Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Κι εσείς «εθνίκια αντιμεταναστευτιστές», σύντροφοι του ΚΚΕ; That makes two of us!



 
Ασχέτως τού γεγονότος ότι σε πολλά σημεία το «υπόμνημα με τις θέσεις του ΚΚΕ για το Προσφυγικό» που κατέθεσε σήμερα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο Δημήτρης Κουτσούμπας συνιστά σε πολύ μεγάλο βαθμό «δεοντολόγιο», δηλαδή έναν κατάλογο από το τι «πρέπει να γίνει», από τον οποίο απουσιάζει ένα Σχέδιο Β (Αλέκο Αλαβάνε δεν είσαι μόνος σου!), τουλάχιστον περιέχει ένα σημείο που δείχνει ότι το ΚΚΕ, επί του συγκεκριμένου ζητήματος, έχει το θάρρος, αν όχι να βάλει το δάκτυλό του επί τον τύπον τών ήλων, τουλάχιστον να το πλησιάσει. Αυτό καταλαβαίνω εγώ όταν διαβάζω να φιγουράρει πρώτη-πρώτη στον κατάλογο με τις «θέσεις για ανακούφιση των συνεπειών του προβλήματος» η εξής πρόταση:

Ι. Απευθείας, ασφαλής μεταφορά των προσφύγων - μεταναστών από τις χώρες πρώτης υποδοχής, όπως είναι η Τουρκία, η Ιορδανία, ο Λίβανος, αλλά και από τα ελληνικά νησιά στις χώρες τελικού προορισμού τους, με ευθύνη του ΟΗΕ και της ΕΕ και με πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων που απορρέουν από την προσφυγική τους ιδιότητα. Ειδικά για τα νησιά αυτό απαντά άμεσα σ’ αυτούς που χύνουν δάκρυα για την οικονομία, τον τουρισμό κλπ.

Δεν δυσκολεύομαι να φανταστώ τι θα αναφωνήσει επί τη αναγνώσει τής συγκεκριμένης πρότασης ένας Πάνος Κοσμάς, ένας Δημοσθένης Παπαδάτος-Αναγνωστόπουλος, ένας Άκης Γαβριηλίδης, μία Αλίκη Κοσυφολόγου (εντάξει, το ξέρω, η Αλίκη ασχολείται κυρίως με θέματα φύλου, αλλά πρέπει επειγόντως να χώσω και μία γυναίκα στον κατάλογο, οι φέμινες βαράνε άσχημα κι εμένα δεν μου κατεβαίνει άλλο όνομα αυτή τη στιγμή!). Στην πραγματικότητα, είναι σαν να τους ακούω:

Κουφάλες Κουκουέδες! Μια ζωή εθνομπολσεβίκοι, που δεν γουστάρετε τους πρόσφυγες και κοιτάτε να τους ξαποστείλετε μακριά από ’δω, μπας και μολύνουν την «πατρίδα»! Ουστ, ρε! Παλιοσταλίνες! Καλοδεχούμενοι όλοι οι πρόσφυγες!
 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: