Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Ο ελέφαντας που είναι μέσα στο δωμάτιο και ο «αριστερός ευρωπαϊσμός» προσπαθεί να κρύψει κάτω από το χαλί




Τον περιγράφει με λιτή γλώσσα ο Κώστας Λαπαβίτσας στην ακροτελεύτια παράγραφο του χθεσινού άρθρου του:





Η εικόνα, από το blog.dyslexicadvantage.org.

6 σχόλια:

ελληνοφρενικος είπε...

Δεν το ηξερες φιλε Λαπαβιτσα;;;;Υπηρχε εστω και μια στο εκατομμυριο να λειτουργουσε αλλιως η τροικα;;;Και τωρα η ερωτηση κλειδι=Υπαρχει μια στο εκατομμυριο να εισακουστεις μεσα στο συριζα;;;;Οχι και το ξερεις παρα πολυ καλα......Αρα απατεωνας-αφελης-η συνειδητος ταξικος αντιπαλος ο Λαπαβιτσας;Απαντηστε στο κουιζ και κερδιστε μια θεση στο ιδρυτικο συνεδριο του νεου σχηματος της ριζοσπαστικης αυταπατης....Να μπουρδολογουμε καθε μερα με την ησυχια μας.Να φυγουμε απο το ευρω χωρις να φυγουμε απο την ΕΕ,να αυξησουμε τους μισθους χωρις ταξικο κινημα και με αδελφο το ΣΕΒ εν μεσω κρισης,να κανουμε λογιστικο ελεγχο του χρεους κλπ κλπ.....ΓΑΜΑΤΑ θα περναμε....Θα μπουμε και στη βουλη κανα 4αρι θα το πιασουμε με κανα φεστιβαλ για την κανναβη 9 Μαιου και καμια περιφορα κοκκαλων....Υ.Γ.Οπωςδηποτε θελω μιχελογιαννακη μην μεινει απ εξω θα εχει πολυ ψωμι στις συζητησεις τις εσωκομματικες.....

ВОКОИТЕР είπε...

Ένα μουσικό σχόλιο από εμένα αφού γεμίσαμε ελέφαντες στο δωμάτιο.
https://soundcloud.com/bokontep/v-01

Φοίβος είπε...

Ας πούμε ότι συμφωνούμε -που συμφωνώ με πολλούς χαρακτηρισμούς του που αφορούν τη σημερινή Ευρώπη- με τον κ. Λαπαβίτσα. Τι ακριβώς προτείνει (άμεσα, αποτελεσματικά, εφικτά, περιεκτικά και βήμα-βήμα, αναλυτικά...)
Γιατί έξοδος από €υρώ ΤΩΡΑ σημαίνει ότι θα την πληρώσουν άμεσα αυτοί ακριβώς που υπερασπίζεται η Αριστερά: Οι αδύναμοι -γιατί οι άλλοι έχουν ήδη φροντίσει να... τακτοποιήσουν τα κεφάλαιά του.

Ο κ. Λαπαβίτσας, δεν έχει κ-α-μ-ί-α απάντηση/πρόταση επ' αυτού.

Φιλίστωρ είπε...

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το επιχείρημα του Φοίβου. Διότι, εντάξει! Οι "ισχυροί" (ας τους πούμε έτσι) έχουν ήδη φροντίσει να τακτοποιήσουν τα κεφάλαιά τους. Στο εξωτερικό προφανώς. Οι "αδύναμοι" (όπως τους αποκαλεί ο Φοίβος), τι κεφάλαια έχουν, ώστε να κινδυνεύουν να τα χάσουν;
Τα εισοδήματά τους από την προσωπική τους έχουν (αν τα έχουν) οι "αδύναμοι", εισοδήματα που συρρικνώνονται με ραγδαίους ρυθμούς από το από το 2010 μέχρι σήμερα. Άντε και κάποιο ακίνητο, η αξία του οποίου έχει επίσης καταρρεύσει. Αυτό σήμαινε άλλωστε από μιας αρχής η πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης.

Τα σέβη μου
Φιλίστωρ

Υ.Γ.: Δε λέω ότι συμφωνώ ντε και καλά με τις απόψεις Λαπαβίτσα. Λέω όμως ότι μου φαίνεται παράδοξο ν' ασχολούμαστε με... τα κεφάλαια των "αδυνάμων". Με τα κεφάλαια δηλαδή εκείνων που, περίπου εξ ορισμού, δε διαθέτουν κεφάλαια.

Гриша είπε...

