Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Μια-δυο διευκρινιστικές ερωτήσεις προς τα μέλη τού προσωρινού Πολιτικού Συμβουλίου τής Λαϊκής Ενότητας



 
Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,

 
Παρατηρώ ότι στο πανό μας (φωτογραφία), στη χθεσινή αντιρατσιστική διαδήλωση υπέρ των προσφύγων, πάνω-πάνω είναι γραμμένη η φράση «ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ».

Το πρώτο που θέλουμε να σας ρωτήσουμε είναι αν τα κεντρικά πανό τού μετωπικού μας σχήματος τα γράφει η σύνταξη της εφημερίδας «Εργατική Αριστερά». Το ρωτάμε αυτό γιατί θυμόμαστε ότι πριν από ένα περίπου μήνα, αυτή ακριβώς η φράση περιλαμβανόταν στο πρώτο θέμα τού εξωφύλλου της, όπως μπορείτε να δείτε εδώ.

Η δεύτερη ερώτηση είναι υποθετική:

Θυμόμαστε επίσης ότι σε άπειρες δηλώσεις, ανακοινώσεις, συνεντεύξεις (προφορικές ή γραπτές) στελεχών μας, εκφράζεται σταθερά και με κάθε σαφήνεια η δομική και ριζική αντίθεσή μας στο «σενάριο» να γίνει η Ελλάδα ο αμνός που θα σηκώσει τις αμαρτίες τής Δύσης, με διατυπώσεις όπως «να μη μετατραπεί η χώρα μας σε αποθήκη ψυχών», «όχι στην Ελλάδα-προσφυγικό καταυλισμό» και άλλες παρόμοιες. Δεδομένου ότι τα σύνορα πλέον είναι κατάκλειστα κι ότι ακόμα κι αυτή η προβληματική και ασαφής συμφωνία που επιτεύχθηκε στην τελευταία έκτακτη Σύνοδο προβλέπει μία οροφή 72.000 προσφύγων, πέραν τής οποίας καμία εγγύηση δεν παρέχεται ότι δεν θα μετατραπούμε ακριβώς σε χώρα καταυλισμού προσφύγων, θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε το εξής:

Σε περίπτωση που ήμασταν εμείς Βεζίρηδες στη θέση τού Βεζίρη (το κύριο κυβερνητικό κόμμα), ποια πολιτική θα ακολουθούσαμε; Αυτήν που υπαγορεύεται από την απόφασή μας να εμποδίσουμε τη μετατροπή τής Ελλάδας σε αποθήκη ψυχών, ή την ακριβώς αντίστροφή της, εκείνη δηλαδή που αναβλύζει από το προαναφερθέν σύνθημα «ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ»;

 
Ευχαριστώντας σας εκ των προτέρων, σας στέλνουμε τους θερμούς συντροφικούς χαιρετισμούς μας 

 

4 σχόλια:

ΕΟΣ είπε...

Μόνον για γέλια είσαστε!

Σας μάρανε ο Μουζάλας και το κείμενο της Ε. Πορτάλιου και άλλα παρόμοια, αλλά η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ στο συνέδριο της ΓΣΕΕ ούτε καν σας ενόχλησε...

Αν είχε κάποιος μια ερώτηση προς το Πολιτικό Συμβούλιο της ΛΑΕ, σήμερα η ερώτηση θα ήταν γιατί έγινε αυτή συνεργασία.

LeftG700 είπε...

@ΕΟΣ,


Παρά τον πολιτικό αναλφαβητισμό και το ιδεολογικοπολιτικό vertigo που σας δέρνει και παρά το ηλεκτρικό τσίρκο που έχετε μέσα στο μυαλό σας, δεν θα είχα καμιά αντίρρηση να συνομιλούμε όπως συνομιλούσαμε. Όχι πια.

Δεν έχουμε τίποτε να συζητήσουμε σε απ’ ευθείας προσωπικό διάλογο με ανθρώπους που πετάνε λάσπη προκειμένου να εξοντώσουν ηθικά και πολιτικά άλλους ανθρώπους της ίδιας παράταξης.

Μπορείτε να έρχεστε ανεμπόδιστα να την αμολάτε εδώ, αν δεν σας αρκεί το τσαρδί σας. Ό,τι θα έχουμε κάθε φορά να πούμε θα το λέμε σε τρίτο πρόσωπο. Καλό θα είναι να κάνετε το ίδιο κι εσείς.


ΥΓ Μη χάσετε την επόμενη ανάρτησή μας. Μόνο και μόνο για να διαπιστώσετε με ποιους ‘‘εκλεκτούς’’ ‘‘κυρίους’’ μοιράζεστε την ίδια βρωμιά (αν και εκείνοι σάς ξεπέρασαν σε δειλία).

LeftG700 είπε...

Ο γνωστός διαταραγμένος πολιτικός βλάκας με το ψευδώνυμο κάποιος σύντροφος (κ.σ.) και τα χίλια ψευδώνυμα από τη στιγμή που θέλησε να επιστρέψει εδώ, ανακαλώντας για πολλοστή φορά την παραίτησή του, άφησε το εξής σχόλιο με ένα άλλο ψευδώνυμο που υιοθετεί σταθερά εδώ και λίγες μέρες. Το παραθέτω για να δουν όσοι ενδιαφέρονται με ποιο τρόπο ένας αριστερός μεν αλλά πατενταρισμένος πολιτικός βλάκας επιχειρεί να ξεφύγει από την αντίφαση (η τραγωδία είναι, φοβάμαι, ότι μία τέτοια μαλακία πιθανόν να έχει εκστομιστεί ή να εκστομιστεί και από στελέχη τής ΛΑΕ, ιδίως αυτά που ανήκουν στη συνιστώσα τής «διεθνιστικής αριστεράς», αν έχουν υποβληθεί ή αν υποβληθούν στο μέλλον στην ίδια ερώτηση). Θαυμάστε:

Ο/Η Μπιτζιμπιτζίδης είπε...

Πολύ καλά κάνεις και ρωτάς, η ΛΑΕ όταν λέει να μην γίνει η Ελλάδα στρατόπεδο συγκέντρωσης δεν το λέει σε βάρος των θυμάτων (μετανάστες και πρόσφυγες) αλλά των θυτών (ιμπεριαλισμός).

Αν έχεις καταλάβει ότι είμαστε κατά των προσφύγων και μεταναστών προφανώς ψάξε άλλον πολιτικό χώρο.

Η ΛΑΕ είναι αριστερό μέτωπο και όχι σαν το ΕΠΑΜ πχ, υπεράνω αριστεράς δεξιάς και κατά των μεταναστών και προσφύγων, κατά δηλ των πιο φτωχών από τον κόσμο μας. Αυτό είναι ακροδεξιά πολιτική γραμμή.

Μπιτζιμπιτζίδης

Smart Asss είπε...

H ΕΟΣ (Ενωση Οπαδων της ΣΥΡΙΖΑ)
σε ρώτησε γιατί συνεργάστηκαν ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ στο συνέδριο της ΓΣΕΕ

και δεν τους απαντήσατε (σύνηθες αν κρίνω κι από τη δική μου εμπειρία).

Bella Ciao.