Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Πάει, χάλασε ο κόσμος... Μετά από εμάς που «καλωσορίσαμε» το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, τώρα το «καλωσορίζει» κι ο Ραούλ στην Καραϊβική!



 
Αφιερωμένο εξαιρετικά στους αριστερούς μαλάκες (με την πολιτική έννοια) που τυχαίνει να διαβάζουν το ιστολόγιο. Με τόσους μαλάκες που έχουν μαζευτεί στην Αριστερά, δεν μπορεί, όλο και κάποιοι θα φτάνουν μέχρι εδώ.

Και αφιερωμένο, επίσης εξαιρετικά, σε εκείνους τους αφελείς αριστερούς που εξακολουθούν να έχουν την εντύπωση ότι, αν κλείνουν ακόμα και ένα κάλεσμα σε συλλογή φαρμάκων για τα κοινωνικά ιατρεία ή/και μια ανακοίνωση αλλαγής γραφείων με την επωδό «έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ», θα πετύχουν δια της αέναης επαναλήψεως αυτό το στόχο. Τόσα επαναστατικά μυαλά μαζεμένα εκεί κι ούτε ένα να μη σκεφτεί ότι θα ήταν πολύ πιο απλό και αποτελεσματικό να βάλουν απλώς το link με το μαγικό κουμπί, για να το πατήσουμε και να ξεμπερδέψουμε με τον ιμπεριαλισμό στο πιτς-φιτίλι;  


13 σχόλια:

Σκεπτικιστης είπε...

Δεν καλεσε το ΝΑΤΟ ο Ραουλ, και μαλιστα χωρις κανενα ανταλλαγμα.
Καλεσε αντιθέτως να φυγει η βαση του Γκουανταναμο, σαν προυποθεση για εξομαλυνση των σχεσεων ΗΠΑ Κουβας.

''Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας , Μπρούνο Ροντρίγκες, αναφορικά με τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η αμερικανική κυβέρνηση, αλλά και την τριήμερη επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στην Αβάνα, στις 20-22 Μάρτη.
'Ο Κουβανός ΥΠΕΞ σχολίασε ότι «η κυβέρνηση μελετάει τα μέτρα και τις πρακτικές εφαρμογές που θα έχουν», τα χαρακτήρισε «θετικό βήμα», που όμως δεν διαφοροποιούν τον αποκλεισμό των ΗΠΑ, έτσι ζήτησε πλήρη άρση του, όπως και επιστροφή της βάσης του Γκουαντάναμο ως προϋπόθεση για την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών.

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8823852&textCriteriaClause=%2B%CE%9A%CE%9F%CE%A5%CE%92%CE%91


Η μαλακια είναι ότι θα γινουν ξενες επενδύσεις, σε ειδικες ζωνες(το εργο εχει παιχτεί και στην Κινα)
''Μια προκαταρκτική συμφωνία υπέγραψαν στις 11 Μάρτη, στην Αβάνα, η Κούβα και η Ευρωπαϊκή Ενωση γι' αυτό που ονομάζεται «εξομάλυνση των σχέσεών τους»,..
Τη λεγόμενη συμφωνία πολιτικού διαλόγου (που πρέπει να επικυρωθεί και από τα αρμόδια όργανα Κούβας και ΕΕ) υπέγραψαν ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας , Μπρούνο Ροντρίγκες, και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι. Η τελευταία χαρακτήρισε την 11η Μάρτη «ιστορική μέρα για τις διμερείς σχέσεις μας», και αναφέρθηκε αναλυτικά στις δυνατότητες ανάπτυξης των εμπορικών και άλλων σχέσεων, ενώ υπενθύμισε τη διάθεση της ΕΕ να δώσει «βοήθεια» 50 εκατομμυρίων ευρώ στην Κούβα μέχρι το 2020 για τη βελτίωση των υποδομών και στον αγροτικό τομέα, στο βαθμό που προχωρά η λεγόμενη διαδικασία «της επικαιροποίησης του οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου». Οι κινήσεις αυτές αναδεικνύουν τη διάθεση των ευρωπαϊκών μονοπωλίων να πάρουν θέση στη διαδικασία των επενδύσεων στο νησί, που σηματοδοτείται με τα νέα μέτρα που προωθούνται στις λεγόμενες ειδικές ζώνες ανάπτυξης, όπου δίνεται η δυνατότητα δραστηριοποίησης σε ξένα μονοπώλια. Η Μογκερίνι ακόμα ανέφερε ότι διεξάγεται εποικοδομητικός διάλογος και για το ζήτημα των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», χαιρέτισε την παράλληλη προσέγγιση με τις ΗΠΑ, όπως και το ρόλο της Κούβας στη διαμεσολάβηση για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης της Κολομβίας και του αντάρτικου κινήματος.

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8817828&textCriteriaClause=%2B%CE%9A%CE%9F%CE%A5%CE%92%CE%91


Αυτή τη φορα η Κουβα ΔΕΝ δειχνει το δρομο.

Σκεπτικιστης είπε...

Επι της ουσιας τωρα, αν δεχθείς το ΝΑΤΟ, γιατι να μην δεχθείς και την ΤΙΝΑ, και ολο το πακετο?

LeftG700 είπε...

Φίλε Σκεπτικιστή,


Μα γι' αυτό μιλάω, για το (αναγκαστικό) πλησίασμα, μην το παίρνεις κυριολεκτικά το περί ΝΑΤΟ.

Απή την εδώ μεριά, ουδείς δέχθηκε το ΝΑΤΟ (να προσέχουμε τις λέξεις μας, γιατί διαφορετικά δεν θα μπορούμε να συνεννοούμαστε). Το αρχικό "καλωσόρισμα" αφορούσε στην πιθανή συμβολή τού ΝΑΤΟ να μη φτάσουμε στο σημείο να βρεθούμε με μισό εκατομμύριο πρόσφυγες (δεν την παρακολούθησες τη συζήτηση στις σχετικές αναρτήσεις;). Η συμβολή, σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που αποκαλύφθηκαν στη συνέχεις, μοιάζει λίαν αμφίβολη, γι' αυτό και μετά βγάλαμε την ουρά μας απ' έξω.

Οι Κουβανοί που έχουν το Γκουαντάναμο κάτι δεκαετίες έχουν αποδεχθεί την ΤΙΝΑ; Η πολιτική, φίλε Σκεπτικιστή, δεν είναι σώνει και ντε "πάμε πακέτο", νομίζω. Απλώνεις τα πόδια σου στην κατεύθυνση που θέλεις, αλλά δεν γίνεται να αδιαφορείς για το κατά πόσον σε φτάνει η κουβέρτα κάθε φορά...


Τα λέμε

Σκεπτικιστης είπε...

Oι Κουβανοι, δεν δεχονται τις ξενες επενδυσεις λογω του Γκουανταναμο, εξαναγκαζομενοι απο καποια εξωτερικη πιεση, αλλα αντιθετα, απο στρεβλη ερμηνεια του τι θα αναπτυξει τις στασιμες παραγωγικες δυναμεις της χωρας, οποτε η παρομοιωση που εκανες δεν ειναι εντελως ορθη. Μεγαλο θεμα αλλα ασχετο.

Ουτε η αριστερα παιρνει αποφασεις για το ποιος ερχεται και ποιος δεν ερχεται.
Απλα, δεν πρεπει να αναστελλεις τις αρχες σου, για να προσαρμοζεσαι στις συνθηκες. Αλλο να πεις οτι ζητας να φυγει το νατο σαν θεση αρχης και αλλο να το βαζεις μπροστα σαν προυποθεση για οτιδηποτε αλλο, πχ σε μια υποθετικη συνεργασια μεταξυ κομματων.

