Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Η δήλωση-ομολογία της προδοσίας




«Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας, με ενότητα, σε συμμαχία με ετοιμότητα και εγρήγορση, πρέπει να αντιμετωπίσουν τις οποιεσδήποτε εξελίξεις είτε αυτές οδηγήσουν σε μια νέα συμφωνία καρμανιόλα, μνημόνιο ουσιαστικά με σκληρά μέτρα, είτε δρομολογήσουν εξελίξεις εξόδου από το ευρώ, διπλού νομίσματος με χρεοκοπημένο τον λαό μας.

»Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα έτσι ώστε ο λαός μας να ανακουφιστεί από άμεσα προβλήματα επιβίωσης, να ανοίξει ο δρόμος για να καταργηθούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα σε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους για μια νέα κοινωνία με λαϊκή ευημερία για όλους» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Νέα Ιωνία.



 

37 σχόλια:

Гриша είπε...

Συγγνωμη φιλε λεφτ,

Εκτος απο μπυρες, πινεις και τιποτα αλλο;

(απο την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ 19ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ)
....
Με τα σημερινά δεδομένα δεν είναι εύκολο να προβλεφθούν αν έχουν εκλείψει οι πιθανότητες μιας μονομερούς στάσης στην εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους με έξοδο από την Ευρωζώνη...
....
Είναι επίσης πιθανή η ανασυγκρότηση της Ευρωζώνης με τη θεσμοθέτηση διαφορετικών ζωνών συνοχής. Εξάλλου, δεν αποκλείεται η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη να συνοδευτεί από νέο «κούρεμα», αίτημα στο οποίο έχει προσχωρήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, συγκλίνοντας με τη θέση του ΔΝΤ.
....
Η αστική τάξη προσαρμόζει τις επιλογές της. Παίρνει υπόψη ποια κυβέρνηση μπορεί να ελέγξει το εργατικό κίνημα, να προλάβει την άνοδο της ταξικής πάλης και να εξασφαλίσει ότι η κλιμακούμενη επίθεση στο εργατικό και λαϊκό εισόδημα και γενικά οι συνέπειες της κρίσης, με κύριο χαρακτηριστικό το μεγάλο ποσοστό της ανεργίας, θα προχωρούν με όσο γίνεται λιγότερες αντιδράσεις, είτε με μνημόνια μέσα στην Ευρωζώνη είτε με ελεγχόμενη είτε με ανεξέλεγκτη χρεοκοπία με έξοδο από το ευρώ.
....
Οι θέσεις για έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ ορισμένων αστικών και άλλων δυνάμεων, χωρίς να θίγεται η εξουσία των μονοπωλίων, η ιδιοκτησία τους, η πρόσδεση της Ελλάδας σε άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα και κράτη, συσκοτίζει τη λαϊκή πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ με το λαό κυρίαρχο και τη δική του εξουσία.

Αθήνα, 11 - 14 Απρίλη 2013

Το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ

Μποτσόλας είπε...

Φίλε Λέφτη.
Καλή ξεκούραση απο το καθήκον

Και πρόσεχε τα ποτά που πίνεις.
Ενίοτε καίνε τον εγκέφαλο,εκτός και είναι λοβοτομημένος οπότε δεν κινδυνεύεις.

Μποτσόλας είπε...

Οπως δείχνουν τα στοιχεία η διαφορά υπέρ του ΟΧΙ θα είναι στο 20%.Ποσοστό συντριπτικό και μεγαλειώδης νίκη του λαού.
Κόντρα σε όλους τους δαίμονες,ντόπιους και ξένους,κόντρα στην τρομοκρατία των ΜΜΕ,κόντρα σε άκυρους και ακυρωμένους ο λαός δεν δείλειασε.
Νομίζω πως τόσο μεγάλη διαφορά σε δημοψήφισμα δεν πρέπει να ξαναυπάρχει.

Гриша είπε...

https://twitter.com/thesspirit?lang=en

"ξεφτιλισμένο ΚΚΕ έξω από τα εκλογικά τμήματα παράνομα μοιράζει φυλλάδια κ παρακινεί σε "ΑΚΥΡΟ" αυτολεξεί. ξεφτιλισμένοι"

"πολίτες ζητάνε από τους μπάτσους να έρθουν να μαζέψουν τους ΚΚΕδες που μοιράζουν παράνομα φυλλάδια αλλά δεν έχει έρθει μπατσικο εδω και ωρες"

Εψαχνε μπατσους η μανταμ.Προφανως δεν ηταν κανας κασιδιαρης ευκαιρος να την εξυπηρετησει.

Καταντια...πατος.

dimK. είπε...

μολις μπηκα σπιτι..
υπαρχει εκτιμηση για την αποχη εξαιτιας του κκε?

ελληνοφρενικος είπε...

Η λαζοπουλιαδα εχει πιασει ριζες βλεπω....Ο Κουτσουμπας ειπε τα αυτονοητα.Γιατι δεν υπαρχουν αυτες οι πιθανοτητες;Δεν πρεπει να οργανωθει ο λαος να αντιμετωπισει τις εξελιξεις(οποιες και να ειναι;)Αν ειναι το μνημονιο(το πιο πιθανο),η αν γινει το ''ατυχημα''που ο λαος πρεπει να το αντιμετωπισει οργανωμενα.Πολλοι αριστεροι αντικαπιταληστες παρακαλανε για αυτο το ''ατυχημα'',ευελπιστοντας σε εξελιξεις.Γνωμη μου ειναι πως ο λαος θα το πληρωσει και αυτο γιατι η κυβερνηση δεν εχει κανενα σχεδιο αφου θελει παση θυσια συμφωνια.Το ευχαριστο απο κινηματικης αποψης ειναι πως το ΠΑΜΕ οργανωνεται και για αυτο το ενδεχομενο(οι πληροφοριες μου ειναι μαλιστα πως οργανωνεται καλα).Ασχημα κανει;Δεν πρεπει να βοηθησουμε το λαο σε τετοιο ενδεχομενο;

Μποτσόλας είπε...

