Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Από σήμερα, επί τής ουσίας, ο Αλέξης Τσίπρας είναι έκπτωτος από τη θέση τού Προέδρου τού κόμματος! (Και το επίσημο διαδικτυακό κομματικό όργανο θάβει την είδηση στη σελίδα τών φαρμακείων!)




Όσοι σουλατσάρετε στο διαδίκτυο το ξέρετε ήδη: 109 από τα 200 μέλη τής Κεντρικής Επιτροπής τού ΣΥΡΙΖΑ (δηλαδή, τα 60 μέλη τής Αριστερής Πλατφόρμας + 49 ακόμα!) εκφράζουν σε κείμενό τους τη ρητή διαφωνία τους για το νέο Μνημόνιο, καλούν τους βουλευτές να το καταψηφίσουν στη σημερινή ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή και ζητούν την άμεση σύγκληση του οργάνου. Δηλαδή, για να τα λέμε όλα και όπως είναι στην πραγματικότητα, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη απολέσει τη δεδηλωμένη τού κόμματος. Είναι ένας Πρόεδρος χάρτινος (=στα χαρτιά)!

Ως είναι φυσικό και αναμενόμενο, η είδηση εκφωνήθηκε από τα συστημικά media (που ‘‘ξαφνικά’’  είναι όλα ...ΣΥΡΙΖΑ!) Το left.gr, όμως, δεν είναι σαν τα μούτρα τους. Βεβαίως και δημοσιεύει την είδηση (εννοείται χωρίς να λέει κιχ για το τι σημαίνει στην πράξη, όπως κάνουμε εμείς και κάθε άνθρωπος που δεν θέλει να κοροϊδεύει τον εαυτό του ή τους άλλους). Αλλά πού τη δημοσιεύει; Στην πρώτη σελίδα όπως ακόμα και ένας πρωτοετής ΙΕΚ δημοσιογραφίας θα πρότεινε, αναγνωρίζοντας τη βαρύτητα της είδησης;

Πριτς! Τη δημοσιεύουν θαμμένη στις μέσα (πολύ μέσα!) σελίδες και στα ψιλά γράμματα. (Να! Μπείτε κι άμα τη βρείτε, σφυρίξτε μας κλέφτικα!) Διότι, σκέφτηκαν οι φίλοι μας οι ‘‘αντισταλινικοί’’: Άμα δεν τη βάλουμε καθόλου, θα λένε ότι γίναμε MEGA. Ακόμα χειρότερα: Θα λένε ότι γίναμε σαν τον Χαρίλαο, που τον κοροϊδεύαμε χρόνια και χρόνια για την ατάκα του «ο Ριζοσπάστης δημοσιεύει μόνο ό,τι συμφέρει το λαό». Οπότε, ας τη θάψουμε, βάζοντας ένα μικρό-μικρό σταυρουδάκι από πάνω. Ποιος θα το δει;

Πάντα λέγαμε ότι είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς τούς ‘‘σταλινικούς’’ από τους ‘‘αντισταλινικούς’’. Μου φαίνεται ότι είναι καιρός να τροποποιήσουμε το απόφθεγμά μας:

Είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς τούς ‘‘σταλινικούς’’ από τους ‘‘αντισταλινικούς’’. Όμως, το να ξεχωρίσει τις πολιτικές κουφάλες και των μεν και των δε είναι παιχνιδάκι!


7 σχόλια:

Ανανεωτικός κομμουνιστής είπε...

Δεν κατάφερα να βρω την ανακοίνωση στο left.gr. Βέβαια δεν έψαξα και πολύ (εννοώ πέραν της πρώτης σελίδας). Όμως το ότι δεν έψαξα πολύ δεν είναι δικαιολογία καθώς πρόκειται για είδηση εξαιρετικά σημαντική.

Άθλια δημοσιογραφία, άθλιων ανθρώπων.

ΥΓ: Και θυμάμαι όταν μια φίλη μου σε ανύποπτο χρόνο (3-4 χρόνια πριν) πάνω σε κουβέντα μας, είχε αναφερθεί στους "μηχανισμούς του κόμματος που δρουν ως κρεατομηχανή". Και θυμάμαι την οργισμένη δική μου αντίδραση τότε και θλίβομαι. (κόμμα = ΣΥΡΙΖΑ, για να μην παρεξηγηθούν και οι φίλοι άλλων κομμάτων που διαβάζουν το μπλογκ).

LeftG700 είπε...