Αλλα απο την αλλη , ποια ακριβως βοηθεια προσεφερε το νατο στο προσφυγικο, και γιατι ηταν κακο που καποιοι (ανεξαρτητα ποιοι) βιαστηκαν να το καταδικασουν; Θεωρεις οτι η συνεχης επαναληψη 'εξω το νατο' στην συλλογη φαρμακων, η σε οποια αλλη δραση, κανει κακο; Δεν νομιζω, να διωχνει κανενα, εκτος απο αυτους που διαμορφωνουν αποψη απο την Τατιανα. Δεν νομιζω να υπαρχουν τετοιου ειδους αυταπατες που να απαγορευουν να υπενθυμιζεις το τι ειναι το νατο και τελικα, ισως ειναι καιρος να μπει ενα θεμα:
Μπορεις να ΜΗΝ βαζεις θεμα νατο, να μην το θυμιζεις σε καθε αφορμη και ταυτοχρονα και να δηλωνεις αριστερος.

LeftG700 είπε...

Φίλε Σκεπτικιστή,


Δεν ανέφερα το Γκουαντανάμο συνδέοντάς το με τις επενδύσεις. Το έκανα απαντώντας στη δική σου παρατήρηση: «Επι της ουσιας τωρα, αν δεχθείς το ΝΑΤΟ, γιατι να μην δεχθείς και την ΤΙΝΑ, και ολο το πακετο?». Εκεί πήγαινε αυτό που έγραψα εγώ («Οι Κουβανοί που έχουν το Γκουαντάναμο κάτι δεκαετίες έχουν αποδεχθεί την ΤΙΝΑ;»).

Κατά τη δική μου άποψη είναι λάθος να αναστέλλεις τις αρχές σου, όταν έχεις τη δυνατότητα να μην τις αναστείλεις. Νομίζω ότι δεν βγαίνει άκρη αν αποκόψεις την ουρά, την προϋπόθεση που σου επιτρέπει να είσαι συνεπής. Δυστυχώς, η Ιστορία είναι πολύ τσιγκούνα στο να σου σερβίρει τις συνθήκες όπως τις θέλουμε, όπου έχεις και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί απεμπολείς τις αρχές σου αν δεν αρχίζεις και τελειώνεις τη μέρα σου λέγοντας «έξω το ΝΑΤΟ». Όλοι το ξέρουν ότι αυτή είναι η θέση σου. Για να μη μακρηγορήσω: Για να διώξεις το ΝΑΤΟ πρέπει να έχεις την εξουσία (όχι την κυβέρνηση, την εξουσία). Και μετά να οικοδομήσεις τις σχέσεις που απαιτούνται για μία τέτοια μείζονα γεωπολιτική αλλαγή. Πολύ μακρινά όλα αυτά για να σταυροκοπιέσαι κάθε μέρα με το ΝΑΤΟ.

Φίλε Σκεπτικιστή, μου φαίνεται δεν διαβάζεις προσεκτικά. Δεν έγραψα εγώ ότι αποδείχθηκε πως η ιστορία με το ΝΑΤΟ μάλλον δεν θα δουλέψει σχετικά με το μετριασμό τών μετακινήσεων προσφύγων και μεταναστών και γι’ αυτό το κόψαμε λάσπη από την ιστορία με το ΝΑΤΟ; Το έγραψα. Επομένως τι νόημα έχει να το λες σαν να μην ακούστηκε από μένα; Να σου θυμίσω όμως για να κλείσω από τη μεριά μου το θέμα πως όταν βγήκαμε και είπαμε «αν δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, για να μη βρεθούμε ως χώρα και κοινωνία μπροστά σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, ας το κάνει το ΝΑΤΟ» ήταν δύο μέρες μετά την προκαταρκτική συμφωνία. Όταν δηλαδή οι λεπτομέρειες δεν είχαν γίνει ακόμα γνωστές κι όταν το ΥΕΘΑ έλεγε παραμύθια. Και γιατί το είδαμε έτσι; Γιατί εκτιμήσαμε ότι από το να εκραγεί η χώρα και να αποκτήσει στα καλά τού καθουμένου εθνικό ζήτημα, είναι προτιμότερο το μικρότερο κακό τού ΝΑΤΟ. Η αρχή τού μικρότερου κακού δεν έπαψε να ισχύει επειδή τη χρησιμοποίησε ο Τσίπρας για να δικαιολογήσει τις ατιμίες του, έτσι δεν είναι;


Τα λέμε

smart asss είπε...

Ο Κούβα απέτυχε διότι ο ανορθολογισμός καταρρέει και θα καταρρέει πάντα.
το Α-λογο άντεξε όσο άντεξε και ο ασθενής πριν τον βρει ο θάνατος συνήλθε.
Η "ιστορικότητα"απέτυχε και εδώ.
Και το προ-τελευταίο οχυρό απέτυχε, φυσιολογικά κατέρρευσε. (το τελευταίο το ξέρετε τόσο όμορφο που 'ναι)

Η ιδεολογίες ή θα συμβαδίζουν με τις ανάγκες του ανθρώπου ή δεν θα υφίστανται, τόσο πολύπλοκο μα και τόσο απλό.

Δεν υπάρχουν πλέον εικονικές θρησκείες, κανένα Ευαγγέλιο, καμία μοναδική αλήθεια.\
Υπάρχει η εξέλιξη.

Καστοριάδης:
Η κατάρρευση του κομμουνισμού και η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης είναι ένα κεφαλαιώδες γεγονός. Κατονομάστε μου όμως έστω έναν πολιτικό -για να μην πω πολιτικάντη- της Αριστεράς, ο οποίος πράγματι να συλλογίστηκε τι συνέβη και γιατί. Ποιος πολιτικός της Αριστεράς αποκόμισε κάποια διδάγματα από τα γεγονότα αυτά;

Κι όμως η πορεία του κομμουνισμού -η πορεία προς τη θηριωδία, τον ολοκληρωτισμό, τα Γκουλάγκ έως την κατάρρευση- απαιτεί οπωσδήποτε πολύ βαθύ στοχασμό και συναγωγή συμπερασμάτων. Στοχασμό, για το τι ένα κίνημα -που θέλει να αλλάξει την κοινωνία- μπορεί ή δεν μπορεί, πρέπει ή δεν πρέπει, οφείλει ή δεν οφείλει να κάνει. Στην προκειμένη περίπτωση οι κύριοι της Αριστεράς παίρνουν ένα ολοστρόγγυλο μηδέν.


Bella Ciao.

LeftG700 είπε...

Φίλε smart asss,


Αυτό το οικονομικο-κοινωνικό σύστημα αποκαλείς ορθολογικό;;;

***

62 άνθρωποι κατέχουν όσο πλούτο έχει ο μισός πληθυσμός της Γης

Κατά 44% έχει αυξηθεί άπό το 2010 ο πλούτος των 62 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, οι οποίοι πλέον κατέχουν χρήματα ίσα με αυτά που έχουν 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι

Όπως αναφέρει η έκθεση της Oxfam, οι 3,5 δισεκατομμύρια φτωχότεροι έχουν απωλέσει από το 2010 το 41% του πλούτου τους, με τους 62 πλουσιότερους να αυξάνουν την περιουσία τους κατά 44% από την ίσια χρονιά.

Οι μισοί από όσους περιλαμβάνονται στη λίστα των 62 οικονομικά ισχυρότερων είναι άνθρωποι από τις ΗΠΑ, ενώ 17 είναι Ευρωπαίοι και οι υπόλοιποι προέρχονται από Κίνα, Ιαπωνία, Βραζιλία, Μεξικό και Σαουδική Αραβία.

190 τρισεκατομμύρια δολάρια προσωπικού πλούτου έχουν μεταφερθεί σε φορολογικούς παραδείσους, με τα έσοδα που χάνουν οι κυβερνήσεις από μη φορολόγηση των χρημάτων αυτών να ανέρχονται στα 190 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι χαρακτηριστικό, πως ο πλούτος που παράγεται στην Αφρική, θα ήταν αρκετός για να λυθεί το πρόβλημα της περίθαλψης και της εκπαίδευσης 4 εκατομμυρίων παιδιών στην ήπειρο, έτσι ώστε κάθε παιδί να μπορεί να πάει σχολείο και να έχει υγειονομική περίθαλψη . Το 30% του πλούτου όμως, βρίσκεται σε λογαριασμούς εκτός της Αφρικής, με αποτέλεσμα οι κυβερνήσεις να χάνουν 14 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η διευθύντρια της Oxfam International, Γουίνι Μπιάνιμα σημείωσε πως «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να επιτρέπουμε εκατοντάδες εκατομμυρίων ανθρώπων να πεινάνε όταν οι πόροι που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να τους βοηθήσουν απορροφώνται από αυτούς στην κορυφή».


***

Στο έχει πει κάποιος σχολιαστής μας πριν από λίγο καιρό, στο επαναλαμβάνω κι εγώ:

Αφήστε κατά μέρος, εσείς οι σοσιαλφιλελέδες, τον Καστοριάδη. Μπορεί να θυμάστε μόνο ό,τι σάς βολεύει από αυτά που έχει γράψει κι έχει πει, αλλά εμείς πάντα θα σας θυμίζουμε αυτό που δεν σας βολεύει: ο Καστοριάδης ήταν αντικαπιταλιστής. Πράγμα που σημαίνει ότι το σύστημα που εσύ αποκαλείς «ορθολογικό» το είχε χεσμένο!


Τα λέμε


ΥΓ Τίποτε από όσα γράφεις δεν με εκπλήττει. Από άνθρωπο που έχει πει ότι σε έναν εμφύλιο μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς θα πολεμούσε στο πλευρό τής Δεξιάς, αν ήταν ικανός να φέρει όπλα, όλα τα περιμένω. Χαμογελώντας. :-)

smart asss είπε...

Η μανιχαϊστική απάντησή σου δείχνει τον οπαδό του δόγματος "δεν είσαι μαζί μας, άρα είσαι εναντίον μας"

Όποιος για σένα καταδικάζει την αποτυχία του Ευαγγελίου (ένα είν' το Ευαγγέλιο) και την αποτυχία του "υπαρκτού" κλπ. τάσσεται αυτομάτως στην κατηγορία των οπαδών του σκληρού καπιταλισμού και υπέρ του λεχθέν σου: 62 άνθρωποι κατέχουν όσο πλούτο έχει ο μισός πληθυσμός της Γης

Συνέχισε λοιπόν στη Νιρβάνα σου.

Bella Ciao.

YΓ: Όσο για μένα που πιστεύεις ότι: "Από άνθρωπο που έχει πει ότι σε έναν εμφύλιο μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς θα πολεμούσε στο πλευρό τής Δεξιάς" - έτσι είναι αν έτσι νομίζεις.
Για να το λές εσύ που πιστεύεις ότι λόγω μιας "ιστορικής αναγκαιότητες"ας εξολοθρευσουμε 1-2 εκατ. διαφωνούντες προκειμένου οι μετέπειτα γενεές (ζήσε μάη μου να φας τριφύλλι) να απολαύσουν τα αγαθά του επίγειου σοσιαλιστικού μέλλοντος...


LeftG700 είπε...

Φίλε μου smart asss,


Καλά, αφού εσένα δεν σε ενοχλεί που έχεις μετατραπεί σε προπονητικό σάκο μου για το μποξ, εμένα μού περισσεύει:

1. Εσύ αποκάλεσες ορθολογικό το σύστημα που έχει καταλήξει εκεί που σου υπενθύμισα.

