Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Με αισθήματα μεγάλης συγκίνησης αλλά και αισιοδοξίας, βρίσκουμε το θρασύ θάρρος να ανακηρύξουμε τον σ. Σαμίρ Αμίν επίτιμο μέλος τού blog μας!




Το ιστολόγιο ξεκίνησε από χέρι με ένα επίτιμο μέλος (= άνθρωπο που η ηλικία του υπερβαίνει κατά πολύ την τυπική ηλικία τής σειράς μας, 25 – 35). Στην πορεία έφτασε να έχει κοντά στα δέκα τέτοια μέλη —άλλοι το ξέρουν κι άλλοι όχι. Σήμερα, ξεπερνώντας ίσως τα όρια του θάρρους και πατώντας αυτά τού θράσους, προσθέτουμε άλλο ένα. Τον σύντροφο Σαμίρ Αμίν, τον αμετανόητο μαρξιστή διανοούμενο και μαχητή τής παγκόσμιας Αριστεράς των 84 χρόνων!

Παλιοί και νέοι αριστεροί, διάσημοι και άσημοι, με παράσημα ή χωρίς, όλοι οι αριστεροί μια γενιά!

ЖΟЖΟЖΟЖΟЖ


Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΙΡ ΑΜΙΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ISKRA ΤΗΣ  

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες

Στις 5 Ιουλίου, ο ελληνικός λαός απέρριψε, θαρραλέα και κατηγορηματικά, τον επονείδιστο εκβιασμό του ευρωπαϊκού και διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου. Κέρδισε μια πρώτη, σοβαρή νίκη σε ένα δύσκολο και μακρύ δρόμο. Η εναλλακτική λύση έγινε ορατή, για όλους τους λαούς της Ευρώπης που εμπνέονταν από το ελληνικό παράδειγμα: ρήξη με τις ευρωπαϊκές συνθήκες, αποδόμηση του ευρώ και αντικατάστασή του από ένα συμφωνημένο σύστημα ελεγχόμενης διολίσθησης των εθνικών νομισμάτων, ως προϋπόθεση για ριζοσπαστικές οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές.

Δυστυχώς, η ολοκληρωτική συνθηκολόγηση που συνομολόγησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν θα φέρει άλλο αποτέλεσμα για το λαό της Ελλάδας και όλους τους λαούς της Ευρώπης από μια νέα καταστροφή. Επομένως, η δική σας απόφαση, αγαπητοί σύντροφοι συντρόφισσες, να συνεχίσετε την κινητοποίηση της μεγάλης, λαϊκής πλειοψηφίας που απέρριψε στις 5 Ιουλίου την παράδοση στις Βρυξέλλες αξίζει κάθε υποστήριξης.
Βρίσκομαι στο πλευρό σας.

Αλληλεγγύη μέσα στον κοινό αγώνα!


Δεν υπάρχουν σχόλια: