Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Απλώς «λαβωμένη» η κυβέρνηση κατά το The Press Project! Φαίνεται ότι όσα λεφτά τους στέλνουμε για να τους ενισχύουμε τα κάνουν μπύρες!




Να, άμα δεν μας πιστεύετε!

Άντε παιδιά! Άσπρο πάτο! Και μακριά από τις βέλγικες τις μοναστηριακές. Βαράνε άσχημα και, εκτός από «λαβωμένη» την κυβέρνηση (όπως λέμε «γρατζουνισμένη»;), θα δείτε και αστεράκια πράσινα, κόκκινα και κίτρινα σαν τη Βουγιουκλάκη! ;-)




20 σχόλια:

ελληνοφρενικος είπε...

"Με το «παρών» εξέφρασα τη ριζική και κατηγορηματική μου αντίθεση σε μια «πρόταση» που κινδυνεύει να παρατείνει την κηδεμονία της πατρίδας μου.


Στηρίζω την κυβέρνηση αλλά δεν στηρίζω ένα πρόγραμμα λιτότητας, νεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων, που αν γίνει δεκτό από τους «θεσμούς» και εφαρμοστεί στην πράξη, θα επιτείνει το φαύλο κύκλο της ύφεσης, της φτώχειας και της δυστυχίας. Παναγιωτης λαφαζανης!ΝΑΙ στην κυβερνηση ΟΧΙ στα μετρα της κυβερνησης!Ο ορισμος του πολιτικου ΑΠΑΤΕΩΝΑ!Oποιος στηριζει αυτη τη κυβερνηση παναγιωτη λεγεται απλα ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΣΚΥΛΙ και ετσι θα αντιμετωπιζεται απο δω και περα.....

LeftG700 είπε...

Καλά, φίλε μου ελληνοφρενικέ. Συνέχισε να τραγουδάς το μονότονο τραγούδι σου ανυποψίαστος κι ωραίος. Άλλο που δεν θέλουμε. Δεν θα σας μείνει ολόκληρη ούτε καν η ΚΕ και το Γραφείο τής ΚΟΑ...


Τα λέμε

ελληνοφρενικος είπε...

Kαι εσυ συνεχισε να κρυβεσαι στην τρυπα σου και να μην κανεις καμια αυτοκριτικη στις μπουρδες που ελεγες τοσο καιρο....Που διαφωνεις σε αυτα που λεω για τον παναγιωτακη;Στηριζει λεει την κυβερνηση.....Τι φοβαται μην πεσει και ανεβουν στην εξουσια οι δεξιες μνημονιακες δυναμεις;;;;Τωρα αρχιζεις να βριζεις τον συριζΕ ξανα, λες και δεν ηξερες τοσο καιρο τι ρολο βαρουσε και βαραει.....Υ.Γ.Βαλε και μια αναρτηση για την δημοσκοπηση των παραπολιτικων(ιδιοκτησιας μαρινακη).Δειχνει το ΚΚΕ ισα με το λεβεντη(οπως γουσταρεις).Εγινε βεβαια πριν την προταση για μνημονιο-τυχαιο;Δημοσιευτηκε μετα την προταση-τυχαιο;Οσο και να σας στηριξουν τα αφεντικα δεν μπορειτε να ξεγελασετε ποτε ξανα αριστερο κοσμο σοσιαλοδημοκρατες.Τα τερτιπια και τα κολπα τελειωσαν.....

ελληνοφρενικος είπε...

Δεν απαντησες ποτε στο απλο ερωτημα.Που ειστε ρε ολοι εσεις που υποτιθεται οτι θα υπερασπιζοσασταν το ΟΧΙ σας;Γιατι ελεγες πως μονο εσεις θα εχετε δικαιωμα να μιλατε!Που ειναι το μεγαλο κινημα της μεγαλης λαικης νικης του ΟΧΙ που θα ανοιγε νεους δρομους;Οταν λεγαμε πως αυτα ειναι αυταπατες μιας πουστικης κυβερνησης που θα δημιουργησουν μονο ηττοπαθεια ειμασταν προδοτες.Που ειστε τωρα εσεις που δεν ειστε προδοτες;Χειροκροτατε το παρων του λαφαζανη και την στηριξη του στην κυβερνηση;Η ξεφτιλα σου εχει πιασει πατο.Και το κακο για σενα ειναι οτι το ξερεις,αλλα δεν εχεις τα κοτσια να ξεπερασεις τον εγωισμο σου και να το παραδεχτεις....

