Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Εκ των πραγμάτων, οδηγός στον αγώνα τού ελληνικού λαού για αξιοβίωτη και αξιοπρεπή ζωή και υπερασπιστής τής τιμής τής ελληνικής Αριστεράς αναδεικνύεται η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ. Ευχή μας και ελπίδα μας: αυτή τη φορά να παίξει τα χαρτιά της σωστά!




Δεν είναι τής παρούσης να αναλύσουμε για άλλη μία φορά τα λάθη τών ‘‘μενσεβίκων’’ τού ΣΥΡΙΖΑ που, όπως έχουμε υποστηρίξει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν, είναι και πολλά και μεγάλα. Ωστόσο, μία συνοπτική αναφορά σε αυτά δεν είναι ανώφελη.

Για όλο το μακρύ διάστημα από τις εκλογές τού Ιουνίου 2012 μέχρι σήμερα, πολύ απλά, κοιμήθηκαν τον ύπνο τού δικαίου! Σ’ αυτό το διάστημα, η ηγετική ομάδα (με την ολοπρόθυμη συνεπικουρία μιας στρατιάς στελεχών, μερικοί από τους οποίους, το τελευταίο διάστημα, «ευλογούν» εκ των υστέρων ψευδόμενοι ξεδιάντροπα βεβαίως— ή ανακαλούν στην ενεργό υπηρεσία το σύνθημα «καμιά θυσία για το ευρώ», το σύνθημα δηλαδή που, όταν το άκουγαν, έβγαζαν εξανθήματα ερυθηματώδους λύκου!) παραβίαζε ασύστολα και συστηματικά τις συλλογικές αποφάσεις, όπως αυτές διαμορφώθηκαν από την αριστερή στροφή τού Νοεμβρίου του 2011 και ύστερα. Κι ενώ συνέβαινε αυτό κάτω από τη μύτη τους και η ηγετική ομάδα πέριξ τού Αλέξη Τσίπρα έσερνε το κόμμα τους σε όλο και πιο δεξιές θέσεις, αυτοί επέμεναν με τη δογματική εμμονή τού κλασικού αριστερισμού που αναγνωρίζει  μία μόνο κατεύθυνση («εμπρός, πάντα εμπρός!» —κι ας έφαγε τα συκώτια του ο Λένιν να πείσει για το αντίθετο!), επέμεναν σαν κολλημένo cd να ζητούν και να ξαναζητούν το περίφημο «δεύτερο κύμα ριζοσπαστικοποίησης». Ενώ το πρώτο ξεφούσκωνε με όλο και περισσότερο επιταχυνόμενο ρυθμό και είχε γίνει σχεδόν ένα ξεψυχισμένο κυματάκι που μόλις και μετά βίας έσκαγε μέχρι την αμμουδιά, αυτοί ζητούσαν το δεύτερο και μεγαλύτερο! Το πιο βαρύ λάθος; Αντί να βγουν στα κάγκελα για τη διαστρέβλωση των κομματικών αποφάσεων που μεταμόρφωναν φαντασμαγορικά τον ΣΥΡΙΖΑ σε μία μεγάλη ΔΗΜΑΡ, σε κομβικές και κρίσιμες περιστάσεις κάλυψαν το βιασμό αυτών τών αποφάσεων από την ηγεσία!

Ό γέγονε γέγονε. Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, μετά την αυτοκτονική και αντικειμενικά προδοτική στάση τής ανώτατης ηγεσίας τού ΚΚΕ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου (έτσι είναι: ο ανυποχώρητος μέχρι τέλους σεχταριστής καταλήγει κάποια στιγμή αντικειμενικά προδότης, έστω κι αν υποκειμενικά είναι παντελώς αθώος τής προδοσίας!)[1] ανοίχτηκε ένα μεγάλο χάσμα μεταξύ τού κόμματος και ευρέων λαϊκών στρωμάτων, ακόμα και δικής του επιρροής. Όσο για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εγώ τουλάχιστον δεν τρέφω και πολλές ελπίδες ότι οι κυρίαρχες δυνάμεις μέσα σε αυτήν θα εγκαταλείψουν τον καταστατικό αριστερισμό τους,[1] που την εμποδίζει εξ αρχής και σταθερά να προσεγγίσει τις μεγάλες μάζες. Έτσι, λίγο μοιραία, η Ιστορία (έστω: η μικρή ιστορία τής μικρής Ελλάδας) αναθέτει στην αριστερή πτέρυγα του πΣΥΡΙΖΑ το βαρύ και δύσκολο καθήκον να οδηγήσει τον ελληνικό λαό στους αγώνες που έχει μπροστά του και που πρέπει, πρώτα και κύρια, να θέλει να τον δώσει ο ίδιος —όχι όμως χωρίς συλλογικό οδηγητή. Ευχόμαστε και ελπίζουμε να το αποδεχθεί και να ανταποκριθεί σε αυτό με επιτυχία. Το άρθρο που ακολουθεί, αναδημοσίευση από την Iskra, μας ενισχύει με αισιοδοξία.


