Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Δεν μας χέζεις κι εσύ, ρε Μπογιόπουλε; Από πίτα που την έφτυνες, τι σε μέλλει κι αν κάηκε;




Τα ’χαμε όλα, μας προέκυψε κι ο Νίκος Μπογιόπουλος! Ο οποίος, από εκεί που στον προσυνεδριακό διάλογο για το 19ο συνέδριο του ΚΚΕ βγήκε και είπε φάτσα κάρτα στην ηγεσία τών κουφιοκεφαλάκηδων «του Κόμματος» ότι οι συμμαχίες όπως τις εννοούν είναι «συμμαχίες με τον εαυτό μας»[*] (αυτό που ξέρει όλος ο κόσμος δηλαδή), όλη τη βδομάδα που μεσολάβησε από την προκήρυξη του δημοψηφίσματος μέχρι την Κυριακή που έγινε, έβαλε όλη την ‘‘τέχνη’’ του για να στηρίξει και να προμοτάρει την αντικειμενικά προδοτική στάση τών αποξηραμένων εγκεφάλων που καθοδηγούν «το Κόμμα»! —στάση η οποία το απέκοψε από το σύμμαχο των συμμάχων του, δηλαδή από όλο το τεράστιο κομμάτι τού λαού που βροντοφώναξε το σύγχρονο μεγαλειώδες ΟΧΙ τής ιστορικής πια 5ης Ιουλίου προς τους δανειστές και βασανιστές του! Για να εισπράξει ως απάντηση κι ο ίδιος ο Μπογιόπουλος, όπως και η ‘‘πεφωτισμένη’’ ηγεσία «του Κόμματος», μία μεγαλοπρεπή μούντζα από τον κύριο όγκο τών ψηφοφόρων τού ΚΚΕ, που ψήφισε βέβαια ΟΧΙ δαγκωτό γράφοντας «τους συντρόφους τής καθοδήγησης» εκεί που δεν πιάνει ούτε συντροφικό μελάνι!

Κι έρχεται τώρα με άρθρο του στη Real News, έμπλεο «επαναστατικής οργής», για να καταγγείλει τον κορμό τής κυβέρνησης, τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή, λέει, πραξικοπηματικά εφάρμοσε το ακριβώς αντίθετο από τη θέληση του λαού (θέληση που εκφράστηκε κόντρα ακόμα και στην αισχρή και προδοτική υπονόμευση του ΟΧΙ από τον ίδιο το Γενικό Γραμματέα «τού Κόμματος»!).

Σωστά τα λέει ο Μπογιόπουλος. Έλα όμως που εμείς (και κάτι ψιλά ...εκατομμύρια Ελλήνων και Ελληνίδων) τον έχουμε συνδέσει πια με Βλαδιβοστόκ!



ЖΟЖΟЖΟЖΟЖ


του Νίκου Μπογιόπουλου

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η απόφαση ενός δημοψηφίσματος είναι δεσμευτική για όλα τα κυβερνητικά και κρατικά όργανα. Δεσμευτική! Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου η πλειοψηφία του λαού απέρριψε το μνημόνιο Γιούνκερ. Τι έγινε όμως –και μάλιστα με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, που θυμίζουμε ότι κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης είχε πει εκείνο το περίφημο πως ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπούν την κάθε λέξη του Συντάγματος. Είδαμε να γίνεται το εξής:

Δέκα μέρες αργότερα από το (δεσμευτικό) δημοψήφισμα, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε συνεργασία με τη Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ψήφισαν υπέρ της εφαρμογής ενός μνημονίου που περιλαμβάνει τα μέτρα του μνημονίου Γιούνκερ συν άλλα τόσα!

Αλήθεια: Όταν ο λαός αποφασίζει «ΟΧΙ», που θεωρείται από το Σύνταγμα δεσμευτικό για την κυβέρνηση και το κράτος, αλλά η κυβέρνηση και το κράτος, παρά και ενάντια στο Σύνταγμα, παρά και ενάντια στον λαό, πράττουν το ακριβώς αντίθετο, αυτό δεν είναι «πραξικόπημα»;

Και κάτι ακόμα: Αν υπάρχει «πραξικόπημα», που όπως λέει η κυβέρνηση εκδηλώθηκε εναντίον της, το «τανκ» ποιο είναι; Το μνημόνιο δεν είναι; Αλλά: Η κυβέρνηση σε σχέση με το «τανκ» που βρίσκεται; Είναι έξω ή μέσα σε αυτό;

Αν πρόκειται για «πραξικόπημα», σίγουρα είναι ένα πολύ παράξενο «πραξικόπημα». Τόσο παράξενο –αλλά και τόσο απροκάλυπτο– ώστε να το καταγγέλλουν ακόμα και όσοι συμμετέχουν σ’ αυτό.


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
LeftG700 είπε...

Ρε συ, μέλι έχει το μπλογκ κι έρχεσαι και τραβάς μαλακία εδώ; Το μπούλο!

ελληνοφρενικος είπε...

Τσουζει πολυ,παρα πολυ ο Μπογιοπουλος.Στο δημοψηφισμα ο Μπογιοπουλος ειπε απλα την αληθεια(η αληθεια ποναει πολυ-ειδικα οταν αποδεικνυεται περιτρανα).Ολα αυτα που ανελυσε ο Νικολας για το δημοψηφισμα ποτε δεν αντικρουστηκαν ενα ενα γιατι πολυ απλα η αυτονοητη αληθεια δεν αντικρουεται(εκτος κι αν θελεις να αυτοπαραμυθιαζεσαι).Τι σχεση εχει η κριτικη που εκανε ο Νικολας στο συνεδριακο διαλογο με το δημοψηφισμα απατη;Τι νομιζεις δηλ οτι κριτικη και πολεμικη στην κυβερνηση μπορουν να κανουν μονο οσοι ψηφισαν οχι;(κατι τετοια ελεγες και λες).Δεν μπορουν να κανουν αυτοι που προεξοφλιζαν την κωλοτουμπα και λεγανε οτι το δημοψηφισμα ηταν απατη οπως αποδειχθηκε;Που ειναι οι 500.000 που χορευανε στο συνταγμα;Μηπως τους στειλατε απογοητευμενους στο σπιτι τους;Με τα ψεματα(οτι το δημοψηφισμα δεν ειναι απατη) δεν χτιζεις ουτε λαικα κινηματα ουτε τιποτα.Αντιθετα το ΠΑΜΕ εδειξε να συσπειρωνει ενα κοσμο που δεν ειναι σε σοκ γιατι ποτε δεν πιστεψε σε παραμυθια.Το οτι ο Μπογιοπουλος μιλαει στην γλωσσα των αστων λεγοντας για συνταγματικο πραξικοπημα,δεν σημαινει πως δεν ξερει ποσο χεσμενο εχουν οι αστοι το συνταγμα απλα τονιζει τις αντιφασεις της ψευτοδημοκρατιας.

ελληνοφρενικος είπε...

O Μπογιοπουλος την κριτικη του στο κομμα την εκανε προς το κομμα.Γιατι ειναι κομμουνιστης.Γιατι οι κομμουνιστες κανουν την κριτικη εκει που πρεπει,και δεν την κανουν σημαια για τον καθε λαζοπουλο(δεν σε ταυτιζω με το συριζολακη-δεν υπηρχε περιπτωση να κανω διαλογο).Πολλοι τυπου λακη πηγαν να εκμεταλευτουν την κριτικη του για να κανουν πολεμικη στο κομμα.Για να κανουν κακο στο κομμα.Σε ολους αυτους εχει απαντησει κατα καιρους ο Νικολας αλλα για αυτα καμια αναρτηση(δεν εννοω μονο απο εσενα αλλα απο διαφορους που κοπτονται δηθεν για το καλο της αριστερας)Η ραδιοφωνικη του εκπομπη ειναι οαση στο ραδιοφωνο(μετα φυσικα απο την αγαπημενη ελληνοφρενεια).Το δε βιβλιο του ειναι ο καπιταλισμος ηλιθιε,ειναι οπλο στα χερια καθε μαρξιστη και εξηγει κατανοητα,και με πολλα παραδειγματα τι ειδους κριση ειναι αυτη που ζουμε.Γιατι την ζουμε,ποιος ευθηνεται και το βασικοτερο πως αν δεν χτυπησεις το κακο στη ριζα του πουλας αυταπατες και φουμαρα.Kαι εσυ επειδη διαφωνεις με την αποψη του για το δημοψηφισμα,πιστευεις οτι δεν μπορει να μιλησει για ξεπουλημα,και του απευθηνεσαι δεν μας χεζεις ρε Μπογιοπουλε.Και προτεινεις για ελπιδα στην αριστερα την αριστερη πλατφορμα που δεν ξερει τι της γινεται και ξεφτιλιζεται καθημερινα(ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!)Συνεχισε την καθοδο εχει και πιο κατω.....

ο Οργουελ είπε...

δηλαδη η αναδειξη του δημοψηφισματος αποκαλυπτει μονο την υποκρισια του συστηματος ως προς το νομο και την πιστη εφαρμογη του? Ελα ομως που εμενα μου θυμιζει (τι να κανω, εχω και την μυγα ) και την σταση του Κομματος στο δημψηφισμα.

Τωρα φταιει ο Λεφτ αν θεωρει εξισου υποκρισια την επιλεκτικη ευθιξια του Μπ. Γιατι βεβαια η δδημοσσιοτηητα που εχει, τον κανει τρωτο στην κριτικη και του πιο απαιδευτου.

Τετοιες λοιπον αξιες (να θεωρειται προδοτης οποιος κανει δημοσια κριτικη) οδηγησαν στην αποτυχια του συστηματος που ξεκινησε τον Οκτωβρη (παρολη την αρχικη ορμη και δημιουργηκοτητα των πρωτων ετων).
Μαζι με την εθελοδουλεια, την κουραση και κυριως τις αστικες επιρροες της Νεπ. (που αργοτερα απεκτησαν μαρξιστικο περιβλημα για να εξυπηρετησουν την ανωτατη και μεση γραφειοκρατια που επνιξε κομμα και κοινωνια, αφηνοντας τα ερμαιο του εθνικισμου και του οικονομισμου).
Το κκε θελει (καλως ή κακως) μονο φανταρους.

ελληνοφρενικος είπε...

Ποιος ειπε πως ειναι προδοτης οποιος κανει δημοσια κριτικη;Και γιατι σε οποιοδηποτε θεμα και να συζητιεται πρεπει να το πιανουμε απο τον οκτωβρη του 17;Σε καθε αναρτηση τσουπ,για τα λαθη της ΕΣΣΔ,τη νεπ.για κρατικο καπιταλισμο κλπ.Αυτα τα θεματα για να τα αναλυσουμε σε σχολια στον υπολογιστη πρεπει να μιλαμε μερονυχτα και δεν εχω ουτε τον χρονο ουτε την ορεξη.Μιλαμε για το σημερα,για το απο δω και περα......

O ORGOYEL είπε...


Χρειαζεται ενας ολοκληρος σκληρος δισκος, για οσα εχουν ειπωθει, γραφτει, γραφονται- και δεν μιλαμε καν για τους 'οπορτουνες ,σοσιαλφασιστες, . αλλα για πρωην συντροφους. Μιλαμε (αν μιλαμε), για οσους κατα καιρους αποχωρησαν,ΚΤΛ ΚΤΛ
Για το γεγονος οτι παντα το κκε βαδιζει με την μεθοδο της μονολιθικοτητας, που ομως δεν το εχει εμποδισει να φταξει το κοινο πορισμα κκε, εαρ, τον συνασπισμο, την συγκυβερνηση την οικουμενικη, και τωρα το . Ολα αυτα τα εκαναν οι ηγεσιες, οχι οι φραξιες (που, αντιθετα με το κομμα των Μπολσεβικων, απαγορευεται να υπαρχουν στο κκε). Βλεπεις λοιπον, οτι δεν ειναι θεωρητικο να μιλας παντα για τον Οκτωβρη.


