Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Ceci est une pipe!




14 σχόλια:

ВОКОИТЕР είπε...

Μπορεί κάποιος να υποπτευόταν την πρόθεση του Τσίπρα να υπογράψει/εφαρμόσει ένα αριστερό μνημόνιο. Αυτό όμως που δε χωνεύεται πλέον με τίποτα είναι το πως το ΟΧΙ του λαού στη λιτότητα (παίρνω την πλέον "ακίνδυνη" και μη αριστερή ερμηνεία του ΟΧΙ) έγινε ΝΑΙ σε μια (1) μέρα. Γαμώ το φελέκι μου!!!!! Όσα γαμωσταυρίδια και αν ρίξει κανείς δεν είναι αρκετά. Όμως εμείς Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Παππά και λοιπά καλόπαιδα θα συνεχίσουμε άσχετα αν δε σας αρέσει. Επειδή πολλοί από εμάς ήρθαμε στο ΣΥΡΙΖΑ για να πολεμήσουμε τα μνημόνια. Γιατί πολλοί ήταν στο ΣΥΡΙΖΑ και "πολεμούσαν" τα μνημόνια επειδή έτσι έλεγε η τρέχουσα ψηφοθηρική γραμμή. Άντε γεια ΣΥΡΙΖΑ, τέτοιος που είσαι δε θα μας λείψεις... Καθόλου...

LeftG700 είπε...

Φίλε Βοκοντέρ-Γιούρι,


Δεν είναι από τα «δικά σου», αλλά είναι από τα ωραία. Για πάρτη σου, λοιπόν! (Τονίζω τα σημεία SOS)


Από τα βάθη φτάνει τους παλιούς καιρούς
βάσανα ξεφορτώνει κι αναστεναγμούς

Έλα Χριστέ και Κύριε λέω κι απορώ
τέτοιο τρελό βαπόρι τρελοβάπορο

Χρόνους μας ταξιδεύει δε βουλιάξαμε
χίλιους καπεταναίους τούς αλλάξαμε

Κατακλυσμούς ποτέ δε λογαριάσαμε
μπήκαμε μέσ' στα όλα και περάσαμε


https://www.youtube.com/watch?v=oKpBOIisCkg

πικάπα είπε...

Ωραία τα ηρωϊκά, η αλήθεια είναι ότι η αριστερά βρίσκεται σε πολύ δυσχερή θέση και καθολου δεν είναι σίγουρο ότι θα περάσει από τις συμπληγάδες για να συνεχίσει να πλέει.

Ναι μεν, η ανάγκη δημιουργίας ενός πολιτικού υποκειμένου που θα εκφράσει το οχι είναι επιτακτική και επείγουσα, για πολλούς λόγους.
Όμως θα χρειαστεί η ριζική ανανέωση του πολιτικού προσωπικού από κανονικό προσωπικό που δεν βαρύνεται με αμαρτήματα. Πως να εκφράσουν πειστικά το οχι οι υπουργοί της αρ. πλατφόρμας; Οποιοσδήποτε μπορεί να τους ρωτήσει καλά κι εσύ που ήσουνα 6 μήνες, και γιατί μας έλεγες ότι η κυβέρνηση δεν θα υπογράψει κλπ, κλπ; Δεν έβλεπες τι γινότανε, ή μάλλον καλύτερα τι ΔΕΝ γινότανε; Τι έκανες, εκτός να παρακολουθείς; Κι αν δεν κατάλαβες τι γινότανε, τότε ακόμα χειρότερα.
Όποιος ξέρει παραπάνω, θα θυμηθεί ότι δεν ήταν μόνοι οι υπουργοί, αλλά και πολλοί άλλοι που διαβεβαίωναν και καθησύχαζαν. Οι αντιρρήσεις και οι ανησυχίες δε για plan Β, ποτέ δεν οδήγησαν σε έγκαιρες και έγκυρες πρωτοβουλίες. Όποιος ξέρει ακόμη περισσότερα, μπορεί κάλλιστα να απογοητευτεί.
Πως δλδ ορισμένοι ούλτρα αριστεροί, που θα μας βγουν τώρα στα κάγκελα, τα κάνανε πλακάκια με τους προεδρικούς μηχανισμούς, (μήπως έναντι κάποιων πόστων;) και πως πάλι άλλοι πολύ αριστεροί που πιο αριστερά είναι ο τοίχος, ειδικοί στις βαπτίσεις, νίπταν τας χείρας στη ΚΕ;
Ποιος από όλους όσους είχαν θέσεις κομματικής ευθύνης έκανε κάτι το παραμικρό, για την κραυγαλέα και διαρκή καταρράκωση κάθε δημοκρατικής διαδικασίας, εδώ και χρόνια; Ποιός ασχολήθηκε σοβαρά με την οργανωτική εμπέδωση οπαδικού κόμματος, αντί κόμματος μαχητή; Ή έστω ποιος φρόντισε για την στοιχειωδώς σοβαρή προγραμματική επεξεργασία με συγκρότηση σοβαρών τμημάτων και ομάδων με πραγματικούς ανθρώπους της δουλειάς και όχι με τα κομματοπολυκαιρισμένα στελέχη και τους ελεγχόμενους κολλητούς τους;
Πολλές οι ευθύνες, και δύσκολα να απαντηθούν. Από την άλλη, η κατάσταση δεν επιτρέπει να απλώσει ολοόκληρος ο τραχανάς κριτικής και αυτοκριτικής.

Το συμπέρασμα είναι ότι την αριστερά αναγκαστικά θα πρέπει να τη στηρίξουν όσοι καραβοτσακισμένοι τάκαναν μαντάρα, αλλά παραμένουν στοκατάστρωμα με πρόθεση να μην υποταχθούν.
Αλλά για να την πλεύσουν, δεν μπορούν. Και πρέπει να το καταλάβουν. Ζητούνται άλλοι, να βγουν στο προσκήνιο.

Φοίβος είπε...

Αυτό το "πράμα" δεν ήταν ποτέ αριστερά (αν και έχει στις τάξεις κάποιους αριστερούς)
εξού κι η ευκολία, χωρίς ενδοιασμούς, συνεργασίας με τους Ψεκασμένους.
Το δημοψήφισμα ήταν έγκλημα και πυροτέχνημα που οι αριστεροί, χωρίς ιδεολογικό βάθος, πίστεψαν κι ανέβηκαν στα κάγκελα από την πολύ... αντίσταση.

Μετά... ξύπνησαν (αν και δεν είμαι τόοοσο σίγουρος)

Μετά Τιμής.

ο Οργουελ είπε...

«ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ»
Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η απόφαση ενός δημοψηφίσματος είναι δεσμευτική για όλα τα κυβερνητικά και κρατικά όργανα. Δεσμευτική! Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου η πλειοψηφία του λαού απέρριψε το μνημόνιο.....

Δηλαδη απο ..σποντα η μπαλλα παιρνει και το κκε αφου ειπε 'ακυρο' (ουτε που με νοιαζουν πια τα εσωκομματικα τερτιπια τους.)

Σωστη επισημανση παντος, ειναι και νομικο το θεμα, αν και δεν νομιζω ειδικα το κκε να ανεβει στα καγγελα .

LeftG700 είπε...

Ρε Φοίβο, να σε ρωτήσω κάτι με όλο το θάρρος; Μήπως είσαι ακροκεντρώος;


Τα λέμε (αλλά να τα λέμε όπως είναι, ε;)

Гриша είπε...

-Θες γαλακτομπουρεκο; NAI ή ΟΧΙ;

-OXI!

-Ωραια,φαε μια τουλουμπα τοτε.

-Μα εγω με το ΟΧΙ εννοουσα οτι δε τρωω γλυκα.

-Ναι αλλα εγω δε σε ρωτησα αυτο...

ο Οργουελ είπε...

Νομιζω, (χωρις να αποκλειω και την περιπτωση να εχει νερουλιασει το μυαλο μου) οτι ο σ. Μπογιο. ακριβως ισχυριζεται οτι η τουλουμπα ειναι διπλο γαλακτομπουρεκο!!! και επιλεγει να μην δωσει σημασια στο σεχταριστικο διαχωρισμο μεταξυ διαβητικων, προτιμα να κραζει τους πονηρους ζαχαροπλαστες..
Υ.Γ. ο Μπογιο ειναι ακομα στα καγγελα. (δημοσιευθηκε 21 7 2015)
Υ.Γ. ολα αυτα δεν εχουν τωρα ΚΑΜΜΙΑ Σημασια.

Φοίβος είπε...

"Μήπως είσαι ακρικεντρώος;"

Το περίμενα.
θέλετε αριστερούς αλλά οποιοσδήποτε στεγασμένους.

Εγώ δεν είμαι.
Πειράζει;

Αν σας ενοχλούν οι σκέψεις μου, την κάνω.
Ό,τι πείτε.

No hard feelings.

Гриша είπε...

@Φοιβο

Το θεμα δεν ειναι οτι δεν εισαι ενταγμενος καπου.

Το προβλημα ειναι οτι δεν ασπαζεσαι την αποψη του για το δημοφηφισμα και επιπλεον το θεωρεις και εγκλημα.

Εγκλημα και πυροτεχνημα το δημοψηφισμα της ιστορικης 5ης Ιουλιου;;;Δε ντρεπεσαι λιγο;

LeftG700 είπε...

Φίλε Φοίβο,


Κανείς δεν σου ζήτησε να την κάνεις! Και ακροκεντρώος να είσαι, πάλι το ίδιο ισχύει. Οι φερετζέδες όμως δεν βοηθούν την κουβέντα να προχωράει. Και δεν μου λεέι κάτι αυτό το "αστέγαστος αριστερός". Και οι Ροϊδολασκαράτοι (roides.wordpress.com) το ίδιο πάνω-κάτω υποστηρίζουν. Και είναι πιο μαύροι κι από πίσσα!


Τα λέμε

Φοίβος είπε...

φίλε λεφτ, δεν σου λέει κάτι η προεκλογική ρητορική που παγίδευσε τόσο κόσμο και που αυτή η ρητορική άλλαξε άρδην μετά το δημοψήφισμα;

πόσο τυχαία όλα αυτά;
για αυτά να αναρωτιέσαι.
και ναι είμαι από τους αριστερούς που δεν παγιδεύτηκαν στο αριστερό φερετζέ του ΣΥΡΙΖΑ.

Και άσε το ακροκεντρώος.
και πιάσε τη λογική.

δεν γνωρίζω αυτούς που αναφέρεις, θα το ψάξω, εύκολο είναι, και είναι δευτερεύον.

κάποιος σύντροφος είπε...

μην βιάζεστε όσοι λέτε το δημοψήφισμα για την νίκη του λαού και της αριστεράς έγκλημα και πυροτέχνημα. Έγκλημα δηλ από τον Τσίπρα πείτε το, αλλά το βασικό είναι πως η 5η Ιουλίου δεν είναι του Τσίπρα αλλά του λαού.

α)επιτάχυνε την μνημονιοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ
β)αναδεικνύει έτσι την τεράστια πολιτική κρίση που επανέρχεται
γ)μπορεί να αλλάξει την κατάσταση στην αριστερά, αυτός ο λαός των 3500000, με την πρωτοφανή ταξική πόλωση που είναι εκτός κομματικών εκπροσωπήσεων αυτή την στιγμή μπορεί να αλλάξει την αριστερά αν πάρουμε πρωτοβουλίες.

αρκεί να πάμε απέναντι στην κρατική αριστερά (πρώην δηλ ΣΥΡΙΖΑ και νυν δηλ ΚΚΕ) η οποία διαφωνεί πως αυτό το ταξικό στρατόπεδο είναι πολιτικά ανέστιο, και σου λένε οτι είναι του ΣΥΡΙΖΑ.

ε δεν είναι.

"κάποιος σύντροφος"

ВОКОИТЕР είπε...

Λεφτ, ευχαριστώ για το βίντεο. Πολύ καλός ο Λάϊος. Κρίμα που έφυγε τόσο νωρίς.
Για τους φίλους που είναι στη γραμμή ταλεγαγώ...
Αυτός που δε θέλει να κάνει λάθη, τελικά δεν κάνει τίποτα.