[1] Είναι αυτονόητο ότι αυτή η κρίση διόλου δεν μηδενίζει την αγωνιστικότητα και την προσφορά τής βάσης τόσο τού ΚΚΕ όσο και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ούτε υπονοεί την παύση τών προσπαθειών σύγκλισης και, ει δυνατόν, συμπόρευσης.

ЖΟЖΟЖΟЖΟЖ




του Χρήστου Κασίμη,
μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής της ΝΕ Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ


Μετά από 17 ώρες «διαπραγματεύσεων» οι ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωζώνης κατέληξαν σε ταπεινωτική για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό συμφωνία.

Πρόκειται για νέο επαχθέστερο μνημόνιο, που επανεγκαθιδρύει και επεκτείνει την τροϊκανή κηδεμονία και τον κοινωνικό εξανδραποδισμό και διατηρεί τη χώρα σε καθεστώς αποικίας χρέους της υπό γερμανική κηδεμονία ΕΕ!

Πρώτοι έσπευσαν να ανακοινώσουν στο Twitter την τραγική κατάληξη των «διαπραγματεύσεων» οι πρωθυπουργοί του Βελγίου και του Λουξεμβούργου, αλλά και ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος!

Η επίσημη επιβεβαίωση ήρθε από τον ίδιο τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, μέσω twitter.

Ως «μεγάλα αγκάθια» παρουσιάζονταν, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, ο ρόλος του ΔΝΤ και η εξωφρενική νεοπαοικιακή απαίτηση της Τρόικα για δημιουργία στο Λουξεμβούργο Ταμείου ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας της χώρας προς αποπληρωμή του χρέους.

Κι όλα αυτά την ώρα που κατά τη διάρκεια των «διαπραγματεύσεων» χιλιάδες χρήστες του twitter ανά την υφήλιο τόνιζαν ότι οι τροϊκανές απαιτήσεις συνιστούν πραξικόπημα της ΕΕ (#thisisacoup*) και καλούσαν τον Αλέξη Τσίπρα να αποχωρήσει από την εξευτελιστική διαδικασία της δήθεν διαπραγμάτευσης!

Τούτες τις ώρες έγινε φανερό με τον πλέον τραγικό τρόπο ότι μέσα στην λυκοσυμμαχία της ευρωζώνης δεν υπάρχουν περιθώρια άσκησης ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης πολιτικής με αντι-υφεσιακό και φιλολαϊκό πρόσωπο.

Ο ελληνικός λαός δεν θα πρέπει να απογοητευθεί από αυτήν την εξέλιξη. Αντίθετα πρέπει να πεισμώσει , όπως έκανε με το δημοψήφισμα και τις μεγαλειώδης συγκεντρώσεις που προηγήθηκαν ανά τη χώρα, για ένα «ΟΧΙ» μέχρι τέλους! Ένα «ΟΧΙ» σε σύγκρουση με τα μνημόνια, τον νεοφιλελευθερισμό και την λιτότητα που μέσα στην ευρωζώνη είναι θεσμοποιημένα!

Οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς, οι εργαζόμενοι , η νεολαία , η πληττόμενη κοινωνική πλειοψηφία στη χώρα σε θέση μάχης θα συνεχίσουν τον αγώνα για να μην περάσουν τα νέα υφεσιακά – αντιλαϊκά μέτρα και να έρθουν στο προσκήνιο ξανά τα λαϊκά αιτήματα, που διαμορφώθηκαν μέσα στους κοινωνικούς αγώνες όλα τα προηγούμενα χρόνια για την πλήρη κατάργηση των μνημονίων, για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και την εθνικοποίηση των τραπεζών, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την ανακατανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ των εργαζομένων και των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.

*Το hashtag #thisisacoup (που σημαίνει αυτό είναι πραξικόπημα) έφτασε στην πρώτη θέση των «trend» παγκοσμίως και αποτέλεσε, έτσι, το πρώτο θέμα συζήτησης στο κοινωνικό δίκτυο.



24 σχόλια:

Μιζέριας είπε...

"Τούτες τις ώρες έγινε φανερό με τον πλέον τραγικό τρόπο ότι μέσα στην λυκοσυμμαχία της ευρωζώνης δεν υπάρχουν περιθώρια άσκησης ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης πολιτικής με αντι-υφεσιακό και φιλολαϊκό πρόσωπο" ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ? ΕΣΕΙΣ ΑΝΑΚΑ΄ΛΥΨΑΤΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ! ΜΠΡΑΒΟ! ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! Ακόμα πληρώνω....

LeftG700 είπε...

Φίλε Μιζέρια,


Έχω την ισχυρή εντύπωση ότι αυτό που λέει ο αρθρογράφος δεν το λέει για σένα και για μένα. Το λέει για εκείνους που δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα την Αμερική. Παίζουν κι αυτοί ξέρεις. Και τους θέλουμε μαζί μας. Όχι απέναντί μας για να τους κουνάμε,με το δάχτυλο!

Σωστός;


Τα λέμε

Κάππα Κάππα. Ε; είπε...

Ο λόγος που γράφω είναι γιατί δεν έχουμε δικαίωμα να αφήσουμε κανέναν που αγωνίστηκε τα τελευταία χρόνια, χωρίς να του απλώσουμε το χέρι.

Κι αυτό χωρίς να ξεχνάω ούτε στιγμή τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και τις ύβρεις που έχουν γραφτεί εδώ τους τελευταίους μήνες.

Συμπεράσματα συναγωνιστές. Συμπεράσματα.
Κοιτάξτε πέρα από την απογοήτευσή σας, πέρα από τις εύκολες ερμηνείες περί "προδοσίας" και άλλων τινών.

Τους μήνες αυτούς η "ανανεωτική" και "νέα" αριστερά εφάρμοσε κανονικά την ιδεολογία της. Μετασχηματισμός του κράτους/αλλαγή των συσχετισμών εντός Ε.Ε.
Χρησιμοποίηση της κυβέρνησης στον καπιταλισμό ως σκαλοπάτι για να πάμε παραπέρα.

Αποδείχθηκε πως αυτός ο δρόμος μόνο στην ενσωμάτωση οδηγεί.

Τόσο μεγάλη ανάγκη έχετε να τον ακολουθήσετε ξανά, άλλη μία φορά, με το Λαφαζάνη τώρα;

Είναι η ώρα που μπαίνει ως καθήκον στο κίνημα και σε κάθε αριστερό και ριζοσπάστη η ανάγκη της συγκρότησης μιας συμμαχίας με καθαρή προοπτική.

Έξοδος από Ε.Ε. και ΝΑΤΟ
Διαγραφή του χρέους
Τσάκισμα του αστικού πολιτικού συστήματος και κρατικού μηχανισμού, εργατική λαϊκή εξουσία και Οικονομία.

Κανείς δε μας περισσεύει.

Δε χρειάζεται το κίνημα έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ, κι άλλες ψεύτικες ελπίδες, κι άλλες διαψεύσεις.

Σας απλώνουμε το χέρι.

ΚΚΕ

Φοίβος είπε...

προς Κάππα Κάππα. Ε;

Σύμφωνοι ας πούμε σε όσα αγωνιστικά είπες.

Δεν μας είπες όμως για Το ΜΕΤΑ.


Γιατί Το Μετά είναι που θέλει ο κόσμος να ακούσει.
Και επειδή Ποτέ δεν το ακούει καθαρά.

Θα δώσει τα πρέποντα ποσοστά...
Ξέρετε τι εννοώ (βλ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και σε λίγο ΚΚΕ. Όσο για την Αριστερή Πλατφόρμα; Θα δείτε...)

Το ΜΕΤΑ αγαπητοί.
κι εγώ διώχνω στα λόγια όσα ΝΑΤΟ και ΕΕ θέλετε.
Τζάμπα είναι.

Ε.Β. είπε...

Πιστευω οτι στο κκε εχουνε σχεδιο για λαικη εξουσια. Αλλα δεν μπορει να το αποκαλυψει τωρα. (ισως γιατι ψαχνουν χρηματα για να το γυρισουν ταινια).

κάποιος σύντροφος είπε...

πρώτα απ όλα ένας άνθρωπος που υπογράφει σαν ... ΚΚΕ σε ένα blog, σίγουρα δεν είναι ΚΚΕ από την υπογραφή και μόνο

επίσης αυτά που λέει δεν είναι ΚΚΕ, ειδικά όταν νομίζει ο δυστυχής ότι το ΚΚΕ είναι με την δικτατορία του προλεταριάτου.

δεν θα πάμε με την ψευδαίσθηση του ΚΚΕ ότι θα συνεχίσει να είναι ο διαμεσολαβητής ανάμεσα στο κράτος και κάποιες εργατικές- μικροαστικές μερίδες. Τα κοινωνικά συμβόλαια τελείωσαν.

θα πάμε με μια γραμμή ρήξης και ανατροπής, με πυρήνα την ενσώματη συμμετοχή των εργαζομένων και της νεολαίας απέναντι σε κάθε ανάθεση και ένα πρόγραμμα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, με κέντρο σήμερα την άρνηση του ιερού και όσιου του πολιτικού συστήματος των 300 της Βουλής. Τον ευρωπαϊκό δρόμο και προοπτικά τον ευρωατλαντισμό.

σε αυτόν τον δρόμο απλώνουμε το χέρι σε κάθε τίμιο αγωνιστή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, που θα τάσσεται με το "ΟΧΙ μέχρι το τέλος" και θα είναι διατεθειμένο να γυρίσει την πλάτη στις κρατικές ηγεσίες ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά εγώ τις τελευταίες μέρες δεν κρύβω ότι έχω έναν ενθουσιασμό, υπάρχουν πολλά περιθώρια να κάνουμε πολιτική, να αγωνιστούμε, να έχουμε νίκες.

"κάποιος σύντροφος"

Γιαννης.Ν είπε...

"Εκ των πραγμάτων, οδηγός στον αγώνα τού ελληνικού λαού για αξιοβίωτη και αξιοπρεπή ζωή και υπερασπιστής τής τιμής τής ελληνικής Αριστεράς αναδεικνύεται η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ. Ευχή μας και ελπίδα μας: αυτή τη φορά να παίξει τα χαρτιά της σωστά!"

-Δείξε έλεος ρε Λεφτ ,μου βγήκε ο φραπές από την μύτη.


Εδώ μια αναπαράσταση της μάχης του LeftG700 και των λοιπών χαρωπών αριστερών εναντίον της πραγματικότητας...


https://www.youtube.com/watch?v=gXY9TuuwyL8 (από το 1:00 και μετά)

Μποτσόλας είπε...

Aν ο Συριζα είναι παιδική χαρά,το ΚΚΕ είναι τσίρκο.
Ευτυχώς η ζωή δεν τελειώνει σε αυτά τα κόμματα.Η ζωή και η πολιτική υπήρχαν και πρίν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν και μετά απο αυτούς.
Προτιμώ να κόψω το χέρι μου,παρά να το δώσω σε αυτούς που για πέντε χρόνια όταν ο λαός σήκωνε ανάστημα,έσπευδε το ΚΚΕ να μπεί ανάχωμα,να λασπολόγήσει,να συκοφαντήσει και να διασπάσει αυτό τον λαό γιατί δεν του ζήτησε την άδεια να βγεί στο δρόμο.
Τα χέρια δεν δίνονται σε αυτούς που ακυρώσανε την θέληση του λαού για αγώνες.

ελληνοφρενικος είπε...

