Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Ο Γιάννης Μηλιός έπιασε κι έγραψε άρθρο 2.384 λέξεων για να μας πει ότι, αν ήταν βουλευτής τού ΣΥΡΙΖΑ, αύριο θα ψήφιζε «ναι σε όλα»!!! Πώς φαίνεται (εκτός από το κασκόλ) ότι έχει περάσει από τη Β´ Πανελλαδική, ε; (+UPDATE που ακυρώνει την παρούσα ανάρτηση ως παντελώς ανυπόστατη)




Μα τον Λένιν Μπαλιμπάρ! —δεν τον πάει τον Λένιν ο Μηλιός· τον θεωρεί εθνικιστή· ας φανώ ευγενής κι ας του βάλω τον αγαπημένο του...

Δεν με πιστεύετε; Ορίστε, κλικάρετε εδώ και δείτε μόνοι σας. 


UPDATE (Παρασκευή, 17 Ιουλίου Αναρτήθηκε από Left G700 στις 1:44 μ.μ.) Η ζωή απέδειξε ότι η υποθετική εκτίμηση για το ΝΑΙ τού Γιάννη Μηλιού είναι απολύτως λανθασμένη. Περισσότερες εξηγήσεις, εδώ.
 


15 σχόλια:

κάποιος σύντροφος είπε...

εεεεεε, που το λέει ρε συ ? για να μας κάνεις να το διαβάσουμε ή μου διέφυγε εμένα ? ή εννοείς κάτι άλλο που δεν καταλαβαίνω

αν και, έτσι κι αλλιώς με το ΟΧΙ είναι ο Γιάννης αν δεις πως πως πολιτεύεται για μήνες, με έναν τρόπο ενδεικτικό πως εννοεί απόλυτα την αριστερού τύπου δογματική άρνηση της εξόδου από το ευρώ, μέχρι τελικής πτώσης. Σου λέει δεν φεύγουμε, δεν πληρώνουμε το χρέος, δεν υπογράφουμε μνημόνια και κάτι θα γίνει πανευρωπαϊκό. Έχει πλήρη αδυναμία να δει την εθνική/δημοκρατική εμπλοκή της κρίσης, ξεκινώντας από σωστές ιδεολογικές αφετηρίες της άρνησης διαταξικών ρεφορμιστικών στρατηγικών κλπ. Οι πιο σωστές προθέσεις πάντως στα άκρα τους γίνονται καρικατούρα. Πάντως ειναι ένας ακέραιος, τίμιος άνθρωπος, σημαντικό πρόσωπο για πολλές γενιές, και αξίζει κάθε σεβασμού.

μια χαρά είναι η Β Πανελλαδική, εγώ αγέννητος όταν διαλύθηκε και έχω αφίσσα στο δωμάτιο.

"κάποιος σύντροφος"

LeftG700 είπε...

Φίλε κ.σ.,


Σου διέφυγε. Ίσως γιατί περίμενες να το δεις γραμμένο ολογράφως. Για δες πώς τελειώνει:

4. Ο ΣΥΡΙΖΑ του 3ου Μνημονίου. Και τώρα τι;

Το κρίσιμο ερώτημα «και τώρα τι;» δεν απαντιέται ατομικά. Απαντιέται συλλογικά, και σ’ αυτή την κατεύθυνση θα δουλέψω την επόμενη περίοδο μαζί τους συντρόφους και τις συντρόφισσές μου. Ένα είναι πάντως σίγουρο: Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στη λιτότητα, τον εργοδοτικό δεσποτισμό, τη συρρίκνωση δικαιωμάτων, την ανάπτυξη για τους λίγους, τη θεοποίηση του κέρδους και του «ιδιωτικού».


Σούμα: Bussiness as usual! Εντάξει, έχουμε ένα θεματάκι με το 3ο μνημόνιο, αλλά θα παλέψουμε μέσα στο κόμμα για να απαλύνουμε τις συνέπειές του. Θα κάνουμε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, βρε αδερφέ!

Η Β' Πανελλαδική είχε βγει από τα αριστερά στον Κύρκο, σωστά; Από αυτή την άποψη, μια χαρά ήταν. Κάτι όμως πρέπει να είχε ο αέρας εκεί, αν δεις την κατάληξη των στελεχών της που οι περισσότεροι κατέληξαν ακροκεντρώοι ή ultra αντιεθνικιστές με αντιεξουσιαστικές τάσεις (τύπου Ψαρρά και ΙΟΥ, π.χ.)

Μ' έκανες και γέλασα με το πόρισμά σου για τον Μηλιό. Ήταν σαν να άκουγα κάποιον να λέει: Τρελαίνομαι για σκορδαλιά, αν εξαιρέσεις ότι το σκόρδο δεν το πάω καθόλου γιατί μού φέρνει καούρες!


Τα λέμε

κάποιος σύντροφος είπε...

νομίζω η φράση "κάνεις την τρίχα τριχιά" ποτέ δεν βρήκε τέτοιο τέλειο παράδειγμα. Ο Μηλιός το θεωρεί δεδομένο, όχι σωστό. Το ότι δεν θα φύγει είναι άλλο θέμα, άσε που δεν το ξέρουμε, άσε που αν φύγει θα πάει σπίτι του γιατί να ξεφύγει από τις ιδεοληψίες του δεν παίζει. Και να μην φύγει ωσεί παρόν θα είναι. Δεν είναι παραλογο ρε συ να συμπαθείς κάποιον με ιστορία δεκαετιών αν και έχει ιδεοληψίες. Μπήκε στην πολύ μεγάλη πολιτική ήδη εξηντάρης, αρνήθηκε υπουργεία, αυτά είναι σπουδαία σε ένα κόμμα με κεντρικό συνεκτικό ιστό πια το γκουβέρνο. Έχει και θεωρητική παραγωγή, μια χαρά είναι, πολύ τον πάω εννοείται!

Β Πανέλ ήταν πολλά, στην θεωρία, τον συνδικαλίσμό, και αυτό που λες το άμεσα πολιτικό για τον Κύρκο. Τώρα ο Ψαρράς είναι αριστερά τουλάχιστον, έχει βγάλει και πολύ χειρότερους (Παναγιώτης Παναγιώτου, Χρύσανθος Λαζαρίδης)δεν είμαι σίγουρος για το "περισσότερους", είναι βασικά πια μια cult ιστορία με αποτέλεσμα να μην είναι εντελώς ορατά τα μέλη της, τι κάνουν κλπ. Ο αντιπρύτανης του ΕΜΠ Σπαθής μου φαίνεται ήταν, μάλλον ο Ανέστης Ταρπάγκος, αξιόλογοι άνθρωποι εν ολίγοις.

"κάποιος σύντροφος"

LeftG700 είπε...

Φίλε κ.σ.,


Γράφεις:

νομίζω η φράση "κάνεις την τρίχα τριχιά" ποτέ δεν βρήκε τέτοιο τέλειο παράδειγμα. Ο Μηλιός το θεωρεί δεδομένο, όχι σωστό.

Νομίζω ότι την ερώτηση καλά κινέζικα μιλάω; ποτέ δεν θα βρω πιο δικαιολογημένη αφορμή να την κάνω σε συνομιλητή μου!

Έγραψα ή υπονόησα εγώ πως το θεωρεί σωστό;;; Έλεος!!! Εδώ ο ίδιος ο Τσίπρας είπε χθες πως δεν πιστεύει τη συμφωνία γιατί είναι ένα λάθος! Εκείνο που έγραψα είναι ότι όσο κι αν θεωρεί λάθος τη συμφωνία, το κουλό του θα το σήκωνε αν ήταν στη Βουλή σήμερα! Αυτό που θα κάνει και η πλειοψηφία τών βουλευτών τού ΣΥΡΙΖΑ σήμερα (κι αυτό που έκαναν πέντε χρόνια οι βουλευτές τών Γιωργοσαμαροβενιζέλων): θα σηκώνουν τα χεράκια τους και θα λένε ναι σε όλα ...διαφωνώντας!

Κι ας μην έχουν περάσει από τη Β' Πανελλαδική!


Τα λέμε

κάποιος σύντροφος είπε...

ναι, έλα, ακούς ???

δεν θα το σήκωνε, είναι εντελώς ξεκάθαρο, θα ψήφιζε ΟΧΙ

"κάποιος σύντροφος"

LeftG700 είπε...

Φίλε κ.σ.,


Εντάξει, ας μη συζητάμε άλλο πάνω σε υποθετικές καταστάσεις. Εξ άλλου, σύντομα θα αποδειχτεί ποιος έχει δίκιο. Αν ακολουθήσει το κυοφορούμενο νέο κόμμα (ή αν ξεκόψει από τον ΣΥΡΙΖΑ και φτιάξει δική του κίνηση ή γυρίσει στην προηγούμενη κατάσταση του ανένταχτου), θα είναι ξεκάθαρο πως εσύ έχεις δίκιο. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, εγώ.

Κοντός ψαλμός αλληλούια...


Τα λέμε

κάποιος σύντροφος είπε...

η μόνη περίπτωση που σε δικαιώνει είναι αν επανέλθει στα κέντρα κομματικής ισχύος, αν δεν κάψει την κομμματική του ταυτότητα στην πλατεία Συνταγματος είναι ένα θέμα χαρακτήρα, στυλ, διάθεσης ενεργούς στράτευσης σε κάτι άλλο κλπ.

επί τοις ουσίας ήδη ανένταχτος είναι.

"κάποιος σύντροφος"

LeftG700 είπε...

Φίλε κ.σ.,


Ναι, επί τής ουσίας ανένταχτος είναι, συμφωνώ. Μόνο που είναι τόσο πολιτικά βλαξ που δεν συλλαμβάνει ούτε τα στοιχειώδη τής πολιτικής συγκυρίας:

Μπήκαμε για τα καλά στην εποχή τών τεράτων. Και δεν τον παίρνει πια να είναι ανένταχτος! Ούτε αυτόν ούτε κανέναν!


Τα λέμε

ελληνοφρενικος είπε...

Να και κατι που συμφωνουμε φιλε left μετα απο καιρο.Κανεναν δεν τον παιρνει να ειναι ανενταχτος.Τερμα το παραμυθι των ανενταχτων που ξερουν μονο να κριτικαρουν τους αλλους χωρις να συμφωνουν με κανεναν.Εσυ εντιμα πηρες θεση υπερ της αριστερης πλατφορμας.Μπορει να διαφωνω εντελως με την επιλογη σου αλλα την σεβομαι(και την κριτικαρω χοντρα)αλλα ειναι εντιμο ο καθενας να τοποθετηθει.Και γω εχω τις διαφωνιες μου με το ΚΚΕ αλλα τοποθετουμαι ανοιχτα υπερ της ενισχυσης του,μιλαω με ανοιχτα χαρτια και δεν ψαρευω σε θολα νερα.Καλο ειναι νατο κανουν ολοι στις μερες μας.Γιατι απο πολεμικη και κριτικη χορτασαμε,προτασεις φιλοι μου,τι προτεινει ο καθενας για την αλλη μερα.Οχι η μπαλλα μονο στην εξεδρα οπως πχ ο οργουελ,που ξερουμε με τι διαφωνει(και ειναι σεβαστο)αλλα ποτε το τι προτεινει....

Гриша είπε...

Διαφωνω ελληνοφρενικε.Καθολου σεβαστη δεν ειναι εκ μερους του η θεση υπερ της αριστερης πλατφορμας και εξηγουμαι.

Ξεκινησε με στηριξη στο συριζα χωρις αυταπατες και καλουσε για υπερψηφιση του το 12.
Εγραφε και γραφει στη δεξια στηλη "με τους ανθρωπους της εργασιας στην εξουσια" ελεγε ομως οτι ο στοχος ναι ειναι αυτος αλλα απλα διαφωνουμε για το δρομο που πρεπει να ακολουθησουμε.Πανω σ αυτο προεκρινε την κυβερνητικη αλλαγη με μια αριστεροστροφη κυβερνηση.

Επαιρνε σαφη θεση κατα της αποδεσμευσης απο την ΕΕ γιατι ελεγε οτι μπορει να ειναι σωστη σα θεση αλλα ακομα ο κοσμος ...φοβαται και οι αριστεροι πρωτοποροι λεφτηδες δεν μπηκαν στη διαδικασια να τον ξεφοβισουν αλλα του ειπαν κατσε εδω που εισαι να πεσει ο σαμαρας μας ενδιαφερει , και να βγει αριστερη κυβερνηση...και τοτε θα φανει ο κωλος της μαιμους οταν ανεβει στο δεντρο...ασπρες γατες μαυρες γατες ...και αλλα τετοια ωραια.

Ολη αυτη τη περιοδο στο ονομα της "ενοτητας της αριστερας " μας ειχε πρηξει τα συκωτια οτι το ΚΚΕ εκανε μεγαλο λαθος που δε συμμετειχε σε μια κυβερνηση συριζα με ενα μινιμουμ προγραμμα οπως προτεινε (!!!) χωρις ποτε ομως να πει κατι συκεκριμενο για ενα τετοιο προγραμμα.Ε δεν ειναι και χαζος.Εγω σου λεει θελω να τετραγωνισω το κυκλο.Το πως δεν με ενδιαφερει.

Η σταθερη του θεση για το νομισμα ...τωρα μαλιστα.Οποιος μου βρει το παραμικρο στοιχειο μεσα σ αυτο το μπλογκ που να εξηγει και να τεκμηριωνει αυτη του τη θεση κερδιζει χρυσουν ωρολογιον...

Αυτα ολα δεν ειναι της φαντασιας μου.Εχουν ειπωθει και μπορω ανα πασα στιγμη να ανασυρω τα πιο χαρακτηριστικα απο ενα πληθος αναρτησεων και σχολιων.

Εχει κι αλλο...
ο συριζα κερδιζει τις εκλογες και δινει τα πρωτα δειγματα γραφης.Γραφει στα παλια του υποδηματα προγραμματα θεσσαλονικης και λοιπες αμετροεπειες οπως σκισιματα μνημονιων κτλ .Οι λεφτηδες τοτε ανακαλυπτουν οτι η ηγετικη ομαδα εχει προσχωρησει στο δημαριτισμο...

Εχει ομως κι αλλο...
Ξαφνικα ο συριζα για να μη φερει αμεσα μνημονιο μετα απο 5 μηνες διαπραγματευσεων ανακυρησσει δημοψηφισμα.
Ε αυτο ηταν....απο τα γοβακια και το δημαριτισμο περναει στο "συντροφε πρωθυπουργε" κρατα γερα ! ...φροντιζοντας παραλληλα να σηκωσει και τον απαραιτητο κουρνιαχτο-αντιπερισπασμο της πλακας βγαζοντας προδοτικο το ΚΚΕ για τη σταση του στο καλπικο δημοψηφισμα.Καβατζα και ετσι για να μην εμφανιστει το ΚΚΕ δικαιωμενο αμα στραβωσει η δουλεια.Διανθιζοντας μεχρι και τωρα με ομορφιες του τυπου "δε θα μπειτε στη βουλη" ,"δε θα χετε να πληρωσετε το ρευμα" κ.α. ..μιλαμε μας ελουσε κρυος ιδρωτας.

Τελικα οι απατεωνες εφεραν το χειροτερο μνημονιο απο οσα ειχαμε ζησει μεχρι τωρα.Το μεγεθος της απατης αυτης της κυβερνησης που εγινε μαλιστα εξ ονοματος της αριστερας μονο ο ιστορικος του μελλοντος θα μπορεσει να το αποτιμησει.

Και ενω περιμενεις να ακουσεις μια σοβαρη κριτικη ο λεφτ βαζει στο τζουκμποξ το "αννα μη κλαις" απο Δημητριαδη, αποκυρησσει τον τεως συντροφο πρωθυπουργο και νυν δεξιο λαθρεπιβατη Τσιπρα και παπαλα...ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΜΕ ΓΙ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ: ΖΗΤΩ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ !!!

Ωπα μεγαλε αραξε λιγο.
Εδω και τρια χρονια τουλαχιστον εχεις κοπει σε ολα λεμε.
Και μου θες να μου παρεις και τα μαθηματα του επομενου εξαμηνου ;;;
Που πας ρε Καραμητρο ;;;

ελληνοφρενικος είπε...

Συντροφε κυριλικε συμφωνω απολυτα σε ΟΛΑ οσα λες.Και γω εχω γραψει κατα καιρους για την πορεια του left,οπως και την γνωμη μου για την αριστερη πλατφορμα που τους θεωρω χειροτερους απατεωνες και απο τον συριζα(τωρα βεβαια βλεπω πως διεκδικουν να παρουν ολο το μαγαζι-βλεπουμε).Το πηγαινε απο δω,το πηγαινε απο εκει,κατερρεαν οι αυταπατες απο δω καταρρεουν απο κει(με μπολικο μισος για το ΚΚΕ οπως επιβαλεται για υπερεπαναστατες τυπου αριστεροπλατφορμιτες).Ιδια ειναι η πορεια ολων οσων θα ακολουθησουν το λαφαζανη,και επειδη εχουν αποκαλυφθει αφου ηταν τοσο προβλεψιμη η πορεια τους τωρα δουλευουν πανω στις νεες αυταπατες.Επιτελους ομως λεω ας μιλησουμε με ανοιχτα χαρτια,οχι να τα χωνω στο λαφαζανη και να μου τον υποστηριζει ως και καλα ουδετερος και αντικειμενικος.Τουλαχιστον τωρα εντιμα μας λεει πως την τιμη της αριστερας(κατα τη γνωμη του) θα την σωσουν οι υπουργοι της πιο ξεφτιλισμενης κυβερνησης που διεσυρε την εννοια της αριστερας.Πως αυτοι που αγκαλιαζονταν με το τσιπρα,που δεν ειχαν προβλημα με την συμφωνια της 20 φλεβαρη,που δεν ειχαν προβλημα με την προταση των 47+10 σελιδων,με νεες βασεις του ΝΑΤΟ στο αιγαιο κλπ κλπ θα σωσουν την τιμη της αριστερας.....Να ξερουμε τι υποστηριζει ο καθενας καθαρα και οχι την μπαλα στην εξεδρα.....

ο Οργουελ είπε...

Aσπρη γατα μαυρη γατα εισαι μια παλιογατουλα, μαλλον ηθελες το σαμαρα, (αστειευομαι)
Φιλε απλα εναι τα πραγματα, ο συριζα εχει περασει το νομοσχεδιο για την ανθρωπιστικη κριση, και ενω διαφωνω σε πολλα οπως λετε και εσεις οι κκεδες, τον στηριζω (προσωρινα) γιατι εγω σαν μικροαστος, αντιθετα απο εσενα ξερω οτι κανεις δεν κατεχει την χρυση οδο προς την ευτυχια ουτε καν ο σταλιν που ηταν ο μεγιστος των κομμουνιστων.
Το αν δεν θελει ή δεν μπορει να σπρωξει τα πραγματα πιο περα, θα φανει στην πορεια. Το δημοψηφισμα δεν με ενθουσιασε το ειχα πει, ουτε ή διαφορα του οχι απο το ακυρο μου φανηκε ουσιαστικη, ενω το ναι σιγουρα ηταν προδοσια. Τα εχω πει ολα αυτα. Απο που βγαινει οτι δεν προτεινω? ΚΑΙ κατι αλλο Το κκε δεν εχει κανενα προγραμμα , πραγματικα εκανε 100 χρονια για να ψελισει εργατικο ελεγχο (που για μενα ειναι μεγαλη απατη οι σταλινικοι να λενε τετοια. γιατι δεν βγαζουν τη μασκα τους? ετσι κι αλοιως κανεις δεν τους πιστευει).

Υ.γ. @Ελληνο-φρενικο Καταλαβαινεις βεβαια οτι χαρακτηρισμοι οπως απατεωνες, δεν χαρακτηριζουν κανενα παρα μονο τον αποστολεα τους.

ο Οργουελ είπε...

υ.γ.2
Λετε οτι στηριζετε το κκε και νομιζετε οτι ατο σας κανει κομμουνιστες, ε?
Λοιπον ο σταλινισμος (κρατικος καπιταλισμος) οδηγει ευθεια στον ΧΟΥΡΣΩΦ, τον Γκορμπατσωφ, και μαλιστα χωρις καμμια, μα καμμια συγκρουση, μεσα στη γραφειοκρατια , μονο κατοπιν ωριμου σκεψης απο πλευρας τους. να τον χαιρεστε τον κρατικο καπιταλισμο σας ρε παιδες. Επειδη δεν σας αρεσουν οι σιγκρισεις με αλλους μουστακαληδες, θα αναφερω τον Λυκουργο της Σπαρτης. Το συστημα του παρηκμασε και εξαφανιστηκε δια παντος. Ακομα και τα κιμπουτζ τα εγκατελειψαν (τα αναφερω σαν παραδειγμα ψευτο-σοσιαλισμου).

--------
"Ο μύθος λέει ότι έφυγε από τη Σπάρτη για πάντα, ώστε να μην αλλάζουν τη νομοθεσία του οι συμπολίτες του, που είχαν ορκιστεί να μην το κάνουν παρά μόνο αν κάποτε επέστρεφε.'

ελληνοφρενικος είπε...

OK Δεν το ειχα καταλαβει οργουελ στηριζεις την κυβερνηση προσωρινα.Καθαρα πραγματα για να καταλαβαινομαστε........Left βλεπω τον τσιπρα τωρα live να λεει πως ειναι περηφανος και να τον χειροκροτανε η πλειοψηφια των βουλευτων του συριζα,διεκρινα σιγουρα τη ζωιτσα,δεν ειμαι σιγουρος για λαφαζανη θα το ψαξω.

ο Οργουελ είπε...

ναι, γιατι? και αν υποστηριζα τη νδ, θα ειχα το θαρρος να το πω.