Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Όχι, ρε κουφάλες! Όχι!





ΣΗΜΕΡΑ, 27 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα 19.30 μ.μ.
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ
(Πεδίο Άρεως)

ΤΟ «ΟΧΙ» ΔΕΝ ΗΤΤΗΘΗΚΕ!
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

ΟΜΙΛΗΤΗΣ
Παναγιώτης Λαφαζάνης


Θα χαιρετίσουν:

Γιώργος Κασιμάτης
(Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών)

Αντώνης Νταβανέλος
(μέλος Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιογράφος)

Πέτρος Παπακωνσταντίνου
(δημοσιογράφος – συγγραφέας)

Θα διαβαστούν μηνύματα συμπαράταξης του οικονομολόγου και εφ’ όρου ζωής μαχητή τής παγκόσμιας Αριστεράς Σαμίρ Αμίν, του Βρετανού συγγραφέα και αριστερού ακτιβιστή Ταρίκ Αλί, του Προέδρου τών αριστερών οικονομολόγων τής Αργεντινής και Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες Κλαούδιο Κατζ, του Ινστιτούτου Πολιτικών και Οικονομικών Μελετών τής Βενεζουέλας «Φρανσίσκο Μιράντα», της αριστερής οργάνωσης νεολαίας «Juntos» τής Βραζιλίας.

Στην εκδήλωση θα τραγουδήσουν οι

Γιώργος Μεράντζας

Γιάννης Κ. Ιωάννου

&

η Μάνια Παπαδημητρίου
(μαζί της στο πιάνο ο Άρης Γρεκούσης και στην κιθάρα ο
Δημήτρης Παπαγγελίδης)


35 σχόλια:

Гриша είπε...


Ο θαμων του Πανελληνιου και μαιτρ της τακτικης Αλεφαντος τι ωρα μιλαει;

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Εννοείς τον Λαφαζάνη; Υποθέτω θα μιλήσει τελευταίος, ακολουθώντας το πρόγραμμα των νυκτερινών κέντρων (η φίρμα βγαίνει πάντα μετά από όλους τους άλλους καλλιτέχνες). Άρα, λέω εγώ, κατά τις 8.30 με 9.


Τα λέμε

Гриша είπε...

thank you thank dear left

Παναγιωτηηηηηηηη

Enas είπε...

Οκ λέτε όχι το κατάλαβα πλήρως. Θα καταδεχτείτε οι βουλευτές-υποστηρικτές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να μας πείτε που λέτε όμως ΝΑΙ και κυρίως πως η δικιά σας κυβέρνηση θα δημιουργήσει δουλειές; Ότι κάνετε θα το κάνετε με την συνθήκη του Μάαστριχτ εν ισχύ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ελληνοφρενικος είπε...

Oχι ρε κουφαλες οχι,αλλα ο κυριος ομιλητης της συγκεντρωσης αν δεν απαταμε συνεχιζει να στηριζει την κυβερνηση(αλλα οχι τα μετρα)......Βλεπω και ενα πιο επισημο παντρεμα με την ανταρσυα(πετρος παπακωνσταντινου-γιατι δεν αναφερεται στο καλεσμα η ιδιοτητα μελους της ανταρσυα;)Και στο βημα οταν καλεστηκε δεν αναφερθηκε ως ανταρσυα,δεν μπορω να καταλαβω το γιατι.Η ομιλια του βεβαια τραγικη(αξιζει να την ακουσετε ολοκληρη να δειτε αυταπατες στο τετραγωνο).Η συγκεντρωση οχι μονο εδειξε καποια δυναμικη,αλλα εδειξε και τη φθορα(εως πολιτικο θανατο;) που εχουν οι δυναμεις που στηριζαν(στηριζουν;)τον συριζα και βοηθησαν να δημιουργηθουν οι αυταπατες περι αλλαγης της ΕΕ και αλλες ατελειωτες μπουρδες......Αν περιμενεις απο αυτους να δημιουργησουν ταξικο συνδικαλισμο,να δημιουργησουν μετωπο αγωνα ανατροπης της λιτοτητας(οπως διαλαλουν)εισαι πολυ βαθια νυχτωμενος.....Οι αυταπατες πεθαναν.......Η κοροιδια ελαβε τελος......

ελληνοφρενικος είπε...

Φερατε και τον καημενο τον Μανωλη απο τας ευρωπας,να ανεβασει λιγο το ηθικο αλλα περα απο το πατριωτικο ηθος απο πολιτικη αναλυση ο Μανωλης αστα......

dimK. είπε...

Περα απο τα κακεντρεχη-χιουμοριστικα σχολια του Γκρισα που ,μεταξυ μας,η προσωπικοτητα και η πολιτικη διαδρομη του Λαφαζαν του επιτρεπουν να το κανει,ξερει κανεις τι γινεται με τις διεργασιες που ΕΛΠΙΖΩ να υπαρχουν στο αντιΕΕ/ευρω μετωπο στο Συριζα και αλλου,εκτος κκε.
Κατι ψελιστικε περι συνεργασιας Αρ.Πλατφ.-Ανταρσυα.
Ξερει κανεις κατι περισοτερο?

Γκρισα, δεν εχεις αδικο....αν αρχισω να μιλαω για τον Λαφαζαν,πιστεψε με,οσα σουρνω στον Κουτσουμπα θα ειναι ευχολογιο μπροστα τους!
Με μεγαλη πιθανοτητα να κανω λαθος και για τους δυο(!)

(αλιμονο στην μερα που θα αρχισω να εχω ακλονητες βεβαιοτητες)

ελληνοφρενικος είπε...

Ξεκιναει την ομιλια ο παναγιωτης(σε ενα πολυ μικρο χωρο που δεν γεμισε)και λεει=Η μεγάλη σημερινή παρουσία σας επιβεβαιώνει ότι οι αντιμνημονιακοί δημοκρατικοί και προοδευτικοί αγώνες του λαού μας δεν πήγαν χαμένοι ούτε τελείωσαν.

Η μεγάλη σημερινή παρουσία σας ,τέλη Ιουλίου, δείχνει αντίθετα ότι αυτοί οι αγώνες συνεχίζονται και ότι θα πάρουν το επόμενο διάστημα νέα ορμή και έκταση. Αποδειχτηκε κιολας μικρος ο χωρος ειπε(παροτι δεν γεμισε!!!!).Δεν ξερω αλλα μαλλον εχει φυσικη ροη στο ψεμα και στον πολιτικαντισμο......Κανε τον αλεκο τουλαχιστον ρε φιλε και μη λες τιποτα για την παρουσια του κοσμου.....Οι διεργασιες στον χωρο που λες φιλε dimk.γινονται και θα γινουν με το πιο πιθανο καποιο παντρεμα της πλατφορμας με ανταρσυα και καποιους ανενταχτους.Απλα δεν αφορουν το κινημα,δεν εχουν καμια μαζικοτητα κινηματικη,και η παρουσια τους θα γινεται περισσοτερο μιντιακη ιντερνετικη και με καποια εκλογικη απηχηση λογω της υπερπροβολης των μμε(εστω και αρνητικης).Τιποτα δεν εχουν να προσφερουν εκτος απο νεες αυταπατες περι ανθρωπινου καπιταλισμου με ανθρωπινες και δικαιες κρατικες τραπεζες κλπ κλπ.

κάποιος σύντροφος είπε...

DimK δεν είναι καθόλου εύκολα τα πράγματα και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αυτό που ρωτάς, θα δούμε, δεσμεύομαι για λεπτομέρειες από πολύ μέσα εν καιρώ.

Ελληνοφρενικέ λες με ασυγχώρητη ελαφρότητα ότι όλο το συνδικαλιστικό του ΣΥΡΙΖΑ, η επιρροή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην νεολαία τους εργαζόμενους και τις γειτονιές, δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ στις γειτονιές και ας μην είναι κυρίως πλατφόρμα, ούτε οι διαφωνούντες είναι μόνο πλατφόρμα, η συμμετοχή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΔΕΑ κατ εξοχήν στο αντιφασιστικό κίνημα και χίλια δυο άλλα, είναι χωρίς κινηματικό αντίκρυσμα.

Το λες με την ελαφρότητα επαγγελματία της πολιτικής και τίποτε άλλο.

Του κράχτη που λέει ότι να ναι κατά της δίπλα ταβέρνας και όχι υπέρ της δικής του.

Και τι να πει για την δική του ? Ότι το μνημόνιο μας γλίτωσε από τα χειρότερα ? http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=21489:koutsoumpas-evrw&catid=83:aristera&Itemid=200

"κάποιος σύντροφος"

ελληνοφρενικος είπε...

H ανταρσυα μονο σε καποια πανεπιστημια εχει μαζικο παρων ουτε σε γειτονιες ουτε σε χωρους δουλειας μη φαντασιωνεσαι πραγματα που δεν υπαρχουν.Οσο για την πλατφορμα τα ειδες σημερα για τι μαζικοτητα μιλαμε.Οσο για το συριζα ασε.... τα βλεπεις και τα βλεπουμε μετα το μνημονιο ειναι κατι παραπανω απο πεθαμενος κινηματικα(και τι αλλο θα μπορουσε αλλωστε;).Στα περι ευρωλαγνου ΚΚΕ δεν προκειται να απαντησω τα αυτονοητα αν δεν μπορεις(η μαλλον δεν θελεις)να τα καταλαβεις....Σε σχετικη αναρτηση στην ισκρα υπαρχουν πολυ καλες απαντησεις απο σχολιαστες.......Γιατι σιγα σιγα πολλοι εντιμοι αριστεροι χωρις παρωπιδες βλεπουν...

