως ποτε δεν θα ερχοταν στο ΚΚΕ,αρα ναι εννοω το ΝΑΡ.

κάποιος σύντροφος είπε...

δεν τα ξέρεις ρε φίλε, σταμάτα, πραγματικά όμως.

δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, δεν έχω και δικαίωμα, αλλά οργάνωση σφραγίδα η ΑΡΑΝ ?

πως το ορίζεις αυτό ? Να μην έχει 1500 μέλη ? Ούτε το ΝΑΡ έχει.

και το ΣΕΚ δεν έχει κάποιο κόσμο, έχει πολύ κόσμο

άσε να ξέρουμε και μεις κάτι, και συ κάτι να μην το ξέρεις.

"κάποιος σύντροφος"

ελληνοφρενικος είπε...

Οταν βγαινεις και συμμετεχεις σε συγκεντρωση υπερ της στηριξης μιας κυβερνησης οπως ο συριζα-ανελ,οταν ο δελαστικ μας παρουσιαζε τον σαμαρα αντιμνημονιακο που λυγισε,και τον τσιπρα αντιμνημονιακο που δεν πρεπει να λυγισει(τωρα τα γυριζει)η ηγεσια του ΚΚΕ σου φαινεται ασυνταχτο τσουρμο;;;;;Τελος παντων αυτες οι συζητησεις αποτελουν παρελθον για μενα εδω και χρονια.Η γνωμη μου(παρολες τις διαφωνιες μου)ειναι πως χρειαζεται δυνατο ΚΚΕ.Πως οργανωσεις τυπου ανταρσυα δεν εχουν νοημα στη μεταμααστιχτ εποχη και μονο συγχιση προσφερουν παρολες τις καλες προθεσεις που εχουν και δεν το αμφισβητω.Δεν ειναι καιρος να διυλιουμε τον κονοπα....Την κανω σιγα σιγα για συλλαλητηριο

κάποιος σύντροφος είπε...

ο Δελαστίκ είναι ΝΑΡ, δεν τον θες ?

δεν υπήρξε καμια συμμετοχή σε συγκεντρώσεις στήριξης της κυβέρνησης. Η απόδειξη ήταν η αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι τους, οι κομματικές ντιρεκτίβες που αποκαλύφθηκαν τότε να θαφτούν μην στηριχτούν οι συγκεντρώσεις από τις ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ, και το ότι οι συγκεντρώσεις σταμάτησαν μετά την 20η Φεβρουαρίου στην οποία οδήγησαν τα δόγματα ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ για "όχι ρήξη", "έξοδος από το ευρώ είναι καταστροφή" "η χρεοκοπία είναι τυχοδιωκτισμός" κλπ. Οι συγκεντρώσεις ήταν μεγάλο πρόβλημα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ έβαλε πλάτη στην δικομματική

πχ να πληρωθεί το ΔΝΤ τέλος Ιουνίου ? Πόσα τέτοια πέρασαν και το ΚΚΕ δεν έκανε κριτική στην κυβέρνηση. Ουσιαστικά δεν έχει καν γραμμή να μην περάσει το μνημόνιο, θέλει να λέει ότι είναι μνημόνιο (σωστό) να καταγγέλει τον ΣΥΡΙΖΑ (σωστό) αλλά να περάσει, γιατί αλλιώς είναι τυχοδιωκτισμός, έξοδος χωρίς εργατική εξουσία κλπ.

λοιπόν πλάτες στα μνημόνια εγώ δεν πρόκειται να κάνω.

"κάποιος σύντροφος"

Гриша είπε...

Βλεπω στο site της ανταρσυα εχει σηκωθει και το φιλοκυβερνητικο συλλαλητηριο για την "επαναλειτουργεια" της ερτ.Μαλιστα ειναι και πρωτο-πρωτο...χωρις να γινεται αναφορα οτι δεν καταργειται η ΠΝΠ και η ΚΥΑ που εκλεισαν την ΕΡΤ.Και εχει το θρασσος ο κσ να μιλαει για ταξικη συνεργασια του ΚΚΕ.

Κατα τ αλλα για το συλλαλητηριο στο κεντρο βλεπω στη πρωμετωπιδα του καλεσματος της ανταρσυα "ρηξη με ευρωζωνη".

Ομως εξω απο την ευρωζωνη=καπιταλιστικη Ελλαδα με δραχμη.

Γιαυτο εισαι απεναντι απ το ΚΚΕ οποτε μη κουραζεσαι αδικα.

κάποιος σύντροφος είπε...

πες στα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ ρε κυριλλικέ, εμένα τι με νοιάζει. Για όλους λέω τι ξέρω και τι νομίζω, το συγκεκριμένο που λες είναι μαλακία του ΣΕΚ, φωνάζει από μακριά. Στέκεται too much στην όντως νίκη των επαναπροσλήψεων.

Ρήξη με ευρωζώνη-ΕΕ-ΔΝΤ λέει, διακοπή των διαπραγματεύσεων, αν εσύ μου λες ότι αύριο, γιατί έτσι μιλάμε, για άυριο (κυριολεκτικά, την Παρασκευή ξέρω γω, όχι σε 6 μήνες)είναι στην ημερήσια διάταξη ο σοσιαλισμός θα σου πω

1. έχεις λάθος
2. δεν είναι αυτή η θέση του ΚΚΕ.

απλά καπιταλιστική Ελλάδα με ευρώ δηλ μνημόνια είναι ένα φοβερά έξυπνο "επαναστατικό"
σχέδιο που ο κόσμος πρέπει να το τσακίσει όπου το βρει.

να μην περάσει η συμφωνία, αυτό εμένα μου αρκεί για σήμερα.
δεν μου αρκεί για αύριο όμως, γιατί δεν θέλω να κάνει ο τσίπριζα μια μαγκιά και καλά για όχι, και για αντίσταση, και για εκλογές, και να πουλάει και η πλατφόρμα ότι είναι εκλογές για ρήξη, ενώ θα είναι για συμβιβασμό και μνημόνιο.

εκεί μας οδηγεί το ΚΚΕ που αναγκαστικά, και για λόγους αντιΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να το πιστεύει δηλ υιοθέτησε ... 5 χρόνια μετά αντιμνημονιακή ρητορεία

και δεν το πιστεύει πολύ απλά γιατί "πάλι καπιταλισμό δεν θα έχουμε ?"

το λες και συ, δεν θες "καπιταλιστική Ελλάδα με δραχμή". Πως είναι δυνατόν να πείσει ότι θες "καπιταλιστική Ελλάδα χωρίς μνημόνιο".?

"κάποιος σύντροφος"

kolokotronis είπε...

Κάποιοι ενοχλήθηκαν απόψε
και, κατά τα φαινόμενα, ενοχλήθηκαν ΠΟΛΥ:

"...Η στείρα λογική του ΠΑΜΕ που επιμένει στους ταξικούς διαχωρισμούς της Ελληνικής κοινωνίας..."

Τίτλος τιμής για το ΠΑΜΕ η αποψινή ανακοίνωση του ΣΕΒ. Διαβάστε την και θα καταλάβετε πολλά.

Σήμερα, πήγε καλύτερα από το αναμενόμενο (δεδομένης της παρούσας συγκυρίας).
Όσοι ήσαν στις συγκεντρώσεις είδαν με τα μάτια τους, το ποιός έχει τις δυνάμεις να τραβήξει το κίνημα μπροστά, στο καινούργιο κεφάλαιο της ταξικής πάλης, που μόλις ξεκίνησε. Οι μίζεροι ας αρκεστούν στον μοναχικό δρόμο της αντι-ΚΚΕ μιζέριας τους.

"...μη σκύβεις το κεφάλι...", λοιπόν.
Πάμε για τα επόμενα, τα οποία ας παλέψουμε να είναι και καλύτερα:

Πρόταση για απεργία κατέθεσε η ΔΑΣ στη ΓΣΕΕ.

κάποιος σύντροφος είπε...

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=20865:adedy-pame-antarsya-propylaia&catid=91:er-kinitopoiiseis&Itemid=274

η ΑΔΕΔΥ πήρε ήδη απόφαση πάντως και καλεί και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του ιδιωτικού τομέα.

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ, ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΗΘΕΙΣ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

"κάποιος σύντροφος"

dimK. είπε...

Οντας λιγο μακρυτερα απο εσας απο το ..κεντρο της αντιπαραθεσης,νομιζω οτι αυτο το βιντεο, απο το 3:30 και μετα, περιγραφει αριστα την κατασταση στα πρωτα σχολια!
https://www.youtube.com/watch?v=NrDVsprWRCQ

ελληνοφρενικος είπε...

Πολυ καλες οντως οι συγκεντρωσεις και πολυ ελπιδοφορες.Χρειαζεται κλιμακωση και πιστευω πως το ΠΑΜΕ θα την πετυχει.Ειπαμε εχει πεσει πολυ αυταπατη,και εχουμε πολυ δουλεια μπροστα.Χα χα φιλε Dimk πεθαινω για μοντι παιθονς....Αυτη τη σκηνη τη θυμαμαι απο πιτσιρικας και περιγραφει αναγλυφα την γελοιοτητα της πολυδιασπασης της κομμουνιστικης αριστερας.Αυτο εννοω πως οργανωσεις γκρουπουσκουλα δεν εχουν λογω υπαρξης για να διυλιζουν τον κονοπα και να ασχολουνται με το τι φαγανε οι ναυτες της κροστανδης το 21.....Απο το μααστριχτ και μετα στην Ελλαδα υπαρχει το κομμα(ειπαμε με τις διαφωνιες μας ο καθενας)που μπορει να ακουμπησει ο καθε αντικαπιταλιστης αριστερος.Εχει κανει την αυτοκριτικη του,εχει ξεμπερδεψει με τη σαρα και τη μαρα της σοσιαλοδημοκρατιας που ειχε μεσα και βαδιζει ταξικα.Δεν υπαρχει τιποτα αλλο σοβαρο και οργανωμενο(σε ολη την ευρωπη)σε αντικαπιταλιστικη αντιΕΕ κατευθηνση.Προχωραμε απο σημερα λιγο πιο αισιοδοξοι...

ελληνοφρενικος είπε...

Οντως η δηλωση του ΣΕΒ λεει πολλα,τους ετσουξε το ΣΕΒ πανω απο τα κεφαλια των μνημονιακων τους παιδιων....

κάποιος σύντροφος είπε...

τι να πει κανείς, πόσες δόσεις κρατικής αλαζονείας να ανεχτεί από κομμουνιστές?

μετά το "κανείς δεν έχει δικαίωμα να κρίνει το ΚΚΕ", ο ελληνοφρενικός μας λέει πως οι διασπάσεις και οι αριστερές αντιπολιτεύσεις στο κομμουνιστικό κίνημα είναι για τι έφαγαν οι ναύτες, και πως πρέπει να διαλυθούν. Και οι εντελώς άλλες αναλύσεις και πρακτικές ? Τα διαφορετικά μορφώματα παρέμβασης ? Γιατί πίσω από την κοινοβουλευτική βιτρίνα (βέβαια ελάχιστοι άνθρωποι του ΚΚΕ βλέπουν πίσω από αυτήν) υπάρχουν ένα σωρό χώροι που αυτοί που λες έχουν τεράστιο ρόλο, πολλές φορές σημαντικότερο απο του ΚΚΕ. Τι θα πουν στον κόσμο ?

και δεν είναι μόνο τρέχουσες διαφορές, είναι και ιστορίας, θεωρίας, φιλοσοφίας. Το να αναπαράγουμε αντικομμουνιστικές λογικές για τις διασπάσεις χωρίς λόγο κλπ δεν είναι σωστό.Οι κομμουνιστές ελληνοφρενικέ είναι στην ίδια οργάνωση στην βάση στρατηγικής, αυτά που λες ότι αρκούν είναι πολιτικές συμφωνίες για μέτωπα, συνεργασίες κλπ. Ένα ανώτερο στάδιο είναι όχι τα μέτωπα αλλά το μέτωπο, που είναι κάτι σημαντικό στην κομμουνιστική στρατηγική, μια λογική οργάνωσης κοινωνικών και πολιτικών συμμαχιών για την επανάσταση. Το ΚΚΕ έχει θέση ότι δεν κάνει ούτε μέτωπα, πόσο μάλλον μέτωπο. Και δεν νομίζω, αν και έχω χρόνια να δω την σκηνή, πως οι MP ειρωνεύονται "μικρές" οργανώσεις συγκρινόμενες με το "μεγάλο μαγαζί" ή ότι εννοούν πως τελικά δεν χρειάζεται μέτωπο απελευθέρωσης της Ιουδαίας αλλά ένα "αντικαπιταλιστικό μέτωπο" όπως λέει το ΚΚΕ για την κατοχή μιμούμενος τις τελευταίες αριστερίστικες γκροούπες

μας λες για Μάαστριχτ, θέλοντας ίσως να τονίσεις και τις διαφωνίες που μας λες ότι έχεις. Αν όχι πρέπει να μας πεις τις διαφωνίες. Πάντως η αποδοχή του Μάαστριχτ από το ΚΚΕ με την αριστεριστικη και όχι αντικαπιταλιστική (απίστευτο ότι το ΚΚΕ διαπαιδαγώγησε κόσμο να τα ταυτίσει) θεωρία του αναντίστρεπτου των ιμπεριαλιστικών ενώσεων, του προοδευτικού τους ρόλου που βάζει την ανατροπή τους στον σοσιαλισμό (γιατί κάθε τι άλλο είναι από ανέφικτο εώς αντιδραστικό), άρα "έξοδος με εργατική εξουσία" είναι κάτι σημαντικό που δυσκολεύει όχι να γίνουν άλλοι κομμουνιστές μέλη του, είναι δύσκολο να κάνεις και μέτωπο μαζί του.

Πρέπει βέβαια να κάνεις μέτωπα, αλλά δεν θέλει, άσε που είναι έξω και απέναντι από 9/10 αγώνες.

Απίστευτο πραγματικά. Να πάμε στο ΚΚΕ. Σε μια συγκυρία που το ΚΚΕ χάνει μαζικά μέλη, στελέχη, διαννοούμενους, πολύ σημαντικά πρόσωπα, και δεν είναι χαφιέδες που λέτε, όλοι το ξέρουν, ο ελληνοφρενικός ανακάλυψε την λύση. Να ανακοινώσουν διάφοροι (ποιοι άραγε, μόνο το ΝΑΡ είπες αρχικά) την αυτοδιάλυση τους και να μπουν στο ΚΚΕ, που μάλλον δεν θα τους δεχτεί βέβαια αν κάνουν τέτοια μαλακία, και καλά θα κάνει, από την μια μέρα στην άλλη, πως ρε φίλε ?

"κάποιος σύντροφος"

dimK. είπε...

Για να "τοποθετηθω",λιγο πιο σοβαρα,ενα πολυ σοβαρο προβλημα με το κκε ειναι η αρνηση κριτικης.
Χαρακτηρηστικο παραδειγμα, απο ομιλια της Παπαρηγας στην κοβ Αττικης, ειναι το παρακατω(κεφαλαια δικα μου):
"...Η πιο ουσιαστική κριτική και βαθιά είναι όταν ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ με τη στρατηγική του Κόμματος. Γιατί τότε μπορείς να κρίνεις ουσιαστικά, ΟΧΙ αυτός που ΔΙΑΦΩΝΕΙ, αυτός που διαφωνεί ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ γιατί κυριαρχεί η διαφωνία του.
Κρίνει με βάση τη διαφωνία του.
Αντίθετα, αυτός που ΣΥΜΦΩΝΕΙ με τη στρατηγική, μπορεί να γίνει ο πιο ΣΚΛΗΡΟΣ ΚΡΙΤΗΣ και του συγκεκριμένου καθοδηγητή και της ΚΕ. Γιατί έχει τη δυνατότητα και μπορεί να κρίνει αν ο καθοδηγητής στο κάτω κάτω τον καθοδηγεί και σωστά. Αυτός που διαφωνεί ΔΕΝ μπορεί."
Εμενα αυτο μου κανει λιγο το Newspeak,βγαλμενο απο τον Οργουελ.
Τοσο καλο που θα μπορουσε να ειναι αντιστοιχο του τριπτυχου "η ελευθερια ειναι σκλαβια/η αγνοια δυναμη/ο πολεμνος ειρηνη"!
Η συμφωνια ειναι κριτικη!
Λϊγο πιο πανω ομως απο αυτο το αποσπασμα υπαρχει κατι αλλο που ειναι επισης σημαντικο.
Καποτε ολοι εμεις/αυτοι που εκαναν κριτικη στο κκε οτι ειχε αφησει το θεμα του χρεους αναπαντητο και χωρις αναφορα στους λογους του,ενω ο λαος ηθελε απαντησεις.
Τοτε ολοι,μα ολοι ομως,οι υπερασιστες της Παπαρηγα και του Μαϊλη μας ελεγαν οτι κανουμε λαθος οτι το χρεος δεν ειναι το θεμα,οτι κανουμε κακοβουλη και αστοχη κριτικη στο κομμα κλπ.
Διαβαστε τι λεει η Παπαρηγα(εδω θα ηθελα περα απο αυτοκριτικη,μια αναγνωριση σε οσους λεγανε οτι η ρητορικη του κκε ειχε ελλειψεις..Κεφαλαια, ξανα,δικα μου):
"Υπάρχουν θέματα τακτικής που μπορεί να έχουμε κάνει λάθος;
Ναι, αλλά γι' αυτό δεν φταίει η στρατηγική, είναι πώς εξειδικεύεις. Είδαμε λοιπόν εκεί ένα ΚΕΝΟ.
Μας απασχόλησε στο ΠΓ. Ποιο ήταν το κενό;
Ενώ σωστά λέγαμε να μην πληρώσει ο λαός το χρέος, γιατί δεν το δημιούργησε, για το ίδιο το χρέος, όταν οι άλλοι έλεγαν «κούρεμα», ή να κάνουμε επιτροπή να εκτιμήσει, το «καλό» και το «κακό χρέος», το «υγιές» και το μη «υγιές», τότε είπαμε κάτι μας ΛΕΙΠΕΙ στο θέμα του χρέους και ΒΑΛΑΜΕ το «μονομερής διαγραφή» "
Ετσι γιατι, δεν ξερω για τους αλλους που κανουν κριτικη στο κκε,παντως δεν ειμαστε ολοι πρακτορες,προβοκατορες,τσιρακια της εργοδοσιας
Και σε περιπτωση που με ρωτατε(ναι ξερω,ΔΕΝ ρωτατε παρολα αυτα..) θεωρω τον Κουτσουμπα ενα αποτυχημενο παιδι του κομματικου σωληνα.Απλα θελει λιγο χρονο να αποδειξει την αφορητη μετριοτητα του!

dimK. είπε...

..http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7368651
(συγγνωμη για το διπλο σχολιο,αλλα ξεχασα το λινκ με την ομιλια της Παπαρηγα,αν και υποπτευομαι οτι την ξερετε ηδη)

Ανώνυμος είπε...

είσαστε και μαρξιστές, και διαλεκτικοί υλιστές και δεν κάθεστε καθόλου να σκεφτείτε λίγο κάπως με κάποιους σύγχρονους επιστημονικούς όρους και άδικα ψιλομαλώνετε - τα πράγματα είναι σύνθετα, αλλά πρέπει να μπορούν να συμπυκνωθούν απλά γιατί αλλιώς δεν πάμε παραπέρα.
η κατάσταση στο χώρο της αριστεράς ερμηνεύεται απλά με όρους βιολογίας των οργανισμών. Υπάρχουν τα παραδοσιακά γονίδια του "είδους" και υπάρχουν και οι μεταλλάξεις, ακριβώς στην προσπάθεια να εξελιχθεί το "είδος" και να επεκταθεί με επιτυχία στις συνεχώς μεταβαλλόμενες και δύσκολες συνθήκες. Ο χώρος ο παραδοσιακός είναι φυσιολογικά πιο μαζικός και μαζί πιο συντηρητικός και αμυντικός, ενώ ο χώρος των μεταλλάξεων δεν μπορεί παρά να είναι ψιλοχύμα και ψιλομπάχαλο με αποκλίνουσες εκδοχές. Δεν γίνεται αλλιώς. Και οι 2 χώροι παίζουν το ρόλο τους και δεν γίνεται αλλιώς. Ο παραδοσιακός χώρος τροφοδοτεί κατά καιρούς με θραύσματα των χώρο των μεταλλάξεων και αυτό γίνεται γιατί από μόνος του δεν μπορεί να βρει άλλο τρόπο να πολλαπλασιαστεί με επιτυχία. Αν μπορούσε, θάπαιρνε, αντί να χάνει κάθε τόσο. Οι καινούργιες απόπειρες πάντα δημιουργούνται από τον χώρο τον μπερδεμένο και τον ψιλοφλου,και οι μεταλλάξεις συνήθως αποδεικνύονται μάπα το καρπούζι, οπορτουνιστικές ή σεχταριστικές ή και τα 2. και αυτό θα συνεχίζεται και θα συνεχίζεται και ξανά και μέχρι να πετύχει μια μαγιά κάπως καλύτερα απο΄τα παλιά. Κάντε τη δουλειά σας ο καθένας, και ούτε να μαλώνετε τζάμπα, ούτε να σας φταίνε οι "εχθροί". Δεν φταίνε ποτέ οι άλλοι, γιατί ακριβώς πάντα θα φταίνε οι άλλοι γιατί πάντα κι αυτοί θα κοιτάνε το δικό τους. Το θέμα είναι που και γιατί δεν πετυχαίνουμε εμείς στη μαγιά... Χαιρετίσματα, πικάπα

Τα κοκκινα γαντια είπε...

Σε νέο μεγαλοπρεπές φιάσκο εξελίχθηκε και η νέα κατσαρόλα του ΚΚΕ.
Θλιβερή μάζωξη των επαγγελματικών στελεχών που υποχρεωτικά παρευρίσκοντο γιατί αλλοιώς θα υπήρχε περικοπή στο κομματικό μεροκάματο.
Φυσικά ο λαός είχε πολύ σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθεί απο το να συμμετέχει στα καραγκιοζιλίκια του ΚΚΕ.Ετσι έριξε ένα μεγαλοπρεπές φάσκελο και ένα μεγαλοπρεπέστερο φτύσιμο στην κατσαρόλα του ΚΚΕ.
Προτίμησε να γιορτάσει την επαναλειτουργεία της ΕΡΤ,που ειρήσθω εν παρόδω το ΚΚΕ επί 2 συναπτά έτη απουσίαζε επιδεικτικά απο τον ηρωικό αγώνα των εργαζόμενων.
Μάλιστα στο Σύνταγμα οι τουρίστες ήταν περισσότεροι απο τους διαδηλωτές του ΚΚΕ,δίνοντας ένα σουρεαλιστικό τόνο στο όλο αποτυχημένο σκηνικό.
Δύσκολοι καιροί για γκρουπούσκουλα και τις κατσαρόλες τους.
Ή με ήλιο τα μπάζουμε με ήλιο τα βγάζουμε τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;

dimK. είπε...

@κοκκινα γαντια
αληθευει οτι ο κοσμος ηταν λιγος εως ελαχιστος,οπως λες?
ΑΝ ναι,αυτο δεν ειναι καθολου καλο..για κανεναν!

Гриша είπε...