O Συριζα αποδειχτηκε περιτρανα τι ρολο βαραει.....Κανενα διαφορετικο ρολο δε βαραει η αριστερη πλατφορμα.Εχουν γινει τοσα χρονια αναριθμιτα πραγματα που ξεφτιλιζουν καθε εννοια της αριστερας εκει στο συριζα που δεν δικαιολογειται κανενα στελεχος που αυτοαποκαλειται αριστερο.Ο συριζα πεθανε,και πεθανε και η ιδεα που πρεσβευε....Τα ποντικια που πηδανε απο το πλοιο που βουλιαζει(και που δεν θα πηδουσαν αλλιως)δεν εχουν πια καμια λαικη ανοχη.....Βεβαια θα ξαναμπουν στη βουλη, δεν ειμαι τοσο πολιτικα ανωριμος να πιστευω οτι δεν θα βρεθουν 3-5% αφελης να ξαναπιστεψουν στις ιδιες αυταπατες.Ηταν τοσο προβλεψιμη η ολη πορεια του συριζα οπως ακομα και η διασπαση του.Ακομα πιο προβλεψιμη ειναι η εξελιξη του λαφαζαναικου.Τα βλεπαμε-δεν ηθελες να τα δεις.Τα ξαναβλεπουμε αλλα πια το μισος σου για το ΚΚΕ σε εχει αφησει πολιτικα τυφλο.Αν το ΚΚΕ σου πει οτι η γη ειναι στρογγυλη,εσυ θα μας ξαναγυρισεις στη μυθολογια του Ατλα αρκει να μην συμφωνησεις.Υ.Γ.1.Εσυ βεβαια εισαι πολυ πολιτικα αφελης να ελπιζεις στην εξοδο του ΚΚΕ απο τη βουλη......Περαστικα και καλη χωνεψη,οι νεες αυταπατες θα ειναι ακομα πιο δυσκολοχωνευτες.....Υ.Γ.2.Υπουργοι της πιο ξεφτιλισμενης κυβερνησης που ξεφτιλισαν την εννοια της αριστερας,ειναι οι υπερασπιστες της τιμης της Ελληνικης αριστερας!Η πολιτικη σου σκεψη πεταει ψηλα.....πολυ ψηλα.....πανω απο τα συννεφα....και αφου δεν επεσες ακομα μαλλον εχεις μεταλαχθει σε καποιο ειδος πουλιου.....που ζει ψηλα στην κοσμαρα του μακρια......πολυ μακρια απο την πραγματικοτητα.....

Γιαννης.Ν είπε...

@ Μπορμπότσαλος

Που σε εμπόδισε το ΚΚΕ;

Όλα έγιναν όπως τα θέλατε και δυστυχώς, -αναπόφευκτα- σας συνέθλιψε η πραγματικότητα.

Ποιος μπήκε τελικά ανάχωμα σε ποιον;;;

Πόσα χρόνια έχασε ο λαός στο ανάχωμά σας;


Δυστυχώς μετά τα ψέματα το μόνο που μένει καθαρό είναι ο αντικομμουνισμός σας.
Και δεν είναι καθόλου αντι-ΚΚΕδισμός.Δεν ταυτίζω το κομμουνισμό αποκλειστικά με το ΚΚΕ.


Λοιπόν.
Το πρόβλημά σας είναι ο σοσιαλισμός/κομμουνισμός και ότι αυτός πρεσβεύει(Δημοκρατικός συκεντρωτισμός/κεντρικός σχεδιασμός/Κόμμα/Δικτατορία της εργατικής τάξης/πειθαρχία).Τέτοια δύσκολα και στρυφνά πράγματα,που καμία σχέση δεν έχουν με αποψάρες,ατομάρες,λουλούδια,τραγούδια,μπάφους και γλέντια. Όσο και αν με βρίσετε.Όσο και αν μέσα σας είστε απόλυτα σίγουροι ότι κάνω λάθος,ότι είμαι βλάκας,πρόβατο,μαλάκας κτλπ. Το μίσος σας για το σοσιαλισμο/κομμουνισμό είναι αντικειμενικό και δεν εξαρτάται από την υποκειμενική σας άποψη.Όσο και αν το κρύβεται πίσω από "αντισταλινισμούς" ,"αντι-ΚΚΕδισμούς" κτλπ.Είστε ένα ρεμπετ ασκερ ,που δεν θυσιάζει την αποψάρα του,τον εγωισμό του,τον ατομισμό του,το ψώνιο του, για ένα σκοπό που τον ξεπερνάει.Γιατί τίποτα δεν ξεπερνάει τα όρια της ατομάρας σας.

Δεν υπάρχει περιθώριο συζήτησης περί αυτού.Διαφωνούμε και το ξέρω.
Έρχεται η στιγμή που δεν λύνονται όλα με διάλογο,γιατί δεν μπορούν να καταλήξουν σε κοινό τόπο.Δεν είναι παρεξήγηση ότι διαφωνούμε.Από αλλού ερχόμαστε και κυρίως αλλού πηγαίνουμε.Αυτός είναι ο λόγος που διαφωνούμε.



Гриша είπε...

"Είναι αυτονόητο ότι αυτή η κρίση διόλου δεν μηδενίζει την αγωνιστικότητα και την προσφορά τής βάσης τόσο τού ΚΚΕ όσο και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ούτε υπονοεί την παύση τών προσπαθειών σύγκλισης και, ει δυνατόν, συμπόρευσης."