κάποιος σύντροφος είπε...

μέλη του ΚΚΕ είναι οι σχολιαστές που λες, γνωστό είναι αυτό λίγο αν έχεις παρακολουθήσει την iskra, πως ας πούμε ένα σχόλιο κατά του ΚΚΕ πιάνει -70

το έχουμε πει και άλλοτε νομίζω, το ΚΚΕ είναι μακράν το πιο οργανωμένο κόμμα στα social media και το internet, στην δημιουργία εντυπώσεων εκεί, κλπ

"κάποιος σύντροφος"

Гриша είπε...

Λαφαζανης 02/7:

"Κάνουμε ένα πείραμα να πιέσουμε(τους δανειστές) με το δημοψήφισμα".

Λαφαζανης 27/7:

"Είναι εντυπωσιακό ότι δύο εβδομάδες μετά το περήφανο «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού η κυβέρνηση ζήτησε από τη Βουλή εξουσιοδότηση προκειμένου να προχωρήσει στη σύναψη νέου, τρίτου μνημονίου στη βάση της απαράδεκτης συμφωνίας των Βρυξελλών."

Καλα ρε Μπαναωτη μη τρελενεσαι. Τα εχουν αυτα τα πειραματα...

dimK. είπε...

@καποιος συντροφος
Μακαρι να δουμε ενα σχημα απο εκει..
Φυσικα οχι γιατι η αριστερα εχει ελλειψη σχηματων,αλλα για να πουν αυτα που θελουμε να ακουσουμε.
Προσωπικη επιλογη θα ηταν ο Λαφαζανης στον αγωνανα ειναι ακρα δεξια στον ..παγκο και να κουβαλαει τα νερα!
περιμενω νεα σου και μακαρι να ειναι καλα.

LeftG700 είπε...

Φίλε Enas,


Ποιοι είναι οι βουλευτές-υποστηρικτές τής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ;

Ό,τι κάνουμε δεν θα το κάνουμε με τη Συνθήκη τού Μάαστριχτ, δεν γίνεται αυτό. Και ο κόσμος αρχίζει σιγά-σιγά να το συνειδητοποιεί μέσα από την εμπειρία τής χρεοκοπίας τού ΣΥΡΙΖΑ.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Επειδή το άγχος σου είναι να βγάλεις οφσάιντ το Λαφαζάνη, δεν μπορείς να δεις το προφανές: Η πλειοψηφία πια τού ΣΥΡΙΖΑ (πλειοψηφία τουλάχιστον σε επίπεδο Κεντρικής Επιτροπής), με τη συμπαράταξή της με τα τρεισήμισι εκατομμύρια που ψήφισαν ΟΧΙ, έχει βάλει υποθήκη σε όλον αυτόν τον κόσμο. Σε αντίθεση με εσάς, που, αμέριμνοι και ευτυχισμένοι μέσα στον πολιτικό πρωτογονισμό σας, εξακολουθείτε να του λέτε «μαλάκες, ε μαλάκες, δεν σας τα λέγαμε εμείς;».

Θα φάτε καλά...


Τα λέμε

Гриша είπε...

Καλα λεφτακο φροντισε εσυ πρωτα να χωνεψεις τη φολα του συριζα και ασε τι θα φαμε εμεις.

Περιμενε γιατι εδω αναβιωσε το δελφιναριο στα καλυτερα του λεμε.

Ουτε μια φορα για τα ματια δε καταφερε σε ολη την ομιλια του ο λαφαζανης να ψελλισει τη λεξη καπιταλισμος.Νεοφιλελευθερισμος ειναι πιο sic.Ειπαμε iskra αλλα μη το γαμησουμε κιολας.

Ε ενταξει δε μπορει θα εσωσε τα προσχηματα αυτη η μπαρουτοκαπνισμενη μορφη της αριστερας ο π.παπακωνσταντινου.
Αρχιδια κυριε μου...Νεοφιλελευθερισμο κι αυτος ! Ωραια πραγματα κιμπαρικα.

Bonus απο lafazan:

" Η ευρωζώνη και η ΕΕ έχουν μετατραπεί σε σκληρές δομές που έχουν γυρίσει την πλάτη στη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία."

Αφου δεν επεσε η οροφη του κλειστου μετα απο αυτο να μεινουν αστεγα τα τμηματα του Πανελληνιου,παλι καλα να λες.

Μα ποιοι κακουργοι, ποιοι παλιανθρωποι αφησαν την ΕΕ να μετατραπει σε σκληρη δομη;;;
Ποτε βρε απατεωνα ηταν κατι αλλο η ΕΕ;Ποτε ηταν δομη που σεβονταν τη δημοκρατια και τη λαικη κυριαρχια;;;Ποτε;;;

Κατα τ αλλα εχετε και το θρασσος να κατηγορειτε το ΚΚΕ για ευρωλαγνεια.Για λυπηση πραγματικα...

Enas είπε...

''Ποιοι είναι οι βουλευτές-υποστηρικτές τής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; ''
Οι βουλευτές της τάσης ''Αριστερή Πλατφόρμα''

''Ότι κάνουμε δεν θα το κάνουμε με τη Συνθήκη τού Μάαστριχτ, δεν γίνεται αυτό''
Κανένας πλην του ΚΚΕ δεν λέει να φύγουμε απο ΕΕ και η ΕΕ γεννήθηκε με την συνθήκη του Μάαστριχτ. Δυστυχώς λεφτ υποστηρίζεις άτομα που ΔΕΝ λένε πουθενά αυτά που ΝΟΜΙΖΕΙΣ και ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ να θέλουν ΑΛΛΑ δεν τα θέλουν. Το πάθημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν σου έμαθε ακόμα τίποτα. Κρίμα.

Φοίβος είπε...

"χαιρέτισε" κι ο Κασιμάτης;

Και εις ανώτερα με τους παράφρονες Καζάκη και Δελαστικ.

ορέα αριστερά.

Καλά Σαράντα
(αιώνες)

Φοίβος είπε...

Χωρίς να είμαι ΚΚΕ, θεωρώ ότι ο Κουτσούμπας έχει δίκιο, δεν είναι ώρα για δραχμο-ασκήσεις γιατί τελικά θα την πληρώσουν τα κατώτερα στρώματα -και λίγα λέει:

«Είμαστε επίσης κάθετα αντίθετοι, και δεν είναι αντίφαση αυτό, με το να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ αυτή τη στιγμή και να επιστρέψει σε ένα εθνικό νόμισμα. Διότι ξεκάθαρα λέμε στον ελληνικό λαό, σε όλους τους τόνους, ότι αυτή τη στιγμή έτσι όπως είναι η κατάσταση, με αυτούς τους συσχετισμούς δυνάμεων, όντας στο καπιταλιστικό σύστημα, όντας στην ΕΕ, όντας στην εξουσία που την έχουν συγκεκριμένοι, εάν πας σε δραχμή ή σε ένα άλλο νόμισμα όπως κι αν ονομαστεί αυτό, η κρατική χρεοκοπία και οι επιπτώσεις στο λαό μας θα είναι εξίσου μεγάλες όπως και με τη συμφωνία - μνημόνιο που υπογράφεται τώρα. Μπορεί να είναι και χειρότερες για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, που δε θα είναι μόνο έξι μήνες, όπως λέει ο κύριος Λαπαβίτσας ή διάφοροι οικονομολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ ή άλλων κομμάτων. Διότι μπορεί να μην παίρνονται σε αυτή την περίπτωση τέτοια μέτρα όπως θα παρθούν τώρα για μισθούς, συντάξεις, μείωση του λαϊκού εισοδήματος και λοιπά, όμως η ίδια η υποτίμηση του εθνικού νομίσματος που θα επέλθει, η οποία θα είναι πάνω από 50%, θα οδηγήσει σε πραγματική μείωση πάλι του λαϊκού εισοδήματος. Δηλαδή θα παίρνει ο εργαζόμενος 1.000 ευρώ, 600, 800 όσα παίρνει στη δουλειά του για παράδειγμα, τα οποία θα αντιστοιχούν στο μισό, σαν να παίρνει 300 ή 500 ευρώ από 1.000. Άρα έτσι θα ψωνίζει, έτσι θα αγοράζει υπηρεσίες, έτσι θα αγοράζει προϊόντα, έτσι θα ζει. Άρα κάθετη μείωση του λαϊκού εισοδήματος. Και δε λέω για όλα τα υπόλοιπα, ο πληθωρισμός, η μαύρη αγορά, οι αυξήσεις στις τιμές των εισαγόμενων προϊόντων που θα επέλθουν.»

LeftG700 είπε...

ΔΗΛΩΣΗ


Πριν από λίγες μέρες, κάποιος (φρέσκος εδώ) σχολιαστής και οπαδός τού ΚΚΕ ‘‘έπαιξε’’ με το ψευδώνυμο κάποιου άλλου σχολιαστή, παραλλάσσοντάς το σε μία κάπως χυδαία εκδοχή. Του έγινε η σχετική παρατήρηση και το πράγμα έληξε.

