Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Δεν υπάρχουν αριστερές κυβερνήσεις ελέω Θεού. Υπάρχουν μόνο ελέω λαού. Κι όταν πουλάνε το λαό, φτάνοντας μάλιστα στο αισχρό σημείο να τον εκβιάζουν, εκείνος έχει ένα μόνο χρέος: να τις γκρεμίσει και να τις ξαναχτίσει από την αρχή! Έτσι κι αλλιώς, δικές του είναι!





6 σχόλια:

Γιαννης.Ν είπε...

Φάπα ξάπλα!!
Και στ'αρχίδια μας όλα...
Ξανά τα ίδια...
Περιμένοντας διαφορετικό αποτέλεσμα...

Ο σοσιαλισμός δεν είναι για τώρα =
5 χρόνια "αριστερή" αυταπάτη + 5 χρόνια επόμενη "αριστερή" αυταπάτη + 5 χρόνια επόμενη "αριστερή" αυταπάτη + (...) =
πολλά χρόνια (σκέτη) απάτη...=
πολλά χρόνια ανενόχλητος καπιταλισμός =
αντικειμενική συμμαχία με καπιταλισμό=

Όμως στ'αρχιδια μας όλα.

Γάτος γαμάει και γάτος σκούζει...

ο Οργουελ είπε...

Θες να πεις γιαννη οτι ηταν ετοιμοι για λαικη εξουσια, αλλα τους παραπλανησε ο τσιπρας. Μα ο τσιπρας δεν υποσχεθηκε λαικη εξουσια.

Αυτοι που τον ψηφισαν τον κρινουν γιατι δεν καταργησε τα μνημονια αλλα τα συνεχιζει. Οχι γιατι δεν μας εβγαλε απ την ε.ε.

ελληνοφρενικος είπε...

Το θεμα οργουελ ειναι οτι ως κοινοι απατεωνες ειπαν στο λαο οτι θα τον βγαλουν απο τα μνημονια εντος εε.Φιλε λεφτη σημερα ο πετρακος(γνησιος της αριστερης πλατφορμας) στο μεγκα ζητησε απο τον τσιπρα στις επομενες εκλογες ολοι οι υπαρχον βουλευτες να ειναι στις λιστες....Δηλ.τι εννοει ο ποιητης οτι σκεφτονται να σε καλεσουν να ξαναψηφισεις τον συριζα;;;;;;Αλλα να διαλεγεις πιο προσεκτικα τα προσωπα;;;;;Εχεις συνειδητοποιησει σε τι εσχατο σημειο αυτογελοιοποιησης εχουν φτασει τα ατομα που σωζουν την τιμη της αριστερας;;;;;;

ο Οργουελ είπε...

Ειπα ο κοσμος περιμενει το Αλεξη, ελλειψη σχεδιου β΄.
Δηλαδη τωρα το κκε εχει προταση, σοβαρα να μιλαμε.
Με 65% 0χι-ακυρο επρεπε να πετατε ρε...

Τον πανε ολοι ισα για παραιτηση.

Γιαννης.Ν είπε...

@Οργουελ

Όχι ο κόσμος δεν ήταν και δεν είναι έτοιμος για λαϊκή εξουσία.
Ο συσχετισμός δύναμης σε συνειδησιακό επίπεδο είναι συντριπτικά υπέρ της άρχουσας τάξης.

Τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ όμως για αυτό;
Όχι μόνο έθεσε τον συσχετισμό δύναμης για πυξίδα της πορείας του(οπορτουνισμός),ξεχνώντας και τα όποια υπολείμματα αριστερής προβιάς του είχαν μείνει.
Αλλά έκανε κάτι πολύ χειρότερο.
Στις δυνάμεις που είναι αντιμέτωπες σε αυτό τον συσχετισμό δύναμης πήγε και τάχθηκε απέναντι,χρησιμοποιώντας αυτό το συσχετιμό και ταυτόχρονα βοηθώντας προς την χειροτέρευση του συσχετισμού δύναμης προς όφελος της κυρίαρχης άρχουσας ιδεολογίας και εναντίον της εργατικής τάξης.