Δεν είναι κακό να βοηθάει κάποιος τον λαό.Καλό και κάποτε και χριστιανικό.....
Το θέμα είναι αν αυτόν τον κάποιον τον έχει εξουσιοδοτήσει ο λαός για να τον βοηθήσει.
Δηλαδή αυτός ο κάποιος αν έχει ρωτήσει τον λαό για να τον βοηθάει.
Γιατί τα μέχρι σήμερα στοιχεία και ντοκουμέντα δείχνουν το εντελώς αντίθετο.
Δείχνουν οτι ο λαός δεν έχει καμμιά διάθεση να έχει νταλαβέρια με αυτόν τον πονόψυχο και....αλτρουιστή.

Η ελληνοφρενειάδα έχει ακόμα βαθύτερες.

Δρ Σπινγκ είπε...

Οι άλλοι καλέσανε τον αρχηγό τους να παραιτηθεί μετά το στραπάτσο της "γραμμής" που έδωσε στο κόμμα του. Για το στραπάτσο της "γραμμής" του ΚΚΕ θα παραιτηθεί κανείς;

dimK. είπε...

Δοκτορ,
υπαρχει καποια εκτιμηση για το ποσοστο αποχης/ακυρου που οφειλεται στο κκε?
το μετρησαν στα εξιτ πολς?

Δρ Σπινγκ είπε...

DimK.,

1. Μπορεί να υπάρξει τέτοια εκτίμηση: να καταμετρηθούν πόσα "ψηφοδέλτια του ΚΚΕ" έπεσαν στις κάλπες. Τι λέει το πολιτικό σου αισθητήριο; Αν καταμετρηθούν, θα δείξουν δικαίωση ή στραπάτσο της γραμμής της ηγεσίας του ΚΚΕ;

2. Σε κάθε περίπτωση, είναι θλιβερό η ηγεσία ενός κόμματος που αυτοπροσδιορίζεται ως Κομμουνιστικό να προσπαθεί να διασωθεί με μπακαλίστικες λογικές.

3. Η ΟΥΣΙΑ βρίσκεται στο εξής. Τα πρώτα λόγια που βγήκαν και είπαν στελέχη του ΚΚΕ σήμερα το βράδι, είναι πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος "δείχνει μια ριζοσπαστικοποίηση των λαϊκών στρωμάτων". Ε λοιπόν, η ΟΥΣΙΑ βρίσκεται στο ότι το σημερινό ΚΚΕ όχι μόνο έμεινε ουραγός αυτής της ριζοσπαστικοποίησης, αλλά και δεν συμμετείχε ενεργά σε αυτήν. Θα παραιτηθεί κανείς γι' αυτό το στραπάτσο;

Гриша είπε...

Τα ακυρα/λευκα που αποτι φαινεται θα φτασουν πανω απο το ποσοστο του ΚΚΕ(φυσικα δεν ειναι μονο ψηφοφοροι του-αυτο ομως δεν ειναι απαραιτητα κακο) καθως και το περιπου 40% της αποχης αποδεικνυουν οτι ενα σημαντικο κομματι κοσμου "δεν τσιμπησε" και
συνυπολογιζοντας τις πρωτοφανεις συνθηκες πολωσης που εξ ορισμου δημιουργει ενα δημοψηφισμα.Αυτο δεν ειναι ασημαντο και ουτε γινεται πρωτιστως για στενη εκλογικη καταγραφη.

Επαναλαμβανω για να μη παρεξηγηθω. Προφανως δε μπαινει στην ιδια ζυγαρια αυτος που πχ προτιμησε να παει για μπανιο αλλα και με οσες αφαιρεσεις νομιζει ο καθενας οτι μπορει να γινουν νομιζω οτι περικλειεται μια δυναμικη και κανεις λογικος ανθρωπος δε μπορει να την εκλαβει ως "στραπατσο" εκτος και αν πια τοσο πολυ τον τυφλωνει το αντι-ΚΚΕ μισος.

Μποτσόλας είπε...

Οι άλλοι κατάφεραν και τον παραίτησαν.Δεν κατάφερε να ρίξει την κυβέρνηση,και του δώσαν τον πούλο.
Στο ΚΚΕ δεν υπάρχουν τέτοιες ευαισθησίες.Θα συνεδριάσουν με το πάσο τους,θα κάνουν την λεγόμενη αυτοκριτική τους και μετά απο κάμποσα χρόνια θα βγάλουν πόρισμα πως δεν έφταιγαν αυτοί αλλά ο κακός μας ο καιρός.

Μποτσόλας είπε...

Υπάρχει εδώ ενα μικρό ζητηματάκι με τα άκυρα.Το ΚΚΕ πονηρά σκεπτόμενο,συναθρίζει στα δικά του άκυρα,και τα άκυρα του Λεβέντη(και αυτός άκυρο ψήφιζε),και τα άκυρα των γερόντων που σε όλες τις εκλογές ψηφίζουν άκυρο απο ανικανότητα,και τα άκυρα των υπόλοιπων που απο πεποίθηση ψηφίζουν πάντα άκυρο στις εκλογές.
Ακόμα προσθέτει και τα λευκά που είναι καθαρά ουδέτερες ψήφοι.
Το σωστό θα ήταν το ΚΚΕ να μην οικιοποιηθεί το σύνολο των άκυρων,αλλά να μετρήσει σαν δικά του μόνο τα άκυρα με το δικό του διακριτό ψηφοδέλτιο.
Σωστό και τίμιο.
Θα μου πείς,τι ψάχνεις και τι ζητάς τώρα?

Την αποχή την αφήνω ασχολίαστη.Εχει και η λογική τα όριά της.
Την στραπατσάρησαν.

dimK. είπε...

δοκτωρ
λογικα θα μπορουσαν/επρεπε να μετρηθουν ειτε απο τις δημοσκοπικες εταιρειες ειτε απο το ιδιο το κκε
Πιστευω οτι το κκε το εκανε..
εχει ενα μηχανισμο που ειχε στηθει και τον "ετρεχε" ο μακαριτης ο Αγγουρακης,απο παλια.
Μαλιστα αυτος ο μηχανισμος,εδινε ακριβεστατα αποτελεσματα πιο νωρις απο τα επισημα στοιχεια!
(θυμαμαι να μνημονευεται αυτο σε καποια εκλογικη αναμετρηση,μαλλον απο τον χατζηνικολαου)
Το κκε αν δεν ξερει ηδη,θα ξερει σε λιγες μερες!
Η αισθηση μου δοκτωρα ειναι μαλλον η ιδια με την δικια σου.
Το ποσοστο των ακυρων του κκε ηταν στην καλυτερη στα ποσοστα του κομματος,ισως λιγο πιο κατω/πανω
αλλιως θα ακουγα την Κανελη(ειδικα αυτη) να κοκορευεται!
ΑΝ ειναι ετσι ο κοσμος ΔΕΝ ακουσε το κκε και ψηφισε ΟΧΙ
Η αποχη νομιζω ειναι η "νορμαλ" καθως ειναι γυρω στο 41% στις τελευταιες ευρωεκλογες και γυρω στο 38% στις εθνικες εκλογες του 2012(στοιχεια απο ΥΠ.ΕΣ)
Αρα αν ειναι και τωρα εκει,μαλλον δεν ειναι ψηφος του κκε,αλλα οι συνηθεις υποπτοι!
Гриша,αν διαφωνεις σε κατι ή αν ξερεις κατι παραπανω ειμαι(στε) ολο αυτια!!

Δρ Σπινγκ είπε...

Гриша, μα τι λες τώρα; Λευκά/άκυρα και αποχή υπάρχουν πια σε αρκετό έως σημαντικό ποσοστό σε ΟΛΕΣ μα ΟΛΕΣ τις εκλογικές αναμετρήσεις (στις οποίες συμμετέχει και το ΚΚΕ! Είναι μέσα στο "στιλ" του σημερινού μη-πολίτη. Είναι ένα στάνταρ της σημερινής αποπολιτικοποίησης. Θα καθόμαστε να συζητάμε λοιπόν τώρα πως, αν ένα κόμμα πριν από τις εκλογές πει "υποστηρίζω λευκό/άκυρο/αποχή", αυτό σημαίνει πως το ποσοστό λευκού/άκυρο/αποχής ... δικαίωσε τη γραμμή του;;;!!! Αυτό είναι μπακαλική, όχι πολιτική σκέψη!

Δρ Σπινγκ είπε...

DimK., άρα συμφωνούμε πως ο κόσμος τελικά ΔΕΝ άκουσε το ΚΚΕ. Εντάξει, βάζω νερό για παραιτήσεις... αλλά τουλάχιστον ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ θα υπάρξει σε αυτό το κόμμα; Θαρραλέα αυτοκριτική, όχι του στιλ "μόνο όσοι κάθονται δεν κάνουν λάθη", "κάναμε κάποια λαθάκια αλλά η γραμμή μας αποδείχτηκε σωστή", κ.ο.κ.

Ανώνυμος είπε...

1. Το ΚΚΕ δεν είναι σαν τα κόμματά σας (αρχηγικά). Οι Γραμματείς του, το πρόγραμμά του και οι θέσεις του αποφασίζονται από συνέδρια. Πραγματικά συνέδρια, με ανοικτό δημόσιο διάλογο και την ευθύνη φέρουν όλα τα μέλη του.
2. Το ΚΚΕ δεν είναι σαν τα κόμματά σας (ξανά). Οι εκλογές είναι σημαντικό σημείο πάλης αλλά όχι το κορυφαίο. Δεν ζούμε κι ανασάνουμε για αυτές. Για το ΚΚΕ το μέγιστο όλων είναι το κίνημα, το ταξικό εργατικό κίνημα.
3. Επί της (παρούσης) ουσίας: Από κρίνεις ότι έπαθε στραπάτσο η πολιτική του πρόταση. Αμφιβάλεις ότι η συντριπτική πλειοψηφία όλων αυτών που απείχαν ή έριξαν άκυρο το έπραξαν συμπίπτοντας με την τοποθέτηση το ΚΚΕ ότι το δημοψήφισμα ήταν ένας ωμός εκβιασμός στον λαό να διαλέξει μνημόνια; Καταλαβαίνω την μικροαστική σου εκλογολαγνία να τα μετράς όλα με ψηφαλάκια. Αν όμως ήθελες να μετρηθούν, και από αυτά να κρίνεις, ας έβαζε ή κυβέρνηση σου και το ερώτημα που πρότεινε το ΚΚΕ στο ψηφοδέλτιο. Τότε θάβλεπες πόση "συντριβή" θα είχε το τιμημένο κόμμα της εργατικής τάξης
Είστε όλοι σας πραγματικά "τζάμπα μάγκες", και κυρίως καλοί μαθητάδες και υπηρέτες των αφεντικών σας.
Να θυμάσαι ότι η μάχη δεν τέλειωσε. Τις επόμενες μέρες θάχεις την ευχέρεια να μετρήσεις στους δρόμους την συντριβή μας !!!

Άδηλος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
dimK. είπε...

δοκτωρ,
ναι συμφωνω μαζι σου,επισης τα στοιχεια για αποχη,που βρηκα και εβαλα απο ΥΠΕΣ,συμφωνουν με αυτο που λες στον Γκρισα
Αυτοκριτικη δυστυχως δεν θα κανει..και τι εννοω:
Σο θεμα Βελουχιωτη,εκανε αυτοκριτικη,δεχτηκε οτι ο Βελουχιωτης ειχε δικιο,οτι το επισημο τοτε κκε ειχε αδικο,οτι επρεπε να ειχαν ακουσει τον Βελουχιωτη και οχι το κκε τοτε, ΑΛΛΑ ο βελουχιωτης ΔΕΝ αποκαθισταται κομματικα!!!!
Αυτο δηλαδη δεν ειναι αυτοκριτικη,αυτοσυντηρηση της νομεκλατουρας(ΔΙΑΜΕΣΟΥ της διατηρησης της κομματικης πειθαρχιας) ειναι!
Τετοια λοιπον αυτοκριτικη θα κανει και για την λανθασμενη γραμμη στο ΔΜΨΦ,ΑΝ τα ποσοστα ειναι χαλια.
Ενας αλλος τροπος να καταλαβεις αν/ποσο χαλια ειναι,δες ποσο θα μιλανε για αυτα στα πανελ.
Μεχρι τωρα ΔΕΝ εχει αναφερθει κανενας!
Φυσικα ΜΗΝ ανοιξουμε θεμα βελουχιωτη(οχι τωρα)..
Ενα (ατυχες ή ανισο) παραδειγμα ηταν για το οτι ο ορος αυτοκριτικη δεν σημαινει το ιδιο για ολους.

Гриша είπε...

Νομιζω οτι ημουν αρκετα σαφης στο προηγουμενο σχολιο μου.

Το ΚΚΕ κρατησε μια δυσκολη αλλα πιστευω απολυτα σωστη σταση κατα τη γνωμη μου.Τους λογους τους εχω εξηγησει ή τουλαχιστον προσπαθησα πανω απο μια φορα σε αλλα σχολια μου ολη τη προηγουμενη βδομαδα οπως και αλλοι φιλοι του ΚΚΕ.Σε πρωτοφανεις συνθηκες πολωσης επαναλαμβανω-δεν ειναι καθολου ιδιες οι εκλογες με το δημοψηφισμα-κοντρα στο ρευμα αναδειχθηκε σε ενα βαθμο και μια αλλη δυναμικη που χωρις τη γραμμη του ΚΚΕ θα ηταν αφελεια να πουμε οτι θα ηταν η ιδια.Λεω δυναμικη γιατι πιστευω οτι εν καιρω θα αναγνωριστει συνειδητα και ευρυτερα μεσα στις γραμμες του Ταξικου Κινηματος.

Επιπλεον να πω οτι το ποσοστο, το οποιοδηποτε ποσοστο μονο εν μερει δικαιωνει την πολιτικη γραμμη.Αυτη κι αν ειναι μπακαλιστικη λογικη.
Αν ηταν ετσι το 40% του πασοκ του γιωργακη το 2009 θεωρει καποιος οτι διακαιωθηκε ποτε ως πολιτικη γραμμη;

dimK. είπε...

η γραμμη ειναι οντως σωστη κατα την γνωμη σου,το θεμα μας ειναι να ανιχνευσουμε τι λεει η γνωμη του λαου.
Τα μεχρι τωρα ποσοστα λενε οτι τα ακυρα/λευκα,θα ειναι γυρω στο 6%
Μαλλον κακο για το κκε,γνωμη μου
Μην χρησιμοποιεις το θεμα της πολωσης,γιατι τοτε οι Συριζαιοι θα πρεπει να σφαζουν δημοσιογραφους σε ολη την ελλαδα!
"Αν ηταν ετσι το 40% του πασοκ του γιωργακη το 2009 θεωρει καποιος οτι διακαιωθηκε ποτε ως πολιτικη γραμμη;"
ρε συ Γκρισα,τι σοφιστεια ειναι αυτη?
ποιος μιλησε για σωστο/λαθος αναλογα με τα ποσοστα ΜΟΝΟ?
φυσικα και δεν κρινεται στα ποσοστα το δικιο καποιας προτασης(ασχετα αν εγω θεωρω την δικια σας σαν ελλειπη)
Κρινεται ΟΜΩΣ ποσο ο κοσμος σας ακουει/ακολουθει
Σε αυτο, περα απο το στανταρ ποσοστο σας (5%-6%) δεν πατε και πολυ καλα ε?
Φυσικα μπορει να φταιει ο κοσμος,τα καναλια,η πολωση ΑΛΛΑ μηπως φταιει η γραμμη, οι ανθρωποι και ο τροπος που την μεταφερουν?
Γιατι οταν παει καλα το κκε δεν υπαρχουν πολωση,δυσκολιες κλπ?
στις προηγουμενς εκλογες που ανεβασατε τα (πεσμενα απο τις προπροηγουμενες) ποσοστα του,το κκε ηταν περηφανο για τον αγωνα του και σωστα.
Η νικη κοινως εχει πατεραδες,η ηττα δεν εχει κανεναν?
Η σημερινη, μαλλον, ηττα δεν θα εχει κανεναν αλλο φταιχτη περα απο την πολωση,τα καναλια,το επιπεδο συγκροτησης του λαου?

dimK. είπε...

