Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Αλέξη Τσίπρα, γιατί δεν αυτοκτονείς;




Εδώ έχουμε αρχίσει να το σκεφτόμαστε εμείς, καθώς μαθαίνουμε σταδιακά τι υπέγραψες!


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Πήραμε τη ζωή μας λάθος" φίλε left; Αναρωτιέμαι...

Τόσα χρόνια στην ανανεωτική κομμουνιστική αριστερά εξαϋλώθηκαν; Πάλι αναρωτιέμαι.

Από την άλλη μεριά "ακούω" τον εαυτό μου να λέει: "το μνημόνιο αυτό πρέπει να μην περάσει".

Αλλά δεν ξέρω αν έχω το κουράγιο πλέον να παλέψω...

Ανανεωτικός κομμουνιστής

ελληνοφρενικος είπε...

H ανανεωτικη αριστερα φιλε μου ειναι γνωστη ως ευρωκομμουνιστικη.Δηλ.Παση θυσια Ε.Ε.Καποιοι δεν το πιστεψαμε ποτε αυτο.Ψηλα το κεφαλι!Το οτι πιστευατε τους απατεωνες που λεγανε οτι εντος της Ε.Ε.γινεται να εφαρμοσουν αριστερη πολιτικη,δεν σημαινει οτι πρεπει να σκυψετε το κεφαλι.Η ταξικη παλη δεν θα τελειωσει ποτε.Οχι αλλες αυταπατες,φιλε μου αυτο θελουν,μια να σε φορτωνουν αυταπατες,και μολις αυτες καταρριφθουν να σκυψεις το κεφαλι και να μοιρολατρεις....Η μοιρολατρεια δεν χωραει στην αριστερα.

LeftG700 είπε...

Φίλε ανανεωτικέ κομμουνιστή, καλώς επανήλθες! Μείνε εδώ κοντά για δυο-τρεις μέρες... (Και προσοχή στους κανόνες σχολιασμού που υπάρχουν στο κειμενάκι πάνω από το πλαίσιο των σχολίων. :-) )


Τα λέμε

κάποιος σύντροφος είπε...

μια μικρή διόρθωση, αυτό που κάποτε είχε ονομαστεί ευρωκομμουνισμός δεν είχε κάποια ιδιαίτερη σχέση με την ΕΕ. Άλλοι στήριζαν την ΕΟΚ (πχ ο Κύρκος) άλλοι όχι (πχ ο Πουλαντζάς). Βασικά ήταν μια εξέλιξη του σοβιετικού μαρξισμού και του σοβιετόφιλου κομμουνιστικού κινήματος με τάσεις ταυτόχρονα ρεφορμιστικής μετάλλαξης (ακόμα πιο ρεφορμιστικής μετάλλαξης) και επαναστατικής αναγέννησης. Επίσης, από κάθε άποψη, είναι σωστότερος ο όρος κομμουνιστική ανανέωση, καλά κάνει ο σύντροφος και τον προτιμάει, μιας και έτσι κι αλλιώς τελικά σαν στρατηγική ο δημοκρατικός δρόμος μόνο εκτός Ευρώπης παίχτηκε και παίζεται(Χιλή, Βενεζουέλα, Βολιβία)

κατά τα λοιπά και γω λίγο θέλω να συγκροτήσω 5 πράγματα από αύριο για όσα έγιναν, γίνονται, θα γίνουν, πρέπει να γίνουν.

γενικά ψηλά το κεφάλι.

ΜΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΥΦΤΟΙ, ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΝΑ ΣΚΥΨΟΥΝΕ ΑΥΤΟΙ

"κάποιος σύντροφος"