Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ 109 ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πρόεδρός σας μετέτρεψε τα 3.558.450 ΟΧΙ σε Ναι. Θα του επιτρέψετε να μετατρέψει και το κόμμα σας, επισήμως και τελεσίδικα, σε κόμμα τής αριστερής πτέρυγας του ακραίου κέντρου;




Μετά το σημερινό (χθεσινό) non-paper δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένας από τα μέλη τής Κεντρικής Επιτροπής τού ΣΥΡΙΖΑ που να μην μπορεί να διακρίνει πού το πηγαίνει ο Πρόεδρος του κόμματός σας. Πόσο μάλλον εσείς που ορθώσατε φράγμα στην επονείδιστη κατρακύλα του. Και το πηγαίνει εδώ:

Να συνεχίσει να κυβερνά ως μειοψηφία (Παπαδήμος στο τετράγωνο!) και να προχωρήσει σε εκλογές, αμέσως μόλις του το επιτρέψουν οι συνθήκες (και η Νέα Ιερά Συμμαχία). Με το κόμμα ‘‘αποκαθαρμένο’’ βεβαίως από τους «υπονομευτές», τους «αποστάτες» και τα «μιάσματα» που τόλμησαν να υπερασπιστούν στη Βουλή τών Ελλήνων τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος και, πάνω απ’ όλα, το ηρωικό και μεγαλειώδες ΟΧΙ που βροντοφώναξε ο ελληνικός λαός, κόντρα σε θεούς και δαίμονες την ιστορική πια Κυριακή τής 5ης Ιουλίου 2015.

Είστε η πλειοψηφία τού ανώτατου οργάνου τού κόμματος. Δράστε άμεσα: Συγκαλέστε σήμερα, τώρα, αυτή τη στιγμή που μας διαβάζετε τη σύγκλησή του. Και, με βάση το καταστατικό σας, πράξτε τα αναγκαία ώστε να μην γίνει το κόμμα σας βορά στα αδίστακτα χέρια τού επί τής ουσίας πραξικοπηματία Προέδρου σας. Ακόμα κι αν τα αναγκαία σημαίνουν πρόταση μομφής και έκπτωσή του από το αξίωμά του και τυπικά.

Αν, τέτοιες ώρες και σε τέτοιες περιστάσεις που κρίνουν το μέλλον μας, δείξετε ολιγωρία ή δειλία και επιτρέψετε σε μία κλίκα να καταστρέψει τα όνειρα και τις ελπίδες τού ελληνικού λαού, η Ιστορία δεν θα πάψει ποτέ να γελά εις βάρος σας.

Στους αιώνες τών αιώνων!


18 σχόλια:

πικάπα είπε...

Αντιγράφω ένα σχόλιο ενός αναγνώστη απο την παραπομπή σου στο TTP:

"Γιατι επιμενει ο Τσιπρας στο "πρωτη φορα κυβερνηση αριστερας" μου ειναι ακατανοητο. Εδειξε εγκληματικη αμέλεια στην εκπονηση εναλλακτικου σχεδιου, δεν εβαλε στο τραπεζι το οπλο της στασης πληρωμων - πληρωνε κανονικα το ΔΝΤ μαζευοντας τα διαθεσιμα των ταμειων με την ΠΝΠ - λοιδωρουσε ολες τις προτασεις για ομαλη μεταβαση στο εθνικο νομισμα, και τωρα ερχεται να εκβιασει την ΚΟ του με θεωριες περι συντροφικοτητας και αλληλεγγγυης.
Δεν θελει ο Τσιπρας να κερδισει χρονο. Θελει οπωσδηποτε να εφαρμωσει την συμφωνια γιατι ειναι δεσμιος της θεολογιας της ενωμενης ευρωπης. Κι αυτο φυσικα σε βαρος του υποζυγιου που λεγεται λαος.
Ειναι καιρος να ξυπνησουμε. Να απαιτησουμε την εξοδο απο ΕΕ και ευρω , αλλιως αν μας βγαλουν οι ευρωτοκογλυφοι , τοτε ειναι που θα πεινασουμε....."

Πολλά ακόμη θα ήθελα να συμπληρώσω. Από την άλλη, τιμώ και το πρόσωπο της Ζωής και όσων διαφωνούντων προσπαθούν να σώσουν την παρτίδα σηκώνοντας αυτοί το σταυρό του μαρτυρίου για να άρουν τις αμαρτίες του αρχηγού τους και της παρέας του.
Και μάλλον είναι διατεθειμένοι να το πληρώσουν και με το δικό τους πολιτικό τέλος, αφού ξέρουν καλά πως είναι και δική τους ευθύνη που άφησαν τα πράγματα να φτάσουν εδώ, ενώ φαινόταν καθαρά ότι εδώ θα έφταναν.

Όμως, ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για άλλες θυσίες και άλλες σταυρώσεις.
Η ζωή κόβει χοντρά τα κομμάτια της και στα σημεία καμπής της ζητά ξεκάθαρα ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ.
Ο Σύριζα έχει χρησιμοποιηθεί και άρα είναι ως 100% συστημικό πιόνι της ολιγαρχίας.
Αν νομίζει κάποιος ότι μπορεί αυτό να ανατραπεί χωρίς να σπάσουν αυγά, και χψρίς άμεση διαγραφή της ηγεσίας, τότε εξακολουθεί να εγκλωβίζεται (με τη θέλησή του πλέον) στη λογική ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική.

Μαρία είπε...

Καλά τα λέτε εδώ. Αν χαριστεί το κόμμα στον Τσίπρα και την παρέα του, το πλήγμα για την αριστερά θα είναι ανεπανόρθωτο. Επιτρέψτε μου όμως να πω ότι άλλες πρόσφατες αναρτήσεις σας, "επιθετικές" εναντίον συγκεκριμένου ρεύματος (και προσώπων), αρκετά μέλη του οποίου συνυπογράφουν το κείμενο της Κ.Ε., είναι άκαιρες και δε βοηθούν. Ο Τσίπρας προσπαθεί να διασπάσει το μέτωπο που φαίνεται να διαμορφώνεται στην Κ.Ε. και να απομονώσει την αριστερή πλατφόρμα, για να διατηρήσει τους συσχετισμούς υπέρ του. Πιστεύω να συμφωνείτε ότι δεν είναι τώρα η ώρα για (α λα κκε) "δικαιώσεις", κριτική και αυτοκριτική. Υπάρχει καιρός γι' αυτά αργότερα. Αυτές τις κρίσιμες στιγμές προέχει η ενότητα.
Φιλικά
Υ.Γ. Δεν ανήκω στο συγκεκριμένο ρεύμα.

πικάπα είπε...

Υπάρχει και ένας ακόμη μεγαλύτερος κίνδυνος από αυτό που όλοι εύχονται ως ενότητα. Η ενότητα μόνο ως απο μηχανής θαύμα μπορεί να πραγματοποιηθεί...(από καθαρά εξωτερικούς παράγοντες)

Ο Τσίπρας είναι αποφασισμένος να το τραβήξει, φαίνεται ξεκάθαρα, και χρησιμοποιεί κάθε συστημική βοήθεια και τα Μέσα, για να φθείρει και να απαξιώσει τους διαφωνούντες, ενώ παράλληλα θα επιβάλει την υποταγή (με την παθητική στήριξη των διαφωνούντων βουλευτών!!!).
Έτσι λοιπόν, ακόμη και μια πλειοψηφική απόφαση της ΚΕ που ωστόσο δεν θα δημιουργεί τομή και ρήξη, ακόμη και ένα συνέδρι οπου θα γίνει κατόπιν της παράδοσης !!!, και θα σέρνει το θέμα στα μάτια τοτυ λαού περί του ποιος είναι και ποιος δεν είναι ο πραγματικός Σύριζα, προβλέπεται να είναι φθοροποιό για τους διαφωνούντες, για όλη την αριστερά, για τον Σύριζα και όχι τόσο για τον Τσίπρα, που παίζει ήδη σε πολλά ταμπλώ. Το όνομα Σύριζα έτσι κι αλλιώς έχει υποστεί ανεπενόρθωτο πλήγμα και ίσως μάλιστα το εγκαταλείψει πρώτος ο Τσίπρας, ενώ οι αριστεροί θα αγωνίζονται να σώσσων τα άσωστα...

Όλοι οι πιθανοί εκφραστές της εναλλακτικής υποκεινται καθημερινά σε φθορά και η ελπίδα πως μπορεί να κερδηθεί το κόμμα με το λάου λάου, είναι η ίδια ακριβώς αυταπάτη που ζήσαμε, πως δήθεν η αριστερή αντιπολίτευση εντός μπορεί να σταματήσει την κατρακλυλα.

Η διάσπαση έχει ήδη συμβεί με αποκλειστική πρωτοβουλία της ηγεσίας και είναι δεδομένη ότι θα επικυρωθεί αργά ή γρήγορα. Σε αυτή την κατάσταση, κερδίζει όποιος έχει την σωστή πρωτοβουλία των κονήσεων. Μέχρι στιγμής οι δεξιοί επιτίθενται και οι αριστεροί καλύπτονται. Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας κατάστασης είναι και αυτό προβλέψιμο. Ήττα ξανά πάνω στην ήττα.

Ότι είναι να γίνει πρέπει να γίνει. καθαρά πράματα

Γιαννης.Ν είπε...

Εδώ θα μπορούσε κάποιος να κάνει χαβαλέ με τον διαχωρισμό ηγεσίας-βάσης ,λέγοντας πως αυτός ο διαχωρισμός βρισκόταν τελικά σε άλλο κόμμα από εκείνο στο οποίο εξονυχιστικά αναζητούνταν.

Όχι όμως.Πρόβατα που τα κάνει ότι θέλει η ηγεσία δεν υπάρχουν.
Ούτε στο ένα κόμμα ούτε στο άλλο.

Οχι. Δεν θα απαλλαγείτε των ευθυνών τόσο εύκολα.

Φέρετε εξολοκλήρου την ευθύνη όλοι όσοι βοηθήσατε στο γιγάντωμα των αυταπατών με τον ένα ή άλλο τρόπο.

πικάπα είπε...

Όπως φαίνεται λοιπόν και απο την παρέμβαση του προηγούμενου, απο οποιονδήποτε χώρο θα μπορούν να εκτοξεύονται εκ του ασφαλούς ολοκληρωτικές κατηγορίες, ακόμη και περί συλλογικής ευθύνης των απλών ανθρώπων που μορούν να φτάσουν ακόμη και σε κυνήγι μαγισσών. Αυτή η "λογική" καταλήγει στη Συλλογική ενοχή ενός λαού που αντιστάθηκε.
Αντιστάθηκε ναι, αλλά φυσικά με όλα τα ανθρώπινα ελλείματα και κολήματα που παντα θα έχει ο οποιοσδήποτε λαός, με όλα τα προβλήματα που πάντα θα υπάρχουν στη διαμεσολάβηση της πολιτικής έκφρασης και κυρίως με την ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ενός σοβαρού πολιτικού υποκειμένου, που χωρίς αυτό τίποτε δε μπορεί να πάει καλά.

Η συνέχιση της αμφισημίας και της ατολμίας εντός του Σύριζα θα καταστήσει γρήγορα τιμητές του Οχι τις σκοτεινότερες δυνάμεις του Ναι.

Γιαννης.Ν είπε...

Τι σχέση έχει ο απλός κόσμος με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και τους ροζ Blogers ή όσους επηρεάζουν ή τουλάχιστον προσπαθούν να αποτελούν παράγοντες διαμόρφωσης κοινής γνώμης εντός και εκτός κινήματος;

Εσείς είστε απλός κόσμος;

Γιατί εγώ νόμιζα ότι διεκδικείτε ρόλο πρωτοπορίας μέσα στο κίνημα.

Τι έγινε;Πρωτοπορία και διανόηση στα εύκολα,δήθεν εξαπατημένα προβατάκια στα δύσκολα;

Καλά τα λοιπά περί "συλλογική ενοχή ενός λαού που αντιστάθηκε" και τα "θα καταστήσει γρήγορα τιμητές του Οχι τις σκοτεινότερες δυνάμεις του Ναι" είναι επιεικώς γελοία.

Εξάλλου οι σκοτεινότερες δυνάμεις του ΝΑΙ ,πριν 1-2 εβδομάδες φορούσαν την προβιά του ΟΧΙ και δούλευαν ψιλό γαζί τον απλό κόσμο στην πλατεία Συντάγματος.

Λοιπόν επειδή η ζωή έχει και τα γυρίσματα της.Και επειδή επί πολλά χρόνια και ειδικότερα τα τελευταία 3, "δήλωσε η τσούλα η ιστορία ότι ξοφλήσαμε" και "φάγαμε από την εξέδρα μας βροχή δεκάρικα" και "τις εμμονές μας περισυνέλεγαν τα σκουπιδιάρικα" και επειδή "την παρθενιά της επανορθώνουμε σφιχτά με ράμματα" ήρθε η σειρά σας κύριοι να το ακούσετε:

"Σκασμός οι ρήτορες πολύ μιλήσατε!!"

LeftG700 είπε...

Φίλε Γιάννη.Ν, είμαι εγώ ένας από τους «ροζ Blogers»; Για πες.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
πικάπα είπε...

η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη
πολλοί νέοι είναι θυμωμένοι τόσο μου τα βάζουν και με τον εαυτο τους
αν κατάλαβα καλά, έχουμε μια επίθεση του Γιάννη τάδε στα δικά μου λεγόμενα
που με θεωρει ριοζρήτορα που έχτισε αυταπάτες
με ξέρεις καλέ μου απο πριν;, ή έστω με διάβασες πριν να θυμώσειςς

ε λοιπόν αν αυτός είναι κκετζης, μαζέψτε τον γιατί στην επανάσταση θα νομίζει για εχθρούς τους συντρόφους του
αλλα δεν νομίζω να είναι...οπότε, κατανοητό

Παρασκευή, Ιουλίου 17, 2015 3:32:00 μ.μ. Διαγραφή

LeftG700 είπε...

Φίλε πικάπα, μην ξεχνάς να γράφεις όνομα στο σχετικό κουτάκι! :-)

ελληνοφρενικος είπε...

Δεν διαβασα την αναρτηση που διεγραψες να υποθεσω οτι ηταν καποια οργισμενη απαντηση οτι σε θεωρουν ροζ bloger;Στην κοινη καθομιλουμενη το χρωμα που αντιπροσωπει ο συριζα ειναι το ροζ.Εσυ λεφτ εχεις στηριξει σαν ιστολογιο τον συριζα,οπως και τωρα στηριζεις την αριστερη πλατφορμα(που για καποιους κολλημενους οπως εγω ειναι τα ιδια και χειροτερα απο το συριζα).Γιατι προσβαλεσαι τοσο με ενα τετοιο χαρακτηρισμο;(επαναλαμβανω δεν εχω διαβασει την διαγραφησα αναρτηση-μπορει να κανω λαθος)

πικάπα είπε...

φίλε left, δεν παρακολούθησα από κοντα για αρκετό καιρό τις αναρτήσεις σου, αλλά με τίποτε δεν πιστεύω πως μπορεί να είχες γίνει ροζ.
Πρόλαβα βέβαια την επίθεσή σου στο ΚΚΕ σχετικά με τη στάση του δημοψηφίσματος, με την οποία επίθεση τόσο έντονη δεν συμφωνούσα και σου τα έγραψα ως θου-κυδίδης(δεν ξέρω αν παρενέβην τους κανόνες σου, και είναι σωστό να θέλεις να γράφουν όλοι με ένα όνομα, αλλά αμαρτία εξομολογημένη και θα γράφω πάντα ως πικάπα, αν και το θέμα δεν παίεται στα βλογ)

Θα ήθελα να σε ενημερώσω για μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση του εοσ, για μια από τα κάτω πρωτοβουλία από τα κάτω
το κενό που έχει δημιουργηθεί μετά την αποκάλυψη-ξεμασκάρεμα του Σύριζα (αποκάλυψη τώρα!) και ενώ οι ανεπαρέστατοι εκπρώσωποι της αριστερής αντιπολίτευσης ξανα-αποδεικνύονται ανεπαρκεστατοι και ενώ φυσικά το κκε επιμένει στην υγειονομική του ζώνη, πρέπει να καλυφθεί
Ο λαός είναι ξανά αφημένος στην τύχη του και η αντίσταση στις ολοκληρωτικές ερπύστριες είναι στα χερια κάθε ανυποτακτου...αυτα τα χάλια μας άφησαν τα ρημάδια αριστερά κόματά μας

LeftG700 είπε...

Φίλε ελληνοφρενικέ,


Ως συνήθως, δεν καταλαβαίνεις Χριστό! Ποια ανάρτηση να διαγράψω; Εννοείς σχόλιο; Προφανώς.

Ρε μπουμπούνα τών μπουμπούνων, αφήνω σχόλια που με αποκαλούν «μαλάκα» και θα διαγράψω σχόλιο επειδή (κι αν το έκανε) με χαρακτήρισε «ροζ Bloger»;;;

Τι το πέρασες εδώ; Το στρατώνα τού ΚΚΕ στον Περισσό και στα Κουκουέδικα μπλόγκς που δεν βρωμάει ποδαρίλα αλλά μυαλίλα και αντιδημοκρατικότητα;;;

Επειδή συνομιλούμε νομίζεις ότι είμαστε ίσα κι όμοια; Δεν πάει έτσι, φιλάρα. Καιρός να το καταλάβεις (αν και αμφιβάλλω...).


Τα λέμε (παρ' όλα αυτά)

LeftG700 είπε...

14

ελληνοφρενικος είπε...

Κατα αρχην σου γραφω οτι μπορει να κανω λαθος,απλα το υπεθεσα γιατι ειδα διαγραφεν σχολιο κατω απο την ερωτηση σου αν σε θεωρουν ροζ.Ο εκνευρισμος σου παει ασορτι με το γκρεμισμα των αυταπατων που ειχες και εχεις τοποθετημενα στο κεφαλι σου.Φυσικα και δεν ειμαστε ισα κι ομοια.....Ποτε δεν θα θεωρουσα τιμητες της αριστερας τους τσιπρολαφαζανηδες.....Οσο πιο πολυ ξεσκεπαζονται οι αυταπατες τοσο περισσοτερα τα νευρακια ξυδι......Υ.Γ.1.Και ουτε με νοιαζει τι κανουν καποια αλλα blog,που αναφερεις ως ΚΚΕδικα.Υ.Γ.2.Η αναφορα σου σε στρατωνες του ΚΚΕ στον Περισσο βγαζει μενος που δειχνει και δικαιολογει πολλα.....Υ.Γ.3.Ειπαμε παμε γερα στηριζουμε την κυβερνηση τσιπρα αλλα δεν γουσταρουμε μνημονιο!!!!

ο Οργουελ είπε...

Το κκε επιβεβαιωθηκε. Ο Φιντελ διαψευστηκε. Η ελλαδα εχει μελλον, με τετοιους καθοδηγητες, κουβα δεν γινομαστε. ΠΟΤΕ. (Εγω παντως λεω να παω κατα κει, ξερει κανεις αν δεχονται οικονομικους μεταναστες?)