@DimK
Πρεπει να συμφωνησουμε σε καποια βασικα πραγματα αν θελουμε να εχει καποιο νοημα η συζητηση μας εδω.
Οταν λεμε οτι ασκουμε κριτικη σε ενα κομμα τι εννοουμε; Αρχικα κατα την αποψη μου πρεπει να τοποθετηθουμε στις βασικες θεσεις αυτου του κομματος,εννοειται χωρις αυτο να σημαινει οτι δε μπορει να βαλουμε στο τραπεζι στη πορεια και επιμερους ή δευτερευοντα ζητηματα.Ομως σε πρωτη φαση το κυριο ειναι αυτο. Η γενικη πολιτικη γραμμη.
Οπως ασφαλως θα γνωριζεις οι βασικοι αξονες της πολιτικης του ΚΚΕ ειναι αποδεσμευση απο την ΕΕ,μονομερης διαγραφη του χρεους,κοινωνικοποιηση των συγκεντρωμενων μεσων παραγωγης και ταυτοχρονα αναπτυξη ενος ισχυρου εργατικου λαικου κινηματος που στις σημερινες συνθηκες θα παλευει για ανακτηση των απωλειων που ειχαμε την περιοδο της κρισης και στο βαθμο που αυτο θα επιτυγχανεται θα σημαινει και ουσιαστικη ακυρωση των μνημονιων.Ιδου πεδιον δοξης λαμπρο.Γιατι δεν τοποθετεισαι σε αυτα πρωτα;
Ή αν θελεις μπορεις να εκφρασεις και τη συνολικη διαφωνια σου.Απολυτα σεβαστο.Προσοχη ομως, η συνολικη διαφωνια δεν ειναι κριτικη εκτος και αν εχουμε χασει το νοημα της λεξης.Θα σου δωσω ενα παραδειγμα που εχω παλι αναφερει εδω.Εγω δεν μπορω να ασκησω κριτικη στο συριζα επειδη εγκατελειψε την προγραμματικη του θεση "καμια θυσια για το ευρω".Γιατι; Γιατι πολυ απλα διαφωνω συνολικα με τις προγραμματικες θεσεις του συριζα και φυσικα με το θεμα του νομισματος.Μπορει να το αναφερω για να αναδειξω την αφερεγγυοτητα του συριζα, αλλα αυτο δεν ειναι κριτικη.Με την ιδια λογικη αναδειξης της αφερεγυοτητας ή του καιροσκοπισμου αν θες, πιθανον να εχεις ακουσει διαφορα στελεχη του ΚΚΕ να λενε οτι ο συριζα εχει εγκαταλειψει ακομα και αυτα τα τα ψιχουλα του προγραμματος της Θεσσαλονικης.
Επιπλεον κατα τη ταπεινη μου αποψη δεν συνιστα σοβαρη κριτικη χωρις να τοποθετεισαι σε αυτα τα βασικα που εξεθεσα παραπανω να επιτιθεσαι επι του προσωπικου ανεξαρτητα αν στη περιπτωση σου γινεται στο προσωπο του γεν.γραμματεα ή οποιουδηποτε αλλου.

ΥΓ.
Στο πρωτο link φωτο απο το συλλαλητηριο του ΠΑΜΕ-το "φιασκο" που λεει ο κοκκινα γαντια.
http://www.902.gr/sites/default/files/styles/902-original/public/Media/20150611/14.jpg?itok=Cm2TNGlp#
και στο δευτερο η "μεγαλειωδης" συγκεντρωση στην ερτ.
http://www.nooz.gr/image.ashx?fid=721821

Φαινεται οτι εκτος του ΣΕΒ ενοχληθηκαν και πολλοι αλλοι απ το χθεσινο.Περαστικα...

Τα κοκκινα γαντια είπε...

@Dimk Αληθεύει.Στην περιφέρεια μάλιστα που έχω εικόνα,όπου υπήρχε μάζωξη,τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα.
Δεν ισχυρίστηκα οτι αυτό είναι καλό.Φτάνει να καταλάβει πως δεν είναι καλό και η αχαρακτήριστη ηγεσία του ΚΚΕ και να σταματήσει τους κομπασμούς και τις κοροιδίες προς τα μέλη και τους οπαδούς.

ελληνοφρενικος είπε...

Η κριτικη στο ΚΚΕ(εσωκομματικη) ειναι δεκτη αρκει να γινεται απο ατομα που εχουν κατα βαση κοινους στοχους και ιδεολογια.Η κριτικη πχ του Μπογιοπουλου στο συνεδριο ηταν σκληρη αλλα παρα πολυ δεκτη.Προσωπικα συμφωνω με την κριτικη του Νικολα σε πολλα.Η κριτικη(απο ανενταχτους) πχ οτι ανηκει στο λομπυ του ευρω δεν αξιζει σοβαρης απαντησης...Μακρια και αγαπημενοι απο τετοιες αντιληψεις.....Δεκτη λοιπον φιλοι η κριτικη,και η σκληρη αρκει να ειναι καλοπροαιρετη και για το καλο του κομματος.Οχι πουστικη τυπου λαζοπουλου-(που ηταν τοσο καιρο το ΚΚΕ;;;Δεκανικι της δεξιας,το ΠΑΜΕ υπερασπιζει τη βουλη...κλπ μαλακιες.Ουτε δεκτη ειναι φυσικα η αυριανιστικη πολεμικη για τα κοτερα του χαριλαου,την κορη της Αλεκας κλπ αηδιες.Οσο για το ΝΑΡ ηδη πιστευω πως εδω και χρονια πολλοι που περασαμε απο κει δεν πιστευουμε πως εχει πια λογω υπαρξης(Δεν μιλαμε για δελαστικ που οι αναλυσεις του καθε αλλο παρα μαρξιστικες ειναι).Για τις διαφωνιες μου εχω κατα καιρους αναφερθει και δεν υπαρχει λογος αναμοχλευσης σε μια εποχη που το κομμα πιστευω πως βρισκεται γενικα σε καλο δρομο(δεν εννοω καλα ποσοστα).Αν με ενοχλησει κατι μην φοβασαι θα το πω...Ετσι απο περιεργια ποιοι ειναι οι διανοουμενοι,τα πολυ σημαντικα προσωπα που χανει μαζικα;Γιατι ετσι κι αλλιως κολοτριβεσαι να τα αναφερεις.Μηπως σ αυτους βαζεις πχ τον τσακνη;;;Απο δευτερα απαντησεις ειμαι απο τους τυχερους που θα την κανω ΣΚ.

Τα κοκκινα γαντια είπε...

Φαίνεται πως εκτός απο την Ν.Δ,ενοχλήθηκαν και πολλοί άλλοι απο την επαναλειτουργεία της ΕΡΤ.
Φιλότιμη η προσπάθεια να μειώσουν την σημασία αυτού του εγχειρήματος που έγινε παγκόσμιο ζήτημα και χθές ασχολήθηκαν ακόμα και διεθνή ΜΜΕ..
Ενώ με την κατσαρόλα του ΚΚΕ ασχολήθηκε μόνο ο WWW 902 που με καμάρι μας παρουσιάζει ο ως άνω κνίτης.Βρές τις διαφορές,και τι δεν καταλαβαίνεις?
Αλλωστε οι θιασώτες του ''5 κόμματα 2 πολιτικές''δεν αναγνωρίζουν καμμιά διαφορά.
Επίσης περαστικά και καλά σαράντα!!.

ελληνοφρενικος είπε...

Κοκκινα γαντια εισαι απο αυτους που σιγουρα ενοχληθηκαν απο τη διοργανωση και μονο των συλλαλητηριων....Ποσο μαλλον που ηταν και πιο μαζικα απο οτι τουλαχιστον εγω θα περιμενα γιατι υπαρχει μεγαλος αποπροσανατολισμος.Στο σαιτ 902 εχει βιντεο και φωτο που ετσουξαν σιγουρα τον ΣΕΒ οπως και τον κοκκινογαντακια....Ξυδι και περαστικα.... Ο λαος ξανασηκωνει κεφαλι αυτο δεν ειναι ευχαριστω ουτε στα αφεντικα ουτε στα τσιρακια τους τους σοσιαλοδημοκρατες....

kolokotronis είπε...

"...Μάλιστα στο Σύνταγμα οι τουρίστες ήταν περισσότεροι απο τους διαδηλωτές του ΚΚΕ...", από όπου ΔΕΝ έχεις εικόνα, διότι: "...Στην περιφέρεια μάλιστα που έχω εικόνα..." !!!

Ασφαλητάκο, 5 και τέταρτο πήγε η ώρα. Ακόμα στην Υπηρεσία είσαι;


@ DimK,

βρε φίλε μας δουλεύεις;
Είπαμε είσαι εκτός Ελλάδας, αλλά τι διάολο; Μέσω internet μιλάμε!
Δεν μπορείς να κάνεις ένα κλικ και να δεις ΜΟΝΟΣ σου;
Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα: Μεγάλη συγκέντρωση - μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα (VIDEO - ΦΩΤΟ)

ελληνοφρενικος είπε...

Το οτι ασχοληθηκε μονο ο 902 και οχι τα σιχαμενα ΜΜΕ ειναι τιμη και οχι μομφη....Οσο για την ΕΡΤ καλως ανοιξε αλλα τα πρωτα δειγματα αν κρινω απο τη συνεντευξη της ζωιτσας ειναι τραγικα....Ταγματαρχης;;;;μα ταγματαρχης;;;;;Εσενα κοκκινογαντακια το νεο μνημονιο και η κοροιδια του συριζα δεν σε ενοχλουν;Ρε αρρωστια μερικοι με το μισος τους για το ΚΚΕ....Ουτε οι χρυσαυγιτες τοσο.....

Гриша είπε...

Καλα κατι μας ειπες τωρα.Οτι θαφτηκε απο την πλειοψηφια των ΜΜΕ το συλλαλητηριο του ΠΑΜΕ.Ετσι γινεται παντα.Μαθημενα τα βουνα απ τα χιονια.
Και οτι λεει η "επαναλειτουργεια" της ερτ(αληθεια δε μας ειπες η ΠΝΠ και η ΚY Aποφαση καταργηθηκαν;)επαιξε στα διεθνη μεσα.Τιλες ρε παιδι μου;Nα βγουμε να πανηγυρισουμε.Τετοια περηφανια ειχαμε να νιωσουμε απο τοτε που τα αντιστοιχα μεσα ασχολουνταν με τα (αδειανα) πουκαμισα του Βαρουφακη;

κάποιος σύντροφος είπε...

για στελέχη λέω και για διαννοούμενος με την στενή έννοια ελληνοφρενικέ, τον Λιόση, τον Καλτσώνη και τον Πετρόπουλο, είναι σημαντικά πρόσωπα.

και ο Τσακνής σημαντικός είναι αλλά όχι αυτό που θέλω να πω. Και όχι δεν τον θεωρώ πουλημένο.

"κάποιος σύντροφος"

ελληνοφρενικος είπε...

Εργατικος αγωνας λοιπον μαλιστα.......Ο καλτσωνης μαλιστα περυσι δεχτηκε και εμμισθη θεση απο το συριζα μιλαμε για μεγαλες απωλειες...Πως γινεται ολα τα μεγαλα σαιτ που θελουν να βρισκουν προβληματα στο ΚΚΕ να αναφερονται στον εργατικο αγωνα λες και ειναι μια υπολογισιμη οργανωση με μαζικοτητα;;;Α και ο τσακνης εμμισθη θεση απο το συριζα.Δεν λεω για ξεπουληματα αλλα ενας ΚΚΕ οταν γινεται ΠΡΩΗΝ σιγουρα βρισκει πιο ευκολα καλυτερη αλλα και πιο καλοπληρωμενη εργασια......

κάποιος σύντροφος είπε...

Λιόσης και Καλτσώνης είναι στον Κορδάτο, όχι ΕΑ.