Tα ιδια ελεγες και πριν λιγο καιρο για συμπορευση συνεργασια του ΚΚΕ με τον συριζα με μινιμουμ προγραμματα και τα ρεστα.

Αποδειχθηκε ομως οτι ολα αυτα δεν ειχαν καμια βαση.Τα κατερριψε με το
χειροτερο τροπο η ιδια η ζωη.

Αν δεν βγαλεις λοιπον συμπερασματα και αν δεν κανεις αυτοκριτικη γι αυτα τα προηγουμενα παραμυθια που πηγαν ακλαυτα ,

θεωρω πως ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ να μιλας για την επομενη μερα.

Πως να το κανουμε, δεν εισαι αξιοπιστος.

ελληνοφρενικος είπε...

Eλα λεμε παλι τουμπα του κοκκαλολαγνου,θα ψηφισει λεει τωρα ΟΧΙ.Ειναι δεκτος στο νεο σχημα;;Να προσεχετε την επαφη με το ιδρωτα εκει στην αριστερη πλατφορμα,το ειτζ καραδοκει....Ε ρε σαρα και μαρα που θα μαζευτει.....Η αγωνιστρια ραχηλ,θα γινει δεκτη;;Εχει ψηφαλακια στην κοζανη παρτε την θα ειναι και αναχωμα στη χρυση αυγη......Η αξιοπρεπεια δεν εχει οριο....

Μποτσόλας είπε...

@Γιάννης Ν.
Μάλλον έχεις μυωπία μεγάλου βαθμού,ή επιτηδες αλλάζεις τα ονόματα νομίζοντας πως έτσι ικανοποιείς την ματαιοδοξία σου.
Στην ψυχιατρική αυτό ονομάζεται αρχή της σχιζοφρένειας.

Ολοι και όλα κρίνονται,ακόμα και το κόμπλεξ κατωτερότητας.

Φυσικά και διαφωνούμε.Αυτό δα έλειπε να συμφωνούμε με Δον Κιχώτες κυνηγούς ανεμόμυλων και με τον Σάντσο Πάντσο πάνω στον γάιδαρο να κραδαίνει άκυρα ψηφοδέλτια.Οπως διαφωνεί μαζί σας και το 95% της ελληνικής κοινωνίας,αρνούμενοι να ακυρώσουν τις ζωές τους.

pasokara είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
LeftG700 είπε...

@Γιάννης.Ν:


Αυτές τις λούμπεν μαγκιές ("Μπορμπότσαλος") να μη τις ξανακάνεις, αν θέλεις να έρχεσαι εδώ. Δεν σου κόβω αυτό το σχόλιο, αλλά δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά. Εντάξει;

LeftG700 είπε...

Τρολάκι με το ψευδώνυμο pasokara, το μπούλο! Μην ξαναπεράσεις από τη γειτονιά ούτε σε δέκα τετράγωνα απόσταση!

ο Οργουελ είπε...

Ελληνο-εξω-φρενικε, εχεις καταλαβει οτι δεν κρινεται μια κυβερνηση σε 6 μηνες? Και αφου ειναι τοσο προφανες οτι μας δουλευει, γιατι δεν πηγαν οι απατημενοι ψηφοφοροι του οχι ολοσουμπητοι στο κκε?

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1348635/dhmoskophsh-haotikh-diafora-tsipra-sthn-erothsh.html

Βλεπεις τα γεγονοτα σας δινουν αλλη μια ευκαιρια να δητε μην κανετε καποιο 'λαθος' στην 'πορεια' σας.

ελληνοφρενικος είπε...

Οργουελ εχεις δικιο γιατι να την κρινω τοσο γρηγορα;Σε 6 μηνες;Ας δουμε λιγο ακομα μπορει να στρωσει.........................Οσο για τους απατημενους καποιοι σιγουρα θα ακολουθησουν το ΚΚΕ καποιοι θα πανε στις νεες αυταπατες,αλλοι σε νεα σχηματα απατες,αλλοι πισω στο σπιτι τους στο πασοκ,αλλοι αμορφωτοι στο ναζισμο κλπ.Δεν ειπα ποτε πως υπαρχει τετοια ταξικη συνειδητοποιηση για αλματωδη ενισχυση ενος κομμουνιστικου κομματος.Εξαλλου και σε εσυ προβοκατορικα ρωτας,ξερουμε τη γνωμη σου για το κομμα,και δικαιωμα σου.Οσο για τα λαθη του καλο ειναι να τα θετουνε οσοι θελουν το καλο του(καλο για το κομμα εννοω υποκειμενικα).Η δικη σου πολεμικη δεν εχει κανενα νοημα αφου βρισκεσαι σε εντελως αντιθετη τροχια.Ειναι δηλ.σαν να ενδιαφερεται ο αδωνις για το καλο του κομματος.(απο αλλη σκοπια βεβαια αλλα με την ιδια δοση αποστροφης για αυτα που πρεσβευει το ΚΚΕ).Υ.Γ.Ελληνο-εξω-φρενικος ειναι Ο.Κ.δεν εχω θεμα,ο Μποτσολας δεν εχω καταλαβει ειναι επιθετο η ονομα για να ξεχωριζει ο σχολιαστης;Αν ισχυει το δευτερο το Μπορμποτσαλος δεν νομιζω να ειναι κατι το τοσο προσβλητικο,εχουν γραφτει πολυ χειροτερα....

ελληνοφρενικος είπε...

Ενα ακομα στοιχειο για την εξοδο απο την πραγματικοτητα φιλε Left,ειναι πως δεν εχεις αντιληφθει ποσο απαξιωμενοι ειναι οι της αριστερης πλατφορμας στις λαικες συνειδησεις.Στο λαο εχουν ταυτιστει με το συριζα,εδω που φτασαν δεν υπαρχει πια διεξοδο,οποιοι μεινουν θα στιγματιστουν ως γατζωμενοι απο τις καρεκλες,και οποιοι φυγουν ποντικια.Ετσι ειναι ας προσεχαν,δεν νομιζω να μην ηξεραν που ηταν και που πηγαιναν,ολα τα παραμυθια εχουν και ενα τελος.Η φαντασιωση σου περι υπερασπισης της τιμης απο τους υπουργους της ντροπης,εγκειται μονο σε ενα μικροκοσμο γυρω απο ενα πολυ μικρο πυρηνα γυρω απο την πλατφορμα,στην ισκρα,και σε μερικους της ανταρσυα.Δεν εχει καμια σχεση με την κοινωνια.Το 3-5%που θα παρει το νεο σχημα θα ειναι απο την υπερπροβολη(αρνητικη η θετικη)των ΜΜΕ και τιποτα δεν θα εχει να προσφερει.Αντιθετα το επικοινωνιακο τρικ περι προδοτικου ΚΚΕ(εστω αντικειμενικα)δεν εχει πιασει ουτε στο ελαχιστο στο λαο.(περαν βεβαια του μικροκοσμου της πλατφορμας-και τμηματος της ανταρσυα).Σου ξαναειπα πως ξερω παιδια της ανταρσυα που ντρεποντε για την σταση συντροφων τους εξω απο εκλογικα κεντρα.

ο Οργουελ είπε...

Ο αδωνις απεχθανεται καθε ειδος σοσιαλισμου, εσυ απεχθανεσαι καθε ειδος ατομικης ελευθεριας, αστικης, αλλα και σοσιαλιστικης, εκτος αν δεχεσαι οτι στο σοσιαλισμο δεν υπαρχει ελευθερια στο ατομο, οταν δεν υποτασσεται στον αρχηγο.
Σαν φιλελευθερος ο αδωνις υποστηριζει ενα συστημα που οδηγει στην (οικονομικη) σκλαβια. Αυτος ομως δεν το καταλαβαινει. Εσυ παλυ, υποστηριζοντας τον κρατικο καπιταλισμο, (εσυ το λες σοσιαλισμο), υποστηριζεις την πνευματικη σκλαβια. (χωρις να το κατανεις). βλεπεις λοιπον οτι εχεις κοινα με τον αδωνι ενω εγω ειμαι αντιθετος του.
Υ.Γ. Δεν εξηγησα οτι με εκανες εξω φρενων -απο κει το ελλην-εξω φρενικος και οχι απο το κκε (εξ.)(και το αποσυρω) Τελος παντων ηταν μιας χρησης.
Υ.Γ.2 Αν ημουν φανατικος θα μπορουσα να χαρακτηρησω την αντιθεση σου σε καθε συνδιασμο ελευθεριας-σοσιαλισμου, ως Trolling.

Κάππα Κάππα.Ε; είπε...

@Φοίβος

Τίποτα δεν είναι "τζάμπα".
Ή, πιο συγκεκριμένα, τίποτα που λένε οι κομμουνιστές.

Είναι καιρός να καταλάβετε λίγο καλύτερα τί προσπαθούσε να πει η Αλέκα λέγοντας πως "εμείς δεν θέλουμε το ΚΚΕ να κυβερνήσει".

Εμείς δε καλούμε ποτέ στο "να βγάλετε μια κυβέρνηση που θα μας βγάλει από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ".

Καλούμε το λαό να το κάνει.

Πολύ συγκεκριμένα.
Ο δικός μας δρόμος απαιτεί συνείδητοποίηση του λαού πως πάει για σύγκρουση με τον ιμπεριαλισμό.
Συνειδητοποίηση πως αυτό σαφέστατα σημαίνει πως αρχικά θα έχει επιπτώσεις, πως θα υπάρχουν αρχικά στερήσεις, πως ο λαός "θα ματώσει".

Κι ο στόχος; Το "μετά";
Κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και χάραξη ενός σχεδίου που άμεσα θα εξασφαλίζει τη διατροφική επάρκεια του λαού, το να σταθεί στα πόδια του.
Άμεση αξιοποίηση όλων των τομέων παραγωγής που αφενός έχουμε ήδη ανθρώπους που ξέρουν να τους δουλεύουν και αφετέρου εξασφαλίζουν την εσωτερική ανάπτυξη.

Μετακίνηση, μαζική αν χρειαστεί, εργαζομένων στους κλάδους που κρίνει η νέα εξουσία πως είναι απαραίτητη η ανάπτυξή τους.

Γεωργία, Μεταποίηση, κλωστοϋφαντουργία, ένδυση, υπόδιση.
Μεταλλουργεία.
Ναυπηγεία.
Βιομηχανία, όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Ταυτόχρονα σαφέστατα είναι απαραίτητη η κρατικοποίηση των τραπεζών, η κρατική διαχείριση του χρονδρεμπορίου, των εισαγωγών/εξαγωγών, κρατικές αλυσίδες SM, ενιαίες τιμές στα προϊόντα, αλλιώς θα έχουμε άμεσα φαινόμενα αισχροκέρδιας, κράτημα προϊόντων σε στοκ από τους μεγαλέμπορους κτλ.

Είναι επίσης σαφές πως αυτά δε μπορεί να τα επιβάλλει μια κυβέρνηση.
Αυτά πρέπει και μπορούν να επιβληθούν μόνο από τους εργαζόμενους.
Ποιός θα αφαιρέσει την ιδιοκτησία των επιχειρήσεων από τους καπιταλιστές;
Ένας νόμος;
Και ποιός θα επιβάλει την εφαρμογή του;
Θέλει λαό με επίγνωση του τί σχεδιάζεται, με αποφασιστικότητα να το επιβάλλει.

Και ακριβώς για να μπορεί ο λαός να το επιβάλλει και να το ελέγχει, αλλάζει και η δομή της εξουσίας.

Δομές τις εξουσίας είναι οι χώροι δουλειάς, όπου οι διευθυντές θα εκλέγονται επίσης από τους υφισταμένους τους (πέραν των εκπροσώπων για τα ανώτερα όργανα).

Αυτά πολύ γενικά.

Είσαι έτοιμος;

Φοίβος είπε...

@Κάππα Κάππα.Ε;

Λίγο, ελάχιστα σαφέστερος, λεπτομερέστερος με το "Πως" αν μπορούσες να γίνεις...

Γιατί αυτές τις εκθέσεις 6ης δημοτικού, τις ξέρω απ' έξω.

Ευχαριστλω.

Κάππα Κάππα. Ε; είπε...

@Φοίβος
Δε γνωρίζω τί ξέρεις και τί δεν ξέρεις.

Αφού φαίνεται πως στο μυαλό σου έχεις συσκεκριμένα πράγματα πως κρίνεις θολά και ασαφή, γιατί δε ρωτάς εσύ συγκεκριμένα γι αυτά, να ξέρω κι εγώ σε τί να απαντήσω.

Κι άσ' τα αυτά με τις εκθέσεις έκτης δημοτικού, γιατί τα ξέρω κι εγώ αν είναι να μιλάμε έτσι.

LeftG700 είπε...

Κι άσ' τα αυτά με τις εκθέσεις έκτης δημοτικού, γιατί τα ξέρω κι εγώ αν είναι να μιλάμε έτσι.,


Φίλε Κάππα Κάππα.Ε;, I couldn't agree more!

(Sorry, fίλε Φοίβο, αλλά εδώ τα λέμε όλα!)


Τα λέμε (και με τους δυο σας, εννοείται)