ελληνοφρενικος είπε...

Οργουελ αν διαβασεις λιγο προσεκτικοτερα το γραμμα του Φιντελ θα καταλαβεις την παροτρυνση του προς τον αλεξη=Βγες απο ΕΕ και ΝΑΤΟ.Αυτα φυσικα δεν προκειται να τα κανει ο αλεξης,αλλα οι ψευδολεονταρισμοι του γεννησαν καποιες ελπιδες σε ανθρωπους που δεν εχουν μαθει να ξεχωριζουν τοσο ευκολα την πολιτικη ξετσιποσια,γιατι δεν ειναι στην κουλτουρα τους.Αντιθετα εδω στην Ελλαδα η πολιτικη ξετσιποσια ειναι ειναι κατι αυτονοητο και αποδεδειγμενο για ολο το φασμα των αστικων κομματων.Ισως για αυτο εδω την μυριζομαστε λιγο πιο ευκολα(εχουμε αποκτησει αντανακλαστικα ρε αδερφε...)Ενα αλλο ευκολακι για να διαχωριζεις πιο ευκολα στην Ελλαδα την αριστεροσυνη καποιων(κατι σαν αριστερομετρο)ειναι η θεση καθε φορεα απεναντι στην ΕΕ.Η Βενεζουελα π.χ.ειναι πολυ διαφορετικη περιπτωση.Εκει μπορει μια κυβερνηση να κανει βηματα προς τη σοσιαλιστικη κατευθηνση(εστω μικρα και αργα),χωρις να εχει τα κλειδια της οικονομιας(ο Τσαβες εκανε καποια βηματα).Αυτο φυσικα δεν μπορει να γινει σε χωρα μελος της ΕΕ-ΝΑΤΟ.Και αντι συσσωμη η Ελληνικη αριστερα να κανει σημαια της την αποδεσμευση απο ΕΕ-ΝΑΤΟ τουλαχιστον απο τις αρχες της κρισης.Ωστε να συμβαλουμε ολοι μαζι να ξεφοβηθει και να ενημερωθει ο λαος για το μονοδρομο αυτης της αποφασης.Ειχαμε το συριζα που πουλουσε τις αυταπατες οτι υπαρχει φιλολαικος δρομος εντος ΕΕ-ΝΑΤΟ.Ποιο το αποτελεσμα;Αναρριχηθηκε ευκολα και γρηγορα στην εξουσια(γιατι στο λαο αρεσουν οι ευκολοι δρομοι φυσικα).Και τι εγινε επειδη αναρριχηθηκε;Οχι απλα μια τρυπα στο νερο αλλα ξεφτιλισε την εννοια της αριστερας σε αποπολιτικοποιημενο κοσμο που τωρα πιστευει οτι ολοι τα ιδια σκατα ειναι.Κραζανε κιολας τοτε το ΚΚΕ γιατι δεν ενωνεται και αυτο κατω απο την σημαια της ιδιας αυταπατης ωστε τωρα να το ειχαν κανει και αυτο σαν τα μουτρα τους.Ευτηχως σταθηκε στο υψος των περιστασεων και δεν λυγισε και τωρα εχουμε ενα αποκουμπι,μια δυνατη και δικαιωμενη γραμμη αμυνας.Απεναντι στα αφεντικα που ξεσαλωνουν και στους φασιστες που η πολιτικη των αυταπατων τωρα θα ισχυροποιησει.Γνωμη μου οσο και αν το χλευαζεις ειναι οτι τωρα πρεπει οι αριστεροι να ισχυροποιησουν περισσοτερο απο ποτε το ΚΚΕ.Απο εκει θα δωθει στο τελος η μαχη.

ελληνοφρενικος είπε...

Ειδες καμια αντιδραση πχ της αριστερης πλατφορμας στα σιχαμερα που κανει και λεει ο κοτζιας στην επισκεψη του στο κοσσοβο;Απο εκει βγαινουν πολλα συμπερασματα......