Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Για να καταλάβουμε: ξεφορτώθηκε ο Νέος ΣΥΡΙΖΑ τον Νάσο Θεοδωρίδη, για να τον φορτωθούμε εμείς στη ΛΑΕ;;; [+UPDATE, 2 Μαρτίου]



 
Σε εκδήλωση που διοργάνωσε χθες, Δευτέρα, το Κόκκινο Δίκτυο, δηλαδή η «αριστερή πτέρυγα της ΛΑΕ» (© Αντώνης Νταβανέλος), όπως βλέπω στη φωτογραφία που συνόδευσε το άρθρο-ρεπορτάζ τού RProject, και με την προϋπόθεση ότι δεν με ξεγελούν τα μυωπικά μάτια μου, παραβρέθηκε και ο Νάσος Θεοδωρίδης. Ναι, ο παλιός, καλός, γνωστός και μη εξαιρετέος Νάσος Θεοδωρίδης. Αυτός που λέει τα Ίμια «Καρντάκ» και την πΓΔΜ «Μακεδονία», ο ίδιος που θεωρεί τη σφαγή τών γυναικόπαιδων στην άλωση της Τριπολιτσάς κατά την επανάσταση του 1821 «γενοκτονία» και τον πόλεμο του ’40 «είσοδο της Ελλάδας σε ένα παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό πόλεμο». Πρόκειται για τον κύριο που σημειώνεται στη φωτογραφία με κίτρινο[1] χρώμα (μπορείτε να τη δείτε σε μεγέθυνση με αριστερό κλικ πάνω στην εικόνα).

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι ο Νάσος Θεοδωρίδης δεν συγκαταλέγεται σε εκείνους που επεξεργάζονται τα κείμενα των Θέσεων εν όψει τής Ιδρυτικής Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της ΛΑΕ.

Αν σκεφτεί κανείς ότι γενικώς «γίνεται της πουτάνας»,[2] κάτι θα είναι κι αυτό…

≈≈≈≈≈

[1] Μην πάει ο νους σας σε τίποτε ‘‘βρώμικα’’ υπονοούμενα. Ο λόγος που τον μαρκάρισα με κίτρινο δεν είναι άλλος (τηρουμένων τών αναλογιών) από αυτόν που περιγράφει η Ρίτα Μπούμη-Παπά στο αυτοβιογραφικό βιβλίο της η Χρυσώ:
Το ένα ήταν το Λοιμοκαθαρτήριο, μια υγειονομική μονάδα που έλεγχε τα καράβια, σαν φτάνανε από το εξωτερικό. Τα καράβια σταματούσαν κι αν ήτανε φερμένα από λιμάνια μεσανατολίτικα αφρικάνικα, ο έλεγχος κρατούσε πολύ ώρα και αν τύχαινε να “χει μέσα άρρωστο με ύποπτη κολλητική θανατηφόρα αρρώστια (χολέρα, πανούκλα, λέπρα, ευλογιά, εξανθηματικό τύφο και άλλες τέτοιες φοβερές ασθένειες) το πλοίο ύψωνε στο μεσιανό κατάρτι μια κίτρινη σημαία, που την ελέγαν «καραντίνα».
Πού βρίσκεται η (αναλογική) ομοιότητα; Μα στο γεγονός ότι θεωρούμε τον υστερικό και ακατέργαστο πρωτόγονο αντιεθνικισμό τού Θεοδωρίδη θανατηφόρα αρρώστια για την Αριστερά!

[2] Λαϊκή έκφραση. Κι εμείς είμαστε παιδιά τού λαού. Τα παράπονα όσων δυσανασχετήσουν, στο λαό. ;-) :-)
 
 
UPDATE (Τετάρτη, 2 Μαρτίου στις 4:49 μ.μ.) Μία προσεκτική στην ανάγνωση άγνωστη φίλη μάς επισήμανε πριν από λίγο με email ένα αρκετά μεγάλο λάθος στην ανάρτηση, το οποίο, όπως η ίδια ορθώς σημειώνει, «δεν είναι η πρώτη φορά που το κάν[ουμε]». Το λάθος έχει ως συνέπεια να αδικούμε κατάφορα τον Αντώνη Νταβανέλο και, κατά προέκταση, και το Κόκκινο Δίκτυο και τη ΛΑΕ. Θα ακολουθήσει επανορθωτικό ποστ το συντομότερο δυνατό.

5 σχόλια:

LeftG700 είπε...

Ρε νούμερο, κ.σ., δεν πας να γαμήσεις, να σου καθαρίσει το μυαλό; Άι σιχτίρ, ξεφτίλα!

Καλλιόπη είπε...

Πάντως η εικόνα των συνεχών τσακωμών, των βρισιών, και των διαγραφών αξιόλογων σχολίων, ειναι αποτρεπτική για την συμμετοχή των υπολοίπων, έχω να πω εγώ.

Καλλιόπη

LeftG700 είπε...

Καλλιόπη μου, κορίτσι μου. Αυτά που εσύ θεωρείς "αξιόλογα σχόλια" είναι εγκεφαλικά απόβλητα ενός παρανοϊκού αληταρά.

Δικαιούσαι να διαφωνείς; Ασφαλώς. Αλλά κι εγώ δικαιούμαι να σου πω ότι σε μία τέτοια περίπτωση, καλό είναι να μην ξαναπεράσεις από εδώ. Και εσύ θα κερδίσεις, και αυτό το ιστολόγιο. Trust me.

LeftG700 είπε...

Τι φρικτό πράγμα, αλήθεια! Να ξέρεις ότι η ύπαρξή σου είναι εντελώς ασήμαντη, να έχεις συνειδητοποιήσει ότι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει όσα χρόνια κι αν ζήσεις, και να είσαι αναγκασμένος (ποιος άνθρωπος μπορεί να αντέξει τέτοια δυστυχία;), προκειμένου να αισθανθείς έστω και για λίγο πως υπάρχεις κι εσύ, πως κάτι επηρεάζεις σ’ αυτή τη γη, ρε γαμώτο, να είσαι αναγκασμένος να ενοχλήσεις τους άλλους, ακόμα κι αν, λειτουργώντας με αυτό τον τρόπο, το αποτέλεσμα θα είναι να ακούσεις άλλη μια φορά αυτό που (ξέρεις ότι) είσαι (και προσπαθείς να ξεχάσεις):

ένας παρανοϊκός αληταράς.

LeftG700 είπε...

Καλλιόπη ή Ιεροκλή ή Κατερίνα ή Ιάκωβε ή κάποιε νατοϊκέ ή κάποιε σύντροφε (ή Κώστα στην Παντιέρα): ξεκουμπίδια.