Οι υλιστές γνωρίζουν ότι ο κόσμος μπορεί να αλλάξει από τις δράσεις των ανθρώπων,δεν αποδέχονται μοιρολατρικά όσα φέρνει η τύχη και πολύ περισσότερο όταν δεν τα φέρνει η τύχη αλλά η δράση αντίπαλων τάξεων και των ηθελημένα ή άθελα ,αντικειμενικών βοηθών τους.

Τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ;

"ο σοσιαλισμός δεν είναι για τώρα"
"τώρα να σώσουμε την χώρα και για σοσιαλισμό βλέπουμε"
"Η Ευρώπη(ΕΕ) αλλάζει"
"Η ΕΕ είναι το κοινό μας σπίτι"
"Η ΕΕ έχασε της αξίες που την γέννησαν"
"Εντός ΕΕ χωρίς μνημόνια"
"Διότι ισχυρίζομαι και το λέω με όλη τη δύναμη της φωνής μου ότι η χώρα πράγματι είναι μια χώρα που ανήκει στο δυτικό πλαίσιο, ανήκει στην Ε.Ε., στο ΝΑΤΟ, αυτό δεν αμφισβητείται."
"Υγιής επιχειρηματικότα"
"Ευεργέτες εφοπλιστές"

και και και...

Όλα αυτά προετοιμάζουν το λαό για λαϊκή εξουσία,ή αντίθετα τον αποκοιμίζουν και τον δένουν χειροπόδαρα με σχοινί αυτές τις αυταπάτες και ενισχύουν το συσχετισμό δύναμης υπέρ της ιδεολογίας της άρχουσας τάξης;

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρόσφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες και ανεκτίμητο χρόνο(από το 2012 και συνεχίζουμε) στην άρχουσα τάξη.

Η πυξίδα πρέπει να δείχνει πάντα αυτό που θέλεις να πετύχεις.Πολλοί νομίζουν ότι είναι ζήτημα τακτικής να πας από τον εύκολο δρόμο.Τις περισσότερες φορές όμως καταλήγουν να πηγαίνουν εκεί που βγάζει ο εύκολος δρόμος και όχι εκεί που ήθελαν να πάνε.Ή αλλιώς ...σαν εκείνον στο ανέκδοτο που έχασε τα λεφτά του πολλά μέτρα μακριά από την λάμπα,αλλά τα ψάχνει κάτω από την λάμπα γιατί μόνο εκεί μπορεί να βλέπει.
Αν είναι δύσκολο να βρει τα λεφτά του στο σκοτάδι είναι απίθανο να τα βρει κάτω από την λάμπα.








ο Οργουελ είπε...

Γιαννη αυτα που βαζεις ειναι πολυ σημαντικα. Δεν νομιζω οτι η απαντηση ειναι ευκολη, για το ποιος κατεχει την αληθεια.

Απο υλισμο ξερω πολυ λιγα, και αυτα απο τριτους. Καπου διαβασα οτι η ταξικη παλη ποτες δεν εμφανιζεται καθαρη, αλλα παντα παιρνει μια αλλη μορφη.

Π.χ. Κομμουνα.υπερασπιση της πατριδας--στην πορεια μετατραπηκε σε συμβολο. Το ιδιο η ελληνικη εθνικη αντισταση, η αντι-ιμπεριαλιστικες επαναστασεις Κουβα, Νικαραγουα, Κινα το '20, Βιετναμ.
Η ιδια η Οκτωβριανη, εγινε με συνθημα να σταματησει ο πολεμος.

Νομιζω δεν ειναι οπορτουνισμος να βλεπεις ποιο προβλημα αν λυθει, οδηγει κατ ευθειαν στην απελευθερωση των λαικων δυναμεων.