Ανώνυμος είπε...

Καί τό ΚΚΕ άν ήταν στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ , τά ίδια μέτρα θά ψήφιζε .
Γιώργος

ο Οργουελ είπε...

Νομιζω Λεφτ οτι η συμπαθεια σου για καποιους στο συριζα, σε τυφλωνει.
Για να πουμε την αληθεια, οπως και να το ονομασεις, ειναι μετρα εναντια στο λαικο εισοδημα, ειτε ειναι αυξηση στο φπα, ειτε κουρεμα ασφαλιστικων ταμειων. Οπως ακριβως και ο φορος σε ειδος που οδηγησε στην γιγαντωση της γραφειοκρατιας, ηταν η αρχη του τελους για την προσπαθεια δημιουργιας σοσιαλιστικου κρατους. Ειναι η οπτικη γωνια που κανει τη διαφορα.

ελληνοφρενικος είπε...

To KKE Γιωργο δεν θα ηταν ποτε στη θεση του συριζΕ.Γι αυτο και ποτε δεν θα συμμετειχε σε τετοια κυβερνηση.Ειναι αλλο να λες πως φευγω οργανωμενα απο ΕΕ,με κοινωνικοποιηση των μεσων παραγωγης και ζητωντας θυσιες με σοσιαλιστικη προοπτικη.Και αλλο να λες ψεματα για ακυρωση μνημονιων εντος ΕΕ και μετα να σε ξεφτιλιζει εντελως η τροικα μιας και θεωρεις μονοδρομο την ΕΕ(και οτι αυτο συνεπαγεται)και δεν εχεις αλλη επιλογη.Τα παραμυθια της σοσιαλοδημοκρατιας περι δημοκρατιας-αξιοπρεπειας-τελος λιτοτητας εντος ΕΕ τελειωσαν......Υ.Γ.Και μην μου πεις παλι για 89 γιατι εκει θα συμφωνησουμε,αλλα αυτα τα λαθη ελαβαν τελος,και τοτε στο κομμα εκαναν παρτυ κατι λαφαζανηδες κλπ πραγμα που δεν ισχυει τωρα.

ο Οργουελ είπε...


Για μενα π.χ. που δεν εχω κανενα φετιχ, οι δικες της Μοσχας ειναι η αποδειξη οτι ποτε δεν υπηρξε σοσιαλιστικος τροπος παραγωγης. Καθε φορα που ακουω για τα 'επιτευγματα' του 'σοσιαλισμου', θυμαμαι τα γκουλαγκ οπου τελειωσαν τους νικητες του εμφυλιου πολεμου, αυτους που πηραν ιστορικη εκδικηση για την Κομμουνα του λαου του Παρισου.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ελληνοφρενικέ , τό ΚΚΕ μιλάει έκ τού ασφαλούς...καί δημαγωγεί ασύστολα , ποιά μέσα παραγωγής ? Στήν Ελλάδα δέν υπάρχουν μέσα παραγωγής γιά νά κοινωνικοποιηθούν. Ούτε καί ή δυνατότητα βιομηχανικής ανάπτυξης (βιομηχανία ζαχαρης , ναυπηγεία κλπ πού λέει ό Κουτσούμπας , όχι γιατί δέν μπορεί ν΄' ξανανοίξει τά ναυπηγεία ,καί τή βιομηχανία ζάχαρης πού λέει , αλλά γιατί τά προιόντα πού θά παράγη αυτή ή βιομηχανία δέν υπάρχει περίπτωση ποτέ νά είναι ανταγωνιστικά .
γιωργος.

ο Οργουελ είπε...


Αυτη ειναι η αληθεια και μακαρι να μην ηταν ετσι. Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΗΤΑΝ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΚΟΜΠΑ.
Δολοφονησε ολη την κεντρικη επιτροπη του μπολσεβικικου κομματος που εφερε σε περας την Οκτωβριανη Επανασταση, τον Ιδρυτη της Ισκρα, τον Οργανωτη των κομμουνιστων στην αχανη Ρωσια, Ηγετη και του Κοκκινου Στρατου, νικητη απεναντι σε 14 ξενες εισβολες εναντια στο νεαρο Σοβιετικο κρατος. Αυτος ο ματοβαμμενος δικτατορας, καιροσκοπος και εξουσιομανης ομοκρεββατος του αλλου διεστραμμενου κτηνους του χιτλερ, για τον οποιον χιλιαδες μυθοι εχουν εφευρεθει απο τον ιδιο κοντρα στην πραγματικοτητα, για τον οποιον ψυθιριζεται οτι δεν ειχε καμμια συμμετοχη στον Οκτωβρη, εκτελεσε με απυθμενο κυνισμο τα δυο τριτα του κοκκινου στρατου, στο συνολο τους με κατηγοριες εντελως αστηρικτες. Σημερα που εχουν γινει γνωστα τα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γεγονοτα, δεν υπαρχει καμμια δικαιολογια ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ. Ειναι εχθροι του σοσιαλισμου. Απλα και ξεκαθαρα.
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑ.

ελληνοφρενικος είπε...

Ανταγωνιστικα σε σχεση με ποια;Το θεμα ειναι να καταφερουμε να παραγουμε αυτα που θελουμε για να καταναλωσουμε.Στην αρχη η πορεια θα ειναι δυσκολη,αλλα αυτο ειναι το στοιχημα της αριστερας,να τα καταφερουμε.Αλλιως γιατι να ειμαστε αριστεροι;Εκτος κι αν πουμε πως ηρθε το τελος της ιστοριας και ο καπιταλισμος ειναι μονοδρομος,πραγμα που εγω δεν θα το πω ποτε.Οσο υπαρχουμε θα προσπαθουμε....Ανοιξες μεγαλη συζητηση και τωρα πρεπει να την κανω για 2 μερες ευχαριστως τα λεμε στο μελλον.

Μποτσόλας είπε...

Το ΚΚΕ για να δικαιολογήσει την πλήρη αδράνεια και ακινησία του στα πολιτικά πράγματα του τόπου,έχει ανακαλύψει συν τοις άλλοις την καραμέλα ''της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής''για πάσαν νόσον και .....
Αίφνης,για έξοδο απο Ε.Ε το ΚΚΕ θέτει σαν απαραίτητη προυπόθεση η έξοδος να συνοδεύεται απο την ''κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής".Ειδάλλως δεν έχει νόημα καμμιά συζήτηση γύρω απο την έξοδο.
Το ίδιο αίτημα προβάλλει το ΚΚΕ σε οποιοδήποτε ζήτημα.
Εστω να δεχτούμε οτι αυτό κάποτε θα γίνει εφικτό.Μέχρι τότε,που το ΚΚΕ φυσικά δεν μπορεί να προσδιορίσει χρονικά ποτε θα είναι πραγματοποιήσιμο,ούτε μεσα παραγωγής θα έχουν απομείνει στην χώρα,ούτε λαός για να πραγματοποιήσει την κοινωνικοποίηση,και το πιθανότερο να μην υπάρχει ούτε η Ε.Ε!!
Είναι η τακτική του να βάζεις ανέφικτους στόχους για να μην κάνεις στο τέλος τίποτα.
Ή αυτό που λέγαν οι παλιότεροι:Στρίβειν δια του αρραβώνος.

Ανώνυμος είπε...

" Στὴν Ἑλλάδα δὲν ὑπάρχει καὶ δὲν ὑπῆρξε ποτὲ μιὰ ἀστικὴ τάξη μὲ τὴν ἔννοια πού λέγεται αὐτὸ γιὰ ἄλλες χῶρες. Ἡ ἀστικὴ τάξη στὴν Ἑλλάδα δὲν εἶχε νὰ διεκδικήση ἐξουσία ἀπὸ κλῆρο καὶ εὐγενεῖς, ὅπως στὶς ἄλλες χῶρες, ἀλλά ἀκριβῶς ἐπιδίωξη της ἦταν νά ταυτισθῆ μαζί τους... Ταυτισμένη συνεπῶς μὲ τὸ κράτος ἐξ ἀρχῆς, ἐμεταβαλλόταν τόσο σύντομα καὶ ἀκατάστατα, ὅσο ἀκατάστατες ἦταν καὶ οἱ κατὰ καιροὺς (γεωγραφικὲς κυρίως) διαμορφώσεις τοῦ κράτους αὐτοῦ. Ἐπρόκειτο δηλαδὴ γιὰ μιὰ κρατικὴ τάξη (Staatsklasse), ὅπως ἐπεκράτησε γενικὰ σήμερα σὰν ὅρος γιὰ ὅλες τὶς χῶρες τοῦ τρίτου κόσμου. Ἀπὸ τὴν ἄποψη αὐτή, μποροῦμε νὰ ποῦμε ὅτι ἡ Ἑλλάδα ἀποτελεῖ τὸ πρῶτο τριτοκοσμικὸ κράτος στὴν σύγχρονη ἱστορία... Πρόκειται γιὰ μιὰ τάξη πού δὲν παράγει, ἀλλά στηρίζει τὴν οἰκονομικὴ της ὕπαρξη σὲ μερδικὰ ἐπὶ τοῦ κρατικοῦ προϋπολογισμοῦ (κοινῶς κουτάλα ),δηλαδὴ σὲ ποσοστὰ ἐπί τοῦ ἐξωτερικοῦ δανεισμοῦ τῶν χωρῶν. Αὐτὸ σήμερα γίνεται μὲ τὴν ἀγορὰ προηγμένης τεχνολογίας καὶ στὴν χώρα μας ἔχει τὴν ὀνομασία «ἀνάπτυξη». Ἡ διόγκωση τοῦ δημόσιου τομέα — ἤ ἁπλούστερα στὴν καθομιλουμένη: ἡ καλύτερη ἐξασφάλιση εἶναι τὸ δημόσιο — εἶναι τὰ χαρακτηριστικὰ ὅλων τῶν χωρῶν τοῦ τρίτου κόσμου σήμερα, διότι ἡ ὡς ἄνω λειτουργία τῶν κρατικῶν τάξεων προϋποθέτει μεγάλη μᾶζα γραφειοκρατικοῦ καὶ ἀδρανοῦς κρατικοῦ ὄγκου, προκειμένου νὰ ἀντιμετωπίζωνται τὰ κοινωνικῆς φύσεως προβλήματα, γιὰ τὰ ὁποῖα μόνη ἡ ἀστυνομία δὲν ἐπαρκεῖ. Ἡ διόγκωση εἶναι τὸ χαρακτηριστικὸ τοῦ νεοελληνικοῦ κράτους ἐξ ἀρχῆς καὶ πολλές φορὲς παλαιότερα ὡδήγησε στὴν χρεωκοπία (π.χ. περίοδος Τρικούπη)."

Απόσπασμα από ένα βιβλίο πού θέλει νά πεί ότι ή Ελλάδα δέν είναι καπιταλιστική χώρα. Πρώτα λοιπόν καπιταλισμός καί ύστερα σοσιαλισμός γιατί όπως λέει καί ό Βασίλης Ραφαηλίδης , ό σοσιαλισμός δέν είναι τό άντίθετο τού καπιταλισμού , αλλά ή συνέχειά του .
Η διαφορά μεταξύ τού αλλοδαπού πλούσιου μέ τόν έλληνα πλούσιο είναι ότι ό μέν πρώτος παράγει προιόν , ένώ γιά τόν δεύτερο παράγετε προιόν (νομοθετικά ή τραπεζικά)
Αυτή τή τεράστια διαφορά τό ΚΚΕ δέν τήν καταλαβαίνει?
Καλές διακοπές σού εύχομαι φίλε καί έλπίζω νά τά ξαναπούμε .
γιωργος-λευκάδα

Μποτσόλας είπε...

Και κάτι άλλο.
Οσοι απο εμάς ψηφίσαμε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα δεχτήκαμε τόνους λάσπης απο το ΚΚΕ γιατί ισχυριζόταν πως ΟΧΙ ψήφιζε και η Χ.Α.,άρα συμπλέαμε με τους ναζήδες.
Τετράγωνη λογική.
Χθές στην βουλή Χ.Α και ΚΚΕ ψήφισαν ομού και σε αξιοζήλευτη σύμπνοια ΟΧΙ.Οι μοναδικοί κομματικοί σχηματισμοί που ψήφισαν χωρίς δεύτερη σκέψη ΟΧΙ.
Αν και εμείς μπαίναμε στην τετράγωνη λογική του ΚΚΕ,θα έπρεπε τώρα να το κατηγορήσουμε για σύμπλευση με την Χ.Α
Ευτυχώς δεν μπαίνουμε σε τέτοια λογική.Ούτε βέβαια και στην λογική ποδοσφαιρικών συνθημάτων.