Φίλε ανανεωτικέ κομμουνιστή,


Ξέρω (γιατί θυμάμαι τις κουβέντες μας παλιά) ότι είσαι αθώος. Ωστόσο, κάπου πρέπει κι εγώ να βγάλω την αγανάκτησή μου. Έτσι, ελπίζοντας ότι θα με καταλάβεις και δεν θα με παρεξηγήσεις, σου λέω:

Αχ, μωρέ παλιοί σύντροφοι! Σοσιαλισμό δεν μας φέρατε. Αλλά, τουλάχιστον, από αυτά τα σκατά, τα δικά μας, θα έπρεπε να μας είχατε απαλλάξει! Να είχαμε να κάνουμε μόνο με του καπιταλισμού...


Τα λέμε

Ανανεωτικός κομμουνιστής είπε...

Η αλήθεια αγαπητέ μου είναι ότι τη Δευτέρα το πρωί κατέρρευσαν μια σειρά από συγκροτητικά στοιχεία του χώρου που ονομάστηκε σχηματικά "αριστερός ευρωκομμουνισμός": ο λεγόμενος "αριστερός ευρωπαϊσμός", η αντίληψη για το κράτος (η οποία τράβαγε προς τα άκρα τις γνωστές Πουλαντζικές επεξεργασίες για τους θεσμούς και το κράτος ως πεδίο πάλης σε αντίθεση με τη λενινιστική εργαλειακή θεώρηση), και άλλα...

Τουλάχιστον εγώ, έχω την παρρησία να το ομολογήσω καθαρά.

Πρόκειται για κατάρρευση που μέσα μου μόνο με το 89-91 συγκρίνεται.

Φοίβος είπε...

συμφωνώ μαζί σου, έχασε τη δεδηλωμένη στο κόμμα, αλλά εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κατέβει στις εκλογές δίχως Τσιπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα βλέπει τη βουλή απ' έξω.

Δυστυχώς/ευτυχώς δε ξέρω, αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

LeftG700 είπε...

Φίλε Φοίβο,


Δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν θα βλέπει τη Βουλή απ' έξω. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, δεν νομίζω ότι η Αριστερά έχει ανάγκη από κυβέρνηση που κάνει πράξη όσα θα δίσταζε να κάνει η Δεξιά!

Γράφω συχνά άσπρη γάτα, μαύρη γάτα, αρκεί να ποιάνει ποντίκια, αλλά δεν εννοώ αυτό το χάλι βέβαια...


Τα λέμε

πικάπα είπε...

Η Δήλωση των 109 μελών της ΚΕ είναι εξαιρετικά ήπια για την αθλιότητα των εξελίξεων. Η δήλωση του Λαφαζάνη, η διασταλτική ερμηνεία της Ζωής κλπ το ίδιο. Και τι να πει κανείς για τους βουλευτές που ψήφισαν όχι, αλλά χειροκροτούσαν τον Τσίπρα; Όνειρο ζω...ή μάλλον Εφιάλτη. Τελικά από όλους τους βουλευτές, μόνο η Ραχήλ τα είπε χύμα και όπως έχουν !!! και από τα στελέχη, μόνο ο Μπελαντής και ο Ταρπάγκος (μακάρι να υπάρχουν άλλοι και να μην το ξέρω).

Όταν οι λέξεις χάνουν την επαφή τους με τα πράγματα, τότε δύο πράγματα έχουν σημασία.
Το πρώτο είναι ότι οι λέξεις δεν έχουν πια τόσο σημασία, αλλά τα πράγματα και οι πράξεις, Έτσι λοιπόν, το ζητιανο-αίτημα να γίνει ΚΕ ως νεκροψία και ο παραλογισμός ότι παρόλα αυτά στηρίζουμε την κυβέρνηση που κάνει το πραξικόπημα, είναι πρακτικά μηδενικής σημασίας.
Μόνο η έμπρακτη τοποθέτηση με μομφή κατά της κυβέρνησης (για τους βουλευτές) και η αυθημερόν άμεση έμπρακτη σύνοδος της ΚΕ για τη διαγραφή του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης θα ήταν πράξεις με νόημα.

Το δεύτερο είναι ότι επειδή παρόλα αυτά τα λόγια δεν γίνεται κανείς να τα αποφύγει, χρειάζεται να μιλά πλέον με βάση τα αντικειμενικά δεδομένα και τα ντοκουμέντα. Με βάση λοιπόν αυτά: Εξ αντικειμένου και εκ του αποτελέσματος, οι πράξεις της κυβέρνησης συνιστούν ή εγκληματική ανικανότητα, ή εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις και τελικά συνιστούν αντιδημοκρατική εκτροπή και πραξικόπημα. Οι πράξεις των βουλευτών που ψήφισαν ναι συνιστούν πλήρη αποδοχή και συνενοχή. Οι πράξεις των βουλευτών που αν και ψήφισαν όχι στηρίζουν την κυβέρνηση συνιστούν παθητική αποδοχή. Οι μη πράξεις της ΚΕ (το ανώτατο όργανο !!!), το ίδιο.

Αν πάμε και στην υποκειμενική πλέον ερμηνεία το γιατί οι "διαφωνούντες" βουλευτές και κεντροεπίτροποι αποδέχονται πρακτικά το πραξικόπημα, είναι απλό. Δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι δεν είναι άμοιροι ευθυνών που άφησαν το κόμμα να είναι έρμαιο μιας εκάστοτε παρέας μηχανορράφων, χωρίς να έχουν καταγγείλει ξεκάθαρα την ξεκάθαρα παγιωμένη αντιδημοκρατική του λειτουργία. Εξαιρούνται ελάχιστοι των ελαχίστων που έκαναν και είπαν ότι μπορούσαν καταγγέλλοντας την κατάσταση και αντιπροτεόνοντας λύσεις και είναι σήμερα ξεκάθαρα υπέρ της μομφής της κυβέρνησης και της διαγραφής της από το κόμμα, ή αλλιώς της αποχώρησης από το κόμμα.

Δυστυχώς, μόνο ελάχιστοι των ελαχίστων από τα ονόματα και τα στελέχη έχουν πλέον το ηθικό ανάστημα και την πραγματική δυνατότητα να μαζέψουν τα αποκαΐδια της αριστεράς και της ψυχής του λαού, που έτσι κι αλλιώς, δεν θα υποταχθεί ποτέ.

Ώρα την ώρα και μέρα τη μέρα, όσοι υποτίθεται ότι εναντιώνονται αλλά πρακτικά δεν εναντιώνονται και δεν δίνουν πολιτική διέξοδο στο τεράστιο λαϊκό όχι , απαξιώνονται και γίνονται συνυπεύθυνοι.

ο Οργουελ είπε...

Αυτο που θα καθορισει τις εξελιξεις δεν ειναι (τοσο) οι -αιωνιες - προσπαθειες της αριστερας να ισορροπησει αναμμεσα σε αρχες και μεσα, τακτικη και στρατηγικη.


Μετα τα ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ -ΗΡΩΔΗΣ που φερνει η συμφωνια, ποια θα ειναι η σταση του 65% που ψηφισε οχι-ακυρο . Η σταση της νεολαιας που την καρατομουν.. Θα ακλουθησει τον Αλεξη μεχρι το ικριωμα (με καλες προθεσεις) , θα γοητευτει απο τον ναζι-λαικισμο? Θα συμβιβαστει με τον Κυριακο,τη Ντορα το θοδωρακη και την αναπτυξη της επιχειρηματικοτητας? Η θα σπρωξει την ιστορια εμπρος?

Εδω, εγκειται η ευθυνη της πλατφορμας που δεν προπαγανδισε με θαρρος την λυση εθνικο νομισμα. Μεγαλη ευθυνη, που φανηκε τωρα με τις χθεσινες συγκεντρωσεις. Ηταν σαν να μην εχει περασει τοσα τον τελευταιο μηνα. Σαν να πηγε διακοπες η συνειδηση. Ελπιζω να ειναι παροδικο.

Τον κοσμο τον αφηνει ξεκρεμαστο,- παρολη την διαθεση ρηξης που εχει και φανηκε στο Ιστορικο 65% - η ανυπαρξια πολιτικης-οικονομικης αναλυσης σχεδιου για εθνικο νομισμα.

Αυτη η ανυπαρξια, κανει το ναι να φαινεται μονοδρομος. Μονοδρομος σε κατηφορο και αμα σε παρει η κατηφορα, δεν εχει σταματημο.

Η οικονομικη αναλυση δεν υποκαθισταται απο αρθρα και συνθηματα. Και ειναι τραγικο να βλεπεις οικονομολογους να μετατρεπονται σε δημοσιογραφους.
Η Ελλαδα ηταν και θα ειναι αδυναμος κρικος. Αλλα αυτο που λειπει, δεν ειναι ενας Λενιν, Εχουμε πολλους τετοιους.
Λειπει οικονομικο σχεδιο. Ερχεται η καταστροφη.