γινομαι φορτικος τελυταια φορα,το υποσχομαι!

αλλα, στις προηγουμενες εκλογες τα ακυρα ηταν 1,8
σε αυτες τις εκλογες τα ακυρα ειναι, περιπου 5,8

Καθε ερμηνεια δεκτη !!!

Гриша είπε...

Οχι φιλε μου δε γινεσαι καθολου φορτικος στο βαθμο που διατυπωνεις με ειλικρινεια τις ενστασεις, τη κριτικη ακομα και τη πολεμικη αν θες.Νομιζω ομως εχουμε εξαντλησει αρκετα τη συζητηση γυρω απο το δημοψηφισμα και τη σταση του ΚΚΕ.

Τωρα τι ακριβως θες να πουμε , ποιο ειναι το προβλημα σου ;

Σε εβαλε κανεις με το ζορι να αποδεχτεις τη προταση του ΚΚΕ;

Σε απειλησε κανεις;

Παρεμπιπτοντως ξερεις απειλες σημερα δεχθηκαμε εμεις υπο το μανδυα της αστικης νομιμοτητας.Δινανε κοσμο κανονικα στην αστυνομια καταλαβαινεις;

Αφου οπως λες ο λαος κι εσυ προσωπικα κρινατε ελλειπη τη θεση του, η ζωη θα δειξει αν εκει που εναποθεσατε τις ελπιδες σας θα τις δειτε να δικαιωνονται ή να διαψευδονται.

Σε καθε περιπτωση δεν πρεπει κανεις να απογοητευθει αλλα να παλεψει γιατι μπροστα του εχει σκληρες μαχες.

dimK. είπε...

αυτη ειναι η απαντηση?
εμεις τα ειπαμε,αφου δεν μας ακουσατε κακο του κεφαλιου σας?
Ρε συ Γκρισα,ειναι κριμα αυτο που λες!!
Μπορει να εισαι κουρασμενος,μπαϊλτισμενος αλλα αυτο δεν ειναι απαντηση..
ΠΑΛΙ δεν φταιει η γραμμη?
ΠΑΛΙ η ηγεσια καλα τα λεει αλλα ο λαος δεν θελει/μπορει να καταλαβει?
Στο δεδομενο οτι οι μισοι,απο οτι λεει ο λεφτ,ψηφοφοροι του κκε ΔΕΝ ψηφισαν την γραμμη της ηγεσιας,ποιος φταιει?
Χαζεψαν/ρεφορμισαν και αυτοι και δεν καταλαβαν?
ειναι αργα και ισως ειχες μια μεγαληηηη μερα
Οσο αφορα αν σας εδιναν κανονικα στην αστυνομια(τωρα το ακουω) δεν υπαρχει τιποτα πιο καταπτυστο απο αυτο!!
Κριμα σε οποιους το εκαναν
ες αυριο τα σπουδαια,
καλη ξεκουραση!

LeftG700 είπε...

Βλέπω ότι ψάχνετε να δείτε αν ακολούθησαν τη γραμμή τού ΚΚΕ οι οπαδοί του. Λοιπόν, πάρτε μια γεύση:

Σε τρία τμήματα της περιοχής μου με αριθμό ψηφισάντων από 470 μέχρι 490 τα "ψηφοδέλτια" "νίκης" τού ΚΚΕ ήταν:

Ένα (1)

Δύο (2)

Έξι (6)

Γνωστοποίηση: Το 40ήμερο μνημόσυνο του ...μακαρίτη έχει προγραμματιστεί για τις 9 Αυγούστου. Σε όσους προσέλθουν θα προσφερθουν κόλυβα και τριάκοντα ευρώ...

dimK. είπε...

χωρις να αθωωνω το κκε,
να δουμε τι θα κανει το οχι τωρα ο τσιπρας ή η μερκελ!
ερχεται δτσκολη βδομαδα

Δρ Σπινγκ είπε...

Гриша έχεις απόλυτο δίκιο ότι το εκλογικό ποσοστό μόνο εν μέρει δικαιώνει την πολιτική γραμμή. Όμως εδώ το θέμα είναι αν το 61% του ΟΧΙ καταγράφει μια ριζοσπαστικοποίηση των λαϊκών στρωμάτων (όπως είπε χτες στέλεχος του ΚΚΕ). Κι αν καταγράφει κάτι τέτοιο, τότε το ΚΚΕ, με τη γραμμή λευκό/άκυρο/αποχή, ΔΕΝ συμμετείχε, δεν έβαλε πλάτη σε αυτή την καταγραφή. Μάλιστα όχι μόνο δεν έβαλε πλάτη σ' αυτήν, αλλά με τη συγκεκριμένη εκλογική γραμμή του και στάθηκε εναντίον της (της καταγραφής μιας ριζοσπαστικοποίησης των λαϊκών στρωμάτων). Αυτό, για ένα κόμμα που έχει επιλέξει να συμμετέχει στο εκλογικό παιχνίδι και άρα ενδιαφέρεται να συμμετέχει ενεργά στην εκλογική καταγραφή μιας ριζοσπαστικοποίησης, δεν αποτελεί ήττα κι επομένως θέμα για αυτοκριτική;

Μποτσόλας είπε...

Οι παλιότεροι θα θυμούνται ένα περίεργο τύπο που στις εθνικές εκλογές κατέβαινε με ένα κόμμα που το ονόμαζε ''λευκό''.
Μετά την καταμέτρηση ο τύπος καρπωνόταν όλα τα λευκά και τα μέτραγε για δικά του!!!
Παρόμοιες καταστάσεις με τα άκυρα και λευκά του χτεσινού δημοψηφίσματος,και με το κόμμα που έσπευσε να τα καρπωθεί,μόνο τυχαίες μπορούν να χαρακτηρισθούν.

LeftG700 είπε...

@Ανώνυμος (Δευτέρα, Ιουλίου 06, 2015 12:42:00 π.μ.):


Παραβιάζεις τους κανόνες σχολιασμού (βλέπε το κειμενάκι μπάνω από το πλαίσιο των σχολίων). Δεν σου διαγράφω αυτό το σχόλιο. Αυτό όμως και μόνο.

Гриша είπε...

Εννοείται πως ριζοσπάστες προοδευτικοί άνθρωποι δεν υπάρχουν μόνο στο ΚΚΕ ούτε το ίδιο λέει κατι τέτοιο.Η αμφισβήτηση στην ΕΕ πρέπει να αξιοποιηθεί με συμμετοχή στο λαϊκό κίνημα με πλαίσιο ρήξης με την εξουσία του κεφαλαίου.Η ανάπτυξη του λαϊκού εργατικού κινήματος θα σημάνει και την άνοδο της ριζοσπαστικοποίησης αλλιως οι οποίες διαθέσεις θα πέσουν στο κενό.Απο κει και πέρα εξήγησα τους λόγους για τους οποίους πιστεύω οτι το ΚΚΕ ορθα δεν υποστήριξε το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, ανεξάρτητα αν πλατιες δυνάμεις αλλα και ενα σημαντικό κομμάτι της επιρροής του κόμματος επέλεξαν να εκφράσουν τον ριζοσπαστισμο τους μεσα απο αυτο.Οτι και να πούμε θα φανεί σύντομα αν ηταν λαθος η στάση αυτή και στη βάση των συμπερασμάτων που θα εξαχθούν θα γίνει και η αυτοκριτική και των μεν και των δε.

Να ρωτήσω ομως κι εγω κατι δόκτορα και dimk;

Στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αναμενεται απ οτι λένε οι πληροφορίες να υπογράφει κείμενο επιστολής προς τους εταίρους που θα αναφερει οτι η ετυμηγορία του ελληνικού λαού ειναι η παραμονή στην ευρωζώνη.Προφανης στόχος η ενίσχυση της διαπραγματευτικής ικανότητας της ελληνικής πλευράς για επίτευξη συμφωνίας.

Με ποιο τροπο αυτο το κείμενο με το συγκεκριμένο περιεχόμενο υπογεγραμμένο απο τις δυνάμεις του ναι και του οχι θα εκφράζει τον ριζοσπαστισμο ενός κόσμου που επέλεξε το οχι στο δημοψήφισμα;

Μήπως μόνο το ΚΚΕ τον τιμά παλι στη πράξη με το να μη βάλει την υπογραφή του παρόλο που ανέλαβε το πολιτικό κόστος να του πει οτι ηταν λαθος εκεί που αποφασισε να τον διοχετεύσει;

dimK. είπε...

δεν ξερω τι θα πει ο δοκτωρ αλλα εγω να πω τα εξης:
θυμασαι που λεγαμε οτι ακομα και να πουλησει το τσιπρας το οχι(το οποιο και εκανε) ΔΕΝ ειναι δικαιολογια για την σταση του κκε?
Αυτο το λεγαμε γιατι με την επιλογη ενος "δικου" του οχι αντι την συμπραξη με το "κανονικο" οχι και ταυτοχρονα την κριτικη του σταση απεναντι στην κυβερνηση,το κκε απωλεσε την δυνατοτητα να κανει κριτικη που να ακουει ο μεσος ψηφοφορος.
Απωλεσε την δυνατοτητα να πλευρισει εναν κοσμο που ΔΕΝ θελει ΤΩΡΑ λαϊκη εξουσια κλπ,να μιλησει μαζι του και να εξηγησει γιατι ΟΧΙ μεν,κριτικα απεναντι στην κυβερνηση δε.
Επισης η σταση αυτη εφτασε να ΜΗΝ σε ψηφισει το 40% των ψηφοφορων σου(οπως ειπε ο λεφτ για στοιχεια που δεν εχω λογο να αμφιβαλω) .
Καταλαβαινεις απο αυτο,ακομα και αν εγω δεν μπορω να το μεταφρασωψ σε πολιτικη κριτικη,οτι υπαρχει προβλημα ε?
Εκτος και αν αποφασισουμε,πραγμα που η ηγεσια το εχει κανει,τις νικες να τις πιστωνεται η ηγεσια αλλα τις ηττες ο λαος γενικα!
Καποιοι δικοι σου δεν σε ακουσαν..η συντριπτικη πλειοψηφια του λαου επισης.
Αυτο κατι δειχνει..και αντε να δεχτεις οτι ο λαος δεν ειναι πολιτικα συγκροτημενος και συνειδητοποιημενος,οι ψηφοφοροι σου γιατι δεν σε ακολουθησαν?
Μηπως δεν δουλευει κατι? η γραμμη,η καθοδηγηση,τα προσωπα,η τακτικη?
Εγω ξερεις τι πιστευω..εσυ τι συμπερασματα θα βγαλεις?
Οτιδηποτε περα απο το "μπερδεμα και τον αποπροσανατολισμο του λαου",ειναι καλοδεχουμενο!!
Δεν θελω να περασω σε μια μεγαλειωδη νικη του λαου,περα απο φοβο και προπαγανδα που ισως δειχνει οτι ειναι ετοιμος για περισοτερα απο οτι φανταζεται το κκε,ΑΡΚΕΙ να τον προσεγγισεις/παρακινησεις διαφορετικα..
Μαλλον θα το αναφερει και καποιος αλλος..
Κρατα λοιπον τα εξης:
λαθος τακτικη κινηση
λαθος απομονωτισμος
λαθος ερωτημα
λαθος εκτιμηση της διαθεσης του κοσμου
τα λεμε και στην συνεχεια..