2. Ακόμα και τις καλές εποχές, τις αριστεροφιλελεύθερες (1945 - 1975), μη νομίζεις ότι η ανισότητα ήταν αυτή που υπήρχε στην Κομμούνα τού Παρισιού...

3. Έρχονται στιγμές στην Ιστορία που ο μανιχαϊσμός είναι το μόνο που υπάρχει. Μία από αυτές τις στιγμές είναι και οι εμφύλιοι. Δεν τους εφηύρα εγώ, ούτε η Αριστερά τούς εμφύλιους, ξέρεις...

4. Είναι έτσι (στο πλευρό τής Δεξιάς θα πολεμούσες), δεν νομίζω απλώς ότι είναι έτσι. Θα το αποδείξω σε όλους δημοσίως και θα 'ναι μέρα μεσημέρι (και μην ελπίζεις: εγώ δεν είμαι Τσίπρας που έλεγε για τη Μέρκελ το ίδιο και είδαμε πόσο την έπεισε...). Προς το παρόν, σε σιγοτηγανίζω. Από κάνα-δυο τσεκαρίσματα που έκανα με το πηρούνι είδα ότι "βαστάς" ακόμα... :-)


Τα λέμε

smart asss είπε...

Μέσω του πολιτισμού άρα της παιδείας θα μεταμορφωθεί η κοινωνία, και όχι το αντίθετο.
γάβγιζε όσο θες.

Bella Ciao.

LeftG700 είπε...

Φίλε smart asss,


Γαβγίζω;;; Έτσι είναι το γάβγισμα;;; Και πώς γίνεται να είμαι μαύρος σκύλος που γαβγίζει και να σου αποδίδω τα εύσημα σε ανάρτηση (σε ρώτησα αν το είδες, ούτε που μου απάντησες...). Δεν το βλέπεις σωστά το πράγμα.


Τα λέμε

Σκεπτικιστης είπε...

Μεσω του πολιτισμου μπορει καλλιστα να παραμορφωθεί η κοινωνια, ρωτα (αν βρεις) κανενα που εφαγε 'εξυπνή' ιμπεριαλιστικη βομβα.

Και αν μπορεις πετα και καμμια βλακεια, μας φλόμωσες στις εξυπναδες.

Πλιτισμος, πηγη δυστυχιας. Χ.Μαρκουζε.
Αφου συνννοεισαι με τσιτατα και παραπομπες, θα μου επιτρεψεις.

smart asss είπε...

Σκεπτικιστης: Wow!
"Μεσω του πολιτισμου μπορει καλλιστα να παραμορφωθεί η κοινωνια, ρωτα (αν βρεις) κανενα που εφαγε 'εξυπνή' ιμπεριαλιστικη βομβα"

- ξέρεις μήπως το ποσοστό αναλφάβητων στη Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917;
- ξέρεις μήπως το ποσοστό αναλφάβητων στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ;
- ξέρεις μήπως το ποσοστό αναλφάβητων στη Μεγάλη Πορεία του Μάο;

Μάθε το και μετά πες μου αυτά που διαπίστωσαν στα ημερολόγιά τους οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές τότε για την έλλειψη καταρτισμένου ιδεολογικά στελεχικού δυναμικού.

Μάθε το και μετά πες μου αυτά που διαπίστωσαν στα ημερολόγιά οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές (εκτός Ελλ. Εμφυλίου) για την μετά-επαναστατική προσπάθεια μόρφωσης και επιμόρφωσης της σ υ ν τ ρ ι π τ ι κ ή ς πλειοψηφίας του πληθυσμούς και κράτησε δεκαετίες...

Α, ναι και πρόσθεσες επίσης (και πάλι Wow!):
"Και αν μπορεις πετα και καμμια βλακεια, μας φλόμωσες στις εξυπναδες"

Ε, ΟΚ, πέταξες κι έναν... Μαρκούζε για να καλύψεις την άγνοια στα προαναφερθέντα μου.

Bella Ciao.

ΥΓ: Καλή χώνεψη.