Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Ο τραγικός κύριος Πάνος Τριγάζης




Καθώς γράφω (κάτι άλλο), έχω την τηλεόραση (ΣΚΑΪ) σε ρόλο ραδιοφώνου. Και ακούω αυτόν τον θλιβερό παππού, τον Πάνο Τριγάζη να λέει:

«Με τη συμφωνία, πετύχαμε διάφορα επιτεύγματα. Επίτευγμα πρώτο: Αποφύγαμε την άτακτη χρεοκοπία»!!!

Μετάφραση: Ακυρώσαμε το βιασμό μας πέφτοντας τ’ ανάσκελα και σηκώνοντας τα πόδια ψηλά!

Αυτός ο άνθρωπος δε, όπως ο ίδιος είπε λίγο μετά, ήταν στο Πολιτικό Γραφείο τού ΚΚΕ το 1991, όταν έγινε η τότε διάσπαση! Στο ανώτατο καθοδηγητικό όργανο κομμουνιστικού κόμματος!

Ω, τι κόσμος, μπαμπά...


4 σχόλια:

ελληνοφρενικος είπε...

Exουν περασει και αν εχουν περασει......Εσυ βεβαια πιστευεις πως πολλοι ειναι ακομα,εγω αντιθετα πιστευω πως ξεβρωμισε πολυ(εντελως δεν γινεται ποτε και πουθενα).Τωρα δεν μου απαντησες στο προηγουμενο=Φιλε λεφτη σημερα ο πετρακος(γνησιος της αριστερης πλατφορμας) στο μεγκα ζητησε απο τον τσιπρα στις επομενες εκλογες ολοι οι υπαρχον βουλευτες να ειναι στις λιστες....Δηλ.τι εννοει ο ποιητης οτι σκεφτονται να σε καλεσουν να ξαναψηφισεις τον συριζα;;;;;;Αλλα να διαλεγεις πιο προσεκτικα τα προσωπα;;;;;Εχεις συνειδητοποιησει σε τι εσχατο σημειο αυτογελοιοποιησης εχουν φτασει τα ατομα που σωζουν την τιμη της αριστερας;;;;;; Η το θεωρεις κατι ασημαντο για απαντηση;

LeftG700 είπε...

Φίλε ελληνοφρενικέ,


Χωρίς να έχω μπει σε λεπτομέρειες, έχω κάνει σαφές τι περιμένω εγώ (και πολλοί άλλοι) από την αριστερή πτέρυγα που τώρα πια δεν είναι μόνο η Αριστερή Πλατφόρμα ούτε και ‘‘μενσεβίκοι’’ (μειοψηφία). Κι έχω πει ακόμα να παίξουν τα χαρτιά τους σωστά (πράγμα που σημαίνει ότι δεν το έχω σίγουρο πως είναι σε θέση να το κάνουν). Από εκεί και πέρα, τι άλλο να κάνω; Μπας και νομίζεις ότι εγώ κινώ τα νήματα;


Τα λέμε

πικάπα είπε...

Πικάπα
Αναφερόμενοι σε εκείνη τη διάσπαση του ΚΚΕ, αναγκάζεται κανείς να αναλογιστεί τι "καλό και ωραίο" θα είχε συμβεί αν όσα μεγάλα στελέχη έφυγαν τότε με τον ΣΥΝ, είχαν κερδίσει το κόμμα. Αν π.χ. ειδικότερα, ο σημερινός άνθρωπος κλειδί αντιπρόεδρος στη σημερινή κυβέρνηση, (λέγε με "ευχαριστώ την Αμερική") είχε κερδίσει τότε τη θέση του ΓΓ. Για φαντάσου...

Ο βίος και η πολιτεία των πρωτοκλασσάτων που αποχώρησαν τότε, περιείχε σε μεγάλο βαθμό την αρχή που "άνδρα (και γυναίκα) δείκνυσι". Κοινώς, άστα να πάνε...
Βέβαια, για να τα λέμε όλα από το ΚΚΕ δεν έφυγαν μόνο αυτοί. Έφυγαν και αλλαξοπίστησαν κάθε είδους καρυδιάς καρύδια αλλά και από την άλλη έφυγαν και πραγματικοί αγωνιστές, ίσως (και μάλλον) οι καλύτεροι.

Υπάρχουν 2 τρόποι να βγάλει κανείς τα συμπεράσματά του.

Πρώτον, ότι όσοι μένουν στο ΚΚΕ, παρά το ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτε σοβαρό και της προκοπής, ωστόσο κρατούν την κιβωτό καθαρή και κάποιες ισχυρές περιχαρακωμένες δυνάμεις σαν εφεδρεία, μήπως κάποτε χρειαστούν.

Δεύτερον, ότι κάτι πολύ στραβό πρέπει να συμβαίνει στο ΚΚΕ για να γίνονται όλα αυτά και για να την πατάει πάντα.

Το πρόβλημα βέβαια σήμερα όπως και πάντα δεν είναι το ΚΚΕ, αυτό είναι αυτό που είναι και καλώς να υπάρχει και πάντα να υπάρχει, και αυτό μεταπολιτευτικά δεν πείραξε κανέναν (κυριολεκτικά...)

Το μεγάλο πρόβλημα είναι όλα τα γιαλαντζι αριστερά στελέχη και τα δήθεν εναλλακτικά παπατζηλίκα τους, που ακόμη και όταν "διαφωνούν", καταλήγουν στο ΤΙΝΑ κάνουμε (μονόδρομος).


dimK. είπε...

πραγματικα χαιρομαι που εφυγε ο Δραγασακης και οι συν αυτω...
ταυτοχρονα λυπαμαι που εμειναν ατομα σαν τον Κουτσουμπα..
Η ανυποληψια του φευγατου παντως,δεν δινει αξια στον παραμενοντα!!