Δρ Σπινγκ είπε...

Гриша λογικές οι ερωτήσεις που βάζεις. Θα πω το εξής. Γενικός κανόνας: Όταν δεν έχεις πάρει μέρος ορατά, ξεκάθαρα, στη διαμόρφωση ενός ορισμένου αποτελέσματος, τότε χάνεις και τη δυνατότητα να πεις κάτι για τον παραπέρα χειρισμό του και να εισακουστείς σοβαρά, δηλαδή όπως εισακούγεται συγκεκριμένα όποιος έχει συμμετάσχει στη διαμόρφωσή του. Επί του συγκεκριμένου: Εφόσον το ΚΚΕ δεν πήρε μέρος στην παραγωγή αυτού του 69% ΟΧΙ, δεν μπορεί να εισακουστεί με το απαιτούμενο κύρος. Έμεινε "απ' έξω" απ' το χορό, κάπως σαν τη βόλτα Ομόνοια-Σύνταγμα-Πανεπιστημίου-διαλυόμαστε . Σ' αυτό φταίει, κατά τη γνώμη μου, το ότι μέχρι τώρα το ΚΚΕ είχε επενδύσει στην ιδέα πως δεν εισακούγεται στις πλατιές μάζες επειδή "η κρίση φέρνει συντηρητικοποίηση" (Παφίλης) κι οι μάζες είναι "ανέτοιμες". Δεν διέγνωσε σωστά τη δυναμική της στιγμής κι έμεινε έξω από το ρεύμα και τις διαδικασίες που αποτυπώθηκαν σ' ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ. Έτσι τώρα θα καταφύγει στις "γενικές αλήθειες" (για το κεφάλαιο, τη λυκοσυμμορία της ΕΕ, κλπ). Μόνο που το να λες τις "γενικές αλήθειες" δε σημαίνει πως έχεις πιάσει σωστά τη σημερινή, ειδική και συγκεκριμένη ιστορική ιστορική στιγμή. Και δεν αρκεί κιόλας. "Γενικές αλήθειες" λένε οι κήρυκες. Αυτό το ρόλο θέλει για τον εαυτό του το ΚΚΕ;

Гриша είπε...

Μπερδευεις ανομοια πραγματα γιαυτο βγαζεις και αυθαιρετα συμπερασματα.

Το 69% ΟΧΙ δεν ειναι ειναι κατι ομοιογενες.

Ηταν προσεκτικα διατυπωμενο το ερωτημα μου και αφορουσε ακριβως το κομματι που ψηφισε επειδη επιθυμουσε ρηξη με την πιο γενικη εννοια αν θες.

Γιατι υπηρχε και ενα αλλο που δημοσκοπικα δεν το χω προχειρο αλλα υπηρχε που δεν επιθυμουσε καμια ρηξη.Πιστεψε ακριβως το κυβερνητικο αφηγημα που ελεγε καμια ρηξη απορριψτε τη προταση των δανειστων ενισχυστε τη διαπραγματευτικη μου ικανοτητα ωστε να παω σε καλυτερη συμφωνια.Αυτους καθολου δεν τους εξαπατησε ο συριζα ισα ισα αυτο ηταν και το διακυβευμα του ερωτηματος που τεθηκε εξαρχης και αυτο ετοιμαζεται ηδη να κανει τωρα. Αυτους βεβαια τους εξαπατα σε αλλο επιπεδο οταν λεει οτι μπορει να υπαρξει μεσα στη σφιγγοφωλια της ΕΕ μια συμφωνια που θα ειναι προς οφελος τους. Αλλο καπελο αυτο.Αυτοι προφανως ειναι ενα ακροατηριο που εχει ορθανοιχτα τα αυτια του ακομα στις δυναμεις που υποσχονται λυσεις εντος των τειχων ειναι μια κατηγορια που δουλευεται και εδω και στο εξωτερικο με κινηματα τυπου end of austerity και αλλα τετοια ωραια.Δεν υπαρχει λοιπον καποιο "ορισμενο αποτελεσμα" οπως λες και ιδιο για ολους.Ειναι αλλο πραγμα η ταξικη διαστρωματωση του ΟΧΙ που οντως ηταν φτωχα λαικα στρωματα χαμηλομισθοι, ανεργοι κλπ και απο αυτη την αποψη το κκ δεν πρεπει και δεν κανει καμια διακριση στην απευθυνση του και αλλο πραγμα τα λαικα στρωματα με πιο ριζοσπαστικα χαρακτηριστικα με πιο ανεβασμενο επιπεδο ταξικης συνειδησης.