Ισχυριζομαι επισης οτι αυτα τα θεματα δεν θιγονται οχι στο διαδικτυο αλλα πουθενα, διοτι πιθανοτατα δεν συμφερει καμμια ηγεσια στην αριστερα να βαζει θεματα δημοκρατιας και πια ειναι τελικα η ουσια του οικονομικου σχεδιου του κομμουνισμου, και ποια κινητηρια δυναμη καθοδηγει την αναπτυξη (ενοω προς τον κομμομουνισμο) στο μεσοδιαστημα μια που η καταργηση των ταξεων δεν ειναι αυτοματη.
Στο καπιταλισμο π.χ. ξερουμε οτι ειναι η παλη των ταξεων. Στον σοσιαλισμο, που δεν ειναι οικονομικο συστημα, αλλα δεν ειναι ουτε και κομμουνισμος, ειναι μαλλον καπιταλιστικη βαση, με σοσιαλιστικο 'εποικοδομημα' το οποιο ομως θα επιβαλλεται οχι αβροχοις ποσειν, αλλα παντα σε πεισμα της αρνητικης επιδρασης της παραγωγικης βασης, σε μια διαρκη επαναστατικη πορεια χωρις τελος-να η παλη των ταξεων. Και κατι αλλο. Γιατι στο προγραμμα ΛΕΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ? τωρα δηλαδη τι ειναι?

Και βεβαια η εκλογικη βαση του κκε ξεπερνα αυτα τα θεματα, ειτε για να μην πονεσει-βλαψει, ειτε ως μη ουσιωδη, (τοτε ποια η ουσια, το οραμα δεν ειναι το παν ? (αλλοιως ολοι οσοι εχουμε σχεση με τα αριστερα κομματα ειμαστε μελη ενος αριστερου φιλανθρωπικου σωματειου- στην καλυτερη περιπτωση), ειτε γιατι κρυφα ή φανερα , παραδεχομαστε την αναγκαιοτητα , οχι απλως της μονολιθικοτητας, αλλα ενος σταλινικου βρυκολακιασματος, με ΟΛΑ τα συμπαραμαρτουμενα του, ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ, φετιχιστες της βιας και των στρατιωτικων αμπεχωνων, αλλα γιατι η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ πρεπει ναα παιρνει παντα την απαντηση που ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ βασει των συνθηκων και οχι θεωρητικα (με συγχωριετε , αλλα ποιος θα κρινει ποιος εκπροσωπει καθε φορα την αντιδραση?!!!
Ο μισο τρελλος Λενιν, με τις ιδιοτροπιες του , η Κρουψκαγια, που θιχτηκε/? ο αλλος που ελυσε το περιφημο 'Γεωργιανο' ζητημα οπως ηξερε(ενα προακακρουσμα εξαλλου των Δικων της Μοσχας?) και παρολαυτα αναγκασε τον Ουλιανωφ σε συνομωσιες για να το αντιμετωπισει), ο Τροτσκι νικητης του εμφυλιου , ο Τροτσκι ιαπων πρακτορας? Ο Σταλιν πρακτωρ της Οχρανα, ο Σταλιν νικητης, ο Χουρσωφ πολιτικος επιτροπος , εκλεκτος του κομματος, ο χουρσωφ προδοτης (αν και οχι παλιοσκυλο-προδοτης σιγουρα). ? ΜΕ ΑΥΤΑ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ? Εχουμε δουλειες!! (παντως δεν προλαβαμε να ΤΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ τα τελευταια τουλαχιστο, 25 χρονια (και ναα πεις δεν υπηρχαν αφορμες..)

Τελος παντων, ειπα δεν μου πολυαρεσε ο δημοψηφισμα, αλλα ουτε κααι η τρομολαγνια του κκε, οσο και αν 'δικαιωθηκε', εχω και μια εμμονη, θελω να ξερω τι ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΚΕ...ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ.