Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Οι σκατόμυγες που τρελαίνονται για σκατά




Είναι πλέον γνωστά τα σκατά που ο βορβορώδης κόσμος τών συστημικών ΜΜΕ, έντυπων, τηλεοπτικών, ραδιοφωνικών ή διαδικτυακών, εκτόξευσε εναντίον τής Νάντιας Βαλαβάνη, παίρνοντας σκυτάλη από τον ανεκδιήγητο βουλευτή τής Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος, την Τρίτη 14 Ιουλίου, κατέθετε ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών με θέμα: «Αποδεσμεύθηκαν τραπεζικές καταθέσεις Υπουργού της Κυβέρνησης σας, λίγο πριν το κλείσιμο των τραπεζών;». Η ερώτηση ‘‘αξιοποιούσε’’ ένα διαδικτυακό δημοσίευμα με απίστευτες όσο και παιδαριώδεις ανακρίβειες, όπως φαινόταν ακόμα και με την πρώτη ανάγνωση και όπως αποδείχθηκε πολύ σύντομα προς ‘‘δόξα’’ τής ‘‘υπεύθυνης’’ δημοσιογραφίας.

Αποδείχθηκε μετά από την εφ’ όλης τής (σκατένιας) ύλης τοποθέτηση του στόχου τής άθλιας και βρώμικης επίθεσης, της ίδιας τής Νάντιας Βαλαβάνη, την περασμένη Κυριακή 19 Ιουλίου, όταν και παρέθεσε σε γραπτή ανακοίνωσή της όλα τα στοιχεία τής (σκατένιας) υπόθεσης, στοιχεία τα οποία δεν τόλμησε να διαψεύσει ή έστω να αμφισβητήσει κανένα παπαγαλάκι καμία σκατόμυγα (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ανακάλεσαν τις ανυπόστατες κατηγορίες τους, τα σκατά τους δηλαδή —για σκατόμυγες μιλάμε άλλωστε, μη το ξεχνάτε). Έχουμε και λέμε, λοιπόν (και αναφερόμαστε μόνο στα βασικά τής υπόθεσης):

1. Όχι, δεν ήταν η Νάντια Βαλαβάνη που «απέσυρε 200.000 €» (ή μήπως 1.000.000; :-) :-) :-) :-) :-) ) από τις τραπεζικές καταθέσεις της και «απαίτησε να πάνε τα λεφτά στο σπίτι συγγενικού της προσώπου» για να θολώσει τα νερά.

2. Όχι, η μητέρα της (αυτή ‘‘έσπασε’’ δική της προθεσμιακή κατάθεση και απέσυρε 50 – 100 χιλιάδες ευρώ) δεν είχε καμία εσωτερική πληροφόρηση από την κόρη της. Γιατί:

3. Όχι, τα χρήματα δεν αποσύρθηκαν «λίγες ώρες» ή «στο παρά πέντε» ή «λίγο πριν» επιβληθούν τα capital controls (αυτές είναι εκφράσεις που γράφτηκαν ή ακούστηκαν ακόμα και από δήθεν ‘‘έγκριτα’’ ή/και MEGAλα ΜΜΕ). Η ανάληψη ζητήθηκε την Τετάρτη 17 Ιουνίου και πραγματοποιήθηκε την επόμενη ημέρα Πέμπτη 18 Ιουνίου. Το κλείσιμο των τραπεζών και η επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων αποφασίστηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, 29ης Ιουνίου. Μιλάμε για έντεκα (11) ολόκληρες ημέρες μετά! Η κυρία Αλίκη Βαλαβάνη, η μητέρα τής Νάντιας, έκανε την Τετάρτη 17 Ιουνίου ό,τι έκαναν εκατομμύρια Ελλήνων και Ελληνίδων καταθετών όλους τους προηγούμενους πολλούς μήνες: σύμφωνα με τα στοιχεία τής Τράπεζας της Ελλάδας, μόνο στο διάστημα από το Δεκέμβριο μέχρι τον Απρίλιο καταθέσεις από κάθε είδος λογαριασμών συνολικού ύψους 29,4 δισ. αποσύρθηκαν από τις ελληνικές τράπεζες. Είχαν όλοι αυτοί, στη συντριπτική τους πλειοψηφία μικροκαταθέτες, κόρη τη Νάντια Βαλαβάνη;

Φυσικά, όλα αυτά είναι «ψιλά γράμματα» για τις κάθε κατηγορίας σκατόμυγες. Καμιά τους δεν μπήκε στον κόπο να αποκαταστήσει την αλήθεια. (Είναι χαρακτηριστικό ότι το ειδησεογραφικό portal iefimeritha.gr, στο οποίο ανήκει ένα σημαντικό ποσοστό από το χρώμα τού κίτρινου που πλημμυρίζει το διαδίκτυο, σε σχετικό δημοσίευμά του τέσσερις (4!) ολόκληρες ημέρες μετά τη γραπτή ανακοίνωση της Νάντιας Βαλαβάνη που, επαναλαμβάνουμε, ουδείς διέψευσε ή αμφισβήτησε, επιμένει να ισχυρίζεται πως η μητέρα της έκανε ανάληψη «παραμονή των capital controls 200.000 ευρώ»!!!) Υπάρχουν όμως και χειρότερα!

Μένοντας στο συμβολικό παραλληλισμό που έδωσε τον τίτλο και την εικόνα αυτού και του προηγούμενου σημειώματος, θα λέγαμε ότι τα χειρότερα προέρχονται από τις δύο πιθανότατα πιο σιχαμερές σκατόμυγες τού διαδικτύου, τους γνωστούς και μη εξαιρετέους εκπρόσωπους τής μαύρης αντίδρασης Ροϊδολασκαράτους. Οι οποίοι, αφού απομύζησαν για τα καλά τα σκατά με τα οποία επιχειρήθηκε να λερωθεί η Νάντια Βαλαβάνη και τα αναπαρήγαγαν, επανήλθαν με νεότερη ανάρτηση στην οποία, εκτός τού ότι απαιτούν από το θύμα τής συκοφαντικής και λασπολογικής σκατολογικής εκστρατείας να ζητήσει συγγνώμη(!), κατηγορούν κι από πάνω τη Βαλαβάνη για «χυδαίο σεξισμό»(!!!) εναντίον τού Λευτέρη Αυγενάκη επειδή, μέσα στην αγανάκτησή της για τη μη παραδοχή εκ μέρους του τού ανυπόστατου της κατηγορίας εις βάρος της, είπε από το βήμα τής Βουλής και αναφερόμενη σε αυτόν «πίστευα ότι φορούσε παντελόνια». Φράση η οποία, κατά τον Λασκαράτο, το συγγραφέα του (σκατο)πονήματος, εκτός τού ότι μυρίζει σεξισμό, βρωμάει και ακροδεξιά, μια και αυτό το πολιτικό ρεύμα είναι, λέει, που συνδέει αποκλειστικά το ανδρικό φύλο με την παρρησία και τη γενναιότητα την οποία προϋποθέτει η αναγνώριση τού λάθους!!! (Έλληνες μπαμπάδες, θείοι και νονοί, καιρός είναι να μάθετε πως όταν λέτε στα μικρά αγόρια σας «κλαίνε, ρε, οι άντρες;» ή «δεν ντρέπεσαι, κοτζάμ άντρας, που χτύπησες το κοριτσάκι;», όχι μόνο τα εκπαιδεύετε στο σεξιστικό —με την κακή έννοιαλόγο, αλλά τους κάνετε και ...ακροδεξιά προπαγάνδα!!!).

Αρκετά με τη σκατολογία Σαββατιάτικά, δεν νομίζετε; Ας αφήσουμε τις σκατόμυγες να απολαύσουν το ‘‘εκλεκτό’’ γεύμα τους που τις κρατάει στη ζωή (και μέσα στο οποίο, αναμφίβολα, κάποια μέρα θα πεθάνουν)...


ΥΓ Μεγάλη θυμηδία ανάμικτη με οργή, αλλά, προ πάντων, υπέρμετρη θλίψη, μου προκάλεσε ένα σχόλιο που το γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και κατά καιρούς συνομιλητής μας εδώ Μιχάλης Καστρινάκης κατέθεσε στην τελευταία σκατολογική ανάρτηση των Ροϊδολασκαράτων. Θα το αναλύσω (σε συνδυασμό και με κάποια άλλα τού ιδίου). Αλλά, φυσικά και δεν θα το αναλύσω σε αυτή την ανάρτηση, μια ανάρτηση που έχει θέμα της σκατόμυγες. Βλέπετε, εμείς, παρ’ όλο που δεν έχουμε περάσει από τη «Μεγάλη τής Αριστεράς Σχολή», την Ελευθεριακή, (ή μήπως ακριβώς επειδή δεν έχουμε περάσει από αυτήν;), έχουμε μάθει να ξεχωρίζουμε τουλάχιστον τους φίλους από τους εχθρούς. Γι’ αυτό, όπως έχουμε ισχυριστεί για άλλους αριστερούς, έτσι (περίπου) θα πούμε για την ώρα και για τον Μιχάλη Καστρινάκη:

Even if he is a bastard stupid, he is one of our own bastards stupids…



16 σχόλια:

Κοπρολάγνος είπε...

Πως φαίνεται η καλή σας ανατροφή Λεφτ007;

LeftG700 είπε...

@Κοπρολάγνο:


Πρέπει να είσαι ιδιαίτερα ευφυής (ε, καλά, ο λόγος το λέει). Αν και ζεις μέσα στα σκατά, έχεις την ικανότητα να διακρίνεις ποιοι διαθέτουν καλή ανατροφή!

Κοπρολάγνος μαρκήσιος είπε...

Μη μου μιλάτε στον ενικό. Είμαι μαρκήσιος και στο μπλογκ σας με έφερε το άρωμά του.

LeftG700 είπε...

@Κοπρολάγνο:


Καημενούλη μου, σε καταλαβαίνω. Νόμιζες ότι κι αυτό το μαγαζί ταΐζει τους αναγνώστες του με σκατά και είπες να αλλάξεις παραστάσεις. Εκεί, εκεί, στη Β' Εθνική, να τρως μέρα-νύχτα τα κακομαγειρεμένα σκατά που παρασκευάζουν οι Ροϊδολασκαράτοι.


ΥΓ Αυτή τη μαλακισμένη συνήθεια που διατηρείτε οι αναγνώστες τών Ροϊδολασκαράτων να αλλάζετε ψευδώνυμο από σχόλιο σε σχόλιο να την κόψεις όταν έρχεσαι εδώ. Αν γυρίσω από την έξοδό μου και δω σχολιάκι (πάλι τρόπος τού λέγειν) δικό σου με άλλο όνομα πλην τού αρχικού με το οποίο εμφανίστηκες εδώ, θα το στείλω από εκεί που ήρθε και θα σου κάνω και το γάμο σου κανονικότατα. Γκέγκε;

Κοπρολάγνος είπε...

Λατρεύω τους σκουπιδότοπος. Οι μύγες τους έχουν ένα άρωμα μοναδικό.

Κοπρολάγνος και αντιμνημονιακός είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Κοπρολάγνος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
LeftG700 είπε...

@Κοπρολάγνο:


Σου είπα κάτι και με έγραψες κανονικά. Γι' αυτό, και με όλο το σεβασμό, εννοείται:

Άντε και γαμήσου!

Φοίβος είπε...

(καρφί δεν μου καίγεται αν αληθεύουν τα περί Βαλαβάνη)

Δείτε και τα νεότερα...
"Δεν ήταν μόνο η μητέρα της Βαλαβάνη -Δύο ακόμη συγγενείς της «σήκωσαν» μεγάλα ποσά πριν τα capital controls..." http://www.iefimerida.gr/news/219054/den-itan-mono-i-mitera-tis-valavani-dyo-akomi-syggeneis-tis-sikosan-megala-posa-prin-ta?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork

LeftG700 είπε...

Φίλε Φοίβο,


Καρφί δεν σου καίγεται, αλλά μού αναπαράγεις αυτές τις παπαριές! Το ποστ δεν το διάβασες; Τα 29,4 δισ. που μεταξύ Δεκεμβρίου 2014 και Απριλίου 2015 έκαναν φτερά από τις τράπεζες ανήκαν σε συγγενείς τής Βαλαβάνη;;;

Φιλική συμβουλή: μην αναπαράγεις γελοία προπαγανδιστικά επιχειρήματα, αν θέλεις να σε παίρνουν (στο διαδίκτυοο ή στις παρέες σου) στα σοβαρά κι αν θέλεις να μη σε παρατήσει η γκόμενα!


Τα λέμε

Φοίβος είπε...

"αν θέλεις να μη σε παρατήσει η γκόμενα!"

ωραίος!

Το δίλημμα του αγώνα είναι ένα: Χιούμορ ή Θάνατος.

LeftG700 είπε...

Φίλε Φοίβο, χωρίς χιούμορ δεν βγαίνει αυτή η (σκατο)ζωή!


Τα λέμε

Ανανεωτικός κομμουνιστής είπε...

Σήμερα, ο οχετός του "Πρώτου Θέματος" ξαναχτύπησε, με θύμα πάλι τη Βαλαβάνη. Και αναρωτιέμαι εγώ ο αφελής: αν η Βαλαβάνη είχε ψηφίσε "ναι" σε όλα θα είχε στοχοποιηθεί με αυτό τον άθλιο τρόπο;

LeftG700 είπε...

Φίλε Ανανεωτικέ κομμουνιστή,


Πολύ πιθανόν, όχι. Το πιθανότερο, όχι. Και είναι αυτή η πιο μαύρη σκέψη που μπορεί να κάνει κανείς...

Αλλά, να μη τα παρατήσουμε. Και όσοι από εσάς τούς παλιούς εξακολουθείτε να έχετε καθαρή ψυχή και ματιά, να είστε μαζί μας!


Τα λέμε

Καστρινάκης Μιχάλης είπε...

Φίλε L
h Bαλαβάνη είπε μα χοντράδα στη Βουλή που δεν δικαιολογείται με τίποτα. Το να μπερδεύεις αυτή την σεξιστική χοντράδα με αυτά που λένε οι γονείς στις παιδιά τους είναι,όπως θα έλεγες, συνδικαλιά. Βεβαίως, είναι αστείος ο ισχυρισμός στην ανάρτηση του Λ ότι αυτό το περιστατικό αποδεικνύει συνάφεια με την ακροδεξιά.
Στο κυρίως θέμα των καταγγελιών εναντίον της Βαλαβάνη για τις δραστηριότητες της μητέρας της, τοποθετήθηκα με σαφήνεια υπέρ της (χωρίς να έχω γνώση των λεπτομερειών που εντόπισες εσύ, μια που η σκανδαλολογία μου προκαλεί απέχθεια, φαντάσου ότι το 89 προσπερνούσα την μισή Ελευθεροτυπία που είχε σκανδαλολογική ύλη)
Η αντιπάθεια μου στο ύφος της Β και γενικότερα απέναντι στην πολιτιστική Αριστερά είναι δεδομένη και άσχετη με το περιεχόμενο των πολιτικών της τοποθετήσεων.(Κάποτε στην Εποχή είχα αρθρογραφήσει σχετικά με την τεράστια καθυστέρηση της πολιτιστικής Αριστεράς και τις καταστροφικές συνέπειες της ποιησιάς, της ευαισθησιάς και της δηθενιάς)
Τέλος, το ολοφάνερο κίνητρο μου σε αυτό το σχόλιο ήταν να κάνω λίγη πλάκα στον Λ, αξιοποιώντας ένα αντίστοιχο σεξιστικό ολίσθημα στο οποίο είχε υποπέσει λίγες μέρες νωρίτερα σε διάλογο μαζί μου. Μια που το έφερε η κουβέντα, δεν θεωρώ τον Λ εχθρό, όπως δεν θεωρώ εχθρούς και τους φίλους της ΟΑΚΚΕ. Υπάρχει μια ευθύνη όλης της Αριστεράς για το γεγονός ότι μερικά μικρά τμήματα της δεν ζουν απλά σε παράλληλους από τον πραγματικό κόσμους, αλλά έχουν εκτοξευθεί στα αχανή βάθη του σύμπαντος.
Γράφω αυτή το σχόλιο όχι για να απολογηθώ σε εσένα, αλλά επειδή με τρόμαξε η σκέψη πως κάποιος αναγνώστης σου που πιθανόν βαρέθηκε να κλικάρει στο σχόλιο μου μπορεί να έμεινε με την εντύπωση πως συνηγόρησα στην επίθεση που δέχεται η Β για το γνωστό θέμα


LeftG700 είπε...

Φίλε Μιχάλη,


Για την ώρα δεν θα απαντήσω στο σχόλιό σου. Στην ανάρτηση όμως που ετοιμάζω για την περίπτωσή σου (ανάρτηση που, στο λέω εκ των προτέρων, θα σε κοπανήσουμε σαν χταπόδι!), θα υπάρξουν κάποιες απαντήσεις και για τους ισχυρισμούς που κατέθεσες μόλις τώρα.

Περιττό να πω ότι τα αισθήματά μου απέναντί σου είναι και θα παραμείνουν θετικά και (γιατί όχι;) συντροφικά.


Τα λέμε