Гриша είπε...

Λεφτ,

Αυτή τη καραμέλα του τύπου "δε θα χετε να πληρώσετε τα νοίκια των γραφείων ,τα τηλέφωνα και το ρεύμα του Περισσού" και τα ρέστα δε τη κόβεις αδερφέ μου.

Θυμίζει τα ασφαλιτικα "κατσε στα αυγά σου ρε δε σκέφτεσαι τα παιδιά σου" που λέγαν κάποτε στους κομμουνιστές για να λυγίσουν.

Μάλλον δεν εχεις ιδέα ποιους νομίζεις οτι μπορείς να απειλείς με κατι τέτοια.

Гриша είπε...

@μποτσολα

Οχι δεν είπε αυτα το ΚΚΕ αγαπητέ.

Το ΚΚΕ είπε οτι κανεις δεν εξουσιοδότησε τη κυβέρνηση να υπογράψει μνημόνια.
Προσωπικά διαφωνώ μ αυτο γιατι ακριβώς γιαυτο την εξουσιοδότησαν αρκετοί ψηφοφόροι του οχι εκτός κι αν ηταν αφελείς και νόμιζαν οτι οποιαδήποτε συμφωνία υπογράψουν με τους θεσμους (sic) δε θα ταν μνημόνιο.
Για τους υπόλοιπους που πίστεψαν οτι η ψήφος στο οχι θα ηταν ψήφος ρήξης το ΚΚΕ απάντησε αρνητικά και δεν υπέγραψε την κοινή δήλωση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ποτάμι ΝΔ ΠΑΣΟΚ τιμώντας αυτο το οχι στη πράξη και οχι στα λόγια.

ο Οργουελ είπε...

https://youtu.be/7XoMBNOzfWg

Μποτσόλας είπε...

Γρισα? Γκρίσα? ή όπως αλλοιώς σε λένε.

Μάλλον δεν πρόσεξες τι γράφω.Μιλάω για την προσπάθεια του ΚΚΕ να αποδείξει οτι όσοι ψήφιζαν ΟΧΙ συμφωνούσαν και συνέπλεαν με την Χ.Α.
ΔΕν το πήρες χαμπάρι?

Αφού συνεχίζεις να είσαι αδιόρθωτος,ούτε και η Χ.Α.υπέγραψε την κοινή δήλωση.
Αυτό σημαίνει πως και η Χ.Α. τιμά την πράξη και όχι τα λόγια?

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Πίστευα ότι η παρουσία σου σε αυτό το μπλογκ για τόσο καιρό ήταν απόδειξη πως δεν πάσχεις από μανία καταδίωξης στον ίδιο βαθμό με τη μεγάλη πλειοψηφία τών στενών οπαδών τού ΚΚΕ. Όταν όμως βλέπω ότι την ατάκα «δε θα 'χετε να πληρώσετε τα νοίκια των γραφείων ,τα τηλέφωνα και το ρεύμα του Περισσού» την παίρνεις για απειλή κι ότι σού θυμίζει ασφαλίτικα κόλπα, σκέφτομαι πως κάπου πάσχει το συμπέρασμά μου...


Τα λέμε

ο Οργουελ είπε...

Να διαβαζετε την ιστορια τακτικα.
Ξανα και ξανα τα ιδια γεγονοτα.
Ειναι για οχι γεγονος η δολοφονια ολης της κ.ε. που εφερε εις περας την οκτ.επανασταση. Η δολοφονια του ηγετη εμψχωτη του κ.στρατου.ιδρυτη της ισκρα, Η δολοφονια τωνν 2/3 ττου κ.στρατου.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ.

Η ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ- ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΣΟΒ.ΕΝΩΣΗΣ, ΕΚ ΤΩΩΝΝ ΕΝΟΝΤΩΝ-ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΛΙΝ ΣΤΟ ΧΟΥΡΣΟΦ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΕ ΓΚΟΡΜΠΙ-ΓΙΕΛΣΙΝ. Η καργηση της ταξικης παλης επι ποινη θανατου.
ΟΛΟΙ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤ. ΚΑΠΙΤ..

ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΠΤΩΜΑ
(η εξεκλιχθηκε τοσο που η παρουσσια φραξωωνν εειναι περριτη-και οι αλλοι προδοτες που φταινε για την ανυπαρξια πολιτικης μας)