Τώρα παρατηρώ ότι ο καθόλου φρέσκος σχολιαστής (μάλλον από τους πιο παλιούς πια) και επίσης οπαδός τού ΚΚΕ με το ψευδώνυμο Гриша με αποκαλεί σε σχόλιό του λίγο παραπάνω λεφτάκο χωρίς τίποτε από το σχόλιό του να δείχνει ότι πρόκειται για φιλική προσφώνηση. Αντίθετα, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για υποτιμητική και απαξιωτική (εννοώ ως προς τις προθέσεις, γιατί το αποτέλεσμα δεν μπορεί φυσικά να είναι άλλο από ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό).

Αν δεν ανακαλέσει την παραπάνω προσφώνηση με τρόπο ευθύ και ειλικρινή, παρακαλώ πολύ τον ανωτέρω σχολιαστή να μη μου απευθύνει άλλη φορά το λόγο εδώ ή όπου αλλού τύχει να συναντηθούμε διαδικτυακά. Ο διάλογος με ανθρώπους οι οποίοι δεν δείχνουν στοιχειώδη σεβασμό προς το συνομιλητή τους, μόνο και μόνο επειδή δεν συμφωνεί μαζί τους, δεν έχει κανένα νόημα.

Μποτσόλας είπε...

Προς Φοιβο.
Αν συμφωνήσουμε με την λογική Κουτσούμπα,τότε είναι ακατανόητη η θέση του ΚΚΕ υπέρ του ΟΧΙ στην βουλή,με τον πιθανό κίνδυνο άμεσης εξόδου απο την ευρωζώνη και επιστροφή στην δραχμή.
Εκτός και αν πρόκειται για μια ακόμα σχιζοφρενική στάση αυτού του κόμματος που τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει όλα τα νόμπελ παραφροσύνης και όλα τα όσκαρ υποκρισίας που μοιράζουν στο Χόλυγουντ.

Гриша είπε...

Φιλε Λεφτ,

Να ανακαλεσω χιλιες φορες,

αλλα απο που συμπερανες οτι το ειπα υποτιμητικα ;

Τελοσπαντων ανακαλω και ζητω συγγνωμη ΑΛΛΑ

ΜΟΝΟ στη περιπτωση που το προβλημα ειναι ακριβως το "λεφτακος" και οχι η συνεχεια της προτασης για τη φολα του συριζα.

ελληνοφρενικος είπε...

Ο διάλογος με ανθρώπους οι οποίοι δεν δείχνουν στοιχειώδη σεβασμό προς το συνομιλητή τους, μόνο και μόνο επειδή δεν συμφωνεί μαζί τους, δεν έχει κανένα νόημα. Φιλε λεφτ πολλες φορες εχεις χρησιμοποιησει πολυ πιο υποτιμητικες εκφρασεις απο το λεφτακο.Οπως μπετοβλακες για το κκε μλ πχ......Και αλλα πολλα και διαφορα για καποιους μονο και μονο γιατι δεν συμφωνουν με την αποψη σου. Η πλειοψηφία πια τού ΣΥΡΙΖΑ (πλειοψηφία τουλάχιστον σε επίπεδο Κεντρικής Επιτροπής), με τη συμπαράταξή της με τα τρεισήμισι εκατομμύρια που ψήφισαν ΟΧΙ, έχει βάλει υποθήκη σε όλον αυτόν τον κόσμο.Ε και;;;Ασε που σας πηραν πια χαμπαρι αλλα ας κανουμε μια υποθεση οτι σας ξαναπιστευει παλι ο κοσμος ε και;;;;;Τι θα προσφερει αυτο στην υποθεση της αριστερας;;;Νεες αυταπατες,νεα κοροιδια,νεα απογοητευση......Ευτηχως βεβαια πως η απευθηνση αυτων που στηριζεις στην κοινωνια(ειδικα σε αριστερο κοσμο)ειναι μηδαμινη.....Μπορεις να κοροιδεψεις μια,δυο τρεις αλλα στο τελος ολα τα παραμυθια εχουν ενα τελος.Εσυ και ο λαφαζανης μαλλον δεν το πιασατε ακομα το μηνυμα=Ο συριζα και οι ουρες του οχι μονο δεν μπορουν να απευθεινθουν πια σε τμηματα του λαου που εχουν ακομα το κουραγιο να αντισταθουν αλλα εχουν απαξιωθει τοσο που ο κοσμος δεν θελει ουτε να τους δει.....

Ανανεωτικός κομμουνιστής είπε...