Για τα τελευταια λοιπον ρωταω που επελεξαν το οχι με ποιο τροπο η κυβερνηση εκφραζει το ριζοσπαστισμο τους και η απαντηση ειναι προφανης.Το ΟΧΙ τους ο τσιπρας το μετετρεψε σε μολις 24 ωρες στο κουρελοχαρτο που συνυπεγραψε απο κοινου με το βαγγελη το σταυρο και τη φωφη.Και το υπερασπιστηκε μονο το ΚΚΕ.Αυτη ειναι η πραγματικοτητα.

Αυτα για βολτες ομονοια-συνταγμα που λες θα μου επιτρεψεις να σου πω οτι ειναι προσβλητικα ιδιαιτερα για τους συντροφους που οργανωνουν μια απεργια παιζοντας το κεφαλι τους κορωνα-γραμματα που ειναι απο τις 4 αξημερωτα στη περιφρουρηση που κλεβουν απ τον ελαχιστο ελευθερο χρονο τους και την οικογενεια τους που εχουν οργανωσει ενα διαφορετικο τροπο ζωης.Δεν ειναι υγιεινοι περιπατοι αγαπητε η Ταξικη Παλη ουτε χοροι και πανηγυρια στο συνταγμα.

dimK. είπε...

γκρισα
συμφωνω στο οτι μια πορεια δεν ειναι απλο θεμα και μια απεργια ΔΕΝ ειναι καθολου ευκολη!
(θυμασαι που σου ελεγα για την ανυπαρξια "πραγματικης" παλης απο τον Κουτσουμπα? ΑΥΤΟ το παιξιμο κορωνα γραμματα εννοουσα!)
Νομιζω οτι ο δοκτωρ εννοει οτι με το να ερχεσαι και να κανεις πορεια αλλα να ΜΗΝ ενωνεις την φωνη σου μαζι με τους υπολοιπους,αυτο ειναι το προβλημα.
Στα γεγονοτα του Συνταγματος,ημουν μαρτυρας 2 φορες σε εκλησεις του κοσμου προς την πορεια του κκε να μεινει μαζι τους..και τις 2 φορες τους αγνοησε, προχωρησε και διαλυθηκε.
Αν θες να μιλησουμε τι εγινε οταν ηρθε για να μεινει,το συζηταμε!

Гриша είπε...

Dimk

Θα τα πουμε φιλε ολα εν καιρω.

Μπροστα μας εχουμε ή ενα νεο μνημονιο που ο συριζα θα προσπαθησει να το περασει οσο το δυνατον πιο αλωβητος βασισμενος στο 61% του οχι ή μια ανεξελεγκτη χρεοκωπια (λιγοτερο πιθανο) για την οποια δεν εχει κανει καμια προνοια.Και στις 2 περιπτωσεις θα κληθουμε να πληρωσουμε ακριβα το μαρμαρο.

ο Οργουελ είπε...

Ακομα περιμενω μια δικαιολογηση του ακυρου. (που να μην θυμιζει ποντιο πιλατο)
Η εξηγηση για δυο μπλοκ της αρχουσας ταξης που συγκρουονται, με κανει να γινω πολυ πονηρος. Να ρωτησω σε ποιο μπλοκ της αρχουσας ταξης ανηκει ο Σταλιν, ο Μαο, ο Καστρο, ο Ενβερ, ο Τιτο, ο Μπενμπελα, Ο Μπερια, ο Γιαχιντα, ο Μαγιακοφσκι, ο Νττουμτσεκ, ο Ντουρρουτι.

Αν για μια στιγμη υποθεταμε οτι 'η κριση φερνει συντηρητισμο', τοτε τι πιθανοτητες εχει το καθε αυστηρα κομμουνιστικο κομμα να πετυχει κατι?

Οσο το παιδευω καταληγω οτι το κκε εχει 'δικιο', αλλα κανει ενα συσσιφειο αγωνα ο οποιος δεν αφορα καν το παρον αλλα το μελλον. Η αποψη για το κομμα σαν μια κιβωτο σοφιας (οι 10 εντολες του Μωζες) σε παραγωγη Φινος φιλμ.

Ειναι αναγκη να εχει η αριστερα μεταβατικο προγραμμα? Ειναι προδοσια ?

ο Οργουελ είπε...

To ακυρο απ ττην φυση του ειναι καλυτερο απο το να διαλεγεις μεταξυ δυο μνημονιων, (παροτι δεν αποκλειεται και το ενδεχομενο ο Αλεξης να τολμησει ρηξη) Οι ψηφοφοροι του οχι δεν ειναι ενιαιοι αλλοι θελουν ευρω με σκληρη διαπραγματευση και αλλοι εξοδο για να παρει μπρος η παραγωγη - θεμιτες και οι δυο αποψεις.
Οταν ομως προτεινεις ακυρο, συνοδευομενο απο κινδυνολογια για τις κλειστες τραπεζες και τρομολαγνια για αναγκη οργανωσης ανθρωπιστικης βοηθειας, προδιδεις τη δικια σου αμηχανια μπροστα στον ριζοσπαστισμο της μαζας του οχι που σε ξεπερνα. Ακυρωνεις εντελως το μυνημα του ακυρου, και δεν ειναι περιερχο που πολλοι κομμουνιστες δεν εριξαν ακυρο.