Εγώ δεν είπα ότι ο ΕΑ έχει μαζικότητα, ούτε ότι το αθροισμα ΕΑ+ΝΣ+Κορδάτος είναι μεγάλο. Ότι όμως υπάρχει μεγάλο εσωκομματικό πρόβλημα στο ΚΚΕ γύρω από αυτές τις θέσεις είναι δεδομένο, ή τέλος πάντων είναι η άποψη μου, η ενημέρωση που έχω κλπ.

Πες μας όμως γιατί τα μεγάλα site αναφέρονται στον ΕΑ ? Μην τα αφήνεις να αιωρούνται.

ο Τσακνής καλά έκανε, και καλά θα κάνει να έχει και μισθό δεν με πειράζει εμένα αυτό, δεν είναι κακό να στελεχωθεί η ΕΡΤ και με αξιόλογους ανθρώπους της αριστεράς και του πολιτισμού, είναι κάτι που ένας άνθρωπος σαν τον Τσακνή όταν του προταθεί έρχεται σε δίλλημα, και το απαντάει όπως νομίζει. Και δεν έφυγε από το ΚΚΕ τώρα ΓΙΑ να πάει στην ΕΡΤ. Βέβαια εσείς με την συνωμοσιολογία τα απαντάτε αυτά, ότι έφυγε σε δόσεις, κάτι θεωρίες για τα αναχώματα που αντικαθιστούν άλλα αναχώματα, δεν έχει σημασία. Και για Καλτσώνη και έμμισθη θέση, κάτι για έναν δήμο λες, δεν ενδιαφέρουν κανέναν αυτά τα πράγματα. Και μπορεί να ανοιξει και η κουβέντα περισότερο για προσωπικές στάσεις του καθενός, δεν έχει σημασία, δεν οδηγούν σε συμπεράσματα, μια καφενειακή κουβέντα μένει στο τέλος, όσο η κουβέντα δεν πατάει πάνω σε όρους πολιτικής στρατηγικής αλλά "είδες ο τάδε ?"

Ε και ?

"κάποιος σύντροφος"

dimK. είπε...

@kolokotronis
ρε φιλε δεν σε δουλευω καθολου..το ζητουμενο δεν ειναι αν ειναι δυσκολο να μαθω εγω ποσο κοσμο ειχε η πορεια,αλλα να μαθω(και εγω) πως και γιατι κατεληξε σε αυτο το συμπερασμα ο "κοκκινα γαντια"
Το οτι (οπως ειδα και εγω) η πορεια ειχε κοσμο,ΙΣΩΣ να λεει κατι για το πως σκεφτεται ο σχολιαστης. Πιθανον σε λιγο να καταλαβω και γιατι σκεφτεται ετσι!
Οποτε..
@κοκκινα γαντια
Η πορεια μεσα απο τις φωτο που εδειξε και ο kolokotronis εχει πολυ παραπανω κοσμο απο τους..τουριστες στο Συνταγμα.
Θες να μας πεις γιατι εσυ ειδες μια αποτυχημενη? Αν εχεις στοιχεια σε σχεση με προηγουμενες,πολυ θα ηθελα να τα δω.Η κριτικη καλο ειναι να γινεται με στοιχεια,οπως αναφερει και ο
@Гриша
φιλε πραγματικα συμφωνω με οσα λες..κριτικη θεωρω οτι μιλαμε για καλοπροαιρετη και επικοδομητικη..Αυτο ισχυει για ολους και για ολα!
Δεν αναφερομαι σε "κριτικες" περι "δεκανικι της δεξιας", "λομπι της δραχμης" κλπ
αλλα διαβασε το παραδειγμα που εφερα με την ελλειψη της αναφορας στο χρεος στην αρχη της κρισης.
Ημουν ενας απο αυτους που ακουσα τα εξ αμαξης λεγοντας πως η ρητορικη του κκε εχει μια τρυπα,μιας και ο λαος ηθελε απαντηση και σε αυτο το ζητημα.
Το επισημο κκε αρνιοταν να δωσει μια απαντηση και ελεγε οτι αυτο δεν ειναι σημαντικο. Να ομως που ηταν!
Να,που ειχαν δικιο οσοι ελεγαν οτι επρεπε να τοποθετηθει απο τοτε!
Δεν διεκδικω δαφνες "εξυπναδας" ή "σωστης επικοινωνιακης πολιτικης",απλα αναφερω κατι χαρακτηρηστικο που εμαθα απο πρωτο χερι!
Αυτο λοιπον το παραδειγμα δεξου το σαν γενικο κανονα,οσον αφορα τις δικες μου κριτικες.
Δεν αμφισβητω το παραμικρο τους βασικους αξονες(εκτος ευρω,κοινωνικοποιηση μεσων παραγωγης κλπ) αλλα αμφισβητω εντονα προσωπα(Κουτσουμπα,Μαϊλη),τακτικες(το εχει πει καλυτερα απο μενα ο Μπογιοπουλος "συμμαχια μονο με τον εαυτο μας").
Απο την αλλη διαφωνω μαζι σου οτι η συνολικη διαφωνια δεν ειναι κριτικη. Η θεση οτι διαφωνεις με καποιον (πρεπει να) εμπεριεχει και να προερχεται απο κριτικη απεναντι σε αυτη την θεση!
Εσυ,εγω και αρκετοι αλλοι ειμαστε εναντια στο καπιταλιστικο συστημα..Σημαινει ομως αυτο οτι δεν μπορουμε να σκουμε κριτικη στις επιμερους εκφρασεις και επιλογες του?
Καποιες εχουν ψηγματα λογικης,καποιες ειναι "ελπιδοφορες",καποιες ειναι περισοτερο καταστροφικες απο αλλες για καποιους!
Απαγορευεται να τις κρινω αφου δεν συμφωνω συνολικα με τον καπιταλισμο?
Απαγορευται πχ, βλεποντας οτι δεν βγαζει πουθενα αυτο το συστημα και θελω να αλλαξει,να εχω γνωμη για την ΤΤΙΠ http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26511&subid=2&pubid=113548220 ?
`Η δεν μπορω να εχω γνωμη αν η απορυθμιση των αγορων ηταν η σπιθα που εφερε το μπαμ http://www.theguardian.com/world/2014/apr/19/wall-street-deregulation-clinton-advisers-obama?
Αυτα ηταν τυχαια παραδειγματα και απλα αντι για τελος να πω, και αυτο ειναι καθαρα προσωπικη αποψη,οτι ακομα και απο εγκαθετους και κακοπροαιρετες κριτικες μπορει να μαθεις κατι.

Гриша είπε...

@DimK

Βλεπω οτι γραφεις:

"Δεν αμφισβητω το παραμικρο τους βασικους αξονες(εκτος ευρω,κοινωνικοποιηση μεσων παραγωγης κλπ)"

Αν θελεις μου διευκρινιζεις αν αυτο το "εκτος ευρω" το εγραψες εκ παραδρομης(ειλικρινα το ελπιζω) γιατι φανταζομαι γνωριζεις οτι ειναι εντελως αλλο πραγμα η αποδεσμευση απο την Ευρωπαικη Ενωση.

Επειτα θα σου απαντησω συνολικα και για το χρεος και περι κριτικης και για τα αλλα που βαζεις.Αφου ζητησω την κατανοηση σου μεχρι αυριο, μιας και ειμαι να την κανω για εξω οπου να ναι και ισως να μη προλαβω σημερα.

dimK. είπε...

εκτος ευρω=εκτος ευρωΠΗΣ,εκτος ευρωΖΩΝΗΣ,εκτος ευρωΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ γενικα ..
τα λεμε!

Гриша είπε...

Εκτος ευρωΠΑΙΚΗΣ ενωσης γιατι δε λες δηλαδη;

κάποιος σύντροφος είπε...

το ΚΚΕ γιατί δεν λέει δηλ ?

σουρεαλιστική η συζήτηση, θα πεις ότι το ΚΚΕ καλά κάνει και δεν το λέει. Την ίδια ώρα με την ανεντιμότητα του τελευταίου πολιτικάντη προσπαθεί να συγκρατήσει και έναν κοσμο με μια γραμμή την οποία έχει καταδικάσει σαν καταστροφική, εθνικιστική, συμμαχία με μερίδες της αστικής τάξης κλπ.

ε δεν κάνει καλά, ούτε το ΚΚΕ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ.

ο κόσμος να πάψει να φοβάται, όχι μόνο υπάρχει ζωή έξω από την ΟΝΕ και την ΕΕ αλλά μόνο εκεί υπάρχει ζωή.

"κάποιος σύντροφος"

dimK. είπε...

@Гриша
..αρχιζω να πιστευω οτι θα κανουμε συζητηση με θεμα "ποσοι αγγελοι χωρανε στο κεφαλι μιας καρφιτσας" η/και "σφαιρικο αλογο υπο κενο..τι χρωμα πρεπει να εχει?".
Αν απο οσα εγραψα σου μειναν αποριες ,θα γραψω για τελευταια φορα.
"Εκτος καπιταλισμου" και ελπιζω να εγινα κατανοητος!
(αν παρελπιδα καταλαβα λαθος και δεν προσπαθεις να με "εγκαλεσεις" για ελλειπη εναντιωση στην ΕΕ, ή δεν προσπαθεις να δεις αν ειμαι "βαλτός/προβοκατορας" ή "αρκετα συνεπης κκε-επαναστατης" ή δεν ξερω γω τι,τοτε συγνωμη για τον τονο μου)
Αυτα τα γραφω γιατι ενω εγραψα εκτος ευρω ευρωπης,εσυ με ρωτας γιατι δεν εγραψα εκτος ευρωπαϊκης ενωσης.
Δηλαδη τι πιστευεις οτι εννοουσα?
Να παρουμε την Ελλαδα στην πλατη να την παμε λιγο παρακατω απο την Κυπρο, ωστε να ανηκουμε στην Μ.Ανατολη?

Гриша είπε...

@ dimk

Ακου φιλε εσυ εισαι διατεθειμενος να φτασεις στο σημειο να πεις μεχρι και εκτος euroVISION για να μη πεις ποτε εκτος ΕΕ...
Εγω με το μικρο μου το μυαλο καταλαβαινω οτι τελικα δε συμφωνεις σε ολα με το ΚΚΕ οπως βιαστηκες να πεις και καλα κανεις.Αρα συμπεραινω οτι στη πραγματικοτητα δε σου φταιει πρωτιστως κανενας κουτσουμπας και μαιλης που ουτε γι αυτους εξηγεις βεβαια το λογο ή τους λογους που δε σου κανουν.Κριτικη θες να κανεις και κριτικη δε βλεπω.Αν παλι θεωρεις κριτικη οτι δε σου κανουν τα μουτρα του κουτσουμπα τι να σου πω φοβερα εποικοδομητικη κριτικη φιλε μου.
Παρολαυτα περιμενω αν απαντησεις και εχεις τη διαθεση να ακουσω κατι ενδιαφερον.Στα ισα ομως και χωρις μισολογα.


@κσ

Το ΚΚΕ λεει αποδεσμευση απο την ΕΕ.
Η ανταρσυα απο την εξοδο που ελεγε τωρα λεει...ρηξη
Η "ρηξη" φοριεται πολυ τελευταια και το timing φυσικα μονο τυχαιο δεν ειναι.Αλλα ξεχασα αυτα πρεπει να τα πω στην ανταρσυα και οχι σε σενα γιατι οποτε δε μας συμφερει βγαζουμε και την ουρα μας απεξω ετσι;

dimK. είπε...

@Гриша
ρε συ πραγματικα τωρα..δηλαδη σοβαρα?
οτι δεν τονισα εξαρχης "εκτος ΕΕ" και αυτο με κανει υποπτο μη αρκετης "κομμουνιστικοτητας" και πρεπει να το ξεκαθαρισεις με 4 μυνηματα?
Μετα απο ολα αυτα,αυτο βρηκες να απαντησεις και μαλιστα με υφος "κριτικη θες να κανεις και κριτικη δεν βλεπω"..!!
Αντε οκ να δεχτω οτι ειχες δικιο και μου το τονισες την πρωτη φορα.
Στο επομενο μου σχολιο που εγραψα "εκτος ευρωσυστηματος,εκτος ευρωζωνης" παλι δεν καταλαβες?
Και αντε ΠΑΛΙ δεν καταλαβες.. στο τριτο σχολιο που εγραψα "εκτος καπιταλιστικου συστηματος" τι στο καλο δεν καταλαβες?
Δεν σε εχω να τα "παιρνεις αργα"(που λενε και στο χωριο μου) οποτε γιατι το κανεις?
Κοινως αν ελεγα εξ αρχης "εκτος ΕΕ" θα ειχαμε αποφυγει ολα αυτα τα σχολια και θα μου ειχες απαντησει "Επειτα θα σου απαντησω συνολικα και για το χρεος και περι κριτικης και για τα αλλα που βαζεις??
Ακομα περιμενω και οχι τιποτα αλλο,αλλα τελικα ειναι και λαθος δικο μου ε?(!)
ΔΕΝ θελω να μου απαντησεις για το χρεος και την θεση του κκε,σου ξαναλεω δεν διαφωνω με αυτη..
Με το οτι αργησε να ενσωματωσει αυτη την θεση στην κριτικη του,ειχα προβλημα.
Αν ετοιμαζεσαι να κανεις αναλυση για το χρεος, μην το κανεις..η ανικανοτητα της ηγετικης ομαδας του κκε να αντιλαμβανεται εγκαιρα λαϊκες "απαιτησεις" και "ζητηματα" ειναι το θεμα,οκ?
(αυτα τα εγραψα και στο πρωτο σχολιο με αλλα λογια..αλλα συμφωνα με εσενα δεν ειναι κριτικη,μιας και δεν την "βλεπεις",οποτε την ξαναγραψα!!)
Σου υποσχομαι απο εδω και περα οταν κανω κριτικη θα γραφω πριν κατι σαν στην αρχη και οταν τελειωνω οκ?
Οσο για τα υπολοιπα..
Πως θα χαρακτηριζες ενα δεξιο κομματικο παιδι του σωληνα που το μονο του προσον ειναι η προσαρμογη στα κομματικα "δεδομενα" και ΧΩΡΙΣ καμια επαγγελαμτικη,πολιτικη ή ακαδημαικη περγαμηνη καταλαμβανει εναν κοματικο στην αρχη και μετα υπουργικο θωκο?
Η δεξια βριθει τετοιων περιπτωσεων..Βουλγαρακης,Σαμαρας,προσφατα Παπαμιμικος
(και το πασοκ εννοειται,απλα δεν επεκτεινομαι σε και αυτους).
Εγω γελαω με την καταντια τους!Εσυ?
Να ομως που η ηγετικη ομαδα του κκε επελεξε εναν ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ!!
Καμια πολιτικη εμπειρια και νομιμοποιηση..Αληθεια που εχει "δοκιμαστει" ο Κουτσουμπας?
που εχει κατεβει για βουλευτης και "αναμετρηθηκε" με τον λαο αλλα και με τους αντιπαλους του?
Καμια επαγγελματικη διαδρομη και αγωνας..Αληθεια,που εργαστηκε ο Κουτσουμπας? σε ποιο σωματειο εχει δωσει αγωνα και εχει απεργησει,εχει μπροστα,εχει διεκδικησει με κινδυνο την δουλεια του?
Απο που εχει χασει μεροκαματα με κινδυνο να μην εχει να πληρωσει το νοικι του?Ποιοι εργαζομενοι "πινουν νερο στο ονομα του" για την αγωνιστικοτητα και την τιμιοτητα του?
Οσο για τον Ριζο και τον 902 που ηταν καποτε διευθυντης,ξερουμε την τυχη τους!
[Αν θες,σε επομενο σχολιο να μιλησουμε για Ριζο και 902 που ηταν διευθυντης..δεν το κανω εδω γιατι θα γινει (ακομα πιο) σεντονι το σχολιο]
Καμια ακαδημαϊκη περγαμηνη..Αληθεια,τι εχει πει/γραψει ο γγ του κκε που να δειχνει την πολιτικη του και διανοητικη "βαρυτητα" που πρεπει να εχει ενας γγ?
Τι εχει προσφερει στην συγχρονη κομμουνιστικη σκεψη,ειδικα σε τετοιους ασχημους καιρους?
Ποιο ειναι το οραμα του και με ποιο τροπο το μεταδιδει στους ακροατες/αναγωνστες του?
Ειναι τουλαχιστον επικοινωνιακος και εχει μια ξεχωριστη επαφη με τον κοσμο,γινεται αμεσα αγαπητος?Περνα το μυνημα του κκε,απλα και ειναι ενας ενδιαφερων ομιλητης?
Φυσικα καταλαβες οτι ολα αυτα τα ερωτηματα απαντωνται με μια λεξη ΤΙΠΟΤΑ!
Ολοι οι γγ ηταν σε εναν η παραπανω απο αυτους τους τομεις μπροσταρηδες..
Φλωρακης,Ζαχαριαδης,Σιαντος,Πουλιοπουλος(ναι ακομα και αυτος).
Ο Κουτσουμπας το ΜΟΝΟ προσον που εχει ειναι η προσκοληση του στο οχημα των Μαϊλη/Παπαρηγα και η σιγουρια οτι ο χωρις αιχμες και πειθηνιος χαρακτηρας τους ειναι εξασφαλιση οτι τιποτα δεν θα αλλαξει στο κκε

dimK. είπε...

Απο την ευρωVISION να φυγουμε παραυτα..ουτε η Κυπρος δεν μας δινει πια το 12αρι!

κάποιος σύντροφος είπε...

φίλε κυριλλικέ μάλλον δεν θα πάψεις να λες ότι το ΚΚΕ είναι με την έξοδο από την ΕΕ ενώ είναι με την αντικαπιταλιστική επανάσταση που θα φέρει έξοδο από την ευρώ. Αυτό το κάνει αναμασώντας σαν ... αριστερή στροφή ότι πιο πρόχειρο, ηττοπαθές, ρεφορμιστικό, μεταμοντέρνο και αριστερίστικο κυκλοφορεί εδώ και πολλές δεκαετίες, ότι δηλ ο ιμπεριαλισμός και η διεθνοποίηση είναι κάτι προοδευτικό και αντικειμενικό, δεν γυρνάει πίσω. Αν είναι με την έξοδο από την ΕΕ ΠΡΟΣ την εργατική εξουσία τότε το 19ο συνέδριο είναι άκυρο. Μάλλον είναι ο τρόπος που έχεις διαλέξει να διαφοροποιείσαι από την γραμμή του ΚΚΕ χωρίς να το λες, ένα είδος διαδικτυακής τήρησης του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού.

τι εννοείς "την ουρά μας απ' έξω" ? Αν υπάρξει θέμα που δεν θα πω γνώμη, να μου το πεις, αλλά δεν είμαι ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με το ζόρι δηλ ? Πριν είπα, το βράδυ της Πεμπτης κακώς πήγε ΕΡΤ, σου είπα και ποια οργάνωση στάνταρ επέμεινε. Το άλλο που λες πάλι δεν βγάζω ουρά απ'έξω, αυτή είναι η διαδικασία εξόδου από την ΕΕ που αρχίζει αύριο το πρωί με την έξοδο από την ΟΝΕ και την ΕΚΤ. Η έξοδος αυτή είναι απόλυτο συνώνυμο του "καμία συμφωνία" και όχι "η συμφωνία είναι μνημόνιο" που λέει το ΚΚΕ. Το θέμα είναι να μην γίνει, ότι είναι μνημόνιο χαίρω πολύ. Σου ορκίζομαι πάντως ότι αν το ΚΚΕ μέχρι το βράδυ φέρει σοβιέτ εγώ όχι απλά δεν θα λέω για έξοδο από το ευρώ και την ΕΚΤ, αλλά ούτε από την ΕΕ δεν θα λέω, θα λέω αντικαπιταλιστική επανάσταση όπως και το ΚΚΕ.

"κάποιος σύντροφος"

Гриша είπε...

@DimK
Eγω ξερω οτι το ΚΚΕ παντα ελεγε οτι ο λαος δεν μπορει σε καμια περιπτωση να μπαινει στη λογικη της συζητησης γυρω απο την αναδιαρθρωση του χρεους, του κουρεματος, του psi κλπ αφενος γιατι το χρεος δεν το δημιουργησε και αφεταιρου διοτι οποιαδηποτε τετοια ρυθμιση συνοδευεται απο νεα μετρα εις βαρος του.Εσυ λες οτι η μονομερης διαφραφη του χρεους ηταν λαικη "απαιτηση". Δηλαδη(αν και δεν καταλαβαινω τα εισαγωγικα) τι εννοεις; Οτι υπηρχε μια κρισιμη μαζα στην ελληνικη κοινωνια στην οποια ειχε ωριμασει το αιτημα της μονομερους διαγραφης και το ΚΚΕ ειχε μεινει πισω απ αυτο και καθυστερησε να το διατυπωσει; Υπηρχε τετοιο πραγμα;ΜΑΚΑΡΙ να υπηρχε τετοιο αιτημα, αλλα που...
Για τα υπολοιπα που θιγεις.Τα προσωπα κρινονται πρωτα απ ολα βασει των πολιτικων που υπηρετουν.Δηλαδη για να καταλαβω, αν αυτοι που λες ειχαν ακαδημαικες περγαμηνες(για αγωνιστικες δεν το συζηταμε) ή δε ξερω γω τι αλλο, θα ηταν οκ;Φανταζομαι πως οχι.Aρα αλλο πρεπει να ειναι το κριτηριο.Το ΚΚΕ θελει να πεισει με τη πολιτικη του προταση και οχι με επικοινωνιακα τεχνασματα και marketing.Αντιλαμβανομαι οτι σε ενα μεγαλο κομματι κοσμου υπαρχει η αντιληψη της πολιτικης με τηλεοπτικους ορους.Το ΚΚΕ παει κοντρα σε αυτο το στερεοτυπο της εποχης της μιντιακης ισοπεδωσης και θα περιμενα απο ενα κοσμο που λεει οτι εχει αριστερη σκεψη αυτο να το εκτιμησει .
Απο κει και περα συμφωνοι, πολλες φορες παιζει και ρολο πως τα λεμε,η ικανοτητα να εκλαικευουμε αλλα η ουσια ειναι ΤΙ λεμε και κυριως ΤΙ πραττουμε.

dimK. είπε...

@Гриша
..θες να κανουμε κατι? Σου υποσχομαι οτι θα απανταω κανονικα στα σχολια σου,αρκει να παραδεχτεις οτι το κανεις επιτηδες,ναι?
Δεν ειναι δυνατον να χρειαστηκες 4 σχολια να καταλαβεις οτι εκτος ευρωπης/ευρωσυστηματοςκαι τελικα εκτος καπιταλισμου που ειπα,ειναι το ΙΔΙΟ με το εκτος ΕΕ που ηθελες να ακουσεις!!
Επισης δεν ειναι δυνατον να σου λεω οτι "η θεση του κκε για το χρεος δεν ειναι το θεμα μας εδω,αλλα η αδυναμια του(κκε) να καταλαβει οτι στις αρχες του 2011,ο λαος ΗΘΕΛΕ να ακουσει την ΟΠΟΙΑ θεση του.
Βλεπεις τοτε το κκε,αρνιοταν να παρει θεση για το χρεος,θεωρωντας το δευτερευων ζητημα ή το παρεπεμπε για μετα..την επανασταση!
Δεν με πιστευεις,οκ σεβαστο.
Κανε τον κοπο να διαβασεις τι ελεγε η Παπαρηγα στο λινκ που εβαλα.
Αν βαριεσαι να διαβασεις ολοκλητο τον λογο της(δεν σε κατηγορω.Με καποιες αναλαμπες εχει βαρετο πολιτικο λογο) τοτε διαβασε μονο το αποσπασμα που βαζω που ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ αυτο το λαθος!
Αυτο ειναι το ζητουμενο λοιπον σε αυτο που συζηταμε..η "ανημπορια" της ηγεσιας να καταλαβει τι θελει να μαθει/ακουσει ο κοσμος απο το κκε. ΟΧΙ η θεση αυτη καθεαυτη του κκε για το χρεος!
Ολα αυτα που λες εσυ ξεκινωντας με το "εγω ξερω..." ειναι ΑΦΟΥ το κκε πηρε θεση πανω στο ζητημα,οκ?
Για τα υπολοιπα που θιγω..
Επειδη το θεμα με τους δεξιους σαν παραδειγμα σου επεσε βαρυ να το κανω πιο "κομμουνιστικο".
Εχουν την ιδια βαρυτητα οι αναλυσεις της Μπελλου(ΚομΕπ),με την αναλυση του Κουτσουμπα?
Θεωρεις οτι ο Κουτσουμπας εχει το ιδιο θεωρητικο βαρος με αυτην?
Αυτο για το θεμα της ακαδημαικοτητας/θεωρητικης συγκροτησης.
Βλεπεις λοιπον που δεν αποκλειεται να εχεις ακαδημαικο πτυχιο και να εισαι κκε?!!!
Στο θεμα της ικανοτητας λογου,δεν το συζηταω καν..Παραδεχτηκες και μονος σου οτι συμφωνεις!
Μια παρατηρηση μονο:
ΣΤΑΜΑΤΑ να θεωρεις το κκε σαν την κολυμβηθρα του Σιλωαμ.ΔΕΝ σημαινει οτι οποιος ειναι εκει,ειναι καλος/ικανος για ολα!
Δεν ειμαστε ολοι ρητορες,αναλυτικα μυαλα,οραματιστες κλπ. Το οτι ο Κουτσουμπας δεν ξερει να μιλαει(καταλαβαινεις τι εννοω ελπιζω) ΔΕΝ τον αθωωνει οτι μιλαει για την κομμουνιστικη ιδεα..παραμενει μετριος σε μια θεση που απαιτει τους καλυτερους!
Δυστυχως ΔΕΝ ειναι καλος ομιλητης! Δυστυχως,επισης, δεν εχει καμια αλλη "αρετη"!
ΔΕΝ ηταν μπροσταρης σε κανενα σωματειο,ΔΕΝ διακριθηκε για τους αγωνες του,ΔΕΝ εχει επιστημονικο και θεωρητικη καταρτιση,αναλογη με αλλα στελεχη(οπως αναφερα πιο πανω).
Κατι (προ)τελευταιο,επειδη μιλησες για μαρκετινγκ ετσι ωστε να δημιουργησεις εντυπωσεις περι "καθαροτητας" του κκε απο τετοιες μολυσματικες πρακτικες.
Θεωρεις τον Παφιλη προϊον μαρκετινγκ? τον Μπογιοπουλο?
Καταληγοντας βρηκαμε τουλαχιστον 3-4 αλλους που ειναι καλυτεροι απο τον Κουτσουμπα στα σημεια που θεσαμε..
Μπορεις λοιπον να μου πεις,ΓΙΑΤΙ ειναι ο Κουτσουμπας ΓΓ?

Гриша είπε...

@dimk

"..θες να κανουμε κατι? Σου υποσχομαι οτι θα απανταω κανονικα στα σχολια σου,αρκει να παραδεχτεις οτι το κανεις επιτηδες,ναι?"

Λυπαμαι πολυ αν θεωρεις οτι κανω κατι επιτηδες.Αν παλι ετσι νομιζεις,δεν σε υποχρεωνει κανεις να συνεχισεις.Καλη καρδια.

"Δεν ειναι δυνατον να χρειαστηκες 4 σχολια να καταλαβεις ..."

Ναι, αλλα δεν ειναι δυνατον και συ να αρνεισαι ακομα να το πεις ξεκαθαρα για να τελειωνουμε μια και καλη και να παμε παρακατω.
Τα "εκτος καπιταλισμου","εκτος ευρωσυστηματος" ετσι γενικα και αοριστα μπορει να μη λενε και τιποτα.Εδω ο συριζα ελεγε (λεει;) οτι ειναι υπερ του Σοσιαλισμου με δημοκρατια και ελευθερια.Και ξερεις πολυ καλα οτι το ελεγε χωρις τη προυποθεση αποδεσμευσης απο την ΕΕ και συγκρουσης με την εξουσια του κεφαλαιου.Αμα ρωτησεις τον λαφαζανη θα σου πει κι αυτος "εκτος ευρωσυστηματος".Τον πιστευεις;Δε λεω ουτε θελω να υπονοησω οτι εσυ εχεις σχεση με αυτους αλλα επειδη υπαρχουν κι αυτοι να θολωνουν τα νερα καλο ειναι να τοποθετουμαστε ξεκαθαρα.

"Επισης δεν ειναι δυνατον να σου λεω οτι "η θεση του κκε για το χρεος δεν ειναι το θεμα μας εδω...Ολα αυτα που λες εσυ ξεκινωντας με το "εγω ξερω..." ειναι ΑΦΟΥ το κκε πηρε θεση πανω στο ζητημα,οκ?"

Σοβαρα; E oχι βεβαια, αυτα που ειπα εγω ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΦΟΥ το ΚΚΕ πηρε θεση στο ζητημα.Πως ειναι δυνατον φιλε μου να το λες αυτο οταν το ιδιο το αποσπασμα της ομιλιας της Αλεκας που παραθετεις με επιβεβαιωνει;
Ενώ σωστά λέγαμε να μην πληρώσει ο λαός το χρέος, γιατί δεν το δημιούργησε, για το ίδιο το χρέος, όταν οι άλλοι έλεγαν «κούρεμα», ή να κάνουμε επιτροπή να εκτιμήσει, το «καλό» και το «κακό χρέος», το «υγιές» και το μη «υγιές», τότε είπαμε κάτι μας λείπει στο θέμα του χρέους και βάλαμε το «μονομερής διαγραφή».
Εδω το link για οποιον ενδιαφερεται:http://www.902.gr/eidisi/19o-synedrio-kke/13347/al-papariga-hreiazetai-megalytero-pneyma-anisyhias-poy-anevazei-peisma

Mετα λες:

"Εχουν την ιδια βαρυτητα οι αναλυσεις της Μπελλου(ΚομΕπ),με την αναλυση του Κουτσουμπα?"

Σε ενα κκ υπαρχει καταμερισμος καθηκοντων.Προφανως καθε στελεχος δε μπορει να εξειδικευει με την ιδια ανεση ολα τα ζητηματα.Δε μπορει πχ ο Παφιλης να εχει την ιδια συγκροτηση σε θεματα τεχνης με την Μηλιαρονικολακη οπως δε μπορει η τελευταια να αναλυει οικονομικα θεματα οπως ο Μ.Παπαδοπουλος.

"Βλεπεις λοιπον που δεν αποκλειεται να εχεις ακαδημαικο πτυχιο και να εισαι κκε?!!!"

Γιατι ποιος ειπε οτι αποκλειεται;Εγω ειπα οτι δεν ειναι αυτο το κριτηριο να κρινουμε τα πολιτικα προσωπα.

Гриша είπε...

(Συνεχεια)

Συνοψιζοντας:

Ξεκινησαμε τη συζητηση για τη κριτικη στο ΚΚΕ που εσυ υποστηριξες οτι ειναι απαγορευτικη.Η δικη σου κριτικη εντοπιστηκε κυριως:

1.Στην αδυναμια του ΚΚΕ να διατυπωσει εγκαιρα το αιτημα της μονομερους διαγραφης. Εδω υπαρχει μια αντιφαση.Οτι συ ο ιδιος παρεθεσες αποσπασμα απο την ομιλια της Α.Παπαρηγα η οποια κανει αυτο ακριβως.Αυτοκριτικη για το κενο που υπηρχε μεχρι τοτε.Απο μενα τι θελεις να ακουσεις παραπανω απο αυτα που διαβασες και μαλιστα απο τα πιο επισημα χειλη της τοτε γγ ;

2.Η ισοπεδωτικη σου κριτικη (τι αλλο απο ισοπεδωτικη ειναι μια κριτικη του τυπου ειναι "ανικανος σε ολα")στο προσωπο του σημερινου γγ του ΚΚΕ και κατα την αποψη μου ρηχη οταν προσπερνας οτι το ΚΚΕ δεν ειναι αρχηγικο προσωποκεντρικο κομμα.Απο την αλλη θεωρω οτι πρεπει να εισαι ευχαριστημενος διοτι τα ατομα που προκρινεις εσυ,Παφιλης,Μπογιοπουλος ( επειδη θεωρεις οτι τα λενε πιο καλα) εμφανιζονται πολυ περισσοτερο απο τον Κουτσουμπα στα ΜΜΕ.Μαλιστα ο Μπογιοπουλος εκτος απο την αρθρογραφια εχει εκπομπη σε μεγαλο ραδιοφωνο κλπ.

Παρολαυτα μπορεις να επιμενεις στη διαφωνια (κατα την αποψη μου υποκειμενικη οταν μιλαμε για ικανοτητες) στο συγκεκριμενο προσωπο και τη θεση που εχει αναλαβει.Αυτο που εγω αδυνατω να καταλαβω ειναι πως γινεται αυτη σου η διαφωνια στο προσωπο να υπερκερασει, να μπει δηλαδη ιεραρχικα πανω απο την-οπως τουλαχιστον υποστηριζεις -γενικοτερη συμφωνια σου με του βασικους αξονες της πολιτικης του ΚΚΕ.

dimK. είπε...

Λοιπον,εν συντομια γιατι θα καταντησουμε πιο γραφικοι και απο καταστημα με τσολιαδακια στην Πλακα..
Στο θεμα που συζηταμε δεν ειναι αν εκανε κατοπιν εορτης αυτοκριτικη η παπαρηγα ,που ειναι προς τιμης της,αλλα ολο το ζουμι ειναι σε αυτο το "..κατι λειπει και προσθεσαμε την διαγραφη"
Οσοι τοτε λεγαμε οτι κατι λειπει ειχαν κατηγορηθει για αποπροσανατιλιστες,για ησονος σημασιας θεματα,για μη κατανοηση της γραμμης κλπ.
Αυτο το μεσοδιαστημα λοιπον και η ευκολια του κομματος να βαζει ταμπελες προκειμενου να μην δει την ουσια ειναι το θεμα!
Αν θες ακομα ενα παραδειγμα,δες ποτε εκανε το κκε την αποκατασταση του βελουχιωτη.Συμφωνα με το επισημο κομμα στην δεκαετια του 1960,συμφωνα με κακοθελητες πολυ αργοτερα,και μαλιστα μιση απο οτι λενε!
Βαλε στο μυαλο σου τωρα,πως λεγονταν αυτοι που απο το `45 εως το `60 ελεγαν οτι το κκε ειναι αδικο απεναντι στον βελουχιωτη?
Δεν ηταν αποσυναγωγοι/προδοτες και δεν ξερω τι αλλο?Αν εσυ(εγω) τοτε ελεγες "αδικια ρε συντροφοι" θα ησουν ενας απο τους κακους ή οχι?
Αυτο σαν ενα αλλο παραδειγμα,απειρως διαφορετικοτερο και σοβαροτερο,του πως το κκε αντιλαμβανεται την κριτικη και ποσο χρονο/προσπαθεια ηθελε/θελει να αλλαξει γνωμη.
Δεν εχει μαλλον σημασια με οτι συζηταμε ,αλλα εγω πχ θεωρω απιστευτα αδικη την αντιμετωπιση του κομματος στον Χ.Μισιο..
Φυσικα καταλαβαινεις,οτι ξεκινωντας με αυτη την σκεψη η βαλιτσα παει μακρυτερα..Και αν εχουν (καποιο) δικιο αυτοι που μιλανε για αλλες στρατηγικες/τακτικες?,αλλες θεωρησεις της πραγματικοτητας?,συμαχιες,αναβαθμιση της κοινοβουλευτικης προοπτικης?
Για αυτο επιμενω..δεν ειναι βασικο αυτο καθε αυτο το θεμα της διαγραφης η οχι του χρεους,αλλα του ποσο το κκε μπορει να ενστερνιστει διαφορετικες ιδεες/προσεγγισεις/προτασεις
ΑΝ το κανει, το κανει πολυ αργοτερα απο οσο πρεπει(ειναι η δικια μου απαντηση)
Αυτο λοιπον,κατ`εμε δειχνει το μεγαλο προβλημα το κκε στην κριτικη..ακομα και οταν ειναι δημιουργικη εχει προβλημα να την αποδεχτει.
Η ισοπεδωτικη μου κριτικη τωρα στον Κουτσουμπα(αληθεια γιατι ειναι ισοπεδωτικη? στα κριτηρια που εθεσα ειναι και στα τρια ελλειπης..σε ποια ειναι καλος?ποια δικα σου κριτηρια πληρει?) δεν εχει στοχο μονο το προσωπο αλλα περισοτερο τον κομματικο μηχανισμο που τον εξελεξε!
Στο πασοκ πχ, μονο λαμογια εκλεγουν,στην δημαρ μονο Ο(που) Φ(υσαει) ο Α(νεμος),στον συριζα μονο λαικιστες ρεφορμιστες,στην δεξια μονο δελφνινους μετα απο τεμαχικες συμφωνιες με τα προσωπικα βιλαετια του καθενος.
Καθε ενας ειναι (σχεδον) παντα ενδεικτικος του συστηματος που τον παρηγαγε,δεν μπορει να ξεφυγει απο αυτο.
Ετσι και το ανευρο/απνευστο κομματικο παιδια του σωληνα,Κουτσουμπας..Καταλαβαινεις γιατι δεν μου αρεσει? γιατι εκπροσωπει ενα σαθρο/υπαλληλιστικο κκε.
Δεν θελω να συζητησουμε αν ο δημοκρατικος τους συγκεντρωτισμος ειναι ιδανικος για ενα κομμα του 21ου αιωνα(για μενα δεν ειναι),αλλα να κρατησεις στο μυαλο σου οτι οι ανθρωποι που εξελεξαν εναν μετριο (αντικειμενικα αποτυχημενο θα σου πω,αλλα δεν θα το δεχτεις),για να οδηγησει το κκε σε μια απιστευτα δυσκολη περιοδο,ειναι επικινδυνοι μακροπροθεσμα για το κομμα

Гриша είπε...

Στο θεμα που συζηταμε δεν ειναι αν εκανε κατοπιν εορτης αυτοκριτικη η παπαρηγα ,που ειναι προς τιμης της...

H Παπαρηγα τοποθετηθηκε στο ζητημα εκ μερους του ΠΓ(προς τιμην τους).Αυτων που εσυ λες παρακατω οτι "ειναι επικινδυνοι μακροπροθεσμα για το κομμα".

Οσοι τοτε λεγαμε οτι κατι λειπει ειχαν κατηγορηθει...

Ποιοι λεγατε; Ποτε λεγατε; Που τα λεγατε;
Tα λεγες εσυ με τη παρεα σου; Tα λεγες στο ιντερνετ; Tα λεγες στο κομμα; Και ποιος σε/σας κατηγορησε;

Φυσικα καταλαβαινεις,οτι ξεκινωντας με αυτη την σκεψη η βαλιτσα παει μακρυτερα..Και αν εχουν (καποιο) δικιο αυτοι που μιλανε για αλλες στρατηγικες/τακτικες?

Kαλως τονα κι ας αργησε...
Mα εγω σε ρωτησα απ την αρχη για θεματα βασικης πολιτικης γραμμης και στρατηγικης και απαντησες οτι συμφωνεις σε ολα...Τωρα μιλαμε μαζι ή τελικα εκπροσωπεις και τους διαφωνουντες με τη στρατηγικη ;
Πες κατι συγκεκριμενo για τη στρατηγικη η και για τις συμμαχιες που λες να το συζητησουμε αν εχουν "(καποιο) δικιο".Τι κλωθογυριζεις απο τον Σιαντο, τον Φλωρακη, τον 902, τον Ριζοσπαστη μεχρι τον Μπογιοπουλο, τον Μισσιο και τον Κουτσουμπα;
Μιλα ανοιχτα ρε ανθρωπε.Αλλα δυστυχως αυτη ειναι η αδυναμια του μεσου που λεγεται διαδικτυο.Σε μια κατ ιδιαν συζητηση θα τα χαμε ξεκαθαρισει ολα πολυ πιο γρηγορα.
Οχι τιποτα αλλο.Δε μας φταινε και σε τιποτα τα σουβενιρ της Πλακας...

dimK. είπε...

οκ..
βρηκες τι ηθελα να σου πω και πραγματικα με ξεσκεπασες!!!
καταλαβες το υποχθονιο σχεδιο μου να εγκαλεσω το κκε για τις τακτικες του..κριμα δεν θα ειμαι στο pay roll των εχθρων του κκε αυτο το μηνα,με ξεσκεπασες!
Αλλα αληθεια, δεν ηταν αυτος ο σκοπος μου.. ηταν μια σειρα απο προχωρημενα παραδειγματα πως μια αποκλεισμενη απο την κριτικη,ηγετικη ομαδα μπορει να κανει και λαθη..
Ενα παραδειγμα ηταν με τον βελουχιωτη..
Ποιος μου λέει οτι σε 10 χρονια δεν θα κριθει η σημερινη σταση του κκε απο το κκε του 2025 και θα την βρει λαθος?
Αυτο ηταν λοιπον ο βουρκος που ηθελα να σε παρασυρω,αλλα με ανακαλυψες νωρις.
Η αποδοχη οτι το κκε εχει κανει, και συνεχιζει να κανει, λαθη.
Εχεις εσυ καμια βεβαιοτητα οτι το θεμα τακτικη δεν θα ειναι ενα απο αυτα σε ενα μελοντικο συνεδριο?
Οταν λοιπον ειπα οτι συμφωνω το εννοω..απολυτα?οχι
Κατα ενα 90% και μαλιστα αυτο το ποσοστο το βαζω υπο συνεχη ελεγχο και αναιρεση καθημερινα και καθημερινα το "ξανααποδεικνυω" στον εαυτο μου οτι ειναι σωστο.
Καθε φορα ξεκιναω με την ερωτηση "τι πρεπει να κανουμε" και καθε φορα εξεταζω αν οι κινησεις του κκε ειναι συμφωνες με την δικια μου(μικρη ειναι αληθεια)κομμουνιστικη Λογικη
ΔΕΝ περιμενω να αναθεωρησει η κε στο επομενο συνεδριο την θεση της για να το κανω και εγω.
Εχω χαρισει παλαιοτερα στο κομμα χρονο και προσπαθεια..αυτο ομως που δεν το δανειζω καν ειναι η Λογικη.
Οπως πρεπει να κανει καθε κομμουνιστης.
Σε παρακαλω λοιπον μην κρινεις τα επιχειρηματα σαν να αποσκοπουσαν να σε "τυφλωσουν" και να μην καταλαβεις που ηθελα να το παω,ναι?
Κρινε τα σαν παραδειγματα στο θεμα που συζητουσαμε και επ`αυτου πες μου που διαφωνεις.
Και ολοι οσοι αναφερα(ες) ειναι κλασεις καλυτεροι απο τον σημερινο κγ και ο Μισιος ειναι ενα αλλο μεγαλο ατοπημα του κκε και ο Ριζο ειναι μια πονεμενη ιστορια με πολλα λαθη(απολυσεις,αναγνωσιμοτητα κλπ),οπως επισης και ο 902.
Οποτε θες τα συζηταμε ολα αυτα!!
Αν θες λοιπον ενω σου δειχνω το φεγγαρι, εσυ να κοιτας το δαχτυλο(κλεμμενη ατακα απο τον "κιτρινο πρακτορα του Χονγκ Κονγκ"),καντο.
Μην προσπαθεις ομως να με κανεις να πιστεψω εμενα και τους 1-2 που ,κατα λαθος,μας διαβαζουν οτι "με καταλαβες".
Δεν (θελεις) να καταλαβεις!

κάποιος σύντροφος είπε...

για τις εξυπνάδες ότι το ευρώ είναι "απλά νόμισμα" και "κάποιοι προτείνουν έξοδο από το ευρώ αλλά παραμονή στην ΕΕ" τα θέματα της οικονομικής διακυβέρνησης της ΟΝΕ αναδεικνύουν πως είναι ο πυρήνας της ΕΕ, πως δεν υπάρχει, ειδικά για την Ελλάδα, αυτό το "έξοδος σαν αστικό σχέδιο για ανταγωνιστικές υποτιμήσεις κλπ". http://www.avgi.gr/article/5615908/erimos-europi

καίρια η απορία τι θα πει η κυβέρνηση στην προοπτική αυτή. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που λέει, και δεν έχουμε και λόγο να το αμφισβητήσουμε ότι έκανε λάθη, και στο Μάαστριχτ και την ΟΝΕ. "Κακώς μπήκαμε", βέβαια αυτό πια στο λένε όλοι, και δεν υπάρχει αριστερά να κεφαλαιοποιήσει μια τέτοια ομολογία αποτυχίας της εθνικής στρατηγικής

Καίρια και η απορία τι θα πει και το ΚΚΕ μετά την θεσμοθέτηση των αλλαγών αν γίνουν. Σήμερα, που δεν έχουμε εργατική εξουσία βέβαια, θα πει προφανώς όχι. Αυριο θα συμφωνεί να φύγουμε, χωρίς πάλι να πάμε στην εργατική εξουσία.Τι είναι αυτό που κάνει την στάση του ΚΚΕ αντιφατική ? Γιατί σήμερα έχει νόημα μια καπιταλιστική Ελλάδα έξω από την ΟΝΕ του νέου επιπέδου ολοκλήρωσης, και αύριο δεν θα έχει ? Τι άλλαξε τέλος πάντων στον καπιταλισμό τα τελευταία χρόνια, και ενώ οι αντιθέσεις στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις οξύνονται, το ΚΚΕ τις θεωρεί ανεπίστρεπτες ? Και μάλλον εδώ είναι το πρόβλημα, αντί να δει τις αδυναμίες της αστικής στρατηγικής σαν κάτι που πρέπει να οξυνθεί, να χτυπήσεις στο αδύνατο σημείο της, σου λέει ότι μπορεί να γίνει αστική κάλυψη του κενού, με αποτέλεσμα βέβαια να γίνεται αστική κάλυψη του κενού, από την ακροδεξιά.

Και οι κάθε λογείς αριστεροί ευρωπαιστές, παραδοσιακοί και μη αντί να το βλέπουν έτσι να λένε "ααα, με την Λεπέν θες να πας ?"

εν ολίγοις σύντροφοι του ΚΚΕ: συμφωνούμε να να πει η Ελλάδα όχι στην νέα ΟΝΕ, και στον αγώνα να βγει αν δεν το πει ?

"κάποιος σύντροφος"

Гриша είπε...

@DimK

Κατα 90% συμφωνεις με το ΚΚΕ; Tι λες ρε θηριο; 90%... σταλινικο ποσοστο συμφωνιας.

Ρε συ δικος μας ησουν τελικα κι εγω σε ειχα για μαυρο και φυλαγομουνα.

Μην προσπαθεις ομως να με κανεις να πιστεψω εμενα και τους 1-2 που ,κατα λαθος,μας διαβαζουν οτι "με καταλαβες".

Mην ανησυχεις για αυτους που τυχον μας διαβαζουν.Αυτοι σε καταλαβαν απ την αρχη. Τι τους περασες κοροιδαρες σα κι εμενα ;

dimK. είπε...

..δηλαδη αν δεν συμφωνω σε ολα, αυτο τι με κανει ρε φιλε?
Αν δεν δεχομαι ορισμενες απο τις (τακτικες) κινησεις του κκε αυτο με αποκλειει απο το να μιλαω η να δινω στον εαυτο μου τον τιτλο του υποστηρικτη?
Διαφωνω απο τις απολυσεις στον ριζο μεχρι οτι επρεπε να ηταν παρον το κκε στις πλατειες,διαφωνω επισης οτι παλαιοτερα,οχι τωρα που ο συριζα ειναι στο 35%,επρεπε να ειχε επιδιωξει συνεργασια με "δικους" του ορους.
Ε,ολα αυτα δεν θα ειναι γυρω στο 10% διαφωνια,θα ειναι ε?
Αλλα δεν καταλαβαινω γιατι αποφασισες οτι αν εχω ΚΑΙ προσωπικη γνωμη,αν διατηρω επιφυλαξεις,αν δεν ενστερνιζομαι οσα λεει η επισημη γραμμη πρεπει να αρχισεις να ειρωνευεσαι.
Αυτο πηγαζει απο προσωπικη αναγκη? απο γραμμη απο πανω? απο φοβο μην κολλησεις "αμφισβητηση"?ειναι γραμμενο σε καποιο κλασικο βιβλιο του μαρξισμου?
Αντε και πες λοιπον οτι ειμαι οτι χειροτερο η γελοιοδεστερο υποπτευεσαι..ακομα να μου απαντησεις στο ερωτηματα γιατι ειναι καλος ο κουτσουμπας? (εγω σου ειπα γιατι ειναι κακος).
Επισης, σου φαινεται λογικο η παπαρηγα να πιστευει οτι ΜΟΝΟ οποιος συμφωνει μπορει να κανει κριτικη?
Καλα στο δευτερο μην βιαστεις να απαντησεις,κατι καταλαβα απο το προηγουμενο σχολιο!
Αν θες λοιπον(δεν κολαει ρεφορμισμος απο το ιντερνετ) μπορουμε να μιλησουμε για οσα διαφωνω εγω και συμφωνεις εσυ.
Φυσικα στο τελος θα εχεις δικιο,εγω ομως μια ανταλαγη αποψεων ελπιζοντας να με πεισεις, θα την ηθελα!!
Και αν δεν θες παλι φιλοι θα `μαστε..
μια διευκρινιση ομως θα την "απαιτουσα".
Τι καταλαβαν οι αλλοι απο την αρχη και εσυ πλεον υποψιαζεσαι? ενα χαρακτηρισμο για εμενα μετα απο αυτο που ειπες,νομιζω τον δικαιουμαι!

ελληνοφρενικος είπε...

Φιλε Dimk εγω καλοπροαιρετα θα συμφωνησω μαζι σου οτι εισαι κομμουνιστης,και εχεις διαφωνιες με το ΚΚΕ σε θεματα τακτικης και σε καποια μπορει να συμφωνουμε και αλλοι μαζι σου.Γιατι ομως να συζηταμε συνεχεια τις διαφωνιες μας(δεν εννοω να μην τις συζηταμε καθολου φυσικα)και να μην συζηταμε περισσοτερο για το 90%που συμφωνεις;Η για το 95% που συμφωνω εγω και αλλοι φιλοι του κομματος.Η κριτικη ειναι χρησιμη να γινεται ακομα και σκληρη(τυπου μπογιοπουλου στο συνεδριο)Αλλα αν γινεται συνεχεια και καθημερινα γινεται πολεμικη(ακομα και αθελα)Ο Νικολας πχ καθημερινα κανει φυλλο και φτερο τους σοσιαλοδημοκρατες και προσφερει τα μεγιστα στην ιδεολογια του και στο κομμα.Θα ειχε νοημα να ανακυκλωνει συνεχεια την κριτικη του;

Гриша είπε...

@dimk


Εγω δεν ειπα ποτε οτι πρεπει ντε και καλα να συμφωνεις σε ολα.
Εγω υποστηριξα οτι η κριτικη πρεπει να γινεται πανω στις βασικες πολιτικες θεσεις ενος κομματος.
Εσυ βιαστηκες απο μονος σου να πεις οτι συμφωνεις σε ολα.Τωρα λες οτι τελικα δε συμφωνεις.Εχεις διαφωνια και σε θεματα τακτικης.Τωρα αν ολο αυτο εσυ νομιζεις οτι συνιστα εποικοδομητικο διαλογο και συμβαδιζει με τη Λογικη σου που τη θεωρεις και αδιαπραγματευτη,τοτε λυπαμαι αλλα εγω σηκωνω τα χερια ψηλα.Αληθεια ποσο στοιχειωδως λογικο ειναι να λες:

Ποιος μου λέει οτι σε 10 χρονια δεν θα κριθει η σημερινη σταση του κκε απο το κκε του 2025 και θα την βρει λαθος?


Βλεπω οτι στο ζητημα συμμαχιων μιλας και για συνεργασια με το συριζα.
Με συγχωρεις αλλα αυτο ισως να μπορουσα να το συζητησω με καποιον πιο ουδετεροποιημενο ιδεολογικα.Να κατσω ομως να επιχειρηματολογησω γιατι ειμαι εναντια στη συνεργασια, σημερα μετα απο οτι εχουνε δει τα ματια μας-και μαλιστα με καποιον που δηλωνει κομμουνιστης και συμφωνει κατα 90% με το κομμα(!)-προσωπικα το θεωρω το λιγοτερο κοροιδια.

Δεν εχω καμια κακη προαιρεση απλα ετσι βλεπω τα πραγματα και ετσι τοποθετουμαι αλλα επειδη ανθρωποι ειμαστε οριστε πεστα και με τον ελληνοφρενικο.

dimK. είπε...

@ελληνοφρενικος
δεν ειμαι ο Μπογιοπουλος,δηλαδη δεν με διαβαζουν/ακουν χιλιαδες καθημερινα.
Ειμαι σε ενα μπλογκ και οποτε εχω χρονο,τωρα τελευταια πολυ,λεω την αποψαρα μου.
Δεν μπορω να επηρεασω κανεναν και οι διαφωνιες μου δεν θα ειναι αναφορα κανενος οταν "χτυπαει" το κομμα!
Οποτε απο αυτο ειμαστε καλυμενοι,δεν θα κανω κακο
Ειμαι εδω και συζηταω αυτα που με ενοχλουν, σχεδον για ψυχοθεραπευτικους λογους.
Ασε που δεν θεωρω οτι πρεπει να συζητας για ρεφορμιστες και σοσιαλδημοκρατες(μετα την επανασταση,γιατι πριν ολοι σοσιαλδημοκρατες αυτοπροσδιοριζονταν).
Ακομα πιο απλα,αν η κομμουνιστικη ιδεολογια εχει ξεμπερδεψει με Καουτσκι και Μπερνσταϊν δεν θα "ασχοληθει" με Λαφαζανη ή Τσιπρα!
Επειδη λοιπον με απασχολει η πορεια του κκε και στο μελλον,προσπαθω να βρω αν/τι κανουμε λαθος τωρα και αν μπορει να αλλαξει.
Για αυτο,αφηνω απεξω το 90% το δικο μου ή το 95% το δικο σου.Αυτο το θεωρω καλως καμωμενο και μαλιστα "βαρετο" για μια κουβεντα(θα διαρκουσε 3 λεπτα και θα λεγαμε σε ολα ναι!)
Πιθανον για καποιον αλλο στην προσπαθεια του π.χ. να εξηγησει καλοπροαιρετα την μικρη επιροη του κομματος(εκλογικα,σε ποσοστα απηχησης σε χωρους δουλειας,στην κοινωνια),να πει "τα λαθη του κκε ειναι παραπανω απο 5%-10%".
Δεν ξερω,ισως να υπαρχει δικιο σε αυτον και οχι σε μενα ή σε σενα.
Συζηταω λοιπον και προσπαθω με επιχειρηματα(ακομα και αν ειναι χαζα,μικρα,ευκολα αναστρεψιμα) να βρω μια ακρη.
Στο θεμα του Κουτσουμπα πχ για μενα ηταν μια χαμενη ευκαιρια.Εξηγησα γιατι. Ο Гриша δεν το δεχεται αλλα εγω δεν καταλαβα γιατι. Το τι λεει καποιος και οχι ποιος το λεει το θεωρω ξεκαθαρισμενο. Δεν ζητησα την ..Μενεγακη,εναν αλλο κομμουνιστη να πληρει τις προυποθεσεις που εγω πιστευω οτι ενας κγ πρεπει να εχει!
Οποτε θες μιλαμε για οποιο θεμα θες..ακομα και για τα βαρετα θεματα που και οι δυο θα συμφωνουμε σχεδον αμεσως!
@Гриша
Αυτο που ειπαι και quotaρεις ειναι το εξης απλο και κατα την γνωμη μου λογικο:αν στο παρελθον το κκε εχει κανει λαθη,γιατι να μην υποθεσει καποιος με σχετικα μεγαλο ποσοστο βεβαιοτητας και ΤΩΡΑ κανει λαθη?
Κοινως το οτι σημερα η κε θεωρει αυτη την τακτικη σαν βελτιστη,δεν σημαινει οτι εγω/εσυ πρεπει να εφυσηχαζομαστε και να μην ειμαστε στις επαλξεις να την κρινουμε καθε μερα και να βλεπουμε αν και ποσο συνεχιζει να εκφραζει την πραγματικοτητα.
Το ιδιο πρεπει να κανουμε και για το κοντινο παρελθον.
Ποιος πχ μπορει να πει οτι η σταση απεναντι στο Μααστριχτ ηταν λαθος? ΚΑΝΕΙΣ, ηταν και παραμενει ΟΛΟΣΩΣΤΗ.
Ετσι λοιπον εγω βλεπω το κοντινο παρελθον και λεω οτι η επιδιωξη συνεργασιας με τον συριζα ΤΟΤΕ,του 4% , ΟΧΙ τον σημερινο, ηταν μαλλον ενδεδειγμενη.
(..εδω μια μικρη παρατηρηση..ΔΕΝ ειπα τον σημερινο συριζαστο πρ.σχολιο..δεν πιστευω οτι σωζεται τιποτα απο τον σημερινο.
`Η δεν καταλαβες ή βολικα "καταλαβες" οτι ηταν καλυτερο για να μου την πεις.Αν ισχυει το πρωτο,δες ξανα τι εγραψα)
Ισως λοιπον τοτε, μια 5ετια τουλαχιστον πισω, θα μπορουσαμε να τους συρουμε σε πιο αριστερες δεσμευσεις.Αν θα της τηρουσαν, θα ηταν (και για αυτο) υπολογοι.
Και στις πλατειες επρεπε να ειμαστε, και καλα καναμε και ημασταν την μερα που την επεσαν οι αναρχικοι(μακαρι να παιρναμε παραδειγμα απο την αντιμετωπιση των Μαυρων Φρουρων,του Μαχνοφ,την Κροστανδη) και επρεπε να ημασταν και την επομενη.
Αν θες η προσκληση ειναι ανοιχτη για κουβεντουλα με ταυτοχρονη παρακληση να σχολιαζεις αυτα που λεω,οχι αυτα που νομιζεις οτι ειπα

dimK. είπε...

εγραψα :
"Αν θα της τηρουσαν, θα ηταν (και για αυτο) υπολογοι."
Φυσικα, το σωστο ειναι :
Αν ΔΕΝ θα της τηρουσαν, θα ηταν (και για αυτο) υπολογοι.