Left, δικό σου είναι το ιστολόγιο, ό,τι θέλεις κάνεις προφανώς. Όμως ως αναγνώστης του, πρέπει να πω ότι ο Γκρίσα είναι ένας σχολιαστής που, σε γενικές γραμμές, αντιπαρατίθεται μαζί σου με ευπρέπεια.

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Δεκτή ανεπιφύλακτα η ανάκληση (η οποία, εννοείται, ήταν αποκλειστικά και μόνο για την προσφώνηση και δεν ζητήθηκε βέβαια 1.000 φορές· μία αρκεί). Ακόμα κι αν ήταν φιλική η προσφώνηση (δεν μπορώ να το αποκλείσω), πρέπει να δεχθείς ότι καθόλου δεν φαινόταν τέτοια. Οπότε, στην περίπτωση αυτή, λέω εγώ: δεν είναι καλύτερα να είμαστε προσεκτικοί με τους συνομιλητές μας για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις;

Παρά το ότι εγώ έχω ζητήσει πολλές φορές συγγνώμη στο διαδίκτυο και στην πραγματική ζωή, ποτέ δεν ζητώ να μου προσφερθεί (και δεν το ζήτησα και από εσένα). Κάτι τέτοιο το έχω σαν να απαιτεί κάποιος την ταπείνωση ενώπιόν του από το συνομιλητή του. Κι εμένα μού είναι απεχθής η σκέψη και μόνο ότι θα ζητούσα ποτέ την ταπείνωση κάποιου που θεωρώ ότι είναι από την εδώ μεριά, τη δική μας.

Σε κάθε περίπτωση, το επεισόδιο θεωρείται λήξαν από τη μεριά μου και μπαίνει στο αρχείο προς ανακύκλωση.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε ελληνοφρενικέ,


Πρέπει να ξεχωρίσεις κάπως τα πράγματα (το έχει πει κι ο Λένιν: συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης). Είναι πολύ μεγάλη η διαφορά μεταξύ τού να αποκαλώ γενικά και αόριστα τους φίλους τού ΚΚΕ (μόνο τους φίλους τού ΚΚΕ;;;) μπετόβλακες ή οτιδήποτε άλλο και του να παραφράζω το όνομά σου, λόγου χάρη, για να σε υποτιμήσω στα μάτια τών αναγνωστών εδώ.


Τα λέμε

Φοίβος είπε...

@Μποτσόλας
Νομίζεις ότι θα διαφωνήσω μαζί σου; Δίκιο έχεις.
Αυτή η αμηχανία ή ανικανότητα (δεν συμφωνώ με το "σχιζοφρένεια") ανάλυσης της πραγματικότητας (μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα) της Αριστεράς σε όλον τον κόσμο, όχι μόνο στη χώρα μας είναι ζήτημα που χρίζει βαθιάς φιλοσοφικής μελέτης.

Δεν ξέρω αν προσφέρουμε κάτι προσπαθώντας (όπως εδώ) να δούμε πράγματα ή γεγονότα στην επιφάνειά τους, δηλαδή: εξετάζοντας μόνο μιας μερικής άποψης ενός γεγονότος ή αποτελέσματος, αυτής της ιδεολογικής αμηχανίας...

Ελπίζω σε κάποιους να γίνω αντιληπτός.
Αν όχι δεν πειράζει.
Ευχαριστώ.

LeftG700 είπε...

Φίλε Ανανεωτικέ,


Ουπς, τώρα μόλις είδα το σχόλιό σου. Επειδή παίρνει θέση στο "μικροεπεισόδιο", το απαντώ αμέσως:

Έτσι είναι, όπως τα λες, ως προς τον Гриша. Κι εγώ την ίδια άποψη έχω. Αν σήκωσα κάπως το θέμα είναι γιατί ακριβώς δεν με έχει συνηθίσει σε τέτοια, αλλά και γιατί έχω απαιτήσεις από αυτόν (η δική του συμπεριφορά -και οριμένων άλλων εδώ σχολιαστών τού ΚΚΕ- είναι το καλύτερο φρένο για τους κατά καιρούς χουλιγκάνους που εμφανίζονται εδώ).

Πάντως, να διευκρίνίσω κάτι: σε καμία περίπτωση δεν έδειξα την πόρτα στον Гриша, όπως με κάνει να υποπτεύομαι ότι συμπέρανες η φράση σου "δικό σου είναι το ιστολόγιο, ό,τι θέλεις κάνεις προφανώς". Μίλησα ως απλός σχολιαστής και συνομιλητής. Όχι ως διαχειριστής που απειλεί.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Φοίβο,


Εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς στο τελευταίο σχόλιό σου (Τρίτη, Ιουλίου 28, 2015 7:26:00 μ.μ.). Και εμένα τουλάχιστον, σε αντίθεση με εσένα, πολύ με πειράζει να μην καταλαβαίνω τι θέλει να πει ο συνομιλητής μου. Για δώσε κάποιες εξηγήσεις.