@vocoder
Kαλος εισαι.Η μουσικη σου κανει για soundtrack Ε.Φ. Καθαρα μουσικα, γιατι τα λογια ειναι στρατευμενα με μια εννοια απ οτι ακουω.
Σαν χομπιστας και γω μπορω να ρωτησω;
α)Με τι γραφεις; Σε υπολογιστη αποκλειστικα με vst ''και καποιο midi controller;
ή
β)Xρησιμοποιεις hardware εξοπλισμο και τι ειδους;
γ)Επειδη ειναι πολυ ευκολο σημερα με οποιοδηποτε sequencer ή DAW να ειναι ολα συγχρονισμενα μηπως επιτηδες ειναι out of sync καποια μερη ;
Παντως δεν με ενοχλησε. Στην ηλεκτρονικη μουσικη ακομα και στην πρωτολεια μορφη της σαν τη δικη σου ετσι γινεται πιο ενδιαφερον το θεμα.
Σου αφιερωνω καποια απο τα πολλα αγαπημενα κομματια που μου θυμησες:
https://www.youtube.com/watch?v=B2Y7ESqe6lM&spfreload=10
https://www.youtube.com/watch?v=TwRMM9SmBeE
https://www.youtube.com/watch?v=YKEZoOjc6to&spfreload=10
και ενα ταινιακι που ειδα προσφατα και αν εισαι fan του ειδους αξιζει:
https://www.youtube.com/watch?v=QoP4ED13DvA&spfreload=10

@Λεφτ,
Ωραια ειναι τα ενωτικα σου, (τα καινουργια) ομως στα οχι και τοσο παλια σου που αφορουσαν συμπραξη, συνεργασια συριζα με ΚΚΕ δικαιωθηκε το δευτερο και οχι εσυ.
Μηπως λοιπον θα επρεπε να κανεις πρωτα μια αποτιμηση για αυτα τα προηγουμενα;

ВОКОИТЕР είπε...

Гриша

ευχαριστώ για τη γνώμη. Σχετικά με τις ερωτήσεις:
α) Έχω midi controller και κάποια φτηνά synths αλλά το μεγαλύτερο μέρος των κομματιών γράφεται με ένα λάπτοπ και το ableton live. Για sound editor χρησιμοποιώ το Audacity. Δεν χρησιμοποιώ VST plugins, αλλά τα ενσωματωμένα synths που έχει το Ableton Live και κυρίως samples από το youtube που τα κόβω και τα χρησιμοποιώ ως πρώτη ύλη. Συνήθως για τα φωνητικά επίτηδες χρησιμοποιώ σύνθεση φωνής, το Demosthenes Speech Composer ή τον ενσωματωμένο συνθετητή φωνής του MacOS X σε ένα αρχαίο apple macbook που έχω. Μερικές φορές χρησιμοποιώ το Google translate για να παράγω φωνή σε διάφορες γλώσσες. Περνάω την συνθετική φωνή από vocoder για να την κάνω να "τραγουδίσει".
β) Έχω ένα korg volca keys, ένα novation mininova και ένα m-audio venom που χρησιμοποιώ ως audio interface.
γ) Έχω κακή αίσθηση του ρυθμού και δεν ξέρω να παίζω πλήκτρα οπότε κάνω λάθη, πολλά λάθη. Όμως τα λάθη δημιουργούν το στοιχείο της έκπληξης στον ακροατή (που είμαι και εγώ) και μερικές φορές αιφνιδιάζουν. Επίσης λόγω έλλειψης χρόνου, μια ιδέα υπάρχει στο μυαλό για κάποιο καιρό, και πρέπει να υλοποιηθεί σε χρόνο μιας - δύο ωρών, όταν όλοι κοιμούνται στο σπίτι... Οπότε το αφήνω όπως έχει. Μερικές φορές αυτό είναι ΟΚ.
Σε ευχαριστώ για την αφιέρωση των κομματιών. Είμαι φανατικός της Ε.Φ. ίσως και γιατί πέρα από τις δυστοπίες που παρουσίαζε, εμφάνιζε και ουτοπικές κοινωνίες με ειρήνη, πρόοδο και πανανθρώπινη συνεργασία ως το αναπόφευκτο μέλλον του ανθρώπου. Αυτά έβλεπα όταν ήμουνα μικρός, μαζί με το χαμόγελο του Γιούρι Γκαγκάριν...

@Λεφτ
Το μέρος εδώ να το ξαναζωντανέψετε. Να γράφετε πιο συχνά...