Θελω να πω, σημερα ολο το πλεγμα των αντιθεσεων απο μια αποψη καταληγει στο ζητημα του χρεους το οποιο πρεπει να λυθει ωστε να αποφυγει η χωρα μας και ο λαος την πορεια προς την καταστροφη. Αν δεν λυθει, ειτε με ολοσχερη μονομερη διαγραφη, ειτε με αρνηση πληρωμης και εθνικο νομισμα, τοτε μας περιμενει ενα εφιαλτικο παρον και ενα απροσδιοριστο μελλον. Η ανεργια θα παραμεινει στα σημερινα πλαισια, χωρις την διεξοδο της μαζικης μεταναστευσης. Μια τουλαχιστον γενια ειναι στον αερα. Οι συνταξεις θα καταρρευσουν και το συστημα υγειας το ιδιο. Αυτος ειναι ο λογος που εκαναν κυβερνηση το συριζα και οχι επειδη ειναι υλιστες, αριστεροι κτλ.
Καποιοι βγαζουν αλλα συμπερασματα. Η ελλαδα θα γινει απο εκμεταλλευτρια χωρα , εκμεταλλευομενη, οπως ηταν το 1950. Αυτο ειναι κατι που προκαλει αντιδρασεις και σιγουρα ειναι φυσικο οι ελληνες αστοι να εχουν καποιο σχεδιο αντιμετωπισης, ειτε με συνεργασια με τους ξενους οπως τοτε, -αυτο ειναι και το πιο πιθανο- ή αντιπαρατιθεμενοι, συμμαχωντας με μικροαστικα στρωματα και την εργατικη αριστοκρατια. Το δευτερο δεν το θεωρω πιθανο. Αυτη η θεωρια του κκε, συμφωνα με την οποια πισω απο το συριζα βρισκεται αυτο το μπλοκ, δεν με πειθει. Ισως να κανω λαθος.

Το ζητημα του χρεους λοιπον, συμφωνα με αυτη την 'οπορτουνιστικη' αποψη, και το πως θα λυθει, θα ανοιξει 'η οχι, το δρομο για εξελιξεις που θα φερουν πιο κοντα την ριζοσπαστικοποηση.

Ο συριζα εβαλε αυτο το θεμα οπως εκρινε οτι μπορουσε να το βαλει και συναντωντας το σχεδιο σοιμπλε εκανε πισω. Για αυτο θα κριθει απο οσους τολμησαν το οχι και το ακυρο. Επισης θα κριθει γιατι δεν ειχε δουλεψει ενα σχεδιο β με την πρεπουσα σοβαροτητα.
Το να εισαι μονος εναντιον ολων σιγουρα δεν ειναι ο ευκολος δρομος. Απο την αλλη και η προσπαθεια να εκμεταλλευθεις τις αντιφασεις του καπιταλισμου για να προτεινεις κυβερνητικο προγραμμα ενω ταυτοχρονα προσπαθεις να καλυψεις τις αναγκες της εργατικης ταξεις και να σπρωξεις περισσοτερους αριστερα, χωρις να 'σπασεις αυγα' ειναι πολυ,πολυ πιο δυσκολο (εως και αδυνατο λενε καποιοι)
Ο κοσμος του οχι συντομα θα κρινει (ηδη αρχιζει) αν ειναι ελικρινης η προσπαθια του συριζα. Τοτε, ισως το κκε να αποκτησει συμπαθειες. Αν οχι, τοτε τι να πω, βρειτε εσεις τι φταιει.

Μπορει αυτα που λεω να σου φανουν ερασιτεχνικα. Το επιπεδο μου δεν ειναι αντιστοιχο των αλλων σχολιαστων και του λεφτ. Προσπαθω να παρακολουθω αλλα μερικες φορες δεν αντεχω και παρεμβαινω. Θα ξαναδιαβασω αυτα που γραφεις γιατι ειναι πολλα και πυκνα.