Εκτός αν φοβάσαι ότι θα σε στείλουμε σε κανένα γκουλάγκ! :-)


Τα λέμε

Гриша είπε...

@ανανεωτικε

Εχω φτασει (ή με εχουν φτασει-δεν εχει σημασια) πολλες φορες σε σημειο να απευθυνομαι ακομα και με υβρεις σε καποιους σχολιαστες εδω.Αποδεκτης τετοιων χαρακτηρισμων εχει γινει πολλες φορες ο κσ. Αν και τα ορια μεταξυ των υβρεων και τον χαρακτηρισμων που εμπεριεχουν πολιτικες αναφορες ιδιαιτερα στο διαδικτυο ειναι δισδιακριτα , ειναι γενικα λαθος να καταφευγω σε τετοιες ας τις πουμε ακραιες συμπεριφορες.
Κι αυτο γιατι τουλαχιστον οσοι απο μας σχολιαζουμε εδω απο θεσεις υπερ του ΚΚΕ, πιστευω ακραδαντα οτι εχουμε τετοια ιδεολογικη υπεροχη που οι απρεπεις συμπεριφορες καθιστανται περιττες και επιζημιες.

Αν και εχω μεγαλη απεχθεια σ αυτους που με ευπρεπεια οπως λες και τηρωντας ενα και καλα savoir vivre της πλακας λενε χονδροειδη ψεματα και τις χειροτερες συκοφαντιες, δε θα επετρεπα ποτε στον εαυτο μου σε καμια περιπτωση να ξεπερασω τα ορια της σκληρης ιδεολογικης αντιπαραθεσης και να δωσω την εντυπωση οτι ξεπεφτω στη νετη σκετη αλητεια. Ηταν δεδομενο λοιπον οτι θα δεχομουνα χωρις δευτερη σκεψη την ενοχληση του λεφτ.Οπως ειναι δεδομενο και το ξερει και ο ιδιος οτι επειδη θεωρω τη διαδρομη του blog ανακολουθη σκοπευω ακομα να τον περασω γεννες δεκατεσσερις στο βαθμο που μου το επιτρεπει η δικη μου επαρκεια να το κανω.

Гриша είπε...

γεννες=γενεες

Φοίβος είπε...

@Η LeftG700...
Είμαι σαφέστατος. Το κάνω copy - paste:
Αυτή η αμηχανία ή ανικανότητα (δεν συμφωνώ με το "σχιζοφρένεια") ανάλυσης της πραγματικότητας (μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα) της Αριστεράς σε όλον τον κόσμο, όχι μόνο στη χώρα μας είναι ζήτημα που χρίζει βαθιάς φιλοσοφικής μελέτης.

για σχιζοφρένεια (του ΚΚΕ) μίλησε ο σχολιαστής Μποτσόλας...
η
Τι ακριβώς δεν κατάλαβες. Η άποψή μου είναι.

Εάν η άποψή σου είναι αντίθετη, ότι δηλ.η αριστερά γενικότερα ΔΕΝ έχει πρόβλημα σωστής εκτίμησης της κάθε φοράς τρέχουσας πραγματικότητας ώστε να καθορίσει την κατάλληλη στρατηγική της, να ακούσω τα επιχειρήματά σου.

πόσο πιο σαφής να είμαι.

eparistera είπε...

Παρακολουθώντας τη συζήτησή σας θα ήθελα να πω κι εγώ το κάτι τις μου. Εκτιμώ πως η πρόταση του Φοίβου «Αυτή η αμηχανία ή ανικανότητα (δεν συμφωνώ με το "σχιζοφρένεια") ανάλυσης της πραγματικότητας (μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα) της Αριστεράς σε όλον τον κόσμο, όχι μόνο στη χώρα μας είναι ζήτημα που χρίζει βαθιάς φιλοσοφικής μελέτης.

Δεν ξέρω αν προσφέρουμε κάτι προσπαθώντας (όπως εδώ) να δούμε πράγματα ή γεγονότα στην επιφάνειά τους, δηλαδή: εξετάζοντας μόνο μιας μερικής άποψης ενός γεγονότος ή αποτελέσματος, αυτής της ιδεολογικής αμηχανίας...» είναι καθοριστικός παράγοντας κατανόησης των τακτικών που ακολουθούν τα πολιτικά συλλογικά υποκείμενα της αριστεράς. Εκτιμώ πως η αδυναμία, ή απροθυμία, ανάλυσης και κατανόησης της αντικειμενικής πραγματικότητας βρίσκεται στη βάση των διαφορετικών πολιτικών τόσο των συλλογικών πολιτικών υποκειμένων της αριστεράς όσο και των ατομικών πολιτικών συμπεριφορών. Όταν μιλάω για αντικειμενική πραγματικότητα αναφέρομαι στη φάση που βρίσκεται ο καπιταλισμός σήμερα. Οι παλιές αναλύσεις, αναγόμενες στις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, σαφώς και δεν περιλαμβάνουν τις μεταβολές που συντελέστηκαν κατά την τελευταία εκατονταετία. Αυτό όμως είναι μια μεγάλη συζήτηση και λίγοι οι πρόθυμοι να την κάνουν.
Το «συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης» είναι για το σύνολο σχεδόν της αριστεράς λόγος κενός περιεχομένου καθώς επαναλαμβάνεται συνεχώς χωρίς να παίρνει περιεχόμενο. Λες και η συνεχής αναφορά σε αυτό ξορκίζει την ανεπάρκεια, αδυναμία ή απροθυμία, εφαρμογής του στην πράξη. Χωρίς αυτή όμως οι ακολουθούμενες πολιτικές θα είναι ανερμάτιστες, αποσπασματικές και αντεπιστημονικές στηριζόμενες στο ένστικτο, στην ευφυή διαχείριση της μικροπολιτικής και στα θέσφατα. Αυτά και συγγνώμη για την πολυλογία.

Φοίβος είπε...


@eparistera
"[...] αναφέρομαι στη φάση που βρίσκεται ο καπιταλισμός σήμερα."

Διάβασα με ανακούφιση το σχόλιο σου.

Τα μισόλογα που "αφήνω" εδώ κι εκεί, δεν αντικατοπτρίζουν πλήρως το βάθος των προβληματισμων μου. Με τα ίδια μισόλογα επιχειρώ να δικαιολογήσω αυτά που σχολιάζω. Ο χώρος, νιώθω, δεν μου επιτρέπει να εκφραστώ βαθύτερα/αναλυτικότερα, ασφυκτιώ. Χαίρομαι που δεν είμαι ο μόνος που κουβαλά όλους αυτούς τους προβληματισμούς.

Δεν είναι πάντως τυχαία, η σχετικά μικρή, απήχηση και μηδαμινή επικράτηση των ιδεών της αριστεράς παγκοσμίως.

Όλα αυτά (και απείρως, πολλά περισσότερα...) πρέπει, οφείλουν να μας προβληματίσουν.


LeftG700 είπε...

Φίλε Φοίβο,


Αφού πρώτα διατυπώσω την απορία μου πώς από τη μια περίπου με εγκαλείς που δεν σε καταλαβαίνω («Είμαι σαφέστατος.» «Το ακριβώς δεν κατάλαβες;») κι από την άλλη εσύ ο ίδιος, απευθυνόμενος προς τον eparistera, ομολογείς ότι μιλάς με μισόλογα, να πω το εξής:

Τι ακριβώς εννοείς όταν γράφεις «Ο χώρος, νιώθω, δεν μου επιτρέπει να εκφραστώ βαθύτερα/αναλυτικότερα, ασφυκτιώ.»; Ποιος είναι «ο χώρος»; Το παρόν ιστολόγιο; Δηλαδή το ιστολόγιο είναι τής πλάκας και δεν σηκώνει βαθύτερες αναλύσεις; Κι έτσι να είναι, ποιος σε εμπόδισε να κάνεις εσύ την αρχή; Ουδείς. Και για να το αποδείξω και σε σένα και στον οποιονδήποτε συμμερίζεται τις ίδιες απόψεις και δυσπιστεί ως προς τις προθέσεις τού blog μας:

Με πολύ μεγάλη μας χαρά θα φιλοξενήσουμε άρθρο σου που να καταπιάνεται με αυτές τις βαθύτερες αναλύσεις για τα δομικά αδιέξοδα της Αριστεράς που υπονοείς (για τα οποία το ιστολόγιό μας έχει τάχα μεσάνυχτα —και γι’ αυτό, μόλις την Κυριακή που μας πέρασε, έγραφε για τα «δεδομένα προβλήματα» «τα οποία αντιμετωπίζει το αριστερό κίνημα στην Ελλάδα, πανευρωπαϊκά αλλά και διεθνώς, και στα οποία εξακολουθεί να αδυνατεί να βρει τις σωστές απαντήσεις»)!!!

Δεν έχεις παρά να στρωθείς στο γράψιμο και να μας το στείλεις στο email τού blog.


Τα λέμε