Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Κι αν έχει αλτσχάιμερ ο Μπαλαούρας;* Ι




*Πηγή έμπνευσης του τίτλου υπήρξε ο τίτλος ενός παλιότερου ατυχέστατου (καθ’ ότι αφόρητα συνδικαλιάρικο) άρθρου τού Χρήστου Λάσκου για το νομισματικό ζήτημα: «Κι αν έχει δίκιο ο Λαφαζάνης;»




Γιατί το ρωτάμε αυτό στον τίτλο μας; Δείτε την αιτιολογική είδηση, σκεφτείτε τη λίγο και θα τα πούμε σε νεότερη ομότιτλη ανάρτηση. Το θέμα έχει ψωμί (και μας ενδιαφέρει άμεσα μια και, για παρόμοια ζητήματα, στον Λένιν έχουμε καταφύγει κι εμείς κάνα-δυο φορές).



2 σχόλια:

Ανανεωτικός κομμουνιστής είπε...

Αυτό με το Μπρεστ-Λιτοφσκ έχει γίνει τόσο κλισέ στην απολογητική κάποιων στελεχών που ούτε γέλιο πλέον προκαλεί.

Επί τη ευκαιρία, η "συμπάθειά" σου ο κ. Λάσκος, "χτύπησε" πάλι: πήγαινε στο http://rednotebook.gr/2015/07/christos-laskos-prepi-na-vroume-kanones-apemplokis-emvlimatiki-i-stasi-tsakalotou/ και δες ότι, ανάμεσα σε άλλα, λέει "Βάλλει [εννοείται ο Λάσκος] κατά του Γιάννη Βαρουφάκη τονίζοντας ότι «είχε την υποχρέωση να φτάσει ο ίδιος την διαχείριση μέχρι το τέλος» ενώ αντιθέτως θεωρεί «εμβληματική για την αριστερά την στάση του Ευκλείδη Τσακαλώτου»". Ξεφτίλα μέχρι τέλους.

πικάπα είπε...

Φίλε λεφτ
Ένα βασικό στοιχείο της κριτικής μου ήταν αν θυμάσαι ότι πολλά λόγια και σχολιασμοί αρέλειωτων λεπτομερειώνχωρίς να εστιάζεις στο τι να κάνουμε.
Προτιμούσες να σχολιάζεις (σωστά τις περισσότερες φορές) και να παραμείνεις σχολιαστής, παρά υποκείμενο. Έλεγες, και τι να κάνω εγώ ένας φτωχός πλην τίμιος μπλόκερ. Κατέληξε όμως αυτό να μαλώνεις με τα παιδιά του ΚΚΕ σε ένα κατ ευφημισμό διάλογο που δεν παράγει, ούτε προάγει.

Σήμερα φίλε left, σχεδόν όλα τα ονόματα με τα οποία ασχολήθηκες αποδεικνύονται πόσο λίγοι είναι. Ελάχιστοι των ελαχίστων, όπως π.χ Ο Μπελαντής πρώτος και καλυτερος, είναι ουσιαστικοί, διεξοδικοί και διέξοδοι, Και δυστυχώς ακόμη πιο ελάχιστοι μπορούν να τραβήξουν μπροστά. Σήμερα, ο κόσμος που αντιδρά και ζητά νέο κόμμα, λέει πως τελειώσαμε πια με τους ηγέτες και τις φίρμες (βέναια στην πορεία αυτό δε θα είναι ακριβώς έτσι, αλλά τα ζητήματα πραγματικής δημοκρατίας πλέον θα τεθούν ως συστατικά και θεμελιώδη). Δεν ξέρω τι θα κάνουν οι Συριζαίοι και ότι θέλουν ας κάνουν έτσι που τάκαναν. Ακόμη λυπούνται που χάσαν το κόμμα τους..τι να πεις...

Ξέρω όμως ότι υπάρχει καθαρός κόσμος εντός και εκτός που μπορεί να τραβήξει μπροστά, και έχει το θάρρος να αιθανθεί ως υποκείμενο και όχι ως διαμαρτυρόμενος.
Μια τέτοια πρωτοβουλία δημοσιεύεται εδώ και εδώ
http://rednotebook.gr/2015/07/anikti-siskepsi/
http://enosy.blogspot.gr/2015/07/blog-post_42.html

Νομίζω πως είναι καιρός να αισθανθείς και εσύ υποκείμενο και όχι σχολιαστής

Το κενό της πολιτικής εκπροσώπησης του ΟΧΙ θα καλυφθεί. και αφού δεν μπορούν αυτοί που δεν μπορούν, θα το κάνουν όσοι μπορούν.