Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Κάλεσμα του Συλλόγου Φοιτητών Πληροφορικής υπέρ τού ΟΧΙ (σπέσιαλ αφιερωμένο στις πολιτικές μούμιες που παριστάνουν τα μέλη Πολιτικού(!) Γραφείου Κομμουνιστικού(!) Κόμματος, για να δουν πώς γίνεται να είσαι ένα με το λαό, χωρίς να γίνεσαι ουρά κανενός!)




Πήραμε νωρίτερα το μεσημέρι σήμερα μέσω email και δημοσιεύουμε απολύτως αυτούσιο το ακόλουθο κάλεσμα του Συλλόγου Φοιτητών Πληροφορικής (στα μέλη τού οποίου, με την ευκαιρία, στέλνουμε από εδώ θερμούς συναγωνιστικούς χαιρετισμούς). Σε αυτό, διακηρύσσουν πως τάσσονται ολόψυχα υπέρ τού ΟΧΙ στο μεθαυριανό δημοψήφισμα, εξηγώντας ταυτόχρονα με το νι και με το σίγμα ποιο είναι το νόημα που δίνουν στο δικό τους ΟΧΙ.

Μιλάμε για φοιτητές! Χοντρικά, δέκα plus χρόνια μικρότερους από εμάς! Και μπόρεσαν να βρουν τον τρόπο να κρατήσουν και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Αυτό δηλαδή που (υποτίθεται) δεν μπόρεσαν να βρουν οι ντροπές τού ελληνικού εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος αν και τα παιδιά που υπογράφουν το κάλεσμα είναι παιδιά τους —ίσως και εγγόνια τους για μερικούς!— και η πολιτική πείρα τους (όλων μαζί!) δεν φτάνει ούτε τη μισή εμπειρία τών 11 μελών τού ΠΓ τού ΚΚΕ!

ЖΟЖΟЖΟЖΟЖ


Ο Συλλογος Φοιτητών Πληροφορικης καλεί όλους τους φοιτητές να ψηφίσουν ΟΧΙ στη συμφωνια με τους δανειστές με την παρακάτω σχετική ανακοίνωση:
Στο Δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου ψηφίζουμε  ΟΧΙ
·         Όχι σε κάθε συμφωνία και νέα μέτρα
·         Oχι στη νέα πρόταση της κυβέρνησης!
·         Όχι σε μνημόνια, Ευρώ, ΕΕ, χρέος!
Οι εκβιασμοί δανειστών, ΕΕ και ΔΝΤ έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Αφού για 5 χρόνια σε συνεργασία με τους ντόπιους μνημονιακούς τσάκισαν τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας, κατέστρεψαν την κοινωνία και την οικονομία, ισοπέδωσαν τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα, εδώ και 5 μήνες προσπαθούν με κάθε τρόπο να ακυρώσουν την απόφαση του ελληνικού λαού στις 25 Γενάρη να ζήσει χωρίς μνημόνια. Πρώτα με το σχέδιο οικονομικής ασφυξίας της Ελλάδας, κατόπιν με τις απειλές, τους εκβιασμούς και την συνεχή τρομοκράτηση του ελληνικού λαού. Η πρόταση για συμφωνία που τελεσιγραφικά και εκβιαστικά απαιτούν να δεχτούμε, αποτελεί ένα ακόμα μισάνθρωπο μνημόνιο, με μέτρα απίστευτης σκληρότητας, ύψους τουλάχιστον 12 δις.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο κι αν παρουσιάζει σαν ηρωική πράξη την προσφυγή στο λαό με δημοψήφισμα, έχει τεράστιες ευθύνες. Είναι η δικιά της πολιτική, οι υποχωρήσεις, οι συμβιβασμοί, ο φόβος της να εφαρμόσει έστω και το μετριοπαθές πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, που δίνουν συνεχώς αέρα στους Ευρωπαίους και Αμερικάνους ιμπεριαλιστές και στα ντόπια τσιράκια τους να εντείνουν συνεχώς τους εκβιασμούς τους. Από τις 20 Φλεβάρη μέχρι σήμερα, η πολιτική της είναι μια συνεχής οπισθοχώρηση. Έτσι έφτασε λίγο πριν το δημοψήφισμα να προτείνει κι αυτή μια επαίσχυντη συμφωνία μνημόνιο με μέτρα ύψους 8,5 δις. Αφοπλίζει το κίνημα, αποκοιμίζει τους εργαζόμενους και την νεολαία, δεν τους προετοιμάζει για να αντιμετωπίσουν τους ανείπωτος εκβιασμούς και απειλές. Αντιθέτως λέει ότι το δημοψήφισμα θα το χρησιμοποιήσει σαν διαπραγματευτικό χαρτί στην διαπραγμάτευση, για την δικιά της πρόταση. Λίγες μόνο ημέρες μετά την εξαγγελία του δημοψηφίσματος, σπεύδει να ξαναξεκινήσει την διαπραγμάτευση-παρωδία!
Το όχι των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτο και βροντερό! Δεν υπάρχει για εμάς δρόμος επιστροφής στα μνημόνια. Η πρόταση της τρόικας σημαίνει μνημόνια, τρόικα, επιτήρηση, φτώχεια και εξαθλίωση για πάντα.
Πρέπει να είναι τόσο βροντερό ώστε να καταλάβουν όλοι ότι δεν αφορά μόνο την πρόταση της τρόικας αλλά και οποιαδήποτε άλλη πρόταση. ΔΕΝ δεχόμαστε την πρόταση της κυβέρνησης. Καμιά συμφωνία, να σταματήσει εδώ και τώρα η διαπραγμάτευση παρωδία!
Πρέπει να είναι ταυτόχρονα και ένα ΟΧΙ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ, στο ΔΝΤ που μας απειλούν, μας εκβιάζουν, θέλουν να μας επιβάλλουν μια πλήρη δικτατορία της αγοράς και των δανειστών. ΟΧΙ και στην Πέμπτη Φάλαγγα των μνημονιακών. Σε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι, καπιταλιστές και τραπεζίτες μαυραγορίτες που πλούτισαν επί 5 χρόνια με την φτώχεια και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού και τώρα κλείνουν τις τράπεζες για να μας τρομοκρατήσουν κι άλλο. Στους καναλάρχες που τρομοκρατούν και εκβιάζουν. Στον δωσιλογικό βόθρο του «Μένουμε Ευρώπη», που στην πραγματικότητα φωνάζει «Μένουμε Μνημόνια»
Η μάχη που έχουμε μπροστά μας δεν αρχίζει και τελειώνει την Κυριακή. Η σύγκρουση έχει ήδη αρχίσει και θα είναι σκληρή. Δεν μπορούμε να την εμπιστευτούμε στα αδύναμα και δειλά χέρια του ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται οργάνωση και αγώνας παντού, για το σπάσιμο των εκβιασμών το ξήλωμα των μημονίων. Χρειάζεται η οικοδόμηση μιας νέας επαναστατικής δύναμης για να μπορέσουμε να αντιπαρατεθούμε με τους δικτατορίσξους της ΕΕ και των μνημονίων.
Ψηφίζουμε ΟΧΙ
Όχι σε όλα τα Μνημόνια - Έξω από Ευρώ/ΕΕ. – Διαγραφή του χρέους



Δεν υπάρχουν σχόλια: